Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Βολεμένοι" παππούδες & γιαγιά "θύμα"

Shield Maiden

Recommended Posts

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι εντελώς προσωπικά πιστεύω ότι οι γονείς μου και τα πεθερικά μου δεν έχουν καμία απολύτως υποχρεώση να μου κρατάνε τα παιδιά μου (τα παιδιά τους αυτοί τα μεγάλωσαν, άλλωστε) από 'κει και πέρα επειδή αυτον τον καιρό αντιμετωπίζω πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς μου έφυγε η κοπέλα που κράταγε τη μικρή και πραγματικά ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, το πήγα στον παιδικό. Και δε μπορείς να φανταστείς πόσο έχω ζοριστεί να πηγαινοέρχομαι για προσαρμογές, κλπ, με τη μάνα μου με πολλά προβλήματα υγείας και τον πατέρα μου να μου κρατάνε το παιδί αυτές τις ημέρες, και με τα πεθερικά μου να έχουν μαγαζί εκτός Αθηνών.

Δεν καταλαβαίνω, τι έπρεπε ακριβώς να απαιτήσω; Να κρατήσει η μάνα μου το παιδί no matter what, ή να κλεισουν τα πεθερικά μου το μαγαζί για να έρθουν να εξυπηρετήσουν εμένα;

Διαφημίσεις

καλώς ή κακώς παπούδες σχετικά καλά στην υγεία τους ή ηλικιακά σχετικά νέοι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να έχουν σημαντικότερη αποστολή απ το να στηρίζουν τα παιδιά τους και κατ επεκταση να βοηθάνε στα εγγόνια.

Παπούδες και γιαγιάδες που δεν συμμετέχουν και δεν βοηθάνε ουσιαστικά, φαίνονται φοβερά παρτάκηδες και καλοπερασάκηδες ειδικά αν απ την άλλη πλευρά υπάρχει συμπαράσταση.Επι της ουσίας θα ντρεπόμουν να κάνω τη ζωή σαν παπούς και να μη βοηθάω τα παιδια μου αλλά ...μεγάλη μπουκιά φάε...:)

Προσωπικά εαν οι δικοί μου γονείς βοηθούσαν και τα πεθερικά μου τεμπελιαζαν θα έκανα το Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο .Μπορεί να έριχνα και πυρηνικά...

Εμένα τα πεθερικά μου δεν ζουν και οι γονεις μου ζουν σε άλλη χώρα!

Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση τα φώτα σου!

Εμένα τα πεθερικά μου δεν ζουν και οι γονεις μου ζουν σε άλλη χώρα!

Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση τα φώτα σου!

Οι γονείς σου εύκολα μπορούν να έρθουν Ελλάδα για μόνιμα ή να πηγαινοέρχονται..

Για τα πεθερικά σου είσαι σίγουρη?? το έχεις ψάξει δηλαδή ή στο είπανε? ρωτάω μήπως στο λένε για δικαιολογία για να μην βοηθάνε :confused:

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Οσιν κακως αγχωθηκες με τον παιδικο..επρεπε να κλεισουν τα πεθερικα το μαγαζι κ να μετακομισουν ουτε πολυ κοντα ουτε πολυ μακρια απο σας.ουτε οι πρωτοι ουτε οι τελευταιοι θα ναι.(εχω πολλα παραδειγματα στο περιβαλλον μου)

Η να ερθετε βορεια ελλαδα.επαρχια.εχουμε παιδικο ως τις 19:00το απογευμα

Διαφημίσεις

Συμφωνω με τη μαμα.να ερθουν οι γονεις σου!

Διαφωνώ, τα πεθερικά της πρέπει να έρθουν! Να μάθουν να το παίζουν ότι βρίσκονται εις τόπον χλοερόν.

Κοιτα..εγω ειμαι κ απο βορεια ελλαδα κ τα πεθερικα που εχουν μονο αγορια λενε οτι οι νυφες ειναι υποχρεωση των γονιων τους.οποτε κ 40μερες που η λεχωνα εχει αναγκη δ εμφανιζονται.μετα μονο για το ονομα,καμια επισκεψη κ τετοια

Ας κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου :):):)

Τολμώ να εικάσω ότι ο Νικηφόρος αναφέρεται σε περιπτώσεις που αντικειμενικά οι παππούδες μπορούν να βοηθήσουν (δεν συντρέχουν δηλαδή λόγοι υγείας, δεν κατοικούν αλλού, είναι νέοι κ.λπ.) και δεν το κάνουν επειδή δεν το επιθυμούν.

Επειδή έχω ζήσει κάποια τέτοια παραδείγματα στον κύκλο μου και παρά το γεγονός ότι κι εγώ στην δική μου οικογένεια έχω προσπαθήσει να στηριζόμαστε σε βοήθεια από παππούδες - γιαγιάδες όσο το δυνατόν λιγότερο (υπάρχει άφθονη προθυμία, αλλά δεν συνοδεύέται πάντα από ικανότητα και δεν θέλουμε να τους επιβαρύνουμε), ομολογώ ότι κάποια σκηνικά που έχω δει δεν μου άρεσαν καθόλου, μου χτύπησαν άσχημα.

Υπάρχουν ζευγάρια που δεν μπορούν να στηριχθούν στους γονείς τους καθόλου χωρίς να συντρέχουν αντικειμενικές δυσκολίες, εννοείται ότι πληρώνουν νταντάδες, παιδικούς κ.λπ. για την καθημερινότητα (σε αυτό συμφωνώ, να βάλω τις γιαγιάδες σε 8ωρη εργασία σε καθημερινή βάση δεν το σκέφτηκα ποτέ, αν και η μία προσφέρθηκε), αλλά δεν μπορούν να υπολογίσουν σε βοήθεια ούτε στο έκτακτο, ούτε για μία βόλτα μια στο τόσο, για τίποτα! Εννοείται ότι υποχρεωμένος να βοηθήσει δεν είναι κανένας, αλλά είναι δυνατόν π.χ. να μένεις σε απόσταση 10' από τα εγγόνια σου και να μην είσαι διαθέσιμη να τα κρατήσεις ούτε για ένα βράδυ το μήνα? Εγώ προσωπικά το έχω κάνει ακόμα και για φίλη μου, είναι δυνατόν να το αρνηθώ αύριο μεθαύριο στα παιδιά μου?

Εν τω μεταξύ ακόμα κι αν δεν είχαν οι γονείς μου προβλήματα κι αν τα πεθερικά μου έμεναν δίπλα μας, δεν καταλαβαίνω και πάλι γιατί έχουν υποχρεώση να κρατάνε το παιδί!

Εάν μπορούν κι αν θέλουν θα μπορούσα να τους το αφήσω για να πάω π.χ. για μία βόλτα. Αλλά εάν συμφωνούν και οι ίδιοι.

Υπάρχουν και γονείς που πιστεύουν ότι οι παπουδογιαγιάδες είναι καλύτεροι από τον παιδικό ή μία νταντά. Δεκτόν (δεν θα διαφωνήσω επ' αυτού, καθώς πρόκειται για διαφορετική άποψη από τη δική μου).

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θεωρούμε ότι έχουν υποχρέωση να κρατάνε τα εγγόνια;

(vicky86, απορώ γιατί δεν έρχεσαι δίπλα???)

Τολμώ να εικάσω ότι ο Νικηφόρος αναφέρεται σε περιπτώσεις που αντικειμενικά οι παππούδες μπορούν να βοηθήσουν (δεν συντρέχουν δηλαδή λόγοι υγείας, δεν κατοικούν αλλού, είναι νέοι κ.λπ.) και δεν το κάνουν επειδή δεν το επιθυμούν.

Επειδή έχω ζήσει κάποια τέτοια παραδείγματα στον κύκλο μου και παρά το γεγονός ότι κι εγώ στην δική μου οικογένεια έχω προσπαθήσει να στηριζόμαστε σε βοήθεια από παππούδες - γιαγιάδες όσο το δυνατόν λιγότερο (υπάρχει άφθονη προθυμία, αλλά δεν συνοδεύέται πάντα από ικανότητα και δεν θέλουμε να τους επιβαρύνουμε), ομολογώ ότι κάποια σκηνικά που έχω δει δεν μου άρεσαν καθόλου, μου χτύπησαν άσχημα.

Υπάρχουν ζευγάρια που δεν μπορούν να στηριχθούν στους γονείς τους καθόλου χωρίς να συντρέχουν αντικειμενικές δυσκολίες, εννοείται ότι πληρώνουν νταντάδες, παιδικούς κ.λπ. για την καθημερινότητα (σε αυτό συμφωνώ, να βάλω τις γιαγιάδες σε 8ωρη εργασία σε καθημερινή βάση δεν το σκέφτηκα ποτέ, αν και η μία προσφέρθηκε), αλλά δεν μπορούν να υπολογίσουν σε βοήθεια ούτε στο έκτακτο, ούτε για μία βόλτα μια στο τόσο, για τίποτα! Εννοείται ότι υποχρεωμένος να βοηθήσει δεν είναι κανένας, αλλά είναι δυνατόν π.χ. να μένεις σε απόσταση 10' από τα εγγόνια σου και να μην είσαι διαθέσιμη να τα κρατήσεις ούτε για ένα βράδυ το μήνα? Εγώ προσωπικά το έχω κάνει ακόμα και για φίλη μου, είναι δυνατόν να το αρνηθώ αύριο μεθαύριο στα παιδιά μου?

Εγώ θέλω να πιστεύω ότι ο Νικηφόρος κάνει πλάκα, ειδάλλως νομίζω ότι και εδώ ο "ειδικός" είναι μονόδρομος..

από εκεί και πέρα επειδή πολλές φορές τίθεται το ερώτημα: γιατί να βοηθησουν? μαζί τα κάναμε??

η απάντηση είναι ΝΑΙ...

και μην μου πείτε, όχι όλοι οι γονείς αρχίζουν: και πότε θα παντρευτείς και τι περιμένεις και αφού παντρευτείς γιατί δεν κάνεις παιδί και αφού κάνεις παιδί γιατί δεν κάνεις και δεύτερο?? οπότε εμείς τα παιδιά κάνουμε ότι μας λένε οι γονείς μας και μετά την κοπανάνε και μας αφήνουν στα κρύα του λουτρού με τα παιδιά??? εεε sorry κιόλας, υπό αυτό το πρίσμα, ναι μαζί τα κάναμε..

αυτοί μουρμουράγανε και εμείς κάναμε αυτά που μας έλεγαν...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

Daenery's???????? Όχι, σόρυ γράψε λάθος... :) (Δεν τρολάρω εσένα, την Daenery's τρολάρω, ελπίζω να μη σε πείραξε που σου έκανα quote).

Εν τω μεταξύ ακόμα κι αν δεν είχαν οι γονείς μου προβλήματα κι αν τα πεθερικά μου έμεναν δίπλα μας, δεν καταλαβαίνω και πάλι γιατί έχουν υποχρεώση να κρατάνε το παιδί!

Εάν μπορούν κι αν θέλουν θα μπορούσα να τους το αφήσω για να πάω π.χ. για μία βόλτα. Αλλά εάν συμφωνούν και οι ίδιοι.

Υπάρχουν και γονείς που πιστεύουν ότι οι παπουδογιαγιάδες είναι καλύτεροι από τον παιδικό ή μία νταντά. Δεκτόν (δεν θα διαφωνήσω επ' αυτού, καθώς πρόκειται για διαφορετική άποψη από τη δική μου).

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θεωρούμε ότι έχουν υποχρέωση να κρατάνε τα εγγόνια;

(vicky86, απορώ γιατί δεν έρχεσαι δίπλα???)

Αν ειναι αναγκη κ δε βοηθανε ενω μπορουν δε θα μου αρεζε.για τη βολτα δ ειναι υποχρεωμενοι.

(οσιν αν δεις τα τικερακια,εχω νηπιο2ετων,εγκυος στον ογδοο οποτε δ σας προλαβαινω.μπαινω οποτε μπορω να αποφορτιστω.το εχω πολυ αναγκη σημερα.δ εχω κ κτ να προσφερω..)

Συμφωνω με τη μαμα στο εξης:αν το κανανε το παιδι μετα απο παροτρυνση των γονιων καλα κανουν κ εχουν απαιτησεις.στο πρωτο συνηθως βοηθανε.στο δευτερο εξαφανιζονται.ειδικα με ενα μωρο που εχει "δυσκολιες"

Οι γονείς σου εύκολα μπορούν να έρθουν Ελλάδα για μόνιμα ή να πηγαινοέρχονται..

Για τα πεθερικά σου είσαι σίγουρη?? το έχεις ψάξει δηλαδή ή στο είπανε? ρωτάω μήπως στο λένε για δικαιολογία για να μην βοηθάνε :confused:

Όχι δεν το χω ψάξει :evil: μάλλον κατι τέτοιο παίζει!!!

Οςο για τους γονεις μου κλείνω εισητηριο και κανονίζω για την μετακόμιση δεν κατάλαβαινω την στάση τους πραγματικα. Θα έπρεπε ήδη να εχουν μάθει την γλώσσα , μετακομίσουν σε απόσταση αναπνοής και αναλάβουν εξολοκλήρου τον μικρο και το νοικοκυριό, ενώ εμείς δουλεύουμε πηγαίνουμε γυμναστήριο, κομμωτήριο ασχολούμαστε με τα χόμπι μας βρε αδερφέ.

Αλλιώς πως θα έχουμε την ψυχολογία να ασχοληθούμε αυτα τα 30-60' ποιοτικού χρόνου που απομένουν μέσα στην ημέρα, με το παιδι μας;

Υ.Γ Deena απο το αν και οταν θέλουν βοηθούν μεχρι το θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος επειδη δεν βοηθάνε και οι δυο πλευρές ε εχει κάποια διαφορά.

Να κάνω και εγώ λίγο τον συνήγορο του διαβόλου...

Σε περιπτώσεις που υπάρχει αντικειμενικά κάποιο πρόβλημα και οι παππούδες μπορούν να προσφέρουν κάποιου είδους βοήθεια έστω και για ένα διάστημα, αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν, εκεί έχω ένσταση και εγώ.

Όχι δεν είναι υποχρεωμένοι, αλλά ηθικά και στα πλαίσια μια καλής σχέσης μεταξύ μελών μιας οικογένειας, ο καθένας βοηθάει και στηρίζει τον άλλον όπου είναι αναγκαίο.

Διαφημίσεις

Να κάνω και εγώ λίγο τον συνήγορο του διαβόλου...

Σε περιπτώσεις που υπάρχει αντικειμενικά κάποιο πρόβλημα και οι παππούδες μπορούν να προσφέρουν κάποιου είδους βοήθεια έστω και για ένα διάστημα, αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν, εκεί έχω ένσταση και εγώ.

Όχι δεν είναι υποχρεωμένοι, αλλά ηθικά και στα πλαίσια μια καλής σχέσης μεταξύ μελών μιας οικογένειας, ο καθένας βοηθάει και στηρίζει τον άλλον όπου είναι αναγκαίο.

Όχι που δεν θα τον έκανες :P:twisted::twisted:

Όχι δεν το χω ψάξει :evil: μάλλον κατι τέτοιο παίζει!!!

Οςο για τους γονεις μου κλείνω εισητηριο και κανονίζω για την μετακόμιση δεν κατάλαβαινω την στάση τους πραγματικα. Θα έπρεπε ήδη να εχουν μάθει την γλώσσα , μετακομίσουν σε απόσταση αναπνοής και αναλάβουν εξολοκλήρου τον μικρο και το νοικοκυριό, ενώ εμείς δουλεύουμε πηγαίνουμε γυμναστήριο, κομμωτήριο ασχολούμαστε με τα χόμπι μας βρε αδερφέ.

Αλλιώς πως θα έχουμε την ψυχολογία να ασχοληθούμε αυτα τα 30-60' ποιοτικού χρόνου που απομένουν μέσα στην ημέρα, με το παιδι μας;

Υ.Γ Deena απο το αν και οταν θέλουν βοηθούν μεχρι το θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος επειδη δεν βοηθάνε και οι δυο πλευρές ε εχει κάποια διαφορά.

Οχι κ πολυ κοντα.να μην τους δωσεις κλειδια.κ φυσικα να μην παρεμβαινουν στη διαπαιδαγωγηση των παιδιων

Deena (που παρεπιπτόντως πρέπει να σε ανακυρήξουμε "νεράιδα του ύπνου" του φόρουμ! <3) τα πράγματα είναι λίγο στη μέση. Εντάξει, κι εγώ στηρίχθηκα στους γονείς μου αυτές τις ημέρες που έχουν γίνει λίγο μπαχαλο τα πραγματα με τον παιδικό, αλλά δε νιώθω ότι έχουν ντε και σώνει υποχρέωση να με βοηθήσουν. Κι αν μου πουν ότι δε μπορούν, ναι θα με αναποδιάσει, αλλά δε μπορώ να τους θυμώσω. Δε μου αρέσει, προσωπικά, να έχουμε απαιτηση να κρατούν τα παιδιά μας οι γονείς μας. Αυτό.

Τώρα, αν υπάρχει και η κατηγορία αδιάφοροι παπούδες, και πάλι δεν τους θεωρώ παρτάκηδες. Δε θέλουν να ασχοληθούν τέλος. Ναι, αυτό δείχνει στοιχεία για τον χαρακτήρα τους, αλλά τα παιδιά δεν είναι δικά τους. Δικά μας είναι

(vicky86, καλή λευτεριά και καλά κουράγια!)

Εντάξει, κι εγώ στηρίχθηκα στους γονείς μου αυτές τις ημέρες που έχουν γίνει λίγο μπαχαλο τα πραγματα με τον παιδικό, αλλά δε νιώθω ότι έχουν ντε και σώνει υποχρέωση να με βοηθήσουν. Κι αν μου πουν ότι δε μπορούν, ναι θα με αναποδιάσει, αλλά δε μπορώ να τους θυμώσω. Δε μου αρέσει, προσωπικά, να έχουμε απαιτηση να κρατούν τα παιδιά μας οι γονείς μας. Αυτό.

Τώρα, αν υπάρχει και η κατηγορία αδιάφοροι παπούδες, και πάλι δεν τους θεωρώ παρτάκηδες. Δε θέλουν να ασχοληθούν τέλος. Ναι, αυτό δείχνει στοιχεία για τον χαρακτήρα τους, αλλά τα παιδιά δεν είναι δικά τους. Δικά μας είναι

(vicky86, καλή λευτεριά και καλά κουράγια!)

Άλλο να σου πουν ότι δεν μπορούν επειδή αντικειμενικά υπάρχει κάποιο κόλλημα και άλλο να σου πουν ότι θα μπορούσαν αλλά βγάλτα πέρα μόνη σου γιατί εμείς σε μεγαλώσαμε και τώρα θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας.

Σε μια δυσκολία σε ποιον θα στηριχτείς; στην αδερφή σου πχ, στους γονείς σου κτλ.

Για φαντάσου να μην είχες λεφτά για παιδικό σταθμό, να κινδύνευες να χάσεις τη δουλειά σου, να μην είχες που να αφήσεις το μωρό και οι δικοί σου άνθρωποι να αρνούνταν να σε βοηθήσουν μέχρι να βρεις έστω μια λύση ή για κάποιες ώρες.

Daenerys_T, νομίζω ότι συμφωνούμε, απλώς το θέτουμε διαφορετικά.

Εγώ, τώρα στην ανάγκη (γιατί δεν τους έχω "ανακατέψει" καθόλου με το θέμα του παιδιού εως τώρα) κατέφυγα στους γονείς μου, οι οποίοι δέχτηκαν και προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν. Κι αν αυτή τη στιγμή δεν τους είχα, πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα. Απλώς δε μου αρέσει να θεωρούμε δεδομένη την υποχρέωση των δικών μας γονιών να μας υπηρετούν εσαεί.

Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Το να έχει επαφή το εγγόνι με τους παπούδες είναι κάτι το επιθυμητό σαφώς, αλλά άλλο η επίσκεψη για να παίξει και να δει το παιδί τους παπούδες, άλλο η εξυπηρέτηση από τους παπούδες όταν χρειαστεί (όπως το ορίζει ο καθένας μας αυτό), κι άλλο η απαίτηση από αυτούς να μας κρατούν το παιδί (αλλιώς δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει). Αυτό. Υπάρχει μία λεπτή διάκριση

Daenerys_T, νομίζω ότι συμφωνούμε, απλώς το θέτουμε διαφορετικά.

Εγώ, τώρα στην ανάγκη (γιατί δεν τους έχω "ανακατέψει" καθόλου με το θέμα του παιδιού εως τώρα) κατέφυγα στους γονείς μου, οι οποίοι δέχτηκαν και προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν. Κι αν αυτή τη στιγμή δεν τους είχα, πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα. Απλώς δε μου αρέσει να θεωρούμε δεδομένη την υποχρέωση των δικών μας γονιών να μας υπηρετούν εσαεί.

Συμφωνούμε. Και εγώ είμαι άνθρωπος που θα δοκιμάσω τα πάντα παρά να ζητήσω χάρη έστω και από τους γονείς μου. Εάν ζητήσω όμως σημαίνει ότι πραγματικά δεν έχω άλλη επιλογή. Και εκεί θα μου κακοφαινόταν να μου αρνηθούν χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Συμφωνούμε. Και εγώ είμαι άνθρωπος που θα δοκιμάσω τα πάντα παρά να ζητήσω χάρη έστω και από τους γονείς μου. Εάν ζητήσω όμως σημαίνει ότι πραγματικά δεν έχω άλλη επιλογή. Και εκεί θα μου κακοφαινόταν να μου αρνηθούν χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Ωραία

Φιληθείτε τώρα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...