Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Κiknaki περιμένω τα αυριανά αποτελέσματα, να δούμε πως θα πάμε με αυτό το γάλα και σίγουρα θα δούμε κάποιον παιδιοαλλεριολόγο. Εχεις κάποιον να μου συστήσεις;;;

Ολγάκι τώρα το είδα αυτό,sorry που δεν σου απάντησα νωρίτερα.

Εγώ μένω Θεσσαλονίκη και η παιδοαλλεργιολόγος που παρακολουθεί τη κόρη μου είναι εδώ.Είναι διευθύντρια του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο τμήμα της παιδιατρικής.Λέγεται Παπασταύρου και είναι πολύ καλή γιατρός.Βέβαια το τελευταίο χρόνο την παρακολουθεί και παιδογαστρεντερολόγος είναι καθηγήτρια πανεπιστήμιου και μάλιστα είχε μαθήτρια την Παπασταύρου στο πανεπιστήμιο όπως μάθαμε αργότερα από την ίδια.Αρβανιτάκη λέγεται η γιατρός.Επίσης πολύ καλή επιστημόνας μη σου πει δηλαδή είναι κορυφή η γυναίκα.Και ευτυχώς οι απόψεις τους συμπίπτουν.Εσύ που μένεις??

Να σημειώσω επίσης οτι παιδοαλλεργιολόγο μας πρότεινε η παιδίατρος μας με τη λογική της ειδικότητας και της καταλληλότητας του γιατρού.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 381
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α, επισης για να μην αγχωνεστε (πολυ), οι non-IgE αλλεργιες δεν συνηθιζεται να προκαλουν σοκ (ποτε βεβαια δεν μπορεις να εισαι ησυχος).

Ποιες είναι οι non-IgE αλλεργίες??Μπορεί να εμφανιστεί αλλεργία χωρίς αύξηση της ΙgE?Ρωτώ γιατί ειλικρινά δε το γνωρίζω.

Α, επισης για να μην αγχωνεστε (πολυ), οι non-IgE αλλεργιες δεν συνηθιζεται να προκαλουν σοκ (ποτε βεβαια δεν μπορεις να εισαι ησυχος).

Ποιες είναι οι non-IgE αλλεργίες??Μπορεί να εμφανιστεί αλλεργία χωρίς αύξηση της ΙgE?Ρωτώ γιατί ειλικρινά δε το γνωρίζω.

Ακριβως. Η κορη μου ειχε αλλεργια (κ μακαρι να μην ξαναχρησιμοποιησω ενεστωτα) στο αγελαδινο μεχρι προσφτα. Οι τιμες στη IgE καθως και στα rast βγαιναν μια χαρα, οπως επισης και τα δερματικά τεστ που καναμε. Το δικο μας συμπτωμα ηταν το αιμα στα κακα. Το μονο που φανηκε απο τις εξετασεις ηταν τα ελαφρως ανεβασμενα ηωσινοφιλα. Δλδ αν βγουν φυσιολογικα τα ραστ κ η IgE, δε σημαινει οτι δεν υπαρχει αλλεργια.

GwASp3.png

Ο παιδίατρος που την παρακολουθεί τώρα μου ειπε οτι η απόλυτη ένδειξη για αλλεργία στο γάλα είναι οι βλέννες και το αίμα στα κακά και οι εξετάσεις αίματος εννοείται. Δεν ξέρω βέβαια κατα πόσο ισχύει αυτο.

Η βλεννα κ το αιμα στα κακα, προδιδουν αλλεργια στα γαλακτοκομικα, αλλα μπορει επισης η ιδια αλλεργια να εκδηλωθει κ με πιο ηπιο τροπο (πχ δερματιτιδα). Αν οι εξετασεις βγουν θετικες, εχετε σιγουρα αλλεργια, αλλα αν βγουν αρνητικες δυστυχως, δεν σημαινει οτι δεν εχετε!

Καλα αποτελέσματα ευχομαι και μην ξεχνας, οτι η αλλεργιες περνανε!!! Το αγχος ομως μπορει να σου κανει κακο που να μην περασει ευκολα. Τα λεω ως παθουσα!

GwASp3.png

Ακριβως. Η κορη μου ειχε αλλεργια (κ μακαρι να μην ξαναχρησιμοποιησω ενεστωτα) στο αγελαδινο μεχρι προσφτα. Οι τιμες στη IgE καθως και στα rast βγαιναν μια χαρα, οπως επισης και τα δερματικά τεστ που καναμε. Το δικο μας συμπτωμα ηταν το αιμα στα κακα. Το μονο που φανηκε απο τις εξετασεις ηταν τα ελαφρως ανεβασμενα ηωσινοφιλα. Δλδ αν βγουν φυσιολογικα τα ραστ κ η IgE, δε σημαινει οτι δεν υπαρχει αλλεργια.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Αφροδίτη και σας εύχομαι να μην ξαναχρησιμοποιήσετε ενεστώτα. :wink:

Ειλικρινά δε το γνώριζα αυτό.

Κι εμείς από τα ηωσινόφιλα βρήκαμε στην αρχή οτι είχαμε αλλεργία αλλά και η IgE μετά που κάναμε εξετάσεις ήταν πολύ υψηλή οπότε το θεωρούσα λανθασμένα δεδομένο.

Διαφημίσεις

Πριν απο λίγο πήρα τις εξετάσεις στα χέρια μου και ευτυχώς είναι καθαρές. Βασικά ήταν μια απλή εξέταση κοπράνων για βλέννες και στοιχεία αίματος.

Περιμένω λίγονα περάσει η ώρα και να τηλεφωνήσω στο γιατρό. Το θέμα είναι τι να του ζητήσω; Φανταζόμαι ότι αυτός θα είναι καθησυχαστικός και θα μου πει να το αφήσουμε λίγο να δούμε πως θα παει η μικρή με το γάλα αυτό που ξεκινήσαμε τώρα...

Τα στίγματα απο το χεράκι της δεν έχουν φύγει (δεν της εχω βάλει καμιά αλοιφή), αέρια και κολικούς συνεχίζει να έχει και τα κακά της είναι τελειως υδαρρή.

Να του ζητήσω να κάνουμε εξετάσεις αιματος;;; Αυτό το rast test που λέτε είναι αξιοπιστο σε τοσο μικρή ηλικία;;;

Να απευθυνθώ σε αλλεργιολογο ενώ δεν έχω τίποτα στα χέρια μου;;; Εσεις που έχετε περισσοτερη εμπειρία τι προτείνετε;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Tελικά μίλησα με το γιατρό και μου είπε λίγο πολυ αυτό που υπέθεσα. Αφού είναι καθαρές οι εξετάσεις προς το παρόν περιμένουμε να δούμε πως θα πάει με αυτό το γάλα της πλήρως υδροδιαλυμένης πρωτεινης.

Μου είπε επίσης σε δυο μέρες να του πάω την πάνα της για να ελέγξει και ο ίδιος τις κενώσεις της.

Τον ρώτησα για την πιθανότητα αλλεργικού σοκ και ήταν κατηγορηματικός ... μου είπε να βγάλω τέτοιες σκέψεις απο το μυαλό μου ... :roll:

Εχω μπερδευτεί ... σκέφτομαι πάντως την Πέμπτη που θα πάω να του ζητήσω να κάνουμε εξετάσεις αίματος ... εσεις τι λέτε;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Μπράβο, πολύ χάρηκα που οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές. :D

Εξετάσεις αίματος δε γνωρίζω αν κάνουν σε τόσο μικρή ηλικία.Εμείς κάναμε σε ηλικία 15μηνών και τότε από όσο θυμάμαι μας είπαν οτι δεν είναι και τόσο αξιόπιστες όσο τα δερματικά τεστ αλλά η ηλικία της δε μας επέτρεπε σε καμία περίπτωση να προβούμε στα τελευταία.

Στην περίπτωση μας βέβαια οι εξετάσεις(rast test) έδειξαν την πραγματική αλλεργιογόνο πηγή αφού όταν διακόψαμε το γάλα από τη διατροφή της υποχώρησαν τα συμπτώματα μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Τώρα όσον αφορά το αλλεργικό σοκ σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει ένας γιατρός αλλά εμάς μας απαγόρευσαν ρητά και η παιδοαλλεργιολόγος και η παιδογαστρεντερολόγος τη λήψη έστω λίγων ml ή οτιδήποτε περιείχε γάλα με το φόβο αυτό.Τώρα η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο έκαστος γιατρός γνωρίζει και μιλάει σύμφωνα με τις γνώσεις του και την εμπειρία του.

Να σου γράψω και μια περίπτωση πολύ καλής φίλης που ο 3μηνών γιος της

εμφάνισε αίμα στα κόπρανα.Το παρακολούθησε παιδογαστρεντερολόγος χωρίς να κάνει rast test απλά διέκοψε το γάλα από τη διατροφή του και η εισαγωγή στέρεων τροφών έγινε με κάποιο ειδικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του βρέφους.Σε ηλικία περίπου ενός έτους η αλλεργία εξαφανίστηκε.

Και κάτι ακόμα αν είσαι από Θεσσαλονίκη μπορώ όποτε θέλεις να σου δώσω διευθύνσεις και τηλέφωνα των γιατρών.

νομιζω οτι καλυτερα ειναι να ακουσεις το γιατρο και να μη κανεις ακομη εξετασεις.....μπορει απλα να μη σου δειξει θετικα οτι εχει εκει αλλεργια...και σε αυτη την ηλικια σε οτι και να της εκανες θα σου εβγαζε οτι ειναι αλλεργικη.....εμας στους 5 μηνες (αν και θηλαζα) που ειχα βασιμες υποψιες δεν εδειξε τιποτα....αργοτερα δειξανε οι εξετασεις....μην ανησυχεις...εμεις απο χτες πινουμε κατσικισιο και της εκοψα τα αντιαλλεργικα.....το εχω μονο σε περιπτωση που δε βρω κατσικισιο...αρα περναει καποια στιγμη....υπομονη...τα συμπτωματα τα δερματικα θα αργησουν να φυγουνεμενα εκανε να καθαρισει κανα διμηνο υστερα απο ταλαιπωρια 11 μηνων ....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Θα συμφωνησω με τις προλαλησασες κ λεω κ γω να μη μπεις στη διαδικασια εξετασεων. Το πιο πιθανο ειναι οτι θα βγουν αρνητικες, αλλα κ θετικο να βγει το ραστ, δεν θα αλλαξει κατι, παλι σε υποαλλεργικο γαλα θα πατε κ θα περιμενετε. Γιατι λοιπον να τρυπηθει το μωρακι?. Ειδικα αφου η mayer βγηκε αρνητικη δεν εχεις λογο να κανεις αλλες εξετασεις (που δεν αφορουν στις αλλεργιες αλλα σε αιματολογικους παραγοντες, πηκτικότητα κτλ)!

Δεν εχει να κανει με την ηλικια, εμεις κ τα ραστ κ τα δερματικα τα καναμε απο 4 εως 6 μηνων, απλα οπως αναμενόταν για non_IgE αλλεργιες βγηκαν αρνητικά.

Τωρα ποιο γαλα σας εδωσε? (σορι, χαθηκα :oops: ). Δες πως θα παει με αυτο. Αν δεν δεις βελτιωση σε λιγες μερες, δεν καποιον αλλο γιατρο κ αν ειναι θα σε παραπεμψει αυτος σε εξετασεις.

Παντως επιμενω στο να εισαι ψυχραιμη. Δυστυχως ειναι πολυ-πολυ συνηθισμενο φαινομενο οι αλλεργιες στις μερες μας (ειδικα στο αγελαδινο, αφου αυτο απο την φυση δεν προοριζεται για ανθρωπους).

Εχετε κανει καθολου εμβολια, και αν ναι ποτε? Χρονικα εχουν καμια σχεση με την εμφανιση της διαρροιας ή της δερματιτιδας?

GwASp3.png

Διαφημίσεις

εμφάνισε αίμα στα κόπρανα.Το παρακολούθησε παιδογαστρεντερολόγος χωρίς να κάνει rast test απλά διέκοψε το γάλα από τη διατροφή του και η εισαγωγή στέρεων τροφών έγινε με κάποιο ειδικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του βρέφους.Σε ηλικία περίπου ενός έτους η αλλεργία εξαφανίστηκε.

Καλε, εδω ειμαι ζωντανο παραδειγμα :wink::P

Στο λινκ που εβαλα στο αρχικο μου ποστ, αν εχετε κουραγιο να διαβάσετε, θα δειτε οτι σε όλες τις κοπελες που εγραφαν απο την αρχη, εχει φυγει η αλλεργια. Βεβαια προστιθονται νεες (μαμαδες, οχι αλλεργιες), δυστυχως ειναι επιδημία!

Και μια αλλη πληροφορια. Γενικα τα παιδια με προδιαθεση στις αλλεργιες δεν πρεπει ποτε να τα πιεσουμε για τις στερεες τροφες. Αυτα θα μας δειξουν ποτε ειναι ετοιμα να φανε και μεις να εισαγουμε τις νεες τροφες μια-μια και με διαστημα 4-5 ημερων τουλάχιστον.

Πληροφοριακα σας λεω, οτι η δικη μου αρχισε να τρωει στερεα 14 μηνω! Μεχρι τοτε αποκλειστικός θηλασμος. Ηταν τοτε που προφανως αρχισε να νιωθει καλυτερα με τα στερεα, γιατι ξεπερνουσε την αλλεργια! τωρα, αν της αρεσει καποιο φαγητο, τρωει περισσοτερο απο μένα!

GwASp3.png

Koρίτσια έχετε δίκαιο ... θα το αφήσω προς το παρόν με τις εξετάσεις, αφου όπως λέτε πιθανότατα να μην δείξουν τίποτα σε τόσο μικρή ηλικία. Θα κάνω μια ερώτηση πάντως και στο γιατρό να δω πως το βλέπει αυτός αν και φαντάζομαι ήδη την απάντησή του.

Κiknaki στείλε μου αν θέλεις σε πμ τα τλφ των γιατρών, ας τα έχω καλού κακού μπορεί να μου χρειαστούν λίγο αργότερα.

Υasemi δεν ήξερα ότι θα κάνουν τόσο πολύ να περάσουν τα δερματικά συμπτώματα, υπέθεσα πως θα έφευγαν αμέσως σαν το εκζεμα που είχε βγάλει στο πρόσωπο και στο κεφαλάκι της. Αντίθετα αυτά τα στίγματα που εχει στο ένα χεράκι της βλέπω πως επιμένουν ... το ευχάριστο είναι βέβαια ότι δεν έχουν επιδεινωθει.

Η μικρή σου το πίνει το κατσικίσιο; Εννοώ σαν γεύση της αρέσει;;;

Αφροδίτη με την εξέταση mayer ποια εννοείς, αυτή την απλή κοπράνων που καναμε;

Απο γάλα πίνουμε εδώ και δυο μέρες το frisolac ac που είναι με εκτενώς υδροδιαλυμένη την πρωτεινή του γάλατος. Είναι για μωρά με διεγνωσμένη αλλεργία. Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να περάσει μια βδομάδα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αν όντως είναι εντάξει με το γάλα και δεν της δημιουργεί πρόβλημα και πάλι βλέπουμε.

Όσον αφορά εμβόλια δεν έχει κάνει ακόμα κανένα, μάλιστα ήταν να κάνει χθες το πρώτο αλλα είπαμε να το αφήσουμε λίγο μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με την αλλεργία.

Το μόνο φάρμακο που παίρνει ειναι το synagis λόγω προωρότητας (τύπου εμβόλιο ... κάνουμε μια δόση κάθε μήνα μέχρι τον Απρίλιο) αλλα αυτό δεν έχει συμπτώματα και παρενέργειες σαν τα αλλα.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Υasemi δεν ήξερα ότι θα κάνουν τόσο πολύ να περάσουν τα δερματικά συμπτώματα, υπέθεσα πως θα έφευγαν αμέσως σαν το εκζεμα που είχε βγάλει στο πρόσωπο και στο κεφαλάκι της. Αντίθετα αυτά τα στίγματα που εχει στο ένα χεράκι της βλέπω πως επιμένουν ... το ευχάριστο είναι βέβαια ότι δεν έχουν επιδεινωθει.

Η μικρή σου το πίνει το κατσικίσιο; Εννοώ σαν γεύση της αρέσει;;;

κοιτα η μικρη συνολικα για 11 μηνες επαιρνε στον οργανισμο της τη πρωτεϊνη αγελαδινου στην αρχη μεσω του θηλασμου και μετα μεσω υποαλλεργικου γαλακτος με εκτενως υδρολυμενη πρωτεϊνη....(αλμιρον πεπτι)...το εκζεμα ειχε αρχισει περιπου στο τριτο μηνα και μετα οταν κοψαμε τοθηλασμο αρχισε και γινοτανε χειροτερο και να εμφανιζεται παντου....ο δευτερος γιατρος εδωσα μια αλοιφη κορτιζονουνα να τηβαζω για λιγο (μια δυο φορες συνολικα) ΜΟΝΟ οταν γινοτανε το εκζεμα ασχημο.....και με πιεζε πολυ με τις στερεες με αποτελεσμα στο τελος να μη ξερω τι την πειραζει και τι οχι αφου η απαντηση του ηταν "ειναι πολυαλλεργικη " και τελος...τιποτα αλλο...τι ατοπικη δερματιτιδα ειχει κανει...τιποτα....

αλλαξα ξανα γιατρο και με θεραπεια αντισταμινικων,κρεμας κορτιζονουχας και αντιβιωσης (δυστυχως με το ζορι την εδωσε η γιατρος γιατι ειχε παθει μολυνση το εκζεμα ) και ειδικες οδηγιες διατροφης και το νεοκεϊτ αρχισε να ηρεμει....αλλα εκανε τοσο γιατι ητανε πολυ μεγαλο το διαστημα που ειχε αυτα τα συμπτωματα...εσενα δεν εχει εκτεθει τοσο πολυ οποτε θα φυγει...καπου εδω διαβασα οτι αν φαει μια φορα γαλα ο οργανισμος κανει 4 βδομαδες να καθαρισει και να φυγουν τα συπτωματα...οποτε υπομονη....

οσο για το κατσικισιο κατευεθειαν ετσι της το εδωσα χωρις ζαχαρη για να μη μαθαινει στα γλυκα..αλλωστε αυτο που επινε ως τωρα ειναι τοσο πικρο που το κατσικισιο μπροστα του ειναι γλυκισμα....παντως να ξερεις στα βιολογικα υπαρχουν και σκονη γαλα κατσικισιο....που ειναι το πιο κοντινο στο μητρικο γαλα...εμενα το ειχαν προτεινει καποια στιγμη αλλα τοτε δε το δεχοτανε ακομη η μικρη ....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Καλε, εδω ειμαι ζωντανο παραδειγμα :wink::P

Στο λινκ που εβαλα στο αρχικο μου ποστ, αν εχετε κουραγιο να διαβάσετε, θα δειτε οτι σε όλες τις κοπελες που εγραφαν απο την αρχη, εχει φυγει η αλλεργια. Βεβαια προστιθονται νεες (μαμαδες, οχι αλλεργιες), δυστυχως ειναι επιδημία!

Αφροδίτη ακριβώς γι'αυτό παρέθεσα την ιστορία της φίλης.Για να δείξω με ένα παράδειγμα ακόμη οτι είναι σύνηθες το φαινόμενο να υποχωρεί η αλλεργία όταν εμφανίζεται τόσο νωρίς.

Όσο για το λινκ...αν και με κούρασες λίγο :lol::lol: το διάβασα. :)

Κiknaki στείλε μου αν θέλεις σε πμ τα τλφ των γιατρών, ας τα έχω καλού κακού μπορεί να μου χρειαστούν λίγο αργότερα.

Όλγα ευχαρίστως να στα στείλω αλλά αύριο.Sorry αλλά δεν τα έχω πρόχειρα τώρα. :)

Διαφημίσεις

Bρε κορίτσια να σας ρωτήσω γιατί εχω σκάσει ... κάθε φορά που πίνει η μικρή το γάλα της ( σημειώνω το υποαλλεργικό με την πλήρως υδροδιαλυμένη πρωτεινη) εκεί κοντά στο γεύμα και ένα μισάωρο αργότερα φουντώνουν τα σπινθουράκια, αυτό το εκζεμα που βγάζει. Καθώς όμως περνά λίγο η ώρα απο το γεύμα τα συμπτώματα υποχωρούν. Έτσι ήταν και σε εσάς;;;

Στο μεταξύ ο παιδίατρος την βλέπει πάντα λίγο αργότερα που σαφώς το πράγμα έχει ηρεμήσει οπότε δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα και προφανώς να με θεωρεί και υπερβολική αφού δεν βλέπει αυτό που βλέπω εγώ ... τι να πω πια έχω σκάσει ...

Σήμερα πάλι κατα τη μία που ήπιε το γάλα, φούντωσε υπερβολικά ... παίρνω τον παιδίατρο και του λέω να τη φέρω τώρα να τη δείτε πως είναι, οχι δεν μπορω μου λεει φέρτε την στις έξι το απογευμα πρώτη πρώτη... Ηδη το μωρό έχει ηρεμήσει και στις εξι πάλι δεν θα μπορέσει τίποτα να δει :evil::evil::evil: !!!

Κiknaki οποτε μπορείς στειλε μου τα τλφ αν και το ΣΚ κατεβαίνουμε Πάτρα οπότε μάλλον για Αθήνα μας βλέπω αν χρειαστούμε κάποιον ειδικό.

1aLup3.png

BtUIp3.png

λοιπον και εμενα φουντωνε και μετα υποχωρουσε το συμπτωμα...δυο πραγματα μπορεις να κανεις...αφου της δινεις γαλα εστω και με υδρολυμενη ακτενως τη πρωτεϊνη μπορει ακομη και αυτο να τη πειραζει....μαλλον σας κοβω να αλλαζετε γαλα και να πινετε χωρις καθολου πρωτεϊνη γαλακτος σαν το Neocate....δευτερον...ψηφιακη εχεις???αν ναι καντης μια φωτο με το πριν το γαλα και μια μετα ....και δειξτες ...δε γινεται αλλιως.....εγω ετσι ειχα κανει....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ψηφιακη εχεις???αν ναι καντης μια φωτο με το πριν το γαλα και μια μετα ....και δειξτες ...δε γινεται αλλιως.....εγω ετσι ειχα κανει....

Βρε yasemi μου καταπληκτική ιδεα σου!!!! Πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα ρε γμτ!!! Αχ αυτο θα κάνω .... ευχαριστώ κοπελα μου!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια έχω καιρό να γράψω γιατί τελικά έχει μείνει στάσιμη η υπόθεση μας ... μάλλον καλό είναι αυτό :roll: . Τα σπινθουράκια της έχουν υποχωρήσει αρκετά και τώρα πια δεν φουντώνει μετά απο κάθε γεύμα, τι να πω ίσως συνήθισε το γάλα. Την πήγα και σε μια τρίτη παιδίατρο και αυτή ήταν τελείως καθυσηχαστική, δεν τίθεται θέμα αλλεργίας μου είπε. Χαλαρώσαμε λοιπόν προς το παρόν και αν και εγώ προσωπικά θα είμαι ακόμα σε κατάσταση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει τελείως το τοπίο.

1aLup3.png

BtUIp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Γεια σας!

Το εχετε αφησει λιγο καιρο αυτο το θεμα αλλα ελεγα να το επαναφερω...

Εχει και ο δικος μου μπεμπακος αλλεργια στο αγελαδινο γαλα.

Το καταλαβαμε οταν του εδωσα συμπληρωμα, μωρακι ακομα 20 ημερων, και απο τους πολλους εμετους μπηκαμε παιδων για ενα φρικτο ΣΚ... :(

Τωρα ειναι 16 μηνων και ακομα πινει Frisolac Ha. Δεν εχουμε κανει καποιες εξετασεις αλλα στο χρονο προσπαθησα να δωσω γαλα 2η βρεφικη γενιας, αμεσως φουντωσε και πρηστηκαν τα χειλη του και αλλη μια που εδωσα μια κουταλια γιαουρτι αγελαδινο, περασε ολο το βραδυ κανοντας εμετο... :(

Πριν 2 εβδομαδες του εδωσα φετα κατσικισια, δεν τρελαθηκε αλλα λιωνοντας λιγο στη σαλτσουλα την εφαγε. Εβγαλε σπυρακια αλλα φυγανε μονα τους στα 30 λεπτα.

Την προηγουμενη εβδομαδα εδωσα λιγο γιαουρτι κατσικισιο ανακατεμενο με μπανανα και ουτε ενα σπυρακι.

Τωρα η ερωτηση μου ειναι να δοκιμασω και κατσικισιο φρεσκο γαλα να δωσω?

Αυτο θα το δωσω αντι του frisolac η αλλη ωρα?

Και επισης η μαμα μου ειπε οτι ειναι η εποχη τωρα του κατσικισιου που σημαινει οτι υπαρχει σε αφθονια, οταν δεν υπαρχει ομως τι θα κανω?

Μεγαλο το ποστ μου το ξερω, συγνωμη αν σας κουρασα, αλλα αυτο το θεμα της αλλεργιας ειναι ενα μονιμο αγχος... :(

Ευχαριστω εκ των προτερων... :)

zQI8.jpg.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα κοριτσια...σας ενημερωνω οτι το κατσικισιο γαλα το φρεσκο για ενα μηνα καθε χρονο δεν κυκλοφορει...το κοβουν τα ζωντανα !!

Το ξερω απο μια φιλη που το δινει στο παιδι της...αυτη εχει επιλεξει σκονη κατσικισιο (για τον παραπανω λογο..

ακριβουτσικο μου φανηκε εμενα αλλα ειναι λεει κλασεις ανωτερο απο το αγελαδινο!

Αν ενδιαφερεται καμια μπορω να την ρωτησω λεπτομερειες για την σκονη και απο ποια ηλικια επιτρεπεται :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Μπράβο, πολύ χάρηκα που οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές. :D

.........

Και κάτι ακόμα αν είσαι από Θεσσαλονίκη μπορώ όποτε θέλεις να σου δώσω διευθύνσεις και τηλέφωνα των γιατρών.

Αγαπητή φιλη,

Θα μπω στο θέμα γρήγορα και χωρίς εισαγωγές. Εμένα το μωράκι μου, το οποίο θηλάζει αποκλειστικά (και πολύ καλά μάλιστα), εμφάνισε 1,5 μηνων αίμα στα κακά του. Εχω κόψει τα πάντα σχεδόν από τη διατροφή μου και το αίμα παραμένει. Η μικρή έχει φτάσει τωρα 3,5 μηνων. Προχθές κάναμε ορθοσκοπηση στο Παίδων και είδαν ότι έχει όζους πολλούς στο εντεράκι της δειγμα αλλεργίας. περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις και η παιδογαστρεντερολόγος προσανατολιζεται στο να μας κόψει το θηλασμό και να αρχίσουμε τα ειδικά γάλατα. Έχω τις εξής ερωτήσεις για το παράδειγμα του μωρού της φίλης σου:

Α) γράφεις ότι διακόπηκε το γάλα από τη διατροφή του. Πως έγινε αυτό σε ένα μωρά 3 μηνών.

Β ) Το μωρό της φίλης σου θήλαζε;

Γ) Μπορείς να μου στείλεις και εμένα με pm τα ονόματα των γιατρων που προτείνεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

40+mama

.pngy3DLp3.png

• 1 month later...

Και τα δύο παιδιά με το ίδιο γάλα τα ξεκίνησα βγαίνοντας από το Νοσοκομείο, στην πορεία πήραν τα υποαλλεργικά και δεν έπαθαν τίποτα ακόμα και τώρα που πίνουν άλλης μορφής γάλα δεν έχουν πάθει κάτι.

a63700a23b.png 87032dd023.png

• 1 month later...

Κορίτσια καλησπέρα, έγραψα και σε άλλο σχετικό θέμα την ερωτηση μου θα την γράψω κι εδώ. Η κόρη μου που είναι ενός χρονού κάνει εμετό μόλις φάει τυρί, κρέμα (αυτές που τρώνε τα μωρά, σκόνη) γιαούρτι και παγωτό που έχει γλείψει λίγο, εμετό έκανε. Λέτε να είναι αλλεργία;... Να προσθέσω ότι θηλάζω κι ότι η μικρή μου από όταν γεννήθηκε είχε πάντα θέμα με την ελαφρά ατοπική δερματίτιδα. Ο παιδίατρος με παρέπεμψε σε αλλεργιολόγο. Σας ευχαριστώ πολύ.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...