Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Είσαι πραγματικά κορυφή

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δεν είμαι κορυφή, υπάρχουν όμως αρκετοί κορυφαίοι που διαδίδουν τη γνώση ελεύθερα και το εκμεταλεύομαι. Επιπλέον είχα πολύ καλή δασκάλα, την Άννα Πατσούρου που εκτός απο γνώσεις μου πρόσφερε κάτι πολυτιμότερο: έμπνευση! :)

Ορίστε που καταντήσαμε. Να προετοιμαζόμαστε αρνητικά από πριν για να πάμε να κάνουμε το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Να γεννήσουμε και να θηλάσουμε τα παιδιά μας.

Θα ξεκινάς πολύ θετικά και θα το παίζεις και χαζή: Πώς είναι δυνατό να μην κάνετε αυτό που είναι το αυτονόητο!

Αυτή η στάση τους αποδιοργανώνει και τους φέρνει σε αμηχανία.

Αν αρχίσουν να επιτιθενται τότε ξεκινάς την άμυνα. Η άμυνα θέλει και στρατηγική και γνώση. Οι φωνές συνήθως δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αγλαια καλημερα. θα ηθελα τη γνωμη σου και την συμβουλη σου στο θεμα του βαρους της μπεμπας μου. λεπτομερειες για την μπεμπα και τις παλαιοτερες μετρησεις της ειναι σε αυτο το post στη σελιδα 4.

η ανησυχια μου ειναι γιατι δεν παιρνει πολλα γραμμαρια. τελευταια ζυγιση ηταν στις 29/9 με βαρος 5830 και εχθες ξαναζυγιστηκε και ηταν 6030.(βεβαια δεν εκλεισε ο μηνας αλλα δεν εμειναν και πολλες μερες.)

ο προβληματισμος μου ειναι γιατι ενω θηλαζω μερα νυχτα ανα 2 ωρες, η μπεμπα με το ζορι παιρνει γραμμαρια. μηπως γινεται κατι λαθος?ειδικα χθες προβληματιστηκα πολυ για τα 200γρ. σε 24 μερες. αν θελεις και αλλες διευκρινιστικες πληροφοριες ειμαι στη διαθεση σου.

σ ευχαριστω εκ των προτερων. φιλια.

LfwCp3.png

αληθεια, γιατι δεν παιρνουν βαρος σε αυτους τους μηνες? ποιος ειναι ο λογος που γινεται αυτο και ποσο κραταει? θα ηθελα να ηξερα καποιες λεπτομερειες περι του θεματος για να εχω επιχειρηματα και στους γιατρους που ανησυχουν και προτεινουν συμπληρωμα και στον εαυτο μου ωστε να σταματησω να σκεφτομαι το συμπληρωμα.....

LfwCp3.png

Διαφημίσεις

Αγαπητή μου Pipi,

σε ένιωσα τόσο πολύ για την αγωνία σου, που συγκινήθηκα πολύ. Είμαι σίγουρη ότι αφού το θέλεις τόσο πολύ να θηλάσεις το μωράκι σου, θα τα καταφέρεις! Με το καλό να το δεχτείς, γερό και τυχερό, και θηλασμένο!!!

Όσο για την Αγλαΐα, έχεις δίκιο. Είναι απίστευτη η προσφορά της, τόσο πολύτιμη και ανιδιοτελής, που είναι να απορεί κανείς. Έχει βοηθήσει εκατοντάδες από μας, να θηλάσουμε και να εδραιώσουμε το θηλασμό, μέσα σε ένα χάος από ανίδεους και κακοπροαίρετους, παιδιάτρους, μαίες κλπ. Είναι και πολυγραφότατη, εκτός από το εδώ φόρουμ, γράφει και σε άλλα πολλά (πότε προλαβαίνει??!!!)... Ευχαριστούμε πολύ Αγλαΐα μας! Δεν ξέρω και πώς αλλιώς να σε ευχαριστήσω. Πολύ θα το ήθελα.

Με τη βοήθειά της, και την αποφασιστικότητα που έχεις Pipi, όλα θα πάνε καλά!

Και γω δυστυχώς που γέννησα με καισαρική, την πρωτοέβαλα στο στήθος περίπου 11-12 ώρες μετά, γιατί είχα κι εγώ προβλήματα (κάτι με το αναπνευστικό μου) αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε καλά! Στο 2ο όμως, -όταν έρθει με το καλο- θα απαιτήσω να μου την/τον δώσουν αμέσως στο στήθος! Το πρωτόγαλα είναι η πιο πολύτιμη αντιοξειδωτική τροφή στον κόσμο!

Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου γλυκειά μου!!! :)

Σας ευχαριστώ όλες κορίτσια, κι εσένα haido για τα καλά σας λόγια και για την στήριξη. Σημαίνει πολλά για 'μένα. Ήδη νιώθω πολύ ήρεμη κι αποφασισμένη. Πριν βρω το forum έλεγα "θα καταφέρω άραγε αυτή τη φορά να θηλάσω"; Τώρα λέω "σίγουρα θα θηλάσω, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρω αυτή τη φορά". Μου δώσατε όλες πολύ κουράγιο κι έμαθα πολλά από όλες σας. Αύριο θα πάω με πολύ ψυχή και θάρρος για να γεννήσω το μωράκι μου.

Ευχαριστώ πολύ κι όταν επιστρέψω, με το καλό, θα σας γράψω τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες μου.

Τις καλύτερες και θερμότερες ευχές μου σε όλες σας!!!!!!! :D:D

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Μ'έναν πόνο Pipi μου! Να κάνεις ένα υγιέστατο, πανέμορφο παιδάκι.

Ό,τι πρόβλημα κι αν αντιμετωπίσεις με το θηλασμό, λύνεται! Εμείς είμαστε δω για ό,τι βοήθεια χρειαστείς. Εύχομαι να πάνε όλα τέλεια!! :wink:

Mε το καλό καλή μου! Και προσπάθησε να είσαι χαλαρή, τόσο στη γέννα τόσο στο θηλασμό! Χωρίς άγχος θα είναι όλα πιο εύκολα!! Όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα θα κρατάς το μικρό σου θησαυρό αγκαλιά!

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Το προβλημα μας ειναι οτι ο μπεμπης δεν πιανει καθολου μπιιμπερο αλλιως δεν θα ρωτουσα. Και βεβαια ουτε και πιπιλα. Πως μπορω να τον "ξεγελασω"

Αφου οπως λες δεν παιρνει μπιμπερο κ δεν μπορεις να αφησεις γαλα, εγω θα σου ελεγα παρτον μαζι! Και εγω στην γιατρο μου στις 40 μερες ετσι εκανα! Φροντισε να πας ωρα που δεν θα εχει κοσμο κ ολα οκ! Εχω δει πολλες μαμαδες που τα πανε στο ιατρειο στις 40 μερες. Οσο για το κομωτηριο αν μπορουσε καποιος να το κρατησει οσο λειπεις θα ηταν καλο, ταισε τον και ασε τον για 1-2 ωρες.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

αληθεια, γιατι δεν παιρνουν βαρος σε αυτους τους μηνες? ποιος ειναι ο λογος που γινεται αυτο και ποσο κραταει? θα ηθελα να ηξερα καποιες λεπτομερειες περι του θεματος για να εχω επιχειρηματα και στους γιατρους που ανησυχουν και προτεινουν συμπληρωμα και στον εαυτο μου ωστε να σταματησω να σκεφτομαι το συμπληρωμα.....

Αυτό είναι το φυσιολογικο και αυτό θα πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για όλα τα παιδιά. Δυστυχώς οι γιατροί εκπαιδεύονται με τις καμπύλες ανάπτυξης των παιδιών που δεν θηλάζουν και δεν είναι οι κανονικές καμπύλες.

Με τους γιατρούς δεν θα βγάλεις άκρη. Ή ξέρουν και δεν λένε ανοησίες ή δεν ξέρουν και δεν δέχονται να μάθουν από μία μαμά.

Κάποιες μητέρες λένε στους γιατρούς ότι δεν θηλάζουν και τότε ξαφνικά η ανάπτυξη είναι εντάξει...

Ρίξε κι εδώ μια ματιά

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/growthcharts.html

δεν συζηταμε καθολου τις στερεες τροφες? ποτε καταλαβαινουμε οτι το μωρο μας ειναι ετοιμο για αλλες τροφες?

Αν δεν απλώνει χέρι, αν δεν ζητάει, δεν το συζητάμε. Είναι πολύ νωρίς! Αν δεν ζητήσει, περιμένεις ένα μήνα ακόμη και δοκιμάζεις με φρούτα, όχι με ρυζάλερο!

αγλαια σ ευχαριστω πολυ. θα διαβασω προσεκτικα τις καμπυλες. οσο για τις στερεες τροφες, εχω την εντυπωση πως οταν τρωμε και ειναι κοντα απλωνει τα χερακια, κοιταει τα φαγητα με μεγαλη περιεργεια και ανυπομομησια.λες???? πιστευω σε 20 μερες να δωσω κανα φρουτακι.

σε ευχαριστω και παλι!

LfwCp3.png

Διαφημίσεις

--------------------------------------------------------------------------------

δεν συζηταμε καθολου τις στερεες τροφες? ποτε καταλαβαινουμε οτι το μωρο μας ειναι ετοιμο για αλλες τροφες?

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΛΙΛΙΑ ΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ? Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΕΙΑΙ 4.5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ

καλημερα νικη μου!

να σου πω την αληθεια με απασχολουν οι στερεες τροφες τον τελευταιο καιρο ολο και περισσοτερο.βεβαια παντα σε συνεργασια με τον παιδιατρο μου ο οποιος ευτυχως ειναι φανατικος του θηλασμου.οπως σιγουρα με ενδιαφερουν και οι αποψεις της αγλαιας και αλλων εμπειρων μαμαδων.

με απασχολησαν λοιπον γιατι οπως διαβαζω εδω στο forum το καθε παιδι εχει διαφορετικη στιγμη που χρειαζεται στερεες τροφες,ετσι τουλαχιστον το καταλαβα εγω.

επισης με αγχωνει λιγακι που ειναι αδυνατη γιατι οπως θα ειδες εγραψα στην αγλαια οτι δεν παιρνει πολλα γραμμαρια με τον θηλασμο. στην καμπυλη αναπτυξης που με παρεπεμψε να διαβασω η αγλαια, ειμαστε μεν στα φυσιολογικα ορια αλλα κατω απο τον μεσο ορο.και ετσι λοιπον αναρρωτιεμαι μηπως το παιδακι εχει αναγκη και απο αλλες τροφες? δεδομενου οτι ειναι ψηλη για την ηλικια της και αρκετα κινητικη.

σημερα αλλαζει μηνα. κλεινει τον 5ο. λεω σε κανα 15ημερο να ξεκινησω κανενα φρουτακι δειλα δειλα!!

νικη μου πιστευω να σε καλυψα. εσεις πως τα πατε απο κιλα???

φιλια πολλα!!

LfwCp3.png

εχω δυο αποριες

Σε λίγες μερες προκειται να κανω εξαγωγη δοντιου.Πως επηρεαζεται ο θηλασμος κυρ'ιως από τα αναισθητικα φαρμακα? Και κατι αλλο. Εφοσον ο θηλασμος δεν ειναι αξιοπιστη αντισυλληπτικη μεθοδος ποια ειναι η καταλληλη για την περιοδοτου θηλασμου? Μεχρι τωρα εχω χρησιμοποιησει μονο το χαπι.

W7hT.jpg

καλημερα νικη μου!

να σου πω την αληθεια με απασχολουν οι στερεες τροφες τον τελευταιο καιρο ολο και περισσοτερο.βεβαια παντα σε συνεργασια με τον παιδιατρο μου ο οποιος ευτυχως ειναι φανατικος του θηλασμου.οπως σιγουρα με ενδιαφερουν και οι αποψεις της αγλαιας και αλλων εμπειρων μαμαδων.

με απασχολησαν λοιπον γιατι οπως διαβαζω εδω στο forum το καθε παιδι εχει διαφορετικη στιγμη που χρειαζεται στερεες τροφες,ετσι τουλαχιστον το καταλαβα εγω.

επισης με αγχωνει λιγακι που ειναι αδυνατη γιατι οπως θα ειδες εγραψα στην αγλαια οτι δεν παιρνει πολλα γραμμαρια με τον θηλασμο. στην καμπυλη αναπτυξης που με παρεπεμψε να διαβασω η αγλαια, ειμαστε μεν στα φυσιολογικα ορια αλλα κατω απο τον μεσο ορο.και ετσι λοιπον αναρρωτιεμαι μηπως το παιδακι εχει αναγκη και απο αλλες τροφες? δεδομενου οτι ειναι ψηλη για την ηλικια της και αρκετα κινητικη.

σημερα αλλαζει μηνα. κλεινει τον 5ο. λεω σε κανα 15ημερο να ξεκινησω κανενα φρουτακι δειλα δειλα!!

νικη μου πιστευω να σε καλυψα. εσεις πως τα πατε απο κιλα???

φιλια πολλα!!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΙΛΙΑ ΜΟΥ. ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΙΝΗΤΙΚΗ, ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΜΕΙΝΕΙ ΔΡΑΜΙ. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ 6600. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΩΣΜ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ.

ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΕΡΕΣ ΚΑΙ... ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ

Το μητρικό γάλα είναι πολύ πιο θρεπτικό από τις άλλες τροφές σε αυτή τη φάση, εκτός κι αν το ταΐζεις κρέμες, οπότε το μεγαλώνεις με άμυλο και ζάχαρη.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις διάφορες τεχνικές για να αυξήσεις το γάλα, ώστε να φτάσεις τους 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού (με μεγαλύτερες πιθανότητες για αυξημένο βάρος), που συστήνει κατ' ελάχιστο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά μπορείς να συνεχίσεις κι έτσι μέχρι τότε, μιας και η ανάπτυξη σας είναι καλή.

Αν θέλεις, πέρασε από το τόπικ που μιλάμε για την εισαγωγή στις στερεές τροφές, να δεις τις απόψεις και άλλων μαμάδων και να προετοιμαστείς για το μέλλον:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9819

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

εχω δυο αποριες

Σε λίγες μερες προκειται να κανω εξαγωγη δοντιου.Πως επηρεαζεται ο θηλασμος κυρ'ιως από τα αναισθητικα φαρμακα? Και κατι αλλο. Εφοσον ο θηλασμος δεν ειναι αξιοπιστη αντισυλληπτικη μεθοδος ποια ειναι η καταλληλη για την περιοδοτου θηλασμου? Μεχρι τωρα εχω χρησιμοποιησει μονο το χαπι.

Τα τοπικά αναισθητικά που χρησιμοποιούνται στις οδοντιατρικές εργασίες είναι συμβατά με το θηλασμό.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8063

Τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν διαφορετική επίδραση, ανάλογα με το συστατικό τους:

http://www.kellymom.com/health/meds/aap-approved-meds.html#Hormones

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

νικη μου σε ευχαριστω κοπελα μου, να ειστε και σεις παντα καλα!! εχεις δικιο μωρε, το θεμα ειναι να ειναι τα μωρακια καλα γενικοτερα και να μην μας γινεται αγχος το θεμα του βαρους τους!

καλα εσεις με 6600 ειστε κορυφη!!!!!

amarreto μου καλησπερα και παλι!!! παλι εγω η αγχωμενη με το βαρος ζηταω συμβουλες!! σε ευχαριστω που απαντας παντα τοσο αμεσα και εισαι εδω παντα για ολες μας!! θα μπω στο τοπικ που ειπες για να δω τι γινεται. εσυ λες να κλεισει και ο 6ος και μετα αλλες τροφες, αν καταλαβα καλα. γιατι ειναι οριο οι 6 μηνες? υπαρχει καποιος λογος που μιλουν ολοι για εξαμηνο?

φιλια πολλα σε ολες!!

LfwCp3.png

Το πεπτικό σύστημα του παιδιού δεν είναι απόλυτα έτοιμο για να δεχτεί άλλη τροφή εκτός απ'το μητρικό γάλα. Αν το μωρό φάει στέρεες πριν να είναι έτοιμο, μπορεί να του προκαλέσουν αλλεργίες.

Διάβασε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/delay-solids.html

καλησπερα σε ολες!!

θα ηθελα τη βοηθεια σας σε κατι..

απο το πρωι νιωθω καπως το λαιμο μου και νιωθω κρυαδες..μολις ανακαλυψα οτι εχω πυρετο (37,6).

στο μωρακι μου δινω γαλα δικο μου που το βγαζω με θηλαστρο..

περα απο το οτι θα βαζω μασκα οποτε το πιανω υπαρχει περιπτωση το γαλα να μην πρεπει να της το δοσω μεχρι να γινω καλα?θα την επηρεασει? :(

Γεια σας μαμαδες! Μπαίνω κι εγω στο θέμα που άνοιξαν η νίκη και η λίλια. ο μικρός μου είναι 7.070 κιλά, αλλα το περίεργο είναι ότι στις 30/09 'ηταν 6.960! έχει πάρει μόνο 110 γραμμάρια σε έναν μήνα σχεδόν....

ο παιδίατρος μου είπε να κάνουμε μια ανάλυση ούρων, για την περίπτωση ουρολοίμωξης, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το περιέργαψα αναλυτικά στο θέμα μου θηλασμός και βάρος.

Η Αγλαία μου είπε ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ίσως να φταίει ότι είχε πάρει πολύ β'αρος τους προηγούμενους μήνες. Πρέπει να σημειώσω ότι έχει και ενοχλήσεις στα ούλα του τον τελευταίο καιρό. Ισως να παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο. Ωστόσο, τρώει 6 γεύματα την μέρα και 1-3 τη νύχτα, βρέχει σίγουρα έξι πάνες την μέρα, ίσως και παραπάνω και έχει 1-3 μαλακές κενώσεις.

Πάντως κι εμένα ο παιδιατρος μου είπε να ξεκινήσουμε τις κρέμες σε δυο βδομάδες...

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...