Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εισαγωγη στερεων τροφων(συνοπτικος πινακας)

v@sso

Recommended Posts

7 ώρες πρίν, Elfer είπε:

@Dust pink Είναι πολύ νωρίς για καρπούζια αν θες να τρως τα φρούτα στην ωρα τους.Τωρα ειναι εποχή για βερίκοκο,νεκταρινι και κεράσια.Απο τον επόμενο μήνα τα καρπούζια και τα πεπόνια αν κ τα καρπούζια εγω θα τα πρότεινα προς το τέλος Ιουνίου.

Ενδεικτικά για να έχετε μια εικόνα για το ποτε βγαίνει τι..

http://www.fytokomia.gr/permalink/3787.html

Για αυτό δεν πήρα είναι νωρίς και είναι φουλ στα φάρμακα. Ούτε καν βερίκοκο δεν έχω δώσει ακόμη προς τέλος της εβδομάδας θα δώσω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 293
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς κορίτσια ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα πριν 20 μέρες περίπου και μέχρι στιγμής έχω δώσει μήλο, αχλάδι, μπανάνα, ροδάκινο, βερύκοκο πορτοκάλι και τις τελευταίες 2 μέρες έδωσα πεπόνι που βρήκα στα βιολογικά. Αναγκάστηκα να μειώσω την ποσότητα της μπανάνας στο ελάχιστο (ίσα για να γλυκάνει λίγο η κρέμα) γιατί της έκανε τρελή δυσκοιλιότητα. Πολλές φορές η φρουτόκρεμα μου βγαίνει λίγο ξινούλα και το καημένο σουφρώνει το μουτράκι του αλλά τρώει μισό μπωλάκι περίπου. Την υπόλοιπη την τρώρι η μαμά :). Περιμενω να γλυκάνουν τα φρούτα εποχής για να γίνει πιό νόστιμη η κρέμα και προς το παρόν πειραματίζομαι με συνδυασμούς φρούτων. 

6 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Για αυτό δεν πήρα είναι νωρίς και είναι φουλ στα φάρμακα. Ούτε καν βερίκοκο δεν έχω δώσει ακόμη προς τέλος της εβδομάδας θα δώσω.

Μην τα φοβάσαι,έχουμε δική μας βερικοκια κ έχουν ηδη γίνει..

On 5/29/2018 at 8:22 ΠΜ, Elfer είπε:

@Dust pink Είναι πολύ νωρίς για καρπούζια αν θες να τρως τα φρούτα στην ωρα τους.Τωρα ειναι εποχή για βερίκοκο,νεκταρινι και κεράσια.

Nα προσθεσω τα μουρα που δεν τα ειδα στη λιστα και ειναι η εποχη τους...πολυ νοστιμα και εξαιρετικα ωφελιμα. Επισης, λογω της γλυκύτητας τα δεχονται ευκολα τα μωρα (+ του οτι δεν εχουν κουκουτσια και ειναι αρκετα μαλακα), ο μικρος μου τα λατρευε και ευτυχως τα λατρευει και φετος:-D

Παντως κι εγω αν δεν μπει Ιουλιος δεν ακουμπαω καρπουζι.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

πρίν από 39 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Nα προσθεσω τα μουρα που δεν τα ειδα στη λιστα και ειναι η εποχη τους...πολυ νοστιμα και εξαιρετικα ωφελιμα. Επισης, λογω της γλυκύτητας τα δεχονται ευκολα τα μωρα (+ του οτι δεν εχουν κουκουτσια και ειναι αρκετα μαλακα), ο μικρος μου τα λατρευε και ευτυχως τα λατρευει και φετος:-D

Παντως κι εγω αν δεν μπει Ιουλιος δεν ακουμπαω καρπουζι.

Αν και οι μουριές είναι άπειρες εδω που είμαστε (λευκά και κόκκινα) εγω τα φοβάμαι λίγο για το παιδί μήπως έχει κάτσει καμία μύγα και δεν πλυθούν καλά.. Μόνο νεράκι είμαστε καλυμμένοι;

πρίν από 12 λεπτά , Elfer είπε:

Αν και οι μουριές είναι άπειρες εδω που είμαστε (λευκά και κόκκινα) εγω τα φοβάμαι λίγο για το παιδί μήπως έχει κάτσει καμία μύγα και δεν πλυθούν καλά.. Μόνο νεράκι είμαστε καλυμμένοι;

Εγω τα πλενω με νερο και του τα δινω. Αφου ειναι και δικα μας (χωρις φαρμακα), με νερακι ειναι μια χαρα. Δεν με φοβιζουν οι μυγες, τα φυτοφαρμακα με φοβιζουν. Μην ανησυχεις καθολου. Εγω παντα οταν αγοραζω φρουτα (και δινω και στον μικρο πχ μηλο) προτιμω αυτα που εχουν και κανενα σκουληκακι μεσα. Για να το διαλεξε το σκουληκι το μηλο και να επιβιωσε ισως να μην ηταν τοσο επιβαρυμενο. Γενικως, προτιμω τα πιο αμορφα, μικρα, με σημαδακια, με σκουληκακια, τα πιο κοντα στη φυση δηλαδη. Αυτη η εικονα του τεραστιου μηλου εκπληκτικης αισθητικης, ιδανικων διαστασεων με γραμμωσεις και γυαλαδα με ανατριχιαζει.  Σε ολα τα φρουτα και λαχανικα, οχι μονο στα μηλα φυσικα.

1 hour ago, Sentir...natureza είπε:

Εγω τα πλενω με νερο και του τα δινω. Αφου ειναι και δικα μας (χωρις φαρμακα), με νερακι ειναι μια χαρα. Δεν με φοβιζουν οι μυγες, τα φυτοφαρμακα με φοβιζουν. Μην ανησυχεις καθολου. Εγω παντα οταν αγοραζω φρουτα (και δινω και στον μικρο πχ μηλο) προτιμω αυτα που εχουν και κανενα σκουληκακι μεσα. Για να το διαλεξε το σκουληκι το μηλο και να επιβιωσε ισως να μην ηταν τοσο επιβαρυμενο. Γενικως, προτιμω τα πιο αμορφα, μικρα, με σημαδακια, με σκουληκακια, τα πιο κοντα στη φυση δηλαδη. Αυτη η εικονα του τεραστιου μηλου εκπληκτικης αισθητικης, ιδανικων διαστασεων με γραμμωσεις και γυαλαδα με ανατριχιαζει.  Σε ολα τα φρουτα και λαχανικα, οχι μονο στα μηλα φυσικα.

Ισχύει αυτο και εγώ ετσι λειτουργώ!Οι μουριές που αναφέρομαι είναι στο δρόμο καθότι μένουμε σε χωριό.Τωρα να έχουν ρίξει φυτοφάρμακα στον δρόμο χλωμό το κόβω..Θα το δοκιμάσω έτσι,εγω με τον άντρα μου ούτε καν τα πλένουμε αυτά,στη μικρή αγχώνομαι λίγο.

Μουρια η βατομουργια; Για μουρια ξέρω το ψηλό δέντρο που βγάζει άσπρο καρπό. Βατομουργια τα βάτα που βγάζουν τα μαύρα και τα κόκκινα. Ενδείκνυνται όλα; Είναι πλούσια τροφή  ειδικά τα βατόμουρα αλλά από ποια ηλικία;

πρίν από 12 λεπτά , Dust pink είπε:

Μουρια η βατομουργια; Για μουρια ξέρω το ψηλό δέντρο που βγάζει άσπρο καρπό. Βατομουργια τα βάτα που βγάζουν τα μαύρα και τα κόκκινα. Ενδείκνυνται όλα; Είναι πλούσια τροφή  ειδικά τα βατόμουρα αλλά από ποια ηλικία;

Ναι για το δέντρο λέω και εγώ αλλά εκτός απο άσπρα έχει και κόκκινα (μωβ καλύτερα).

Για τα βάτα δεν ξέρω δεν εχω σκεφτεί να δώσω γτ είναι συνήθως κοντά σε δρόμο=σκόνη και σε χωράφια που μπορεί να τα έχουν ραντισει.Για να αγοράσω ούτε λόγος βέβαια έχει τόσα φρούτα τώρα

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Εγώ αν δεν νιώθω πως ένα φρούτο ή λαχανικό έχει πλυθεί καλά το αφήνω σε μία λεκανιτσα με λίγο ξύδι. 

πρίν από 1 λεπτό , Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ αν δεν νιώθω πως ένα φρούτο ή λαχανικό έχει πλυθεί καλά το αφήνω σε μία λεκανιτσα με λίγο ξύδι. 

Το ιδιο κανω κ εγώ αλλά επειδή είναι φρούτο κ δεν ξεφλουδιζει σκέφτηκα μήπως αλλάξει τη γεύση του

7 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Εγω βασικα μιλαω και για μουρια αλλα και για βατομουρια (μουρα τα λεω ολα αυτα τα μοροειδη μιας και ανηκουν στην ιδια οικογενεια, γιατι αν μπλεξεις με τις ονομασιες τους μπερδευεσαι λιγο: σμεουρα, μυρτιλα, βατομουρα, βακκινια κλπ ). Η μουρια το δεντρο βγαζει και ασπρο και κοκκινο καρπο (θεωρειται οτι το ασπρο ειναι πιο "αγριο", ενω το κοκκινο ή το μαυρο ειναι πιο "εξημερωμενα"). Φυσικα ολα ειναι πολυ θρεπτικα και του εδωσα πρωτη φορα περυσι που ηταν 15-16 μηνων, μιας που την προηγουμενη χρονια δεν τα προλαβε. Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος περιορισμος με την ηλικια, αλλα αν εχεις ενδοιασμους μπορεις να ρωτησεις τον παιδιατρο.

Τα βατόμουρα τα τρώμε και εμείς πολύ σκέτα ή με γιαούρτι ,η μαμά μου τα φτιάχνει μαρμελάδα επίσης. Όταν τα κόβω τα βάζω σε μια λεκάνη με νερό και είναι οκ μετά. Συμφωνώ ως προς το σχήμα λαχανικών και φρούτων ,τα ομοιόμορφα είναι θερμοκηπίου και "επεξεργασίας" τα μικρά και ακανόνιστα είναι φυσικότερο.

Διαφημίσεις

1 hour ago, μαγιοπουλας είπε:

Γιατι τοσο νωρις?

Και εμείς μόλις κλείσαμε τον 4ο και μπήκαμε 5ο ξεκινήσαμε στέρεες.Βέβαια εμείς έπρεπε να αποθηλασουμε κιόλας αλλα αυτο ειναι αλλο θέμα...Αν πληρεί το παιδί τις προδιαγραφές δε βρίσκω το λόγω να μην ξεκινήσουν.Ούτως η άλλως ακομα κ ο ΠΟΥ έχει αναθεωρήσει με αυτό και αναλογα με την ετοιμότητα μπορείς να ξεκινήσεις τότε στέρεες,όχι όμως κάτω από 4 μηνών.

1 ώρα πρίν, dafni12 είπε:

Καλησπέρα

Η παιδιατρος μου είπε ότι θα αρχίσουμε  στερεες τροφές τον Πέμπτο μήνα εσείς τι δίνατε;

Ευχαριστώ εκ των προταίρων

Εγώ ξεκίνησα στον έκτο μήνα με φρούτα. Αρχικα έδωσα δύο τρεις κουταλιές μπανανας. Την δεύτερη μέρα περισσότερες και ακόμα πιο πολύ την τρίτη. Μετά έβαλα και το αχλαδι νομίζω στην κρέμα για άλλες τρεις μερες και έπειτα το μήλο. Γενικά κρατούσα τριήμερη εισαγωγή γία να δω αν παρουσιάσει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο. Να χαίρεσαι το μωρό σου!

Εμείς μόλις έκλεισε τον 5ο με φρούτα, πρώτο φρούτο μήλο όσο θέλει ,μετά αχλάδι  και μπανάνα . προς το τέλος του μήνα μπήκε και το μεσημεριανό πατάτα, καρότο, σέλινο και μετά προσθήκες και άλλων λαχανικών (φασολάκια, αρακά, πιπεριά κόκκινη ,κολοκυθάκια, κρεμμύδι, τα περισσότερα δηλαδή εκτός από πράσινα φυλλώδη)

πρίν από 17 λεπτά , Dust pink είπε:

πράσινα φυλλώδη

πρίν από 17 λεπτά , Dust pink είπε:

τα περισσότερα δηλαδή εκτός από πράσινα φυλλώδη)

Πχ σπανάκι? Δεν κατάλαβα καλά, δεν τα προσθέσες ακόμα ή δεν στα επιτρέπει ο παιδίατρος?  

προτιμω να ξεκινησω στερεες με κλειστο τον 6ο,αλλα φυσικα κοιτας κ την ετοιμοτητα του καθε μωρου

5μ μπορεις να δωσεις σχεδον ολα τα φρουτα κ λαχανικα εποχης,καποιοι γιατροι δ επιτρεπουν καποια μεχρι τον χρονο οπως φραουλα η μελιτζανα

10 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Πχ σπανάκι? Δεν κατάλαβα καλά, δεν τα προσθέσες ακόμα ή δεν στα επιτρέπει ο παιδίατρος?  

Δεν τα προσθέτω ακόμη (σπανάκι, μαρούλι  ρόκα, φύλο παντζαριου κάτι άλλο δεν θυμάμαι..) επίσης ξεκινήσαμε και με όσπρια 1 φορά την εβδομάδα στον 6ο.

On 30/5/2018 at 10:19 ΠΜ, Elfer είπε:

Γιατί, στα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά δε θα καθήσουν μύγες, δε θα πέσει κοπριά, σκόνη και δεν ξέρω τι άλλο;

17 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Γιατί, στα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά δε θα καθήσουν μύγες, δε θα πέσει κοπριά, σκόνη και δεν ξέρω τι άλλο;

Ναι ρε συ @ΑΡΓΚ έχεις δίκιο μάλλον είχα κολλήσει λιγο...:-P

Πραγματικά όμως εχεις δει τι γίνεται πάνω στος μουριές..χεχε

πρίν από 9 λεπτά , Elfer είπε:

Ναι ρε συ @ΑΡΓΚ έχεις δίκιο μάλλον είχα κολλήσει λιγο...:-P

Πραγματικά όμως εχεις δει τι γίνεται πάνω στος μουριές..χεχε

Οπως θα διαπιστώσεις πάντως μεγαλώνοντας λίγο το παιδί, σε πρώτη ευκαιρία όχι το άπλυτο μούρο όπου μπορεί να καθήσει η μύγα, άλλα και ολόκληρη τη μύγα θα φάει, και ο μόνος που θα αρρωστήσει από αυτή την ιστορία θα είσαι εσύ ;) 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...