Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Κατ' αρχήν θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί πιθανώς αδίκησα την Αγλαΐα. Απλά η κούραση είναι μεγάλη και κάποιοι μεταφέρουν εμπειρίες βίαιου νυχτερινού απογαλακτισμού που πέτυχε. Συμφωνώ ότι είναι ανήθικο να αφήσεις ένα παιδί να κλαίει ασταμάτητα προκειμένου να γλιτώσεις το θηλασμό, αλλά η ηθική είναι προσωπικό ζήτημα. Για μένα είναι για άλλον δεν είναι. Εγώ πάντως, θηλάζοντας ξάπλα από το κάτω στήθος είχα γίνει μούσκεμα από το πάνω που πιεζόταν και έπεφτε προς τα κάτω καθώς προσπαθούσα να τοποθετήσω το παιδί καλά, μιας και η κάτω θηλή είναι ελαφρώς ελαττωματική και θέλει προσοχή. Μετά από μερικές μέρες εφαρμογής σταδιακής, το co-sleeping με το παιδί γίνεται κάπως ευκολότερο. Αλλά όχι ότι είναι και αυτό εύκολο. Τι να πω. Είναι θέμα απόφασης. Εγώ αν και ήθελα το παιδί όσο τίποτα στον κόσμο, δεν περίμενα τέτοιες δυσκολίες. Σαν να ήμουν εξωγήινη το αντιμετώπισα για πάρα πολλές μέρες. Αλλά φαίνεται ότι πολλά μπορούμε να κάνουμε που δεν το πιστεύουμε.

ut70pP4.jpgut70p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αλίκη όλες μα όλες οι μαμάδες έτσι αισθανόμασταν στην αρχή.. Αν μπορούσες μάλιστα να δεις στο καφέ μας οι περισσότερες ακόμα έτσι νιώθουμε, αλλά όχι σε βαθμό που να μας παίρνει από κάτω.. :P

Μίλα όσο θες για αυτά που νιώθεις εδώ θα βρεις καλή παρέα και μαμάδες που συμπάσχουν..

Όσο για τις μεθόδους που λες έχω διαβάσει πολλά βιβλία τέτοιου είδους και ακόμα και τις παρεμβάσεις που συστήνουν το κάνουν γιαπαιδιά άνω των 6 μηνών. Το δικό σου παιδάκι είναι ακόμα πολύ πολύ μικρό.. ΣΚέψου ότι εκεί που όλα του ήταν έτοιμα ξαφνικά πρέπει να παλέψει για το φαγητό του, την αγκαλιά, τη θαλπωρή, τη μαμά του. Να επιβιώσει αγωνίζεται! Και είναι στο χέρι κάθε γονιού πως θα ανταποκριθεί σε αυτό.

Πάντως θα μπορούσες να διαβάσεις το no cry sleep solution είναι από τα πιο αξιοπρεπή και σέβεται τις ανάγκες όλων. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μπορούσες να βοηθήσεις τον εαυτό σου και το μωρό και από τώρα, αλλά μην περιμένεις θαύματα! Εμένα με βοήθησε αρκετά!!

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!!

lazy.gif

Όσο για την ηθική που λες - επειδή είμαι κάπως ευαίσθητη σε αυτόν τον τομέα, λόγω του μεταπτυχιακού που κάνω, μη φανταστείς κάτι άλλο :P - να σου πω ότι δεν είναι καθόλου προσωπικό ζήτημα. Το παιδί σου δε ζήτησε να γεννηθεί (και τα παιδιά όλων μας βέβαια). Εμείς έχουμε υποχρεωση απέναντι του και όχι αυτό σε εμάς να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες μας.. Του μαθαίνουμε βέβαια πράγματα - και σίγουρα και ο ύπνος είναι ένα από αυτά - αλλά έχει και αυτό προτιμήσεις και την προσωπικότητα του.

lazy.gif

Εγώ αν και ήθελα το παιδί όσο τίποτα στον κόσμο, δεν περίμενα τέτοιες δυσκολίες. .

αυτό ξαναπές το Αλικη....

και μόνο ότι μπορείς να μπαίνεις και στο ιντερνετ και να στέλνεις κανένα μέιλ στην ηλικία που είναι το μωρό σου, είσαι μια χαρα!

εγώ περίμενα ονειρεμένες στιγμές, να έρχονται οι φίλες μου για καφέ και τέτοια (να σημειώσω ότι δεν είχα την παραμικρη ιδέα από παιδια μέχρι να γεννήσω. Νόμιζα ότι τα βάζεις για υπνο και φεύγεις :oops::oops: )

και κατέληξα 40 μερες κλεισμένη στο σπίτι να μην προλαβαίνω ούτε το τηλέφωνο να σηκώσω, να κλαίω από την κούραση και την απογοήτευση γιατί νόμιζα ότι δεν θα τα καταφέρω με το θηλασμό, να πονάω γιατί δεν θήλαζα σωστά και άλλα τετοια....

Υπομονή και θα δεις ότι τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Μαρία Κ. μου αρεσει πολυ οπως τα λες!!το συνηδητοποιητε οτι αυτα τα μικροσκοπικα πλασματα εξαρτωνται πληρως απο εμας?δεν μπορουν να κανουν επιλογες εμεις τις κανουμε για λογαριασμο τους.Δεν επελεξαν τους γονεις τους ,για το φαγητο τους, τον υπνο τους κλπ.Εμεις αποφασιζουμε .Ειναι κυριολεκτικα δικη μας ευθυνη πως θα μεγαλωσουν και τι ανθρωποι θα γινουν.Και τελικα πιστευω οτι ειναι η μοναδικη περιπτωση στη ζωη μας που ο,τι δωσουμε θα παρουμε.

Παντως η αρχη ειναι δυσκολη και οσα κι αν ξερεις απο αλλες μαμαδες τιποτα δεν μπορει να σε προετοιμασει γι'αυτο που θα ζησεις.Ειναι δυσκολο αλλα το αντεχουμε ,προσαρμοζομαστε καθε φορα και συνεχιζουμε.Εξαλλου οσο αυτα μεγαλωνουν εχουμε νεες προκλησεις να αντιμετωπισουμε.Η γιαγια μου ελεγε "μεγαλωνουν τα παιδακια μου μεγαλωνουν τα βασανακια μου".

03HJp2.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ ότι είναι ανήθικο να αφήσεις ένα παιδί να κλαίει ασταμάτητα προκειμένου να γλιτώσεις το θηλασμό, αλλά η ηθική είναι προσωπικό ζήτημα.

Ανήθικο είναι να επιβάλλεται κάτι τέτοιο από τρίτους για πειραματικούς σκοπούς. Η κατάσταση είναι στρεσσογόνος για το βρέφος και δεν επιτρέπεται να επιβάλλεται, οπότε δεν μπορούν να συνεχιστούν τέτοιου είδους μελέτες.

Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές επιλογές. Και το δικό μου μωρό πέρασε ένα στρες όταν κοιμήθηκα για ένα βράδυ αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω για τις δεδομένες συνθήκες. :wink:

Καλήσπέρα κορίτσια! Ήθελα να ρωτήσω κάτι άσχετο με το θηλασμό.

Μου είπε σήμερα μια φίλη μου έγκυος, οτι η μαία της της είπε θα της κάνουν κλύσμα και θα την ξυρίσουν πριν τη γέννα. Ισχύει αυτό?

Στον Καναδά οπου γέννησα, έχουν σταματήσει να το κάνουν αυτό εδώ και χρόνια. Εδώ συμβαίνει ακόμα? :?

Καλήσπέρα κορίτσια! Ήθελα να ρωτήσω κάτι άσχετο με το θηλασμό.

Μου είπε σήμερα μια φίλη μου έγκυος, οτι η μαία της της είπε θα της κάνουν κλύσμα και θα την ξυρίσουν πριν τη γέννα. Ισχύει αυτό?

Στον Καναδά οπου γέννησα, έχουν σταματήσει να το κάνουν αυτό εδώ και χρόνια. Εδώ συμβαίνει ακόμα? :?

ω ναι, και παραδοξως αρεσει και σε μερικες μαμαδες!

και ακουσα και το αλλο "βολεύει, για να είμαι έτοιμη για καισαρική, αν χρειαστεί" ( από μαμά που έβαλαν με πρόκληση για άγνωστο=ασήμαντο μάλλον σε μενα λόγο)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Σήμερα λοιπόν είμαι πολύ χαρούμενη!

Βλέπω κάθε μέρα πως το ταξίδι του αποκλειστικού θηλασμού προχωράει ακάθεκτο κι εγώ γεμίζω περηφάνια!

Κάθε μέρα άγχος για τα 5-6 γεύματα της μικρής (αν και μερικά από αυτά είναι μαραθώνια), τον ύπνο της όλο το βράδυ(μεταξύ 23:00 και 6 ή 7 το πρωί),τις μεγάλες γουλιές..........

Η μπέμπα σήμερα 29 ημερών περήφανα παρουσιάζει τις ζυγίσεις της

γέννηση 7-11 4240γρ

έξοδος από μαιευτήριο 3945γρ

1η ζύγιση 15-11 4030γρ

2η ζύγιση 22-11 4300γρ

3η ζύγιση 29-11 4560γρ

4η ζύγιση 6-12 4850γρ!!!!!!!!!!!!!

Δεν με βοηθάει κανείς με το θέμα του θηλασμού. Ότι έμαθα το έμαθα από εσάς! Το περιβάλλον μου άσχετο και μάλλον αποθαρρυντικό!Παραδείγματα και βιώματα μηδέν.Κάθε μέρα ακούω και ένα βλακώδες σχόλιο από την αδελφή μου και αποφεύγω να μιλάω σε οποιονδήποτε για το θέμα αφού συνήθως με συγχύζουν.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ! :D:D:D:D:D:D

Ευχομαι να συνεχίσουμε και να πάνε όλα καλά.Χωρίς να ξέρω συμπεραίνω πως πάμε καλά και μπορούμε καλύτερα.Και φυσικά ένα μεγάλο τεράστιο ευχαριστώ στην συνεργάσιμη κορούλα μου που με αφήνει να κοιμάμαι κι όλας. Την μέρα της τα δίνω όλα!! :D:D:D:D:D

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Διαφημίσεις

Μπαινω στο θεμα λιγο καθυστερημενα. Τελικα οι δυσκολιες με τα νεογεννητα προκυπτουν επειδη δεν τις περιμενουμε. Στ πρωτο μου παιδι κοντεψα να σαλταρω! Μου φαινονταν ολα βουνο. Στο δευτερο ηξερα τι με περιμενει και το πηρα αποφαση οτι τα πραγματα θα ειναι δυσκολα για αρκετο καιρο. Και λες και εγινε θαυμα με αυτο το μωρο δεν μου ελειψε καθολου ο υπνος. Οχι οτι δεν ξυπναγε ή ξυπναει τη νυχτα αλλα κοιμαται αμεσως. Το ξυπνημα δηλαδη ειναι ζητημα το πολυ εικοσαλεπτου. Χθες βραδυ μαλιστα ξυπνησε μονο μια φορα από τις 8.00 που κοιμηθηκε μεχρι τις 6.30. Και αυτο με φερνει στην ερωτηση μου. Μπορει αυτο να προκαλεσει μειωση στην παραγωγη? Επισης τις τελευταιες μερες δεν νιωθω το στηθος μου γεματο οπως πριν και περναν πολλες πολλες ωρες για να το νιωσω να γεμιζει. Σημαινει αυτο οτι τελειωνει το γάλα μου? Βοηθηστε με γιατι εχω ξεπερασει τον χρονο αποκλειστικού θηλασμού που εφαρμοσα στο μεγαλο μου γιο και τωρα μου φαινονται καπως αγνωστα τα πραγματα.

Κουραγιο σε ολες τις κουρασμενες και ξενυχτισες μαμαδες. Και ενα τιπ που εφαρμοσα και εφαρμοζω. Για τους βραδυνους θηλασμους τηλεοραση και παλι τηλεοραση. Εχω δει εγω ταινίες.....Εχω δει σιριαλ.........

W7hT.jpg

Ελενα μου , μην αγχώνεσαι αδικα :D Το γάλα σου δεν τελειώνει και ουτε θα μειωθεί η παραγωγή αν κοιμηθει τη νυχτα το μωράκι σου . Ευκαιρία να ξεκουραστεις :wink: Ειστε πλεον σε εναν πολυ καλο δρομο και το μωρό σου ξερει τι να κανει απο δω και στο εξης ωστε αν χρειαστει να αυξήσει την παραγωγή .

Το στηθος ειναι φυσιολογικό να το νιώθεις αδειο , δεν ειναι δεξαμενή το στηθος , το γαλα παράγεται την ωρα που θηλάζει το μωρό σου .

Ολα καλά πανε :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Χθες βραδυ μαλιστα ξυπνησε μονο μια φορα από τις 8.00 που κοιμηθηκε μεχρι τις 6.30. Και αυτο με φερνει στην ερωτηση μου. Μπορει αυτο να προκαλεσει μειωση στην παραγωγη? Επισης τις τελευταιες μερες δεν νιωθω το στηθος μου γεματο οπως πριν και περναν πολλες πολλες ωρες για να το νιωσω να γεμιζει. Σημαινει αυτο οτι τελειωνει το γάλα μου? Βοηθηστε με γιατι εχω ξεπερασει τον χρονο αποκλειστικού θηλασμού που εφαρμοσα στο μεγαλο μου γιο και τωρα μου φαινονται καπως αγνωστα τα πραγματα.

θα πρέπει να περάσει περίπου μια βδομάδα χωρίς ξυπνήματα, για να επέλθει σημαντική μείωση στην παραγωγή αλλά δεν είναι απόλυτο, γιατί εξαρτάται από το πώς θηλάζει το μωρό σου. Το στήθος σου δεν το νιώθεις πια πρησμένο, γιατί η παραγωγή σου ρυθμίζεται. Το γάλα σου δεν τελειώνει. Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό και μόνο ελάχιστη ποσότητα αποθηκεύεται στο στήθος ανάμεσα στους θηλασμούς. Επίσης, καθώς μεγαλώνει, το μωρό γίνεται πιο αποτελεσματικό στο θηλασμό και μπορεί να θηλάζει για λιγότερη ώρα και να παίρνει περισσότερο γάλα. Το μέτρο σου θα είναι οι βρεγμένες πάνες, που πρέπει να είναι 5-6 το 24ωρο και οι μηνιαίες ζυγίσεις και φυσικά η καλή εικόνα του μωρού σου. Αν πιστεύεις ότι το μωρό δεν θηλάζει αρκετά, επειδή κοιμάται περισσότερο τη νύχτα, δοκίμασε να θηλάζεις συχνότερα μέσα στην ημέρα. Επειδή είναι μικρούλι, δεν θα άφηνα πάνω από 4-5 ώρες τη νύχτα αλλά πάλι αυτό εξαρτάται από την υπόλοιπη ρουτίνα σας.

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις. Τις συνηθειες του στον υπνο τις φτιαχνει μονος του. Δεν εχω επεμβει καθολου. οσο για το βαρος που παιρνει, αλλο τιποτα. Ηδη εχει βγει εξω απο τις καμπυλες αναπτυξης. Απλα ανησυχω μηπως ενω πηγαινουμε πολυ καλα ξαφνικα δημιουργηθει προβλημα. Αλλα εσεις με καθησυχαζετε

W7hT.jpg

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις. Τις συνηθειες του στον υπνο τις φτιαχνει μονος του. Δεν εχω επεμβει καθολου. οσο για το βαρος που παιρνει, αλλο τιποτα. Ηδη εχει βγει εξω απο τις καμπυλες αναπτυξης. Απλα ανησυχω μηπως ενω πηγαινουμε πολυ καλα ξαφνικα δημιουργηθει προβλημα. Αλλα εσεις με καθησυχαζετε

Εφόσον πάτε τόσο καλά, μην αλλάζεις τίποτε. Βλέποντας και κάνοντας.

Διαφημίσεις

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι εκπαίδευσης ύπνου, η πιο αποτελεσματική είναι αυτή που δοκιμάστηκες σε λίγα παιδιά που τα άφηναν να κλαίνε και σιγά σιγά σταμάτησαν και κοιμόταν. Η μέθοδος δεν ξαναδοκιμάστηκε γιατί θεωρήθηκε ανήθικο να γίνονται τέτοια πειράματα, το δείγμα ήταν πολύ μικρό για να θεωρηθεί ότι τα αποτελέσματα ήταν αξιόπιστα (παρά το μαρτύριο φάνηκε να εκπαιδεύονται μόνο τα μισά μωρά, τα υπόλοιπα συνέχιζαν απτόητα και να ξυπνούν και να κλαίνε και να έχουν απαιτήσεις...)

Φυσικά δεν μελετήθηκαν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις μιας τέτοιας πρακτικής.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι πιο ήπιες που απαιτούν πολλή υπομονή, γερά νεύρα και απευθύνονται συνήθως σε μεγαλύτερα παιδιά. Η επιτυχία δεν είναι εξασφαλισμένη σε καμία μέθοδο. Τα περισσότερα βιβλία δεν αναφέρουν καν τα ποσοστά επιτυχίας γιατί είναι εμπειρικές μέθοδοι και δεν έχουν μελετηθεί.

Έχουν γραφτεί κάποια βιβλία, δεν ξέρω κατά πόσο είναι τεκμηριωμένα επιστημονικά και δεν μπορώ να το ελέγξω (έλεγχος σημαίνει να αγοράσω τα βιβλία και να ελέγξω την αξιοπιστία των πηγών, αυτό σημαίνει πολύ χρόνο και χρήμα για ένα θέμα που δεν είναι καν αρμοδιότητά μου...)

.

επανέρχομαι στο θέμα, γιατί ως συνήθως τα διαβάζω όλα πολύ αργα...

Από το βιβλίο "The scienve of parenting" της M. Sunderland

"οι παλιότερες γενιές 'αφηναν τα μωρά τους να κλαίνε, μην έχοντας ιδέα πόσο τρωτός είναι ο βρεφικός εγκέφαλος στο άγχος. όταν κλαίει ένα μωρό, απλελευθερώνεται από τα επινεφρίδια κορτιζόλη, η ορμόνη του άγχους. Αν το αφήσουμε να κλαίει ώρα, το επίπεδο κορτιζόλης παραμένει υψηλό. Αν η κορτιζόλη παραμείνει αυξημένη για μεγάλο διάστημα , μπορεί να φτάσει σε επίπεδα τοξικότητας, βλάπτοντας σημαντικές δομές του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου."

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Από το βιβλίο "The scienve of parenting" της M. Sunderland

"οι παλιότερες γενιές 'αφηναν τα μωρά τους να κλαίνε, μην έχοντας ιδέα πόσο τρωτός είναι ο βρεφικός εγκέφαλος στο άγχος. όταν κλαίει ένα μωρό, απλελευθερώνεται από τα επινεφρίδια κορτιζόλη, η ορμόνη του άγχους. Αν το αφήσουμε να κλαίει ώρα, το επίπεδο κορτιζόλης παραμένει υψηλό. Αν η κορτιζόλη παραμείνει αυξημένη για μεγάλο διάστημα , μπορεί να φτάσει σε επίπεδα τοξικότητας, βλάπτοντας σημαντικές δομές του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου."

Ποιες γεννεές θεωρεί παλαιότερες;

υποθέτω αυτές των λίγων δεκαετιών πριν που υιοθέτησαν μιλιταριστική νοοτροπία με την άνοδο του φασισμού και του ναζισμού, σίγουρα μετά τη βιομηχανική επανάσταση, τότε που κάποιοι ενθουσιάστηκαν τόσο με τα θετικά της βιομηχανικής επανάσταση που θέλησαν να αντιμετωπίσουν τα μωρά σας προϊόντα της βιομηχανικής παραγωγής: όλα πανομοιότυπα μεταξύ τους, με ακριβώς τις ίδιες ανάγες σε ποσότητα φαγητού, σε συχνότητα γευμάτων, σε ώρες ύπνου, σε ώρες αγκαλιάς...

.....και σαν ανεξάρτητους ενήλικες από τη γέννησή τους! Ουτε ξέρω πόσα ατομα (αναμεσα τους και μαιες) μου έλεγαν "απο την πρωτη μερα που θα πατε σπιτι, στο δωματιο του το μωρο"!!! Για να μην αναφερω το μεγαλο σουξε "το εχετε μαθει στις αγκαλιες, καλα να παθετε"!!!!

Λες και δεν ειναι το πιο φυσικο πραγμα ενα μωρο να θελει αγκαλια και ανθρωπινη επαφη, εδω θελουν οι ενηλικες.....

lN4Kp3.png6tK9p2.png

.....και σαν ανεξάρτητους ενήλικες από τη γέννησή τους! Ουτε ξέρω πόσα ατομα (αναμεσα τους και μαιες) μου έλεγαν "απο την πρωτη μερα που θα πατε σπιτι, στο δωματιο του το μωρο"!!! Για να μην αναφερω το μεγαλο σουξε "το εχετε μαθει στις αγκαλιες, καλα να παθετε"!!!!

Λες και δεν ειναι το πιο φυσικο πραγμα ενα μωρο να θελει αγκαλια και ανθρωπινη επαφη, εδω θελουν οι ενηλικες.....

Αυτο ειναι γεγονος......... Ρε παιδι μου ολοι τα ιδια λενε? μα ολοι.........

Η το αλλο? Ε τωρα εσεις ολα τα ξερετε.... εμεις δεν μεγλωσαμε παιδια!!!! αν προσπαθησεις να τους πεις κατι αντιθετο...

Α...Γειτονισσα μου που θηλαζε κανονικα βεβαια και με κιντερτε ενδοιαμεσα σταματησε τον θηλασμο στον εκτο γιατι ετσι της ειπε η μανα της, Φτανει λεει τοσο ειναι αρκετο. Και αυτη το εκανε και εδωσε μπουκαλακι..... και φαριν λακτε και ρυζαλευρο και ολων των ειδων τις κρεμες που κυκλοφορουν στο εμποριο. Εμενα παντως με κοιταν σαν αλιεν.... που λεω οτι θα θηλασω οσο θελει η μικρη...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...