Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι άλλαξε για σας με την κρίση?

LA LATINA

Recommended Posts

κορίτσια αυτοί αυτο θέλουν να φαγωθουμε μεταξύ μας,και να κατηγορουμε ο Ενας τον άλλον,εσύ βγαζεις 400 ,εγώ,500 και ο άλλος 800 οπότε ας μισησουμε αυτόν που βγάζει κατι παραπάνω.Όμως σε αυτήν την Χώρα ούτε με 1500 δεν μπορείς να επιβιωσεις.Για πια ανάπτυξη μας μιλάνε Οταν κλείνουν νοσοκομεία,σχολεία, στρατόπεδα, με1500000 ανεργους,Οταν σε τιμωρουν που κανείς παιδιά?Αυτη η κατάσταση δεν εχει τέλος.Μας πήγαν πίσω,πρέπει όλοι κατι να κάνουμε,παντωςμε το να αλληλοκατηγορειστε δεν γίνεται τιποτα

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 134
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μα είναι ανήθικο να βάλεις έναν νομοταγή πολίτη στην φυλακή για χρέη προς το δημόσιο που φτάνουν τα 1500 ευρώ κυρίως όταν είναι άνεργος. Και παραπάνω από ανήθικο είναι. Δεν βρίσκω τη λέξη να περιγράψει το μέγεθος της παράνοιας... :-(:sad:

Εγώ μεγάλωσα ξέροντας πως αν κάνω κάτι παράνομο θα καταλήξω στη φυλακή. Τι θα πω στα παιδιά μου τώρα ότι είναι η φυλακή ρε παιδιά;;;;

Είναι ανήθικο επίσης να πληρώσω το νερό μου 300 ευρώ αντί για 60 λόγω προστίμων κατανάλωσης για την λειψυδρία. Οταν ανοίγεις τα φράγματα για να μην σπάσουν λόγω υπέρογκης ποσότητας στους αποταμιευτήρες.

Τη στιγμή που τα βγάζω πέρα δύσκολα μου δίνεις άλλη μια γερή σπρωξιά χωρίς λόγο.

Ε μπάστα δηλαδή!

Και πληρώνω πάνω από 230 ευρώ το μήνα στο ικα και δεν είσαι σε θέση να μου προσφέρεις υποτυπώδεις υπηρεσίες υγείας;;; Με τέτοια φορολογία τολμάς να μην προσφέρεις υποτυπώδη παιδεία;;; Το ξέρετε πως σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά δεν υπάρχουν καθηγητές ή δάσκαλοι;;; το ξέρετε πως οι άνθρωποι αυτοί ξεκινούν το σχολείο στα μισά της χρονιάς;;; τα παιδιά αυτά δεν στερούνται το δικαίωμα να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις εξετάσεις;;;; γιατί;;; οι κάτοικοι εκεί δεν πληρώνουν τους φόρους τους;;; είναι από άλλο θεό;;;

Πως θα πρέπει να ξυπνήσουν;;; πως ;;;;;

Δούλευα πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Στην δουλειά μου υπήρξα άψογη, η υπάλληλος που ονειρεύεται ο κάθε εργοδότης. Ποτέ δεν πληρώθηκα τις νόμιμες αποδοχές μου, άδειές μου, τις εξαντλητικές ατέλειωτες υπερωρίες που με τόσο φιλότιμο έκανα. Όταν τόλμησα να ...¨σηκώσω λίγο το κεφάλι¨ άρχισαν τα παρατράγουδα. Παραιτήθηκα. ΄Οχι για τα λεφτά αλλά γιατί η καθημερινή συναναστροφή με έναν βλάκα σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τρέλα. Ο εργοδότης μου (απόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής) ήταν στόκος, χωρίς οργάνωση στην σκέψη , στην δουλειά την οποία και καλά σπούδασε, πουθενά. Μια ζωή αναρωτιόμουν πώς πήρε το πτυχίο. Συνάδελφοι και πελάτες γελούσαν πίσω από την πλάτη του και απευθύνονταν αποκλειστικά σε εμένα για να είναι σίγουροι πως όλα θα γίνουν σωστά. Δεν θυμάμαι πια πόσες φορές τον έσωσα από τραγικά λάθη και κατάφερα να κρατήσω τους πελάτες . Μη γράφετε λοιπόν μερικοί και μη λέτε έτσι αβίαστα ότι ένα πτυχίο καθορίζει to επίπεδο μόρφωσης και έναν παχουλό μισθό στο δημόσιο γιατί θα πηδηχτώ απ΄το παράθυρο. Η ευστροφία , η οργάνωση στον τρόπο σκέψης και στην δουλειά δεν αποκτιέται με κανένα πτυχίο. Εάν γεννήθηκες βλάκας βλάκας και θα αποθάνεις. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και δυστυχώς το κράτος - εργοδότης τους προσλαμβάνει για μια ζωή (ω ναι! ) έτσι απλά εξ ορισμού. Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι έντιμα. Εάν είσαι βλάκας δεν σε προσλαμβάνει κανείς.

Κατά τα άλλα πονώ πρωτίστως για τους ελεύθερους επαγγελματίες που μια ζωή χώνουν το χέρι βαθειά στην τσέπη και παράλληλα προσφέρουν εργασία σε τόσο κοσμάκη, μετά για τους μια ζωή αδικημένους ιδιωτικούς και τέλος για όλους τους άλλους γιατί στην ουσία όλοι ψυχή έχουμε και πρέπει να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς σε τούτον τον ντουνιά.

Η ευστροφία , η οργάνωση στον τρόπο σκέψης και στην δουλειά δεν αποκτιέται με κανένα πτυχίο. Εάν γεννήθηκες βλάκας βλάκας και θα αποθάνεις. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και δυστυχώς το κράτος - εργοδότης τους προσλαμβάνει για μια ζωή (ω ναι! ) έτσι απλά εξ ορισμού. Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι έντιμα. Εάν είσαι βλάκας δεν σε προσλαμβάνει κανείς.

Ακριβώς. Και μια χαρά πτυχιούχοι και μορφωμένοι υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα.

Διαφημίσεις

δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στο σύνολό τους. είναι άδικο για όσους έχουν τα προσόντα και κάνουν καλά τη δουλειά τους.

μην ξεχνάμε ότι στο Δημόσιο, τα τελευταία χρόνια, έμπαινες με ΑΣΕΠ και έπρεπε να έχεις πολλά τυπικά προσόντα για να προσληφθείς (στη δουλειά του άντρα μου έχουν όλοι διδακτορικό), οπότε και οι μισθοί σε αυτές τις θέσεις ήταν ανάλογοι.

στον ιδιωτικό τομέα, επίσης, σε πολλές θέσεις, δεν έπαιζαν ρόλο τα προσόντα αλλά οι γνωριμίες.

όσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ας μην ξεχνάμε ότι την περίοδο των παχιών αγελάδων δεν ήξεραν τί πάει να πει απόδειξη και η φοροδιαφυγή πήγαινε σύννεφο.

οπότε, παντού υπάρχουν καλοί και κακοί, άνθρωποι που αξίζουν ή όχι και άνθρωποι που αδικούνται ή στάθηκαν τυχεροί.

το θεμα ειναι οτι δημιουργηθηκε ενα συστημα βρωμικο και σε αυτο βεβαια φταινε οι εκαστοτε κυβερνησεις που για να εχουν σιγουρους σταυρους εχωναν ενα σωρο ανθρωπους που δεν χρειαζοντουσαν στο δημοσιο, ειχαν μονιμοτητα και ολα καλα. Η σαπιλα ομως βγαινει καποια στιγμη στην επιφανεια και φαινεται παντου και απλα τωρα εχει τον ασυμμαζευτο. Θα συμφωνησω με τη Σοφια που οι ελευθεροι επαγγελματιες για πολλα χρονια δεν παραπονιοντουσαν γιατι κανεις δεν τους εκανε ελεγχο και αποδειξη δεν ηξεραν τι παει να πει και σε κοιταγανε και λοξα οπως βεβαια και γιατροι και πολλα αλλα επαγγελματα. Αν ειχαμε νομους και σωστους πολιτικους δεν θα ειχαμε βρεθει σε αυτη την κατασταση γιατι και οι ανθρωποι αλλιως θα ειχαν γαλουχηθει

Εγώ θέλω να μιλήσω και για τους συνταξιούχους που πάντα θεωρούνται οι πιο θιγμένοι από την κρίση..σε άσχημη μοίρα είναι μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι είχαν πρόβλημα ούτως ή άλλως και προ κρίσης και οι οποίοι αν έχω καταλάβει σωστά έχουν υποστεί ελάχιστες ή καθόλου μειώσεις αλλά και πάλι τα χαράτσια και το κόστος ζωής είναι πλέον δυσβάσταχτα για αυτούς.

Μεγάλο μέρος των υπόλοιπων συνταξιούχων έπαιρναν συντάξεις της τάξεως των 15000 και 2000 ευρώ, και τώρα που πήγαν στα 800 ευρώ έχουν πάθει σοκ. Για την γενιά μου όμως που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα με τις άθλιες συνθήκες που έχετε ήδη περιγράψει, 800 ευρώ σύνταξη μου φαίνονται αστρονομικό ποσό. Ακόμα κι αν εγώ θεωρούμαι τυχερή και δεν έχω υποστεί μείωση ακόμα, ξέρω ότι τέτοια σύνταξη δεν θα πάρω ποτέ, μπορεί να μην πάρω και καθόλου σύνταξη, άσε που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να μείνω χωρίς δουλειά. Δεν μπορώ να δεχτώ λοιπον ότι οι συνταξιούχοι είναι από τους πιο θιγμένους στην κρίση. Έχω μιλήσει με αρκετούς και έχω συνειδητοποιήσει ότι και τα εφάπαξ τους έχουν πάρει και απ΄όλα και πάλι θεωρούν αδικία ότι τους κόψανε την σύνταξη στα μισά γιατί "δούλεψαν για αυτή την σύνταξη μια ζωή". Λες και εγώ δεν θα δουλεύω σαν το σκυλί μια ζωή, χωρίς προοπτική σύνταξης ή αξιοπρεπούς ασφάλισης.

Εγώ θέλω να μιλήσω και για τους συνταξιούχους που πάντα θεωρούνται οι πιο θιγμένοι από την κρίση..σε άσχημη μοίρα είναι μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι είχαν πρόβλημα ούτως ή άλλως και προ κρίσης και οι οποίοι αν έχω καταλάβει σωστά έχουν υποστεί ελάχιστες ή καθόλου μειώσεις αλλά και πάλι τα χαράτσια και το κόστος ζωής είναι πλέον δυσβάσταχτα για αυτούς.

Μεγάλο μέρος των υπόλοιπων συνταξιούχων έπαιρναν συντάξεις της τάξεως των 15000 και 2000 ευρώ, και τώρα που πήγαν στα 800 ευρώ έχουν πάθει σοκ. Για την γενιά μου όμως που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα με τις άθλιες συνθήκες που έχετε ήδη περιγράψει, 800 ευρώ σύνταξη μου φαίνονται αστρονομικό ποσό. Ακόμα κι αν εγώ θεωρούμαι τυχερή και δεν έχω υποστεί μείωση ακόμα, ξέρω ότι τέτοια σύνταξη δεν θα πάρω ποτέ, μπορεί να μην πάρω και καθόλου σύνταξη, άσε που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να μείνω χωρίς δουλειά. Δεν μπορώ να δεχτώ λοιπον ότι οι συνταξιούχοι είναι από τους πιο θιγμένους στην κρίση. Έχω μιλήσει με αρκετούς και έχω συνειδητοποιήσει ότι και τα εφάπαξ τους έχουν πάρει και απ΄όλα και πάλι θεωρούν αδικία ότι τους κόψανε την σύνταξη στα μισά γιατί "δούλεψαν για αυτή την σύνταξη μια ζωή". Λες και εγώ δεν θα δουλεύω σαν το σκυλί μια ζωή, χωρίς προοπτική σύνταξης ή αξιοπρεπούς ασφάλισης.

λεει ο παππους σ'ενα νεο παιδι: σκεψου, εγω στην ηλικια σου ηδη δουλευα.

κ λεει κ ο νεος: σκεψου, εγω στην ηλικια σου ακομα θα δουλευω!

Z

Αντί να κοιτάμε ποιος μεταξύ μας είναι πιο προνομιούχος και ποιος έχει πληγεί λιγότερο ή περισσότερο τη δεδομένη στιγμή (γιατί αύριο μπορεί να αντιστραφούν οι ρόλοι), θα έπρεπε να κοιτάμε πως θα απαλλαγούμε από αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Και δεν μιλάω για ομάδες επαγγελματιών (φταίνε οι ΔΥ, φταίνε οι γιατροί που δεν κόβουν απόδειξη, φταίνε οι ελ.επαγγελματίες κτλ). Μιλάω για πρόσωπα, για κυκλώματα, για πολιτικές, για ανύπαρκτους θεσμούς που εμείς ανεχόμαστε και που μας φέρνουν σε αυτή την κατάσταση.

Διαφημίσεις

Αντί να κοιτάμε ποιος μεταξύ μας είναι πιο προνομιούχος και ποιος έχει πληγεί λιγότερο ή περισσότερο τη δεδομένη στιγμή (γιατί αύριο μπορεί να αντιστραφούν οι ρόλοι), θα έπρεπε να κοιτάμε πως θα απαλλαγούμε από αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Και δεν μιλάω για ομάδες επαγγελματιών (φταίνε οι ΔΥ, φταίνε οι γιατροί που δεν κόβουν απόδειξη, φταίνε οι ελ.επαγγελματίες κτλ). Μιλάω για πρόσωπα, για κυκλώματα, για πολιτικές, για ανύπαρκτους θεσμούς που εμείς ανεχόμαστε και που μας φέρνουν σε αυτή την κατάσταση.

ξερω ανθρωπο που κανει 10-15 μεροκαματα κ χωρις την βοηθεια των γονιων του θα τα εβγαζε παρα μα παρα πολυ δυσκολα, εχει παιδι κ λεει για το θεμα εκλογες: παει μονο του το χερι(φυσικα μιλαμε οτι ψηφιζει μεγαλο κομμα).

μην ξεχνάμε ότι στο Δημόσιο, τα τελευταία χρόνια, έμπαινες με ΑΣΕΠ και έπρεπε να έχεις πολλά τυπικά προσόντα για να προσληφθείς (στη δουλειά του άντρα μου έχουν όλοι διδακτορικό), οπότε και οι μισθοί σε αυτές τις θέσεις ήταν ανάλογοι.

Το να έχεις τα τυπικά προσόντα ( πτυχιούχος ) δεν σημαίνει ότι έχεις και τα ουσιαστικά . Διότι τα ουσιαστικά (βλ. εργατικότητα, ζήλος, μεράκι, οργανωτικές ικανότητες) θα φανούν στην πορεία και όχι αμα τη εμφανίσει .

Γνώρισα δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονταν με φιλότιμο και μεράκι και ήσαν άξιοι διότι πραγματικά κοσμούσαν τις υπηρεσίες τους . Δυστυχώς πολύ λίγους.

Και άλλους που είχαν όλην την καλή διάθεση να εργαστούν στην αρχή αλλά μετά έκαναν πίσω σκεπτόμενοι ¨εγώ κορόϊδο είμαι ?¨ έβλεπαν βλέπεις τους άλλους να κάθονται .

και έναν άλλο δικό μου 50άρη - το θράσος του ξεπερνάει κάθε όριο - διότι ενώ έχει εξασφαλισμένη για μια ζωή τη θέση του και θα βγει σε 7 χρόνια στην σύνταξη παίρνοντας ένα χρυσό εφάπαξ γκρινιάζει νυχθημερόν που από τα 4 χιλιάρικα που έπαιρνε και σήμερα αν δεν υπήρχε η κρίση όπως λέει θα έπαιρνε 6 , τώρα παίρνει 2,5 .

20 χρόνια έκανε περιουσία και τώρα κλαίγεται . Ας κοιτάξει λίγο και δίπλα του να δει τον άλλον στην παράγκα για να ξυπνήσει. Δεν χρειάζεται να πάει μακριά. Θα τον δει πίσω απ΄την κουρτίνα. Είναι ο γείτονάς του.

ξερω ανθρωπο που κανει 10-15 μεροκαματα κ χωρις την βοηθεια των γονιων του θα τα εβγαζε παρα μα παρα πολυ δυσκολα, εχει παιδι κ λεει για το θεμα εκλογες: παει μονο του το χερι(φυσικα μιλαμε οτι ψηφιζει μεγαλο κομμα).

Καλύτερα να μην γράψω τι σκέφτομαι για τέτοιες περιπτώσεις γιατί θα μιλήσω πολύ προσβλητικά.

Θα αρκεστώ στο no comments...

Το να έχεις τα τυπικά προσόντα ( πτυχιούχος ) δεν σημαίνει ότι έχεις και τα ουσιαστικά . Διότι τα ουσιαστικά (βλ. εργατικότητα, ζήλος, μεράκι, οργανωτικές ικανότητες) θα φανούν στην πορεία και όχι αμα τη εμφανίσει .

Γνώρισα δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονταν με φιλότιμο και μεράκι και ήσαν άξιοι διότι πραγματικά κοσμούσαν τις υπηρεσίες τους . Δυστυχώς πολύ λίγους.

Και άλλους που είχαν όλην την καλή διάθεση να εργαστούν στην αρχή αλλά μετά έκαναν πίσω σκεπτόμενοι ¨εγώ κορόϊδο είμαι ?¨ έβλεπαν βλέπεις τους άλλους να κάθονται .

και έναν άλλο δικό μου 50άρη - το θράσος του ξεπερνάει κάθε όριο - διότι ενώ έχει εξασφαλισμένη για μια ζωή τη θέση του και θα βγει σε 7 χρόνια στην σύνταξη γκρινιάζει νυχθημερόν που από τα 4 χιλιάρικα που έπαιρνε και σήμερα αν δεν υπήρχε η κρίση όπως λέει θα έπαιρνε 6 , τώρα παίρνει 2,5 .

20 χρόνια έκανε περιουσία και τώρα κλαίγεται . Ας κοιτάξει λίγο και δίπλα του να δει τον άλλον στην παράγκα για να ξυπνήσει. Δεν χρειάζεται να πάει μακριά. Θα τον δει πίσω απ΄την κουρτίνα. Είναι ο γείτονάς του.

επί της ουσίας δεν διαφωνώ.

ωστόσο αυτά παρτηρούνται και στον ιδιωτικό τομέα σε άλλη μορφή. έχω δει πολλούς υπαλλήλους να προσλαμβάνονται επειδή ήταν ανήψια, παιδιά φίλων κλπ χωρίς να έχουν τυπικά (και ουσιαστικά προσόντα) και πολλούς ανθρώπους με προσόντα να μένουν στην απέξω γιατί δεν είχαν κάποιον να μιλήσει για αυτούς. το ιδιο και σε θέματα προαγωγών, αυξήσεων κλπ.

δυστυχώς η αναξιοκρατία υπάρχει παντού.

..........................

και έναν άλλο δικό μου 50άρη - το θράσος του ξεπερνάει κάθε όριο - διότι ενώ έχει εξασφαλισμένη για μια ζωή τη θέση του και θα βγει σε 7 χρόνια στην σύνταξη παίρνοντας ένα χρυσό εφάπαξ γκρινιάζει νυχθημερόν που από τα 4 χιλιάρικα που έπαιρνε και σήμερα αν δεν υπήρχε η κρίση όπως λέει θα έπαιρνε 6 , τώρα παίρνει 2,5 .

να αγιάσει το στόμα σου!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Αυτο που ξερω ειναι οτι και απο τα μηνυματα που διαβαζω, στην Ελλαδα ΠΟΤΕ δεν θα καταλαβουμε τι και ποιος φταιει. Μας εχουν βαλει να αλληλοκατηγορουμαστε και να μην θελουμε -θελουμε οχι μπορουμε- να καταλαβουμε ΠΟΙΟΙ φταινε.:(

Στον ιδιωτικό τομέα, αν υπάρχει περίπτωση να μπεις με μέσο (αν και στο μυαλό μου δεν συνάδουν αυτά τα δύο) , αν δεν φτύσεις αίμα δεν σε κρατάνε. Δεν σε πληρώνει ο άλλος αν δεν παράξεις έργο.

Η διαφορά είναι τεράστια .

Ούτε να ξυθείς δεν μπορείς κάτω από το βλέμμα του εκάστοτε εργοδότη όχι να σε πληρώνει και καλά χατηρικά επειδή είσαι το παιδί κάποιου φίλου του.

Όσοι έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα καταλαβαίνουν τι εννοώ.

το να κοιτας και να βοηθάς τον διπλανο σου γενικοτερα είναι ενδειξη κοινωνικου κρατους...κατι που δεν καναμε ποτε !!! Δεν νομιζω ότι η κριση ηρθε μονη της...πρωτα ηρθε η κριση στις αξιες και μετα στο χρημα.

- ένας μαθητης 'μαρτυραει ' ότι ο μπροστινος κανει σκονακι = ρουφιανος

- ενας εργάτης δεν καλυπτει τη λουφα του συναδελφου = χαφιες

- ενας αγοραστης καταγγελει τον φορφυγα = κακος

- ενας εργαζόμενος με ψευδη στοιχεια παιρνει παραπανω λεφτα από οσα πρεπει = μαγκας

- ενας εργοδότης πινει το αιμα υπαλληλων = πονηρος

δεν βλέπαμε το προβλημα και πολεμούσαμε να το λυσουμε αλλα καταφέρναμε η να το κουκουλώσουμε η να κανουμε το ιδιο. Στο εξωτερικο ετσι εκαναν οι πολιτες?

και αλλα πολλα .... όλα από καπου πηγαζουν...τιποτα δεν ερχεται τυχαια!

Κοινωνικο κρατος και κρατος δικαιου είναι προυποθεση για ευνομουμενο κρατος και για κρατος που θα υπαρξει αναπτυξη, όχι μονο οικονομικη....

Ακομη και σημερα συζητάμε για το τι κανει ο άλλος....και κανεις δεν λεει δυνατα 'εκανα αυτό το στραβο, δεν το κανω πια!' ...ένα λιθαρακι ο κάθε ενας...

Η διαφθορα δεν φευγει από την ελλαδα οσες εκλογες και αν γινουν...γαλουχηστηκαν ετσι γεννιες και γεννιες....όταν μεγαλώσουμε τα παιδια μας διαφορετικα θα φυγει...

οσο κακο και αν βλεπω να ερχονται οι ξενοι να μας επιτηρουν , είναι και η μονη ισως λυση....μπας και φοβηθούμε και μαζευτούμε....και εμεις και οι πολιτικοι μας.

Προσωπικα με ενοχλεί να ακουω μονο παραπονα......δεν φτανει..πρεπει κατι να γινει....και εφόσον δεν γινεται κατι μεγαλο, ας γινει τουλάχιστον κατι μικρο..ας αλλαξουμε...

Ορμώμενη απ τη Λάιδα, θυμήθηκα κάτι. Στην τελευταία δουλειά που δούλεψα, το αφεντικό μου είχε εργαστεί χρόνια στη Γερμανία ως διευθυντής τράπεζας. Συνταξιοδοτήθηκε, γύρισε στην πατρίδα και συνέχισε να είναι παραγωγικός και εργασιομανής κύριος. Μια μέρα των ημερών, έρχεται μια επιστολή από το γερμανικό κράτος με σφραγίδες και με βούλες. Τον ρωτούσαν αν του φτάνει η σύνταξη που του στέλνουν, ή αν χρειάζεται να του κάνουν κάποια αύξηση. Το είδα με τα μάτια μου. Αμέσως κάθησε και έγραψε επιστολή ότι τους ευχαριστεί πολύ, αλλά δε χρειάζεται κάτι παραπάνω, τα χρήματα είναι αρκετά. Δε θα σχολιάσω, απλά το έζησα και το παραθέτω. Τότε βέβαια τον ρώτησα, "μα είπατε όχι δλδ?" και μου είπε "γι αυτό η Γερμανία είναι αυτή που είναι , παιδί μου".

το να κοιτας και να βοηθάς τον διπλανο σου γενικοτερα είναι ενδειξη κοινωνικου κρατους...κατι που δεν καναμε ποτε !!! Δεν νομιζω ότι η κριση ηρθε μονη της...πρωτα ηρθε η κριση στις αξιες και μετα στο χρημα.

- ένας μαθητης 'μαρτυραει ' ότι ο μπροστινος κανει σκονακι = ρουφιανος

- ενας εργάτης δεν καλυπτει τη λουφα του συναδελφου = χαφιες

- ενας αγοραστης καταγγελει τον φορφυγα = κακος

- ενας εργαζόμενος με ψευδη στοιχεια παιρνει παραπανω λεφτα από οσα πρεπει = μαγκας

- ενας εργοδότης πινει το αιμα υπαλληλων = πονηρος

δεν βλέπαμε το προβλημα και πολεμούσαμε να το λυσουμε αλλα καταφέρναμε η να το κουκουλώσουμε η να κανουμε το ιδιο. Στο εξωτερικο ετσι εκαναν οι πολιτες?

και αλλα πολλα .... όλα από καπου πηγαζουν...τιποτα δεν ερχεται τυχαια!

Κοινωνικο κρατος και κρατος δικαιου είναι προυποθεση για ευνομουμενο κρατος και για κρατος που θα υπαρξει αναπτυξη, όχι μονο οικονομικη....

Ακομη και σημερα συζητάμε για το τι κανει ο άλλος....και κανεις δεν λεει δυνατα 'εκανα αυτό το στραβο, δεν το κανω πια!' ...ένα λιθαρακι ο κάθε ενας...

Η διαφθορα δεν φευγει από την ελλαδα οσες εκλογες και αν γινουν...γαλουχηστηκαν ετσι γεννιες και γεννιες....όταν μεγαλώσουμε τα παιδια μας διαφορετικα θα φυγει...

οσο κακο και αν βλεπω να ερχονται οι ξενοι να μας επιτηρουν , είναι και η μονη ισως λυση....μπας και φοβηθούμε και μαζευτούμε....και εμεις και οι πολιτικοι μας.

Προσωπικα με ενοχλεί να ακουω μονο παραπονα......δεν φτανει..πρεπει κατι να γινει....και εφόσον δεν γινεται κατι μεγαλο, ας γινει τουλάχιστον κατι μικρο..ας αλλαξουμε...

Όλα είναι φαύλος κύκλος. Ξεκινάει από την έλλειψη παιδείας (η οποία διαμορφώνει και τις νοοτροπίες που περιγράφεις), από την έλλειψη θεσμών, από τη διαφθορά του κράτους κτλ. Δεν είναι πιο ηθικοί οι ξένοι. Έχουν μάθει να ζουν σε ένα πιο οργανωμένο περιβάλλον όπου υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις του πολίτη. Όταν το ίδιο το κράτος είναι ανοργάνωτο και διεφθαρμένο, πως θα είναι οι πολίτες ηθικοί; Δεν θα είναι. Θα κοιτάει ο καθένας τον εαυτό του και μόνο.

Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε. Θεσμούς που να λειτουργούν, κράτος δικαίου και πρόνοιας. Το πως θα το διεκδικήσουμε είναι μεγάλη κουβέντα. Ας ξεκινήσουμε από το να ελέγχουμε εκείνους που μας κυβερνούν.

έρχεται μια επιστολή από το γερμανικό κράτος με σφραγίδες και με βούλες. Τον ρωτούσαν αν του φτάνει η σύνταξη που του στέλνουν, ή αν χρειάζεται να του κάνουν κάποια αύξηση. Το είδα με τα μάτια μου. Αμέσως κάθησε και έγραψε επιστολή ότι τους ευχαριστεί πολύ, αλλά δε χρειάζεται κάτι παραπάνω, τα χρήματα είναι αρκετά. Δε θα σχολιάσω, απλά το έζησα και το παραθέτω. Τότε βέβαια τον ρώτησα, "μα είπατε όχι δλδ?" και μου είπε "γι αυτό η Γερμανία είναι αυτή που είναι , παιδί μου".

ακριβως αυτό....εχω και εγω πολλα παραδείγματα!!!

Όλα είναι φαύλος κύκλος. Ξεκινάει από την έλλειψη παιδείας (η οποία διαμορφώνει και τις νοοτροπίες που περιγράφεις), από την έλλειψη θεσμών, από τη διαφθορά του κράτους κτλ. Δεν είναι πιο ηθικοί οι ξένοι. Έχουν μάθει να ζουν σε ένα πιο οργανωμένο περιβάλλον όπου υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις του πολίτη. Όταν το ίδιο το κράτος είναι ανοργάνωτο και διεφθαρμένο, πως θα είναι οι πολίτες ηθικοί; Δεν θα είναι. Θα κοιτάει ο καθένας τον εαυτό του και μόνο.

Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε. Θεσμούς που να λειτουργούν, κράτος δικαίου και πρόνοιας. Το πως θα το διεκδικήσουμε είναι μεγάλη κουβέντα. Ας ξεκινήσουμε από το να ελέγχουμε εκείνους που μας κυβερνούν.

φαυλος κυκλος ναι αλλα για εμενα δεν ξεκινανε όλα από τις κυβερνησεις αλλα από τους πολιτες!!!

Σε αυτά τα θεματα, ναι ...η πλειονοτητα των ευρωπαιων εχουν ηθος που δεν το βρίσκεις ευκολα στην πλειονοτητα των Ελλήνων.

Μην κοιταει ο κάθε ενας το πως σκέφτεται ο ιδιος..αλλα πως ειναι ο μεσος Ελληνας...όχι τι λεει, τι κανει! ;) Στα λογια ειμαστε αστερια!!!!!

τι να πρωτοπιασω??

τις συνταξεις αναπηριας?

τα πλαστα διπλωματα?

τη φοροδιαφυγή?

το ρουσφετι?

Φταινει οι πολιτικοι που το επετρεψαν λες?? εγω λεω ότι φταιμε εμεις που το υιοθετήσαμε.

Ακομη και σημερα βρισκομαι σε συζητήσεις γονιων προς τα 30χρονα παιδια τους και τα παροτρυνουν ' να κανεις αυτό και να δεις γερη μπαζα...φτιάχτηκες για μια ζωη' :roll: το ονειρο των περισσοτερων Ελλήνων εκεινης της γενιας!!!

Κι εγώ πιστεύω οτι από ψηλά πρέπει να αλλάξει η πολιτεία. Φωτεινό παράδειγμα οι έλληνες που μεταναστεύουν με τις συνήθειες της πατρίδας μας....

ξέρω πολλούς.....

πληρώσανε μια φορά πρόστιμο για σκουπίδια στο δρόμο που πέταξαν

πληρώσανε άλλη μια για παιδικό καθισματάκι στο αυτοκίνητο που δεν είχαν

πληρώσανε άλλη μια γιατί δεν ξεχώρισαν τα ανακυκλώσιμα.....

και να πρόστιμο για το ένα, να για το άλλο, τα καλύτερα παιδιά γίνανε!!!!

Τα πρόβατα δεν είναι κακά ζώα........ένας βοσκός χρειάζεται.......

Ορμώμενη απ τη Λάιδα, θυμήθηκα κάτι. Στην τελευταία δουλειά που δούλεψα, το αφεντικό μου είχε εργαστεί χρόνια στη Γερμανία ως διευθυντής τράπεζας. Συνταξιοδοτήθηκε, γύρισε στην πατρίδα και συνέχισε να είναι παραγωγικός και εργασιομανής κύριος. Μια μέρα των ημερών, έρχεται μια επιστολή από το γερμανικό κράτος με σφραγίδες και με βούλες. Τον ρωτούσαν αν του φτάνει η σύνταξη που του στέλνουν, ή αν χρειάζεται να του κάνουν κάποια αύξηση. Το είδα με τα μάτια μου. Αμέσως κάθησε και έγραψε επιστολή ότι τους ευχαριστεί πολύ, αλλά δε χρειάζεται κάτι παραπάνω, τα χρήματα είναι αρκετά. Δε θα σχολιάσω, απλά το έζησα και το παραθέτω. Τότε βέβαια τον ρώτησα, "μα είπατε όχι δλδ?" και μου είπε "γι αυτό η Γερμανία είναι αυτή που είναι , παιδί μου".

Μιλάμε για κράτος που σέβεται τους πολίτες του και πολίτες που σέβονται το κράτος τους και ο ένας τον άλλον... Όραμα των πολιτικών μας θα έπρεπε να είναι αυτό και όχι οποιοδήποτε άλλο (ας μην αναφερθώ συγκεκριμένα, όλοι ξέρουμε ότι παρεκκλίνει άπειρα). Μίλησες για ένα κράτος, το οποίο δίνει στο σοβαρά εργαζόμενο άτομο που θα απολυθεί, επίδομα ανεργίας μέχρι να βρει ξανά δουλειά και όχι για ένα χρόνο, αλλά και για άτομα που δε θα σκηνοθετούσαν ποτέ απολύσεις για να πάρουν ΟΑΕΔ. Τις προάλλες βρέθηκα κοντά στο μετρό Δουκ.Πλακεντίας, όπου ένας Γερμανός με ρώταγε πώς θα φτάσει στη Βασ.Σοφίας με τα πόδια, γιατί δεν είχε λεφτά να πάρει εισητήριο και ήθελε να φτάσει στην Πρεσβεία του γιατί ερχόμενος στον Ελ.Βενιζέλο του έκλεψαν τα χαρτιά του και το πορτοφόλι του και δεν είχε τίποτα πάνω του. Αυτός ο άνθρωπος, δεν έμπαινε στο μετρό γιατί δεν είχε εισητήριο!!! Όταν του έβγαλα εισητήριο και τον έστειλα στον Ευαγγελισμό, γούρλωσε τα μάτια του και μου ζήτησε 1000 φορές ευχαριστώ. Το πράγμα για το οποίο καυχιόμαστε πάντως, το φιλότιμο, το έχω ζήσει αρκετές φορές στην Ελλάδα, αλλά περιέργως, ακόμα περισσότερες στο εξωτερικό.

Η πολιτική ενός τόπου ξεκινάει από το λαό. Αν ο λαός είναι σκερβελές, τότε είναι και το κράτος. Αν ο λαός είναι κουτός, τότε είναι και το κράτος. Οι σημερινοί μας -και όχι μόνο- πολιτικοί, είναι η απόδειξη πως ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, είναι και κουτός και σκερβελές... κοινώς, κουτοπόνηρος.

Δούλευα πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Στην δουλειά μου υπήρξα άψογη, η υπάλληλος που ονειρεύεται ο κάθε εργοδότης. Ποτέ δεν πληρώθηκα τις νόμιμες αποδοχές μου, άδειές μου, τις εξαντλητικές ατέλειωτες υπερωρίες που με τόσο φιλότιμο έκανα. Όταν τόλμησα να ...¨σηκώσω λίγο το κεφάλι¨ άρχισαν τα παρατράγουδα. Παραιτήθηκα. ΄Οχι για τα λεφτά αλλά γιατί η καθημερινή συναναστροφή με έναν βλάκα σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τρέλα. Ο εργοδότης μου (απόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής) ήταν στόκος, χωρίς οργάνωση στην σκέψη , στην δουλειά την οποία και καλά σπούδασε, πουθενά. Μια ζωή αναρωτιόμουν πώς πήρε το πτυχίο. Συνάδελφοι και πελάτες γελούσαν πίσω από την πλάτη του και απευθύνονταν αποκλειστικά σε εμένα για να είναι σίγουροι πως όλα θα γίνουν σωστά. Δεν θυμάμαι πια πόσες φορές τον έσωσα από τραγικά λάθη και κατάφερα να κρατήσω τους πελάτες . Μη γράφετε λοιπόν μερικοί και μη λέτε έτσι αβίαστα ότι ένα πτυχίο καθορίζει to επίπεδο μόρφωσης και έναν παχουλό μισθό στο δημόσιο γιατί θα πηδηχτώ απ΄το παράθυρο. Η ευστροφία , η οργάνωση στον τρόπο σκέψης και στην δουλειά δεν αποκτιέται με κανένα πτυχίο. Εάν γεννήθηκες βλάκας βλάκας και θα αποθάνεις. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και δυστυχώς το κράτος - εργοδότης τους προσλαμβάνει για μια ζωή (ω ναι! ) έτσι απλά εξ ορισμού. Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι έντιμα. Εάν είσαι βλάκας δεν σε προσλαμβάνει κανείς.

Αυτά που είναι σημειωμένα με bold είναι αντιφατικά.

Ο εργοδότης που τον χαρακτηρίζεις ως στόκο ήταν στον ιδιωτικό τομέα, όχι στον δημόσιο.... :rolleyes:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...