Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΡΘΕ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

Recommended Posts

Παρε τους εσυ καλε, μην περιμενεις να σε παρουν. Ειδικα αν το παιδακι εχει την ταση να βαραει και μιας και η δασκαλα εριξε την ευθυνη στον γιο σου το θεωρω απιθανο να σε παρουν εκεινοι.

Πήρα δυο φορές την πρώτη άφησα και μήνυμα δε μου έχουν απαντήσει και είναι κλειστό το κινητό. Παιδιά θα σας αφήσω, έρχεται ο μπαμπάς μας και πρέπει να δούμε πως θα διευθετήσουμε τα σημερινά μας δεδομένα......Θα σας πω νέα μόλις έχω. Καλό βράδυ και ευχαριστώ για τις συμβουλές. Από καρδιάς.......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και με άλλον το κάνει, όποιος παραπονεθεί ότι τον δείρανε, τον βρίσανε κτλ ο δικός μου πάει με το μέρος του.

η μαμά του Ρομπέν......

Τώρα να σου πω "μπράβο!" ή "καλό κουράγιο";

Αν έτσι νιώθει ευτυχισμένος ο μικρός σου...

Παρε τους εσυ καλε, μην περιμενεις να σε παρουν. Ειδικα αν το παιδακι εχει την ταση να βαραει και μιας και η δασκαλα εριξε την ευθυνη στον γιο σου το θεωρω απιθανο να σε παρουν εκεινοι.

και τι να πουνε? Εκτως απο συγνωμη?

δε θέλω να μου πουν συγνώμη βρε παιδιά, θέλω να μάθω αν τυχόν το παιδί μου ενοχλεί αυτό το παιδάκι γενικώς, αν το πειράζει, και να ξέρω να πω να τους αλλάξουν θρανίο να τελειώνουμε.......αν και αυτό νομίζω θα έπρεπε να το σκεφτεί η δασκάλα.....

τελικά επιβεβαιώθηκε......πέρυσι έγιναν 4 συμβούλια γονέων για να αλλάξει το παιδάκι νηπιαγωγείο επειδή έδερνε άσχημα........

Διαφημίσεις

Aimee εγω δεν βλεπω καποια παραμεληση εποπτειας, ειλικρινα...παραμεληση εποπτειας θα ηταν κατι που δεν θα συνεβαινε αν η δασκαλα ηταν διπλα...και ποςο διπλα μπορει να ειναι μια δαςκαλα.....αλλα τωρα και διπλα να ηταν , δεν θα προλαβαινε.

Το να ειναι ζωηρο ενα παιδι δεν ει αι κακο..ισα ισα...τα ζωηρα ειναι πιο χαρουμενα και αυτο ειναι υγεια για τα παιδακια. Απλα η ζωηραδα εχει και συνεπειες, εκτος απο τις θετικες εχει κΑι αρνητικες....την επικινδυνοτητα.

Καλησπέρα και από μένα και περαστικά.

Πως δείχνει τώρα η ουλή? Να πάρεις το συντομότερο γνώμη γιατρού μήπως μπορείς να κάνεις εγκαίρως κάτι για να βοηθήσεις να μη μείνει σημάδι.

Οι κεραλοιφές γενικά είναι θαυματουργές.

Μην περιμένεις πολλά από τους γονείς, γιατί πιθανώς να έχουν τοποθετηθεί από καιρό σε θέση άμυνας, αν τους είναι συνηθισμένο να δημιουργεί μπελάδες ο μικρός. Και αποκλείεται να ξέρουν αν ο δικός σου τον "ενοχλεί". Για να φτάσει κάτι τέτοιο να γίνει αντιληπτό από τους γονείς του, ε, θα το ήξερες κι εσύ, θα "φώναζε".

Αν κατάλαβα καλά το σχολείο είναι ιδιωτικό?

Ο χειρισμός της δασκάλας είναι απαράδεκτος, και δε σε ζηλεύω που θα βράσεις στο ζουμί σου όλο το ΣΚ. Ο άντρας σου τι λέει?

-"Χτύπησε, μην τρομάξετε, αλλά έφταιγε". ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ??????

Άλλο το ατυχήματα συμβαίνουν, ή 2 ζωηρά αγοράκια ήρθαν σε αντιπαράθεση, και άλλο να φέρνει το μικρό στη θέση να απολογείται, με το πρόσωπο χαρακωμένο.

Μη σε φουντώνω κι εγώ νυχτιάτικα, αύριο που θα έχει καταλαγιάσει, προσπάθησε να εκμαιεύσεις περισσότερα, αν κατάλαβε γιατί την έφαγε αφού είχε ήδη επιστρέψει το αντικείμενο του πόθου. Μήπως υπάρχει missing piece.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Καλησπέρα και από μένα και περαστικά.

Πως δείχνει τώρα η ουλή? Να πάρεις το συντομότερο γνώμη γιατρού μήπως μπορείς να κάνεις εγκαίρως κάτι για να βοηθήσεις να μη μείνει σημάδι.

Οι κεραλοιφές γενικά είναι θαυματουργές.

Μην περιμένεις πολλά από τους γονείς, γιατί πιθανώς να έχουν τοποθετηθεί από καιρό σε θέση άμυνας, αν τους είναι συνηθισμένο να δημιουργεί μπελάδες ο μικρός. Και αποκλείεται να ξέρουν αν ο δικός σου τον "ενοχλεί". Για να φτάσει κάτι τέτοιο να γίνει αντιληπτό από τους γονείς του, ε, θα το ήξερες κι εσύ, θα "φώναζε".

Αν κατάλαβα καλά το σχολείο είναι ιδιωτικό?

Ο χειρισμός της δασκάλας είναι απαράδεκτος, και δε σε ζηλεύω που θα βράσεις στο ζουμί σου όλο το ΣΚ. Ο άντρας σου τι λέει?

-"Χτύπησε, μην τρομάξετε, αλλά έφταιγε". ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ??????

Άλλο το ατυχήματα συμβαίνουν, ή 2 ζωηρά αγοράκια ήρθαν σε αντιπαράθεση, και άλλο να φέρνει το μικρό στη θέση να απολογείται, με το πρόσωπο χαρακωμένο.

Μη σε φουντώνω κι εγώ νυχτιάτικα, αύριο που θα έχει καταλαγιάσει, προσπάθησε να εκμαιεύσεις περισσότερα, αν κατάλαβε γιατί την έφαγε αφού είχε ήδη επιστρέψει το αντικείμενο του πόθου. Μήπως υπάρχει missing piece.

Με την κεραλοιφή πορευόμαστε για την ώρα, θα παραγγείλω αύριο αυτή που μου είπατε.....θα πάρω και το γιατρό εννοείται. Missing place δεν υπάρχει, το παιδί τα είπε ακριβώς έτσι και στο μπαμπά του, και πιστέψτε με, όταν λέει μπαρούφες, δεν τις συγκρατεί ούτε μισή ώρα, άρα για να επιμένει, έτσι έγινε. Το σχολείο μας είναι δημόσιο, όχι ιδιωτικό. Ο άντρας μου αφού ξαναέκανε το κήρυγμα "δεν παίρνουμε κάτι άμα δε ρωτήσουμε" και μπλα μπλα μπλα.......άκουσε το ωραιότατο "Μα μπαμπά, αφού ζήτησα συγνώμη και την είχα δώσει ήδη πίσω, να τη δω ήθελα μόνο, εκείνος τις δικές μου πώς τις βλέπει?" και μείναμε ολίγον τι......ξέρετε....

Συμφωνήσαμε από βδομάδα να πάμε σχολείο, το θέμα είναι οτι αγγλικά έχουμε την Τρίτη και δεν έχω αποφασίσει αν καλύτερα είναι να πάω στο διευθυντή τη Δευτέρα, ή στην ίδια τη δασκάλα την Τρίτη, να μη θεωρηθεί οτι πήγα και καλά απ ευθείας στο διευθυντή......

ΑΥΤΗ Η παλιοδασκαλα φταιει για ολα που σημαδευτηκε το καημενουλι το παιδακι σου...πρεπει να απολυθει, να της αφαιρεθει η αδεια διδασκαλιας και να μην της επιτραπει να ξαναδιδαξει ΠΟΤΕ!!!!!!! Ειναι δυνατο να αφησει ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ τα παιδια για μια στιγμη??

Θλιβομαι που απλα καμια δεν σχολιασε πως ολα αυτα δυστυχως μπορουν να συμβουν και στις καλυτερες οικογενειες/ δασκαλες και καμια δεν προτεινε στη μαμα να δειξει λιγη κατανοηση και ψυχραιμια...αν συμβει κατι παρομοιο και δευτερη φορα...οκ τα βαζουμε με τη δασκαλα, παμε της μιλαμε κλπ...ε, οχι να βραζουμε και στο ζουμι μας ενα σκ γι αυτο το λογο...δοξα τω Θεω να λες και προχωρα παρακατω!!!

Διαφημίσεις

Δεν έχω αποδείξεις για το τι έγινε πέρυσι, αν ήταν στο δικό μας νηπιαγωγείο θα ήξερα, αλλά προσπαθώ να μην κρίνω από λόγια που άκουσα......και φυσικά δεν μπορώ να το ξεστομίσω και πουθενά οτι το άκουσα αυτό. Ο διευθυντής απ την πρώτη μέρα που μας μίλησε μας είπε "Κάντε μου μια χάρη, όταν συμβεί να σας πάρουμε τηλέφωνο για κάτι που έκανε το παιδί σας, μην κάνετε το λάθος να μας υποδείξετε αμέσως ότι έφταιγε άλλο παιδί....το δικό σας να κοιτάτε" ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΝ 2013

Νομίζω κάτι άλλο έλεγε ο διευθυντής. Κλασική αντίδραση των παιδιών που δημιουργούν ιστορίες από το τίποτα και ψάχονται για καβγά συνεχώς, είναι επειδή δασκαλεύτηκαν να έχουν λυμένο το ζωνάρι από τους γονείς. Κλασική αντίδραση του γονέα αυτού, όταν ακούσει ότι το παιδί του επιτέθηκε σε κάποιον, είναι να ρωτήσει τι έκανε το άλλο παιδί προηγουμένως!

Το ότι ο άλλος γονιός μένει με ανοιχτό το στόμα όταν το ακούει αυτό από γονιό, μπορεί από πλευράς τους να ερμηνεύεται, ως άααρα, είχα δίκιο!

Το άκουσα αρχικά από μια μαμά που το παιδί της έδερνε διαδοχικά τα άλλα σε μια πλατεία. Ξαφνικά με το που εμφανίστηκε το παιδί αυτό, εκεί που πριν άκουγες γέλια, μετά άκουγες κλάματα, από διάφορα σημεία από όπου περνούσε. Το παιδί της δεν έφταιγε όμως, αντέδρασε επειδή κάτι του έκαναν, όλα και όλα!

Μπορεί και η μαμά αυτή να θεωρεί ότι τα κλάματα είναι απαραίτητο συστατικό του παιχνιδιού σε πλατεία, γιατί όλως τυχαίως όπου εμφανίζεται αυτή με το παιδί της συμβαίνουν και κλάματα, πότε πότε!

Από τότε, τα περισσότερα περιστατικά στα οποία παρευρέθηκα όπου ακούγεται το σχόλιο του γονέα, έχουν μια δόση, αφού κάτι σου έκανε, καλά έκανες. Άρα δεν έκανες και τίποτα κακό! Μα το παιδί που ψάχνεται για καβγά θα βρει κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση! 'Άλλο να υποστηρίζουμε τα παιδιά μας και άλλο να καλλιεργούμε το να δημιουργούν φασαρίες. Αυτά που έλεγε ο διευθυντής επομένως, τα έλεγε για αυτούς τους γονείς, των επιθετικών παιδιών.

Πιστεύω τα περισσότερα τέτοια παιδιά στρώνουν σταδιακά στο σχολείο, αφού μπουν στο κλίμα του σχολείου, αν το σχολείο προωθεί την αρμονική συνεργασία και όχι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

ΑΥΤΗ Η παλιοδασκαλα φταιει για ολα που σημαδευτηκε το καημενουλι το παιδακι σου...πρεπει να απολυθει, να της αφαιρεθει η αδεια διδασκαλιας και να μην της επιτραπει να ξαναδιδαξει ΠΟΤΕ!!!!!!! Ειναι δυνατο να αφησει ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ τα παιδια για μια στιγμη??

Θλιβομαι που απλα καμια δεν σχολιασε πως ολα αυτα δυστυχως μπορουν να συμβουν και στις καλυτερες οικογενειες/ δασκαλες και καμια δεν προτεινε στη μαμα να δειξει λιγη κατανοηση και ψυχραιμια...αν συμβει κατι παρομοιο και δευτερη φορα...οκ τα βαζουμε με τη δασκαλα, παμε της μιλαμε κλπ...ε, οχι να βραζουμε και στο ζουμι μας ενα σκ γι αυτο το λογο...δοξα τω Θεω να λες και προχωρα παρακατω!!!

Τώρα είσαι άδικη, και από μόνη μου το είπα οτι δε θα μπορούσε να είχε κάνει και πολλά ακόμα κι αν ήταν παρούσα, και άλλες κοπέλες το είπαν. Η δασκάλα κρίθηκε στο οτι πήρε τηλέφωνο να με πείσει οτι φταίει ο δικός μου ενώ η πράξη του άλλου παιδιού ήταν πιο αξιόποινη........κι εγώ εκπαιδευτικός είμαι, δευτερόλεπτα θέλει να γίνει το κακό, αλλά δε θα πάρω τη μαμά του δαρμένου να της πω "αυτός έφταιγε όμως". Ειδικά μ αυτές τις συνθήκες.

'Άλλο να υποστηρίζουμε τα παιδιά μας και άλλο να καλλιεργούμε το να δημιουργούν φασαρίες. Αυτά που έλεγε ο διευθυντής επομένως, τα έλεγε για αυτούς τους γονείς, των επιθετικών παιδιών.

Πιστεύω τα περισσότερα τέτοια παιδιά στρώνουν σταδιακά στο σχολείο, αφού μπουν στο κλίμα του σχολείου, αν το σχολείο προωθεί την αρμονική συνεργασία και όχι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Πίστεψέ με πάντα πρώτα κοιτάω να μάθω τι έκανε το δικό μου το καμάρι.........τώρα δε θα κριθεί ένα σχολείο από μια δασκάλα ειδικότητας, το σχολείο μας είναι πολύ καλό.......η συγκεκριμένη μάλλον φοβήθηκε μην την τρέχω για το χτύπημα και επιτέθηκε πρώτη.

Το βράδυ το παιδί μας είπε επιπρόσθετα πως στο διευθυντή πήγαν και τα δυο παιδιά, ο μεν δικός μου για να του βάλει betadine, ο δε φίλος του για συστάσεις.......ο διευθυντής του είπε του δικού μου "ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΡΩΤΑΜΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ" και στον άλλο είπε "KAΛΑ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΑΤΙ?" να μην ξαναγίνει, και τους έστειλε πίσω.

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΞΑΝΘΙΑ (ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΛΙΓΟ) απ τις 10.45 που έγινε το συμβάν πριν μπουν για 4η ώρα η κυρία δε θεώρησε σκόπιμο να μου πει τίποτα, μέχρι τις 13.30 που ο γιος μου της είπε την ώρα που τον ξαναμάλωσε εκτός ώρας φυσικά "ναι, αλλά κι εμένα η μαμά μου θα στενοχωρηθεί που θα με δει έτσι"

Εγώ πάντως το παιδί μου δεν το έβαλα τιμωρία, του είπα για χιλιοστή φορά οτι ρωτάμε πριν πάρουμε κάτι, μίλησε και με το μπαμπά του πολλή ώρα, και το βράδυ τον πήρα αγκαλιά και του είπα οτι ήταν πολύ σωστό που δε σήκωσε χέρι να αντεπιτεθεί, και ότι για μια γόμα θα τρέχαμε στα νοσοκομείο. Του είπα οτι το μόνο σημαντικό είναι ποτέ, για κανένα λόγο να μη σηκώσει χέρι ενάντια σε κανέναν μεγάλο ή μικρό Δεν ένιωθα οτι έπρεπε να πω κάτι άλλο σε ένα παιδί με τη χαρακιά στα μούτρα.......

καλημερα!δεν εχω διαβασει ολα τα μηνύματα,αλλα εχω να πω οτι η δασκαλα ειναι απαραδεκτη κ εσυ πολυ ψυχραιμη!

για μενα,η δασκαλα εχει ολη την ευθυνη πανω της.ο εκπαιδευτικος μπαινει πρωτος στην ταξη και βγαινει τελευταιος!αλλιως ειναι να γινει κατι παρουσια σου κ αλλιως να μην εισαι εκει.και τι θα πει οτι φταιει ο δικος σου επειδη πηγε να του παρει τη γομα???δηλαδη αυριο θα σκοτωσει αν του παρουν κατι πιο σημαντικο?

δεν ξερω τι θεματακια εχει το αλλο παιδακι,αλλα ως εκπαιδευτικος σου λεω οτι η σταση της ηταν απαραδεκτη κ μαλλον θελουν να σε τρομαξουν για να μην κανεις φασαρια.

κ εγω εχω 23 πρωτακια κ ξερω οτι η κακια η ωρα δε θελει πολυ,αλλα προσπαθω να το προλαβω κ να ειμαι μπροστα απο τις καταστασεις,γιατι ειναι παιδακια κ τα περισσοτερα απροσεκτα.

All you need is faith,trust and a little pixie dust..

Θα σου πω παρόμοιο περιστατικό με πρωταγωνιστή το ..... καμάρι μου. Πρώτη δημοτικού, πρώτες μέρες κάθεται στην ομάδα με ένα κοριτσάκι. Το κοριτσάκι του βουτάει τη γόμα, ο δικός μου τη γρατζουνάει στο χέρι.

1. Τα 7χρονα συνήθως ΔΕΝ ζητάνε άδεια για να πάρουν την γόμα του δίπλα

2. Τα 7χρονα δεν χαρακώνουν με μολύβια. Αν μου έλεγαν ότι άρπαξε μολύβι και της χάραξε το πρόσωπο, θα τον πήγαινα αμέσως στον ψυχίατρο. Αυτό είναι ωμή βία και ένα 7χρονο θα πρέπει να μπορεί να το καταλάβει. Θα ήθελα να ξέρω πώς το χειρίστηκε αυτό το σχολείο.

Συνεχίζω με το περιστατικό, το οποίο εμένα μου μεταφέρθηκε πολύ μετά. Αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η μικρή επέστρεψε στην τάξη, όλα τα παιδιά μαζί συζήτησαν το θέμα με τη βοήθεια φυσικά της δασκάλας. Τα παιδιά πρότειναν στους δύο 'πρωταγωνιστές' τι εναλλακτικές λύσεις είχαν, τι άλλο μπορούσαν να κάνουν. Στο τέλος κατέληξαν να παραδεχτεί η μικρή ότι προκάλεσε τη συμπεριφορά του δικού μου και ότι έπρεπε να ρωτήσει πριν πάρει τη γόμα. Ο δικός μου παραδέχτηκε ότι μπορούσε να κάνει κι άλλα πράγματα για να αντιμετωπίσει την 'εισβολή στο χώρο του'. ΜΕΤΑ ζήτησαν συγνώμη και μετά ανακοινώθηκε στους γονείς. Θέλω να πω πάντως για την ιστορία ότι το βάρος δόθηκε στην αντίδραση του γιου μου και είναι απολύτως φυσικό.

Στη δική σου περίπτωση δεν θα προσπαθούσα να βρω ποιος έχει δίκιο, δεν υπάρχει λόγος να στήνεται δικαστήριο. Θα με ενδιέφερε όμως πολύ να δω πώς παρουσιάστηκε το γεγονός στην τάξη και στο άλλο παιδάκι. Προς το παρόν αυτά που αναφέρεις είναι εντελώς ανεπαρκή.

Διαφημίσεις

καλημερα!δεν εχω διαβασει ολα τα μηνύματα,αλλα εχω να πω οτι η δασκαλα ειναι απαραδεκτη κ εσυ πολυ ψυχραιμη!

για μενα,η δασκαλα εχει ολη την ευθυνη πανω της.ο εκπαιδευτικος μπαινει πρωτος στην ταξη και βγαινει τελευταιος!αλλιως ειναι να γινει κατι παρουσια σου κ αλλιως να μην εισαι εκει.και τι θα πει οτι φταιει ο δικος σου επειδη πηγε να του παρει τη γομα???δηλαδη αυριο θα σκοτωσει αν του παρουν κατι πιο σημαντικο?

δεν ξερω τι θεματακια εχει το αλλο παιδακι,αλλα ως εκπαιδευτικος σου λεω οτι η σταση της ηταν απαραδεκτη κ μαλλον θελουν να σε τρομαξουν για να μην κανεις φασαρια.

κ εγω εχω 23 πρωτακια κ ξερω οτι η κακια η ωρα δε θελει πολυ,αλλα προσπαθω να το προλαβω κ να ειμαι μπροστα απο τις καταστασεις,γιατι ειναι παιδακια κ τα περισσοτερα απροσεκτα.

Τί νομίζεις οτι πρέπει να πω όταν παω από κει? Δε θέλω να στοχοποιηθεί το παιδί μου και στο σχολείο μας, αυτό υπάρχει.......δλδ υπάρχει και παιδί στην πέμπτη αυτή τη στιγμή, που έχουν πει από όταν πήγαινε πρώτη οτι είναι ανεπίδεκτος, και ακόμα και τώρα όλοι του φέρονται ως το μαύρο πρόβατο..

Θα σου πω παρόμοιο περιστατικό με πρωταγωνιστή το ..... καμάρι μου. Πρώτη δημοτικού, πρώτες μέρες κάθεται στην ομάδα με ένα κοριτσάκι. Το κοριτσάκι του βουτάει τη γόμα, ο δικός μου τη γρατζουνάει στο χέρι.

1. Τα 7χρονα συνήθως ΔΕΝ ζητάνε άδεια για να πάρουν την γόμα του δίπλα

2. Τα 7χρονα δεν χαρακώνουν με μολύβια. Αν μου έλεγαν ότι άρπαξε μολύβι και της χάραξε το πρόσωπο, θα τον πήγαινα αμέσως στον ψυχίατρο. Αυτό είναι ωμή βία και ένα 7χρονο θα πρέπει να μπορεί να το καταλάβει. Θα ήθελα να ξέρω πώς το χειρίστηκε αυτό το σχολείο.

Συνεχίζω με το περιστατικό, το οποίο εμένα μου μεταφέρθηκε πολύ μετά. Αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η μικρή επέστρεψε στην τάξη, όλα τα παιδιά μαζί συζήτησαν το θέμα με τη βοήθεια φυσικά της δασκάλας. Τα παιδιά πρότειναν στους δύο 'πρωταγωνιστές' τι εναλλακτικές λύσεις είχαν, τι άλλο μπορούσαν να κάνουν. Στο τέλος κατέληξαν να παραδεχτεί η μικρή ότι προκάλεσε τη συμπεριφορά του δικού μου και ότι έπρεπε να ρωτήσει πριν πάρει τη γόμα. Ο δικός μου παραδέχτηκε ότι μπορούσε να κάνει κι άλλα πράγματα για να αντιμετωπίσει την 'εισβολή στο χώρο του'. ΜΕΤΑ ζήτησαν συγνώμη και μετά ανακοινώθηκε στους γονείς. Θέλω να πω πάντως για την ιστορία ότι το βάρος δόθηκε στην αντίδραση του γιου μου και είναι απολύτως φυσικό.

Στη δική σου περίπτωση δεν θα προσπαθούσα να βρω ποιος έχει δίκιο, δεν υπάρχει λόγος να στήνεται δικαστήριο. Θα με ενδιέφερε όμως πολύ να δω πώς παρουσιάστηκε το γεγονός στην τάξη και στο άλλο παιδάκι. Προς το παρόν αυτά που αναφέρεις είναι εντελώς ανεπαρκή.

Κι εγώ από χτες προσπαθώ να μάθω αν ενημερώθηκαν οι άλλοι γονείς αλλά αν και κάλεσα δυο φορές και άφησα και μνμ δε μου έχουν απαντήσει - και ούτε θα απαντήσουν αν όντως το παιδί τους χτυπάει τόσο έντονα από πέρυσι......προχτές που είχαν μπερδέψει τα βιβλία τους και πήρα, σε μισή ώρα ήρθε ο μπαμπάς του παιδιού να το πάρει. Κουβέντα στην τάξη δεν έγινε καμία, διασταυρωμένο και απο το δικό μου και από άλλα 4 παιδιά.

Εγώ πάντως το παιδί μου δεν το έβαλα τιμωρία, του είπα για χιλιοστή φορά οτι ρωτάμε πριν πάρουμε κάτι, μίλησε και με το μπαμπά του πολλή ώρα, και το βράδυ τον πήρα αγκαλιά και του είπα οτι ήταν πολύ σωστό που δε σήκωσε χέρι να αντεπιτεθεί, και ότι για μια γόμα θα τρέχαμε στα νοσοκομείο. Του είπα οτι το μόνο σημαντικό είναι ποτέ, για κανένα λόγο να μη σηκώσει χέρι ενάντια σε κανέναν μεγάλο ή μικρό Δεν ένιωθα οτι έπρεπε να πω κάτι άλλο σε ένα παιδί με τη χαρακιά στα μούτρα.......

Νομίζω στο μήνυμα της μη βίας, καλό είναι και να τονίζουμε ότι δεν θα ανέχονται τη βία... Τα παιδιά κάποιες φορές αν δεν τους το πεις λιανά, δεν έχουν όλη την εικόνα...

Νομίζω πάντως από όσα λες ότι ο δικός σου είναι αρκετά ώριμος. Να έχει το νου του, να προσέχει, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση αιφνιδιάστηκε. Θεωρητικά, θα είχε το περιθώριο να οπισθοχωρήσει τουλάχιστον.

Όπως περιγράφεται το άλλο παιδί, ναι, με ανησυχεί ιδιαίτερα... Και πάλι όμως για να έχει δείξει ένα άλλο πρόσωπο στο σχολείο αυτό μέχρι τώρα τουλάχιστον, σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές οι μεγάλοι που επιβλέπουν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το ότι ξέφυγε όμως ΜΙΑ στιγμή και έγινε κάτι τόσο επικίνδυνο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εφησυχασμούς.

Πιστεύω ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να δώσει και στο άλλο παιδί ένα καλό μάθημα και να ήταν το τελευταίο σοβαρό περισταστικό. Δεν είναι και τίποτα σίγουρο όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν είναι σίγουρο τι μήνυμα πήρε το άλλο παιδί.

Το παιδί αυτό έχει μεγάλο αδερφάκι;

Παιδιά ξαναπήρα, μίλησα με τη μαμά........

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ!

ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ, ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!

Μου είπε πως ο δικός της λέει τα καλύτερα για τον δικό μου, ότι είναι φιλαράκια, και δεν ξέρει πώς του ήρθε να το κάνει αυτό! Μου είπε επίσης οτι θα έπρεπε να την ενημερώσουν γιατί στο κάτω κάτω το δικό της παιδί επιτέθηκε και δεν είναι λόγος για μια γόμα να κάνει κάτι τόσο επικίνδυνο.......και ότι θα το διευθετήσει. Μου πρότεινε αργότερα να καλέσει ο δικός της τον δικό μου σπίτι τους για συμφιλίωση, αλλά εγώ αυτό με τα σπίτια δεν το έχω και πολύ......και αν και ήμουν ευγενέστατη δε δέχτηκα.

Και φυσικά μου είπε οτι το παιδί της είναι πολύ ήρεμο, και για όλες τις παρεκτροπές φταίει ένα άλλο παιδάκι.......το οποίο άλλο παιδάκι το ξέρουμε όλοι οτι έχει θεματάκια, κάθε μέρα δέρνει, πετάει πέτρες, βάζει να δείρουν κλπ αλλά επειδή ο μπαμπάς του αν τον δείτε μόνο θα καταλάβετε σε τι νευρικό παραλήρημα είναι, εκείνο το παιδάκι δεν το αγγίζει τίποτα και κανείς, όπως μου είπε και η δασκάλα χτες, εκείνο το παιδάκι είναι ξεχωριστό κεφάλαιο και κανείς δε μπορεί να τα βγάλει πέρα. (ωραίοι εκπαιδευτικοί, παραιτούνται της εκπαίδευσης απο τα 7χρονα).

Συμπέρασμα λοιπόν, για το περιστατικό ενημερώθηκε η μαμά του χτυπημένου, αφού εξάλλου αυτός έφταιγε για όλα.........τώρα να δείτε τι θα γίνει!

Πιστεύω ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να δώσει και στο άλλο παιδί ένα καλό μάθημα και να ήταν το τελευταίο σοβαρό περισταστικό. Δεν είναι και τίποτα σίγουρο όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν είναι σίγουρο τι μήνυμα πήρε το άλλο παιδί.

Έχει δύο αδερφές........δεν ξέρω τι διδάχτηκε και τι θα του πουν, η μαμά μου φάνηκε πολύ λογική κι εγώ βέβαια ήμουν αξιοπρεπέστατη αφού ουσιαστικά πήρα να τη ρωτήσω μήπως ο δικός μου τον έχει εξωθήσει να φερθεί έτσι και όχι να επιρρίψω ευθύνες.

Το θέμα είναι οτι στην τάξη μας έχουμε δύο περιστατικά, που μονίμως οι μεν κατηγορούν τους δε......για το παιδί που χτύπησε το δικό μου γίνονταν συμβούλια να αλλάξει νηπιαγωγείο και είχαν απηυδήσει οι γονείς πέρυσι, μου το είπαν πάνω από 4 γονείς, και το άλλο το παιδάκι είναι τόσο ζωηρό που έχουν νίψει τας χείρας οι δάσκαλοι προ πολλού......

Και αυτά θα είναι μαζί 6 χρόνια ε??????

Δεν θα θεωρούσα ότι η δασκάλα εφταιγε που συνέβη αλλά η αντιμετώπιση που είχε μετά είναι εντελώς αντιπαιδαγωγική. Αυτό θα συζητούσα μαζί της, θα ήθελα να ξέρω πως αντιμετωπίζει την βία... καλή τύχη...

Τα παιδιά στα 6 πολλές φορες αντιδρουν παρορμητικά και χωρίς να συνειδιτοποιούν τις συνέπειες. Αυτό που θα χρειαζόταν μια σωστή αντιμετώπιση από την δασκάλα και ίσως μια συζήτηση μέσα στην τάξη για το τι συνέπειες μπορεί να είχε η πράξη αυτού του παιδιού, για να το καταλάβει το ίδιο αλλά και όλοι.

Δεν ξέρω πως ξέρεις ότι το άλλο παιδί είχε /έχει τάση να χτυπάει αλλά οι ταμπέλες εύκολα μπαίνουν δύσκολα βγαίνουν και δεν είναι θέμα να συζητήσεις με τους άλλους γονείς.

Ακόμα και στην περίπτωση που καποιο παιδί είναι επιθετικό η ταμπέλα το κάνει ακόμη περισσότερο.

Μπορείς να τους μιλήσεις, να τους ρωτήσεις να σου πουν και αυτοί τι τους είπε το παιδί τους. Θα μπορούσατατε επίσης να κανονίσετε να βρεθούν τα παιδιά να παίξουν μαζί ενα απόγευμα παρουσία σας για να αποκαταστήσουν την σχέση τους και για να έχεις και προσωπική εικόνα της σχέσης τους.

Όσο το σκέφτομαι τόσο φουντώνω........δλδ ΟΚ πήρε μόνο εμένα να κάνει συστάσεις......

Η μαμα του λογικη μου φανηκε!Και ο διευθυντης επισης.Αλλα η δασκαλα απαραδεκτη.Οσο κααι ναα εφταιγε ο δικος σου ηταν απαραδεκτο να δικαιολογισει ετσι το χαρακωμα!Δηλαδη τι οφθαλμος αντι οφθλμου?Φυσικα και θα της ζητησεις το λογο την Δευτερα και θα πας και στον διευθυντη!

FvxMp3.png

Νομίζω στο μήνυμα της μη βίας, καλό είναι και να τονίζουμε ότι δεν θα ανέχονται τη βία... Τα παιδιά κάποιες φορές αν δεν τους το πεις λιανά, δεν έχουν όλη την εικόνα...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΗΡΘΕ ΠΙΣΩ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΕΠΑΘΕ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΦΤΑΙΓΕ.......ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΕ......."ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΓΟΜΑ"........"ΑΝ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ"......ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΓΕ "ΜΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ"

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ 7ΧΡΟΝΟ ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΜΒΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.........ΑΜΑΝ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΩ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΛΛΟΣ!

Νομίζω πάντως από όσα λες ότι ο δικός σου είναι αρκετά ώριμος. Να έχει το νου του, να προσέχει, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση αιφνιδιάστηκε. Θεωρητικά, θα είχε το περιθώριο να οπισθοχωρήσει τουλάχιστον.

ΩΡΙΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΟΝΙΑΡΗΣ......ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ, Η ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΘΑΜΒΗ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ? 7 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ Η ΖΩΗΡΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ.......ΖΩΗΡΟΣ ΜΕ ΖΩΗΡΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΧΟΡΟΠΗΔΑΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΜΟΥΡΕΣ.......

Όπως περιγράφεται το άλλο παιδί, ναι, με ανησυχεί ιδιαίτερα... Και πάλι όμως για να έχει δείξει ένα άλλο πρόσωπο στο σχολείο αυτό μέχρι τώρα τουλάχιστον, σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές οι μεγάλοι που επιβλέπουν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το ότι ξέφυγε όμως ΜΙΑ στιγμή και έγινε κάτι τόσο επικίνδυνο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εφησυχασμούς.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΑΞΑΠΤΟΤΑΝ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.........ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ........

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΘΥΜΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ ΤΟΥ

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν θα θεωρούσα ότι η δασκάλα εφταιγε που συνέβη αλλά η αντιμετώπιση που είχε μετά είναι εντελώς αντιπαιδαγωγική. Αυτό θα συζητούσα μαζί της, θα ήθελα να ξέρω πως αντιμετωπίζει την βία... καλή τύχη...

Τα παιδιά στα 6 πολλές φορες αντιδρουν παρορμητικά και χωρίς να συνειδιτοποιούν τις συνέπειες. Αυτό που θα χρειαζόταν μια σωστή αντιμετώπιση από την δασκάλα και ίσως μια συζήτηση μέσα στην τάξη για το τι συνέπειες μπορεί να είχε η πράξη αυτού του παιδιού, για να το καταλάβει το ίδιο αλλά και όλοι.

Δεν ξέρω πως ξέρεις ότι το άλλο παιδί είχε /έχει τάση να χτυπάει αλλά οι ταμπέλες εύκολα μπαίνουν δύσκολα βγαίνουν και δεν είναι θέμα να συζητήσεις με τους άλλους γονείς.

Ακόμα και στην περίπτωση που καποιο παιδί είναι επιθετικό η ταμπέλα το κάνει ακόμη περισσότερο.

Μπορείς να τους μιλήσεις, να τους ρωτήσεις να σου πουν και αυτοί τι τους είπε το παιδί τους. Θα μπορούσατατε επίσης να κανονίσετε να βρεθούν τα παιδιά να παίξουν μαζί ενα απόγευμα παρουσία σας για να αποκαταστήσουν την σχέση τους και για να έχεις και προσωπική εικόνα της σχέσης τους.

Κάποια στιγμή πριν μήνες έγινε ένα πάρτυ.......ήμασταν οι 17 απ τους 25 γονείς και αναφέρθηκαν όσοι ήταν πέρυσι στο ίδιο νηπιαγωγείο και μες τις αναμνήσεις τους μας είπαν οτι για το συγκεκριμένο παιδί κάναν κάθε λίγο συμβούλια γιατί χτυπούσε άσχημα τα παιδιά και έκαναν και συστάσεις για να αλλάξει σχολείο .......... και στο τέλος κόντεψε να παραπεμφθεί και η νηπιαγωγός επειδή δεν του άλλαξαν περιβάλλον. Αν ήταν από ένα δυο άτομα, θα έλεγα ΟΚ κουτσομπολιό, αλλά το έλεγαν όλοι και ήταν φρικαρισμένοι.

Το παιδί δεν είπε απολύτως τίποτα. Λέξη !

Οσο για το παιχνίδι σε σπίτια, δεν είμαι πεπεισμένη ακόμα........εξάλλου είμαι μόνη σπίτι και δεν έχω και που να αφήσω τον μικρό.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...