Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ύπνος μαζί με τον μπαμπά

angell

Recommended Posts

Βρε κορίτσια πητε μου κ εσείς γιατί θα με τρελάνει ο άντρας μου . έχω ενα αγοράκι 19 μηνών απο τοτε που γεννήθηκε ενα βραδι κανονικά δεν κοιμηθηκα , στους 15 μηνες έβαλα την κούνια στο δοματιο του κ μεσα σε τρεία βραδιά προσαρμοστικε ξυπναγε μονο μια φορά το βράδι αυτό ηταν απο τοτε κάθε βράδι το πέρνει ο άντρας μου στο κρεβάτι μας. ο μικρός σηνηθισε το κρεβάτι κ την αγκαλια του μπαμπά του κ το θεωρεί πλεον δικο του κ τώρα ουτε τα μεσιμερια κοιματε εκτος κ αν τον βαλο στο κρεβατη μου πήρα παιδικό κρεβάτι κ έβαλα στο δοματιο του μπας κ δεχτεί να κοιματε εκεί τίποτα ,βαρεθεικα να τσακονομε κάθε μέρα για τον ίδιο λογο , εγω τον βαζω στην κουνια του εξηγω οτι εδω πρεπεινα κοιματε κλαματα τσιρηδες κ ερχετε ο καλος μπαμπας κ λεει αστον θα τον παο διπλα θα κοιμηθη καλητερα. κ όλο αυτό το κανει για να μην κρυοσει η τρομάξει απο κατι ο μικρός, προσπαθώ να του εξειγεισω οτι πρεπει να μαθει ο μικρός που είναι το κρεβάτι του που πρεπει να κοιματε τίποτα ο άντρας μου επειμενει οτι μεγαλώνοντας θα καταλαβει κ οτι ειναι μικρός ακόμα για να κοιματε μόνος του . πείτε μου είναι λογικό αυτό ? Εγώ είμαι η παραλογι ? ΔΕν ξέρω τι άλλο να κάνω . είναι τόσο παράλογο που θέλω να κοιματε στην κούνια του? Με έχει φτασει σε σημείο να πειτσεβω οτι είμαι κακιά μάνα

• 2 χρόνια μετά...

Διαφημίσεις

Κορίτσια χρειάζομαι τη βοήθεια σας.Ο μικρός κοιμάται με στήθος και από τότε που γεννήθηκε τον κοιμιζω μόνο εγώ (εκτός από 2-3 ημερήσιους υπνους που τον κοιμησε ο μπαμπάς του). Σε 2 μέρες ξεκινάω 4ωρη δουλειά ,5 τα ξημερώματα με 9 το πρωί,  πράγμα που σημαίνει ότι μετά τις 5 αν ξυπνήσει (που γενικώς ξυπνάει) θα τον ξανακοιμιζει ο άντρας μου. Λόγω του ότι προέκυψε ξαφνικά η δουλειά δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε νωρίτερα.Αυτη τη στιγμή προσπαθεί να τον κοιμίσει ο άντρας μου και έχει πλανταξει στο κλάμα, κάτι που περίμενα ότι θα συμβεί γιατί είναι μεγάλη αλλαγή γι'αυτον. Έχετε καμία συμβουλή για να το περάσει πιο ομαλά η απλά θα το συνηθίσει μετά από κάποια βράδια με κλάματα;

πρίν από 24 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Κορίτσια χρειάζομαι τη βοήθεια σας.Ο μικρός κοιμάται με στήθος και από τότε που γεννήθηκε τον κοιμιζω μόνο εγώ (εκτός από 2-3 ημερήσιους υπνους που τον κοιμησε ο μπαμπάς του). Σε 2 μέρες ξεκινάω 4ωρη δουλειά ,5 τα ξημερώματα με 9 το πρωί,  πράγμα που σημαίνει ότι μετά τις 5 αν ξυπνήσει (που γενικώς ξυπνάει) θα τον ξανακοιμιζει ο άντρας μου. Λόγω του ότι προέκυψε ξαφνικά η δουλειά δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε νωρίτερα.Αυτη τη στιγμή προσπαθεί να τον κοιμίσει ο άντρας μου και έχει πλανταξει στο κλάμα, κάτι που περίμενα ότι θα συμβεί γιατί είναι μεγάλη αλλαγή γι'αυτον. Έχετε καμία συμβουλή για να το περάσει πιο ομαλά η απλά θα το συνηθίσει μετά από κάποια βράδια με κλάματα;

Aδικα ανησυχησα τοσο, μετα απο κανα 20 λεπτο που εκλαιγε και μετα απο 5 λεπτα που σας εγραψα το σχολιο ηρεμησε και τωρα πρεπει να κοιμηθηκε! Θα το αντιμετωπισει το ιδιο ομαλα στις 5 τα ξημερωματα που ξαφνικα θα λειπω μετα απο ολο το βραδυ που θα ειμαστε μαζι; Γιατι τωρα καναμε σχεδιο και τον χαιρετησα, εφυγα απο την εξωπορτα και μολις πηγε να τον κοιμησει ο αντρας μου πηγα κρυφα στο μπαλκονι, οποτε νομιζε οτι ελειπα. Η αληθεια ειναι οτι με εχει πιασει λιγο αγχος αλλα θα το συνηθισει, ετσι δεν ειναι;

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Με το καλό στη νέα σου δουλειά λοιπόν ;)

Η κόρη μου δεν κοιμάται γενικά εύκολα, μισεί τον ύπνο θα έλεγα. Κάθε προσπάθεια να την κοιμήσουμε είναι ένας αγώνας επίπονος και πολύωρος. Δεν ξέρω ούτε τι να κάνω, ούτε πως να τη βοηθήσω - εχει ανάγκη να κοιμηθεί, αλλά δεν θέλει, βασανίζεται κι αυτή.

Παρόλα αυτά, έχω πλέον καταλάβει ότι προσαρμόζεται πάντοτε με τον άνθρωπο που την αναλαμβάνει. Αλλιώς με τον σύζυγο, αλλιώς μαζί μου (στήθος κατά 99%), αλλιώς με τη μαμά μου, αλλιώς με τον μπαμπά μου, αλλιώς με τον πεθερό και αλλιώς με την πεθερά. Ο καθένας έχει άλλο ταπεραμέντο, αλλο χαρακτήρα και αυτή έχει αναπτύξει άλλη επικοινωνία με τον καθένα. Εμένα ας πούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσει να την κάνω βόλτα με το καρότσι, αλλά στον πεθερό μου κάθεται και το χαίρεται κιόλας, λένε τραγούδια και κοιμάται εκεί αν χρειαστεί. Η μαμά μου την κοιμίζει στα πόδια της (εμένα δεν με αφήνει να την τοποθετήσω με τον αντίστοιχο τρόπο). Ο μπαμπάς μου κάνει ότι κοιμάται και τον μιμείται, ενώ εγώ κάνω ότι κοιμάμαι και έρχεται και χοροπηδά επάνω μου. 

Αυτό που έχω διαπιστώσει, είναι ότι όταν αναλαμβάνει ένας να την κοιμίσει, πρέπει να μένει με αυτόν τον ένα και να απομακρύνονται- κρύβονται όσοι άλλοι είναι στο σπίτι γιατί τότε την πιάνει σύγχυση και χειροτερεύει πολύ η όλη κατάσταση. 

Αν λείψεις αύριο και δε σε βρει εκεί, απλώς θα αφεθεί στην αλληλεπίδραση και επικοινωνία με τον μπαμπά και θα είναι πολύ πιο απλό απ' όσο φαντάζεστε (ίσως την πρώτη φορά να διαμαρτυρηθεί) και πιο εύκολο απ' ότι τώρα, που είσαι κι εσύ παρούσα, το ξέρει, αλλά δεν πηγαίνεις κοντά του. 

Προσωπικά δεν θα έκανα καμία προετοιμασία. Μόνο θα του έλεγα ότι  αρχίζω δουλειά και τα πρωινά θα λείπω μερικές ώρες και θα επιστρέφω όταν θα έχει ξυπνήσει.

Φαντάζομαι ότι επειδή η δουλειά ήρθε ξαφνικά σε εποιασε το άγχος τι θα γίνει με το μωρό .εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κομοιζεις τον μικρό κανονικά εσύ όπως εκανες μέχρι τώρα και όταν ξυπνήσει κατά της 4  5 ότι ώρα ξυπνάει να πάει ο άντρας σου εκείνες τις ώρες θα είναι ποιο ξεκουραστω κιόλας και θα είναι ποιο ευκολο πιστεύω.. 

πρίν από 59 λεπτά , kine είπε:

Με το καλό στη νέα σου δουλειά λοιπόν ;)

Αν λείψεις αύριο και δε σε βρει εκεί, απλώς θα αφεθεί στην αλληλεπίδραση και επικοινωνία με τον μπαμπά και θα είναι πολύ πιο απλό απ' όσο φαντάζεστε (ίσως την πρώτη φορά να διαμαρτυρηθεί) και πιο εύκολο απ' ότι τώρα, που είσαι κι εσύ παρούσα, το ξέρει, αλλά δεν πηγαίνεις κοντά του. 

Ευχαριστω!Το καλό είναι ότι θα είναι μόνο για ένα μήνα:)

Σήμερα πήγε πολύ καλά πιστεύω γιατί νόμιζε ότι έφυγα.Πιστευω ότι αν ήξερε ότι ήμουν σπίτι ακόμη θα έκλαιγε.Απλα με προβληματίζει ότι όλο το βράδυ θα είμαστε μαζί και μετά τις 5 θα είναι ο μπαμπάς.Αλλα φαντάζομαι ότι θα προσαρμοστεί όπως λες.Παντως ηρέμησα πολύ που είδα ότι κοιμήθηκε γρήγορα για πρώτη φορά!

Διαφημίσεις

Εγώ εντυπωσιάστηκα τις πρώτες φορές που την άφησα στη μαμά μου, που μου έλεγε τι γρήγορα κοιμήθηκε και πόσο άμεσα την ξανακοιμιζε στα μεσοδιαστήματα τη νύχτα, όπου κανονικά, σπίτι μας, ούρλιαζε να θηλάσει και σε καμία περίπτωση δεν ανεχόταν να την βάλει για ύπνο ο μπαμπάς της!

Αργότερα διαπίστωσα ότι με τον καθένα κινείται διαφορετικά, αλλά όταν λείπω είναι πάντοτε πιο εύκολο για τους άλλους, απ' ότι να είμαι εκεί γύρω, αλλά να μην την κοιμίζω εγώ.

Χαίρομαι που τα καταφέρατε πάντως ;)

1 hour ago, xaroumenh mama είπε:

Φαντάζομαι ότι επειδή η δουλειά ήρθε ξαφνικά σε εποιασε το άγχος τι θα γίνει με το μωρό .εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κομοιζεις τον μικρό κανονικά εσύ όπως εκανες μέχρι τώρα και όταν ξυπνήσει κατά της 4  5 ότι ώρα ξυπνάει να πάει ο άντρας σου εκείνες τις ώρες θα είναι ποιο ξεκουραστω κιόλας και θα είναι ποιο ευκολο πιστεύω.. 

Εχεις δίκιο  για το  αγχος, ήρθε απότομα και δεν κάναμε καμία προετοιμασια, γι'αυτο αγχώθηκα ότι θα του έρθει αποτομο. Αυτό  που λες είχα σκοπό να κάνω, απλά είπαμε να τον κοιμήσει σήμερα ο μπαμπας να δούμε πως θα αντιδράσει και να πάρει μια πρόγευση για αυτό που θα συμβει :wink:

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντησεις!

9 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Εχεις δίκιο  για το  αγχος, ήρθε απότομα και δεν κάναμε καμία προετοιμασια, γι'αυτο αγχώθηκα ότι θα του έρθει αποτομο. Αυτό  που λες είχα σκοπό να κάνω, απλά είπαμε να τον κοιμήσει σήμερα ο μπαμπας να δούμε πως θα αντιδράσει και να πάρει μια πρόγευση για αυτό που θα συμβει :wink:

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντησεις!

Τα μωρά συνηθίζουν, μην αγχώνεσαι. Οταν σε βλέπει θα θέλει εσένα, όταν δε σε βλέπει θα έχει μάθει με τον μπαμπά ή όποιον άλλον το φροντίζει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...