Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια!!Μωρό 6,5 μηνών ΔΕΝ θέλει να φάει τίποτα....

Zoiskos

Recommended Posts

Χρειαζομαι συμβουλες πως μπορω να την πεισω να φαει το μεσιμεριανο. Συγκεκρημενα δεν τρωει καθολου κρεας, λαχανικα, ζημαρικα. Απο φρουτα παμε καλα (μπορει να φαει ακομα και 200γρ) και τρωμε κρεμες περιπου 10 κουταλακια και γιαουρτακι βρεφικο, το αλλο δεν το τρωει με τιποτα. Μετα απο καθε φαγητο θηλαζει και απεριοριστα τη νυχτα. Η παιδιατρος λεει οτι να επιμενω στο φαγητο αλλα αν την ζωρηζω εχουμε κλαμματα, οποτε της δινω γαλα μετα. Κυριως φοβαμαι για να μην παθει ανεμια επειδη δεν τρωει κρεας. Το βαρος -υψος μας ειναι παρα πολυ καλο (9κιλα, και 73 εκ υψος).

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 92
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

Γενικά κάθε γιατρός ακολουθεί άλλη τακτική με τις στερεές. Άλλος δίνει πρώτο φαγητό ρυζαλευρο κ άλλος ούτε να το ακούσει. Άλλος λέει πχ πορτοκαλι εισαγωγή πιο αργά κ άλλος το δίνει από την αρχή. Αν εμπιστεύεσαι το γιατρό σου θα ακολουθήσεις τη γραμμή του γιατί θα πελαγωσεις. Εγώ θεωρώ πως πρέπει να βασιζόμαστε στις οδηγίες του παιδιάτρου αλλά κυριως κ πάνω απ'ολα να ακολουθουμε το παιδί. 7 μηνών είναι πολύ νωρίς για να ανησυχείς πάντως για διατροφικές συνήθειες. Εδώ η δική μου που είναι 15 κ τη μια φορά τρώει ένα πιάτο δικο μας μακαρόνια με κιμά κ την άλλη δε θέλει ούτε να το δει κ τη βγάζει με μπανανα. Ξέρω ότι αν θηλάζεις δίνεις απεριόριστα μαζί με τις στερεές, για τη σκόνη δεν ξέρω πως πάει. Αν θες να αυξήσεις το βάρος μπορείς να δίνεις πιο θερμιδογονα φρούτα πχ αβοκάντο ή αν το επιτρέπει η παιδίατρος (δε θυμάμαι από πότε επιτρέπεται) να βάζεις στη φρούτοκρέμα ταχίνι. 

Τον εμπιστεύομαι! Ήταν κατά των τυποποιημένων βρεφικών τροφών όπως και εγώ και υπέρ του θηλασμού άσχετα αν στην περίπτωση μου απέτυχε.αβοκαντο και ζυμάρικα , τραχανά δίνω. Ταχίνι όχι ακόμη. Διαβάζοντας σας καθησύχασα τον εαυτό μου. Το άγχος μου ήταν η στασιμότητα του βάρους σε αυτήν την ηλικία ( δεν μπουσουλαει δεν είχε έντονη δραστηριότητα) και η άρνηση για φαγητό χωρίς παιχνιδια, σκεφτόμουν κάθε φορά αυτό θα γίνεται; Σήμερα εφαρμόσαμε ένα απλό πλάνο ταισματος χωρίς τραγούδια κτλ και έφαγε πολύ... Ίσως έτυχε ,θα δείξει.

2 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Χρειαζομαι συμβουλες πως μπορω να την πεισω να φαει το μεσιμεριανο. Συγκεκρημενα δεν τρωει καθολου κρεας, λαχανικα, ζημαρικα. Απο φρουτα παμε καλα (μπορει να φαει ακομα και 200γρ) και τρωμε κρεμες περιπου 10 κουταλακια και γιαουρτακι βρεφικο, το αλλο δεν το τρωει με τιποτα. Μετα απο καθε φαγητο θηλαζει και απεριοριστα τη νυχτα. Η παιδιατρος λεει οτι να επιμενω στο φαγητο αλλα αν την ζωρηζω εχουμε κλαμματα, οποτε της δινω γαλα μετα. Κυριως φοβαμαι για να μην παθει ανεμια επειδη δεν τρωει κρεας. Το βαρος -υψος μας ειναι παρα πολυ καλο (9κιλα, και 73 εκ υψος).

Απ τη στιγμη που το μωρακι σ πίνει μητρικό γάλα κ είναι καλά σε κιλά δεν χρειάζεται να αγχωνεσαι.. Τον πρώτο χρόνο η κυρία τροφή είναι το γάλα, οι στερεές είναι για να μάθουν σε νέες γεύσεις.. Μην την πιεζεις καθόλου, για μένα καλύτερα να αφήσεις για μερικές μέρες το μεσημεριανό κ να το ξανά δώσεις αργότερα, ίσως να το τρώει πιο ευχάριστα.. Έχεις δοκιμάσει να της δίνεις σε κομματάκια μήπως δεν της αρέσει το πολτοποιημενο φαγητό? Δοντακια έχει?? Αφού είστε καλά σε κιλά δεν χρειάζεται να της το δίνεις με το ζόρι

4 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Πιθανότατα να προτιμά τις πιο γλυκές γεύσεις. Θα μπορούσες να προσθέσεις στα λαχανικά κολοκύθα κίτρινη ή γλυκοπατάτα. Δοκίμασε να τα βρασεις στο ζωμό του κρέατος κ αν της αρεσουν προσθέτεις κ το μοσχάρι.

On 12/3/2018 at 5:21 ΜΜ, Δωρα είπε:

Κυριως φοβαμαι για να μην παθει ανεμια επειδη δεν τρωει κρεας.

Δεν υπαρχει καμια τροφη που δεν μπορει να αντικατασταθει. Αφου δεν τρωει κρεας, επεμεινε σε οσπρια, αυγο και μελασα ή πετιμεζι που ειναι πλουσια σε σιδηρο. Επισης, θα σου προτεινα να σταματησεις τα βρεφικα γιαουρτακια καθως δεν προσφερουν τιποτα και προκαλουν προτιμηση στις γλυκες γευσεις, λογω του οτι περιεχουν πολλα σακχαρα.

Διαφημίσεις

πρίν από 12 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Δεν υπαρχει καμια τροφη που δεν μπορει να αντικατασταθει. Αφου δεν τρωει κρεας, επεμεινε σε οσπρια, αυγο και μελασα ή πετιμεζι που ειναι πλουσια σε σιδηρο. Επισης, θα σου προτεινα να σταματησεις τα βρεφικα γιαουρτακια καθως δεν προσφερουν τιποτα και προκαλουν προτιμηση στις γλυκες γευσεις, λογω του οτι περιεχουν πολλα σακχαρα.

Συμφωνώ απόλυτα με τα επιδόρπια γιαουρτιού, δεν προσφέρουν τίποτα, αντίθετα κανονικό γιαούρτι κατσικίσιο η πρόβειο με αλεσμένα φρούτα θα ενισχύσει τον οργανισμό. Ιδίως σε λίγο καιρό με τα γευστικά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά φρούτα θα είναι καλύτερη επιλογή.

On 3/12/2018 at 10:20 PM, Mama_Anesti_ said:

Πιθανότατα να προτιμά τις πιο γλυκές γεύσεις. Θα μπορούσες να προσθέσεις στα λαχανικά κολοκύθα κίτρινη ή γλυκοπατάτα. Δοκίμασε να τα βρασεις στο ζωμό του κρέατος κ αν της αρεσουν προσθέτεις κ το μοσχάρι.

Και εγω αυτο σκεφτηκα και δοκημασα γλυκοπατατα αλλα ισα ισα που δεχτηκε να το δοκημασει εφαγε 1,5 κουταλιτσα δηλαδη.

On 3/13/2018 at 9:20 PM, Sentir...natureza said:

Τιποτα αυτα που προτεινεις δεν εχουμε δοκημασει ακομα, τωρα θα ξεκηναμε σιγα σιγα το αυγο οποτε δεν μπορω να το αντικαθηστησω, αλλα ουτε τα λαχανικα τρωει. Το προβιο γιαρτι το εχουμε δοκημασει για μερικες μερες το ψηλοετρωγε αλλα μετα το αρνηθηκε και αυυτο εκει ξεκηνησα να της δινω τα βρεφικα, αλλα το πολυ το μισο κεσεδακι θα το φαει..

On 3/13/2018 at 9:36 PM, Dust pink said:

Συμφωνώ απόλυτα με τα επιδόρπια γιαουρτιού, δεν προσφέρουν τίποτα, αντίθετα κανονικό γιαούρτι κατσικίσιο η πρόβειο με αλεσμένα φρούτα θα ενισχύσει τον οργανισμό. Ιδίως σε λίγο καιρό με τα γευστικά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά φρούτα θα είναι καλύτερη επιλογή.

Θα το δοκημασει παλι με διαφορετικα φρουτα....κκαι θα δουμε.

1 hour ago, Δωρα είπε:

Τιποτα αυτα που προτεινεις δεν εχουμε δοκημασει ακομα, τωρα θα ξεκηναμε σιγα σιγα το αυγο οποτε δεν μπορω να το αντικαθηστησω, αλλα ουτε τα λαχανικα τρωει. Το προβιο γιαρτι το εχουμε δοκημασει για μερικες μερες το ψηλοετρωγε αλλα μετα το αρνηθηκε και αυυτο εκει ξεκηνησα να της δινω τα βρεφικα, αλλα το πολυ το μισο κεσεδακι θα το φαει..

Οσπρια; Ψαρι; Μελασα; Ολα εχουν σιδηρο (αφου δεν δινετε ακομη αυγο). Δοκιμασε προβειο γιαοουρτι και βαλε μεσα φρουτα ή βαλε το γιαουρτι στο φαγητο οταν το σερβιρεις (πχ ρυζι, τραχανα κα).

@Δωρα να ξερεις πως στα βρεφη πρεπει να δοκιμασουν μια γευση τουλαχιστον 7 φορες και να την αρνηθουν για να συμπερανουμε οτι δεν τους αρεσει. Μια καινουρια γευση αρχικα τους φαινεται παραξενη και την αρνουνται, δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν τους αρεσει.Οποτε μπορεις να δοκιμασεις ξανα να δωσεις καποια λαχανικα οπως η γλυκοπατατα ή γιαουρτακι κατσικισιο.

2 ώρες πρίν, CMES είπε:

στα βρεφη πρεπει να δοκιμασουν μια γευση τουλαχιστον 7 φορες και να την αρνηθουν για να συμπερανουμε οτι δεν τους αρεσει.

Είναι σωστό αυτό. Ο δικό μου στην αρχή ούτε το αυγό έτρωγε ούτε τον τραχανά ή το ρύζι. Εκανα ενα διάλειμμα λόγων ημερών και όταν τα ξαναδοκιμασε τα τρώει μία χαρά.

Διαφημίσεις

Ένα πλούσιο γεύμα σε σίδηρο και βιταμίνες είναι όσπρια (ρεβύθια κυρίως) με ρύζι. Αν τρώτε αυγό κρόκο πρόσθεσε στο φαγητό της. Το συγκεκριμένο γεύμα είναι πλούσιο για μικρούς και μεγάλους!! 

• 4 εβδομάδες μετά...

Δεν βρήκα κάτι σχετικό οπότε γράφω εδώ, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν πρέπει να γράψω αλλού. Θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα θέμα που με απασχολεί. Σημειώνω ότι δεν θηλάζω, δεν θήλασα καθόλου λόγω φαρμάκων, και το μωρό μου 9 μηνών πια τρέφεται αποκλειστικά με γάλα σκόνη. Και εκεί είναι το πρόβλημα. Ξεκινήσαμε κανονικά 6 μηνών (κλεισμένοι) την σταδιακή εισαγωγή στις στερεές τροφές. Για λίγες μέρες έτρωγε 1-2 κουταλίτσες, μετά δεν δοκίμαζε καν, μετά ξανά 1-2 κουταλίτσες και απλώς μια μέρα σταμάτησε να δοκιμάζει. Δηλαδή δείχνει αποστροφή στο κουτάλι, με το που το βλέπει γυρίζει το κεφάλι. Και αν σπανιότατα δοκιμάσει πάλι αναγουλιάζει και σταματάει. Δεν έχουμε πιέσει το μωρό καθόλου για να φάει, καμιά στιγμή. Κάθεται στο καρεκλάκι πάντα μαζί μας, έχω δοκιμάσει να δώσω το φαγητό σε διάφορες μορφές, κομματάκια, λιωμένο κλπ., διάφορες γεύσεις, να πεινάει πολύ, λίγο, καθόλου, να βάζω το φαγητό στο τραπεζάκι να το περιεργαστεί και να φάει με τα χέρια, τίποτα. Το πιάνει και ενώ βάζει τα πάντα στο στόμα, το φαγητό καθόλου.  Πρόσφατα πήραμε και ένα διχτάκι δοκιμής φαγητού. Αυτό κάποιες φορές το γλύφει, άλλες όχι. Προσφέρω όλα τα γεύματα, δηλαδή μέσα στη μέρα δίνω και φρούτα, κρέας, αυγό πια, δημητριακά κλπ αλλά απλώς τα φτιάχνω, τα προσφέρω και τα τρώω εγώ. Στις καμπύλες είναι στο μέσο όρο, πίνει γάλα ανά τρίωρο περίπου (ακόμα και το βράδυ), καθόλου νερό (έχουμε πάρει πολλών ειδών εκπαιδευτικά ποτηράκια) και γενικά δεν έχει αλλάξει τίποτα εδώ και πολλούς μήνες. Έχουμε αγχωθεί και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ο γιατρός υποστηρίζει ότι είναι κακόφαγο παιδί, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και απλώς περιμένουμε. Τι γνώμη έχετε; Καμιά ιδέα;

πρίν από 52 λεπτά , Gkely είπε:

Δεν βρήκα κάτι σχετικό οπότε γράφω εδώ, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν πρέπει να γράψω αλλού. Θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα θέμα που με απασχολεί. Σημειώνω ότι δεν θηλάζω, δεν θήλασα καθόλου λόγω φαρμάκων, και το μωρό μου 9 μηνών πια τρέφεται αποκλειστικά με γάλα σκόνη. Και εκεί είναι το πρόβλημα. Ξεκινήσαμε κανονικά 6 μηνών (κλεισμένοι) την σταδιακή εισαγωγή στις στερεές τροφές. Για λίγες μέρες έτρωγε 1-2 κουταλίτσες, μετά δεν δοκίμαζε καν, μετά ξανά 1-2 κουταλίτσες και απλώς μια μέρα σταμάτησε να δοκιμάζει. Δηλαδή δείχνει αποστροφή στο κουτάλι, με το που το βλέπει γυρίζει το κεφάλι. Και αν σπανιότατα δοκιμάσει πάλι αναγουλιάζει και σταματάει. Δεν έχουμε πιέσει το μωρό καθόλου για να φάει, καμιά στιγμή. Κάθεται στο καρεκλάκι πάντα μαζί μας, έχω δοκιμάσει να δώσω το φαγητό σε διάφορες μορφές, κομματάκια, λιωμένο κλπ., διάφορες γεύσεις, να πεινάει πολύ, λίγο, καθόλου, να βάζω το φαγητό στο τραπεζάκι να το περιεργαστεί και να φάει με τα χέρια, τίποτα. Το πιάνει και ενώ βάζει τα πάντα στο στόμα, το φαγητό καθόλου.  Πρόσφατα πήραμε και ένα διχτάκι δοκιμής φαγητού. Αυτό κάποιες φορές το γλύφει, άλλες όχι. Προσφέρω όλα τα γεύματα, δηλαδή μέσα στη μέρα δίνω και φρούτα, κρέας, αυγό πια, δημητριακά κλπ αλλά απλώς τα φτιάχνω, τα προσφέρω και τα τρώω εγώ. Στις καμπύλες είναι στο μέσο όρο, πίνει γάλα ανά τρίωρο περίπου (ακόμα και το βράδυ), καθόλου νερό (έχουμε πάρει πολλών ειδών εκπαιδευτικά ποτηράκια) και γενικά δεν έχει αλλάξει τίποτα εδώ και πολλούς μήνες. Έχουμε αγχωθεί και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ο γιατρός υποστηρίζει ότι είναι κακόφαγο παιδί, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και απλώς περιμένουμε. Τι γνώμη έχετε; Καμιά ιδέα;

Απ τη στιγμή που το παιδάκι μέσω του γάλακτος παίρνει κανονικά βάρος θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να αγχωνεστε! Ας δίνετε φαγητό να το επεξεργάζεται με τα χερακια του κ κάποια στιγμή θα θελήσει να το βάλει κ στο στόμα.. Θα περάσει σίγουρα από αυτό το στάδιο της εξερεύνησης απλά προς το παρόν δεν του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει!

1 ώρα πρίν, Gkely είπε:

Αν αναγουλιάζει, προσωπικά θα αναζητούσα πλέον τη γνώμη ενός ειδικού. Το να τρώει ελάχιστες μπουκιές ένα μωρό αυτής της ηλικίας είναι πολύ φυσιολογικό, αλλά να το αηδιάζει η υφή του φαγητού, όχι. Νομίζω ότι οι θεραπείες σε αυτές τις περιπτώσεις αφορούν λογοθεραπευτή, αλλά μπορεί και να θυμάμαι λάθος. Αν συνέβαινε στο παιδί μου, θα το έψαχνα πάντως. Iσως με ένα γαστρεντερολόγο για να αποκλειστεί κάποια δυσκολία η πόνος που έχει να κάνει με το φαγητό και μετά με αναπτυξιολόγο;

Συμφωνω,δωσ'τε του κ αλλο χρονο

Προσφερε κανονικα τα γευματα,κ οποτε κ οσο θελει θα δοκιμασει

Το ιδιο κ με το νερο δοκιμασε με απλο ποτηρακι,καλαμακι,κουταλακι

Ρωτησε το γιατρο για λιγο φυσικο χυμο φρουτων αραιωμενο η σμουθις με γιαουρτι κ φρουτα

Συνεχισε να δοκιμαζεις αλλες ωρες,θερμοκρασιες κ υφες κ να το αφηνετε να πειραματιστει

Φανταζομαι λογω ηλικιας πλεον δ εχετε ιδιαιτερες απαγορευσεις στα φαγητα,οποτε προσπαθησε να μαγειρευεις για ολους σας το ιδιο,χωρις αλατι,πολλα μπαχαρικα,κ χωρις τσιγαρισμα-τηγανισμα.δοκιμασε κ ψητα στο φουρνο,τα νεροβραστα δ ειναι κ τοσο νοστιμα

Υπομονη,μετα το χρονο ανοιγει σχετικα η ορεξη,ειδικα αν δ ενοχλουν τα δοντακια

Επισης μπορειτε να κανετε εξετασεις αιματος,καμια φορα η ελλειψη βιταμινων οδηγει σε ανορεξια,αλλα μπορειτε να περιμενετε κ μολις χρονισει που κανουν συνηθως

Παντα βοηθαει οταν τρωει ολη η οικογενεια μαζι

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Διαφημίσεις

Μπορει να ειναι χαζη σαν σκεψη,αλλα μηπως τοενοχλει το κουταλι;δοκιμασεσιλικονης,πλαστικο,δικο μας μικρο

Εμενα κ τα δυο παιδια προτιμουσαν να τσιμπαω με πηρουνι κ να τους δινω,πχ ενα ενα φασολι:confused:,η με το χερι,μπουκιτσες ψωμακι,κεφτεδακι,μπανανα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το είχα σκεφτεί κι εγώ, έχω δοκιμάσει με πολλά κουταλάκια, όπως τα λες vicky86, αλλά τίποτα. Το θέμα είναι ότι δεν δοκιμάζει καν, δεν δοκιμάζει και απορρίπτει, δεν δοκιμάζει, πλήρης άρνηση, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, πχ πίεση, πνίξιμο κλπ. 

4 ώρες πρίν, Gkely είπε:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το είχα σκεφτεί κι εγώ, έχω δοκιμάσει με πολλά κουταλάκια, όπως τα λες vicky86, αλλά τίποτα. Το θέμα είναι ότι δεν δοκιμάζει καν, δεν δοκιμάζει και απορρίπτει, δεν δοκιμάζει, πλήρης άρνηση, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, πχ πίεση, πνίξιμο κλπ. 

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Απο την στιγμή που το παιδί βγάζει άρνηση σε όλες τις τροφές (απ' ότι κατάλαβα) θα δοκίμαζα ως τελευταία λύση και κρίνοντας από την ηλικία του μωρού να δώσω πρωτοβουλία στο ίδιο, πχ με επίβλεψη λίγο κόρα ψωμιού στο χεράκι η κάποια άλλη μαλακή τροφή. Για μένα θα πρέπει να συμβουλευτείς και γνώμη ενός άλλου παιδιάτρου γιατί η άποψη "κακοφαγου" σε όλα παιδιού δεν με πείθει και πολύ! 

7 ώρες πρίν, Gkely είπε:

Επειδή θυμήθηκα ότι κάτι σχετικό είχα διαβάσει όταν η κόρη μου αρνιόταν κάποιες υφές στο χρόνο, ξαναέψαξα σε όσα site θυμόμουν και βλέπω ότι περίπου 9 μήνες είναι το όριο για  περαιτέρω διερεύνηση αν ένα μωρό δε δέχεται τα στερεά, καθώς μετά από αυτή την ηλικία δυσκολεύει πια και η εισαγωγή και σιγά σιγά χάνεται το παράθυρο για εξοικείωση με νέες υφές. 

Δες και εδω για το θέμα γενικότερα και πιθανά σχετικά προβληματα και αντιμετωπίσεις:

https://static.livemedia.gr/livemedia/documents/al17869_us80_20151208152215_siafakas.pdf

http://pediatros-thes.gr/άρθρα/to-μωρό-μου-δεν-τρώει-στερεές-τροφές/

εμένα η πρώτη τροφή πραγματικά στερεή, που δοκίμασε,... ήταν στεγνό παξιμάδι.... ! το πολύ σκληρό. αυτό που μόνο αν το πιπιλίσεις , μαλακώνει.  

Έχει τέτοια  σε βιολογκά καταστήματα. γιατί το βιο αλεύρι/ψωμί δεν εχει μέσα τεχνητές ύλες για να είναι μαλακό και έτσι η κόρα ή το παξιμάδι, είναι σαν "πέτρα" ανάλογα με το ψήσιμο κλπ.. 

δεν ειναι απαραίτητο ότι τους αρέσουν οι μαλακές υφές ....   και επίσης έφτιαχνα μασητικά μπισκότα. που δεν λιώνουν με τίποτα παρά μόνο εάν τα εχει πολύ ώρα στο στομα και μαθει και τα μαλακώνει επίτηδες. 

Της άρεσε η διαδικασία. 

Εξάλντλησες τις γευσεις σε θέματα γλυκού ξινού πικρού να δείς τι έλκει εκεί περισσότερο ?  κολοκύθα δοκίμασες  ? 

συμφωνώ κ γω να συμβουλευτείς κ άλλο παιδίατρο.  

....αλλάζει κάτι όταν είναι πεινασμένο? 

Έχω προσφέρει πολλές γεύσεις αλλά τα περισσότερα απ ό,τι έχω προσφέρει δεν τα έχει δοκιμάσει, γυρίζει το κεφάλι από την άλλη ή σφίγγει τα χείλη της, δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να δοκιμάσει και να απορρίψει. Ως τώρα ό,τι έχετε προτείνει (και σας ευχαριστώ πολύ) το έχουμε κάνει. Εκτός από το να δούμε και άλλο παιδίατρο ή κάποιον ειδικό. Φοβάμαι μήπως έχουμε ήδη αργήσει αλλά έως ένα σημείο το θεωρούσα φυσιολογικό και αναμενόμενο (κακώς μάλλον). 

Επεξεργάστηκαν by Gkely

On 11/4/2018 at 4:24 ΜΜ, Gkely είπε:

Έχω προσφέρει πολλές γεύσεις αλλά τα περισσότερα απ ό,τι έχω προσφέρει δεν τα έχει δοκιμάσει, γυρίζει το κεφάλι από την άλλη ή σφίγγει τα χείλη της, δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να δοκιμάσει και να απορρίψει. Ως τώρα ό,τι έχετε προτείνει (και σας ευχαριστώ πολύ) το έχουμε κάνει. Εκτός από το να δούμε και άλλο παιδίατρο ή κάποιον ειδικό. Φοβάμαι μήπως έχουμε ήδη αργήσει αλλά έως ένα σημείο το θεωρούσα φυσιολογικό και αναμενόμενο (κακώς μάλλον). 

Συγνώμη αλλά δεν έχω το χρόνο για να διαβάσω όλα τα σχόλια κ δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί: τρώτε μαζί? Καθεστε κ οι τρείς στο τραπέζι? Ίσως έτσι να θελήσει να σας μιμηθεί!

Διαβάζοντας παρόμοια περιστατικά προσπαθώ να βγάλω συμπεράσματα αλλά τελικά είπα να γράψω κ την περίπτωση μου.

Η μικρή μου κοντεύει τώρα 6 μηνών. Στην τελευταία επίσκεψη στο γιατρό ήταν 6.650 κιλά κ διαπιστώσαμε ότι είχε χασει λιγο βάρος ενώ τον προηγουμενο μήνα είχε πάρει μόνο 200 γραμμάρια με αποκλειστικό θηλασμό πάντα. Παρόλα αυτά ψηλώνει κ αναπτύσσεται φυσιολογικά.

Είπαμε να ξεκινήσουμε τις στέρεες σιγά σιγά για να βοηθήσουμε το βάρος κ αν ήθελε το παιδί κ ξένο γάλα. Ο μήνας κοντεύει να περάσει κ έχουμε κάνει ελάχιστη πρόοδο. Με το ζόρι τρώει λίγη κρέμα βανίλια το απόγευμα, αντιδρά στη γεύση της φρουτοκρεμας κ δεν θέλει καθόλου το μπουκάλι. Θηλάζει αρκετά μέσα στη μερα αλλά πολλές φορές γκρινιάζει στο στήθος κ δεν μένει πολλή ώρα.

Να προσθέσω ότι το βράδυ πιπιλίζει το στήθος για να κοιμάται αλλιώς δεν βγαίνει η νύχτα, ενώ τη μέρα την κοιμιζω κ με πιπίλα καμία φορά κ την βάζω στο καρότσι. Κατά τα άλλα γκρινιάζει όταν την αφήνω κάτω κ θέλει συνέχεια κουβαλημα κ αγκαλιά. Το βραδινό πιπίλισμα με έχει κουράσει κ θέλω να το κόψω σιγά σιγά αλλά την πιπίλα δε την θέλει κ τόσο.

Ξέρω ότι βρίσκεται σε αλμα αυτή την περίοδο κ άρχισε να τρυπάει το πρώτο της δοντάκι. Νιώθω όμως ότι τα προβλήματα μαζεύονται και δεν λύνω τιποτα. Τι να κάνω με το βάρος της; Να συνεχίσω το θηλασμό αλλά κ πώς να τον κόψω αφού πιπιλίζει το βραδυ; Πώς θα μάθει να κάθεται κ λίγο κάτω, κουράστηκα να κουβαλάω. Αν προτείνετε υπομονή το κάνω ήδη, έχω κ άλλη μια κόρη στα 4 έτη περίπου, δεν ειμαι πρωταρα! Δεν είναι απλα έτοιμη λέτε ακόμα για στέρεες;

Γειά σας δείτε εδώ  για το θέμα διερεύνησης πιθανών αιτιών άρνησης τροφής 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

On 13/4/2018 at 10:51 PM, Mama_Anesti_ said:

Συγνώμη αλλά δεν έχω το χρόνο για να διαβάσω όλα τα σχόλια κ δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί: τρώτε μαζί? Καθεστε κ οι τρείς στο τραπέζι? Ίσως έτσι να θελήσει να σας μιμηθεί!

Ευχαριστώ για την απάντηση Mama Anesti, ναι, όλοι μαζί τρώμε. Πήγαμε σε έναν έναν άλλον παιδίατρο για να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη αλλά αυτό που μας είπε πάνω κάτω είναι ότι αποτελεί χειριστική συμπεριφορά. Δεν ισχύει. Θα πάμε και σε τρίτο παιδίατρο καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...