Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα σε ολες τις μανουλες!!θα ηθελα να σας κανω κι εγω μια ερωτηση.Υπαρχει καποιος τροπος για να κοψουμε σιγα σιγα το θηλασμο μεσα στη νυχτα ή ειναι κατι που θα το κανει μονο του το παιδι σιγα σιγα?τον θηλαζω στις 9 και μετα ξυπναει περιπου στις 2-3 και μετα το πρωι.Αλλα αυτο το εκανε μονος του αφου παλιοτερα ξυπνουσαμε περισσοτερες φορες?να περιμενω να το σταματησει και αυτο μονος του?

03HJp2.png

καλησπερα σε ολες τις μανουλες!!θα ηθελα να σας κανω κι εγω μια ερωτηση.Υπαρχει καποιος τροπος για να κοψουμε σιγα σιγα το θηλασμο μεσα στη νυχτα ή ειναι κατι που θα το κανει μονο του το παιδι σιγα σιγα?τον θηλαζω στις 9 και μετα ξυπναει περιπου στις 2-3 και μετα το πρωι.Αλλα αυτο το εκανε μονος του αφου παλιοτερα ξυπνουσαμε περισσοτερες φορες?να περιμενω να το σταματησει και αυτο μονος του?

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις πριν τους 12 μήνες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού. Μερικά μωρά δεν έχουν ανάγκη από το βραδυνό ξύπνημα ενώ άλλα ξυπνούν 7-8 φορές. Συνήθως το κάνουν γιατί το έχουν ανάγκη. Επίσης πολλές μητέρες δεν μπορούν να διατηρήσουν ικανοποιητική γαλουχία αν δεν υπάρχει νυχτερινός θηλασμός, τα μωρά τους συνήθως το ξέρουν και φροντίζουν να τη διατηρήσουν.

αληθεια?δηλαδη δεν υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος γευματων που πρεπει να κανει το μωρο.αρα ακολοθουμε το προγραμμα του.σ'ευχαριστω πολυ Αγγλαία.Ευτυχως που υπαρχεις κι εσυ να μας λυνεις αποριες και να βαζεις τα πραγματα στη θεση τους,(γιατι ακουμε τα απιστευτα)

παντως το εχω συνηθισει να σου πω υην αληθεια.μονο που δεν ειναι σταθερος στην ωρα του.να μην αλλαζω την ωρα του φρουτου?

03HJp2.png

Διαφημίσεις

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις πριν τους 12 μήνες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού. Μερικά μωρά δεν έχουν ανάγκη από το βραδυνό ξύπνημα ενώ άλλα ξυπνούν 7-8 φορές. Συνήθως το κάνουν γιατί το έχουν ανάγκη. Επίσης πολλές μητέρες δεν μπορούν να διατηρήσουν ικανοποιητική γαλουχία αν δεν υπάρχει νυχτερινός θηλασμός, τα μωρά τους συνήθως το ξέρουν και φροντίζουν να τη διατηρήσουν.

Έκανα κι εγώ την ίδια ερώτηση μόλις σήμερα σε κάποια σύμβουλο θηλασμού που γνωρίζω, μιας και το παιδί μου ξυπνάει 2-3 φορές μεταμεσονύχτια και πριν ξημερώσει για να πιει γαλατάκι, όν 52 μόλις ημερών και νιώθω πολύ κουρασμένη. Η απάντηση της Αγλαΐας - που με έχει κι εμένα βοηθήσει με τις γνώσεις της - νομίζω πως δείχνει μεν σεβασμό προς το παιδί αλλά αδιαφορία για τη μητέρα και δεν μπορεί μια μητέρα να μένει επί ένα χρόνο ξύπνια ολόκληρο το βράδυ για να θηλάζει και αυτό να κάνει καλό στο παιδί, γιατί αυτή η μητέρα θα καταρρεύσει πολύ πριν το 12μηνο. Και από μια καταρρακωμένη μητέρα ένα παιδί δεν μπορεί να πάρει πολλά. Είμαι σίγουρη ότι πολύ πριν το 12μηνο αν όχι επιβάλλονται, επιτρέπονται παρεμβάσεις για αλλαγή του μοτίβου αυτού, χωρίς να τις ξέρω κιόλας.

ut70pP4.jpgut70p2.png

Επίσης πολύ σύντομα συνηθίζει τα βραδυνά ξυπνήματα και της είναι πολύ πιο εύκολο... Αυτή τη στιγμή με 2 παιδιά ξυπνάω τουλάχιστον 3 φορές κάθε βράδυ...και παρεπιπτώντως υπήρξα πολύ υπναρού...και ακόμα είμαι...Όλα συνηθίζονται και νιώθεις μια χαρά!

5Aqjp3.png

Η μητέρα μπορεί να θηλάζει ενώ κοιμάται και πέρα από αυτό μπορεί να κοιμάται όταν κοιμάται και το μωρό

Ακριβώς! Και όσο για τις αντοχές της μητέρας, εγώ ακόμα αντέχω! Το 2ο και τρίτο παιδί μου με διαφορά ηλικίας 2 χρόνια περίπου ξύπναγαν τη νύχτα μέχρι 4 ετών το καθένα (μέχρι τα 2,5 πάρα πολύ συχνά και μετά τουλάχιστον 1 φορά). Στο διάστημα αυτό αντιμετώπισα τις εξής καταστάσεις: Ήμουν έγκυος στο 3ο παιδί, με το 2ο παιδί να ξυπνάει τη νύχτα και δούλευα, κατόπιν γέννησα και είχα 2 παιδιά να ξυπνάνε διαφορετικές ώρες, είχα ένα μικρό διάλλειμα όταν ο 3ος μου έγινε 4 ετών, δηλαδή πέρυσι και μετά ξαναγέννησα και τώρα ξυπνάω για τη μικρή μου, αλλά πλέον δεν ξέρω ακριβώς πόσες φορές, γιατί επιτέλους ανακάλυψα τον ξαπλωτό θηλασμό (χρειάστηκε αρκετή εξάσκηση για να τα καταφέρω και τελικά τα κατάφερα όταν ήταν 4 μηνών) και επιτέλους θηλάζω ενώ ταυτόχρονα κοιμάμαι!

Αυτά που περιέγραψα παραπάνω λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 7μισι χρόνια και δεν είμαι υπεράνθρωπος. Ναι, νύσταζα πολύ κατά καιρούς, άλλοτε λόγω της υπερέντασης δεν καταλάβαινα τίποτα και λειτουργούσα φυσιολογικότατα, παρόλο που άργησα να ανακαλύψω τον ξαπλωτό θηλασμό, είχα κάνει μία πατέντα, όπου θήλαζα καθιστή στο κρεββάτι με μαξιλάρι θηλασμού και τα πόδια επάνω στο κρεββάτι, ώστε αν με έπαιρνε ο ύπνος (πράγμα που συνέβαινε πάντοτε) να μην κινδυνεύει να μου πέσει το μωρό.

Εκατομμύρια χρόνια τα μωρά ξυπνάνε τόσο συχνά το βράδυ και οι μητέρες ανταποκρίνονται σ' αυτό και σε πολλές άλλες υποχρεώσεις.

Σημειωτέον, ότι τα δύο αυτά παιδιά μου που ξυπνούσανε θηλάσανε μέχρι 9 και 7,5 μηνών αντίστοιχα, άρα δεν φταίει μόνο ο θηλασμός για το βραδυνό ξύπνημα.

Εγώ που τα λέω τώρα αυτά και νομίζετε ότι σας κάνω την έξυπνη, μέχρι και το 2ο παιδί αντιδρούσα πολύ άσχημα στο ότι έπρεπε να ξυπνάω τη νύχτα για το μωρό, μέχρι και με κατάθλιψη (συνέπεια άλλωστε γνωστή της έλλειψης ύπνου).

Πώς άντεξα;

α) συνήθισα :lol:

β) έγινα χοντρόπετση και μπορώ να κοιμηθώ ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε (ένστικτο της αυτοσυντήρησης) :oops:

γ) η έλλειψη ύπνου φέρνει υπερένταση οπότε ανταποκρίνεσαι καλύτερα σ' αύτην (επιστρέφουμε δηλαδή στη συνήθεια του να ζεις με λιγότερο ύπνο)

δ) Έμαθα επιτέλους την ξαπλωτή στάση θηλασμού και την εφαρμόζω όχι μόνο το βράδυ, αλλά όποτε αισθάνομαι ότι θέλω να χαλαρώσω

Σας εύχομαι καλή δύναμη!

HXuSp2.pngaS46p2.png

μιας και ανοιξαμε αυτό το θέμα και είμαι σε πολύ ευαίσθητη φάση, θα προσθέσω κι εγώ τη δική μου άποψη.

Αγαπητή Αλίκη, καταλαβαίνω το λόγο που τα γράφεις αυτά, αλλά η αλήθεια είναι ότι μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. Εγώ πριν γεννήσω , ξεκουραζόμουν μόνο αν κοιμόμουν 8 ώρες τη νύχτα και μιση με μία ώρα το μεσημέρι. Τις πρώτες 40 μέρες δεν είχα κοιμηθεί πάνω από 2 ώρες συνεχόμενες και ένοιωθα ότι θα καταρρεύσω, αντ' αυτού επέζησα και διατήρησα τον αποκλειστικό θηλασμό. Οταν το μωρό μου έφτασε να ξυππνάει 2 με 3 φορές τη νύχτα, άρχισα να αναρωτιέμαι πότε θα κόψει τελείως τα νυχτερινά ξυπνήματα. Εδώ και 3 εβδομάδες περνάμε άλμα ανάπτυξης και ομπέμπης ξυπνάει ανά μια ώρα, χειρότερα από όταν ήταν νεογέννητο!!! Τώρα, απλά σκέφτομαι "τι καλά που ήταν όταν ξυπνούσε μόνο 2-3 φορές" :wink:

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Διαφημίσεις

[β) έγινα χοντρόπετση και μπορώ να κοιμηθώ ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε (ένστικτο της αυτοσυντήρησης) :oops:

Αυτό ξαναπέστο!!! Και όρθια αν κλείσω τα μάτια μου πλέον κοιμάμαι...!! :lol:

5Aqjp3.png

τι να πω, ρε παιδιά...χαρά στο κουράγιο σας...εγώ είμαι εκεί που νομίζω ότι θα καταρρεύσω...ή μάλλον ήμουν μέχρι προχθές...έκτοτε ζω με την ελπίδα ότι κάποιος τρόπος θα υπάρχει να του κόψω τα βραδινά και ξημεροβραδιάζομαι αναζητώντας τον...και θηλάζοντας ακαταπαύστως!

ut70pP4.jpgut70p2.png

Έκανα κι εγώ την ίδια ερώτηση μόλις σήμερα σε κάποια σύμβουλο θηλασμού που γνωρίζω, μιας και το παιδί μου ξυπνάει 2-3 φορές μεταμεσονύχτια και πριν ξημερώσει για να πιει γαλατάκι, όν 52 μόλις ημερών και νιώθω πολύ κουρασμένη. Η απάντηση της Αγλαΐας - που με έχει κι εμένα βοηθήσει με τις γνώσεις της - νομίζω πως δείχνει μεν σεβασμό προς το παιδί αλλά αδιαφορία για τη μητέρα και δεν μπορεί μια μητέρα να μένει επί ένα χρόνο ξύπνια ολόκληρο το βράδυ για να θηλάζει και αυτό να κάνει καλό στο παιδί,

Απάντησα σε μια μητέρα που το μωρό της ξυπνάει 1 φορά το βράδυ... :?

Για τη συγκεκριμένη μητέρα αυτός ο ένας θηλασμός μπορεί να είναι κρίσιμος για τη συνολική παραγωγή.

Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιάβασει το κείμενο όταν θα είσαι πιο ξεκούραστη.

Το να ξυπνάει μια μητέρα με ένα μωρό 6 μηνών μόνο μία φορά το βράδυ είναι ευλογία! Τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν ή δεν θηλάζουν ξυπνούν πολύ περισσότερες φορές.

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα και το δεύτερο εξάμηνο της ζωής του παιδιού.Δεν εκφράζω δικές μου απόψεις και δεν γράφω δικές μου ιδέες, αυτές τις κρατώ για την οικογένειά μου. Εδώ μέσα απλα μεταφέρω επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις.

Ένα μωρό 52 ημερών μπορεί να θηλάζει όλη τη νύχτα αλλά δεν θα το κάνει συνέχεια. Μπορεί να το κάνει περιστασιακά στα άλματα ανάπτυξης αλλά σίγουρα όχι συνέχεια.

Είμαι σίγουρη ότι πολύ πριν το 12μηνο αν όχι επιβάλλονται, επιτρέπονται παρεμβάσεις για αλλαγή του μοτίβου αυτού, χωρίς να τις ξέρω κιόλας.

Ακόμη και αν δεν θηλάζει καθόλου ένα παιδί, δεν είναι δυνατό να παρέμβεις στις νυχτερινές αφυπνίσεις και στο νυχτερινό τάισμα χωρίς κόστος.

Τα βάλιουμ και λοιπά υπνωτικά δεν επιτρέπεται να χορηγούνται σε αυτές τις ηλικίες. Άλλη παρέμβαση δεν μπορείς να κάνεις. Πώς θα υποχρεώσεις κάποιον να μην ξυπνάει;

Για τα μικρά του ανθρώπου είναι φυσιολογικό να ξυπνάνε συχνά και να κάνουν πολλά γεύματα το 24ωρο.

Οι μητέρες καταρρέουν όταν δεν έχουν βοήθεια, τα μικρά θέλουν πολλά χέρια για να μεγαλώσουν... και όταν οργανώνουν τη ζωή με το μωρό με τον πιο δύσκολο τρόπο.

Για να μη καταρρεύσει μια μητέρα χρειάζεται πολλή βοήθεια και καλή οργάνωση του ύπνου.

Πριν μιλήσεις για αδιαφορία δική μου προς τη μαμά θα έπρεπε να σκεφτείς ότι εδώ μέσα δεν απευθύνομαι ποτέ σε κανένα μωρό, απευθύνομαι μόνο σε μητέρες. Δεν υποστηρίζω καν το θηλασμό. Υποστηρίζω μόνο τη μητέρα που θέλει να θηλάσει ή να αποθηλάσει.

Διαφημίσεις

Θα γράψω και ως μαμά: μέχρι τις 20 περίπου μέρες κοίμιζα το μωρό στην καλαθούν και σηκωνόμουν 4 φορές για να τον πάρω και άλλες 4 για να τον επιστρέψω σύνολο 8... ίσως και 10... Ήμουν σαν ζόμπι και μια φορά κοιμήθηκα θηλάζοντας, όταν ξύπνησε το μωρό για να ξαναθηλασει (εννοείται δεν το είχα αλλάξει... αφού με είχε πάρει ο ύπνος...) ήμουν στην ίδια στάση και συνέχισα να θηλάζω αλλά ένιωσα εντελώς ηλίθια! Ήμουν λίγο πιο ξεκούραστη και δεν καταλάβαινα γιατί δεν το είχα κάνει. Ξύπνησα τον μπαμπά για να αλλάξει πάνες και την καλαθούνα τη χρησιμοποιούσα πλεόν μόνο τις ώρες που δεν ξάπλωνα.

Όσο για τις υπερδυνάμεις, καμία δεν τις έχει! Το έχω ξαναγράψει αλλά δεν θυμάμαι πού. Όταν το μωρό μου ήταν δύο μηνών ήμουν τόσο εξαντλημένη από την αϋπνία που ένα βράδυ έβαλα ωτοασπίδες, κλείστηκα στην κρεβατοκάμαρα και άφησα το μωρό σε μπαμπά και γιαγιά με την εντολή να μην ανοίξουν την πορτα μου ακόμη και αν γίνει σεισμός. Μόνο σε περίπτωση πυρκαγιάς είχαν δικαίωμα να με ενοχλήσουν.

Το σπίτι δεν έπιασε φωτιά κι εγώ κοιμήθηκα 8 ώρες!

Μετά είδα τη ζωή με άλλο μάτι!

ρε κοριστια, μα την πιστη μου, αυτη την ρημαδα ξαπλωτη σταση του θηλασμου δεν μπορεις να την καταφερεις αν δεν εχεις μεγαλο στηθος...

ένα δίκιο το έχεις... αν είναι και μικρό και στητό το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο...

τα αισθητικά πλεονεκτήματα δεν πάνε μαζί με τα πρακτικά πλεονεκτήματα! :lol:

Αν το στήθος είναι κάπως μεγάλο και ελαστικό μπορείς από τη μία πλευρά να θηλάσεις και απο τους δύο μαστούς, θηλάζεις από τον κάτω, σκύβεις λίγο θηλάζεις και από τον πάνω! (να ζηλεύεις! :lol: )

Είμαι σίγουρη ότι πολύ πριν το 12μηνο αν όχι επιβάλλονται, επιτρέπονται παρεμβάσεις για αλλαγή του μοτίβου αυτού, χωρίς να τις ξέρω κιόλας.

Όταν τις βρεις αυτές τις παρεμβάσεις θα μπορέσεις να βοηθήσεις και αυτή τη μαμά...

ΚΑΛΗΣΠΡΑ! ΕΙΜΑΙ ΝΈΑ ΧΡΉΣΤΗΣ ΣΤΟ FORUM.

SOS ΜΑΜΑΔΕΣ! Ο 7,5 ΜΗΝΩΝ ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ. ξΥΠΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΜΙΣΗ, ΜΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ... ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΡΗΤΗ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ... ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ???

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13250

και τη mia που το μωρό της είναι 6 μηνών:

είτε να θηλάζει λιγότερο την ημέρα και περισσότερο τη νύχτα, καθότι "μεγαλώνουμε και έχουμε και άλλες δουλειές",

amaretto, εμένα αυτό κάνει, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι!!!

από τότε που μπήκαμε στο άλμα, μπορεί κατά τη διάρκεια της μέρας να παρατηρεί , να παίζει , να κάνει φωνούλες ή ό,τι άλλο σκεφτείς και να περνάνε οι ωρες και μόνο αν τον βάλω εγώ θα φάει (λίγο γιατί όλο και κάτι θα τον αποσπάσει) και τη νύχτα θηλάζει ανα μια ωρα!!! Με εχει ισοπεδώσει ο μπέμπης εδώ και τρεις βδομάδες....

ελπίζω να μην το μονιμοποιήσουμε....

Για ποικιλία έβαλα μία μαμά που θηλάζει και μία που δεν θηλάζει.

Για την ώρα φαίνεται ότι δεν έχει βρεθεί κάτι από κανέναν...

Αν είχε βρεθεί θα εφαρμόζονταν τουλάχιστον σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύονται μωρά.

Αν είχε βρεθεί θα την είχα εφαρμόσει πρώτη εγώ που το μωρό μου ξυπνούσε 8 φορές μέχρι τους 18 μήνες και συνέχισε να ξυπνά μέχρι τα 4 τουλάχιστον μία φορά το βράδυ.

Αν είχε βρεθεί θα την είχε εφαρμόσει η μητέρα μου σε μένα που ξυπνούσα μέχρι τα 6 και το θυμάμαι.

Αν είχε βρεθεί δεν θα υπήρχαν ξενυχτισμένοι γονείς...

Αν είχε βρεθεί δεν θα ήνουν ικανή να την κρύψω...

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι εκπαίδευσης ύπνου, η πιο αποτελεσματική είναι αυτή που δοκιμάστηκες σε λίγα παιδιά που τα άφηναν να κλαίνε και σιγά σιγά σταμάτησαν και κοιμόταν. Η μέθοδος δεν ξαναδοκιμάστηκε γιατί θεωρήθηκε ανήθικο να γίνονται τέτοια πειράματα, το δείγμα ήταν πολύ μικρό για να θεωρηθεί ότι τα αποτελέσματα ήταν αξιόπιστα (παρά το μαρτύριο φάνηκε να εκπαιδεύονται μόνο τα μισά μωρά, τα υπόλοιπα συνέχιζαν απτόητα και να ξυπνούν και να κλαίνε και να έχουν απαιτήσεις...)

Φυσικά δεν μελετήθηκαν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις μιας τέτοιας πρακτικής.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι πιο ήπιες που απαιτούν πολλή υπομονή, γερά νεύρα και απευθύνονται συνήθως σε μεγαλύτερα παιδιά. Η επιτυχία δεν είναι εξασφαλισμένη σε καμία μέθοδο. Τα περισσότερα βιβλία δεν αναφέρουν καν τα ποσοστά επιτυχίας γιατί είναι εμπειρικές μέθοδοι και δεν έχουν μελετηθεί.

Έχουν γραφτεί κάποια βιβλία, δεν ξέρω κατά πόσο είναι τεκμηριωμένα επιστημονικά και δεν μπορώ να το ελέγξω (έλεγχος σημαίνει να αγοράσω τα βιβλία και να ελέγξω την αξιοπιστία των πηγών, αυτό σημαίνει πολύ χρόνο και χρήμα για ένα θέμα που δεν είναι καν αρμοδιότητά μου...)

Δεν είναι της ειδικότητάς μου ούτε της αρμοδιότητάς μου. Δεν μπορώ να στηρίξω μια μητέρα στα πάντα και αυτό δεν είναι από αδιαφορία αλλά από συναίσθηση των ορίων μου.

Αχ βρε κορίτσια...φυσικά και είναι δύσκολο να ξενυχτάς και όλες τα περνάμε και τα ξέρουμε.Συνταγή για ύπνο και ΄γώ ψάχνω ακόμη για το μπέμπη...Ακουγα για μωρά που δεν κοιμούνται και μου φαινόταν περίεργο...Τώρα που το ΄χω στην ''αγκαλιά μου'' το πίστεψα.Το να ξυπνήσει ο μπέμπης 5-6-7 φορές ΚΑΘΕ βράδυ είναι πλέον ρουτίνα.Δεν θηλάζει βέβαια σε κάθε ένα ξύπνημα.Όλοι οι γύρω μου το αποδίδουν στο θηλασμό.(Αν έπινε μπουκάλι θα κοιμόταν σερί μου λένε...)Εγώ το αποδίδω εν μέρει στα δοντάκια που βγάζουμε....6 δοντάκια και κλείνουμε τον 9ο και στο οτι είναι λιγο γκρινιάρης και πολύ δραστήριος...Τι να κάνω?Ειναι το στύλ του.'Οσο για το θηλασμό δεν ακούω κουβέντα πιά.Ζυγίζει 7800 και τρώει πολύ λίγο από τα στέρεα γευματά του.Είναι όλη μέρα μεσ΄την τρελλή χαρά,μπουσουλά,στέκεται όρθιος...φωνάζει....και ΄χει μια φυσιολογική ψυχοσωματική ανάπτυξη μου λένε...Δεν κοιμάται όμως πολύ...υπομονή...μια συμπληγάδα είναι κι αυτή,θα την περάσουμε...νυστάζοντας και πάλι!!!! (Θα μου μείνει καμιά μέρα ανοιχτό το στόμα απ΄το χασμουρητό και άντε να το επαναφέρω.)

SOFTZ

Όλοι οι γύρω μου το αποδίδουν στο θηλασμό.(Αν έπινε μπουκάλι θα κοιμόταν σερί μου λένε...)

Τις εξυπνάδες τους να τις πούνε στην rnt και σε κάθε μαμά που ξενυχτάει ενώ δεν θηλάζει! Τα περισσότερα μωρά που ξενυχτούν δεν θηλάζουν... και δεν φταίει ο μη θηλασμός, απλά είναι πλειοψηφία!

ρε κοριστια, μα την πιστη μου, αυτη την ρημαδα ξαπλωτη σταση του θηλασμου δεν μπορεις να την καταφερεις αν δεν εχεις μεγαλο στηθος...

ένα δίκιο το έχεις... αν είναι και μικρό και στητό το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο...

τα αισθητικά πλεονεκτήματα δεν πάνε μαζί με τα πρακτικά πλεονεκτήματα! :lol:

Αν το στήθος είναι κάπως μεγάλο και ελαστικό μπορείς από τη μία πλευρά να θηλάσεις και απο τους δύο μαστούς, θηλάζεις από τον κάτω, σκύβεις λίγο θηλάζεις και από τον πάνω! (να ζηλεύεις! :lol: )

:lol::cool:

Καλά, τώρα δικαιούμαι να μιλήσω!!! (με τη γνωστή μου καθυστέρηση φυσικά...:wink:

Θηλάζω μια χαρά ξαπλωτή, και έχω μικρό και στητό στήθος. (Το στητό δεν το λέω για να κοκορευτώ, αλλά για να εξηγήσω ότι δεν μπορώ να το κάνω το στήθος λάστιχο). Απλά μου πηρε αρκετούς μήνες για να το πετύχω, και από τότε βρήκα την υγειά μου. Υπομονή lilia, θα το καταφέρεις και συ, απλά ίσως αργότερα. Εγώ τα κατάφερα από τον 6ο και μετά. Καλή τύχη! Θα βρεις την υγειά σου...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...