Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΡΘΕ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

Recommended Posts

Άννα μου, όσα αλίμονο κι αν πούμε, ξέρουμε ότι συμβαίνει.......ας μη γελιόμαστε. Αν της είχα κάνει φασαρία σαν τα μάτια της θα τον πρόσεχε....Είπα να φερθώ ευγενικά, πάρε να χεις......

Άλλοι πάλι λένε να φερόμαστε στους δασκάλους με το γάντι για να μην βάλουν το παιδί μας στο 'μάτι'. Τελικά τι ισχύει?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Άλλοι πάλι λένε να φερόμαστε στους δασκάλους με το γάντι για να μην βάλουν το παιδί μας στο 'μάτι'. Τελικά τι ισχύει?

Αν δεν υπάρχει συμβάν, φυσικά και φέρεσαι άψογα.......αν υπάρχει συμβάν όμως, όπως βλέπω το άψογα θεωρείται αδυναμία......

Εγώ επιμένω ότι το πρόβλημα είναι στον τρόπο που χειρίζεται την τάξη της και τη δουλειά της.

Εδώ που φτάσαμε συμφωνώ απολύτως να κάνεις φασαρία, αλλά τα αίτια δεν είναι στη συμπεριφορά σου αλλά στην ανικανότητά της.

Για τον ίδιο λόγο φοβάμαι ότι το πρόβλημα δύσκολα θα λυθεί. Μπορεί να έχει λίγο το νου της στον δικό σου αν την ζορίσεις, αλλά να γίνει ικανή παιδαγωγός απ' αυτό, δεν θα γίνει.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Κάποια μέρα είχα ρωτήσει και οι απαντήσεις δεν με διαφώτισαν......ξαναρωτώ, με κάθε σεβασμό σε όποιον ξέρει να μου απαντήσει. Αυτές οι δασκάλες, αγγλικά, μουσική, θέατρο, εικαστικά, και όλα όσα προσέθεσαν απλά και μόνο για να φτάσει το ωράριο στις 2......είναι παιδαγωγοί ναι ή όχι? Κάνανε κάποια μαθήματα πριν μπουν στην τάξη ή γενικώς, απ το πανεπιστήμιο βρεθήκανε στο δημοσιο-υπαλληλίκι και δεν είπαν όχι? Ψυχολογία έχουν κάνει? Κάποια σεμινάρια έστω? Νομίζω κάπου είχε πει η εμμάκι οτι δεν έχουν καν την κατάρτιση που θα έπρεπε....

Νομίζω ότι υπάρχει γενικά πρόβλημα με τους δασκάλους που κάνουν τα λεγόμενα "δευτερεύοντα". Και στο δικό μας σχολείο η καθηγήτρια των αγγλικών έχει χάσει τελείως την μπάλα. Η κόρη μου μου είπε εχθές πως η μισή τάξη ήταν όρθια, τα αγόρια έπαιζαν μπάλα (μέσα στην ΄ταξη) και η δασκάλα τους είπε "Καλά, λοιπόν, αφού δεν θέλετε να ακούσετε κακό δικό σας. Εγώ θα μιλάω μόνο στα κορίτσια". Και έτσι και έκανε. Συνέχισε το μάθημα με την μισή τάξη να πάιζει μπάλα :roll::roll::roll:

Αναφέρω το γεγονός απλώς και μόνο για να συμφωνήσω σε αυτό που ειπώθηκε, ότι δηλαδή κάποιες από τις δασκάλες των ξένων γλωσσών προφανώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο παιδαγωγικό κομμάτι. Και όσο πιο μικρή είναι η τάξη, τόσο πιο έντονο είναι το πρόβλημα.

Διαφημίσεις

Όταν έμαθα ότι έχει ένα μήνα που ήρθε και τα παιδιά ενώ λάτρευαν τα αγγλικά......τη διώχνουν και ζητούν την παλιά τους δασκάλα, μα το θεό τη λυπήθηκα .....λέω σε τι συναισθηματική φόρτιση θα είναι η κοπέλα.......και παρέβλεψα το ότι ήθελα να πάω να την πιάσω για το χαράκωμα......αλλά ΟΚ, μετά το περιστατικό εκείνο το παιδί μου έλειψε γιατί ήταν άρρωστο.......γύρισε στο σχολείο , την μια μέρα με πήραν τηλ να πάω να τον πάρω γιατί τον σπρώξανε στην αυλή, με μάρτυρες ότι δεν έκανε τίποτα, απλά έτρωγε...να ένα καρούμπαλο, και τώρα ξαναπάει, και τη δεύτερη μέρα πάλι χτύπημα και πάλι στα αγγλικά. Τον ρώτησα μήπως η κυρία δεν είδε, μου λέει "Πλάκα κάνεις μαμά, ολόκληρο μπαμ έκανα με την καρέκλα έπεσα κάτω!Η κυρία γύρισε, είπε *μέσα στο μάθημα δε σπρώχνουμε και δεν παλεύουμε* και συνέχισε το μάθημα". Κρίνω πως οτι μα ότι κι αν έγινε, μπορούσε να ρίξει μια ματιά μια που το παιδί χτύπησε στο κεφάλι......

Παρασκευή θα μιλήσω και με την ίδια και με τον διευθυντή....

Σήμερα πήγα, δεν τη βρήκα, για καλή της τύχη έλειπε και ο διευθυντής. Βρήκα όμως τον πατέρα του παιδιού - της τάξης μας- που χτυπάει, τελικά είναι ένας συνεννοήσιμος κύριος, και συμφωνήσαμε τα παιδιά μας να κόψουν την παρέα μέχρι να συμμορφωθούν. Θα δουλέψω φυσικά και με το γιο μου, όπως κάνω άλλωστε, αλλά για πείτε τώρα, τι της λέμε της κυρίας........?????

Προσπαθώ να καταλάβω αλλά δεν μπορώ... Καταρχήν, ναι, ξεκίνα από το γιο σου, να ειναι σε επιφυλακή. Λοιπόν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι σου, ότι εκεί που πριν το συμβάν με το μολύβι δεν πολυπείραζε ο συγκεκριμένος το δικό σου, περίμενες πότε θα ερχόταν η σειρά του. Δηλαδή ένας ένας οι γονείς των θυμάτων αγριεύουν στους δασκάλους και οι δάσκαλοι τηρούν άτυπο αρχείο με τους γονείς που έχουν διαμαρτυρηθεί και ο ταραξίας δεν ασχολείται με τα συγκεκριμένα παιδιά; Βρίσκει κατά καιρούς κάποιον άλλον να ενοχλεί; Αν είναι έτσι, θα μάθαινα στο παιδί μου καταρχήν, να μην είναι αυτός ο κάποιος. Όχι ότι είναι δίκαιο για το επόμενο θύμα, αλλά είναι μια αρχή και αυτό σε νοιαζει καταρχήν.

Τι καλός κύριος βρε παιδάκι μου, έ; :evil::roll:. Το έχω συναντήσει δυστυχώς. Από λόγια μπόλικα, από αποτέλεσμα τίποτα. Ίσως και ο ίδιος να είναι βίαιος στο σπίτι, ποιος ξέρει.

Για τη δασκάλα και εγώ θα το έκανα θέμα, έτσι όπως αντιμετωπίστηκε ή για την ακρίβεια δεν αντιμετωπίστηκε! Και εγώ έχω ακουσει να μην τα αφήνουν μόνα τους να βγουν για λίγο να ρίξουν έστω λίγο νερό, για να μη χαλάσει η πιάτσα αναρωτιέμαι, γιατί; Με ποιο σκεπτικό; Δεν λέω ότι είναι μωρό ο γιος σου και πρέπει να διακόψει η δασκάλα το μάθημα να τον περιποιηθεί. Αλλά πες στο παιδί έστω να το κάνει στο διάλειμμα, να μην περιμένει εσένα μετά από ώρες! Που εύχομαι φυσικά να μην ξαναχρειαστεί.

Προσπαθώ να καταλάβω αλλά δεν μπορώ... Καταρχήν, ναι, ξεκίνα από το γιο σου, να ειναι σε επιφυλακή. Λοιπόν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι σου, ότι εκεί που πριν το συμβάν με το μολύβι δεν πολυπείραζε ο συγκεκριμένος το δικό σου, περίμενες πότε θα ερχόταν η σειρά του. Δηλαδή ένας ένας οι γονείς των θυμάτων αγριεύουν στους δασκάλους και οι δάσκαλοι τηρούν άτυπο αρχείο με τους γονείς που έχουν διαμαρτυρηθεί και ο ταραξίας δεν ασχολείται με τα συγκεκριμένα παιδιά; Βρίσκει κατά καιρούς κάποιον άλλον να ενοχλεί; Αν είναι έτσι, θα μάθαινα στο παιδί μου καταρχήν, να μην είναι αυτός ο κάποιος. Όχι ότι είναι δίκαιο για το επόμενο θύμα, αλλά είναι μια αρχή και αυτό σε νοιαζει καταρχήν.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ.....ΣΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΠΗΓΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ......ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ.......ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΦΩΣ....

Τι καλός κύριος βρε παιδάκι μου, έ; :evil::roll:. Το έχω συναντήσει δυστυχώς. Από λόγια μπόλικα, από αποτέλεσμα τίποτα. Ίσως και ο ίδιος να είναι βίαιος στο σπίτι, ποιος ξέρει.

ΑΘΗΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.......ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ - ΜΕ ΜΕΝΑ, ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ) ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠ ΤΟ ΝΗΠΙΟ.......ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ, ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΑΥΤΟΝ ΜΑΚΡΙΑ.......ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΖΩΗΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΑΝΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΠΑΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ

Για τη δασκάλα και εγώ θα το έκανα θέμα, έτσι όπως αντιμετωπίστηκε ή για την ακρίβεια δεν αντιμετωπίστηκε! Και εγώ έχω ακουσει να μην τα αφήνουν μόνα τους να βγουν για λίγο να ρίξουν έστω λίγο νερό, για να μη χαλάσει η πιάτσα αναρωτιέμαι, γιατί; Με ποιο σκεπτικό; Δεν λέω ότι είναι μωρό ο γιος σου και πρέπει να διακόψει η δασκάλα το μάθημα να τον περιποιηθεί. Αλλά πες στο παιδί έστω να το κάνει στο διάλειμμα, να μην περιμένει εσένα μετά από ώρες! Που εύχομαι φυσικά να μην ξαναχρειαστεί.

ΔΕ ΘΑ ΔΙΕΚΟΠΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ, ΕΚΕΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑΚΙΑ ΔΕ ΔΙΕΚΟΨΕ......ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ "ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΕΙ BETADINE"...ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΓΑΚΙ?

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ.....ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ΟΚ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΑΠ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ, ΣΤΟ ΦΡΥΔΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ..ΣΥΓΝΩΜΗ, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.....ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ "ΤΟΝ ΕΦΕΡΑ, ΟΚ, ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!!"

ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ....

Έλα ρε συ ... :-(:-(:-(

Μήπως πρέπει να πάρεις το παιδί κάπου τώρα να το δουν; Δεν νομίζω ότι είναι τόσο συνηθισμένο να πονάει ώρες μετά. Και είναι και στο κεφάλι...

Τον πήγε ο μπαμπάς του το μεσημέρι αμέσως μόλις γύρισε χτες, που ήταν φρέσκο. Μας είπε ότι επειδή είναι δυνατό, όταν τον αγγίζουμε (πχ μπάνιο) θα πονάει 3-4 μέρες....

Διαφημίσεις

Δε θέλω να επεκταθώ άλλο, γιατί θα ειπωθεί πάλι οτι κάνω χαμό για ένα καρούμπαλο και υπερβάλλω και και και και σίγουρα υπάρχουν πιο σοβαρά χτυπήματα από το δικό μας οπότε ας το αφήσουμε καλύτερα.......

Αν έχω νέα απ το σχολείο - που εκείνο είναι θέμα που μπορεί να αφορά και άλλους γονείς με παρόμοια προβλήματα - θα επανέλθω....

Έλα ρε συ ... :-(:-(:-(

Μήπως πρέπει να πάρεις το παιδί κάπου τώρα να το δουν; Δεν νομίζω ότι είναι τόσο συνηθισμένο να πονάει ώρες μετά. Και είναι και στο κεφάλι...

Πέραν τούτων... Δεν μου γέμισε το μάτι ο κύριος, και ας μην τον ξέρω καθόλου, γιατί είναι αδύνατον να μην ξέρει ένα μέρος έστω της κατάστασης. Από πέρυσι είχαν τσακωθεί για κάτι τέτοιο με την άλλη μητέρα; Οπότε... Είδες εσύ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ αποτέλεσμα από τον καλό κύριο; ΟΧΙ! Οπότε μη βασίζεσαι και πολύ στα λόγια του! Αν κάνει κάτι καλώς, αλλά δες και πώς θα θωρακίσεις το δικό σου παιδί. Το γιατί δεν έχει αποτέλεσμα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, μπορεί άλλα να λέει σε εσένα και άλλα στο παιδί του, μπορεί το παιδί του να μην τον υπολογίζει, πολλά μπορεί. Απλά σου είπα μην ησυχάζεις και πολύ και μην περιμένεις και πολλά! Όχι ότι δεν γίνονται και θαύματα!

Για το ότι μιλάνε οι γονείς μεταξύ τους για θέματα που καλώς εχόντων έπρεπε να λύνονται εντός του σχολείου. Είναι μια κατάσταση άσχημη δυστυχώς, αλλά αν σε οδηγούν εκεί; Κάτι είναι να υπάρχει κάποια κουβέντα έστω, μεταξύ γονιών, μήπως μέσω εκείνων γίνει κάτι προς τα παιδιά.

Πέραν τούτων... Δεν μου γέμισε το μάτι ο κύριος, και ας μην τον ξέρω καθόλου, γιατί είναι αδύνατον να μην ξέρει ένα μέρος έστω της κατάστασης.

ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΙΠΕ ΒΕΒΑΙΑ, "ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ" ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ! ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΙΕΙ!

Από πέρυσι είχαν τσακωθεί για κάτι τέτοιο με την άλλη μητέρα; Οπότε... Είδες εσύ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ αποτέλεσμα από τον καλό κύριο; ΟΧΙ! Οπότε μη βασίζεσαι και πολύ στα λόγια του! Αν κάνει κάτι καλώς, αλλά δες και πώς θα θωρακίσεις το δικό σου παιδί. Το γιατί δεν έχει αποτέλεσμα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, μπορεί άλλα να λέει σε εσένα και άλλα στο παιδί του, μπορεί το παιδί του να μην τον υπολογίζει, πολλά μπορεί. Απλά σου είπα μην ησυχάζεις και πολύ και μην περιμένεις και πολλά! Όχι ότι δεν γίνονται και θαύματα!

ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΡΩΞΙΑ.....

Για το ότι μιλάνε οι γονείς μεταξύ τους για θέματα που καλώς εχόντων έπρεπε να λύνονται εντός του σχολείου. Είναι μια κατάσταση άσχημη δυστυχώς, αλλά αν σε οδηγούν εκεί; Κάτι είναι να υπάρχει κάποια κουβέντα έστω, μεταξύ γονιών, μήπως μέσω εκείνων γίνει κάτι προς τα παιδιά.

ΜΟΝΟ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ , ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΝΕΑ......ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

Κοριτσάκι μου περαστικά στο αγοράκι σου έστω και για ένα καρούμπαλο. Θα σου απαντήσω στην ερώτηση που έκανες για τις δασκάλες δευτερευόντων μαθημάτων, αφού είμαι μια από αυτές, απλά εγώ είμαι σε ιδιωτικό σχολείο. Για να διοριστούν στο δημόσιο δίνουν γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ. Οι εξετάσεις αυτές περιέχουν φυσικά το γνωστικό αντικείμενο και η άλλη ενότητα είναι ερωτήσεις παιδαγωγικού περιεχομένου. Επομένως έχουν γνώσεις παιδαγωγικών. Άλλο βέβαια η θεωρία και άλλο η πράξη. Στο πανεπιστήμιο κάναμε κάποια μαθήματα και από το παιδαγωγικό τουλάχιστον όσο φοιτούσα εγώ και στη δική μου σχολή, δεν ξέρω για τις άλλες. Όμως από τότε πέρασαν χρόνια και αν είχα μείνει εκεί θα με πέταγε η τάξη έξω. Χρειάζεται διαρκής μελέτη, σεμινάρια και φυσικά η εμπειρία που παίζει μεγάλο ρόλο. Εγώ καταλαβαίνω πως η δασκάλα αυτή δεν μπορεί να διαχειριστεί την τάξη της. Δεν έχει σημασία αν έκανες φασαρία ή όχι για το προηγούμενο περιστατικό. Δεν νομίζω ότι εκεί έγκειται το πρόβλημα. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν μπορεί να ελέγξει την τάξη. Καλά θα κάνεις να την βρεις και να μιλήσετε για να δεις και εσύ πως αξιολογεί τα περιστατικά. Θεωρώ πως θα έπρεπε ήδη να το έχεις κάνει από το πρώτο περιστατικό κυρίως επειδή είπε πως ευθύνεται το παιδί σου.

Τώρα για τον μπαμπά του άλλου παιδιού δεν ξέρω τι να πω. Θα σου έλεγα πως έγινε ένα βήμα, αλλά κράτα μικρό καλάθι και να είσαι και λίγο επιφυλακτική. Δεν μπορεί ένα παιδί από το πουθενά να είναι επιθετικό, γιατί αν κατάλαβα καλά κάπως έτσι το περιέγραψες. Δεν μιλάμε δηλαδή για ένα απλά ζωηρό παιδάκι.

Δλδ εννοείς πως στη θεατρική αγωγή πχ κάποια πέρασε σχολή θεάτρου και παράλληλα με τη σκηνοθεσία και την υποκριτική διδάχτηκε και παιδαγωγικά? Δε νομίζω........δεν ξέρω βέβαια.

Έχω καλά νέα......κατάφερα τους γονείς των δυο "φασαριατζήδων", κι εγώ μέσα τρεις, να πάμε αύριο στο διευθυντή, και κυρίως, κατάφερα να μας δεχτεί εκείνος......οπότε, εμείς ξέρουμε τι θα ακούσουμε, αλλά το καλό είναι πως αναγκαστικά θα μας ακούσει κι εκείνος... οι υπόλοιποι γονείς θα βρεθούμε την άλλη βδομάδα.

Το ωραίο είναι ότι για το χτύπημα το προχτεσινό μου είπε ο διευθυντής ότι το είδανε, αλλά δε με ειδοποιήσανε, "δεν ξέρει γιατί"........και του λέω "γιατί έγινε πάλι στην ώρα των αγγλικών ίσως...." αύριο θα είναι και η αγγλικός εκεί. Να τελειώνει το θέμα.

Είμαι πολύ αισιόδοξη, τουλάχιστον δε θα το αφήσουμε να διαιωνίζεται (ελπίζω).....

Διαφημίσεις

Μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να μου πει, ανά πόσα παιδιά δικαιούμαστε να ζητήσουμε επιτήρηση στην αυλή? ΔΛΔ έχουμε 2 άτομα για 360 παιδάκια, έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε τρίτο άτομο? Για να ξέρω πως να μιλήσω....

Χαμός και σήμερα κορίτσια.....ο δικός μου ήρθε καλά, αλλά χτυπηθήκανε άσχημα οι άλλοι δύο, ο μικρός που τους χτυπάει όλους έριξε κάτω το παιδάκι που μας χτύπησε με το μολύβι και του έριξε κλωτσιές στην πλάτη, στα πλευρά και στο χέρι......έξω από την πόρτα της αίθουσας την ώρα που έμπαιναν. Δεν το είδε κανένας δάσκαλος........

Είχε προτρέψει τον δικό μου να πάνε να τον δείρουν νωρίτερα, και ο δικός μου του είπε ότι δε θέλει να χτυπιέται με κανέναν, και αν συνεχίσει να δέρνει δεν θα τον έχει πια φίλο......λέτε να πιάσανε τα λόγια μας? Μετά τα παιδάκια ειδοποιήσανε τη δασκάλα......αχ θεέ μου θα χτυπήσει κανένα παιδί άσχημα καμιά μέρα και μετά θα τρέχουνε και δε θα φτάνουνε, από πρόληψη ούτε λόγος!

Ας μου πει αν κάποια γνωρίζει για το ερώτημά μου.

Βρήκα αυτό

http://edu.klimaka.gr/nomothesia/dioikhtika/942-efhmeries-ekpaidevtikwn-elegchos-foithshs-epithrhsh-mathitwn.html

δ. Ο αριθμός των εφημερευόντων ορίζεται από το σύλλογο διδασκόντων. Για τον ορισμό του λαμβάνεται υπόψη η οργανικότητα του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών, η έκταση και η ιδιομορφία του σχολικού χώρου, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής επιτήρηση των μαθητών.

δε λέει κάτι συγκεκριμένο........

Έχω τρομάξει πια, είδα ότι έγραψες στο θέμα, κοίταξα το ρολόι, και λέω ωχ, τι έγινε πάλι με το παιδί.

Είδες ένα άλλο θέμα που γράφει για τη μέθοδο που κάνανε με τα πεμπτάκια-εκτάκια? Βέβαια εκεί χρειάζεται "πολιτική βούληση" και το διευθυντή σου τον κόβω λίγο Μ^*%πίτουρα (συγνώμη κι όλας).

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Το είδα το θέμα, έγραψα κι εκεί.......σε εμάς αυτό έγινε πέρυσι και είχε τρελή επιτυχία.....τα πεμπτάκια και τα εκτάκια πρόσεχαν πολύ, είχαν και τα διακριτικά ταμπελάκια τους, και όλο "μην τρέχετε στις σκάλες" "μην μαλώνετε" ήταν......τα ξέρω απ την κόρη της φίλης μου που ήταν πέμπτη.

Φέτος δεν το έκαναν, δεν ξέρω το λόγο, αλλά πάντως αν γίνεται ανεξέλεγκτα, δλδ όλη η πέμπτη πχ να επιτηρεί, σίγουρα υπάρχουν και παιδάκια που θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, δεν είναι όλα τα παιδιά ικανά για τέτοια "αρμοδιότητα", ας μην ξεχνάμε οτι και πολλά έχουν μικρότερα αδέρφια, τι γίνεται αν τα αδερφάκια τους εμπλακούν σε καβγά? Καταλαβαίνεις πως το λέω.......

Απ την άλλη να ξεχωρίσεις ποιούς θα βάλεις επιτηρητές θα φέρει άλλα.......δεν ξέρω θα τον ρωτήσω αύριο πως λειτούργησε αυτό και γιατί δεν το ξανακάνουμε......

Έχω φάει τον google

"ορίζεται από το σύλλογο διδασκόντων......." τίποτα άλλο!

Δεν υπάρχει κάποιο όριο παιδιών, διαστάσεων χώρου, κάτι να πιαστούμε?

Μα είναι τόσο απλό, αν είναι στην αυλή 3-4 δάσκαλοι θα προλαβαίνουν να δουν και στα παρτέρια που γίνεται κάθε μέρα το σύστριγγλο!

Διαβάζω το θέμα εδώ και μέρες και έχω φρίξει και εγώ!!! :mad:

Έλεος πια! :evil:

La Latina, καλά κάνεις και το κυνηγάς, μην το αφήνεις καθόλου, όπως έχεις ήδη πει "δεν στέλνουμε τα παιδιά στον πόλεμο, αλλά στο σχολείο".

Είπαμε, παιδιά είναι, και θα πέσουν και θα χτυπήσουν, αλλά όχι και να χτυπιούνται συνεχώς μεταξύ τους!

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο διευθυντής και όλο το διδακτικό προσωπικό ενός σχολείου οφείλουν να προσέχουν τα παιδιά, τι λέμε τώρα...

Όρμα και για ΄μένα, συγνώμη κιόλας, τέρμα οι "ευγένειες".

Έχω θυμώσει πολύ...

0mthp3.png

Θέλω να τους "αναγκάσω" να βρούνε λύσεις και όχι να τα ρίχνουν όλα στη δουλειά που κάνουμε σπίτι.......να δουν και στο δικό τους χώρο, με τους δικούς τους κανόνες, τί γίνεται......

Για μένα, αν δε συνεργαστούμε, δε γίνεται τίποτα, αν εκείνοι λένε "μαλώστε τα σπίτι" κι εμείς λέμε "τι κάνουν οι δάσκαλοι, δική τους δουλειά είναι" δε θα λυθεί τίποτα.....

Πρέπει να προτείνουμε λύσεις και να δουλέψουμε μαζί, γιατί το καλό θα είναι όλων........

Με την φίλη συνάδελφο των αγγλικών δεν θα είμαι πάντως διαλλακτική......

*σε ευχαριστώ arcobaleno για την υποστήριξη, εννοείται πως η καθημερινή κατάσταση είναι που με ώθησε να το κυνηγώ, και όχι δυο καρούμπαλα......

Εγώ ομολογώ δεν έχω διαβάσει πολύ καλά τις εξελίξεις και για να μην παρεξηγηθώ, θα πω από την αρχή ότι η La latina έχει δίκιο να είναι έξαλλη.

Ρωτώ όμως: Έγινε λόγος για καλό σχολείο. Εγώ δεν βλέπω εδώ τίποτα καλό. Βλέπω σε μία αυλή να επικρατεί χάος, βλέπω δασκάλους να κρύβονται πίσω από το διευθυντή και το διευθυντή πίσω από τους δασκάλους, βλέπω γονείς που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους κλπ κλπ. Έτσι είναι τα καλά σχολεία?¨

Περάστε από το σχολείο της γειτονιάς μου ένα διάλειμμα, να δείτε τους δασκάλους ... ακροβολισμένους στα χαρακώματα, να καταλάβετε τι είναι επιτήρηση.

Τέλος πάντων. Επίσης: Το πόσοι επιτηρητές θα είναι το διάλειμμα είναι πράξη διοίκησης (είναι σαν να λες, πόσους υπαλλήλους θα πάρω στη δουλειά μου). Απαιτεί κρίση του διευθυντή και εγώ, ως γονιός, αν διαπίστωνα κίνδυνο, θα μάζευα πέντε υπογραφές και .... βουρ για πρωτοβάθμια!

Εγώ ομολογώ δεν έχω διαβάσει πολύ καλά τις εξελίξεις και για να μην παρεξηγηθώ, θα πω από την αρχή ότι η La latina έχει δίκιο να είναι έξαλλη.

Ρωτώ όμως: Έγινε λόγος για καλό σχολείο. Εγώ δεν βλέπω εδώ τίποτα καλό. Βλέπω σε μία αυλή να επικρατεί χάος, βλέπω δασκάλους να κρύβονται πίσω από το διευθυντή και το διευθυντή πίσω από τους δασκάλους, βλέπω γονείς που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους κλπ κλπ. Έτσι είναι τα καλά σχολεία?¨

Περάστε από το σχολείο της γειτονιάς μου ένα διάλειμμα, να δείτε τους δασκάλους ... ακροβολισμένους στα χαρακώματα, να καταλάβετε τι είναι επιτήρηση.

Τέλος πάντων. Επίσης: Το πόσοι επιτηρητές θα είναι το διάλειμμα είναι πράξη διοίκησης (είναι σαν να λες, πόσους υπαλλήλους θα πάρω στη δουλειά μου). Απαιτεί κρίση του διευθυντή και εγώ, ως γονιός, αν διαπίστωνα κίνδυνο, θα μάζευα πέντε υπογραφές και .... βουρ για πρωτοβάθμια!

Kαλό σχολείο δεν παύει να είναι επειδή δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα......αν δε λυθεί το πρόβλημα τότε αλλάζει η εικόνα.....το χάος στην αυλή........επικρατεί όντως!

Δλδ εννοείς πως στη θεατρική αγωγή πχ κάποια πέρασε σχολή θεάτρου και παράλληλα με τη σκηνοθεσία και την υποκριτική διδάχτηκε και παιδαγωγικά? Δε νομίζω........δεν ξέρω βέβαια.

Έχω καλά νέα......κατάφερα τους γονείς των δυο "φασαριατζήδων", κι εγώ μέσα τρεις, να πάμε αύριο στο διευθυντή, και κυρίως, κατάφερα να μας δεχτεί εκείνος......οπότε, εμείς ξέρουμε τι θα ακούσουμε, αλλά το καλό είναι πως αναγκαστικά θα μας ακούσει κι εκείνος... οι υπόλοιποι γονείς θα βρεθούμε την άλλη βδομάδα.

Το ωραίο είναι ότι για το χτύπημα το προχτεσινό μου είπε ο διευθυντής ότι το είδανε, αλλά δε με ειδοποιήσανε, "δεν ξέρει γιατί"........και του λέω "γιατί έγινε πάλι στην ώρα των αγγλικών ίσως...." αύριο θα είναι και η αγγλικός εκεί. Να τελειώνει το θέμα.

Είμαι πολύ αισιόδοξη, τουλάχιστον δε θα το αφήσουμε να διαιωνίζεται (ελπίζω).....

Για τους δασκάλους θεατρικής αγωγής δεν ξέρω να σου πω. Όμως με βεβαιότητα σου λέω ότι ισχύει για τους υπόλοιπους ότι σου είπα, δηλαδή ξένων γλωσσών, γυμναστές, ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δηλαδή η δασκάλα αγγλικών σίγουρα έχει περάσει από αυτή τη διαδικασία. Ίσως όμως δε μπορεί να την εφαρμόσει στην πράξη, δηλαδή τι ίσως σίγουρα δεν μπορεί. Ακόμα και δάσκαλοι δεν μπορούν, μην σου κάνει εντύπωση. Μου έχει τύχει ακόμα και δάσκαλοι να μην μπορούν να επιβληθούν στην τάξη τους. Άρα εκτός από τη γνώση στη θεωρία παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα. Αυτό κατά βάση ήθελα να πω με το προηγούμενο σχόλιό μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...