Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περί κοινωνικότητας γονέων και παιδιών...

ekavi_

Recommended Posts

μιλάω σε όλους τους γονείς στον παιδικό και το νηπιαγωγειο αλλα΄πηγαδάκια μόνο στις κούνιες και πάλι συμμετέχω μόνο αν δεν κουτσομπολεύουν άλλους γονείς, δεν προκειται δηλαδή ούτε λεπτό να κανω παρέα με κάποια που θα σχολιαζει πως ντύνεται πχ η άλλη μαμα ή θα μιλάει ασχημα για κάποιον χωρις λόγο. κι απο την άλλη οταν προκειται για θέματα κακοποιησης παιδιών να λένε "δε μας αφορα τι κάνει ο αλλος σπιτι του". εχω κάνει λοιπον κάποιες φιλίες απο παιδικό/παιδική χαρά/γειτονια συνολο 5-6 ατομα αλλα πιο στενη παρέα μόνο με δυο άλλες κοπέλες. απο το νηπιαγωγείο της μικρής δεν κάνω με κάποια ιδιαιτερη παρέα, μιλάμε βεβαια μια ς και γνωριζόμαστε αλλα δεν μπ΄ηκα στον κόπο να επιδιώξω περισσοτερες σχέσεις αφού δεν ταιριάζουμε σαν χαρακτήρες και τα παιδιά μας πάλι δεν κολλάνε σαν παρέα, παίζουν μεν μαζί στο νηπιαγωγείο αλλα δεν δένουν, με άλλα παιδάκια εκτός νηπιαγωγείου και τους γονείς τους κανουμε παρέα και τα πάνε πολύ καλα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 210
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στον παιδικό, ξέρω τι κάνει το παιδί μου από τις δασκάλες του,πηγαίνω στις γιορτές, ευγενική και ομιλητική, και τέλος.

Στο δημοτικό, όλο και κάτι θα πούν μετά την προσευχή, και απ το γιο μου θα το μάθω.....το Πάσχα! Οπότε πολλά πράγματα τα έχω μάθει από άλλες μαμάδες. Δεν είμαι αρνητική στο να γνωρίσω μαμάδες, και δεν το βλέπω κουτσομπολιό. Οι άνθρωποι που κάνουν κουτσομπολιό φαίνονται.....απλά εγώ, επειδή δεν πηγαίνω στο σχολείο και δε θα πηγαίνω μέχρι την άνοιξη που θα έχω αυτοκίνητο, δε μπορώ να ενοχλώ τη δασκάλα, οπότε ναι, με κάποιες μαμάδες μιλήσαμε στο τηλέφωνο τώρα που υπήρχε λόγος.

Επίσης είμαι στο σύλλογο εθελοντών γονέων του τμήματός μας και έχουμε πολύ καλή συμμετοχή και πολλές ενέργειες - βάψαμε την τάξη των παιδιών μας, κάναμε απολύμανση με δικά μας χρήματα, πήραμε άδεια να πάνε τα παιδιά μας στον αερολιμένα εκδρομή και πολλά άλλα.

Να ρωτήσω εσάς που έχετε μεγαλύτερα παιδάκια? Προχτές μου ζητήσανε το γιο μου να πάει μόνος του σε σπίτι ως το μεσημέρι και έφαγα φρίκη! Και φυσικά δεν πήγε. Είναι καλό να πηγαίνουν σε σπίτια να παίζουν? Σε ποια ηλικία δλδ το θεωρείτε νορμάλ να έρθει ο φίλος του σπίτι σας? Και άντε ο φίλος καλώς να ορίσει, το δικό μας παιδί πως θα πάει......δεν ξέρω είμαι κολλημένη? Το θεωρώ ανεπίτρεπτο ένα παιδάκι 7 χρονών να πάει σε ένα άγνωστο σπίτι με ανθρώπους που δεν έχω δει, να μείνει έστω και πέντε λεπτά.....Βέβαια τα παιδιά καταχαρήκανε και σκέφτηκα να αντιπροτείνω έναν παιδότοπο, να είμαστε και οι μαμάδες,τι λέτε?

Και αν δλδ το δικό μου το παιδί δεν έχει μπες βγες σε σπίτια, πιστεύετε ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στις φιλίες του στο σχολείο? Τα παιδιά μου είναι σούπερ κοινωνικά όπως κι εγώ, απλά εμένα μου έτυχε κάτι και περιόρισε πολύ τις εξόδους μου, πράγμα που προσπαθώ να διορθώσω.

Στο πέρασμα της ζωής χάσαμε κάποιες φίλες όλες μας πιστεύω.....γιατί μόλις κάνεις οικογένεια, όλο και κάποια άτομα θα εξαφανιστούν, κάποιες λεύτερες, κάποιες που δε μπορείς να πας για ποτάκι πια και ξενερώσανε, κάποιες, κάπου, κάποτε.......Δε σας έχει τύχει να ελπίζετε ότι στο σχολείο θα βρείτε ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες ανησυχίες??? 6 χρόνια θα είναι μαζί τα παιδιά μας, νομίζω ο συμμαθητής είναι σαν τον καλό γείτονα......

Αλλο να παει να παιξει, αλλο να παει να μεινει....στηννπρωτη περιπτωση τα αφηνω απο τα εφτα ας πουμε.....στην δευτερη καλως να ρθουν τα δεκαεφτα! Αχαχαχαχαχ. Δεν υπαρχει περιπτωση , σοβαρα τωρα, στο δημοτικο να μεινουν τα παιδια μου εκτος σπιτιου το βραδυ.

Αλλο να παει να παιξει, αλλο να παει να μεινει....στηννπρωτη περιπτωση τα αφηνω απο τα εφτα ας πουμε.....στην δευτερη καλως να ρθουν τα δεκαεφτα! Αχαχαχαχαχ. Δεν υπαρχει περιπτωση , σοβαρα τωρα, στο δημοτικο να μεινουν τα παιδια μου εκτος σπιτιου το βραδυ.

7 δλδ δε θα φοβόσουν? Εγώ γιατί τρέμω ρε παιδιά........?

Μου τον ζητήσανε δυο φορές και το απέφυγα, τώρα ήταν και άρρωστος βέβαια.ΟΚ τους γονείς τους είδα φατσικά σε ένα συμβούλιο τον Οκτώβρη (αν είναι αυτοί που νομίζω)....Φοβάμαι πάρα πολύ να στείλω το παιδί σε ξένο σπίτι......

Και μια γνωστή μου που της φέρνουν παιδιά μεγαλύτερα βέβαια όλο μουρμουράει, τί ώρα θα τα πάρουνε, πρέπει να τα κερνάω, αμάν κάθε λίγο έρχονται! Α παπαπα καλύτερα σπίτι μας.

Αλλά μη μας κοστίσει η αποχή απ τις παρέες αυτό λέω.....

***Αννα με το "μαμά στα κυβικά μου" με πέθανες!!!!!!!!!

Εγω τον εχω αφησει σε παρτυ μονο του. ετσι για να παιξει δεν μας εχουν καλεσει. Σημερα ειχαμε τους φιλους τους και τους αφησε για μιση ωρα η μαμα τους σε εμας και μετα ηρθε για καφε.

Γενικα εγω δεν εχω γνωριμιες και πηγαδακια εδω σχηματιζονται αναλλογα με την εθνικοτητα και βεβαια οι εργαζομενοι γονεις δεν συμμετεχουμε. Παντως οταν συμβει κατι προσπαθω να μαθω απο αυτους που μιλαω τι εγινε. Πχ οταν χτυπησε το 4αχρονο μου πειρα την μαμα του κολλητου του (γιατι ηξερα οτι τα παιδια σπανια τα χωριζει μισο μετρο αποσταση) και την γειτωνησα ελληνιδα μια και ο μικρος ειπε οτι ηταν κοντα στην δασκαλα της κορης της. Ομως ακρη δεν βγαλαμε/

Τωρα για τον τραυματισμο του συμμμαθητη τους και ο γιος μου και το αλλο παιδακι ειχαν την ιδια αποψη για το ποιος εφταιγε..

Διαφημίσεις

Στα εφτα ρε παιδια μπορεις να το αφησεις σεε να σπιτι για να παιξει....δεν ει αι μωρο, καταλαβαινει, ξερει τους κανονες.....

Εγω εχω και συνεργασιμα παιδακια....δεν τα λεω ησυχα γιατι μουβγαζουν την ψυχη που και που αλλα οταν ειναι να παει σε καποιο σπιτι ας πουμε, ειναι κυριος!

Εγω με χαρα να δεχτω ολα τα παιδακια...δεν εχω θεμα,,,.βεβαια δεν τα κυνηγαω απο πισω....ενα χυμο, κανα τοστακι και τελος! :)

Στα εφτα ρε παιδια μπορεις να το αφησεις σεε να σπιτι για να παιξει....δεν ει αι μωρο, καταλαβαινει, ξερει τους κανονες.....

Εγω εχω και συνεργασιμα παιδακια....δεν τα λεω ησυχα γιατι μουβγαζουν την ψυχη που και που αλλα οταν ειναι να παει σε καποιο σπιτι ας πουμε, ειναι κυριος!

Εγω με χαρα να δεχτω ολα τα παιδακια...δεν εχω θεμα,,,.βεβαια δεν τα κυνηγαω απο πισω....ενα χυμο, κανα τοστακι και τελος! :)

Kαι ο δικός μου στα σπίτια των άλλων είναι κύριος, δεν κάνει τις τσιρκιές που κάνει στο δικό μας.....παρ'όλα αυτά φοβάμαι πολύ....δλδ τι άνθρωποι θα είναι, τόσα γίνονται, δεν μπορώ να το διανοηθώ να είναι με ανθρώπους που δε γνωρίζω......

Κι εγώ στο να έρθουν παιδάκια είμαι πολύ θετική, ειδικά τους ζεστούς μήνες έχουμε τεράστια αυλή και μαζεύεται όλη η γειτονιά και είναι όλη μας η ζωή ένα πικ νικ......είμαστε και στην εξοχή και αυτό βοηθάει.

Απλά, δεν ξέρω, ίσως είμαι κολλημένη, τους άγνωστους δεν τους εμπιστεύομαι......

Μα δεν τον αφηνω σε αγνωστους! :) Μονο σε οσους ξερω..οκ ας μην κανω παρεα αλλα τους γνωριζω. Ειμαστε και εμεις μικρη πολη και γνωριζομαστε μεταξυ μας οι πιο πολλοι.

Μα δεν τον αφηνω σε αγνωστους! :) Μονο σε οσους ξερω..οκ ας μην κανω παρεα αλλα τους γνωριζω. Ειμαστε και εμεις μικρη πολη και γνωριζομαστε μεταξυ μας οι πιο πολλοι.

A, αλλάζει τότε........εγώ δεν τους πολυξέρω τους γονείς, μόνο όσες μαμάδες ήμασταν και στο νήπιο ......γνώρισα και μερικές φέτος αλλά όχι τόσο ώστε να στείλω το παιδί μου ΜΟΝΟ του σε σπίτια......και τώρα λόγω του ατυχήματος, επιμένουν οι γονείς του παιδιού να πάει ο δικός μου να μείνει εκεί ένα πρωί......δε νομίζω να καταφέρω να πειστώ για κάτι τέτοιο.

A, αλλάζει τότε........εγώ δεν τους πολυξέρω τους γονείς, μόνο όσες μαμάδες ήμασταν και στο νήπιο ......γνώρισα και μερικές φέτος αλλά όχι τόσο ώστε να στείλω το παιδί μου ΜΟΝΟ του σε σπίτια......και τώρα λόγω του ατυχήματος, επιμένουν οι γονείς του παιδιού να πάει ο δικός μου να μείνει εκεί ένα πρωί......δε νομίζω να καταφέρω να πειστώ για κάτι τέτοιο.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση θα πηγαινα και εγω για καφε - δεν θα τον αφηνα μονο του.

Διαφημίσεις

Στην συγκεκριμενη περιπτωση θα πηγαινα και εγω για καφε - δεν θα τον αφηνα μονο του.

Μα δε με κάλεσαν, είπαν ότι "θέλουν τον μικρό για να συγχωρεθεί η κακιά πράξη και να παίξουνε". Τα παιδιά όσες φορές βρεθήκανε από τότε μαζί παίζουνε. Δε μπορώ να αυτοπροσκαλεστώ, δεν είναι του χαρακτήρα μου, απλά να προτείνω έναν παιδότοπο έλεγα....

Βρε κορίτσια, από θέμα ευγενειας δεν πρέπει να προσκαλέσω κ την μαμά να έρθει σπίτι αν καλέσω το παιδάκι της; Εγώ σε γονείς που δεν ξέρω πολύ καλά, δεν αφήνω το παιδί μου εκτός κ αν καλεστώ κ γω. Στο θέμα της κοινωνικότητας, χαιρετάω όσους γονείς ξέρω πως είναι συμμσθητές με τον γιο μου αλλά ως εκεί. Αν δεν με προσεγγίσουν, δεν προσεγγίζω κ γω.

Μα δε με κάλεσαν, είπαν ότι "θέλουν τον μικρό για να συγχωρεθεί η κακιά πράξη και να παίξουνε". Τα παιδιά όσες φορές βρεθήκανε από τότε μαζί παίζουνε. Δε μπορώ να αυτοπροσκαλεστώ, δεν είναι του χαρακτήρα μου, απλά να προτείνω έναν παιδότοπο έλεγα....

Εγω δεν θα καλουσα ενα παιδακι με το οποιο ειχε τσακωθει ο γιος μου και μαλιστα μονο του. Ειναι πολυ ευχαριστο οτι τα παιδια τα βρηκαν μεταξυ τους γιατι περνανε πολλες ωρες μαζι στο σχολειο αλλα μεχρι εκει... Ενταξυ στα γενεθλια να αλληλοκαλεστουν αν θελουν αλλα...

Εγω δεν θα καλουσα ενα παιδακι με το οποιο ειχε τσακωθει ο γιος μου και μαλιστα μονο του. Ειναι πολυ ευχαριστο οτι τα παιδια τα βρηκαν μεταξυ τους γιατι περνανε πολλες ωρες μαζι στο σχολειο αλλα μεχρι εκει... Ενταξυ στα γενεθλια να αλληλοκαλεστουν αν θελουν αλλα...

Δεν ξέρω...εγώ έχω τον "λαβωμένο"...δε με πειράζει που θέλουν να περάσουν τα παιδιά έξτρα χρόνο μαζί, απλά θέλω να είμαι παρούσα.

Καλημέρα! Εμείς φέρνουμε παιδιά στο σπίτι από πολύ μικρά. Δεν θυμάμαι για την πρώτη, αλλά σίγουρα από την δευτέρα. Έρχονται μετά το σχολείο, παίζουν και μετά έρχεται κάποιος και τα παίρνει. Συνήθως κάθεται κανένα μισάωρο και λέμε και καμία κουβέντα. Φυσικά τα παιδιά είναι πια γνωστά και επιλέγω οικογένειες που ξέρω ότι δεν είναι υστερικές με τα παιδιά τους, όχι τίποτα άλλο -εγώ το ίδιο θα τα προσέξω όλα τα παιδάκια- αλλά δεν θέλω οι γονείς να μου τα αφήσουν με μισή καρδιά και να έχουν αγωνία όλο το απόγευμα. Απλά είμαι πολύ σχολαστική. Ενημερώνω, τι ώρα ακριβώς φτάσαμε στο σπίτι από το σχολείο, τι έκαναν ακριβώς, τι έφαγαν ακριβώς κλπ. Αισθάνομαι ότι πολλοί γονείς το έχουν ανάγκη αυτό. Διανυκτέρευση ακόμα δεν είχαμε. Ξέρω όμως ότι στα κορίτσια της τάξης είναι συνηθισμένο ήδη από την πρώτη δημοτικού. Αν μου έλεγε το παιδί μου ότι το θέλει πολύ θα το σκεφτόμουν, αλλά μιλάω εκ του ασφαλούς, γιατί και τα δύο μου παιδιά είναι 'δύσκολα' στον ύπνο εκτός σπιτιού.

Τώρα, για 'συμφιλίωση', θα προτιμούσα ήσυχο και ουδαίτερο μέρος και σίγουρα με τη μαμά.

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω εσάς που έχετε μεγαλύτερα παιδάκια? Προχτές μου ζητήσανε το γιο μου να πάει μόνος του σε σπίτι ως το μεσημέρι και έφαγα φρίκη! Και φυσικά δεν πήγε. Είναι καλό να πηγαίνουν σε σπίτια να παίζουν? .

Και εγώ παθαίνω φρίκη και δεν υπάρχει περίπτωση να τα αφήσω σε ξένο σπίτι. Μία φορά άφησα τη μεγάλη σε "ας πούμε ξένο σπίτι" όπου γινόταν πάρτυ. Αλλά ήμουν πολύ αγχωμένη.

Δεν ξέρω ποια είναι η κατάλληλη ηλικία. Προς το παρόν θεωρώ ότι είναι μικρή (α΄δημοτικού). Για διανυκτέρευση δεν το συζητάμε σε καμία περίπτωση.. Μιλάω για 2-3 ώρες.

Εμένα είχε τύχει το άλλο. Μια μαμά που δεν την ήξερα και επεδίωκε επαφές μαζί μου, ξέρετε τι είδους επαφές τελικά ήθελε; Να μου αφήνει κάποια απογεύματα το παιδί της σπίτι μου... χαχαχ, δεν σφάξανε.:rolleyes:

Μου τον ζητήσανε δυο φορές και το απέφυγα, τώρα ήταν και άρρωστος βέβαια.ΟΚ τους γονείς τους είδα φατσικά σε ένα συμβούλιο τον Οκτώβρη (αν είναι αυτοί που νομίζω)....Φοβάμαι πάρα πολύ να στείλω το παιδί σε ξένο σπίτι......

Αλλά μη μας κοστίσει η αποχή απ τις παρέες αυτό λέω.....

Όχι, δεν θα έστελνα το παιδί σε κάποιους που έχω δει φατσικά 1 φορά, σε καμία περίπτωση και ας μας κοστίσει η αποχή από τις παρέες.

Για διανυκτέρευση κι εγώ δεν το συζητώ.....ούτε στις γιαγιάδες. Για αυτές τις κάποιες 2-3 ώρες μιλάμε. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς. Το πάρτυ όλες οι μαμάδες σε παιδότοπο τα κάνουν πλέον, αλλά μόνο του το παιδί μου σε ξένο σπίτι, έχω ακούσει τόσα πολλά, κι έχω δει και τόσα σε φιλικά μου σπίτια μικρή, που δε νομίζω........

Κι εμένα μου έτυχε Εκάβη, μια μαμά και καλά να παρακαλάει να βρισκόμαστε, και επειδή εγώ δεν της έδωσα πρόσωπο (μια φορά ήρθε σπίτι μου και ήξερε για όλο το τετράγωνο ποιος μένει που, ποιος παντρεύτηκε, ποια χώρισε, ποιανού είναι το οικόπεδο και ρωτούσε συνέχεια) οπότε δεν την άφησα να με ξαναπλησιάσει, και την επόμενη μαμά που πλησίασε ήθελε να της αφήνει τον μικρό για να πηγαίνει σε δραστηριότητες τον μεγάλο......

... και την επόμενη μαμά που πλησίασε ήθελε να της αφήνει τον μικρό για να πηγαίνει σε δραστηριότητες τον μεγάλο......

Αυτό δεν το βρίσκω τόσο κακό. Αν το δικό μου το παιδί περνούσε καλά δεν θα με πείραζε καθόλου να εξυπηρετώ, στο μέτρο που δεν θα άλλαζε το δικό μου πρόγραμμα.

Επίσης, επειδή έτυχαν δύο κακά παραδείγματα, δεν σημαίνει ότι όλοι οι γονείς είναι ίδιοι. Μην ξεχνάτε ότι το να πηγαίνουν τα παιδιά στα σπίτια φίλων τους ασυνόδευτα, τα κάνει ανεξάρτητα και τα βοηθάει να χειριστούν άγνωστες καταστάσεις σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Επίσης το να καλούν φίλους στο σπίτι, τα κάνει να νοιώθουν σπουδαία.

Πάντα μιλάω για γνωστούς, τουλάχιστον για ένα χρόνο....

Για διανυκτέρευση κι εγώ δεν το συζητώ.....ούτε στις γιαγιάδες.

Κι εμένα μου έτυχε Εκάβη, μια μαμά και καλά να παρακαλάει να βρισκόμαστε, και επειδή εγώ δεν της έδωσα πρόσωπο (μια φορά ήρθε σπίτι μου και ήξερε για όλο το τετράγωνο ποιος μένει που, ποιος παντρεύτηκε, ποια χώρισε, ποιανού είναι το οικόπεδο και ρωτούσε συνέχεια) οπότε δεν την άφησα να με ξαναπλησιάσει, και την επόμενη μαμά που πλησίασε ήθελε να της αφήνει τον μικρό για να πηγαίνει σε δραστηριότητες τον μεγάλο......

Καλά στη γιαγιά τις έχω αφήσει κάποιες φορές...Άλλο αυτό και άλλο σε ξένο σπίτι με άτομα που δεν ξέρω καλά καλά.

Εμένα με πλησίασε εκείνη η μαμά για να κάνουν παρέα οι κόρες μας που ήταν φίλες μέσα στην τάξη. Την καλοδέχτηκα και άρχισα να προτείνω μέρη να βρεθούμε. πχ να τα πάμε κινηματογράφο, παιδότοπο κτλ. Μου λεει όχι δεν έχω χρήματα. ΟΚ, λέω να πάμε κούνιες, να βρεθούμε σε κάποιο σπίτι, να πάμε βόλτα στην πλατεία... Πάλι άρνηση...

Στο τέλος παίρνει μια μέρα τηλ η κόρη της (η 5χρονη) και μου λεει "να έρθω εκεί;" Όχι αγάπη μου της λέω δεν μπορώ σήμερα. Θα κανονίσουμε με τη μαμά σου. Και από τότε άρχισε η πίεση μέσω του παιδιού, να έρθει σπίτι... Στο τέλος μου είπε η μαμά του (αφού είδε ότι δεν τσίμπαγα), να στη στείλω να παίξουνε για να κάνω κάτι δουλειές και να διαβάσει ο αδερφός της με την ησυχία του;:shock::shock: Εννοείται αρνήθηκα πάλι. Και από τότε σταμάτησε τις "επαφές". Για νταντά έψανχε η κυρία η οποία ούτε καν δούλευε. Και ήθελε να στείλει την κόρη της σε εμένα που γύρναγα 6 στο σπίτι να την κρατήσω για να κάνει δουλειές...:rolleyes: Και όταν τις το ξέκοψα και της είπα να βρεθούμε ΣΚ σε εξωτερικό χώρο για να ξεσκάσουν τα παιδιά, εξαφανίστηκε...

Κι εγώ δεν θα άφηνα τη δική μου σε ξένο σπίτι για να παίξει. Μόνο αν ήμουν κι εγώ εκεί. Δεν το βρίσκω σωστό και για την άλλη μαμά να της φορτώσω την ευθύνη ενός ακόμη παιδιου.

Τώρα για την κοινωνικότητα στο σχολείο, επιδιώκω να μιλάω με τις άλλες μαμάδες όποτε βρίσκομαι στο σχολείο. Μόνο σε γιορτές και εκδηλώσεις δήλαδή. Και όταν μας καλούν σε πάρτι επίσης. Εκεί βέβαια υπάρχει αμηχανία, αλλά νομίζω ότι όλες κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία. Να πω την αλήθεια, έχω γνωρίσει δύο μαμάδες τις οποίες βρήκα πολύ συμπαθητικές. Δεν ξανασυναντηθήκαμε, αλλά δεν θα με χάλαγε να πιω έναν καφέ μαζί τους.

Γενικά, δεν νομίζω ότι είναι κακό να διατηρείς κάποιες κοινωνικές επαφές με τις άλλες μαμάδες. Εδώ που τα λέμε, θέλω να γνωρίζω τους γονείς των παιδιών που κάνει παρέα η κόρη μου. Αισθάνομαι πιο "ασφαλής" όταν γνωρίζω τους γονείς. Θεωρώ ότι κάπως μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και για τα ίδια τα παιδιά.

Πρέπει να ήμουν γύρω στα 9........πήγαμε στο σπίτι μιας φίλης 4-5 παιδάκια, η μαμά ήταν στη δουλειά.....γειτονιά καλή όμως, με την παλιά έννοια της γειτονιάς, όλοι σε μια αυλή..... ε η μικρή, απλά άνοιξε το κομπιούτερ να μας δείξει τι βλέπει ο αδερφός της (16).....και ΟΚ, μέχρι να πεις κιχ, είχε προβληθεί όλο το κάμα σούτρα.....

Μια άλλη φορά πήγα στης κολλητής μου (η οποία σπίτι μου έτρωγε, διάβαζε κλπ) και είχαν επισκέψεις......πήγαμε να πάρει κάτι και να κατεβούμε πάλι στην αυλή.....ήταν ένας ξάδερφός της εκεί, γύρω στα 20, που για να μην τα πολυλογώ, με χούφτωσε!!!! Και με χάιδευε κιόλας.......τρέχοντας πήγα στη μαμά μου!

Θέλω να πω, όσο και να ξέρεις ένα περιβάλλον, τώρα πια που δεν υφίσταται και η έννοια της γειτονιάς, είναι δύσκολα τα πράγματα...τέτοιες καταστάσεις, να μου λείπει να τις χειριστούν! Η φίλη μου προχτές έμαθε τυχαία μπροστά μου, οτι η μαμά της κολλητής της κόρης της κάθε που πάνε παιδιά σπίτι της φεύγει και πάει για τζόγκινγκ....και μένουν μόνα τους τα 10 χρονια μεν, αλλά ο υπολογιστής παίρνει φωτιά δε.....και τι βλέπουν , οεο?????

Επίσης κι εγώ ντρέπομαι, να πρέπει ο άλλος να κερνάει το παιδί μου, να μείνει μέσα για το παιδί μου, να έχει την ευθύνη, παιδιά είναι, μην κάνουν και καμιά ζημιά......δεν ξέρεις ποτέ.....αλλά κι εγώ θέλω να έχω επαφή με τις μαμάδες, να ξέρω πάνω κάτω τις οικογένειες, θεωρώ οτι είναι πολύ καλό.....απλά είμαι πιο πολύ των εξωτερικών χώρων!

OK La latina το παραδέχομαι, ότι ο καθένας λειτουργεί με βάση τα βιώματά του. Αλλά 10 ετών δεν είναι πολύ μεγάλα για να τα αποκλείσεις από κάτι που πιθανότατα να το κάνουν οι περισσότεροι συμμαθητές τους? -Το ξέρω γιατί το ζω-

Και αν όχι στα 10, τότε πότε? Τα μεγαλύτερα είναι πιο δύσκολα στο χειρισμό. Σίγουρα δεν θα καλούσα 15χρονα στο σπίτι μου, αν δεν τα ήξερα από μικρά. Ή δεν θα φέρει ποτέ φίλους στο σπίτι?

Θέλω να πω, πιθανότατα έχω τα μεγαλύτερα παιδιά από όλες σας, γι αυτό μου φαίνονται λίγο υπερβολικοί αυτοί οι αποκλεισμοί. Εννοείται κανείς δεν θα έστελνε το 6 χρονο σε ένα άγνωστο σπίτι. Αλλά όταν μιλάμε για 9χρονα και 10χρονα, νομίζω ότι .... σε λίγα χρόνια θα αναγκαστείτε να ρίξετε πολύ νερό στο κρασί σας, φιλενάδες!

Αλλά όταν μιλάμε για 9χρονα και 10χρονα, νομίζω ότι .... σε λίγα χρόνια θα αναγκαστείτε να ρίξετε πολύ νερό στο κρασί σας, φιλενάδες!

Ναι, αλλά και πάλι φαντάζομαι υπό προϋποθέσεις... Να υπάρχει επίβλεψη από κάποιον που εμπιστεύεσαι.

Αν η οικογένεια είναι άγνωστή μου δε θα ρίξω καθόλου νερό φίλη μου! Απλά, δουλειά μου είναι να γνωρίσω κάποιες οικογένειες, που κάνει το παιδί μου παρέα, αυτό ναι!

Δέκα χρονών δεν είπα ότι δε θα πάει, αλλά αν πχ στο σπίτι υπάρχει και ένα παιδί 20, πρέπει να έχεις τα μάτια σου 14.......χώρια που δεν το διανοούμαι ότι θα έρθουν παιδιά και θα πάω για τζόγκινγκ.....δλδ ΟΚ η άλλη μάνα εμένα εμπιστεύεται και τα στέλνει!Είναι πολλοί παράγοντες, και ΟΚ ένα παράδειγμα έφερα, αλλά η βασική συζήτηση δεν είναι για 10χρονα, αλλά για 7 χρονα.......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...