Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εισαγωγη στερεων τροφων(συνοπτικος πινακας)


v@sso

Recommended Posts

επειδη τα θεματα με την εισαγωγη των στερεων τροφων ειναι πολλα κ διασκορπισμενα θα μπορουσαν οι εμπειρες μανουλες να μας διαφωτισουν γραφοντας συνοπτικα ποτε κ ποιες τροφες εισαγουμε ανα μηνα ?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 293
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πιστεύω ότι θα δεις πααααρα πολλές διαφορετικές απόψεις, γιατί ο κάθε παιδίατρος λεει τα δικά του

 

Εγω βέβαια τα του παιδιάτρου δεν τα ακολουθω...

 

Θα σας γράψω τι μου είπε και τι έκανα...

 

4ος μήνας !!! Ρυζάλευρο εμποριου - ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

 

5ος μήνας- φρούτα - έλεγα να δώσω τροφές μετά τον 6ο αλλά τελικά γύρω στους 5,5 ξεκίνησα λόγω δουλειάς δειλα δειλά τα φρούτα.

Μαλιστα μου είπε να ξεκινήσω με χυμό πορτοκαλιού!!! Δεν το έκανα φοβόμενη αλλεργίες, τώρα βεβαια πλεον της στίβω πορτοκάλι γιατι της αρέσει πάρα πολύ.

 

6ος μηνας χορτόσουπα για 3-4 μέρες και μετά μοσχάρι ... το καθυστέρησα κι αυτό κάπου στο τέλος του 6ου το έβαλα το μοσχάρι, ομολογουμένως είναι καλύτερα από τα σκέτα λαχανικά :D

 

7ος μήνας κοτόπουλο-ψάρι 3 μέρες μοσχάρι-2 κοτόπουλο-2 ψάρι...Κι αυτά στον 8ο τα ξεκίνησα...είμασταν διακοπες! :Dτο ψάρι δεν το έχω δώσει ακόμα και πάμε στον 9ο... ήταν και καλοκαίρι μου φαίνεται και νωρίς....εσεις τι λέτε ρε κορίτσια?

 

8ος μήνας κρόκος αυγού Επισης ρυζάκι γλασε στην κρεατοχορτόσουπα. Και επίσης εφόσον δεχτεί καλά το αυγό μπορώ να δίνω και ζυμαρικά ή τραχανά. Το αυγό είναι το μόνο μέχρι τώρα για το οποίο τρελένεται ανοίγει το στόμα πριν καλά καλά καταπιεί την προηγούμενη κουταλιά απίστευτο!!!! Αλλα καθε μερα ρε κορίτσια? μηπως καλύτερα μέρα παρα μέρα?

 

για τον 9ο θα σας πω σε λίγες μέρες....πάντως από ότι θυμάμαι θα προστεθεί και το ασπράδι του αυγου(μάλλον και αυτο θα το παραβλέψω) και κόρα ψωμιού γενικά φινγκερ φουντς...

 

Για δώστε και σε με τα φώτα σας....

eNeap2.pngNziDp2.png
Link to comment
Share on other sites

Εγω παντος μεχρι τωρα μονο την αγια τριαδα των φρουτων του εχω δωσει και τελος 6ου λεω ν ατου αρχισω και τα λαχανικα ! Παντος ειναι πολυ καλο να εχουμε ενα μπουσουλα για το τι πρεπει να τρωει ανα μηνα.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να σας πω τί έκανα εγώ (καμία σχέση με τον παιδίατρο)

 

5,5 μηνών λίγο αχλαδάκι έγλειφε κομμάτι...

6 μηνών (κλεισμένα) στον τρίφτη λίγο αχλάδι και λίγο μήλο (δεν τρελαινόταν...)

ρυζάλευρο - μία εβδομάδα συνολικά (με πειράματα δικό μου γάλα, νερό, Νουτριτσια κλπ) γενικά δεν της άρεσε και κόψαμε τα πειράματα ...θηλάζαμε

7 μηνών (κλεισμένα) χορτόσουπα (πατάτα καρότο κολοκύθι)

8 μηνών ('') βάλαμε κρέας (κοτόπουλο, κουνέλι σπάνια γιατί σε αυτή την φάση τα παιδιά πρέπει να τρώνε κόκκινο κρέας που είναι πλούσιο σε σίδηρο, άλλα φρούτα πχ μπανάνα, ακτινίδιο (όχι σπόρια)

γιαούρτι κάθε μέρα (στην αρχή Τεντι, advance κλπ και μετά από 2 μήνες γυρίσαμε στα "υγειινά" κατσικίσιο, όλυμπος βιολογικό )

9ο μήνα (κλεισμένο) κρόκος αυγού, ζυμαρικά, όλα τα δημητριακά, χόρτα...

12ομήνα αυγό ολοκληρο, ψάρι... και γενικά ότι τρώμε εμείς απλά ανάλατα. Ζάχαρη (μπισκότα, κεικ κλπ) δεν τρώμε ακόμα...

WLn5p2.png

Link to comment
Share on other sites

το πρόγραμμα που μου έδωσε η παιδίατρος συμβαδίζει μέχρι στιγμής με τα όσα έχω ψάξει και διαβάσει:

 

6ος μήνας κλεισμένος: εισαγωγή στα φρούτα- αχλάδι, μήλο, μπανάνα, πορτοκάλι

7ος μήνας κλεισμένος: εισαγωγή στα λαχανικά - πατατα, καρότο, κολοκύθι, βρασμένα με σέληνο

λίγο πριν τον 8ο: τα λαχανικά συνοδεύονται από κρέας: κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί.

λίγο πριν τον 9ο: οκ για δημητριακά - εγώ της δίνω κουάκερ

9ος μήνας κλεισμένος: της δίνω κρόκο αυγού, ζυμαρικά και γιαούρτι πρόβειο ή κατσικίσιο. Στη κρεατοχορτόσουπα βράζω και λίγο κρεμμύδι (χωρίς να της το δώσω, ξυπνάει που ξυπνάει το βράδυ, ας μην είναι από αέρια :) ). Βάζω και ντομάτα.

Εδώ και μερικές μέρες σταμάτησα το άλεσμα, τρώει μόνη της τα πάντα.. φροντίζω να έχω πάντα μαζί ένα σνακ (μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης, μια μπανάνα, ρυζογκοφρέτες, ένα αχλάδι) για όταν βγαίνουμε για φαγητό, γιατί δεν κάθεται να μας βλέπει να τρώμε.

Και θηλάζουμε

:D ακόμα και αν έχουμε φάει, μια τζούρα θα τη πιούμε :lol:

Link to comment
Share on other sites

του παιδιατρου δεν τα ακολουθω ουτε κι εγω

Θα σας γράψω τι μου είπε και τι έκανα:

 

- 5 μηνων βανιλια :arrow: δεν εδωσα

ξεκινησα 5 μηνων και 25 ημερων σκετο ρυζαλευρο με το γαλα μου,μονο 2 εβδομαδες το εδωσα γιατι δεν του αρεσε.

-5 1/2 μηνων φρουτα :arrow: τα εδωσα μετα τους 6 μηνες

-6 μηνων χορτοσουπα και μοσχαρι :arrow: τα εδωσα 6 1/2 μηνων

-7 μηνων κοτοπουλο και αλλα λαχανικα :arrow: τα εδωσα

-8 μηνων φαριν λακτε,μπισκοτο στην φρουτοκρεμα :arrow: δεν εδωσα τιποτα

-9 μηνων κροκο αυγου :arrow: το εδωσα τωρα 10 μηνων

-10 μηνων ψαρι :arrow: δε θα το δωσω ακομη μαλλον θα το καθυστερησω κι αυτο

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites

το δικό μας πρόγραμμα (όλες οι ηλικίες είναι με τους μήνες κλεισμένους)

-5 μηνών φρούτα -στην αρχή μήλο-αχλάδι, προς το τέλος του μήνα προσθέσαμε αυτοβούλως ροδάκινο

-6 μηνών κρεατοχορτόσουπα (μοσχάρι ή κοτόπουλο) και κρέμα(ρυζάλευρο-δεν έφαγε ούτε μια κουταλιά, αηδίαζε-, φαριν λακτέ ή μπισκοτόκρεμα. Επίσης πήραμε το ελεύθερο να πειραματιστούμε με όλα τα φρούτα εποχής (ήταν καλοκαίρι), εκτός από κάποια πιο βαριά πχ σύκα.

-7 μηνών γιαούρτι Αντικαταστήσαμε τελείως τις κρέμες

-8, 9 & 10 μηνών καμία αλλαγή. Σε όλο αυτό το διάστημα προσθέταμε σταδιακά λαχανικά κατά βούληση . Η συμβουλή του γιατρού ήταν να αποφύγουμε τα πιο βαριά τύπου μελιτζάνα, πιπεριά... μέχρι το χρόνο. Επίσης προσθέσαμε και μικρές ποσότητες οσπρίων (φακές και αρακά) Ρύζι και ζυμαρικά γενικά τα αποφεύγαμε γιατί και χωρίς αυτά παίρναμε μια χαρά βάρος.

-11 μηνών ψάρι

-12 μηνών αυγό ολόκληρο. Σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο έχω ακούσει μέχρι τώρα ο γιατρός μας συστήνει το αυγό να αντικαθιστά άλλες ζωικές πρωτεϊνες (κρέας, κοτόπουλο) ως κυρίως γεύμα 1 ή το πολύ 2 φορές την εβδομάδα ή αραιότερα και όχι να δίνεται πρόσθετα πχ με τα φρούτα κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα :roll:

Από το χρόνο και μετά το παιδί μπορεί να τρώει το φαγητό του σπιτιού σε light εκδοχή -χωρίς πολλά αλάτια και μπαχαρικά.

 

Αποθηλάσαμε στους 6,5 μήνες (τόσα ήξερα τότε -θήλασε αποκλειστικά μέχρι τους 5+ και μετά με δική μου βούληση :oops::cry: αντικαταστήσαμε ένα γεύμα με ξένο), αντικαθιστόντας τον κύριο όγκο των γευμάτων με φαγητό και το γάλα παρέμεινε μόνο πρωί και βράδυ.

Από 11,5 μηνών πίνει φρέσκο γάλα -απέρριψε τα βρεφικά μόνος του- και τρώει κανονικό γιαούρτι (βιολογικό Όλυμπος) -τα βρεφικά τα απέρριψα εγώ, αυτός τα θέλει σαν τρελλός. :lol:

 

Να σημειώσω ότι ο Κωστής από την πρώτη μέρα δέχτηκε το κουτάλι ως κάτι απολύτως φυσικό και έφαγε μια ικανοποιητική ποσότητα φρουτόκρεμας. Το ίδιο έκανε και με όλα τα υπόλοιπα (εκτός από το ρυζάλευρο που δεν άνοιγε το στόμα με τίποτα, και αργότερα τις ρυζογκοφρέτες, ακόμα και το ρυζόγαλο :shock::lol: -ρύζι τρώει μια χαρά).

Επίσης, από 8,5-9 μηνών του έδινα το φαγητό χοντροαλεσμένο στο multi, γύρω στος 11 μήνες πατημένο με το πιρούνι και από 13-14 μηνών τατ ρώει σχεδόν όλα σε κομματάκια.

KbCJp2.pngEYukp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Kρίμα που είναι ανενεργό ένα τέτοιο θέμα! Και με απασχολεί ιδιαίτερα, μετά τη χορτόσουπα τι κρέας δίνουμε? Ξεκινάμε με μοσχάρι, με αρνί ή με κοτόπουλο? Και πόσες φορές τη βδομάδα?

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Kρίμα που είναι ανενεργό ένα τέτοιο θέμα! Και με απασχολεί ιδιαίτερα, μετά τη χορτόσουπα τι κρέας δίνουμε? Ξεκινάμε με μοσχάρι, με αρνί ή με κοτόπουλο? Και πόσες φορές τη βδομάδα?

εμεις παντως που ειμαστε εξι μιση μηνων περιπου εχουμε ξεκινησει γαλα το πρωι φρουτο το δεκατιανο-μεσημερι λαχανικα δηλ πατατα κολοκυθακι καροτο με μιση κουταλια λαδι και δυο σταγονες λεμονι-κρεμα το απογευμα(εδινα ρυζαλευρο και τωρα δινω φαριν λακτε)-βραδυ γαλα...απο αυριο θα αρχισω να βαζω μοσχαρι-2μερες και 2μερες κοτοπουλο μαζι με τα λαχανικα...ο καθε παιδιατρος τελικα εχει τα δικα του...και παιζει ρολο αν θηλαζεις κιολας..εγω παντως ετσι κανω και προς το παρον τρωει καλα αν και τις πρωτες μερες δεν ηθελε ουτε να τα δει:!::)

Link to comment
Share on other sites

Zouzounel, δινουμε κατοπουλο και μοσχαρι.2 μερες χορτοσουπα, 2 μερες μοσχαρι, 2 μερες κοτοπουλο.

Δεν εχετε ξεκινησει?

 

ευχαριστω για την απαντηση nathael

εμείς θηλάζουμε ακόμα και το φαγητό το έχουμε για παιχνίδι, μόνο φρουτόκρεμα τρώει κάπως πιο ευχαριστα, οπότε δεν τον πιέζω ακόμα. Εδώ και δυο μέρες του έχω ξεκινήσει μοσχάρι, απλά επειδή αλλού εχω διαβάσει ότι δεν ξεκινάμε με μοσχάρι, αλλά με αρνί, γι' αυτό ρωτάω τι κάνετε εσείς.

Πάντως οι παιδίατροι είναι ντιπ για ντιπ νυχτωμένοι, όσον αφορά τη βρεφική διατροφή, ειδικά για μωρά που θηλάζουν.

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

Zouzounel μου (χαθήκαμε!) κανονικά δεν πρέπει να σου απαντήσω γιατι δεν θηλάζω κ γι αυτό ίσως διαφέρει η διατροφή των μωρών μας, αλλά δεν έχω ακούσει για αρνί τόσο νωρίς. Όχι μόνο απ τον παιδίατρο αλλά και απ τον κύκλο μου.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 εβδομάδες μετά...

Εμεις θα ξεκινησουμε λιγο διαφορετικα..

Στον 5ο μηνα πουρε λαχανικων

Στον 6ο μηνα φρουτα

Στον 7ο κοτοπουλο, μοσχαρι, ψαρι (20 γραμμαρια καθε μερα)

Στον 8ο ζυμαρικα, ψωμι, οσπρια

Αυγο στο χρονο και μαλιστα πρωτα μεσα σε τροφες (στην τουρτα γεννεθλιων το εφαγε ο μεγαλος).

Και το πορτοκαλι το αργουν λιγο εδω...

 

Βασικα αναρωτιεμαι αν ο μικρος θα τρωει κρεμουλα. Ο μεγαλος μου γιος κανε 4 γευματα την ημερα 2 γαλα, 1 φρουτα, και ενα φαγητο. Ο μικρος που κανει 5 γευματα???

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απαντηση nathael

εμείς θηλάζουμε ακόμα και το φαγητό το έχουμε για παιχνίδι, μόνο φρουτόκρεμα τρώει κάπως πιο ευχαριστα, οπότε δεν τον πιέζω ακόμα. Εδώ και δυο μέρες του έχω ξεκινήσει μοσχάρι, απλά επειδή αλλού εχω διαβάσει ότι δεν ξεκινάμε με μοσχάρι, αλλά με αρνί, γι' αυτό ρωτάω τι κάνετε εσείς.

Πάντως οι παιδίατροι είναι ντιπ για ντιπ νυχτωμένοι, όσον αφορά τη βρεφική διατροφή, ειδικά για μωρά που θηλάζουν.

 

Εμεις αρνι φαγαμε 9 μηνων που ηταν Πασχα (οχι στη σουβλα βεβαια αλλα βραστο). Παντως απο μια ερευνα αγορας που εχω κανει σε 3 χωρες στο θεμα των ετοιμων τροφων στην Ελλαδα υπαρχει αρνι με λαχανικα σε βαζακι για 6 μηνων. Χωρις να μπουμε στην συζητηση για τα ετοιμα φαγητα μαλλον θα συνηθιζεται το αρνι (οπως στην Ιταλια ειχε βαζακια με αλογο΄και βαζακια με κουνελι)

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού:

5ος μήνας ριζάλευρο

5,5 μηνών φρουτόκρεμα αχλάδι - μήλο και μετά απο μια εβδομάδα προσθέτουμε και ένα άλλο φρούτο. Συνήθως μπανάνα ή πορτοκάλι. Πορτοκάλι όμως μου είπε εάν κάνει γουλιές να μη δώσω ακόμα (επειδή είναι όξινο φρούτο).

6ος μήνας κρεατοχορτόσουμα (2 ημέρες χορτόσουπα, 2 ημέρες μοσχάρι, 2 ημέρες κοτόπουλο) {ξεκινάμε την άλλη εβδομάδα εμείς}.

Απο τον 6ο μήνα το γάλα "2" και τον ρώτησα για μπισκοτόκρεμα και μου είπε όχι ακόμα, ούτε για φαρί λακτέ.

[sIGPIC][/sIGPIC] Έχω έρωτα με την κόρη μου

Link to comment
Share on other sites

εμενα η παιδίατρος μόνο που δεν με εβρισε οταν είπα οτι αρχισα με δική μου πρωτοβουλία να δίνω μια μεζουρίτσα ρυζάλευρο στη μικρή μου.έπειτα 6 μηνών και .... αρχίσαμε μηλο, αχλαδι, μπανανα, το πορτοκάλι οχτώ μηνών όπως και γιαούρτι. 10 μηνών μου είπε για μπισκοτόκρεμα, κρόκο αυγού και μάλιστα 3 φορές την εβδομάδα και ψαρι!!!!!τώρα μοσχαρι,κοτοπουλο με λαχανικά απο 6-7 οπως σχεδόν οι περισσότερες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΡΧΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ ΚΑΙ 7 Η ΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ. ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΓΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 180ΜΛΔΕΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 1 ΤΟ ΒΡΑΔΥ?ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΓΑΛΑ ΠΙΝΕΙ 100ΜΛ ΜΟΝΟ.ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ Η ΚΡΕΜΑ?

Link to comment
Share on other sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΡΧΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ ΚΑΙ 7 Η ΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ. ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΓΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 180ΜΛΔΕΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 1 ΤΟ ΒΡΑΔΥ?ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΓΑΛΑ ΠΙΝΕΙ 100ΜΛ ΜΟΝΟ.ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ Η ΚΡΕΜΑ?
Κι εμένα περνάει τουλάχιστον 4ωρο από την απογευματινή κρέμα μέχρι το τελευταίο γάλα. Προσπάθησε την κρέμα να την δίνεις έστω μια ώρα νωρίτερα, ώστε κατά τις 11 το αργότερο να πίνει γάλα και μέχρι τις 12 να έχει κοιμηθεί. Όντως τα χορταίνει πολύ. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, λιγότερη κρέμα ή λιγότερο γάλα; Ρώτα τον γιατρό καλύτερα

 

--

You came and changed the way I feel, no one could love you more

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...