Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κόστος καθαρίστριας στο σπίτι

Recommended Posts

Κορίτσια σκέφτομαι να πάρω γυναίκα να μου κάνει γενική στο σπίτι. Ξέρετε πόσο παίρνουν την ώρα? Τι κάνουν στη γενική? Γενικά τι να περιμένω? Πότε κάνει διάλειμα?

Δεν έχω ξαναπάρει κ δεν γνωρίζω ΤΙΠΟΤΑ!

fA47p3.png?5wdXDgnUjYnWp3.png?T9zisx6U

Διαφημίσεις

Οι περισσότερες παίρνουν 6 ευρώ/ώρα, κάποιες βέβαια κανονίζουν με τη μέρα (8ωρο), οπότε καλύτερα να συνεννοηθείς εκ των προτέρων.

Από 'κει και πέρα, ό,τι τους ζητήσεις κάνουν. Συνήθως σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, μπάνια, μπαλκόνια κι αν ζητήσεις τζάμια/πατζούρια, κουζίνα, πλύσιμο χαλιών και πάει λέγοντας. Κάποιες δουλειές πάντως (όπως τα τζάμια) τα κάνεις μια στο τόσο, δε χρειάζεται κάθε φορά. Έχε επίσης υπόψη σου ότι αν έρθει με την ώρα και θέλεις να σου σιδερώσει δε συμφέρει ιδιαίτερα γιατί συνήθως χαζολογάνε να περάσει η ώρα. ;)

Το διάλειμμα δεν είναι στάνταρ, όποτε τους προσφέρεις εσύ κάτι συνήθως (πχ καφέ, αναψυκτικό, ένα τοστ ή γλυκό). Αυτή που έχω τωρα πχ δεν κάνει καν διάλειμμα, προτιμάει να τελειώνει να φύγει.

Περιττό επίσης να τονίσω πως είναι προτιμότερο να φέρεις κάποια κυρία που να την έχει συστήσει κάποιος γνωστός σου, αλλά και πάλι καλού κακού μην την αφήνεις μόνη στο σπίτι κι έχε γενικά και τον νου σου τι κάνει, ποτέ δεν ξέρεις.;)

27pzp3.png

qIUIp2.png

Περιττό επίσης να τονίσω πως είναι προτιμότερο να φέρεις κάποια κυρία που να την έχει συστήσει κάποιος γνωστός σου, αλλά και πάλι καλού κακού μην την αφήνεις μόνη στο σπίτι κι έχε γενικά και τον νου σου τι κάνει, ποτέ δεν ξέρεις.;)

Επίσης πρόσεξε γιατί με τους νέους νόμους κανονικά πρέπει να τις ασφαλίσεις. Υπάρχει περίπτωση να σε καρφώσουν..... αν κάτι δεν πάει καλά στη συνεργασία σας. Καλύτερα να πάρεις συστημένη από γνωστό.

Κορίτσια σκέφτομαι να πάρω γυναίκα να μου κάνει γενική στο σπίτι. Ξέρετε πόσο παίρνουν την ώρα? Τι κάνουν στη γενική? Γενικά τι να περιμένω? Πότε κάνει διάλειμα?

Συνήθως, στην Αθήνα, παίρνουν 45€ για 6-7 ώρες καθαριότητα σε ένα σπίτι 100 τμ, που είναι σε γενικά "καλή" κατάσταση.

Με αυτά τα χρήματα, πλένουν μπαλκόνια, καθαρίζουν παντζούρια και φωτιστικά, τρίβουν μπανιέρες, κάνουν λαμπίκο κουζίνα και μπάνια, ξεσκονίζουν κλπ.

Αν θέλεις "κάτι" παραπάνω, π.χ. σφουγγάρισμα στα 4 σε κάποιες επιφάνειες, πλύσιμο των παιχνιδιών των παιδιών, ξεσκόνισμα των βιβλίων, πλύσιμο των τοίχων και κουρτίνων από καιρό σε καιρό, καθάρισμα σε αυτό το τοιχάκι κάτω κάτω στους τοίχους, σωστό ξεσκόνισμα των καναπέδων αλλά και όλων των αντικειμένων (π.χ. κρεβάτι, τραπέζια, καρέκλες) από την κάτω όψη τους, θα δώσεις περισσότερα χρήματα. Είτε θα δώσεις μεγαλύτερο ωρομίσθιο (7,5 - 8 ώρες), αν η κυρία είναι γρήγορη, είτε θα αναμένεις ότι θα εργάζεται περισσότερες ώρες (π.χ. 9 ώρες).

Να έχεις υπόψιν σου ότι οι περισσότερες θέλουν να ξεκινούν την εργασία τους νωρίς, πριν τις 8, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάποιο επιπλέον μεροκάματο (συνήθως σίδερο) τα απογεύματα.

Διάλειμμα κάνουν όσο συχνά χρειάζεται. Αλλιώς είναι το χειμώνα, αλλιώς το καλοκαίρι. Είναι καλό να τους προσφέρεις καφέ / χυμό και ένα τοστ ή γλυκό.

Να τους έχεις γάντια για τις δουλειές και να τους παρέχεις πετσέτα, ώστε να μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο πριν φύγουν από το σπίτι σου.

(Ένας τρόπος για να διαπιστώσεις και πόσο "καθαρή" είναι πράγματι μια κυρία είναι να δεις πόσα συμπράγκαλα κουβαλάει μαζί της για την ατομική της παρουσίαση και υγιεινή...)

Διαφημίσεις

Οι περισσότερες παίρνουν 8 ευρώ την ώρα.

Κάνουν τα πάντα. Εφόσον δεν δώσεις οδηγίες, ξεκινούν συνήθως απ' τα εξωτερικά κουφώματα, πατζούρια και τζάμια, κάνουν εσωτερικά κουφώματα, φωτιστικά, ξεσκόνισμα, σκούπισμα και σφουγγάρισμα σηκώνοντας όλα τα έπιπλα.

Στην κουζίνα θα πλύνουν τα πλακάκια και τα ντουλάπια και στο μπάνιο τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής.

Διάλειμμα κάνουν όταν τους πεις εσύ. Μόλις δεις καλύτερα πως κουράζεται, επειδή είμαστε και άνθρωποι, μπορείς να το προτεινεις με ένα καφεδάκι κι ένα κέϊκ ή κάτι άλλο, πχ πορτοκαλάδα + τοστ. 15 λεπτά υπόθεση.

Τι να περιμένεις;.... θα καταλάβεις όταν φύγει. Θα έχεις δει αν ήταν γρήγορη και προσεκτική (χωρίς ζημιές) και έαν άφησε δουλειές που δεν άγγιξε.

Προσοχη μεγαλη σε χρυσαφικα,ασημικα κτλ

Εγω εχω κυρια που την εμπιστευομαι,αφηνω το πορτοφολι πανω στο τραπεζι και φευγω,αλλα την εχω χρονια και ξερω το ποιον της.

οι τιμες παιζουν γυρω στα 40 και ανω,αναλογως φυσικα και το σπιτι,νομιζω οτι το πιο απλο για ολους ειναι να καθοριστει μια ταριφα με την ημερα,εγω δινω 50 και καθεται 5-8 ωρες.

Και βεράντες!!! με τα εξωτερικά κουφώματα κάνουν και βεράντες! το ξέχασα.

Μωρέ εγώ δεν έχω πια εμπιστοσύνη πουθενά, η μητέρα μου είχε 9 χρόνια την ίδια, είχαμε οικογενειακές σχέσεις πια, είχαμε δώσει σ'αυτή την οικογένεια πολλά και εξαφανίστηκαν σε μια νύχτα αφήνοντας πολλές "εκκρεμότητες". Δεν ξέρω αν είχε απλώσει χέρι, καμιά φορά δεν είσαι σίγουρος και έτσι δεν κατηγορείς, δεν επεστράφησαν όμως ποτέ δανεικά αντικείμενα και χρήματα. Κάλλιο να φυλάγεστε...

Διαφημίσεις

κοριτσια μου ανοιξατε τα μάτια!!! Θα μπω να σας πω πώς πήγε

Λάβε υπόψη σου ότι παίρνουν γύρω στα 8 ευρώ την ώρα... εγώ θα σε συμβούλευα να σου συστήσουν κάποια και να μην βάλεις όποια και όποια στο σπίτι σου... εγώ την δική μου την έχω 15 χρόνια (πριν κιόλας παντρευτώ και μείνω σε αυτό το σπίτι)... έχουμε κάνει μία συμφωνία και της δίνω 40 ευρώ την φορά ανεξάρτητα εάν θα κάτσει 1 ώρα ή 8 ώρες :-P από δουλειές τις κανονίζει μόνη της :-P ξέρει τι δουλειές είναι να γίνουν και πότε... συνήθως μου κάνει τα βαριά δηλ. βεράντες / τζάμια / ντουλάπια / σίδερο και σκούπισμα / σφουγγάρισμα / ξεσκόνισμα... εάν όμως έχει χάλια καιρό δεν θα πλύνει βεράντες / τζάμια θα κάνει κάτι άλλο... συνήθως τις παίρνει 5-6 ώρες γιατί είναι και πολύ γρήγορη και καταπληκτική στη δουλειά της... και μιλάμε για ένα σπίτι 130 τετραγωνικά.. την έχω συστήσει σε πολύ κόσμο, όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί της, φαντάσου ότι δεν έχει ούτε μία ώρα ελεύθερη όλη την εβδομάδα..

Να τους έχεις γάντια για τις δουλειές και να τους παρέχεις πετσέτα, ώστε να μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο πριν φύγουν από το σπίτι σου.

(Ένας τρόπος για να διαπιστώσεις και πόσο "καθαρή" είναι πράγματι μια κυρία είναι να δεις πόσα συμπράγκαλα κουβαλάει μαζί της για την ατομική της παρουσίαση και υγιεινή...)

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Δηλ μολις σου καθαρισει το μπανιο, την πληρωνεις και την αφηνεις πριν φυγει να κανει μπανιο εκει που θα κανει μετα το παιδι ;;;

Και μετα; Απολυμαινεις εσυ το μπανιο και το ξανακαθαριζεις;;;;

Λάβε υπόψη σου ότι παίρνουν γύρω στα 8 ευρώ την ώρα... εγώ θα σε συμβούλευα να σου συστήσουν κάποια και να μην βάλεις όποια και όποια στο σπίτι σου... εγώ την δική μου την έχω 15 χρόνια (πριν κιόλας παντρευτώ και μείνω σε αυτό το σπίτι)... έχουμε κάνει μία συμφωνία και της δίνω 40 ευρώ την φορά ανεξάρτητα εάν θα κάτσει 1 ώρα ή 8 ώρες :-P από δουλειές τις κανονίζει μόνη της :-P ξέρει τι δουλειές είναι να γίνουν και πότε... συνήθως μου κάνει τα βαριά δηλ. βεράντες / τζάμια / ντουλάπια / σίδερο και σκούπισμα / σφουγγάρισμα / ξεσκόνισμα... εάν όμως έχει χάλια καιρό δεν θα πλύνει βεράντες / τζάμια θα κάνει κάτι άλλο... συνήθως τις παίρνει 5-6 ώρες γιατί είναι και πολύ γρήγορη και καταπληκτική στη δουλειά της... και μιλάμε για ένα σπίτι 130 τετραγωνικά.. την έχω συστήσει σε πολύ κόσμο, όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί της, φαντάσου ότι δεν έχει ούτε μία ώρα ελεύθερη όλη την εβδομάδα..

Ειχα μια τετοια και τωρα μενει πολυ μακρια...και επαιρνε και 6 ευρω την ωρα με 7 αναλογα..σε ποια περιοχη μενει η δικια σου αν ειναι με ενδιαφερει.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Δηλ μολις σου καθαρισει το μπανιο, την πληρωνεις και την αφηνεις πριν φυγει να κανει μπανιο εκει που θα κανει μετα το παιδι ;;;

Και μετα; Απολυμαινεις εσυ το μπανιο και το ξανακαθαριζεις;;;;

Τι εννοείς "απολυμαίνεις"; Ανθρωπος χρησιμοποιεί το μπάνιο... Για να πλυθεί, και όχι για άλλους λόγους...

Στα ξενοδοχεία, όπου μένουμε, γιατί δεν μας προβληματίζει το θέμα του μπάνιου;

Έχει γίνει "απολύμανση" εκεί;

Κατά τα άλλα, έχω δύο μπάνια: το παιδικό, που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα τρία μου παιδιά και των ενηλίκων, που το χρησιμοποιούμε εμείς και η νταντά των παιδιών. Η κυρία που καθαρίζει μέχρι στιγμής πλένεται μόνο τοπικά στον νιπτήρα. Δεν θα είχα όμως αντίρρηση στο να κάνει ένα ντους. Η νταντά πάλι το χρησιμοποιεί, όποτε παρουσιαστεί ανάγκη (δηλαδή την λερώσουν ΠΟΛΥ τα παιδιά).

Προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ να εμπιστευτώ έναν άνθρωπο που δεν μοσχομυρίζει... Αν μια γυναίκα φεύγει από ένα σπίτι ιδρωμένη και με βαριά μυρωδιά -όπως βέβαια είναι αναμενόμενο μετά από 5/6 ώρες σωματικής εργασίας- αυτό μου λέει πολλά για το πόση σημασία δίνει πραγματικά στην καθαριότητα...

Η δική μου πάντως λάμπει: έρχεται με τα παπούτσια της που τα βγάζει έξω από το σπίτι, όταν καθαρίζει μπαλκόνι και παντζούρια φοράει γαλότσες και μέσα στο σπίτι παντόφλες. Αστράφτει η ίδια! Αστραφτερό και το αποτέλεσμα της δουλειάς της.

Τι εννοείς "απολυμαίνεις"; Ανθρωπος χρησιμοποιεί το μπάνιο... Για να πλυθεί, και όχι για άλλους λόγους...

Στα ξενοδοχεία, όπου μένουμε, γιατί δεν μας προβληματίζει το θέμα του μπάνιου;

Έχει γίνει "απολύμανση" εκεί;

Κατά τα άλλα, έχω δύο μπάνια: το παιδικό, που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα τρία μου παιδιά και των ενηλίκων, που το χρησιμοποιούμε εμείς και η νταντά των παιδιών. Η κυρία που καθαρίζει μέχρι στιγμής πλένεται μόνο τοπικά στον νιπτήρα. Δεν θα είχα όμως αντίρρηση στο να κάνει ένα ντους. Η νταντά πάλι το χρησιμοποιεί, όποτε παρουσιαστεί ανάγκη (δηλαδή την λερώσουν ΠΟΛΥ τα παιδιά).

Προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ να εμπιστευτώ έναν άνθρωπο που δεν μοσχομυρίζει... Αν μια γυναίκα φεύγει από ένα σπίτι ιδρωμένη και με βαριά μυρωδιά -όπως βέβαια είναι αναμενόμενο μετά από 5/6 ώρες σωματικής εργασίας- αυτό μου λέει πολλά για το πόση σημασία δίνει πραγματικά στην καθαριότητα...

Η δική μου πάντως λάμπει: έρχεται με τα παπούτσια της που τα βγάζει έξω από το σπίτι, όταν καθαρίζει μπαλκόνι και παντζούρια φοράει γαλότσες και μέσα στο σπίτι παντόφλες. Αστράφτει η ίδια! Αστραφτερό και το αποτέλεσμα της δουλειάς της.

Aimee μου μου αρεσει να μουλιαζω στο μπανιο.

Παντως στα ξενοδοχεια (τα καλα) απολυμαινουν το μπανιο. Αλλα εγω ετσι κι αλλιως οταν παω ακομα και σε λουξ, που θα μου εχουν βαλει και το χαρτι με την ενδειξη "απολυμανθηκε", ριχνω λιγο σπρευ ντετολ σε λεκανη-μπανιερα-πομολα-κοντρολ. 5' παιρνει. Και εννοειται δε θα μουλιασω στη μπανιερα σε ξενοδοχειο, ενα ντουζακι θα κανω.

Οσο για να κανει μπανιο η νταντα η η καθαριστρια, σιχαινομαι, μπορει να μοσχοβολαει αλλα δεν ξερω τι εχει ιδιως η δευτερη που καθαριζει τοσα σπιτια, απο μηκυτες μεχρι δεν ξερω τι. Αλλο να καθαριζει με γαντια τα πλακακια, αλλο να κανει μπανιο μεσα στη μπανιερα μου...συγγενης μου να μεινει σπιτι, αν κανει μπανιο, ριχνω καθαριστικο πριν κανουμε μπανιο, ιδιως αν κανουμε μπανιο κ οχι ντουζ.

Διαφημίσεις

Aimee μου μου αρεσει να μουλιαζω στο μπανιο.

Παντως στα ξενοδοχεια (τα καλα) απολυμαινουν το μπανιο. Αλλα εγω ετσι κι αλλιως οταν παω ακομα και σε λουξ, που θα μου εχουν βαλει και το χαρτι με την ενδειξη "απολυμανθηκε", ριχνω λιγο σπρευ ντετολ σε λεκανη-μπανιερα-πομολα-κοντρολ. 5' παιρνει. Και εννοειται δε θα μουλιασω στη μπανιερα σε ξενοδοχειο, ενα ντουζακι θα κανω.

Οσο για να κανει μπανιο η νταντα η η καθαριστρια, σιχαινομαι, μπορει να μοσχοβολαει αλλα δεν ξερω τι εχει ιδιως η δευτερη που καθαριζει τοσα σπιτια, απο μηκυτες μεχρι δεν ξερω τι. Αλλο να καθαριζει με γαντια τα πλακακια, αλλο να κανει μπανιο μεσα στη μπανιερα μου...συγγενης μου να μεινει σπιτι, αν κανει μπανιο, ριχνω καθαριστικο πριν κανουμε μπανιο, ιδιως αν κανουμε μπανιο κ οχι ντουζ.

Αναφερόμουν στην πιθανότητα να χρειαστεί η καθαρίστρια να κάνει ένα ντους. Αυτό μόνο! Μου φαίνεται λογικό, ειδικά το καλοκαίρι, ΑΝ πράγματι δουλεύει σκληρά. Γιατί αν είναι μετά από 5-6 ώρες σωματικής εργασίας να φεύγει έτσι όπως ήρθε, κάτι δεν πάει καλά...

*** Ελίσα24, τα ίδια κάνω και εγώ στα ξενοδοχεία. Το πόσα αστέρια έχουν δεν σημαίνει και πολλά... Ειδικά τα μεγάλα ξενοδοχεία απασχολούν τους περισσότερο κακοπληρωμένους υπαλλήλους. Οπότε δεν έχω ακριβώς εμπιστοσύνη στη διάθεσή τους για δουλειά. Διαμονή σε πραγματικά καθαρό περιβάλλον έχω πετύχει μόνο σε μικρές μονάδες (ξενώνες), που τους διαχειρίζονται οικογενειακά, και η γυναίκα έχει μεράκι για την καθαριότητα.

Αλλά τελικά όλα στο μυαλό μας είναι. Όταν τα παιδιά μου πάνε κολυμβητήριο, δεν είμαι εκεί (δυστυχώς) να απολυμάνω...

Για μούλιασμα στη μπανιέρα, δεν ξέρω. Μάλλον θα ήμουν νήπιο την τελευταία φορά που το έκανα. Το αποφεύγω για λόγους περιβαλλοντικούς (είχε γίνει ολόκληρη καμπάνια τη δεκαετία του 1990 για την λειψυδρία) αλλά και υγείας. Ακόμα και αν είσαι ο μόνος που χρησιμοποιεί την μπανιέρα, πρόκειται για ανθυγιεινή συνήθεια...

Ειχα μια τετοια και τωρα μενει πολυ μακρια...και επαιρνε και 6 ευρω την ωρα με 7 αναλογα..σε ποια περιοχη μενει η δικια σου αν ειναι με ενδιαφερει.

Μένει Κέντρο αλλά πηγαίνει σε διάφορες περιοχές... δεν έχει όμως καμία μέρα ελεύθερη :-P σκέψου ότι άμα τύχει κάτι σε κάποιον και δεν πάει στην μέρα του μετά από 15 ημέρες πάλι όταν έρθει η σειρά του!!

Τι λέτε βρε κορίτσια; Εδώ το wc μου χρησιμοποίησε τις προάλλες αφού είχε τελειώσει και σιχτίριζα από μέσα μου γιατί έκατσα με την κοιλιά στο στόμα και το ξανακαθάρισα, όχι να κάνει και μπάνιο! Τόσα χρόνια που έχουν περάσει διάφορες γυναίκες απ' το δικό μου σπίτι και της μητέρας μου ΠΟΤΕ δεν έχει ζητήσει κάποια να πλυθεί, ούτε το έχω ακούσει ποτέ από καμιά φίλη.

Κι ας μη μουλιάζω ποτέ στη μπανιέρα, και για ντους σιχαίνομαι, η άλλη μπορεί να έχει μύκητες πχ. Όταν λέμε καθαρίζει, σημαίνει ότι τ' αφήνει όλα πιο καθαρά απ' ό,τι τα βρήκε. Κατα τ' άλλα, όλες έφερναν άλλα ρούχα και παπούτσια εργασίας.

Κι εννοείται ότι δεν περιμένεις να φύγει για να δεις τι δουλειές δεν έκανε, είσαι από πάνω όλη μέρα και της λες τι να κάνει και πώς...

27pzp3.png

qIUIp2.png

Τι λέτε βρε κορίτσια; Εδώ το wc μου χρησιμοποίησε τις προάλλες αφού είχε τελειώσει και σιχτίριζα από μέσα μου γιατί έκατσα με την κοιλιά στο στόμα και το ξανακαθάρισα, όχι να κάνει και μπάνιο! Τόσα χρόνια που έχουν περάσει διάφορες γυναίκες απ' το δικό μου σπίτι και της μητέρας μου ΠΟΤΕ δεν έχει ζητήσει κάποια να πλυθεί, ούτε το έχω ακούσει ποτέ από καμιά φίλη.

Κι ας μη μουλιάζω ποτέ στη μπανιέρα, και για ντους σιχαίνομαι, η άλλη μπορεί να έχει μύκητες πχ. Όταν λέμε καθαρίζει, σημαίνει ότι τ' αφήνει όλα πιο καθαρά απ' ό,τι τα βρήκε. Κατα τ' άλλα, όλες έφερναν άλλα ρούχα και παπούτσια εργασίας.

Κι εννοείται ότι δεν περιμένεις να φύγει για να δεις τι δουλειές δεν έκανε, είσαι από πάνω όλη μέρα και της λες τι να κάνει και πώς...

Συγνώμη βρε κοπέλα μου, χωρίς παρεξήγηση, αλλά όποιος καλεσμένος έρχεται στο σπίτι σου και χρησιμοποιεί το wc κάθεσαι και το καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση??? έτσι όπως το γράφεις δείχνεις σαν να την σιχαίνεσαι την κοπέλα.. και η απορία μου: πως έναν άνθρωπο που τον σιχαίνεσαι τον έχεις και σου καθαρίζει το σπίτι? δεν ειρωνεύομαι, σοβαρά ρωτάω :shock::shock:

Αναφερόμουν στην πιθανότητα να χρειαστεί η καθαρίστρια να κάνει ένα ντους. Αυτό μόνο! Μου φαίνεται λογικό, ειδικά το καλοκαίρι, ΑΝ πράγματι δουλεύει σκληρά. Γιατί αν είναι μετά από 5-6 ώρες σωματικής εργασίας να φεύγει έτσι όπως ήρθε, κάτι δεν πάει καλά...

Γιατί δεν πάει κάτι καλά, θα κάνει μπάνιο σπίτι της..Εγώ δεν θα ξετρελαινόμουν να θέλει η καθαρίστρια να κάνει ντους πριν φύγει μάλλον το αντίθετο, θα στράβωνα λίγο γιατί θα έπρεπε να απολυμάνω πάλι την μπανιέρα (έστω με λίγο ντετόλ σπρέι, όπως λέει η Ελίσα24).. στο κολυμβητήριο τα παιδιά φοράνε σαγιονάρες στα ντους, οι μύκητες είναι πολύ εύκολο να μεταδωθούν από την μπανιέρα.

Συγνώμη βρε κοπέλα μου, χωρίς παρεξήγηση, αλλά όποιος καλεσμένος έρχεται στο σπίτι σου και χρησιμοποιεί το wc κάθεσαι και το καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση??? έτσι όπως το γράφεις δείχνεις σαν να την σιχαίνεσαι την κοπέλα.. και η απορία μου: πως έναν άνθρωπο που τον σιχαίνεσαι τον έχεις και σου καθαρίζει το σπίτι? δεν ειρωνεύομαι, σοβαρά ρωτάω :shock::shock:

Δεν παρεξηγώ, δεν κανουμε διαγωνισμό νοικοκυροσυνης, σιγα.. η καθεμια με τον τροπο της.

Εννοείται πως όποτε έχω κόσμο πλένω το wc μετα. Πες ότι πήγε κάποιος που είχε ουρολοίμωξη.. να κολλήσουμε κι εμείς;

Όσο για το άλλο ερώτημά σου, δεν τη σιχαίνομαι να καθαρίσει με τα γάντια της, δεν περνάνε τα μικρόβια έτσι απ' τον έναν στον άλλο φαντάζομαι.. ;)

27pzp3.png

qIUIp2.png

Εννοείται πως όποτε έχω κόσμο πλένω το wc μετα. Πες ότι πήγε κάποιος που είχε ουρολοίμωξη.. να κολλήσουμε κι εμείς;

Συμφωνώ απόλυτα και ναι, μετά από επισκέπτες πάντα καθαρίζω το wc. Μπορεί κάποιος να έχει ουρολοίμωξη, ηπατίτιδα, οτιδήποτε, δεν περνάω τους γνωστούς και φίλους από μικροβιολογική εξέταση.. ούτε σημαίνει ότι σιχαίνομαι τους άλλους, κι εγώ έχω πάθει ουρολοίμωξη 1-2 φορές, απλώς είναι κάποια μέτρα προφύλαξης. Αλλα έχουμε βγει εκτός θέματος..

εγώ,πάλι, όταν πάω ως επισκέπτης σε άλλο σπίτι, δεν κάθομαι στη λεκάνη για να μην κολλήσω κάτι. που ξέρω εγώ τί κουβαλάει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού???

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη!!! :-)

(Κ γω το ίδιο κάνω)

Φιλικά,

Ελίνα

Δεν παρεξηγώ, δεν κανουμε διαγωνισμό νοικοκυροσυνης, σιγα.. η καθεμια με τον τροπο της.

Όσο για το άλλο ερώτημά σου, δεν τη σιχαίνομαι να καθαρίσει με τα γάντια της, δεν περνάνε τα μικρόβια έτσι απ' τον έναν στον άλλο φαντάζομαι.. ;)

Κατανοητό!! εγώ έχω 2 μπάνια σπίτι, ένα που χρησιμοποιούμε εμείς και ένα για τους καλεσμένους .. οπότε για αυτό μάλλον μου φάνηκε περίεργο γιατί όντως το wc δεν το χρησιμοποιώ εγώ :-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...