Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω μια απορία ελπίζω να μην είναι χαζή! :oops:

Εχω ακούσει ότι η σύνθεση του γάλακτος είναι πάντοτε η ίδια άσχετα από την διατροφή της μητέρας. Αν είναι έτσι τότε και η θερμιδική του αξία είναι ίδια άσχετα από το αν η μητέρα τρώει αποκλειστικά μαρούλια ή πλακώνεται στα γλυκά; Υπάρχει περίπτωση μια δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες να παράγει γάλα "διαίτης" :lol::lol: δηλαδή φτωχό σε υδατανθρακες;

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχει περίπτωση μια δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες να παράγει γάλα "διαίτης" :lol::lol: δηλαδή φτωχό σε υδατανθρακες;

Όχι! οι υδατάνθρακες θα παραμείνουν σταθεροί. Αν η μαμά τρώει μόνο μαρούλια ίσως να υπάρξει έλλειψη σε Β12 στο γάλα.

Άλλη μια ερωτηση. Ισχύει αυτό πουλένε ότι από την στεναχώρια μπορεί να σου κοπεί το γάλα;

Περνώ μια δύσκολη οικογενειακή κατάσταση που δεν γνωρίζω ακόμα την εξέλιξη που θα έχει. Μπορώ να κάνω κάτι να μη μειωθεί η παραγωγή;

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Άλλη μια ερωτηση. Ισχύει αυτό πουλένε ότι από την στεναχώρια μπορεί να σου κοπεί το γάλα;

Περνώ μια δύσκολη οικογενειακή κατάσταση που δεν γνωρίζω ακόμα την εξέλιξη που θα έχει. Μπορώ να κάνω κάτι να μη μειωθεί η παραγωγή;

Αν και δεν είμαι ειδική, το γάλα δεν κόβεται από τη στενοχώρια. Η Αγλαΐα έχει αναφέρει εδώ περιπτώσεις πολύ δύσκολες για τις μαμάδες, όπως απώλεια ενός εκ των διδύμων, και συνέχιση του θηλασμού του ενός.

Νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να θηλάζεις το παιδάκι σου όταν και όσο ζητάει. Υπάρχουν και συμπληρώματα διατροφή - δες στο ανάλογο θέμα. Όσο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ελπίζω να έχει θετική έκβαση και να αφήσεις γρήγορα πίσω τις άσχημες σκέψεις θηλάζοντας το μωράκι σου για πολύ πολύ καιρό. Να χαίρεσαι και τα άλλα παιδάκια σου

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μην διακόψουμε το θηλασμό. Τα πάμε τόσο καλά μέχρι τώρα. Ελπίζω και εύχομαι και εγώ για το καλύτερο.

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια και χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν! Χθες μου γεννήθηκε μια απορία (χιλιάδες δηλαδή αλλά θα περιοριστώ σε μια προς το παρόν).

Πώς θα το καταλάβουμε ότι έχει εδραιωθεί η γαλουχία; Αρκεί να περάσουν οι 6-8 πρώτες εβδομάδες αποκλειστικού θηλασμού ή θα έχουμε κάποια σημάδια π.χ. όχι πια πρησμένο στήθος, το μωρό θηλάζει πιο γρήγορα κτλ;

vChmp3.png IkwYp3.png

Να αναφερθώ λίγο και στο δικό μου πρόβλημα?Σήμερα το απόγευμα την τρίτη φορά που έκανε ο μπεμπάκος μου κακά είδαμε κάτι τριχούλες από αίμα! :( Μπορεί να οφείλεται στο σίδηρο που ξεκινήσαμε να του δίνουμε εδώ και μία εβδομάδα?Μπορεί να είναι τυχαίο και να σταματήσει μόνο του?Υπάρχει κάπου θέμα με προτεινόμενη δίαιτα που να αναφέρει ακριβώς τι πρέπει να τρώει η μαμά που θηλάζει και αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα? (Ήδη αναρωτιέμαι τι μπορώ να τρώω και αν θα τα καταφερώ που μάλλον αμφιβάλλω) :? Συγνώμη για το βομβαρδισμό ερωτήσεων αλλά έχω στενοχωρηθεί πολύ!

Οι τριχούλες από αίμα συνήθως είναι σημάδι αλλεργίας του μωρού στα γαλακτοκομικά που τρώει η μητέρα. Χρειάζονται 2 εβδομάδες αποχής από τη μαμά από τα γαλακτοκομικά (προσοχή στα κρυμμένα γαλακτοκομικά σε αρτοσκευάσματα και κρεατοσκευάσματα κτλ!), για να "καθαρίσει" ο οργανισμός της μαμάς και 2 εβδομάδες επιπλέον, για να καθαρίσει ο οργανισμός του μωρού. Μερικές φορές, τα συμπτώματα επιμένουν και τότε επιβάλλεται αποχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Γενικά, για το χρώμα στα κακά:

http://www.drjaygordon.com/development/pediatricks/poop.asp

Για το σίδηρο, από όσο θυμάμαι από άλλο ποστ, οι τιμές σας είναι φυσιολογικές.

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι να μην πάρει το παιδί κάτω των 6 μηνών που θηλάζει αποκλειστικά σίδηρο για προληπτικούς λόγους:

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html#whynot

Συνοπτικά, αν δοθεί συμπλήρωμα σιδήρου, περιορίζεται η απορρόφηση του σιδήρου από το μητρικό γάλα και συνολικά περιορίζεται η απορρόφηση του σιδήρου. Ο επιπλέον σίδηρος τρέφει τα βλαβερά βακτήρια στο έντερο με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Το συμπλήρωμα σιδήρου εμποδίζει και την απορρόφηση του ψευδαργύρου. Μπορεί επίσης να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές στο μωρό. Μπορεί επίσης να προκαλέσει επιβράδυνση της σωματικής ανάπτυξης του μωρού (όπως και η αναιμία). Μιλάμε πάντοτε για παιδιά με φυσιολογικές τιμές σιδήρου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα κορίτσια και χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν! Χθες μου γεννήθηκε μια απορία (χιλιάδες δηλαδή αλλά θα περιοριστώ σε μια προς το παρόν).

Πώς θα το καταλάβουμε ότι έχει εδραιωθεί η γαλουχία; Αρκεί να περάσουν οι 6-8 πρώτες εβδομάδες αποκλειστικού θηλασμού ή θα έχουμε κάποια σημάδια π.χ. όχι πια πρησμένο στήθος, το μωρό θηλάζει πιο γρήγορα κτλ;

Δεν γνωρίζω κάποιον επίσημο ορισμό για την εδραίωση της γαλουχίας. Έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου, το ένα σκέλος αφορά το μωρό, που καλύπτει όλες τις διατροφικές ανάγκες του στο στήθος και αναπτύσσεται κανονικά, άσχετα με το πώς/πόσο κοιμάται, πόσο γρήγορα θηλάζει κτλ.

Το άλλο σκέλος που αφορά τη μαμά νομίζω είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Συνήθως, μέχρι τις 6 εβδομάδες σταθεροποιείται η παραγωγή και δεν νιώθει το στήθος πρησμένο. Όμως οι ορμόνες της κάθε μαμάς είναι διαφορετικές και μπορεί μια μαμά να έχει υπερπαραγωγή, η οποία χρειάζεται πολύ περισσότερο καιρό να ρυθμιστεί. Κάποια άλλη μαμά, που μπορεί να είχε προβλήματα στην αρχή, μπορεί να χρειάζεται περισσότερο καιρό, για να αυξήσει την παραγωγή στο απαραίτητο επίπεδο.

http://www.kellymom.com/bf/supply/milkproduction.html

ΝΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ :D ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ 2 ΩΡΕΣ.ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΩ 30 ΜΕ 40 ΜΕΡΕΣ ΠΡΩΤΑ.ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΑΙΣΜΑΤΟΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ?ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ?ΘΑ ΦΑΕΙ?ΠΟΛΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ?HELPPPPPPP :(

.png40145a8546f30db01.gif

Μην αγχωνεσαι καλη μου! Δυο ωρες θα λειψεις δεν ειναι τοσο τραγικο! Μπορει να μην μεινασει καν ! Εγω θα σου προτεινα να βγαλεις με το θηλαστρο κ να το ταισει η μαμα. Παλι αν δεν αισθανεσαι ανετα κ ειναι εφικτο παρε το μωρο μαζι :D

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Διαφημίσεις

Μην αγχωνεσαι καλη μου! Δυο ωρες θα λειψεις δεν ειναι τοσο τραγικο! Μπορει να μην μεινασει καν ! Εγω θα σου προτεινα να βγαλεις με το θηλαστρο κ να το ταισει η μαμα. Παλι αν δεν αισθανεσαι ανετα κ ειναι εφικτο παρε το μωρο μαζι :D
ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗ ΘΗΛΗ ΤΟΥ ΜΠΙΜΠΕΡΟ?ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.
.png40145a8546f30db01.gif

ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗ ΘΗΛΗ ΤΟΥ ΜΠΙΜΠΕΡΟ?ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.

Μεχρι τοτε θα δεις το ρυθμό του μωρού σου και καθε ποτε τρωει ! Μπορει να μην χρειαστεί καν να παρει μπουκάλι ...δυο ωριτσες δεν ειναι μεγαλο διαστημα . Επισης μπορει να μην θέλει το μπουκάλι και να σε περιμένει , δεν υπάρχει προβλημα :D Μην αγχωνεσαι μονο !!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ευχαριστώ Αμαρέτο!Εγώ έλειψα όταν ο μικρούλης μου ήταν 12 ημερών αλλά επειδή έτρωγε πολύ συχνά είχα βγάλει με το θήλαστρο και του το έδωσε η μαμά μου χωρίς πρόβλημα

Διαφημίσεις

Kορίτσια γεια σας! Εγώ θέλω να εκφράσω το παράπονό μου, που είναι το εξής΄γιατί -ενώ η κόρη μου θήλασε αποκλειστικά για 6,5 μήνες και ενώ συνεχίζει να θηλάζει (έκλεισε τους 10μήνες)- μού αρρωσταίνει συχνά? Έχουμε πήξει στη βρογχιολίτιδα! Τι μάσκες, τι εισπνοές με aerolin, τι κάποια άλλα κοκκία και χαπάκια και συγχρόνως το συνάχι μόνιμο! Δεν προφταίνουμε ορούς. 'Ασε που ποτέ δεν γίνεται εντλώς καλά, μόλις λίγο βελτιωθεί η κατάσταση, μπλουουμ! ξανακυλάει στο βούρκο της βρογχιολίτιδας ή παρόμοιων αναπνευστικών... ευαισθησιών! Γιατί έτσι? Και μέχρι πότε τέλος πάντων? Δηλαδή όταν λέμε αντισώματα με το θηλασμό τι εννοούμε? Φανταστείτε να μη θήλαζε κιόλας...

.png

Kορίτσια γεια σας! Εγώ θέλω να εκφράσω το παράπονό μου, που είναι το εξής΄γιατί -ενώ η κόρη μου θήλασε αποκλειστικά για 6,5 μήνες και ενώ συνεχίζει να θηλάζει (έκλεισε τους 10μήνες)- μού αρρωσταίνει συχνά?

Τα παιδιά που θηλάζουν αρρωσταίνουν λίγοτερο συχνά και λιγότερο σοβαρά και νοσηλεύονται λιγότερες μέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αρρωσταίνουν ποτέ ή ότι δεν αρρωσταίνουν σοβαρά. Ο θηλασμός δεν τα κάνει απόρθητα στις ασθένειες. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν ασθένειες.

Δηλαδή όταν λέμε αντισώματα με το θηλασμό τι εννοούμε?

Εννοούμε ότι παίρνει αντισώματα και αντιμετωπίζει πιο εύκολα τις ασθένειες όχι ότι δεν προσβάλλεται από ασθένειες.

Τα αντισώματα αυτά τα παίρνει το μωρό όσο θηλάζει. Στην αρχή της ζωής του παράγει ελάχιστα αντισώματα το σώμα του αλλά όσο ωριμάζει το ανοσοποιητικό παράγει περισσότερα. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου ωριμάζει περίπου στα 6-7 χρόνια. Στο διάστημα αυτό ό,τι βοήθεια πάρει είναι χρήσιμη. Στην αρχή της ζωής του τα αντισώματα τα παίρνει κυρίως από το γάλα γιατί παράγει ελάχιστα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα 2 πρώτα χρόνια το παιδί έχει μεγάλη ανάγκη από τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος.

Αν δεν θήλαζε θα ήταν μάλλον χειρότερα και σωματικά και ψυχολογικά γιατί οι ασθένεια δεν είναι μόνο σωματική ταλαιπωρία.

Η βοήθεια που του προσφέρεις είναι πολύτιμη! :)

Εύχομαι περαστικά (θα σου στείλω και πμ, ρίξε μια ματιά)

Σ' ευχαριστώ πολύ,aglaia, σου έστειλα κι εγώ με τη σειρά μου πμ. Η αλήθεια είναι ότι η μικρή ψυχολογικά δεν καταβάλλεται, αλλά αν συνεχίσει έτσι θα...καταβληθούμε εμείς ψυχολογικά. ( Να την πάλι... την ακούω γκουχου,γκούχου,γκουχου,γκούχου) :(:roll:

.png

Κορίτσια καλησπέρα (αν υπάρχουν και αγόρια, καλησπέρα και σε σας). Να σας πω κι εγώ τον πόνο μου και να μου πείτε τη γνώμη σας;

Ο μπέμπης μου είναι 46 ημερών και πίνει μόνο γαλατάκι από τη μαμά. Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν νιώθω σίγουρη ότι έχει πιει όσο γάλα θέλει, γιατί πολλές φορές χτυπιέται πάνω στο στήθος μου και πιπιλάει μετά από την αρχική ευλαβική κατάποση, οπότε τον βγάζω όταν κουράζομαι και αφού έχουν περάσει 20 τουλάχιστον λεπτά. Αν ξαναδώ ότι ψάχνεται καθώς τον έχω όρθιο να ρευτεί τον ξαναβάζω, αλλά τότε πίνει λίγο, πάλι συνεχίζοντας τα "παιχνίδια". Αλλά ας πούμε ότι την ημέρα τον έχω συνέχεια κοντά μου και όποτε πεινάσει θα το καταλάβω και θα του ξαναδώσω.

Το πρόβλημά μου είναι τη νύχτα, που ξυπνάει 2-3 φορές για θηλασμό. Είναι σε δικό του δωμάτιο, μόνος του, δίπλα στο δικό μας και όποτε τον ακούω πετάγομαι και τον θηλάζω. Και η πρώτη φορά κάθε νύχτα είναι ήρεμη, άντε και η δεύτερη, αν και τη νύχτσα πάντα πίνει κανα δεκαλεπτάκι και τον ξαναβάζω για ύπνο με το άγχος ότι θα ξαναξυπνήσουμε σύντομα. Μετά και τη δεύτερη φορά συνήθως μουρμουρίζει αφού τον ξανακοιμίσω και τον βάλω στο κρεβάτι του, οπότε πεινάει δεν πεινάει εγώ μένω ξάγρυπνη, πηγαίνοντας να δω αν είναι ξέσκεπος, αν τρώει τα χέρια του κλπ. Περιττό να σας πω ότι είμαι σχεδόν μονίμως κουρασμένη, αλλά αυτό δεν είναι τόσο πρόβλημα όσο το ότι δεν είμαι σίγουρη ότι είναι ικανοποιημένος από φαγητό.

Γι' αυτό θα σας κάνω μερικές ερωτησούλες, μπας και μπορώ να βελτιώσω τη συμπεριφορά μου απέναντί του και με τρόπο που δεν θα με κουράζει κι εμένα τόσο.

1. Τη νύχτα που θηλάζουμε τον αλλάζουμε; Τι είναι προτιμώτερο; να τον ξαγρυπνήσουμε και να τον καθαρίσουμε (βέβαια, συνήθως καταφέρνω να τον ξανακοιμίσω, αλλά όλο αυτό παίρνει πάνω από μία ώρα κάθε φορά);

2. Όποτε τρώει τα χέρια του, είτε κομάται είτε όχι σημαίνει ότι πεινάει και πρέπει να τον βάζουμε στο στήθος ή μπορεί να είναι και μία συμπεριφορά που τους προσφέρει ικανοποίηση από μόνη της (ίσως και σε ανάμνηση της ικανοποίησης του πιπιλίσματος του στήθους);

3. Η ξαπλωτή στάση στον θηλασμό πώς είναι τόσο ξεκούραστη; Εγώ όσες φορές τη δοκίμασα γιατί κουτούλαγα από τη νύστα πιο πολύ ταλαιπωρήθηκα: δεν έβλεπα πού είναι το στόμα του παιδιού (στο δικό του το δωμάτιο έχω ένα φωτάκι για τη νύχτα, στο δικό μας δεν ανάβω για να μην τον ξυπνάω γιατί είναι αρκετά δυνατό ακόμα και το πορτατίφ), το στήθος μου του έκλεινε τη μύτη και τον έσκαγα κάθε τόσο, δεν έβλεπα αν πιπιλάει ή καταπίνει κιόλας, χώρια που στο τέλος έπρεπε (;) να σηκωθώ για να τον αλλάξω αλλά και να τον κάνω να ρευτεί. Θα μου πείτε ότι μπορώ να τον βάλω στο πλευρό μου ξαπλωμένη, αλλά σ' αυτή την περίπτωση - και αυτό ήθελα επίσης να το ρωτήσω - ή θα μείνω ξεσκέπαστη ή θα ακουμπάει το παιδί τα σεντόνια μας. Αλλά αν επιτρέπεται να ξαπλώνει στα σεντόνια μας (που εγώ για να τον πάρω έκανα ολόκληρη μετακόμιση: την πάνα αγκαλιάς για κάτω, την κουβερτούλα του για να είναι σκεπασμένος) τότε γιατί τα πλένουμε χωριστά τα ρούχα τους και τα σιδερώνουμε μέσα έξω κλπ; Τέλοσπάντων, πολλή ταλαιπωρία αυτός ο ξαπλωτός θηλασμός - θα κάνω, όμως και μερικές δοκιμές μέρα μπας και τον εμπεδώσω...

Αν σας κούρασα ζητώ συγγνώμη. Αν έχετε καμιά καλή ιδέα...θα είμαι ευγνώμων.

ut70pP4.jpgut70p2.png

γεια σου Αλίκη Κ. και να σου ζησει το μωρακι σου.θα ηθελα να σου πω καταρχην να μην αγχωνεσαι για το αν το μωρο σου τρωει αρκετα.Αν πειναει το σιγουρο ειναι οτι θα διαμαρτυρηθει.Τον αφηνεις στο στηθος σου οσο θελει και ασχολειται.Αν θελεις να τον αλλαξεις τη νυχτα καλο ειναι να ειναι συντομο χωρις φωτα και χωρις πολλα πολλα για να μην τον ξυπνας.Μπορεις να χρησιμοποιεις μωρομαντηλα καλης ποιοτητας και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να τον αλλαζεις πανω απο μια φορα.Παντως καλο ειναι να τον αλλαζεις πριν το φαγητο ετσι ωστε με το θηλασμο να κοιμαται παλι.Κι οταν τον ρευεις δεν ξυπναει.

Αν δεν ξυπνησει δεν χρειαζεται να τον ξυπνησεις για να φαει.Μπορει να τρωει τα χερια του αλλα ασε να κανει πιο εντονο το αιτημα του για φαγητο.Εμενα ο δικος μου ετρωγε τα χερια του οχι μονο οταν πεινουσε(τωρα τα τρωει ολη μερα) Νομιζω οτι το απολαμβανουν.

Οσον αφορα τη σταση του θηλασμου βρες μια που να βολευει εσενα .Εγω επειδη εχω κρεβατι με μαλακη πλατη ακουμπουσα εκει με ενα μαξιλαρι και οπως τον κρατουσα λυγιζα το ενα ποδι ετσι ωστε να κραταει το βαρος του μωρου οχι μονο το χερι μου αλλα και ο μηρος μου.Ακομα ετσι θηλαζω οταν ειμαι στο κρεβατι.

Κι εγω ειμαι μανιακη με το που ακουμπαει το μωρο και αν το πανακι που τον σκουπιζω ειναι αποστειρωμενα καθαρο αλλα τα σεντονια σου δεν ειναι καθαρα?Εσυ που τον ακουμπας δεν ακουμπας και τα σεντονια?Εξαλλου δεν ακουμπαει στο σημειο που πανε τα ποδια σου αλλα το πανω μερος.

Ελπιζω να σε βοηθησα !!!

03HJp2.png

Γεια σας κι από μένα!

Τα φώτα σας παρακαλώ και δύο οδοντογλυφίδες!

Στις 7 το απόγευμα ο άντρας μου έδωσε στη μικρή 120ML γάλα που είχα βγάλει με θήλαστρο από εχθές.Εγώ ήθελα να ξαναβγάλω γάλα γιατί αύριο θέλω να λείψω όλο το πρωινό εως τις 3.Έβγαλα 120ml.Μετά από ένα τεταρτάκι η μικρή άρχισε να κλαίει γοερά.Αφού εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα την ξαναέβαλα στο στήθος.

Από τότε 7:45 εώς τώρα την θηλάζω ακαταπαυστα. Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει! Και τώρα που γράφω και την έχει ο άντρας μου κλαίει και αν τη βάλω στο στήθος θα σταματήσει.Μόλις τη βγάλω θα ρευτεί και θα συνεχίσει το κλάμα.

Έχω ρέψει, τα μαλιά μου είναι σαν της τρελής δεν μπορώ να κάνω ένα μπανάκι που τόσο ανάγκη το έχω και ούτε λόγος για ύπνο!Φυσικά άκυρο να πάω οπουδήποτε αύριο!Και το ήθελα πολύ!!

Οι οδοντογλυφίδες είναι για τα μάτια βεβαίως, βεβαίως!!!

Α μόλις ακούω τον άντρα μου, παίρνει λαδάκι για να τη σταυρώσει.Είναι ματιασμένη λέει!!! Άμα είχε στήθος όμως ούτε λόγος για λάδι, θα την έβαζε και στοπ όλα!!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Από τότε 7:45 εώς τώρα την θηλάζω ακαταπαυστα. Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει! Και τώρα που γράφω και την έχει ο άντρας μου κλαίει και αν τη βάλω στο στήθος θα σταματήσει.Μόλις τη βγάλω θα ρευτεί και θα συνεχίσει το κλάμα.

Οι οδοντογλυφίδες είναι για τα μάτια βεβαίως, βεβαίως!!!

αρχικά, να σου ζήσουν τα παιδάκια σου. Αν και δεν είμαι ειδική, νομίζω ότι δεν πρέπει να ανησυχείς - τετοιες φάσεις παιρνάνε τα παιδάκια

Εγώ σε τέτοια φάση έδωσα σκόνη, γιατί θεώρησα ότι αφού το παιδί δεν ξεκολλάει υπάρχει πρόβλημα - όμως το πρόβλημα δημιουργήθηκε στη συνέχεια - δεν κατάφερα να αυξήσω την παραγωγή μου και τώρα παιδεύομαι

Αυτό που κάνει το μωρό σου είναι να ρυθμίζει την παραγωγή σου - χρειάζεται περισσότερο γάλα και ο μόνος τρόπος να το πάρει είναι να θηλάζει συνεχώς

μπορεί βέβαια απλά να θέλει την αγκαλιά σου, να θέλει να ηρεμήσει και ο τρόπος που ξέρει είναι θηλάζοντας

όσο για τον ύπνο- δοκίμασε να θηλάζεις ξαπλωτή - έτσι μπορείτε να κοιμάστε και οι δύο και αν φοβάσαι ότι το στήθος σου καλύπτει τη μυτούλα απλά βάλε το κεφαλάκι του λίγο πιο μακριά

]

Α μόλις ακούω τον άντρα μου, παίρνει λαδάκι για να τη σταυρώσει.Είναι ματιασμένη λέει!!! Άμα είχε στήθος όμως ούτε λόγος για λάδι, θα την έβαζε και στοπ όλα!!

Αφού το ξέρεις το "κόλπο". Συνέχισε και καλή υπομονή και δύναμη

Όσο για εκεί που ήθελες να πας, δεν μπορείς να πάρεις και το μωρό μαζί; Ίσως και να γίνεται

ΛΕΝΑΝΕΚ, φυσιολογικά φαίνονται τα πράγματα. Πρώτα βάζε το μωρό στο στήθος και, αν δεν ησυχάσει, τότε εξέτασε άλλα ενδεχόμενα, ώστε να μην εκνευρίζεται άδικα το μωρό.

Υπομονή, θα στρώσετε με τον καιρό και θα κάνεις κανένα μπάνιο της προκοπής (εγώ έκανα μετά από 6 μήνες) :wink:

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...