Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημερα,

Εχω ενα αγορακι 3,5 χρονων. Την προηγουμενη Παρασκευη περασε γαστρεντεριτιδα. Μετα απο λιγες μερες, απο την Τριτη και μετα για την ακριβεια, επρεπε να επιστρεψω στην δουλεια και ερχοταν η θεια μου να τον κρατησει. Και κολησε και εκεινη απο προχθες Παρασκευη. Αν ερθει αυριο να τον κρατησει λετε να τον ξανακολλησει πισω;

Διαφημίσεις

Ο μικρος κολλησε την θεια σου? Γιατι και εμενα η μαμα μου κολλαει απο τα παιδια. Μενει μαζ μας ομως και σιγουρα δεν κολλαει απο καπου αλλου..

Σε εμας μεχρι τωρα δεν εχει τυχει να ξανακανει κυκλο παντως.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Λογικα ο μικρος μου θα την κολλησε και ελπιζω να σταματησει εκει...γιατι και εγω δεν μπορω να λειψω αλλο απο την δουλεια. Καλη Ανασταση και καλο Πασχα να εχουμε ολοι!

• 6 χρόνια μετά...

Κοριτσια καλησπερα..επαναφερω το θεμα..εχω εναν μικρουλη 15 μηνων ...πριν 3 μερες ξεκινησε με μπουκωμα πυρετο βηχα και 2 μερες τωρα εχει διαρροια .. ο πυρετος σταματησε ευτυχως...σημερα τον ξεκινησα tasectan αφου ρωτησα το γιατρο πρωτα αλλα δε βλεπω βελτιωση..οτι και να τρωει το κανει διαρροια...του δινω πολυ νερο εννοειται και τωρα το βραδυ ειδα λιγο αιμα ...τι λετε;;; θα παρω τηλ το γιατρο αυριο αλλα ανησυχω...:(

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, Γλυκερια123 είπε:

Κοριτσια καλησπερα..επαναφερω το θεμα..εχω εναν μικρουλη 15 μηνων ...πριν 3 μερες ξεκινησε με μπουκωμα πυρετο βηχα και 2 μερες τωρα εχει διαρροια .. ο πυρετος σταματησε ευτυχως...σημερα τον ξεκινησα tasectan αφου ρωτησα το γιατρο πρωτα αλλα δε βλεπω βελτιωση..οτι και να τρωει το κανει διαρροια...του δινω πολυ νερο εννοειται και τωρα το βραδυ ειδα λιγο αιμα ...τι λετε;;; θα παρω τηλ το γιατρο αυριο αλλα ανησυχω...:(

Αυστηρη διαιτα: ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, και όταν τα ανεχτεί αυτα, μετά μπανάνα, βρασμένο μήλο, και στήθος κοτόπουλο.

Ο γιατρός δε σας έδωσε οδηγίες σε τόσο μικρό παιδάκι;

7 ώρες πρίν, Γλυκερια123 είπε:

Εκτος απι αυτα που σου έγραψε η αργκ , υπάρχουν και ηλεκτρολυτες που βαζουμε σε νερο για να αποφευχθει η αφυδάτωση αλλα δεν ειμαι σίγουρη αν κάνει σε μωρο. Πρεπει να παρεις το γιατρό. Οχι καλε μην ανησυχείς κάποια ίωση περναει.. αφου σταμάτησε ο πυρετος ειστε σε Καλό δρομο. Περαστικά!!

1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

Αυστηρη διαιτα: ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, και όταν τα ανεχτεί αυτα, μετά μπανάνα, βρασμένο μήλο, και στήθος κοτόπουλο.

Ο γιατρός δε σας έδωσε οδηγίες σε τόσο μικρό παιδάκι;

Ναι αυτα του δινω...αυτα μου ειπε κι ο γιατρος..απλα ειδα το αιμα αυτο με αγχωσε...σημερα δεν εχει κανει διαρροια...ελπιζω να ηρεμησει...

πρίν από 7 λεπτά , diane2020 είπε:

Εκτος απι αυτα που σου έγραψε η αργκ , υπάρχουν και ηλεκτρολυτες που βαζουμε σε νερο για να αποφευχθει η αφυδάτωση αλλα δεν ειμαι σίγουρη αν κάνει σε μωρο. Πρεπει να παρεις το γιατρό. Οχι καλε μην ανησυχείς κάποια ίωση περναει.. αφου σταμάτησε ο πυρετος ειστε σε Καλό δρομο. Περαστικά!!

Σ ευχαριστω πολυ..σημερα δεν εχει διαρροια..τον ρωτησα για ηλεκτροδιαλυτες και μου ειπε καλυτερα το tasectan ...το ξερω οτι ειναι ιωση απλα το αιμα με αγχωσε...

18 ώρες πρίν, Γλυκερια123 είπε:

Σ ευχαριστω πολυ..σημερα δεν εχει διαρροια..τον ρωτησα για ηλεκτροδιαλυτες και μου ειπε καλυτερα το tasectan ...το ξερω οτι ειναι ιωση απλα το αιμα με αγχωσε...

Το αιμα δεν ειναι κατι,απο την πολλη διάρροια ματωσε το καημένο. 

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Να μαι παλι!!! Ξαναγραφω για να κανω μια ερωτηση!!! Ολη τη χρονια θα τη βγαλει αρρωστος;απ την πρωτη φορα που εγραψα με την γαστρεντεριτιδα συνεχιζει να ειναι αρρωστος..δηλαδη λιγο μπουκωμα λιγο βηχα .  ..καποιες μερες ελαττωνεται καποιες χειροτερευει..σημερα μου ανεβασε πυρετο παλι..με πιανει απελπισια..πως θα βγει ετσι η χρονια!!!

8 ώρες πρίν, Γλυκερια123 είπε:

Να μαι παλι!!! Ξαναγραφω για να κανω μια ερωτηση!!! Ολη τη χρονια θα τη βγαλει αρρωστος;απ την πρωτη φορα που εγραψα με την γαστρεντεριτιδα συνεχιζει να ειναι αρρωστος..δηλαδη λιγο μπουκωμα λιγο βηχα .  ..καποιες μερες ελαττωνεται καποιες χειροτερευει..σημερα μου ανεβασε πυρετο παλι..με πιανει απελπισια..πως θα βγει ετσι η χρονια!!!

Aν πηγαίνει παιδικό σταθμό, πιθανότατα ναι, έτσι θα βγει η χρονιά. Δυστυχώς όσο πιο μικρό, τόσο πιο βαρειές οι περισσότερες ιώσεις.

Αν έχει συνεχιζόμενο βήχα και μετά έκανε πυρετό, πρέπει να το δει γιατρός άμεσα.

7 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Aν πηγαίνει παιδικό σταθμό, πιθανότατα ναι, έτσι θα βγει η χρονιά. Δυστυχώς όσο πιο μικρό, τόσο πιο βαρειές οι περισσότερες ιώσεις.

Αν έχει συνεχιζόμενο βήχα και μετά έκανε πυρετό, πρέπει να το δει γιατρός άμεσα.

Ναι ανεβασε χτες 38..απο τοτε επεσε δεν ξανανεβασε...λες να τον παω ;τι μπορει να ειναι;

On 14/11/2020 at 12:19 ΠΜ, Γλυκερια123 είπε:

Ναι ανεβασε χτες 38..απο τοτε επεσε δεν ξανανεβασε...λες να τον παω ;τι μπορει να ειναι;

Χωρίς να είμαι γιατρός, από όσο ξέρω από την παιδίατρο, αν ένας βήχας χρονίζει ή επιδεινώνεται ή προστίθενται συμπτώματα, υπάρχει κάποια επιπλοκή. Μικρόβιο πάνω από έναν ιό, βρογχίτιδα, πνευμονία κλπ. 

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα. Κολλήσαμε πρώτη φορά γαστρεντερίτιδα,2.5 χρόνων . Δευτέρα βράδυ 37.7.  την τρίτη λίγα δεκατα. Τετάρτη λίγα δέκατα κ εμετός το νερό κ μια φορά διάρροια. Χθες επίσης μια φορα διάρροια κ δύο φορές πολύ λίγο εμετό κ σήμερα επίσης τα ίδια. Σήμερα δεν έχει φάει τπτ. Δύο κράκερ το πρωί αλλά τα εβγαλε. Ο γιατρός έδωσε οδηγίες τι να τρώει αλλά δν θέλει τίποτα. Μου λένε όλοι δίνε υγρά μην αφυδατωθεί. Με το ζόρι πίνει λίγο λίγο νεράκι. Ανησυχώ πάρα πολύ. Πείτε παρόμοιες εμπειρίες ρε κορίτσια. Τι να κάμω; Πυρετό δν έχει σήμερα 

Διαφημίσεις

πρίν από 23 λεπτά , despoina34 είπε:

Καλησπέρα. Κολλήσαμε πρώτη φορά γαστρεντερίτιδα,2.5 χρόνων . Δευτέρα βράδυ 37.7.  την τρίτη λίγα δεκατα. Τετάρτη λίγα δέκατα κ εμετός το νερό κ μια φορά διάρροια. Χθες επίσης μια φορα διάρροια κ δύο φορές πολύ λίγο εμετό κ σήμερα επίσης τα ίδια. Σήμερα δεν έχει φάει τπτ. Δύο κράκερ το πρωί αλλά τα εβγαλε. Ο γιατρός έδωσε οδηγίες τι να τρώει αλλά δν θέλει τίποτα. Μου λένε όλοι δίνε υγρά μην αφυδατωθεί. Με το ζόρι πίνει λίγο λίγο νεράκι. Ανησυχώ πάρα πολύ. Πείτε παρόμοιες εμπειρίες ρε κορίτσια. Τι να κάμω; Πυρετό δν έχει σήμερα 

ιδια ηλικα ειχε κολλησει η κορη μου.δεν ειχε ουτε δεκατα,ουτε εμετο,μονο διαρροιες για δυο μερες.αλλα στο φαγητο προσεχαμε για δυο βδομαδες,γτ αλλιως πισωγυριζε

ειχε πολυ ορεξη αλλα δυστυχως λιγες επιλογες φαγητου.μηλο,μπανανα,κ σε χυμους,κριτσινια-κρακερακια-φρυγανιες,ρυζι,πατατα,μακαρονια κ αργοτερα κοτοπουλο

με προτροπη της γιατρου πηρε ηλεκτρολυτες

1 hour ago, despoina34 είπε:

Εμάς η παιδίατρος σε αντίστοιχες περιπτώσεις πάντα μας έλεγε να μην ανησυχούμε που δεν τρώνε, να μην πιέζουμε, ξέρει ο οργανισμός πότε θα είναι έτοιμος να δώσει σήμα να λειτουργήσει ξανά σταδιακά να δέχεται τροφή. Προσφέρουμε υγρά ανά τακτά διαστήματα (ροφήματα, ζωμούς, σουποειδή ελαφριά με φιδέ/ρυζάκι, κι οτι σας είπε και ο παιδίατρος σας φυσικά) κι ας φάνε 3-4 κουταλιές. Και ηλεκτρολύτες μας είχε δώσει κι εμάς μια φορά. Να την παρακολουθείς, να ενημερώνεις τον γιατρό και ψυχραιμία. Θα επανέλθει η όρεξη της σταδιακά. 

Επίσης, δεν ξέρω αν σας συμβαίνει, εμάς σε μια περίπτωση η μικρή επίσης ξάπλωνε στο καναπέ και κοιμόταν αρκετές ώρες την ημέρα. Μας είπε είναι φυσικό, γιατί δεν τρώει καλά και δεν έχει ενέργεια. Θα επανέλθει η ενέργεια της όταν αρχίσει να τρώει. Όπως κι έγινε.

Γρήγορα περαστικά!

πρίν από 51 λεπτά , samsympan είπε:

Εμάς η παιδίατρος σε αντίστοιχες περιπτώσεις πάντα μας έλεγε να μην ανησυχούμε που δεν τρώνε, να μην πιέζουμε, ξέρει ο οργανισμός πότε θα είναι έτοιμος να δώσει σήμα να λειτουργήσει ξανά σταδιακά να δέχεται τροφή. Προσφέρουμε υγρά ανά τακτά διαστήματα (ροφήματα, ζωμούς, σουποειδή ελαφριά με φιδέ/ρυζάκι, κι οτι σας είπε και ο παιδίατρος σας φυσικά) κι ας φάνε 3-4 κουταλιές. Και ηλεκτρολύτες μας είχε δώσει κι εμάς μια φορά. Να την παρακολουθείς, να ενημερώνεις τον γιατρό και ψυχραιμία. Θα επανέλθει η όρεξη της σταδιακά. 

Επίσης, δεν ξέρω αν σας συμβαίνει, εμάς σε μια περίπτωση η μικρή επίσης ξάπλωνε στο καναπέ και κοιμόταν αρκετές ώρες την ημέρα. Μας είπε είναι φυσικό, γιατί δεν τρώει καλά και δεν έχει ενέργεια. Θα επανέλθει η ενέργεια της όταν αρχίσει να τρώει. Όπως κι έγινε.

Γρήγορα περαστικά!

Δυστυχώς με το ζόρι πίνει λίγο νερό. Προσπαθώ αλλά δεν θέλει τίποτα. Μακάρι να έτρωγε έστω δύο κουταλιές. Κ οι ηλεκτρολύτες δεν έχουν καλή γεύση κ δεν τους θέλει ούτε μέσα σε χυμο

πρίν από 52 λεπτά , samsympan είπε:

Γρήγορα περαστικά!

Μα δεν τρώει καθόλου. Τίποτα απολύτως σήμερα 

Δυστυχώς με το ζόρι πίνει λίγο νερό. Προσπαθώ αλλά δεν θέλει τίποτα. Μακάρι να έτρωγε έστω δύο κουταλιές. Κ οι ηλεκτρολύτες δεν έχουν καλή γεύση κ δεν τους θέλει ούτε μέσα σε χυμο

Μα δεν τρώει καθόλου. Τίποτα απολύτως σήμερα 

Με ενα καλαμάκι στριφογυριστό, ή με σχέδιο. Ή σε ένα μπουκαλάκι καινούργιο με μια παράσταση να την δελεάσει κάπως. Ή στο μπουκάλι το μισόλιτρο το κλασικό που αρέσει σε πολλά παιδάκια να πίνουν.

Και στο φαγητό καμιά σούπα με κανένα ζυμαρικό πέππα ή κάτι αντίστοιχο. Ένα παραμυθάκι, ένα βιβλιαράκι μαζί να ξεφυλλίζετε. Στα ζόρια ίσως και ένα βιντεάκι σύντομο ένα τραγουδάκι μια μικρή ιστοριούλα, έτσι λίγο να μπει κάτι στο στομαχάκι της, λίγες κουταλίτσες.

Μια μικρή απογευματινή βολτίτσα στη γειτονιά με κάτι μικρό στο χέρι να μασουλάει.

Ιδέες τώρα λέω που θα σκεφτόμουν εγώ να δοκιμάσω.

Πάντως αν η γενική εικόνα της είναι καλή, ακόμη κι έτσι μην ανησυχείς. Ενημέρωνε τον γιατρό και υπομονή.

Δέσποινα σέρνεται επιδημία. Εμένα κόλλησε την προηγούμενη εβδομάδα, αμέσως μετά τις διακοπές. Μια βδομάδα διάρροιες. Δεν έκανε εμετούς ή πυρετούς, απλά ό,τι έτρωγε το έβγαζε μετά από μισή ώρα από πίσω. Την τέταρτη μέρα ξαναπήρα πανικόβλητη την παιδίατρο, γιατί φοβόμουν ότι θα αφυδατωθεί. Μου είπε να μην ανησυχώ, γιατί με τη διάρροια είναι δύσκολο να πάθει κανείς αφυδάτωση. Ο πολύς εμετός είναι το πρόβλημα. Επίσης μου είπε ότι το σημαντικό είναι να υπάρχει από την τρίτη-τέταρτη μέρα έστω και μια ελαφριά βελτίωση καθημερινά. 

Θα έλεγα να την παρακινείς όσο μπορείς στα υγρά, αλλά να μην επιμείνεις στο φαγητό. Το σώμα ξέρει τι χρειάζεται, και τα παιδιά δεν είναι χαζά. Δώστης πράγματα που επιτρέπονται και της αρέσουν, κι όσο φάει.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και περαστικά!

νερο κ εμενα δ επινε.γι αυτο εστιαζαμε σε αλλα υγρα.πραγματι ακομη κ το ρυζι η τα ζυμαρικα ειναι καλυτερα αυτες τις μερες σουποειδη

οι ηλεκτρολυτες θυμαμαι τις αρεσαν,ηταν κτ φακελακια με σκονη που βαζαμε σε νερο με γευση φραουλα(αν θυμαμαι καλα γτ περασαν χρονια)

κ πραγματι κοιμοταν πολυ κ ηταν πολυ υποτονικη

1 hour ago, Ilaeira είπε:

Δέσποινα σέρνεται επιδημία. Εμένα κόλλησε την προηγούμενη εβδομάδα, αμέσως μετά τις διακοπές. Μια βδομάδα διάρροιες. Δεν έκανε εμετούς ή πυρετούς, απλά ό,τι έτρωγε το έβγαζε μετά από μισή ώρα από πίσω. Την τέταρτη μέρα ξαναπήρα πανικόβλητη την παιδίατρο, γιατί φοβόμουν ότι θα αφυδατωθεί. Μου είπε να μην ανησυχώ, γιατί με τη διάρροια είναι δύσκολο να πάθει κανείς αφυδάτωση. Ο πολύς εμετός είναι το πρόβλημα. Επίσης μου είπε ότι το σημαντικό είναι να υπάρχει από την τρίτη-τέταρτη μέρα έστω και μια ελαφριά βελτίωση καθημερινά. 

Θα έλεγα να την παρακινείς όσο μπορείς στα υγρά, αλλά να μην επιμείνεις στο φαγητό. Το σώμα ξέρει τι χρειάζεται, και τα παιδιά δεν είναι χαζά. Δώστης πράγματα που επιτρέπονται και της αρέσουν, κι όσο φάει.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και περαστικά!

Εμάς μας είπε αν δν φάει κ αύριο το πρωί να πάμε νοσοκομειο. Έχω πανικοβληθεί 

1 hour ago, vicky86 είπε:

νερο κ εμενα δ επινε.γι αυτο εστιαζαμε σε αλλα υγρα.πραγματι ακομη κ το ρυζι η τα ζυμαρικα ειναι καλυτερα αυτες τις μερες σουποειδη

οι ηλεκτρολυτες θυμαμαι τις αρεσαν,ηταν κτ φακελακια με σκονη που βαζαμε σε νερο με γευση φραουλα(αν θυμαμαι καλα γτ περασαν χρονια)

κ πραγματι κοιμοταν πολυ κ ηταν πολυ υποτονικη

Ούτε ηλεκτρολύτες ούτε τίποτα. Σήμερα πραγματικά δν θέλει τίποτα. Αύριο μάλλον νοσοκομείο δυστυχώς 

Ακριβώς στην ίδια ηλικία είχε κολλησει κ ο δικός μου γιος και ήταν και η πρώτη φορά που αρρώστησε. Ήταν έντονο με εμετους κ διάρροια. Με την καθοδήγηση της γιατρού μας τηλεφωνικά και μόνο δίναμε ηλεκτρολύτες και προβιοτικα. Όταν λέω δίναμε παλεύαμε να πιει μια δυο γουλιες. Δεν είχε καθόλου διάθεση είχε έντονη υπνηλία και το μόνο που μας έσωσε ήταν ο θηλασμός! Απλά θήλαζε! Κοιμόταν και θήλαζε. Μετα από κάποιες μέρες η γιατρός μας είπε να πάμε νοσοκομείο γιατί δε μας είχε εξετάσει και στην επικοινωνία που ειχαμε κλπ δε μπορούσε να είναι σίγουρη πως τα πάμε, προφανώς δεν είχαμε και αισθητή βελτίωση. Στο νοσοκομείο τον εξέτασαν, έλεγξαν ηλεκτρολύτες και το παιδί δεν ήταν αφυδατωμένο οποτε φύγαμε. Πήραμε οδηγίες για διατροφή απλά. Μη φοβάσαι το νοσοκομείο, πας για ασφάλεια δε σημαίνει απαραίτητα πως θα χρειαστεί νοσηλεία. Το να μη φάει λίγες μέρες είναι κ μια ανάγκη από το σώμα για να ηρεμήσει αλλά είναι σημαντικό να μην αφυδατωθεί, οπότε προσπάθησε να πίνει εστω κ λίγο ηλεκτρολύτες σε νερό. 
Περαστικά σας! 

2,5 χρόνων κ εμεις κ επαθε γαστρεντερίτιδα τη Δευτέρα.αρχισε με δέκατα κ πόνους στην κοιλιά, την επόμενη μέρα 12 φορές διάρροια κ χαμηλό πυρετο κ την τρίτη μέρα 5-6 διάρροιες κ μετά τέλος...

Εγώ αυτό που έκανα είναι να δώσω tasectan ( θεωρώ με έχουν σώσει)στην αρχή, προβιοτικα κ καναμε κ διατροφή..μπανάνες, μήλα, ρύζι, πατάτες..

Πιστυω ότι ο εμετός είναι χειρότερος από τη διαρροια.

ο ανιψιός μου πριν το Πάσχα, έκανε εισαγωγή λόγω εμετών στο νοσοκομείο κ αφαγιας..είχε πέσει πολύ το ζάχαρο του κ του χορήγησαν γλυκόζη!!

Περαστικά σας!

1 ώρα πρίν, dama87 είπε:

2,5 χρόνων κ εμεις κ επαθε γαστρεντερίτιδα τη Δευτέρα.αρχισε με δέκατα κ πόνους στην κοιλιά, την επόμενη μέρα 12 φορές διάρροια κ χαμηλό πυρετο κ την τρίτη μέρα 5-6 διάρροιες κ μετά τέλος...

Εγώ αυτό που έκανα είναι να δώσω tasectan ( θεωρώ με έχουν σώσει)στην αρχή, προβιοτικα κ καναμε κ διατροφή..μπανάνες, μήλα, ρύζι, πατάτες..

Πιστυω ότι ο εμετός είναι χειρότερος από τη διαρροια.

ο ανιψιός μου πριν το Πάσχα, έκανε εισαγωγή λόγω εμετών στο νοσοκομείο κ αφαγιας..είχε πέσει πολύ το ζάχαρο του κ του χορήγησαν γλυκόζη!!

Περαστικά σας!

ΕΣεις τρωγατε εμείς όχι. Δεν ήθελε ούτε νερό ούτε τιποτα. Από το πρωί νοσηλευομαστε. Κ μας το ζάχαρο μας έπεσε. Τελικά το παιδάκι πήγε καλά;; Φοβάμαι κ ανησυχώ πολύ μήπως αργήσει να επανελθει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...