Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Προτιμώ με επίσκεψη στο σχολείο να τα διελευκάνω όλα, παρά με κάποιο τηλεφώνημα. Όταν είναι να πάμε θέλω να έχω σχηματίσει τη βασική εικόνα, ώστε να θέσω ανά σχολείο τις "κατάλληλες" ερωτήσεις.

ΥΓ. Στην Εράσμειο δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα υποτροφιών, σωστά;

Διαφημίσεις

Προτιμώ με επίσκεψη στο σχολείο να τα διελευκάνω όλα, παρά με κάποιο τηλεφώνημα. Όταν είναι να πάμε θέλω να έχω σχηματίσει τη βασική εικόνα, ώστε να θέσω ανά σχολείο τις "κατάλληλες" ερωτήσεις.

ΥΓ. Στην Εράσμειο δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα υποτροφιών, σωστά;

Αυτό που λες ισχύει, ωστόσο οι ερωτήσεις ανα σχολείο γίνονται σε μία πλήρη ενημέρωση που θα σου κάνουν. Η ερώτηση για τις εκπτώσεις και τα δίδακτρα γίνεται απλά με ένα τηλεφώνημα στο Λογιστήριο και δεν έχει καμία άλλη παράμετρο, δηλ. στο λογιστήριο δεν μπορείς να ρωτήσεις τίποτα άλλο εκτός από τα δίδακτρα. Οπότε, αυτήν την πληροφόρηση μπορείς να την πάρεις πολύ εύκολα και να μην έχεις απορία όταν πας εκεί.

Οχι, στην ΕΡ. δεν υπαρχουν υποτροφίες, γιατί απλά δεν υπάρχει σχετική ανάγκη. Εχει παρα πολλά παιδιά, έχει πλέον έλλειψη χώρου και δεν θα είχε νόημα να κρατάει παιδιά με υποτροφίες.

Αυτό που λες ισχύει, ωστόσο οι ερωτήσεις ανα σχολείο γίνονται σε μία πλήρη ενημέρωση που θα σου κάνουν. Η ερώτηση για τις εκπτώσεις και τα δίδακτρα γίνεται απλά με ένα τηλεφώνημα στο Λογιστήριο και δεν έχει καμία άλλη παράμετρο, δηλ. στο λογιστήριο δεν μπορείς να ρωτήσεις τίποτα άλλο εκτός από τα δίδακτρα. Οπότε, αυτήν την πληροφόρηση μπορείς να την πάρεις πολύ εύκολα και να μην έχεις απορία όταν πας εκεί.

Ναι, μπορώ να μάθω τα στάνταρτ δεδομένα, δεν μπορώ όμως να παζαρέψω κάτι καλύτερο... ;) Εκτός, αν πιστεύετε ότι στην Εράσμειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουν στο θέμα των διδάκτρων...

Οχι, στην ΕΡ. δεν υπαρχουν υποτροφίες, γιατί απλά δεν υπάρχει σχετική ανάγκη. Εχει παρα πολλά παιδιά, έχει πλέον έλλειψη χώρου και δεν θα είχε νόημα να κρατάει παιδιά με υποτροφίες.

Το νόημα θα ήταν να προσελκύσει αριστούχους μαθητές, αυτό ανεβάζει το πρεστίζ του σχολείου, συνεπώς το κάνει πιο ελκυστικό και σε άλλους.

ΥΓ. Ξέχασα, στην Ελλάδα είναι κακό πράγμα η αριστεία... κατά τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση μας... :mad:

Ναι, μπορώ να μάθω τα στάνταρτ δεδομένα, δεν μπορώ όμως να παζαρέψω κάτι καλύτερο... ;) Εκτός, αν πιστεύετε ότι στην Εράσμειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουν στο θέμα των διδάκτρων...

Το νόημα θα ήταν να προσελκύσει αριστούχους μαθητές, αυτό ανεβάζει το πρεστίζ του σχολείου, συνεπώς το κάνει πιο ελκυστικό και σε άλλους.

ΥΓ. Ξέχασα, στην Ελλάδα είναι κακό πράγμα η αριστεία... κατά τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση μας... :mad:

1. Δεν υπάρχει περίπτωση παζαρέματος στην Ερ. !! Δεν συμβαίνει αυτό στο σχολείο αυτό. Η γραμμή του σχολείου είναι ότι αυτά γίνονται μόνο στα μπακάλικα και σε ό,τιδήποτε μοιάζει με μπακάλικο..... Αυτό θα το διαπιστώσεις μόλις κάνεις τη σχετική ερώτηση. Το Σεπτέμβριο έφυγαν 2 αδέλφια γιαυτόν το λόγο! Δεν τους απασχολεί. Οποιος δεν θέλει φεύγει. Οι θέσεις καλύφτηκαν επί τόπου, αφού υπήρχε αναμονή.
  2. Δεν χρειάζεται να προσελκύσει ξενόφερτους αριστούχους για να αυξήσει το πρεστίζ..... Σου είπα ότι έχει ήδη τόσα πολλά παιδιά που δεν έχει πλέον χώρο. Είναι οι αιτήσεις τόσες πολλές, από οικογένειες με κύρος και μόρφωση (όχι τίποτα ξεπεσμένες σελέμπριτις) που δεν προλαβαίνουν να βάζουν παιδιά και μάλιστα υψηλού επιπέδου (π.χ. με γνώσεις αγγλικών υψηλές και αντίστοιχα γερμανικών). Υπάρχουν πολλά άριστα παιδιά. Ο μέσος όρος του επιπέδου είναι σε κάθε τάξη 18 σχεδόν! Δεν υπάρχουν κακοί μαθητές. Ολοι βοηθιούνται ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η πλειοψηφία είναι πάνω από 17,5++

Διαφημίσεις

1. Δεν υπάρχει περίπτωση παζαρέματος στην Ερ. !! Δεν συμβαίνει αυτό στο σχολείο αυτό. Η γραμμή του σχολείου είναι ότι αυτά γίνονται μόνο στα μπακάλικα και σε ό,τιδήποτε μοιάζει με μπακάλικο..... Αυτό θα το διαπιστώσεις μόλις κάνεις τη σχετική ερώτηση. Το Σεπτέμβριο έφυγαν 2 αδέλφια γιαυτόν το λόγο! Δεν τους απασχολεί. Οποιος δεν θέλει φεύγει. Οι θέσεις καλύφτηκαν επί τόπου, αφού υπήρχε αναμονή.
  2. Δεν χρειάζεται να προσελκύσει ξενόφερτους αριστούχους για να αυξήσει το πρεστίζ..... Σου είπα ότι έχει ήδη τόσα πολλά παιδιά που δεν έχει πλέον χώρο. Είναι οι αιτήσεις τόσες πολλές, από οικογένειες με κύρος και μόρφωση (όχι τίποτα ξεπεσμένες σελέμπριτις) που δεν προλαβαίνουν να βάζουν παιδιά και μάλιστα υψηλού επιπέδου (π.χ. με γνώσεις αγγλικών υψηλές και αντίστοιχα γερμανικών). Υπάρχουν πολλά άριστα παιδιά. Ο μέσος όρος του επιπέδου είναι σε κάθε τάξη 18 σχεδόν! Δεν υπάρχουν κακοί μαθητές. Ολοι βοηθιούνται ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η πλειοψηφία είναι πάνω από 17,5++

να ρωτήσω κάτι αν ξέρετε βέβαια

τα παιδιά με το καλό όταν τελειώνουν εννοώ πανελλήνιες συνήθως που υπάρχουν επιτυχίες??

με τέτοιους βαθμούς = γνωση τοτε θα έχουν επιτυχίες

στις πρωτοκλασάτες

δηλ

νομική

οικονομικά

ιατρική

κ όλα αυτά , δηλαδή τις σχολές που έχουν ως πρώτη σκέψη

...και συνεπώς και κοντα να υποθέσω...αθήνα????

:D

να ρωτήσω κάτι αν ξέρετε βέβαια

τα παιδιά με το καλό όταν τελειώνουν εννοώ πανελλήνιες συνήθως που υπάρχουν επιτυχίες??

με τέτοιους βαθμούς = γνωση τοτε θα έχουν επιτυχίες

στις πρωτοκλασάτες

δηλ

νομική

οικονομικά

ιατρική

κ όλα αυτά , δηλαδή τις σχολές που έχουν ως πρώτη σκέψη

...και συνεπώς και κοντα να υποθέσω...αθήνα????

:D

Η Ερ. φημίζεται για τις επιτυχίες της σε πρωτοκλασσάτες σχολές. Ολες αυτές που ανέφερες συν Πολυτεχνεία.

Κυρίως περνάνε στις πρώτες επιλογές στην Αθήνα, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Μετά στις δεύτερες επιλογές τους.

Οι επιτυχίες πάντως είναι μεταξύ των τριών πρώτων επιλογών.

Γιαυτό έχει 3 και 4 τμήματα στο λύκειο. Συνδυάζεις τις τέλειες γνώσεις γερμανικών σε επίπεδο C1, συν αγγλικά σε επίπεδο proficiency, με την επιτυχία σε σχολή της Αθήνας. Μιλάμε πάντα για ένα καλο μαθητή που δεν είχε κενά στην πορεία, φυσικά.

Bobonela, πάντως πιστεύω σου αξίζει εκ μέρους της Ερασμείου μια γερή έκπτωση,για να μην σου πω ατέλεια... Εράσμειος και ξερό ψωμί... η πιο φανατική τους θαυμάστρια! Πολύ καλό που σε χαροποιεί τόσο η επιλογή σου!;)

Bobonela, πάντως πιστεύω σου αξίζει εκ μέρους της Ερασμείου μια γερή έκπτωση,για να μην σου πω ατέλεια... Εράσμειος και ξερό ψωμί... η πιο φανατική τους θαυμάστρια! Πολύ καλό που σε χαροποιεί τόσο η επιλογή σου!;)

χαχαχαχαχα:P Θα χρησιμοποιήσω το μήνυμά σου στο ....Λογιστήριο, όταν θα πάω για πληρωμή:lol:

Κοίτα.... κανένα σχολείο δεν είναι τέλειο. Είμαι η πρώτη που το έχω πει εδώ μέσα. Εχω ψαχτεί κι εγώ πάρα πάρα πάρα πολύ σ'αυτό το θέμα.

Επειδή όμως έχουμε πάρει σιγά σιγά τροχιά εξετάσεων (παν/νιων), έστω κι αν μεσολαβούν 5 χρόνια ακόμη, πρέπει να ξέρουμε πού πατάμε. Καλαβαίνεις τι εννοώ... Δεν μπορείς να λες ...ό,τι κάτσει....και πάμε τώρα και βλέπουμε μετά.... Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τα αποτ/τα παν/νιων και ξένων γλωσσών. Δεν είμαι ούτε φανατισμένη ούτε έχω κάνει σύμβαση με το σχολείο.... Εχει και υπέρ και κατά, όπως όλα. Απλά, όταν η φιλοσοφία σου συμπίπτει με αυτήν του σχολείου και σου προσφέρουν αυτά που χρειάζεσαι για το παιδί σου, τότε θα κάνεις τα στραβά μάτια και σε κάποια έλλειψη. Βασικά πρέπει να είσαι από πάνω από το παιδί, ειδικά στην εφηβεία.

χαχαχαχαχα:P Θα χρησιμοποιήσω το μήνυμά σου στο ....Λογιστήριο, όταν θα πάω για πληρωμή:lol:...

Βασικά πρέπει να είσαι από πάνω από το παιδί, ειδικά στην εφηβεία.

Είμαι σίγουρη ότι το ψάχνετε πολύ και δεν αφήνετε τα πράγματα στην τύχη , εσύ και κάποιες άλλες κοπέλες, και πολύ καλά κάνετε! Οργάνωση και μεθοδικότητα είναι κλειδιά της επιτυχίας, πώς να το κάνουμε! Με έχετε βοηθήσει και μένα , που ακόμα δεν βρισκόμαστε σε τροχιά εξετάσεων, σταδιοδρομίας κτλ να οργανώσω λίγο τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου για όλα αυτά.

Σας αφήνω να συνεχίσετε το θέμα σας!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα δεδομένα, επανέρχομαι στο θέμα. Το Pierce πραγματικά φαίνεται να ξεχωρίζει σε ότι αφορά την εστίαση στην εξατομικευμένη εκπαίδευση μέσω διάγνωσης και καλλιέργειας των ταλέντων κάθε παιδιού. Παραμένει όμως αρκετά πιο ακριβό από άλλες επιλογές και επιπλέον δεν δίνει καν τη δυνατότητα έκπτωσης σε περίπτωση προεξόφλησης. Συνεπώς για εκεί σκεφτόμαστε να μπούμε στη διαδικασία της διεκδίκησης υποτροφίας, μέσω διαγωνισμού (αγγλικά, μαθηματικά, γλώσσα). Μήπως γνωρίζετε πόσα περίπου παιδιά δίνουν κάθε χρόνο εξετάσεις;

Σε ότι αφορά την Εράσμειο, νομίζω ότι συγκεντρώνει αρκετά θετικά, παρακαλώ αν είναι δυνατόν να μου απαντήσει κάποια και στο παρακάτω (καθώς οι απόψεις που πήρα από γνωστούς και μη διίστανται για το επίπεδο εκμάθησης των ξένων γλωσσών):

Έχουμε στα πιθανά σχολεία για το Γυμνάσιο την Εράσμειο. Παρακαλώ όποια μαμά έχει τα παιδιά της εκεί ή γνωρίζει καλά να ενημερώσει σχετικά με το πόσο καλά διδάσκονται τα παιδιά τα αγγλικά και τα γερμανικά. Χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με το επίπεδο; Αν ναι, ποια ακριβώς είναι αυτή η διαδικασία (πότε γίνεται, με ποιον τρόπο, κλπ);

Καλησπέρα σε όλους, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα δεδομένα, επανέρχομαι στο θέμα. Το Pierce πραγματικά φαίνεται να ξεχωρίζει σε ότι αφορά την εστίαση στην εξατομικευμένη εκπαίδευση μέσω διάγνωσης και καλλιέργειας των ταλέντων κάθε παιδιού. Παραμένει όμως αρκετά πιο ακριβό από άλλες επιλογές και επιπλέον δεν δίνει καν τη δυνατότητα έκπτωσης σε περίπτωση προεξόφλησης. Συνεπώς για εκεί σκεφτόμαστε να μπούμε στη διαδικασία της διεκδίκησης υποτροφίας, μέσω διαγωνισμού (αγγλικά, μαθηματικά, γλώσσα). Μήπως γνωρίζετε πόσα περίπου παιδιά δίνουν κάθε χρόνο εξετάσεις;

Σε ότι αφορά την Εράσμειο, νομίζω ότι συγκεντρώνει αρκετά θετικά, παρακαλώ αν είναι δυνατόν να μου απαντήσει κάποια και στο παρακάτω (καθώς οι απόψεις που πήρα από γνωστούς και μη διίστανται για το επίπεδο εκμάθησης των ξένων γλωσσών):

κοίτα, από συνάδελφο που έχει το παιδί του στο Λύκειο, πια, της Ερασμείου, με έχει διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν έκανε εξωτερικά φροντιστήρια στις ξένες γλώσσες κι ότι στα αγγλικά χωρίζουν τα παιδιά από νωρίς, σε τμήματα, ανάλογα με το σημείο που υστερούν (προφορικά, γραμματική/συντακτικό, λεξιλόγιο).

το ίδιο μου είπε και μια άλλη συνάδελφος που η κόρη της φέτος πέρασε στη γερμανική σχολή.

Ενημερωτικά για το Pierce να σου πω ότι η υποτροφία στην οποία αναφέρεσαι είναι λίγο....ουτοπία καταρχήν, γιατί δίνουν πάνω από 900 παιδιά συνολικά για 2 μόνο υποτροφίες. Και δεύτερον αφορούν μόνο ένα χρόνο. Από κει και πέρα πληρώνεις εσύ κανονικά ή αν το εκκαθαριστικό σου το αποδεικνύει, λαμβάνεις κάποια οικονομική ενίσχυση.

Γιαυτό που ρωτάς για τις γλώσσες στην Ερ. τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα από την Ε΄δημ. και ξανά χωρίζονται στο γυμνάσιο. Εχει αρκετά επίπεδα, συνολικά 4. Κάνουν εστιασμένη δουλειά ανά επίπεδο και συχνά τεστ προσομοίωσης για να κρίνουν πού υπάρχουν κενά ώστε να εστιάσουν εκεί.

Γενικά δεν χρειάζεται να κάνεις ιδιαίτερα γιατί βάζουν αρκετή δουλειά. Οποιος θέλει να τρέξει ίσως κάποιο δίπλωμα μπορεί να κάνει ιδιαίτερο. Δηλ. να το πάρει πριν τον κανονικό χρόνο.

Για το Pierce τι άλλο έμαθες τελικά?? Εκεί φυσικά δεν γίνεται 2η ξένη γλωσσα..... το ξέρεις αυτό. Εστιάζουν μόνο στην άριστη γνώση αγγλικών.

Ναι, το γνωρίζω ότι στο std πρόγραμμα δεν κάνουν 2η ξένη γλώσσα, τα αγγλικά πάντως τα μαθαίνουν τέλεια, τα παιδιά μιλούν με τέτοια άνεση σαν να ζουν στις ΗΠΑ! Σε ότι αφορά τις υποτροφίες (35 ακαδημαϊκές στο σύνολο, έχει και κάποιες μουσικές και αθλητικές δεν ρώτησα όμως για αυτές), μου είπαν ότι σε δύο παιδιά δίνουν ολική υποτροφία, ενώ στα επόμενα 33 στην κατάταξη του τεστ δίνουν έκπτωση διδάκτρων 50%, 35% και 25%.

Στην Εράσμειο έμαθα ότι έχει αρκετά λιγότερα τμήματα στο Γυμνάσιο σε σύγκριση με το Δημοτικό, γιατί πιστεύετε συμβαίνει αυτό; Με προβληματίζει αν υπάρχει "απώλεια", πχ παιδιά-γονείς που δεν είναι ευχαριστημένα και συνεχίζουν αλλού.

Με προβληματίζει επίσης η διαδοχή στην ιδιοκτησία. Η κα. Βόσσου είναι απίστευτος άνθρωπος, αλλά τα παιδιά δεν ξέρω αν έχουν αντίστοιχες ικανότητες.

Ναι, το γνωρίζω ότι στο std πρόγραμμα δεν κάνουν 2η ξένη γλώσσα, τα αγγλικά πάντως τα μαθαίνουν τέλεια, τα παιδιά μιλούν με τέτοια άνεση σαν να ζουν στις ΗΠΑ! Σε ότι αφορά τις υποτροφίες (35 ακαδημαϊκές στο σύνολο, έχει και κάποιες μουσικές και αθλητικές δεν ρώτησα όμως για αυτές), μου είπαν ότι σε δύο παιδιά δίνουν ολική υποτροφία, ενώ στα επόμενα 33 στην κατάταξη του τεστ δίνουν έκπτωση διδάκτρων 50%, 35% και 25%.

Στην Εράσμειο έμαθα ότι έχει αρκετά λιγότερα τμήματα στο Γυμνάσιο σε σύγκριση με το Δημοτικό, γιατί πιστεύετε συμβαίνει αυτό; Με προβληματίζει αν υπάρχει "απώλεια", πχ παιδιά-γονείς που δεν είναι ευχαριστημένα και συνεχίζουν αλλού.

Με προβληματίζει επίσης η διαδοχή στην ιδιοκτησία. Η κα. Βόσσου είναι απίστευτος άνθρωπος, αλλά τα παιδιά δεν ξέρω αν έχουν αντίστοιχες ικανότητες.

Το γυμνάσιο έχει 4 τμήματα. Το δημοτικό είχε 5, αλλά το ένα τμήμα ολόκληρο έφυγε για τη γερμανική σχολή. Ελάχιστα παιδιά φύγανε για δημόσια κυρίως, όχι άλλα ιδιωτικά (εκτός από 2 που είχαν τα αδέλφια τους στο Pierce). Δεν υπάρχει απώλεια, δυστυχώς ή ευτυχώς, και γιαυτό πιέζουν να γραφόμαστε εγκαίρως γιατί τις δίνουν τις θέσεις μετά στους εξωτερικούς που έρχονται σωρηδόν, κυρίως από ελληνογερμανική αγωγή.

Αυτό για την κα Βόσσου, ισχύει, αλλά να ξέρεις ότι το σχολείο διοικείται από ομάδα ολόκληρη και όχι από το γιο ή την κόρη. Και τώρα π.χ. στο γυμνάσιο δεν ανακατεύεται αυτή καθόλου. Τώρα φυσικά τι γίνεται από πίσω, κανείς δεν ξέρει....

Διαφημίσεις

Συγνώμη που επεμβαίνω απλά θα σου πω και εγω απο κοντά και απο εξω την άποψη μου.

Στο γυμνάσιο μειώνονται τα τμήματα κυρίως για 2 λόγους. Οχι διότι δεν είναι ευχαριστημένοι πάντως.

1. δίδακτρα , τα παιδιά έχουν πάρει βάσεις και συνεχίζουν σε δημόσιο.

2 Πολλά παιδιά συνεχίζουν στην Γερμανική Σχολή είτε γιατι το θέλουν , είτε διότι τα δίδακτρα είναι αρκετά μειωμένα σε συνδυασμό οτι και πάλι είναι σε ένα καλό σχολείο.

Παλαιότερα δεν είχε κάν γυμνάσιο αρα ήταν δεδομένο οτι τα παιδιά θα συνεχίσουν Γερμανική Σχολή.

Για την ''συνέχεια'' του Σχολείου δεν τίθεται καν θέμα. Άλλωστε καλή η μαμά αλλά ο μπαμπάς ήταν η ψυχή κάποτε.Αλλάζουν τα πράγματα

κι εγώ αυτό ξέρω. ότι έρχονται στο δημοτικό για να πάρουν τις βάσεις αλλά στο Γυμνάσιο μπορεί να συνεχίσουν στο δημόσιο, γιατί τα χρήματα είναι πολλά, είναι η αλήθεια (κι εμείς κάπως έτσι ξεκινήσαμε και βλέπουμε). άλλοι φεύγουν για τη Γερμανική σχολή γιατί ως τελικός στόχος είναι οι σπουδές στην Γερμανία. συνήθως, αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος από το σχολείο φεύγει στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, δεν περιμένει να αλλάξει βαθμίδα. ειδικά όταν πληρώνει και θεωρεί ότι πετάει τα λεφτά του.

bobonela ...απο Ελληνογερμανική Αγωγή γιατί σας έρχονται?

Αν ακούσεις κάτι ... μοιράσου το μαζί μας .Ευχαριστώ πολύ.

Η Ελληνογερμ. Αγωγή χάνει ένα τμημα ολόκληρο κάθε χρόνο συνολικά, δηλ. κάπου στα 30 παιδιά, σε διάφορες τάξεις του δημοτικού και στην Α'γυμν., τα οποία έρχονται Ερ.

Αν πηγαίνεις εκεί, θα το έχεις ακούσει....

Κυρίως για οικονομικούς λόγους, αφού στην ΕΑ τα πάντα πληρώνονται αδρά, σε αντίθεση με την Εράσμ. π.χ. δίνει η ΕΑ βιβλιαράκια 50σελιδα, με φωτοτυπίες απλά δεμένες, τα οποία πληρώνεις και κουβαλάς μαζί ολόκληρα, ενώ η Ερ. δίνει τον τριπλάσιο όγκο σε φωτοτυπίες όλη τη χρονιά, τα οποία είναι στο πρόγραμμα.

Αλλά και λόγω κλίματος. Η Ερ. έχει πιο οικείο και οικογενειακό κλίμα γενικότερα και η επαφή με τη διοίκηση είναι πιο εύκολη, σε αντίθεση με την ΕΑ που απ'ό,τι λένε, αδυνατούν να συνεννοηθούν.

Αυτά τα δύο είναι τα βασικά που λένε όλοι όσοι έρχονται.

Απο κει και περα δεν έχει νόημα να μπούμε σε επιμέρους συγκρίσεις λεπτομερειών. Τα βασικά είναι αυτά.

Bobonela εκεί πηγαίνουμε .Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο .Βλέπω και το αλμπουμ με τις φωτο των παιδιών σε όλο το δημοτικό κάθε χρόνο (επίτηδες) και δεν έχω δει κάποια τέτοια μεγάλη αλλαγή.Στην αλλαγή για γυμνάσιο είναι όντως πολλά 1 τμήμα σίγουρα , ίσως και πιο πολλά.

Αυτο με τις φωτοτυπίες δεν ισχύει (είναι βιβλιοτετράδια κανονικά βιβλία του μαθήματος), αλλα είναι και κάτι αδιάφορο όπως λες.

Αυτο που ισχύει σίγουρα , είναι, ότι όλα είναι όντως ακριβά , έχω ακούσει να φύγει κάποιος για δεν αντέχει άλλο τα δίδακτρα,λόγος που είναι κατανοητός, αλλα το βασικότερο και ουσιαστικότερο είναι αυτό για το κλίμα και ήθελα να ξέρω ... τι λένε αυτοί που φεύγουν , γιατί προφανώς αυτοί που μένουν δεν έχουν παράπονο.

Αισθάνομαι ότι το οικονομικό μέρος είναι απλά δικαιολογία. Πρέπει να υπάρχει άλλος λόγος σοβαρότερος.Θα δούμε....

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες.

Πάντως έχει τύχει να φύγουν μαθητές από ιδιωτικό σχολείο στο οποίο οι γονείς είχαν εγγραφεί για λόγους πρεστίζ ( ναι υπάρχουν και τέτοιοι γονείς μη σας φαίνεται παράξενο) . Οι συγκεκριμενοι γονεις που δεν μπορουν να ανταποκριθουν λόγω κρίσης πια στα διδακτρα φεύγουν κατηγορώντας το σχολειο για διαφορους λόγους γιατι δεν επιθυμουν να παραδεχτούν οτι δυστυχως χτυπησε και αυτους η κριση. Μαλιστα πολλοι από αυτούς κακολογουν ανεξέλεγκτα ενώ οι ιδιοι εχουν αφησει πισω τους χιλιαδες ευρώ οφειλή.

Πάντως έχει τύχει να φύγουν μαθητές από ιδιωτικό σχολείο στο οποίο οι γονείς είχαν εγγραφεί για λόγους πρεστίζ ( ναι υπάρχουν και τέτοιοι γονείς μη σας φαίνεται παράξενο) . Οι συγκεκριμενοι γονεις που δεν μπορουν να ανταποκριθουν λόγω κρίσης πια στα διδακτρα φεύγουν κατηγορώντας το σχολειο για διαφορους λόγους γιατι δεν επιθυμουν να παραδεχτούν οτι δυστυχως χτυπησε και αυτους η κριση. Μαλιστα πολλοι από αυτούς κακολογουν ανεξέλεγκτα ενώ οι ιδιοι εχουν αφησει πισω τους χιλιαδες ευρώ οφειλή.

Αυτό που λες ισχύει κατά κόρον.... Ξέρω περιπτώσεις τέτοιες. Και μάλιστα ο νόμος τους προστατεύει και δεν μπορεί το σχολείο να τους διώξει μέχρι να ολοκληρωθεί η βαθμίδα στην οποία φοιτά το παιδί. Και αφού φύγουν τελικά, τους κυνηγάνε με μηνύσεις...... Είναι ψώνια που αντί να πάνε σε ένα φθηνότερο σχολείο, προτιμάνε το ακριβό με χρέος...

Ferby, όποιος φεύγει από ένα σχολείο, είναι δυσαρεστημένος. Λίγοι θα πουν, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι αλλά είναι ακριβό.

Αν εσύ είσαι ευχαριστημένη και βλέπεις ότι το πρόγραμμα του σχολείου αξίζει τα λεφτά του, και αν φυσικά μπορείτε να τα πληρώνετε, μην το ψάχνεις παραπάνω. Άλλωστε σε ένα ιδιωτικό σχολείο, το ερώτημα δεν πρέπει να είναι ποια είναι τα αρνητικά του, αλλά ποια είναι τα θετικά του.

• 1 month later...

Ισχύει ότι στην Εράσμειο δεν υπάρχουν δραστηριότητες σστο Γυμνάσιο?Δηλαδήμέχρις τις 2.30 έχουν το βασικο προγραμμα Υπουργείου & Γερμανικά. Μήπως δεν κατάλαβα καλά?

Ισχύει ότι στην Εράσμειο δεν υπάρχουν δραστηριότητες σστο Γυμνάσιο?Δηλαδήμέχρις τις 2.30 έχουν το βασικο προγραμμα Υπουργείου & Γερμανικά. Μήπως δεν κατάλαβα καλά?

Από όσο ξέρω υπάρχουν διαφοροι Όμιλοι, 2 φορές τη βδομάδα, για όποιον ενδιαφέρεται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...