Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατρός που να αναλαμβάνει τοκετό μωρού με ισχιακή προβολή - Θεσσαλονίκη


chrisel

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!

 

Χαίρομαι ιδιαίτερα που συνάντησα ένα φόρουμ με εξαιρετικό εύρος θεματολογίας και άπειρες γνώσεις και γνώμες από τα μέλη του για θέματα γονεϊκότητας και μητρότητας ειδικότερα. :)

 

Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας σε κάτι, έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα για τον ισχιακό τοκετό και όντας έγκυος σε ισχιακό μωρό. Είμαι 29 χρόνων, μένω έγκυος για πρώτη φορά και η εγκυμοσύνη μου αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 38η εβδ. + 1 ημέρα και η κανονική ΠΗΤ μου είναι 22/9.

 

Βέβαια ο γιατρός που με παρακολουθεί στο Παπαγεωργίου μου σύστησε 19 του μηνός καισαρική και μου έκλεισε ημερομηνία για να κάνω εισαγωγή με ραντεβού, αλλά εγώ δεν μπορώ να ησυχάσω έτσι απλά με το όλο θέμα....

 

Το θέμα είναι πως πρόκειται για επέμβαση όπως και να το κάνουμε και βέβαια το πώς αναρρώνει κανείς μετά, σε συνδυασμό με το ότι είμαι μόνη μου και είναι κάπως δύσκολο να τα βγάλω πέρα και πρακτικά και λόγω οικονομικών.

 

Μένω στη Θεσσαλονίκη αυτή την στιγμή. Έχετε υπ' όψη σας κάποιο γιατρό που να έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους τοκετούς, ώστε τουλάχιστον να το συζητούσα μαζί του μήπως μπορεί να υπάρξει κάποια λύση για φυσιολογικό τοκετό;

 

Κρίμα είναι, πρώτη πρώτη γέννα και να μπω αμέσως για καισαρική...

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, οποιαδήποτε βοήθεια σας είναι πολύτιμη! :roll:

Επεξεργάστηκαν by chrisel
λάθος στο κείμενο
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλώς ήρθες και με το καλό το μωράκι σου.

 

Απ' όσο ξέρω τα μωρά με ισχιακή προβολή είναι δύσκολες περιπτώσεις, με κινδύνους τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος. Μήπως να ξανασκεφτόσουν την καισαρική; Καταλαβαίνω πως θέλεις να γεννήσεις φυσιολογικά, αλλά αν η κατάσταση ελλοχεύει κινδύνους, είσαι διατεθειμένη να το ρισκάρεις;

 

Δε λέω, επέμβαση είναι, αλλά κι εγώ με καισαρική γέννησα και στις 3 μέρες που βγήκα απ' το μαιευτήριο ήμουν πλήρως λειτουργική, σχεδόν δεν πονούσε καν η τομή! Εξάλλου,αν είσαι ευχαριστημένη με τον γιατρό σου γενικότερα, θα πρότεινα να μην τον αλλάξεις τελευταία στιγμή, μόνο έξτρα άγχος γεμίζεις τον εαυτό σου.

 

Εύχομαι να πάνε όλα καλά, ό,τι κι αν αποφασίσεις.

27pzp3.png

 

qIUIp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!!

Θα συμφωνήσω με την Super καθώς μόλις πρόσφατα είχα διαβάσει μία έρευνα που είχε γίνει και αφορούσε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι είχε γίνει ή στην Αγγλία ή στον Καναδά όπου σε ένα σημαντικό σύνολο γυναικών με ισχιακά παιδιά οι μισές είχαν γεννήσει με κ.τ. και οι άλλες μισές με φ.τ. Στην περίπτωση των φ.τ. υπήρχε σοβαρό ποσοστό βρεφών που "τραυματίστηκαν" κατά τον τοκετό σε σύγκριση με αυτά που γεννήθηκαν με κ.τ... μπορείς πάντα να ζητήσεις μία δεύτερη γνώμη, γιατί μπορεί η όλη κλινική σου εικόνα να μην απαγορεύει τον φ.τ. Αν τελικά όμως καταλήξεις σε κ.τ. μην απογοητευτείς και μην "μαυρίσεις" την ομορφότερη μέρα της ζωής σου!! Το καλό των παιδιών μας είναι και θα είναι το Α κ το Ω. Σου εύχομαι όλα να πάνε κατ'ευχήν!!!

Link to comment
Share on other sites

εμενα η αδερφη μου ειχε ισχιακη προβολη αλλα τη τελευταια μερα το μωρο γυρισε κανονικα και γεννησε φυσιολογικα.......δεν ξερω αν ηταν απλα τυχερη......παντως εχεις περιθωριο ακομα κανε κανεναν περιπατο μπας και γινει τιποτα και οταν εισαι σπιτι κατσε στα 4 κατεβασε το κεφαλι χαμηλα στο πατωμα και κατσε για λιγο η βαρυτητα συνηθως φερνει το κεφαλι προς τα κατω επειδη ειναι το πιο βαρυ μερος του παιδιου...καλη τυχη οτι και να γινει και σημασια εχει να γεννηθει το μωρακι με ασφαλεια,μην ριψοκυνδυνεσεις την υγεια του παιδιου για το τιποτα!δεν ειναι και τοσο τραγικο να κανεις καισαρικη οκ....

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι στην ισχιακή προβολή σωστό και χωρίς κίνδυνο είναι η κτ

δεν υφίσταται τίποτα άλλο που πρεπει να γίνει για να μην τεθεί κανενας σε κίνδυνο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εχεις αναλογιστεί την ταλαιπωρία για σενα αλλα για το παιδακι κυριωςΔΙΑ ΒΙΟΥ αν λόγω της ισχιακης προβολής και του φτ προκυψει πρόβλημα στο παιδι??? Ακόμη και στην Αγγλία δεν ρισκαρουν κατι τετοιο. Τοσο πολύ σε νοιαζει πια ο τροπος που θα γεννησεις?? Θα σε συμβουλευα να περιμενεις μηπως γυρισει το παιδι αλλα σε περίπτωση που κατι τετοιο δεν συμβει μην αφησεις τον γιατρο που σε παρακολουθεί για να ψάχνεις κα΄ποιον που θα το ρισκαρει...θα είναι αδικο για το παιδακι και πιστευω ότι αυτό προέχει και όχι η δική σου "ταλαιπωρία"...ειπαμε να μην γινονται καισαρικες χωρις λόγο αλλά όχι να φτασουμε στο σημειο να μην γινονται και εκει που πρέπει!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν, σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας!

 

Θα ήθελα να γίνω λίγο πιο σαφής για να μην παρεξηγηθώ:

Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να διακινδυνέψω την υγεία του παιδιού, αφού άλλωστε εάν δε γυρίσει και δεν υπάρχουν έστω κάποιες πιθανότητες να βγει και με τα πόδια φυσιολογικά και εμποδίζεται ο τοκετός δηλαδή, προς θεού θα πάω αμέσως για καισαρική!!

 

Κανείς δεν είπε το αντίθετο, η υγεία του παιδιού και της μητέρας είναι πάνω από όλα και γι' αυτό άλλωστε ζήτησα αν γνωρίζετε κάποιον, τη γνώμη ενός γιατρού κάπως πιο έμπειρου γενικά γιατί αυτή την στιγμή δεν έχω ιδιώτη να με παρακολουθεί αλλά ο γιατρός μου βρίσκεται σε δημόσιο νοσοκομείο.

 

Όσον αφορά το αν θα ταλαιπωρηθώ ή όχι, το είπα από άποψη υγείας, γιατί και στην καισαρική εμφανίζονται επιπλοκές και στη μητέρα και στο έμβρυο και δε γνωρίζω κατά πόσο θα είμαι σε θέση να αντεπεξέλθω εάν συμβεί κάτι τέτοιο. Ό,τι είπα αφορά αυτό και μόνο και τίποτα άλλο!

 

Άλλωστε αν λάβουμε υπ' όψη τα υπόλοιπα, έχω την αίσθηση πως μάλλον η καισαρική είναι λιγότερη ταλαιπωρία γενικά, παρά οι άλλοι τρόποι τοκετού. Συγχωρήστε με αν είμαι λάθος σ' αυτό, στο κάτω - κάτω το πρώτο μου είναι και εγώ τώρα μαθαίνω.. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

 

Γέννησα κι εγώ πρόσφατα με ΚΤ ισχιακό μωράκι. Ο γιατρός μου ήταν απόλυτος για καισαρική και δεν πήρα δεύτερη γνώμη γιατί σε όσες μελέτες είχα διαβάσει η ισχιακή προβολή είναι από τις απόλυτες ενδείξεις για καισαρική.

Ναι οκ, χειρουργείο είναι αλλά οι πιθανότητες επιπλοκών είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με τους κινδύνους του φυσιολογικού τοκετού ισχιακού μωρού. Εγώ σε δυο μέρες ήμουν περδίκι και τώρα που βλέπω τον μπέμπη δεν με απασχολεί καθόλου ο τρόπος που γέννησα!

 

Πού ξέρεις, μπορεί να σου κάνει την έκπληξη και να γυρίσει! Με το καλό να είναι όπως κι αν γεννήσεις!!!

AGjDp3.png
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ γέννησα ισχιακό μωράκι με καισαρική. Ο γιατρός ήταν κάθετος. Αν δεν γυρίσει προχωράμε σε καισαρική γιατί μετά οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

 

Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν με προγραμμάτισε αλλά άφησε να έρθει η ώρα του τοκετού. Το μόνο ίσως που θα μπορούσες να συζητήσεις είναι αυτό. Δηλαδή να ξεκινήσει ο τοκετός μόνος του (εκτός και αν για κάποιον λόγο αντενδείκνυται στην περίπτωσή σου), αλλά την καισαρική δεν θα την αποφύγεις.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...