Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα! Ο πόνος ανυπόφορος, έχω ξαναθηλάσει στο προηγούμενο παιδί αλλά δεν είχα ανάλογο πρόβλημα, τώρα όμως αμέσως έκανα πληγές και ο μόνος τρόπος που μπορώ να θηλάζω χωρίς να πονάω είναι με τις ψευδοθηλές σιλικόνης. Πόσο μπορείς να τις χρησιμοποιείς? Κάνουν ζημιά στην παραγωγή του γάλακτος?

Σας παρακαλώ πείτε μου γιατί σήμερα το μεσημέρι θα φύγω και δεν θα έχω ιντερνετ για μια εβδομάδα.

Διαφημίσεις

Καλημέρα

Μην ανησυχείς ξεκίνησα αν θηλάζω με ψευδοθηλές και μόλις πριν 10 μέρες τις κόψαμε...

Η παραγωγή μου άλλο τίποτα :D

Απλά να ξέρεις ότι το μωράκι θα κουράζεται παραπάνω και μπορεί να σου κοιματε και να μην έχει χορτάσει.

Εγώ βολεύτικα πολύ της nuk γιατί είναι πολύ λεπτές και εφαρμόζουν καλά.

Απλά μολις σου περάσει να τις καταργήσεις μην μπερδευτεί το μωρό.

Προσπάθησε να έχεις το στήθος ελεύθερο και να βάζεις πάνω λίγο από το γάλα σου

:wink:

.png

Μπα απο πάνες άλλο τίποτα! Συνέχεια κάνει κακάκια έχει πολύ δυνατό δάγκωμα και νομίζω οτι το ευχαριστιέται περισσότερο με την ψευδοθηλή παρά το στήθος σκέτο, μπορεί να θηλάζει και μιάμιση ώρα συνεχόμενα και εμένα μου έρχεται γάλα όλη αυτή την ώρα. Χτές τον έβαλα στο στήθος όλη μέρα και το βράδυ του έδωσα με τις ψευδοθηλές γιατί άρχισα να πονάω και να πληγιάζω.

Α, μου είπε η παιδίατρος να τον θηλάζω κάθε δύο ώρες γιατί έχει ίκτερο 11 και θέλει υγρά να φύγει η χολερυθρίνη.

Προσπαθώ να μην τρώω ζάχαρη, άσπρο ψωμί και να τρώω κρέας, δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου νομίζω οτι βοήθησε την πρώτη φορά.

Αγλαία τι προβλημα μπορεί να δήμιουργηθεί? Εγώ θηλάζω μόνο με ψευδοθηλές γιατί οι θηλές μου είναι επίπεδες, σπανιότατα πιάνει την θηλή αφού βγει από το θηλασμό με τις ψευδοθηλές. Τρώει αλήθεια λιγότερα με αυτές?

ΡΑΦΑΗΛ - 4/2/2009

Διαφημίσεις

Οι ψευδοθηλές κόβουν τη ροή του γάλακτος. Αυτό σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να μειώσει την παραγωγή. Το μωρό για να πάρει την ποσότητα του γάλακτος που χρειάζεται κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερη ώρα. Χωρίς ψευδοθηλή μπορεί και κατεβάζει το γάλα που χρειάζεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Αν όπως έγραψε η Αγλαια το μωράκι βρέχει κανονικά τις πάνες του όλα οκ !!

Εμείς θηλάσαμε για περισσότερο απο ένα χρονο με ψευδοθηλές σιλικόνης και απο βάρος η μπέμπα άλλο τίποτα !

Δίπλες και τρίπλες είχε στα μπουτάκια !!

Τις κόψαμε στους 13,5 μήνες οταν αγόρασα άλλο μέγεθος και δεν της άρεσαν οι καινούργιες.

Τώρα πια θηλάζει χωρίς :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

• 3 months later...

καλησπερα κοριτσια!!

καποιες απο εσας μπορει να θυμαστε το προβλημα που ειχα με το βαρος της ζουζουνιτσας μου....!!!

θηλαζουμε αποκλειστικα απο την πρωτη μερα που ηρθαμε στο σπιτι απο το νοσοκομειο, με ψευδοθηλες γιατι δεν αντεχα με τιποτα τον πονο και ετσι η μαια μου και η παιδιατρος μου συστησαν να βαλω ψευδοθηλες, και επειδη ειχα και μικρες θηλες υποτιθεται!!!

τελος παντων, η μικρη απο την αρχη δεν επαιρνε το βαρος που θα επρεπε...παντα το minimum και καποιες φορες και πιο κατω...

η συμβουλος θηλασμου που ειχε ερθει γυρω στις 50 μερες μου ειπε να προσπαθησω να κοψω τις ψευδοθηλες, ομως η μικρη στη συγκεκριμενη φαση δεν μπορουσε με τιποτα, παθαμε και μια συγχιση θηλων και για μια ολοκληρη μερα δεν επιανε ουτε στηθος ουτε ψευδοθηλες, ετσι ξαναγυρισαμε εκει απο οπου αρχισαμε, δηλαδη στις ψευδοθηλες και στη μειωμενη προσληψη βαρους που συνεχιζοταν ακαθεκτη!!

αρχισαμε να σκεφτομαστε για εξετασεις της μικρης κτλ... καναμε για ουρολοιμωξη που ειναι το πρωτο αλλα ηταν καθαρη....

για να μη σας τα πολυλογω ειναι 3 εβδομαδες τωρα που καταφερε και η μικρη και εγω να κοψουμε τις ψευδοθηλες (ακομα τις θελει καμια φορα προς το τελος του θηλασμου για να την παρει ο υπνος), και εχουμε παρει το φυσιολογικο βαρος και μη σας πω και λιγο παραπανω για την ηλικια της αφου διανυουμε τους μηνες που δεν παιρνουν οσο στην αρχη,(χτυπησαμε κατι 200αρια που δεν τα ειχαμε δει ουτε στα ονειρα μας.....) και η ζουζουνα μου τεινει να γινει χοντρουλα.....looool (καλα υπερβαλλω λιγο). παντως δειχνει να παιρνει επιτελους φυσιολογικο βαρος.και ευτυχως αν συνεχισουμε ετσι θα διπλασιασουμε το βαρος μας, ανετα, πριν το 6μηνο!!!

δεν θελω με αυτο το μηνυμα να πανικοβαλλω της μανουλες που χρησημοποιουν ψευδοθηλες ομως οφειλω να πω τι συνεβει σε εμας!! ξερω πως υπαρχουν μωρακια που δεν τους επηρεαζει καθολου η χρηση των ψευδοθηλων ομως σε καποια αλλα παιζει καθοριστικο ρολο αφου η θηλαστικες κινησεις μπορει να μην ειναι τοσο δυνατες και να μη λαμβανει το παιδι αρκετο γαλα με αποτελεσμα και τη μειωση της παραγωγης αφου ξερουμε ολες πως λειτουργει η προσφορα-ζητηση!!

προσπαθηστε να κανετε υπομονη με τον αρχικο πονο στο στηθος,ο οποιος σας διαβεβαιω ολο και μειωνεται, και για να μην υπαρχει περιπτωση να λαμβανει το μωρακι σας λιγοτερο γαλα αλλα και γιατι η αισθηση του να ταιζεις το μωρακι σου χωρις την ψευδοθηλη ειναι αλλο πραγμα!!!!

αυτα ειχα να πω.....

καλη συνεχεια και καλο κουραγιο σε ολες τις θηλαζουσες μανουλες!!!!

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Εγω χρησιμοποιω ψευδοθηλες πολυ καιρο τωρα και δεν ειχαμε κανενα προβλημα. Δεν θα μπορουσα αλλιως ειχα πληγωθει πολυ και οταν ερχοταν η ωρα να την ταισω πανικοβαλλομουν. Προτιμαμε ομως συγκεκριμενο τυπο, τις σιλικονης που ειναι πιο λεπτες, εφαρμοζουν καλυτερα και δεν πονανε! Δοκιμασα και τις αλλες που ειναι δεν θυμαμαι απο τι, και με πληγωσαν χειροτερα και το μωρο δεν μπορουσε να φαει κι εκλαιγε συνεχεια. Και ολα τα φαρμακεια αυτες εχουν! Απο τυχη βρηκε ο αντρας μου σιλικονη τελευταιο πακετο και οταν ζητησα και δευτερο μου δωσαν τις αλλες που ειναι για πεταμα. Ευτυχως κατα τυχη βρηκα αυτες που ηθελα στο Jumbo και πηρα ενα ακομα ζευγαρι και δεν εχω τις πρωτες πλυνε βαλε!

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

Διαφημίσεις

ολα τα μωρακια ειναι διαφορετικα...δεν ξερεις ποτε. Ομως η συγχηση θηλων ειναι κατι που εχω διαβασει πολυ εδω στο φορουμ.Γιαυτο καλο ειναι νά αποφευγοντε.

Βεβαια εγω τις χρησιμοποιησα για 2 εβδομαδες περιπου και οχι απο την αρχη και ουτε σε καθε θηλασμο...μονο οταν πονουσα πολυ.Το μωρο θηλάζε σωστα απλα ειχαν ερεθιστει απο την ''χρηση''.Γιαυτο και περασαν γρηγορα.

• 2 months later...

Κορίτσια να ρωτήσω κι εγώ ...... ψευδοθηλές είναι καλύτερες αυτές με τη σιλικόνη και ποια μάρκα είναι καλύτερη ? Μία φίλη μου μου πρότεινε να πάρω μπιμπερό με θηλή από καουτσούκ και όχι από σιλικόνη. Εάν όμως έχουμε μπιμπερό με θηλή από καουτσούκ (π.χ για το χαμομήλι εάν χρειαστεί) και ψευδοθηλές από σιλικόνη το παιδί δεν θα μπερδευτεί ??

Κορίτσια να ρωτήσω κι εγώ ...... ψευδοθηλές είναι καλύτερες αυτές με τη σιλικόνη και ποια μάρκα είναι καλύτερη ? Μία φίλη μου μου πρότεινε να πάρω μπιμπερό με θηλή από καουτσούκ και όχι από σιλικόνη. Εάν όμως έχουμε μπιμπερό με θηλή από καουτσούκ (π.χ για το χαμομήλι εάν χρειαστεί) και ψευδοθηλές από σιλικόνη το παιδί δεν θα μπερδευτεί ??

Καλησπέρα,

εγώ θηλάζω αποκλειστικά με ψευδοθηλές σιλικόνης εδώ κ 8,5 μήνες χωρίς να επηρρεαστεί η παραγωγή μου κ έχω πάρει της NUK. Απο μπιμπερό για το χαμομήλι της έδινα με κ με καουτσούκ κ με σιλικόνη κ δεν είχα πρόβλημα

δεν θελω με αυτο το μηνυμα να πανικοβαλλω της μανουλες που χρησημοποιουν ψευδοθηλες ομως οφειλω να πω τι συνεβει σε εμας!! ξερω πως υπαρχουν μωρακια που δεν τους επηρεαζει καθολου η χρηση των ψευδοθηλων ομως σε καποια αλλα παιζει καθοριστικο ρολο αφου η θηλαστικες κινησεις μπορει να μην ειναι τοσο δυνατες και να μη λαμβανει το παιδι αρκετο γαλα με αποτελεσμα και τη μειωση της παραγωγης αφου ξερουμε ολες πως λειτουργει η προσφορα-ζητηση!!

Οπως είπες κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική, εγώ θηλάζω την μικρή 8,5 μήνες με ψευδοθηλές αφού δεν πιάνει με τίποτα κανονικά κ ευτυχώς δεν έχει ρυθμιστεί ούτε η παραγωγή μου ούτε το βάρος της μικρής που παίρνει κανονικά

Οπως είπες κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική, εγώ θηλάζω την μικρή 8,5 μήνες με ψευδοθηλές αφού δεν πιάνει με τίποτα κανονικά κ ευτυχώς δεν έχει ρυθμιστεί ούτε η παραγωγή μου ούτε το βάρος της μικρής που παίρνει κανονικά

Και ομως μπορει να πιασει και χωρις αυτες!

Ειμαι το φωτεινο παραδειγμα!

Εκοψα τις ψευτοθηλες μετα απο 7 μηνες χρησης και χωρις να το επιδιωξω σε εκεινη τη φαση.

Προσπαθουσα κατα διαστηματα χωρις αποτελεσμα μιας και η μικρη δεν επιανε με τιποτα.

Ομως....Ενα βραδυ ειπα να την ταισω στον υπνο της γιατι ηταν πολυ βαρυ το στηθος.Δοκιμασα χωρις ψευτοθηλη και επιασε αμεσως.

Στις επομενες 6 μερες τις πεταξα!!!!!!

Ολα γινονται!

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

Μπραβο που τα καταφερατε, καθε περιπτωση ειναι διαφορετική κ δεν γινονται όλα

Να σαι καλα!

Και γω ετσι πιστευα αλλα τελικα με διεψευσε η μπεμπα.

Χωρις καμια παρεξηγηση....

YBsep2.png

0VTqp2.png

• 1 month later...

Να κάνω μια ερώτηση ?? Έχω πάρει καλού κακού ψευδοθηλές για το μαιευτήριο όταν με το καλό πάω μήπως για τους χίλιους δυο λόγους δεν μπορώ να θηλάσω ή το μωρό δεν μπορεί να πιάσει τη θηλή. Εδώ γεννάτε όμως το ερώτημα. Αν όντως χρειαστώ στο μαιευτήριο ψευδοθηλές πως και που θα τις αποστειρώνω εκεί ??? Θα πρέπει να έχω πάρει 3-4 ζευγάρια και να τα έχω αποστειρωμένα μέσα σε θήκες, να πάρω κανένα οικολογικό απορρυπαντικό και να τις καθαρίζω με χλιαρό νερό ? θα μπορώ να κάνω τέτοια πράγματα στο μαιευτήριο ???Εχετε καμμιά καλύτερη ιδέα ? Μπορεί να ρωτάω βλακείες, αλλά οι νέες μανούλες κολλάμε στις μικρολεπτομέρειες....

Να κάνω μια ερώτηση ?? Έχω πάρει καλού κακού ψευδοθηλές για το μαιευτήριο όταν με το καλό πάω μήπως για τους χίλιους δυο λόγους δεν μπορώ να θηλάσω ή το μωρό δεν μπορεί να πιάσει τη θηλή. Εδώ γεννάτε όμως το ερώτημα. Αν όντως χρειαστώ στο μαιευτήριο ψευδοθηλές πως και που θα τις αποστειρώνω εκεί ??? Θα πρέπει να έχω πάρει 3-4 ζευγάρια και να τα έχω αποστειρωμένα μέσα σε θήκες, να πάρω κανένα οικολογικό απορρυπαντικό και να τις καθαρίζω με χλιαρό νερό ? θα μπορώ να κάνω τέτοια πράγματα στο μαιευτήριο ???Εχετε καμμιά καλύτερη ιδέα ? Μπορεί να ρωτάω βλακείες, αλλά οι νέες μανούλες κολλάμε στις μικρολεπτομέρειες....

δεν ξερω ποσο καλο εινια να σκεφτεσαι απο τωρα αν θα χρησιμοποιησεις ψευδοθηλες αλλα αν αυτο σε κανει να νιωθεις "ασφαλεια" πηγαινοντας στο μαιευτηριο , οκ, παντως προσεξε μην πεσεις στην παγιδα και τις χρησιμοποιησεις επειδη τις εχεις μαζι σου χωρις να υπαρχει ΣΟΒΑΡΟΣ λογος.......;)

μην ανησυχεις για την αποστειρωση στο μαιευτηριο, θα στις φερνουν αποστειρωμενες οι μαιες καθε φορα που θα σου φερνουν το μικρο σου για να το θηλασεις;)

με το καλο να ερθει το μωρακι σου!!!!!

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

• 3 months later...

Καλησπέρα κορίτσια!

Έχωλίγο μπερδευτεί με την αποστείρωση των ψευδοθηλών και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Έχω 4 ζευγάρια ψευδοθηλών και έστω ότι τις αποστειρώνω το πρωί. Ανοίγω τον αποστειρωτή και παίρνω μία. Οι υπόλοιπες πόσο χρόνο μπορούν να παραμείνουν μέσα στον αποστειρωτή;

Κ αν δεν ανοίξω το καπάκι αλλάζει ο χρόνος που θεωρούνται αποστειρωμένες;

Κ μια ακόμη απορία: Τρώει η μπέμπα με την ψευδοθηλή και π.χ. πνίγεται. Την σηκώνω όρθια, βγάζω την ψευδοθηλή και την ακουμπώ πάνω στην πανούλα της. Μετά θέλει να ξαναφάει. Πρέπει να χρησιμοποιήσω νέα αποστειρωμένη ψευδοθηλή;

Ευχαριστώ πολύ!

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όσες / όσους γιορτάζουν.

Μια ερωτησούλα σχετικά με τα επιθήλια σιλικόνης... Επειδή η μια θηλή της γυναίκας μου ερεθίστηκε, προσπαθούμε με θηλή σιλικόνης της NUK. Έχει μάλλον καλή εφαρμογή, αλλά μας έχει δημιουργηθεί το εξής ερώτημα: Υπάρχει περίπτωση κατάποσης του επιθήλιου από τη μικρή μας; Φαίνεται να το ρουφάει με μανία, και η γυναίκα μου προσπαθεί να σταθεροποιεί το επιθήλιο με τα δάκτυλα, πράγμα που, όπως είναι φυσικό, δημιουργεί πρόβλημα στην απροβλημάτιστη επαφή της μικρής με το στήθος.

Και 'γω περίμενα πως τα επιθήλια αυτά θα είχαν περισσότερο σκληρή βάση, ούτως ώστε να μην είναι δυνατή η εισχώρηση στο στόμα του μωρού.

Η μικρή μας κλείνει μήνα μεθαύριο.

• 3 months later...

ο μάγκας μου είναι 16 μηνών και θηλάζει. στο Νοσοκομείο δεν έπιανε τη θηλή και η μαία μου είπε να πάρω ψευτοθηλές και έτσι μείναμε μέχρι τώρα. δεν είχα κάποιο πρόβλημα ούτε με τη ροή του γάλακτος.

το θέμα είναι πως πήρα της chicco το μεγάλο μέγεθος και τώρα το έχουνε αποσύρει και υπάρχει μόνο το μικρό. μίλησα με την εταιρία αλλά δεν υπάρχει απόθεμα μόνο αν βρώ σε κάποιο φαρμακείο ξεχασμένο κωδικό.

αν κάποια μανούλα έχει και δεν τις χρειάζεται θα με βοηθούσε πολύ να μου τις δώσει όπου βρω φαρμακείο μπαίνω και ρωτάω.:(

ευχαριστώ πολύ.

YXlxp3.png

Xwy7p2.png

• 6 χρόνια μετά...

Γεια σας! Έχω ένα αγοράκι 33 ημερών. Από τη μέρα που γεννήθηκε δεν μπορόυσε να πιάσει το στήθος με αποτέλεσμα να μου ματώσει τις θηλές άσχημα και να μην χορταίνει. Οι μαίες στην κλινική μου είπαν ότι έχω επίπεδες θηλές,με αποτέλεσμα να μου συστήσουν ψευδοθηλές. Με το που τις χρησιμοποίησα κατάλαβα ότι χορταίνει κι εφόσον έιναι ο μόνος τρόπος,συνεχίζουμε έτσι. Τρώει κανονικά,περίπου κάθε 2 ώρες. 

Η ερώτηση μου είναι: Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει πιο γρήγορα το γάλα μου εφόσον δεν κάνει την ίδια θηλαστική κίνηση από ότι θα έκανε αν έτρωγε χωρίς αυτές; Μου ειπαν ότι μπορεί να βγουν οι θηλές μου και να πιάσει κανονικά κάποια στιγμή αλλά δεν το πιστεύω.Επίσης,πέρασα μια μαστίτιδα,μήπως έφταιγαν οι ψευδοθηλές; Από τη μέρα που πέρασα μαστίτιδα,βγάζω με θήλαστρο το γάλα,το οποίο νομίζω ότι μου κάνει χειρότερο κακό στο στήθος.

Ευχαριστώ!

να το πιστεψεις οτι σε λιγο καιρο θα πιασει.κ εμενα στις 45 ημερες επιασε δουλ.ειχε ξεκινησει κ νωριτερα με διαλειματα.ολα πιανουν.για τη μαστιτιδα παρε συμβουλες απο μαια κ γυναικολογο.δεν εχω προσωπικη πειρα.ξερω ομως οτι βοηθαει να βαλεις επανω λαχανο κ μαυρο τσαι

Θα διαφωνησω με @μαγιοπουλας. Δεν πιανουν ολα τη θηλη αφου συνηθισουν τις ψευδοθηλες. Καποια θα πιασουν, αλλα καποια θα εχουν συνηθισει την υφη της σιλικονης και θα αρνουνται τη θηλη. Υπαρχουν αρκετα παραδειγματα και στο φορουμ.  @mariapat στη θεση σου θα εκοβα τις ψευδοθηλες τωρα που ειναι νωρις. Αν συνεχισεις υπαρχουν πιθανοτητες για αλλες καταστασεις (στασιμοτητα βαρους κλπ). Επισης, οι επιπεδες θηλες δεν ειναι ενδειξη για ψευδοθηλες, οι εισεχουσες ναι. Μπορεις να διεγειρεις την θηλη πριν βαλεις το παιδι στο στηθος με παγακια, τσιμπιματα, θηλαστρο και μετα απο καποιο διαστημα που το μωρο θα εχει διαμορφωσει την θηλη θα πιανει αμεσως. Αν θυμαμαι καλα η @vicky86 εχει επιπεδες θηλες, ισως μπορει να σε βοηθησει.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...