Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια!!Μωρό 6,5 μηνών ΔΕΝ θέλει να φάει τίποτα....

Zoiskos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, μανούλες!!!:P:p

Είμαι εδώ και λίγο καιρό μέλος του φόρουμ και με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ σε διάφορα θέματα σχετικά με την μπουμπού μου και σας ευχαριστώ πολύ!!!!:DΤώρα, όμως,είμαι πραγματικά απελπισμένη...:cry: Η μπέμπα γεννήθηκε μικρή(2,600γρ) τον Αύγουστο. Είχαμε πάντα θέμα με το φαγητό της και όταν θήλαζε και με τον συμπλήρωμα κλπ αλλά το παλεύαμε. Υπήρχαν μέρες που έτρωγε πάρα πολύ καλά αλλά τις περισσότερες με το ζόρι έπινε την ποσότητα που έπρεπε... Όταν μπήκε στον 6 μήνα μας είπε ο παιδίατρος να αρχίσουμε φρουτόκρεμα και βανίλια και μετά από 1 μήνα να αρχίσουμε και την χορτόσοπα. Μέχρι και σήμερα δεν έχει φάει ΠΟΤΕ γεύμα με στρερεά εκτός από προχτές που ήπιε (με το μπουκαλι) τη χορτόσουπα (175 μλ). Μέχρι τότε το max που έιχε φάει σε στερεές ήταν 50 μλ. Όμως, από την Κυριακή, δεν ξαναέφαγε καθόλου τπτ άλλο εκτός από γάλα... Τί λέτε να φταίει;;;;;;;;; Έχουμε κάνει όλους τους συνδιασμούς και στη φρουτόκρεμα αλλά και στην κρέμα βανίλια. Δεν πιάνει τίποτε. Ο παιδίατρος λέει ότι είναι απλά δύσκολη στο φαγητό μιας και το βάρος της λέει είναι καλό (όταν έκλεισε τον 6ο ήταν 7 kg και 69 cm). Πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας!!!!!!!!!!!!:confused::confused: Ευχαριστώ πολύ!!!

Διαφημίσεις

Τιποτα δεν φταιει, υπαρχουν μωρα που αργουν πολυ να ξεκινησουν στερεες. Μη το πιεζεις, προσφερε κι αν δεν θελει ξαναδοκιμασε αλλη μερα. Λενε οτι δεν ειναι ετοιμος ο οργανισμος για καποιο λογο και το μωρο αρνειται να φαει.

Ξερω μωρα που μεχρι 11 μηνων δεν ηθελαν να φανε στερεες. Αν το μωρο θηλαζει δεν υπαρχει προβλημα. Οσα πινουν ξενο γαλα συνηθως πιεζονται να αντικαταστησουν γευματα γαλακτος με στερεες.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

τπτ δεν του φταιει..εμενα η κορουλα μου ακομα δεν τρωει μεγαλη ποσοτητα..για τα φρουτα ουτε συζητηση,μονο εαν της δωσω στο χερι κ αυτο οχι ολοκληρο..υπομονη να κανεις..μπορει απλα να μην εχεις φαγανο μωρακι

Xc60p3.png ghL0p3.png

Μην απελπίζεσαι. Όπως σου λένε τα κορίτσια μπορεί απλά το μωρό να μην είναι έτοιμο να δεχθεί τις στερεές. Εσύ συνέχισε να προσφέρεις χωρίς πίεση και κάποια στιγμή θα φάει.

Δοκίμασες να κάτσεις και εσύ δίπλα και να τρως, να την αλλάξεις θέση στο τραπέζι ή να αλλάξετε περιβάλλον πχ. να βγείτε στη βεράντα (όχι μέσα στο κρύο:lol:); Να πεις ένα τραγουδάκι ή να διηγηθείς μια ιστορία;

Μπορείς ακόμα και να της δώσεις για παράδειγμα τη μπανάνα ή το καροτάκι στα χεράκια να παίξει, να τα ζουλήξει, να τα επεξεργαστεί.

kGUSp3.png aMgOp3.png

Μην ανησυχεις, και μένα που είναι στην ίδια ηλικία και αρχίσαμε στερεές πριν 2 εβδομάδες, το ρυζάλευρο βανίλια δεν θέλει ούτε να το δει και την φρουτόκρεμα το παλεύουμε μέρα με την μέρα. ΆΛλες φορές τρώει 100 ml και άλλες 5 κουταλίτσες μόνο. Δεν ανησυχώ γιατί αν δεν χόρταινε θα έκλαιγε. Με το γάλα χορταίνει φαντάζομαι και όταν είναι πιο έτοιμος θα φάει περισσότερο.

Διαφημίσεις

αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με την μικρή μου...θήλασε 6 μήνες και μετά βάλαμε στερεές...εγώ προσπάθησα να βάλω δηλαδή, διότι αυτή δεν έφαγε ΠΟΤΕ της στερεά τροφή αλεσμένη με κουταλάκι, ΠΟΤΕ φρουτόκρεμα, ΠΟΤΕ χορτόσουπα, τίποτα δηλαδή εκτός από γάλα που ευτυχώς έπινε αδιαμαρτύρητα...δοκίμασα τα πάντα, με κομμένη θηλή από μπιμπερό, τίποτα...το παιδί έμεινε στάσιμο στο βάρος και στο ύψος της για 4 μήνες...κάναμε ένα σωρό εξετάσεις, δεν βρήκαμε τίποτα, ήμουνα να σκάσω, λέω κάτι έχει το παιδί και δεν το βρίσκουν οι γιατροί...ως δια μαγείας, όταν χρόνισε, πριν 3 μήνες δηλαδή, άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για το δικό μας φαγητό...άρχισα να την ταϊζω σιγά σιγά κομματάκια με το χέρι μου...μέχρι και φακές με το χέρι μου, κουταλάκι ούτε να το δει...τελικά σιγά σιγά εξοικειώθηκε και τρώει πλέον με κουταλάκι μπισκοτόκρεμα, φρουτόκρεμα και το μεσημεριανό της φαγητό όχι αλεσμένο (αν της το αλέσω δεν το θέλει) αλλά κομμένο σε μικρά κομματάκια, έχει 7 δόντια και κάτι μασάει

σου τα λέω επειδή ξέρω τί μανίκι τραβάς...κι εγώ έχω και δίδυμα μεγαλύτερα, ευτυχώς διότι αλλιώς θα έλεγα ότι κάτι δεν κάνω σωστά εγώ

να ήταν ιδιοτροπία της; να ήταν που έβγαλε 4 δόντια μαζί επάνω; αλλά και πάλι, 6 μήνες αφαγία;

πάντως το παιδί άρχισε να τρώει όταν θέλησε αυτή και πλέον, απίστευτο, δεν τολμάμε να κάτσουμε για φαϊ γιατι μας βλέπει και κάνει χαμό:cool:

ελπίζω να στρώσετε κι εσείς κάποια στιγμή

Σας ευχαριστώ πολύ, κορίτσια, για το χρόνο και το κουράγιο που μου δώσατε αλλά είμαι απελπισμένη ακόμα... Σήμερα, πάλι, η μικρή έχει κάνει 3 γέυματα και έχει πιεί συνολικά 350 μλ... Για φρουτόκρεμα και χορτόσουπα δεν το συζητάω... Δεν ξέρω τί να σκεφτώ και τί να κάνω... Από κέφια είναι σούπερ αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει κακάκι ατης(μιας και την Κυριακή ¨παραέφαγε¨ στρεεές τροφές...) Να πάρω ξανά τον γιατρό να του ξαναπώ τα ίδια και να μου ξαναπεί τα ίδια;;;;;;;Δεν μπορώ να βγάλω άκρη...

Σημερα παλι δεν εφαγε φρουτοκρεμα ουτε κρεατοσουπα!

Της εδωσα ομως φετουλες μανταρινι(το δοκιμαζουμε απο χτες) και μαλλον το πηρε για παιχνιδι κι εφαγε ενα ολοκληρο μανταρινι! Τη φρουτοκρεμα καποιες φορες την αραιωνω και την δινω με καλαμακι (ολα τα μωρακια μπορουν).Το κρεατακι και το καροτακι της το δινω με τα δαχτυλα, με κουταλι δεν τα δεχεται Την βγαζω στον κηπο για να φαει, βαζω τον μπαμπα της να της κανει σκερτσα, οτι μπορω δοκιμαζω. Τουλαχιστον εχουμε κανει καποια προοδο γιατι 6,5 μηνων ετρωγε μονο μισο κουταλακι. Με παρηγορει οτι θηλαζει οσο θελει.

Προσπαθω να βρισκω νεους τροπους να της κεντριζω το ενδιαφερον αλλιως δεν τρωει.Δοκιμασατε τιποτα τετοιο;Υπομονη που θα παει θα φαει...

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

• 5 years later...

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!είναι πρώτη φορά που γράφω αν και πολύ καιρό διαβάζω θέματα από δω! 

Έχω μια μπεμπούλα 6 μηνών γεννήθηκε 2.500 κιλά και 48 πόντους τώρα είναι 6.300 και 68 πόντους αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την παλινδρομηση και την δυσανεξία στο γάλα από τον 2 μήνα.Ξαφνικα από τότε σταμάτησε να πίνει γάλα ξυπνια μόνο κοιμησμενη καταφέρνω να τις δώσω μέχρι 120ml!να σκεφτητε ότι δεν διαμαρτηρετε ποτέ για να φάει!έχουμε ξεκινήσει στερεές τροφές και τρώει μέχρι 100γρ το πολύ!το πρόγραμμα της είναι γάλα το πρωί 100-120μλ φτουτοκρεμα 100γρ σούπες πάλι μέχρι 100γρ (να σημειώσω πως υπάρχουν μέρες που τρώει και 50γρ και όλες τις τροφές τις τρώει με γκρίνια ) και το απόγευμα προσπάθησα να τις δώσω κάποια κρεμουλα αλλά κλαίει ασταμάτητα συνεπώς προσπαθώ να τις δώσω πάλι το μεσημεριανό της το οποίο το τρώει αλλά σε μικρή ποσότητα και το βράδυ πάλι 120μλ γάλα!έχω απελπιστεί που δεν τις αρέσει τίποτα και δεν παίρνει και βάρος!!μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Διαφημίσεις

Καλημεραααα ...και εμεις ειχαμε αλλεργια στο γαλα ..και δεν ετρωγε με τιποτα και τι δεν εκανα για να φαει αλλα το "καλο" ηταν οτι επινε γαλα.αρκετο και εβαζε σχετικα καλο βαρος και υψος ...δεν εφαγε σχεδον ποτε ουτε κρεμες ουτε φαγητα ειδικα αμα ηταν αλεσμενο...περιπου πριν χρονισει ξεκινισει να τρωει οταν μας εβλεπε ολους μαζι στο τραπεζι και αυτο μην φανταστεις κατξ το σπουδεω ..και ηθελε να τρωει μονος τ με τα χερακια τ δλδ πατατουλες λιγο κρεας κοματακια μικρα ψιλο πραγματα δλδ πιο πολυ επαιζε παρα ετρωγε ...τωρα πλεον 18 μηνων τρωει κανονικα σκεψου τι περασα ...σχεδον ολα.τα φαγητα..και παλι καμια ϊφορα με δυσκολια ....δν μπορεις να κανεις τπτ εκτος απο το να προσπαθεις λιγο λιγο καθε μερα ...αλλα καλο ειναι να του δινεις διαφορα στκ χερι και ας παιξει οχι καποιο φρουτο οχι κατι αλλο που να μπορει να το πιασει και να το γευτει οποτε θελει εκεινο και ετσι βλεποντας πως αντιδρα σε καθετι που τις δινεις βγαζεις συμπερασματαα..υπομονη φαση ειναι θα περασει ...

Καλημερα!Και εγώ έχω ένα μπεμπουλη τώρα θα γίνει 6 μηνών.Εδω και 1,5 μηνα περίπου πίνει το γάλα του μόνο κοιμισμένος!Αν είναι ξυπνιος δε θέλει με τπτ.και απορούσα με τον εαυτό μου δεν πειναγε;Άσε που είχα άγχος το πώς θα έτρωγε την κρέμα.Ευτυχως την κρέμα την τρώει με χαρά.Αλλα γάλα μόνο κοιμισμένος!και η ποσότητα δεν είναι στάνταρ.Μπορει να φάει από 120 έως και 200ml γάλα.Αν φαει λιγο γαλα φροντιζω να τον ταιζω μετα απο 2 ωρες.και από κιλά στα ίδια με εσάς είμαστε.Δλδ άντε να πάρει το πολύ 400gr το μήνα.Στη συζήτηση με την παιδίατρο που είπε να επιμένω στις κρέμες.Οσο για το γάλα αφού το πίνει έτσι πάλι καλά μου είπε.

πρίν από 15 λεπτά , ninika84 είπε:

Καλημερα!Και εγώ έχω ένα μπεμπουλη τώρα θα γίνει 6 μηνών.Εδω και 1,5 μηνα περίπου πίνει το γάλα του μόνο κοιμισμένος!Αν είναι ξυπνιος δε θέλει με τπτ.και απορούσα με τον εαυτό μου δεν πειναγε;Άσε που είχα άγχος το πώς θα έτρωγε την κρέμα.Ευτυχως την κρέμα την τρώει με χαρά.Αλλα γάλα μόνο κοιμισμένος!και η ποσότητα δεν είναι στάνταρ.Μπορει να φάει από 120 έως και 200ml γάλα.Αν φαει λιγο γαλα φροντιζω να τον ταιζω μετα απο 2 ωρες.και από κιλά στα ίδια με εσάς είμαστε.Δλδ άντε να πάρει το πολύ 400gr το μήνα.Στη συζήτηση με την παιδίατρο που είπε να επιμένω στις κρέμες.Οσο για το γάλα αφού το πίνει έτσι πάλι καλά μου είπε.

Δοκιμασες να βαλεις λιγο γαλα.στην κρεμα ??? Ο δικος μ.αμα.του δωσεις γαλα ολο το 24ωρο δν θα σ πει οχι τρελενετε  για το γαλα ..αλλα οκ 400γρ δεν ειναι ουτε λιγα ουτε πολλα .αλλα θα αλλαξει γτ τα μωρα αλλαζουν συνειθειες και στο φαει στον υπνο στην συμπεριφορα και που εισαι ακομα ...

2 ώρες πρίν, Margifilip είπε:

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!είναι πρώτη φορά που γράφω αν και πολύ καιρό διαβάζω θέματα από δω! 

Έχω μια μπεμπούλα 6 μηνών γεννήθηκε 2.500 κιλά και 48 πόντους τώρα είναι 6.300 και 68 πόντους αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την παλινδρομηση και την δυσανεξία στο γάλα από τον 2 μήνα.Ξαφνικα από τότε σταμάτησε να πίνει γάλα ξυπνια μόνο κοιμησμενη καταφέρνω να τις δώσω μέχρι 120ml!να σκεφτητε ότι δεν διαμαρτηρετε ποτέ για να φάει!έχουμε ξεκινήσει στερεές τροφές και τρώει μέχρι 100γρ το πολύ!το πρόγραμμα της είναι γάλα το πρωί 100-120μλ φτουτοκρεμα 100γρ σούπες πάλι μέχρι 100γρ (να σημειώσω πως υπάρχουν μέρες που τρώει και 50γρ και όλες τις τροφές τις τρώει με γκρίνια ) και το απόγευμα προσπάθησα να τις δώσω κάποια κρεμουλα αλλά κλαίει ασταμάτητα συνεπώς προσπαθώ να τις δώσω πάλι το μεσημεριανό της το οποίο το τρώει αλλά σε μικρή ποσότητα και το βράδυ πάλι 120μλ γάλα!έχω απελπιστεί που δεν τις αρέσει τίποτα και δεν παίρνει και βάρος!!μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Καλημερα! Να καταλαβω λιγο κοριτσι θελω.. Την δυσανεξια ποιος και πως τη διεγνωσε; βαρος παντως το παιδακι σου εβαλε. Πηδηξε και 2 καμπυλες σε σχεση με αυτη της γεννησης.  Δινεις ειδικο γαλα για τη δυσανεξια που ειπες? Και σε τι αφορα; στη λακτοζη; Επειδη μιλησες και για παλινδρομιση, εχει ακομα; ειναι ενας φαυλος κυκλος νομιζω αυτο παντως. Ξερω περιπτωσεις (οχι μια) που διεγνωσαν στα παιδια εσφαλμενα αλλεργια στο γαλα, διεκοψαν θηλασμο, ξεκινησαν αντιαλλεργικο γαλα και η κατασταση μονο χειροτερευε. Γιατι τελικα δεν ειχαν τα παιδια αλλεργια αλλα εντονη παλλινδρομιση, την οποια επιδεινωνε το αντιαλλεργικο γαλα αφου ηταν ελαφρυτερο και παλλινδρομουσε ακομα πιο ευκολα και ετσι κατεληξαν με τραυματισμενο οισοφαγο και αρνηση να φαν..   Καταλαβαινω οτι εχεις αγχος να πιει γαλα (κ εγω θα ειχα) και γι αυτο καταφευγεις στο να την ταιζεις κοιμησμενη αλλα προσωπικα δεν νομιζω πως θα το εκανα (οσο αγχωμενη και αν ημουν να φαει κατι εστω οπως λες) ιδιως αν ειχε παλλινδρομιση. Γενικως δηλαδη ποτε δεν το καταλαβα αυτο το ταισμα στον υπνο. Δεν εχω να σου προτεινω τροπο για να αυξησεις τις ποσοτητες που τρωει δυστηχως, παρα θα σε συμβουλευα να παρατηρεις σε ποιες τροφες αντιδρα (προυποθεση για αυτο ειναι να ειναι ξυπνιο το παιδι) και να κοιταξεις το θεμα παλλινδρομιση παλι. Βαρος-υψος παντως ειστε μια χαρα-δεδομενου του βαρους γεννησης, οι δυσανεξιες συνηθως συνδεονται με μειωμενη απορροφηση οποτε αν ειχε καποιο εντονο θεμα εκει δεν θα εβαζε βαρος να ξερεις. Η μικρη σου φαινεται οτι και λιγο που τρωει μια χαρα της "πιανεται" που λεμε. 

• Thanks 1

Αχ πόσο μα πόσο σε καταλαβαίνω... Σαν να βλέπω τον εαυτό μου. Κ μένα είχε παλινδρόμηση το μωρό κ γάλα έπινε μόνο κοιμισμένη, αν τυχόν ξυπνούσε σταματούσε να πίνει. Το περισσότερο που έπινε ήταν 120μλ αλλά σπάνια εφτανε τόσο.. Τώρα πλέον είναι 15 μηνών κ δεν πίνει γάλα ούτε κοιμισμένη! Αυτό που μ είχε συμβουλέψει η Παιδογαστρεντερολογος ήταν να την δίνω μόνο στερεές τροφές γιατί είχε πάθει απέχθεια προς το μπιμπερο. Οπότε συνέχισαν να την δίνω μόνο κοιμισμένη, ξυπνούσα και το βράδυ να την ταιζω για να παίρνει βάρος κ νωρίς το πρωί που ακόμα κοιμόταν. Μετά της έδινα φρουτοκρεμα, μετά μεσημεριανό, μετά το απόγευμα κάποιο γιαουρτακι ή κρέμα φτιαγμένη με γάλα, ή τραχανά κ το βράδυ πάλι το μεσημεριανό φαγητό για να πάρει επιπλέον θερμίδες.. Κ κατά τις 11:30 το βράδυ που κοιμόταν της έδινα γάλα, μετά πάλι κατά τις 3 και μετά κατά τις 7 το πρωί.. Είναι δύσκολο αυτό που περνάς αλλά σε λίγο καιρό θα τρώει ίσως περισσότερο! Να επισημανω ότι στη δικιά σας ηλικία η κόρη μου ήταν 5000 κ 62 εκατοστά..

• Thanks 1

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, Margifilip είπε:

Το ίδιο πρόβλημα σχεδόν έχουμε, είμαστε στην ίδια ηλικία και στα ίδια " κυβικά" . Εμένα είναι από τότε που μπήκαν οι στέρεες ένα κακοφαγο μωρό , αρκετά δραστήριο όλη τη μέρα βρίσκεται σε εγρήγορση και έχει περιορίσει κατά πολύ και το γάλα. Το μεσημεριανό της το τρώει σε δόσεις και με πολλά καραγκιοζιλικια από μέρους μας. Αυτό που κάνω ειδικά με το μεσημεριανό είναι να της δίνω χρόνο να το φάει περνάει και 2 ώρες συνολικά με διάλειμμα οπότε γκρινιάζει. Να βάζει ς αρκετά λιπαρά στα φαγητά της πχ τραχανά πατάτα πεπονακι και αβοκάντο στα φρούτα της. Αν δω σε πολλά γεύματα συμπληρώνω με γάλα όσο φάει 60-90 μλ. Και κάπως έτσι πορευόμαστε...υπομονή μέχρι την επόμενη μέτρηση.

5 ώρες πρίν, mama16 είπε:

επισημανω ότι στη δικιά σας ηλικία η κόρη μου ήταν 5000 κ 62 εκατοστά..

Πρέπει να πέρασες μεγάλο λούκι...

• Like 1
  • Thanks 1

16 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Το ίδιο πρόβλημα σχεδόν έχουμε, είμαστε στην ίδια ηλικία και στα ίδια " κυβικά" . Εμένα είναι από τότε που μπήκαν οι στέρεες ένα κακοφαγο μωρό , αρκετά δραστήριο όλη τη μέρα βρίσκεται σε εγρήγορση και έχει περιορίσει κατά πολύ και το γάλα. Το μεσημεριανό της το τρώει σε δόσεις και με πολλά καραγκιοζιλικια από μέρους μας. Αυτό που κάνω ειδικά με το μεσημεριανό είναι να της δίνω χρόνο να το φάει περνάει και 2 ώρες συνολικά με διάλειμμα οπότε γκρινιάζει. Να βάζει ς αρκετά λιπαρά στα φαγητά της πχ τραχανά πατάτα πεπονακι και αβοκάντο στα φρούτα της. Αν δω σε πολλά γεύματα συμπληρώνω με γάλα όσο φάει 60-90 μλ. Και κάπως έτσι πορευόμαστε...υπομονή μέχρι την επόμενη μέτρηση.

Πρέπει να πέρασες μεγάλο λούκι...

Αχ ναι η αλήθεια είναι ότι πέρασα μεγάλο λούκι κ ακόμα περναω με το φαγητό της!! Αλλά θα μεγαλώσει που θα πάει! :)

• Like 1

πρίν από 38 λεπτά , mama16 είπε:

Αχ ναι η αλήθεια είναι ότι πέρασα μεγάλο λούκι κ ακόμα περναω με το φαγητό της!! Αλλά θα μεγαλώσει που θα πάει! :)

Θα μεγαλώσει και λέει " δίαιτα" πήρα κιλά!!

• Like 1

Σας ευχαριστώ που απαντήσατε και βλέπω πως υπάρχουν και άλλα μωράκια με το ίδιο πρόβλημα γιατί νόμιζα πως κάνω κάτι λάθος και φταίω  εγώ! Έχω απελπιστεί πλήρως!  Όσο αφορά την δυσανεξία είναι είναι στην λακτόζη και το διαπιστώσαμε αφού νοσηλευτικε 3 μέρες στο νοσοκομείο μετά από πλήρη άρνηση φαγητού και έντονους πόνους στην κοιλίτσα της! Θα ξανά κάνουμε εξετάσεις σε ένα μήνα περίπου για να δούμε πως πάει όμως στις προσπάθειες μου να τς δώσω κάτι το οποίο είχε λακτόζη όπως τα μπισκοτάκια Μιράντα φάνηκε ότι την πείραξε γιατί αρνιόταν κατηγορηματικα να φάει την φρουτοκρεμα αμέσως  την επόμενη μέρα!όταν σταμάτησα να της βάζω και τα αντικατεστησα με βρώμη ξεκίνησε να τρώει πάλι λίγο!παλινδρομηση έχει ακόμη και της δίνουμε το alernova το οποίο είναι και πηχτικο και για την αλλεργία! σας καταλαβαίνω απόλυτα όσες περνάτε το ίδιο και ξέρω πόσο ψυχοφθορο είναι γιατί όλες θέλουμε το καλύτερο για τα μωρά μας!και πάλι σας ευχαριστώ πολύ που ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα μου

On 8/3/2018 at 11:28 ΠΜ, ninika84 είπε:

Είσαι τυχερή που τρώει την κρέμα αν επιτρέπεται πόσα γραμμάρια περίπου τρώει για να έχω μέτρο σύγκρισης με την δικιά μου; 

Σας ευχαριστώ που απαντήσατε και βλέπω πως υπάρχουν και άλλα μωράκια με το ίδιο πρόβλημα γιατί νόμιζα πως κάνω κάτι λάθος και φταίω  εγώ! Έχω απελπιστεί πλήρως!  Όσο αφορά την δυσανεξία είναι είναι στην λακτόζη και το διαπιστώσαμε αφού νοσηλευτικε 3 μέρες στο νοσοκομείο μετά από πλήρη άρνηση φαγητού και έντονους πόνους στην κοιλίτσα της! Θα ξανά κάνουμε εξετάσεις σε ένα μήνα περίπου για να δούμε πως πάει όμως στις προσπάθειες μου να τς δώσω κάτι το οποίο είχε λακτόζη όπως τα μπισκοτάκια Μιράντα φάνηκε ότι την πείραξε γιατί αρνιόταν κατηγορηματικα να φάει την φρουτοκρεμα αμέσως  την επόμενη μέρα!όταν σταμάτησα να της βάζω και τα αντικατεστησα με βρώμη ξεκίνησε να τρώει πάλι λίγο!παλινδρομηση έχει ακόμη και της δίνουμε το alernova το οποίο είναι και πηχτικο και για την αλλεργία! σας καταλαβαίνω απόλυτα όσες περνάτε το ίδιο και ξέρω πόσο ψυχοφθορο είναι γιατί όλες θέλουμε το καλύτερο για τα μωρά μας!και πάλι σας ευχαριστώ πολύ που ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα μου

Θηλάζεις η σκόνη; Αν δίνεις σκόνη ίσως ένα πιο εύπεπτο γαλατάκι για την λακτόζη θα βελτιώσει και την παλινδρόμηση. Επίσης , παρατήρησε τι τρώει λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα και δώσε αυτό. Πολύ λυπάμαι για την περιπέτεια σας βρε κορίτσι μου εύχομαι γρήγορα να αποκατασταθούν όλα.

• Thanks 1

7 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Θηλάζεις η σκόνη; Αν δίνεις σκόνη ίσως ένα πιο εύπεπτο γαλατάκι για την λακτόζη θα βελτιώσει και την παλινδρόμηση. Επίσης , παρατήρησε τι τρώει λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα και δώσε αυτό. Πολύ λυπάμαι για την περιπέτεια σας βρε κορίτσι μου εύχομαι γρήγορα να αποκατασταθούν όλα.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να θηλασω διότι πίνω βαριά φάρμακα για επιληψία, έχω σκεφτεί να αλλάξω το γάλα ομως σε οτιδήποτε έχει τη γεύση από γάλα αρνείται! Σε ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση 

8 ώρες πρίν, Margifilip είπε:

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να θηλασω διότι πίνω βαριά φάρμακα για επιληψία, έχω σκεφτεί να αλλάξω το γάλα ομως σε οτιδήποτε έχει τη γεύση από γάλα αρνείται! Σε ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση 

Και εγώ δεν θήλασα σκόνη πίνει από την αρχή. Περίμενε λίγο καιρό που θα μπει το γιαούρτι μήπως το δεχτεί

16 ώρες πρίν, Margifilip είπε:

Είσαι τυχερή που τρώει την κρέμα αν επιτρέπεται πόσα γραμμάρια περίπου τρώει για να έχω μέτρο σύγκρισης με την δικιά μου; 

Ενώ η παιδίατρος μου είπε να δίνω για αρχή κουταλιτσες και να συμπληρώνω γάλα, βάζω 120 ml νερό με 5-6 μεζούρες ριζαλευρο βανίλια.σχεδον το τρώει ολο.και την κάνω αρκετά πηχτή γιατί νερουλη δεν του αρέσει.

• Thanks 1

Θα σας συμβουλευα να δωσετε πρωτοβουλια στο φαγητο. Δωσ'τε στα μωρα την τροφη να την επεξεργαστουν (ακομη και τη κρεμα), να χωσουν τα χερακια μεσα, να πιτσιλισουν κλπ Ειναι πολυ σημαντικο να συμμετεχουν και να εχουν καποια επιρροη σε αυτο που μπαινει στο στομα τους. Δοκιμασατε να δωσετε μαλακα φρουτα ή λαχανικα λιωμενα με το πιρουνι; Οταν δινεται ποικιλια αποκτα περισσοτερο ενδιαφερον η ωρα του φαγητου. Επισης, πολυ σημαντικη ειναι η σταση σας απεναντι στη σιτιση. Αν νιωθετε αγχωμενες ή κανετε σχολια του τυπου "Για να δουμε, θα φας καθολου σημερα;" κα, μεταδιδεται το αγχος στα μικρα και προκαλειται αντιδραση. Καντε την ωρα του φαγητου ευχαριστη και εννοειται οτι θα τρωτε μαζι τους. Δεν θα τα ταϊζετε μονο, αλλα θα τρωτε μαζι.

• Like 2