Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν πίνει καθόλου γάλα κ δεν τρώει (5 μηνών)

Maria periklis

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια, εχω τρομερο προβλημα με την σχεδον 5 μηνων κορη μου. Τον τελευταιο 1 1/5 μηνα δεν θελει καθολου να πιει το γαλα της. απο την απελπισια μου την ταιζα ενω κοιμοταν, πλεον και αυτο δεν ειναι δυνατο γιατι ξυπναει κ φτυνει την πιπιλα. Ειπαμε να την αρχισουμε στερεα κ εκει τα ιδια, δεν δεχεται τιποτα. εννοειται πως δεν εχει παρει βαρος εδω κ ενα μηνα. σημερα ολη μερα εχει πιει 200 μλ γαλα κ 50 γρ φρουτοκρεμα. δεν αντεχω αλλο. εχει καμια παρομοια εμπειρια? κ πως το αντιμετωπισατε?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μαλλον θα φυτρωνει δοντακι , δοκιμασε και αλλα γαλατα μαρκες εννοω αν είναι δοντι η αφαγια είναι λογικη δε θα κρατησει για πολύ αν ειδικα είναι πολύ πρησμενο μεχρι να σκασει.

age.png

CfYbp2.png

Ξεκίνα διερέύνηση να βρεις τι είναι.

Πήγαινε σε ότι γιατρό χρειαστεί μέχρι να βρεις λύση.

Ξεκίνα από το παιδίατρο (δεν γίνεται να μένει απαθής σε ένα τόσο μικρό μωρό που δεν τρώει, κάτι υπάρχει απλά δεν έχει βρεθεί)

μετά πήγαινε σε κάποιον καρδιολόγο

ίσως και σε γαστρεντερολόγο

ακόμα και σε ογκολόγο

ψάχνε ψάχνε ψάχνε μέχρι να βρεις τί έχει...

το ξέρω ότι δεν είναι αυτό που περίμενες να ακούσεις .... αλλά μόνο αν μετά τον πολύ αναλυτικό έλεγχο που θα κάνεις (αν όλα είναι οκ) έχει νόημα να ηρεμίσεις

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΞΕΝΙΑ....

Διαφημίσεις

Σιγουρα αλλα εχω δει τόσα φίλεναδών μου που γυρω στους 5 μηνες δεν έχουν πολυ ενδιαφέρον στο γαλα γιατι θέλουν 'κάτι αλλο'!

Και ο δικός μου αν και θηλαζα και τρελλαινοταν με το μητρικό τοτε αρχισε να μην πίνει πολυ - μετα ξανάρχισε να πίνει αλλα θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι αρχίσαμε στέρεες στους 5,5 γιατι αναγκαστηκαμε γιατι δεν έπινε πολυ!

Γαλα πίνουμε μητρικό αντλημένο απο την 3 μερα. Δοκιμάσαμε κ ξένο κ με εκείνο δεν ήπιε τίποτα. Κάναμε υπέρηχο δεν έδειξε κατι, εξετασεις ούρων κ αίματος ολα βγήκαν οκ. Πήγαμε σε παιδο γαστρεντερολόγο, όπου τάισα το παιδι μπροστά της για να δει πως συμπεριφέρεται στο φαγητό. Η διάγνωση της ήταν οτι το παιδι δεν εχει παλινδρόμηση ούτε οισοφάγιτιδα, γιατι λέει εκείνα τα παιδιά έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Το χαρακτήρισε διαταραχές Αισθητήριακου τύπου. Γενικά ειναι πολύ γελαστη κ ζωηρή όλη μερα κ κοιμάται καλά. Μόνο φρούτοκρέμα καταφέρνω να της δώσω γύρω στα 60 γρ. Ρε παιδιά δεν ειμαι τρελή αλλά πραγματικά το παιδι υποσιτίζεται.

Μαρίαλ καρδιολόγο για ποιο λόγο? η παιδίατρος λέει να προσπαθώ όλη μερα να της δίνω για να πιάσει έστω τα 600 μλ, αλλά ποτε δεν κατάφερα να πιει τόσο, στην καλύτερη 550 κ αυτό με πολύ αγώνα δικό μου. Πάνω στο μπουκάλι δεν κλαιει, μόνο στρίβει το κεφάλι. Το κλάμα αρχίζει όταν την πρήζω να πιει. Δυστυχώς μένω σε περιοχή που στερείται ιατρών κ πρέπει να κάνουμε ταξίδι καθε φορά για να δει κάποιος εξειδικευμένους το μωρό. Εχω κ τον άντρα μου που δέχεται αδιαμαρτύρητα τον όρο κακοφαγο μωρό με αποτέλεσμα να μαλωνουμε συνεχεια.

Διαφημίσεις

της εχω δωσει ρυζαλευρο, ουτε να το φτυσει. επισης καροτο με λιγο λεμονι κ ελαιολαδο και δεν εφαγε ουτε μια κουταλιτσα. οπως καταλαβαινετε εχω εξαντληθει, δεν ειναι ζωη αυτη ρε παιδια. το παιδι δεν φαινεται να ποναει, δεν γκρινιαζει σχεδον καθολου, θελει ολη μερα να παιζουμε μαζι της. Δεν θελω να παω στο παιδων και να την υποβαλω σε ενα σωρο επιπονες και επεμβατικες εξετασεις.

αν δεν μπορείς να πας προσπάθησε να έχεις μια τηλαφωνική εποικοινωνία μαζί τους, ώστε να σε καθοδιγήσουν, τι εξετάσεις να κάνεις...

ο όρος κακόφαγο παιδί θα μπει μόνο αν έχουν αποκλειστεί όλα τα άλλα αίτια,

για τον καρδιολογο δίκιο έχεις μάλλον δεν έχει σχέση

της εχω δωσει ρυζαλευρο, ουτε να το φτυσει. επισης καροτο με λιγο λεμονι κ ελαιολαδο και δεν εφαγε ουτε μια κουταλιτσα. οπως καταλαβαινετε εχω εξαντληθει, δεν ειναι ζωη αυτη ρε παιδια. το παιδι δεν φαινεται να ποναει, δεν γκρινιαζει σχεδον καθολου, θελει ολη μερα να παιζουμε μαζι της. Δεν θελω να παω στο παιδων και να την υποβαλω σε ενα σωρο επιπονες και επεμβατικες εξετασεις.

Σορυ αλλα αν μου δίνανε καρότο με λεμόνι και λάδι θα το φτυνα!!

Της εχεις δώσει γλυκόπατατα, αχλάδι, μηλο, μπανάνα κλπ κατι που να πει αξίζει τον κόπο;;

Το ρυζάλευρο πώς το φτιάχνεις; Με γάλα ή χωρίς; Με τι γάλα; Πόσες φορές έχεις δοκιμάσει; Μην παραιτήσαι με την πρώτη. Λεμόνι και ελαιόλαδο δύσκολο να δεχτεί τόσο μικρό παιδί. Αυτές είναι γεύσεις για αργότερα. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα ό,τι βαζάκι και κρέμα κυκλοφορούσε και θα δοκίμαζα να δω αν κάτι της κάνει κλικ. Για το γάλα τσέκαρε αν τελευταία αλλάξατε θηλή στο μπιμπερό (όχι άλλο είδος αλλά αν τυχόν πήρατε καινούρια θηλή) και δοκίμασε να την ταΐσεις με άλλους τρόπους π.χ. κουταλάκι.

Και μην αγχώνεσαι γιατί της μεταφέρεις την έντασή σου και αυτό δεν βοηθάει. Πάρτο λίγο πιο χαλαρά ή τουλάχιστον δείξε χαλαρότητα μπροστά στο παιδί.

Διαφημίσεις

δοκιμασε να της βαλεις μεσα στο ρυζαλευρο μιση μπανανιτσα(και λιγοτερο αν θες)αφου την περασεις πρωτα απο το μουλτι με ελαχιστο νερακι να γινει σαν πολτος.οπως ειπε και μια κοπελα και εγω θα επαιρνα οτι υπαρχει στο εμποριο...κατι θα της αρεσει.μην βιαζεσαι,εχε υπομονη και πειραματισου με τα παντα

Σορυ αλλα αν μου δίνανε καρότο με λεμόνι και λάδι θα το φτυνα!!

Της εχεις δώσει γλυκόπατατα, αχλάδι, μηλο, μπανάνα κλπ κατι που να πει αξίζει τον κόπο;;

γλυκοπατατα οχι, θα το δοκιμασω. αχλαδι ωριμο πολυ γλυκο της εδωσα, μονο αυτο ετρωγε 3 μερες. μπανανα επισης εφαγε το 1/3 περιπου με το χερι της εδινα δεν ηθελε κουταλι, το ροδακινο τη μια μερα το ψιλοεφαγε την αλλη το εδιωχνε. Οταν εκανα φρουτοκρεμα με διαφορα φρουτα δεν εφαγε τιποτα. Η παιδογαστρεντερολογος μου ειπε οτι αυτα τα μωρακια δεν μπορουν τις μιξεις των υφων γιαυτο θελει ξεχωριστο φρουτο καθε φορα.

το ελαιολαδο το βαζουμε μηπως παρει καμια θερμιδα αλλα ....

Αυριο θα δοκιμασω γλυκοπατατα και μετα απο λιγες μερες κρεατακι, που θα δωσει και καλες θερμιδες.

Το ρυζάλευρο πώς το φτιάχνεις; Με γάλα ή χωρίς; Με τι γάλα; Πόσες φορές έχεις δοκιμάσει; Μην παραιτήσαι με την πρώτη. Λεμόνι και ελαιόλαδο δύσκολο να δεχτεί τόσο μικρό παιδί. Αυτές είναι γεύσεις για αργότερα. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα ό,τι βαζάκι και κρέμα κυκλοφορούσε και θα δοκίμαζα να δω αν κάτι της κάνει κλικ. Για το γάλα τσέκαρε αν τελευταία αλλάξατε θηλή στο μπιμπερό (όχι άλλο είδος αλλά αν τυχόν πήρατε καινούρια θηλή) και δοκίμασε να την ταΐσεις με άλλους τρόπους π.χ. κουταλάκι.

Και μην αγχώνεσαι γιατί της μεταφέρεις την έντασή σου και αυτό δεν βοηθάει. Πάρτο λίγο πιο χαλαρά ή τουλάχιστον δείξε χαλαρότητα μπροστά στο παιδί.

με μητρικο γαλα. εχει πανω απο 2 εβδομαδες που δοκιμαζω. πλεον αυτο κανω παιρνω βαζακι κ οτι φαει. Προσπαθω να μην αγχωνομαι αλλα πιστεψε με δεν ειναι εφικτο,γιατι δεν μπορω να την ταισω τιποτα, ουτε φαι ουτε γαλα. Κ το χειροτερο ειναι οτι νευριαζω μαζι της γιατι την βλεπω οτι δεν ποναει, σπρωχνει το φαγητο και μετα ολο γελια κ χαρα.

Σημερα της εδωσα να γλυψει καρπουζι, τι να πω ρε παιδια ανοιγε το στομα απο χιλιομετρα, το ρουφαγε με μανια κ τραβαγε το πιρουνι με δυναμη να μην το παρουμε.

μπουκαλια εχουμε τα dr brown. Ευχαριστω ρε κοριτσια για τη στηριξη, νιωθω πραγματικα αβοηθητη. Ειμαι μακρια απο τους γονεις μου κ δεν εχω κ καμια βοηθεια, εναν ανθρωπο να με καταλαβει. Ολη η ευθυνη του παιδιου ειναι πανω μου και οταν 6 φορες τη μερα προσπαθεις να ταισεις ενα τερατακι ανεπιτυχως ε καπου νιωθεις μια αποτυχια σαν μητερα, μια απελπισια, μια απογνωση. Εχω κ την πεθερα μου αρνητικη ενεργεια, οτι κ να πω απαντα σιγα μην φαει. Της λεω θα το στειλω παιδικο, εινια η τελευταια μου ελπιδα και μου λεει ασε να την προσεχω εγω, σιγα μην την ταισουν, ψεματα θα σου λενε, δεν θα ασχολουνται μαζι της κλπ κλπ.

Σημερα της εδωσα να γλυψει καρπουζι, τι να πω ρε παιδια ανοιγε το στομα απο χιλιομετρα, το ρουφαγε με μανια κ τραβαγε το πιρουνι με δυναμη να μην το παρουμε.

Μήπως βρε δεν έχει τίποτα το παιδί και απλά είναι θέμα εξοικείωσης ή γεύσης; Μήπως διψάει λόγω ζέστης και γι' αυτό δεν τρώει; Της δίνεις νεράκι; Μήπως πρέπει να αλλάξεις μπιμπερό ή να πάρεις θηλές μεγαλύτερης ροής; Δοκίμασε τα NUK. Δεν σημαίνει ότι επειδή ξεκίνησες με μία μάρκα αυτή πρέπει να έχεις για πάντα. Από τα βαζάκια τρώει τίποτα με όρεξη; Για φαρίν λακτέ είναι νωρίς ακόμα; Τι λέει ο παιδίατρος;

Για τον παιδικό νομίζω ότι θα συμφωνήσω με την πεθερά σου. Γιατί δεν αφήνεις τη γιαγιά να την ταΐσει μια μέρα; Ποτέ δεν ξέρεις, η αλλαγή συνήθως κάνει καλό.

Μήπως βρε δεν έχει τίποτα το παιδί και απλά είναι θέμα εξοικείωσης ή γεύσης; Μήπως διψάει λόγω ζέστης και γι' αυτό δεν τρώει; Της δίνεις νεράκι; Μήπως πρέπει να αλλάξεις μπιμπερό ή να πάρεις θηλές μεγαλύτερης ροής; Δοκίμασε τα NUK. Δεν σημαίνει ότι επειδή ξεκίνησες με μία μάρκα αυτή πρέπει να έχεις για πάντα. Από τα βαζάκια τρώει τίποτα με όρεξη; Για φαρίν λακτέ είναι νωρίς ακόμα; Τι λέει ο παιδίατρος;

Για τον παιδικό νομίζω ότι θα συμφωνήσω με την πεθερά σου. Γιατί δεν αφήνεις τη γιαγιά να την ταΐσει μια μέρα; Ποτέ δεν ξέρεις, η αλλαγή συνήθως κάνει καλό.

οσον αφορα τα μπουκαλια εχω δοκμασει τα παντα με τα ιδια αποτελεσματα. οπως κ χαμομηλι η νερο. φαριν λακτε δεν θα φαει, ειναι αλλεργικη στο γαλα, ειχε αιμα στα κακα της κ κανω διατροφη χωρις γαλακτοκομικα. βαζακια μονο φρουτα εχω δοκιμασει, μεχρι 70 γρ τρωει. τα αλλα πρεπει να δοκιμασω πρωτα ενα ενα τα υλικα, ξερεις για αλλεργιες, θα αρχισω τα πειραματα αυριο. η παιδιατρος λεει να μην πιεζω αλλα παραυτα να προσφερω ολη μερα. Μωρε ας επινε το γαλατακι κ δεν εχω απαιτηση το μωρο να φαει απο 4 μηνων τα παντα.

• 6 months later...

Τελικά τι έγινε με την μικρούλα σου; σου έκανε τα ίδια και μετά; σε ποιον μήνα σου τα έκανε οόλα αυτά με το γάλα; έχω και εγώ ένα κοριτσάκι 4 μηνών που τρώει πολλή λιγότερο από όσο έτρωγε...

• 3 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κορίτσια! Έχω μια μπέμπα 5 μηνων και αρνείται όλα τα μπιμπερο. Ξεκίνησα με θηλασμό και μετά της έδινα και συμπλήρωμα ξένο με μπιμπερο έως ότου κόψαμε τον θηλασμό γτ δεν είχα γάλα και από τότε δεν δέχεται το μπιμπερο. Μόνο ότι πιει κοιμησμενη αλλά συνήθως ξυπνάει... Δεν νομίζω να μη της αρέσει το γάλα γιατί ούτε το τσαγακι της πίνει πια....  SOS τι να κάνω?

Επεξεργάστηκαν by Xrisaki21

8 ώρες πρίν, Xrisaki21 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Έχω μια μπέμπα 5 μηνων και αρνείται όλα τα μπιμπερο. Ξεκίνησα με θηλασμό και μετά της έδινα και συμπλήρωμα ξένο με μπιμπερο έως ότου κόψαμε τον θηλασμό γτ δεν είχα γάλα και από τότε δεν δέχεται το μπιμπερο. Μόνο ότι πιει κοιμησμενη αλλά συνήθως ξυπνάει... Δεν νομίζω να μη της αρέσει το γάλα γιατί ούτε το τσαγακι της πίνει πια....  SOS τι να κάνω?

Ο παιδίατρος τι λέει; Πόσο γάλα πίνει μέσα στη μέρα; Πότε αποθηλάσατε; Γιατί ένα μωρό πίνει τσάι; Δείχνει να έχει πόνους; Κάνει αναγούλες; 

Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...