Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κόστος καθαρίστριας στο σπίτι

Recommended Posts

Γιατί δεν πάει κάτι καλά, θα κάνει μπάνιο σπίτι της..Εγώ δεν θα ξετρελαινόμουν να θέλει η καθαρίστρια να κάνει ντους πριν φύγει μάλλον το αντίθετο, θα στράβωνα λίγο γιατί θα έπρεπε να απολυμάνω πάλι την μπανιέρα (έστω με λίγο ντετόλ σπρέι, όπως λέει η Ελίσα24).. στο κολυμβητήριο τα παιδιά φοράνε σαγιονάρες στα ντους, οι μύκητες είναι πολύ εύκολο να μεταδωθούν από την μπανιέρα.

Κοίτα, η "σωστή" καθαρίστρια, μετά το ντους, μόνη της θα "απολύμανε" την μπανιέρα. Όπως επίσης, θα έπλενε το ποτήρι που ήπιε καφέ και το πιατάκι στο οποίο της σέρβιρα το τοστ.

Λες να έφευγε έτσι από το σπίτι; Μετά από 6 ώρες καθαριότητας, πόσο τελικά χρόνο και κόπο θα χρειαζόταν για την "απολύμανση"; Δέκα λεπτά; Ε, αυτά τα λεπτά και αυτόν τον κόπο θα τα αφιέρωνε θεωρώντας τα υποχρέωσή της...

Εσείς μετά από το γυμναστήριο, φεύγετε και μπαίνετε σε μέσα μεταφοράς ή πηγαίνετε σε άλλη δουλειά χωρίς να πλυθείτε στοιχειωδώς; :shock::shock::shock:

Ή θεωρούμε δεδομένο ότι η καθαρίστρια θα έχει Ι.Χ. και από το σπίτι μας θα πάει στο σπίτι της να ξεκουραστεί;;;

Όπως και να έχει, η δική μας κυρία πλένεται στο νιπτήρα τοπικά, τον καθαρίζει εκ νέου μετά (για να μην υπάρχει ούτε στάλα νερού), αλλάζει από την κορυφή ως τα νύχια και φεύγει "του κουτιού".

Διαφημίσεις

εγώ,πάλι, όταν πάω ως επισκέπτης σε άλλο σπίτι, δεν κάθομαι στη λεκάνη για να μην κολλήσω κάτι. που ξέρω εγώ τί κουβαλάει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού???

Κι εγώ το ίδιο Σοφία. Για ψυχολογικούς λόγους και μόνο. :D

Κατά βάθος ξέρω ότι είναι πολύ πιο σπάνιο να κολλήσω ουρολοίμωξη από τη λεκάνη (και εννοώ τη λεκάνη, και όχι το υγρό μέσα στη λεκάνη) και πολύ πολύ πιο πιθανό να κολλήσω από την πισίνα του ξενοδοχείου.

Κατα τ' άλλα, όλες έφερναν άλλα ρούχα και παπούτσια εργασίας.

Μου κάνει εντύπωση που δεν αναφέρθηκε ως τώρα, αλλα ο κατεξοχήν τρόπος να ξαλαφρώνει το σπίτι από τα "περιττά" πράγματα που επιλέγει η γυναίκα, είναι μέσα σε αυτές τις σακούλες με τα "ρούχα εργασίας". Άργησα, αλλά κάποια στιγμή συμπλήρωσα το κομμάτι του παζλ. Έλειπαν πράγματα και αναρωτιόμουν μα πως να βγήκαν από το σπίτι και η απάντηση ήταν προφανής τελικά.

Εγώ δεν το καταλαβαίνω κιόλας αυτό με τα ρουχα εργασίας ειδικά στο συγκεκριμένο κλάδο και όχι σε άλλους και επιχείρισα να καταλάβω αυτή τη λογική συζητώντας κάποτε με μια γυναίκα. Δηλαδή μια εργαζόμενη σε καφετέρια πχ, θα χρειαζόταν να έχει ρούχα εργασίας; Στο γυμναστήριο είναι πιο καλά να κάνει μπάνιο κάποιος εκεί, σε κοινόχρηστο ντους, από το να φύγει ψιλοϊδρωμένος και να αλλάξει σπίτι του; Και τουαλέτες μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσει η εργαζόμενη σε καφετέρια... Αυτό που οι γυναίκες σε σπίτια έχουν ρούχα εργασίας, για να τις δουν με πιο καλά ρούχα στο δρόμο ή στο λεωροφορείο, όπως θα πηγαίνουν και θα έρχονται από τη δουλειά, με ξεπερνάει. Οπότε πιστεύω ότι σε κάποιες περιπτώσεις τουλάχιστον, είναι εκ του πονηρού. Εμάς μας έχουν πάρει ρούχα παιδιών, φανέλες του άντρα μου, διάφορα τέτοια και διάφορα άλλα που δεν έχω εντοπίσει ακριβώς, απλά νιώθω ένα ξαλάφρωμα στο σπίτι!

Εντάξει, υπάρχουν σπίτια όπου όλοι αλλάζουν ρούχα με το που έρχονται απέξω, το είχαμε συζητήσει σε άλλο τόπικ. Σε αυτά τα σπίτια το ίδιο θα περίμενε κανείς από τη γυναίκα που καθαρίζει, αλλά και πάλι, δεν είναι αποδεκτός ένας καλεσμένος που έχει χρησιμοποιήσει πχ πριν το λεωφορείο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο σπίτι;

Τέλος πάντων, θα συμφωνήσω ότι τις πρώτες φορές τουλάχιστον, χρειάζεται κάποιος να κάνει τις δουλειές μαζί με τη γυναίκα, να ξέρει η γυναίκα τι ακριβώς περιμένει η νοικοκυρά. Για παράδειγμα, μια από τις δικές μου θεωρούσε αποδεκτό να καθαρίσει τις βρύσες του μπάνιου με σύρμα :evil::evil::evil: Ή κάνω ηλεκτρική θεωρούσε ότι τραβάω τη σκούπα και όπου πάει, δηλαδή γκαπ γκουπ στους τοίχους και στα έπιπλα και το σπίτι να χρειάζεται μερεμέτια μετά! Ή να βάζει χλωρίνη παντού, παρόλο που την είχα απαγορεύσει, πού την είχε βρει δεν ξέρω κιόλας, επειδή σε ένα άλλο σπίτι που δούλευε λέει τότε, χρησιμοποιούσαν μόνο χλωρίνη. Αυτό εκ των υστέρων, όταν διαπιστωσα ότι ήδη είχε καταστρέψει πλακάκια νοικιασμένου τότε σπιτιού. Δηλαδή υπάρχει καθάρισμα και καθάρισμα, εξαρτάται πώς το ορίζει κανείς! Ειδικά αν έρχονται και από παράξενες χώρες μην το θεωρείς δεδομένο ότι ξέρουν πώς καθαρίζονται οι διάφορες επιφάνειες που μπορεί και να μην έχουν δει στη ζωή τους.

Μην τα πολυλογώ καταλήξαμε προς το παρόν να κάνουμε τις δουλειές με τον άντρα μου. Μια στο τόσο θα κάνουμε μαζί γενική, μια απόφαση είναι. Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και δεν λερώνουν τόσο, προσέχουν και καθαρίζουν λίγο και εκείνα. Αφού είχα καταλήξει ότι ήθελα να είμαι εκεί όσο είναι η ξένη γυναίκα να την επιβλέπω, τις ώρες μου θα τις έτρωγα, οπότε τελικά συντονιστήκαμε με τον άντρα μου και κανουμε και πιο βαριές δουλειές μαζί, πχ να αερίζουμε τα στρώματα, να σηκώνουμε μια στο τόσο όλα τα έπιπλα για γενική και ξέρουμε ότι τις κάνουμε τις δουλειές όπως τις θέλουμε. Ίσως και να είμαστε ειδική περίπτωση, όπου γνωριστήκαμε σε προχωρημένη ηλικία σχετικά, έχοντας κρατήσει νοικοκυριό και οι δυο μας ανεξάρτητα για πολλά χρόνια, οπότε δεν χρειάστηκε να τον πείσω για τίποτα. Έβλεπε και αυτός και συμφωνούσαμε στο ποιες είναι οι ανάγκες μας και μοιραστήκαμε τις δουλειές όπως προτιμάει να τις κάνει ο καθένας χωρίς να το πολυσυζητήσουμε καν.

Πιο μικρά όταν ήταν τα παιδιά, ναι, δεν είχαμε τόσο διαθέσιμο χρόνο και χρειαζόμασταν βοήθεια και πληρώναμε και το τίμημα με διάφορα απρόοπτα. Εμείς δεν βρήκαμε τελικά γυναίκα να μας ταιριάζει σε όλα, ή τέλος πάντων το τίμημα ήταν σημαντικό. Τώρα που είναι τα παιδιά σε σχολική ηλικία, αφενός με τα διαβάσματα, μας βλέπει το σπίτι πιο πολύ, οπότε κάνουμε και καμιά δουλειά, αφετέρου τα παιδιά δεν μας έχουν και πολλή ανάγκη για να απασχοληθουν και ο διαθέσιμος χρόνος στο σπίτι πολλαπλασιάστηκε.

Κορίτσια καλημέρα. Τελικά ήρθε η γυναίκα, 40Ε μου πήρε κ έκατσε γύρω στις 7Η. Το σπίτι ήθελε πολύ δουλειά! Γενικά εμεινα ευχαριστημένη, μου έκανα μπαλκόνια, τζάμια, παντζούρια, μου σήκωσε κ έπλυνε το χαλί, ξεσκόνισμα, την κουζίνα, τα υπνοδωματια κ το μπάνιο. Γενικά μου έκανε λεπτομέρειες κ ήταν γρήγορη. Βέβαια το μπάνιο το άφησε για το τέλος κ νομίζω ότι το έκανε στα γρήγορα. Για παράδειγμα ενώ μου έπλυνε το καλαθάκι, το πιγκάλ δεν το καθάρισε! Επίσης στο μπαλκόνι δεν έκανε το τραπέζι.

Κάτι πιάτα που είχα στον νεροχύτη τα έπλυνε, μαζί με αυτά που χρησιμοποίησε η ίδια.

Επειδή ήταν η πρώτη φορά και για τις δυο μας ήμουν ελαστική. Τώρα ξέρω καλύτερα τι θέλω ακριβώς κ πώς θέλω να γίνει κ γενικά πως να την κατευθύνω.

fA47p3.png?5wdXDgnUjYnWp3.png?T9zisx6U

Εγώ πάντως δεν θα αφηνα να κάνει ντους η καθαρήστια στο σπίτι μου όπως δεν θα άφηνα αυτόν που ήρθε να βάψει ή τον ξυλουργό ή τον ηλεκτολόγο... Αυτός ο χώρός εργασίας δεν παρέχει ντους, παρέχει νερό, τουλέτα, καφέ,κέρασμα, διάλειμα όποτε θέλει. Το παρολογο για μένα είναι να το ζητήσει. Παντως στα ξενοδοχεία μια απολύμανση την κάνω η ίδια. Κατα τα αλλα πολλές εχουν αλλα ρουχα δουλειάς κατανοητό για πολλους λόγους. Αν πληρωνεις με την ώρα συμφέρει να την έχεις λίγες ώρες κάθε φορά και κατα προτίμηση πρωί. Εγώ είχα πολλές κοπέλες κατα καιρούς, ποτέ πρόβλημα να κλεψουν ή να σπάσουν κάτι, ακόμα και χρηματα οταν εβρισκαν τα εβαζαν στην ακρη. Καποιες έπρεπε να τους εξηγήσω πως θέλω κάποια πράγματα και την λογική σε σχέση με την υγειινή. Μαλλον θα τους φάνηκα ιδιότροπη αλλά μια, δυο το κάναν με τον τρόπο που τους έλεγα.Φτανει να μην τις προσβάλεις. Εγώ ελεγα προτιμώ έτσι... επειδή... Κάποιε φορές είχαν και καλύτερη λύση να προτείνουν.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα. Τελικά ήρθε η γυναίκα, 40Ε μου πήρε κ έκατσε γύρω στις 7Η. Το σπίτι ήθελε πολύ δουλειά! Γενικά εμεινα ευχαριστημένη, μου έκανα μπαλκόνια, τζάμια, παντζούρια, μου σήκωσε κ έπλυνε το χαλί, ξεσκόνισμα, την κουζίνα, τα υπνοδωματια κ το μπάνιο. Γενικά μου έκανε λεπτομέρειες κ ήταν γρήγορη. Βέβαια το μπάνιο το άφησε για το τέλος κ νομίζω ότι το έκανε στα γρήγορα. Για παράδειγμα ενώ μου έπλυνε το καλαθάκι, το πιγκάλ δεν το καθάρισε! Επίσης στο μπαλκόνι δεν έκανε το τραπέζι.

Κάτι πιάτα που είχα στον νεροχύτη τα έπλυνε, μαζί με αυτά που χρησιμοποίησε η ίδια.

Επειδή ήταν η πρώτη φορά και για τις δυο μας ήμουν ελαστική. Τώρα ξέρω καλύτερα τι θέλω ακριβώς κ πώς θέλω να γίνει κ γενικά πως να την κατευθύνω.

Για πρώτη φορά πολύ καλά ακούγεται! αν έρχεται συστηματικά, πχ 1/μήνα, θα χρειάζεται λιγότερο χρόνο ή θα προλαβαίνει περισσότερα. Δεν θα έχει και κάθε φορά να πλύνει χαλι. Και πολύ καλή τιμή. Μπράβο!

Κορίτσια, σχετικά με τις τσάντες με ρούχα εργασίας κλπ., προσέξτε, μας έτυχε παλιά κι αυτό, στης αδελφής μου, φεύγοντας έπαιρνε και τα σκουπίδια μία που είχε. Και έλειπαν κάποια πράγματα. Τελικά, μια φορά έσκυψε η αδελφή μου απ' το μπαλκόνι και είδε πως τα σκουπίδια δεν τα άφησε στον κάδο. Την επόμενη φορά (ήταν έγκυος και την είχε κάθε εβδομάδα), δεν την άφησε να πάρει τα σκουπίδια. Ανοιξε και είδε πως είχε μέσα στα σκουπίδια κάποια πράγματα, 1 καινούριο βετέξ, 1 μισογεμάτο άζαξ, και κάτι από τα τρόφιμα - δεν θυμάμαι ακριβώς. Χαζοπράγματα αλλά συστηματικά πρέπει να γινόταν αυτό.

Το τι περιμένει η καθεμία απ' την οικιακή βοηθό έχει να κάνει και με τις απαιτήσεις που θα είχε κι απ'τον εαυτό της φαντάζομαι. πχ εμένα μου πρότεινε να μεταφέρει τα πλυμένα χαλιά στην αποθήκη και δεν την άφησα, ήταν πολύ βαριά, προτίμησα να τα μεταφέρει άλλη στιγμή ο άντρας μου.

Και πρώτη βέβαια λέω πως πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά (της πεθεράς μου της ξάφρισαν λίγο λίγο ένα σερβίτσιο πιάτα και τα μισά ασορτί ποτήρια, χώρια τι άλλο λείπει και δεν το 'χει πάρει ακόμα είδηση :o),αλλά απ' την άλλη ας μην ξεχνάμε ότι είναι κι αυτές εργαζόμενοι, δουλεύουν για να βγάλουν ένα μεροκάματο όπως οι περισσότερες από εμάς, δεν είναι δούλες να βγάλουμε τα απωθημένα μας! Θυμάμαι φίλη της μαμάς μου που έβαζε την κυρία που της καθάριζε στα τέσσερα να καθαρίζει με μαχαιράκι τις ενώσεις ανάμεσα στα πλακάκια σε σπίτι 150 τετραγωνικών! Έλεος...

27pzp3.png

qIUIp2.png