Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

Recommended Posts

Ρωτήστε εδώ τα έμπειρα μέλη τις διάφορές σας απορίες, δημοσιεύστε εδώ τα νέα σχετικά με την εξέλιξη του θηλασμού.

Παρακαλούμε εάν οι δημοσιεύσεις σας περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες διασφαλίστε οτι θα τις δημοσιεύσετε και σε άλλο σημείο (πχ στα τόπικ της κατηγοριοποίησης) καθώς λόγω της φύσης αυτού του τόπικ μπορεί να χαθούν και να μην ειναι ορατές απο άλλα μέλη στο μέλλον.

Διαφημίσεις

• Replies 581
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Διαφημίσεις

Χαίρεται, χαίρεται...

Καλορίζικο το καινούριο καφέ...

Δεν προλαβαίνω να μπαίνω συχνά κι έτσι τώρα είδα κ τα δύο καφέ, αυτό κ της dooo, εννοώ...

Φιλιά σε όλες...

Καλησπέρα σας. Πραγματικά δεν ξέρω πως να ξεκινήσω...χρειάζομαι την βοήθειά σας.Μόλις πριν είκοσι-δύο ημέρες(6/9) απέκτησα το πρώτο μου παιδάκι και μαζί με την χαρά αυτού του γεγονότος ήρθε και ο πόνος-στενοχώρια σε ότι αφορά τον θηλασμό. Περίμενα πως επειδή είναι κάτι "φυσικό" θα ήταν σχετικά εύκολο αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζω πολλές δυσκολίες τις οποίες και δεν μπορώ να τις ξεπεράσω όσο κι αν προσπαθώ. Για να μην πολυλογώ...την βάζω να θηλάσει κάθε φορά που κλαίει(...συμβουλή από τις μαίες του μαιευτηρίου που γέννησα) και σίγουρα κάθε τρίωρο αν δεν το έχει ζητήσει από μόνη της ήδη(συμβουλή του παιδίατρου). Από την αρχή όμως η μικρούλα όταν την βάζω να θηλάσει μετά από κανένα πεντάλεπτο αποκοιμιέται και παρόλο που την τσιμπάω-"δαγκώνω"-κουνάω δεν ξυπνάει, οπότε και την βάζω δίπλα μου περιμένοντας να ξυπνήσει. Μετά από λίγο ξυπνάει και ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Αυτό μας παίρνει αρκετές ώρες με απότέλεσμα η μικρούλα στο τέλος να εκνευρίζεται-κουράζεται και να κλαίει απαρηγόρητη. Μην ξέρωντας τι άλλο να κάνω και μετά από τις φωνές της μαμάς μου-πεθεράς μου που ταλαιπωρώ το μωρό και δεν το παίρνω απόφαση ότι δεν μπορώ να θηλάσω, της δίνω γάλα σκόνη. Σχεδόν μετά από κάθε προσπάθεια θηλασμού, που πλέον έχει περιοριστεί σε μία ώρα το πολύ την φορά, κάθε φορά που πεινάει η μικρή, της δίνω και συμπλήρωμα(στα βραδυνά δύο γεύματα δεν χρειάζεται). Συνολικά παίρνει 300ml συμπλήρωμα κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα. Θέλω πραγματικά να καταφέρω να θηλάσει αποκλειστικά αλλά πραγματικά έχω απελπιστεί και αρχίζω πλέον να πιστεύω πως όντως δεν έχω αρκετό γάλα για το μωρό

μου. Μπορεί κάποια από εσάς να με βοηθήσει ?

Υ.Γ. Η μικρούλα μου πιάνει καλά το στήθος...μας έδειξαν στο μαιευτήριο

Το βάρος γέννησής της ήταν 3.190Kgr και την Τετάρτη 24/9 που την ζύγισα τελευταία φορά ήταν 3.300Kgr

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας. Πραγματικά δεν ξέρω πως να ξεκινήσω...χρειάζομαι την βοήθειά σας.Μόλις πριν είκοσι-δύο ημέρες(6/9) απέκτησα το πρώτο μου παιδάκι και μαζί με την χαρά αυτού του γεγονότος ήρθε και ο πόνος-στενοχώρια σε ότι αφορά τον θηλασμό. Περίμενα πως επειδή είναι κάτι "φυσικό" θα ήταν σχετικά εύκολο αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζω πολλές δυσκολίες τις οποίες και δεν μπορώ να τις ξεπεράσω όσο κι αν προσπαθώ. Για να μην πολυλογώ...την βάζω να θηλάσει κάθε φορά που κλαίει(...συμβουλή από τις μαίες του μαιευτηρίου που γέννησα) και σίγουρα κάθε τρίωρο αν δεν το έχει ζητήσει από μόνη της ήδη(συμβουλή του παιδίατρου). Από την αρχή όμως η μικρούλα όταν την βάζω να θηλάσει μετά από κανένα πεντάλεπτο αποκοιμιέται και παρόλο που την τσιμπάω-"δαγκώνω"-κουνάω δεν ξυπνάει, οπότε και την βάζω δίπλα μου περιμένοντας να ξυπνήσει. Μετά από λίγο ξυπνάει και ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Αυτό μας παίρνει αρκετές ώρες με απότέλεσμα η μικρούλα στο τέλος να εκνευρίζεται-κουράζεται και να κλαίει απαρηγόρητη. Μην ξέρωντας τι άλλο να κάνω και μετά από τις φωνές της μαμάς μου-πεθεράς μου που ταλαιπωρώ το μωρό και δεν το παίρνω απόφαση ότι δεν μπορώ να θηλάσω, της δίνω γάλα σκόνη. Σχεδόν μετά από κάθε προσπάθεια θηλασμού, που πλέον έχει περιοριστεί σε μία ώρα το πολύ την φορά, κάθε φορά που πεινάει η μικρή, της δίνω και συμπλήρωμα(στα βραδυνά δύο γεύματα δεν χρειάζεται). Συνολικά παίρνει 300ml συμπλήρωμα κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα. Θέλω πραγματικά να καταφέρω να θηλάσει αποκλειστικά αλλά πραγματικά έχω απελπιστεί και αρχίζω πλέον να πιστεύω πως όντως δεν έχω αρκετό γάλα για το μωρό

μου. Μπορεί κάποια από εσάς να με βοηθήσει ?

Υ.Γ. Η μικρούλα μου πιάνει καλά το στήθος...μας έδειξαν στο μαιευτήριο

Το βάρος γέννησής της ήταν 3.190Kgr και την Τετάρτη 24/9 που την ζύγισα τελευταία φορά ήταν 3.300Kgr

vaso_b καλή μου να σου ζήσει το μικρό σου!!!

Μην αγχώνεσαι όλα θα πάνε καλά,πρέπει όμως να δώσεις περισσότερες πληροφορίες ώστε να σε βοηθήσουν τα κορίτσια...

Δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Βάσω να σου ζήσει το μωρακι σου :D

Γραψε αναλυτικά τις πληροφοριες απο το λινκ που σου εδωσε η Φελια και θα σε βοηθησει η Αγλαία και οι μαμαδες που θηλάζουν καιρο :D

Να σου πω μονο για αρχη οτι ποτε δεν ακουμε τις γιαγιαδες , τις πεταμε εξω απο το σπιτι μας αφου μας ενοχλουν και απολαμβανουμε τις πρωτες στιγμες με το μωρακι μας !

Θα τα ξαναπούμε οταν μας πεις και τα υπόλοιπα απλα να σου πω κατι ακομα .. Ακριβως ετσι ετρωγε και η μωρουλινιτσα μου και τρωει ακομα ! Το πολυ 5 λεπτά και μετα εκλεινε το στομα ...σε μιση ωρα ξαναπεινουσε και ουτε καθεξης . Ακολουθησα το ρυθμό της , οτι ήθελε το μωρο μου και πίστεψα πολυ στον εαυτό μου οτι θα τα καταφέρω ! Να κανεις και συ το ιδιο και θα δεις οτι ολα θα πανε καλα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας..

..όσο για την απομάκρυνση των γιαγιάδων είναι πικρή ιστορία...

Λοιπόν η μικρούλα γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό δύο ημέρες μετά την ΠΗΤ. Δεν παρουσίασε ίκτερο και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Στις 6/9 που γεννήθηκε ζύγιζε 3.190, στις 10/6 που βγήκαμε από το μαιευτήριο ζύγιζε 3.020, στις 17/9 3.175 και στις 24/9 3.300. Την θηλάζω κάθε φορά που πεινάει(ανά δίωρο περίπου) για τουλάχιστον μια ώρα(με διακοπες όμως αφού αποκοιμιέται όπως σας είπα) και αφού βλέπω πως δεν χορταίνει μετά της δίνω το συμπλήρωμα(..εκεί δεν αποκοιμιέται...). Παίρνει 300-350ml περίπου συμπλήρωμα την ημέρα.

Επίσης την τελευταία εβδομάδα μετά από κάθε γεύμα είτε με δικό μου γάλα είτε με σκόνη βγάζει κάτι ρουκέτες άλλο πράγμα. Συμβουλεύτηκα τον γιατρό και μου είπε πως πρόκειται για παλινδρόμηση και μου άλλα το γάλα σε αντιαναγωγικό αλλά με αυτά τα λίγα που πρόλαβα να διαβάσω πριν από λίγο στο αντίστοιχο forum μάλλον θα το σταματήσω.

..Σας αφήνω τώρα διότι μόλις ξύπνησε και δεν "κρατιέται"...

Βάσω μου απο βάρος είναι μια χαρά και τόσο βάρος δεν το παίρνει απο το συμπλήρωμα πίστεψε με....(αν έχει κενώσεις σαν σούπα μουσταρδί,τρώει απο σένα περισσότερο)

Θήλασε τη συνέχεια και μην ακούς..ξέρω απο πεθερά σε τέτοια θέματα,θέλουν ρουφιξιά και κιλό...

Το γάλα αυξάνεται με συνεχείς θηλασμούς.

Θέλει υπομονή και επιμονή και όπως θα έχεις διαβάσει και αλλού μέτρα βρεγμένες πάνες (6-8/ημέρα).

Στην αρχή σχεδόν όλες δυσκολευτήκαμε αλλά τα καταφέραμε!!!! :D

και αφού βλέπω πως δεν χορταίνει μετά της δίνω το συμπλήρωμα(..εκεί δεν αποκοιμιέται...). Παίρνει 300-350ml περίπου συμπλήρωμα την ημέρα.

Πώς καταλαβαίνεις ότι δεν χορταίνει;

Γιατί άρχισες να δίνεις συμπλήρωμα;

Από αύριο βάλε ένα στόχο να δώσεις μόνο 200 ml συμπλήρωμα για τουλάχιστον 4 μέρες και απλά να θηλάζεις περισσότερο. Αν δεν χορταίνει αλλάζει στήθος και αλλάζεις ξανά και ξανά. Απέφυγε το συμπλήρωμα μέχρι το μεσημέρι και περιόρισέ το στα απογευματινά γεύματα.

Πάρε μαγιά της μπύρας, ένα συμπλήρωμα διατροφής σε ταμπλέτες, το αγοράζεις από το φαρμακείο. Η δοσολογία για αύξηση του γάλακτος είναι 3 φορές το 24ωρο από 7 ταμπλέτες των 300 mg τη φορά, δηλαδή 21 ταμπλέτες το 24ωρο (στο κουτί γράφει πολύ λιγότερες και δεν βοηθούν τη γαλουχία).

Εκτιμώ ότι να κόψεις το συμπλήρωμα σε περίπου 3 εβδομάδες.

Διαφημίσεις

Συμβουλεύτηκα τον γιατρό και μου είπε πως πρόκειται για παλινδρόμηση και μου άλλα το γάλα σε αντιαναγωγικό αλλά με αυτά τα λίγα που πρόλαβα να διαβάσω πριν από λίγο στο αντίστοιχο forum μάλλον θα το σταματήσω.

ο γιατρός σου δεν τα πάει καλά με το θηλασμό...

vaso_b καλημέρα καλώς μας ήρθες και να σου ζήσει!

Σε πρακτικές συμβουλές δεν έχω να προσθέσω κάτι, έχω μόνο να σου πω να προσπαθήσεις να μην ακούς τί σου λένε οι άλλοι (οικογενειακό περιβάλλον κλπ, ακόμη και ο άντρας σου να είναι αυτός!) να πιστέψεις όπως σου είπαν και τα κορίτσια σε σένα και να αφήσεις το νινάκι σου να σε καθοδηγήσει! (είναι αλήθεια πως ξέρει περισσότερα από μας!!) Σεβάσου τις ανάγκες και τους ρυθμούς του και όλα θα είναι πολύ ποιό εύκολα! Αφού δεν έχεις πρόβλημα με το πιάσιμο, η παραγωγή σύντομα θα ρυθμιστεί καταλλήλως!

ΥΓ. κι εμένα ακόμη και τώρα, θηλάζει μόνο μέχρι κανά 7λεπτο το πολύ :wink: απλά όταν ήταν τόοοοοοσο μωρό θήλαζε πολύ πολύ σύντομα!!

καλημέρα και καλή συνέχεια!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

vaso_b εγω θα σου ελεγα να ακολουθησεις τις συμβουλες της αγλαιας ουτως ωστε να μειωσεις το συμπληρωμα σταδιακα... ποσο συμπληρωμα δινεις μετα απο καθε γευμα?οταν φτασεις στα 30-40μλ συμπηρωμα ανα γευμα κοψτο τελειως...δεν το χρειαζετε πλεον.. συνεχιζε να θηλαζεις οσο σου ζηταει το μωρακι σου... αυτο ξερει καλυτερα οπως λενε και τα κοριτσια... :) και κατι που εκανα εγω για να μην αποκοιμιεται στο 5λεπτο ηταν να χαιδευω λιγο το μαγουλακι ή το αυτακι του ή το λαιμοδακιι πισω απο το αυτακι..αλλα αυτα πριν να αποκοιμηθει.. δεν ξερω αν ειναι σωστο αλλα εγω αυτο εκανα και επιανε...ο μικρος ετσι τρωγε τουλαχιστον 15-20 λεπτα και ξυπνουσε στις 2-3 ωρες για να ξαναφαει.. :wink:

καλη επιτυχια σου ευχομαι...ολα θα πανε καλα :):):)

tqj2p3.png vvtJp3.png

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας..πραγματικά είναι η πρώτη ημέρα μετά την γέννηση της κορούλας μου που νιώθω καλύτερα όσο αφορά το θέμα του θηλασμού. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί έχω ακούσει όλο αυτό τον καιρό από συγγενικά πρόσωπα και μη, σχετικά με το πως θα πρέπει να θηλάζω...μέχρι και θήλαστρο μου αγόρασαν(της NUK) προκειμένου να δουν πόσο γάλα παράγω τελικά και δεν χορταίνει το παιδί. Όταν αρνήθηκα να μπω σ'αυτή την διαδικασία μου είπαν πως πρέπει να το κάνω απλά για να έχω εικόνα για την ποσότητα του γάλατος και όχι για να με κρίνουν..αλλά φαντάζεστε τα σχόλιά τους όταν μετά από μια ώρα με το θήλαστρο παραμάσχαλα κατάφερα να βγάλω μόνο 40ml και την επόμενη ημέρα τίποτα...ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ..ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ...ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ-ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ?...Βέβαια δεν τους άκουσα απόλυτα. Της δίνω μόνο όταν την βλέπω πως δεν χορταίνει, κι αυτό το καταλαβαίνω όταν μετά από τουλάχιστον μια ώρα θηλασμού έχει γκρίνια-ενώ έχει στο στόμα της το στήθος μου αρχίζει και γκρινιάζει-κλαίει και το τραβάει με το στόμα της προς τα πίσω-το αφήνει και μετά με μανία προσπαθεί να το ξαναπιάσει.

Επίσης συμπλήρωμα μου συνέστησε να δίνω και ο παιδίατρος εφόσον δεν χορταίνει το παιδί λέγοντάς μου πως όταν θα αρχίσω να παράγω περισσότερο γάλα θα σταματήσει το παιδί από μόνο του να πίνει το συμπλήρωμα.Όταν μάλιστα έμαθε πως την τελευταία εβδομάδα το παιδί πήρε μόνο 130gr μου είπε να αυξήσω την ποσότητα που του δίνω διότι δεν τρέφεται σωστά-θα πρέπει να παίρνει 170-200gr την εβδομάδα κανονικά.

Αγλαϊα πιστεύεις πως θα ήταν καλό να είχα μια προσωπική συνάντηση με κάποια σύμβουλο θηλασμού ? Αν ναι μπορείς να μου προτείνεις κάποια εδώ στην Αθήνα?

...πήρα και τις ταμπλέτες και ξεκίνησα ήδη...ελπίζω να πάνε όλα καλά και να καταφέρω να θηλάσω την αγαπούλα μου όπως πρέπει...

Aχ βρε καλή μου... έλεγχο με το θήλαστρο;;; :shock: τί σε βάλανε να περάσεις! ποτέ δεν έχεις πραγματική ένδειξη ποσότητας/παραγωγής...

αν είναι δυνατόν!!:mad:

Της δίνω μόνο όταν την βλέπω πως δεν χορταίνει, κι αυτό το καταλαβαίνω όταν μετά από τουλάχιστον μια ώρα θηλασμού έχει γκρίνια-ενώ έχει στο στόμα της το στήθος μου αρχίζει και γκρινιάζει-κλαίει και το τραβάει με το στόμα της προς τα πίσω-το αφήνει και μετά με μανία προσπαθεί να το ξαναπιάσει.
Αυτό το έχω ακούσει από πολλές μανούλες! Συνήθως έχει να κάνει με τη ροή του γάλακτος! αυτό έχω καταλάβει :?
Επίσης συμπλήρωμα μου συνέστησε να δίνω και ο παιδίατρος εφόσον δεν χορταίνει το παιδί λέγοντάς μου πως όταν θα αρχίσω να παράγω περισσότερο γάλα θα σταματήσει το παιδί από μόνο του να πίνει το συμπλήρωμα.
Mα αν δίνεις συμπλήρωμα... πως θα σου αυξήση το μωρό με ελλειπή ζήτηση την παραγωγή;;; :roll:

Δε νομίζω πως σου χρειάζεται σύμβουλος για την πράξη του θηλασμού, αλλά δυό ατάκες από την Αγλαϊα, να τους βάλεις όλους στη θέση τους, να σε αφήσουν να χαλαρώσεις και όλα θα πάνε καλά!! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Καλησπέρα σας! Επειδή κι εγώ θηλάζω το 2ο μωρό μου (το πρώτο το θήλασα 7 μήνες) έχω να πω ότι είναι εγκληματικό να μας υποβάλλουν οι τρίτοι σε τέτοιες διαδικασίες! vaso_b μην ακους κανέναν και άσε τη φύση να λειτουργήσει μόνη της. Όπως λέει κι ο γιατρός μου δεν υπάρχει γυναίκα που να μην μπορεί να θηλάσει το μωρό της! Επίσης και ο ίδιος ο παιδίατρος μου λέει πως τα παιδιά έχουν πάρει την ποσότητα που χρειάζεται για να χορτάσουν στα πρώτα 5 λεπτα του θηλασμού. Στο 1ο παιδί μου καποιοι καλοθελητές μου έλεγαν να του δώσω ξένο γιατί δήθεν δεν έπιανε καλά την θηλή. Φυσικά επέμεινα στον θηλασμό και κέρδισα! Μια χαρά αναπτύχθηκαν τα παιδάκια μου! Και κάτι άλλο... όταν το μωρό μου πιάνει με τόση νευρικότητα τη θηλή, όπως αναφέρεις, συνήθως θέλει απλά...να ρευτεί και να συνεχίσει. Δοκίμασέ το.[/img]

.png.png

1. Μην ακούς κανένα...ούτε γιαγιάδες, ούτε σύζυγο! Εσύ είσαι η μαμά, εσύ ξέρεις τι κάνεις και να επιμένεις σε αυτό!!!

2. Όσο το μωρό είναι στο στήθος, τόσο γάλα θα παράγεις!Είχα φτάσει σε σημείο μισή ώρα να πιπιλάει, μισή να κάθεται κ.ο.

3. Το να πιάνει και να αφήνει το στήθος εκνευρισμένο δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκει γάλα! Θέλει να τα κάνει, να ρευτεί, να το κάνεις μια βόλτα να ξελαμπικάρει... :lol:

4. Τα θήλαστρα είναι για να βγάζουν κάποια ποσότητα γάλακτος σε περίπτωση απουσίας σου και όχι δείκτες ποσότητας! Το πρώτο μου παιδί το θήλαζα 7 μήνες και μια φορά με το θήλαστρο της NUK κατάφερα να βγάλω μόλις 10 ml...

Και όλα αυτά τα διαπίστωσα μετά από 4 μήνες αποκλειστικού θηλασμου με άπειρους τσακωμούς, άγχος αν κάνω καλά που επιμένω και πολλές πολλές χαζομάρες που σκέφτηκα, είπα ή έκανα!

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ!...το κλειδί της επιτυχίας!!!!!!!!!!! :wink:

5Aqjp3.png

• 2 weeks later...
:roll: Γεια σας και από μένα! Έχω διαβάσει πολλά topics του forum από όταν ήμουν ακόμα έγκυος (ίσως και πιο πριν) αλλά τώρα αποφάσισα να συμμετάσχω πιο ενεργά στην παρέα σας. Εγώ γέννησα 6/7/07 :lol: με Φ.Τ. έναν μπεμπάκο 3.380, χθες ωστόσο επισκεφτήκαμε την παιδίατρο και ενώ το αγοράκι μου είναι αρκετά ψηλό (63cm), το βάρος του δεν αυξάνεται και πολύ, είναι μόλις 5.820. Να σημειώσω ότι δεν έχει πιει καθόλου ξένο γάλα και αν χρειάζεται να λείψω σε κάποιο γεύμα έχω μία μικρή τράπεζα γάλακτος οπότε βολευόμαστε. Να σημειώσω ότι είμαστε πολύ τακτικοί στα γεύματά μας και τρώμε 9.00, 12.30, 16.00, 19.30 και 23.00. Κάθε φορά τρώει και από τα δύο στήθη περίπου 20-30 λεπτά, εκτός του πρωινού γεύματος που συνήθως τρώει τον ίδιο χρόνο αλλά μόνο από το ένα στήθος και βγάζω το υπόλοιπο γάλα κάθε τρεις μέρες περίπου και το αποθηκεύω γιατί με το θήλαστρο δεν καταφέρνω να βγάλω και πολύ γάλα, οπότε ένα γεύμα με το μπιμπερό απαιτεί 2-3 ημέρες να το συγκεντρώσω.Να σημειώσω ότι το βραδινό το κόψαμε από 45 ημερών. Ο μπεμπούλης μου όμως βγάζει πολλές γουλιές και κάνει και εμετούς, οπότε η παιδίατρος μίλησε για ΓΟΠ και συνέστησε το Epadoren καθώς πιστεύει ότι για αυτό δεν παίρνει πολύ βάρος. Ποια είναι η γνώμη σας? :?:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...