Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Η μπέμπα μου είναι πια 6 εβδομάδων, "εδραιώθηκε και η γαλουχία" που λέμε αλλά απο την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα θηλάζουμε με ψευδοθηλές σιλικόνης γιατί αλλιώς το μωρό δεν πιάνει στο στήθος με τίποτα.

 

Θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις και να με διορθώσετε οι παλιότερες μανούλες.

 

1. Νομίζω ότι με αυτόν τον τόπο θηλάζει ναι μεν πιο εύκολα το μωράκι αλλά δεν είμαι σίγουρη αν οι κινήσεις που κάνει το στοματάκι της είναι οι σωστές και γενικά αν θηλάζει σωστά.

 

2. Νομίζω οτι έτσι πίνει πιο πολύ γάλα αλλά δυστηχώς πολλές φορές πνίγεται, αναγουλιάζει και το χειρότερο είμαι σίγουρη οτι καταπίνει και τον αέρα που μαζέυει η ψευδοθηλή στην άκρη και της δημιουργεί αέρια και αναγούλες.

 

Προσπάθησα πολλές φορές να θηλάσω χωρίς αυτές αλλά μάταια ... :(

 

Εσείς απο την εμπειρία σας τι έχετε να προτείνετε ???

 

Υ.Γ. Απο βάρος το μωράκι ειναι σούπερ :P

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Η μπέμπα μου είναι πια 6 εβδομάδων, "εδραιώθηκε και η γαλουχία" που λέμε αλλά απο την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα θηλάζουμε με ψευδοθηλές σιλικόνης γιατί αλλιώς το μωρό δεν πιάνει στο στήθος με τίποτα.

 

Συγχαρητήρια που τα καταφέρατε! Αφού το μωρό δεν μπορεί να πιάσει αλλιώς, τότε αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε!

 

 

 

1. Νομίζω ότι με αυτόν τον τόπο θηλάζει ναι μεν πιο εύκολα το μωράκι αλλά δεν είμαι σίγουρη αν οι κινήσεις που κάνει το στοματάκι της είναι οι σωστές και γενικά αν θηλάζει σωστά.

 

Αν δεν έπιανε σωστά δεν θα έτρωγε αρκετά και το βάρος της δεν θα ήταν αυτό που έπρεπε. Αφού πάτε καλά μην ανησυχείς! :)

 

2. Νομίζω οτι έτσι πίνει πιο πολύ γάλα αλλά δυστηχώς πολλές φορές πνίγεται, αναγουλιάζει και το χειρότερο είμαι σίγουρη οτι καταπίνει και τον αέρα που μαζέυει η ψευδοθηλή στην άκρη και της δημιουργεί αέρια και αναγούλες.

 

Έχεις δίκιο για τον αέρα κλπ. όχι όμως για το περισσότερο γάλα. Συνήθως τα μωρά πίνουν περισσότερο γάλα χωρίς τις ψευδοθηλές (αν μπορούν να πιάσουν το στήθος).

 

Αν βρίσκεσαι κάπου που υπάρχει κάποιος να σε βοηθήσει, θα σε παραπέμψω (στο σύνδεσμο θηλασμού ή/και σε σύμβουλο γαλουχίας). Είναι καλό να αξιολογηθεί ο θηλασμός από κάποιον ειδικό μήπως και καταφέρει να σε βοηθήσει :)

 

Καλή συνέχεια :)

Link to comment
Share on other sites

bizoudaki, να σου ζήσει!

Εγώ θήλαζα με ψευδοθηλές μέχρι τα Χριστούγεννα που ο μικρός ήταν περίπου 5 μηνών. Είχα προσπαθήσει και πιο πριν να τις κόψω, αλλά κάθε φορά πληγωνόταν η μια θηλή μου, που εξαρχής ήταν μάλλον λίγο "προβληματική" και δε μπορούσε να την πιάσει καλά το μωρό-σε συνδυασμο με το ότι έχει και κοντό χαλινό, που απ'ότι διάβασα δυσκολεύει τα πράγματα.

Τελικά, κατάφερα να τις κόψω σταδιακά, δλδ τη μια μέρα σε ένα θηλασμό δε φορούσα, την επόμενη σε δύο κ.ο.κ., συνήθισε και το στήθος μου και τώρα δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα. Ίσως να βοήθησε και το γεγονός ότι το μωρό ήταν πια μεγάλο και μπορούσε να βάζει μεγαλύτερο μέρος της θηλής στο στοματάκι του και έτσι δεν με πλήγωνε...

Εμείς, γενικά, δεν είχαμε πρόβλημα στο θηλασμό με τις ψευδοθηλές (αν κρίνω εκ του αποτελέσματος, βέβαια), δεν μου μειώθηκε η παραγωγή κλπ, αλλά επειδή με είχε κουράσει η όλη φάση (αποστείρωση, φύλαξη, εφαρμογή ενω το μωρό σκούζει ανυπόμονα κ.ο.κ.), είπα να το ξαναπροσπαθήσω...και πέτυχε!

Ευτυχώς είναι και καλόβολος και δεν είχε πρόβλημα να θηλάσει χωρίς αυτές (το φυσικό είναι πιο ωραίο, αλλά μετά από τόσο καιρό υπήρχε φόβος να αρνηθεί να θηλάσει χωρίς).

Καλή συνέχεια!

fUvDp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Και η δική μου άποψη είναι όσο πιο φυσικά τόσο το καλύτερο.

Εδώ και δυο μέρες προσπαθώ να την θηλάζω χωρις τις ψευδοθηλές. Θηλάζει 5 λεπτά με το ζόρι και μετά πέφτει ξερό για ύπνο το μωράκι αλλά μου φαίνεται ότι πάμε καλά γιατί μετά τον θηλασμό το στήθος μου είναι σαν "λάσπη" μαλακό, κάτι που ποτέ δεν μου συνεβει με τις ψευδοθηλές. Αγλαία έχεις δίκιο για την ποσότητα, φαίνεται έτσι να αδειάζει τελείως.

 

Θα δοκιμάσω 2-3 μέρες έτσι, θα μετράω και τις πάνες της αν τρώει καλά και θα σας ενημερώσω :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια γεια σας. Θήλασα την κόρη μου μέχρι 1 έτους(τότε βαρέθηκε το στήθος μου και παρά τις προσπάθειές μου δεν έπινε με τίποτα γάλα), αποκλειστικά και μόνο με ψευδοθηλές. Κατ' αρχάς ήπιε δικό μου γάλα την 7η μέρα, αφού μπήκε στην εντατική από το πρώτο βράδυ λόγω ικτέρου και επειδή είχαμε ασυμβατότητα οι γιατροί φοβούνταν να της δώσω δικό μου. Άρχισε να πίνει το γάλα μου όταν έπεσε ο ίκτερος(έφτασε 22,8!) που φυσικά έβγαζα με θήλαστρο και της το έδιναν για να μη βγαίνει σχεδόν καθόλου από το "solarium"!.Την πήρα στο σπίτι τη 10η μέρα και όταν έβαλε το στήθος μου στο στόμα της το "δάγκωσε" τόσο άσχημα, που πονούσα άκόμα κι όταν αντλούσα γάλα με το θήλαστρο. Δεν είχα μεριμνήσει για ψευδοθηλές γιατί οι δικές μου δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Τέλος πάντων με τις ψευδοθηλές δεν είχαμε πρόβλημα, αν εξαιρέσεις ότι εγώ για αρκετό καιρό θήλαζα κλαίγοντας από τους πόνους, ακόμα και με τη σιλικόνη και φυσικά τη λανολίνη που έβαζα μετά. Βέβαια της έδινα κι 1-2 γέυματα ξένο γάλα, για να μπορεί να ξεκουράζεται το στήθος. Όταν έφτασε στους 8 μήνες και ήδη ειχε αρχίσει να τρώει 2-3 γεύματα την ημέρα προσπάθησα να κόψω τις σιλικόνες(γιατί ήταν και σπαστικό το βάλε-βγάλε-πλύνε), αλλά κάθε φορά ο πόνος ήταν αφόρητος. Υπ'όψη ότι δεν είχε ποτέ ματώσει, ή κάτι τέτοιο.Πάντως η κόρη μου δεν είχα κανένα πρόβλημα ό,τι και να της δίναμε. Ακόμα και τώρα μετά από τόσο καιρό έχω υπερβολική ευαισθησία στο στήθος. Όταν με το καλό έρθει η ώρα να γεννήσω το πρώτο πράγμα που θα έχω στη βαλίτσα του μαιευτηρίου είναι ψευδοθηλές...

.png .png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

νεραϊδομαμά, να σου ζήσει και συγχαρητήρια που τα καταφέρατε παρά τις δυσκολίες! :)

 

Κατ' αρχάς ήπιε δικό μου γάλα την 7η μέρα, αφού μπήκε στην εντατική από το πρώτο βράδυ λόγω ικτέρου και επειδή είχαμε ασυμβατότητα οι γιατροί φοβούνταν να της δώσω δικό μου.

 

Είχατε ασυμβατότητα στο ρέζους του αίματος; ή κάτι άλλο.

 

Πάντως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ασυμβατότητα που να εμποδίζει το θηλασμό!!! Έπεσες σε πολύ πολύ άσχετους!!! :shock:

 

 

Τέλος πάντων με τις ψευδοθηλές δεν είχαμε πρόβλημα, αν εξαιρέσεις ότι εγώ για αρκετό καιρό θήλαζα κλαίγοντας από τους πόνους, ακόμα και με τη σιλικόνη και φυσικά τη λανολίνη που έβαζα μετά.

 

Σπάνια οι μαμάδες έχουν πολύ ευαίσθητες στον πόνο θηλές... :? Φαντάζομαι ότι οι δικές σου έτσι θα είναι. Στο επόμενο μωράκι θα σου συνιστούσα να σε δει κάποιος ειδικός ώστε να ελέγξει αν το μωρό είναι σωστά τοποθετημένο ώστε ακόμη και αν έχεις ευαίσθητες θηλές, τουλάχιστον να μην γίνεται πιο έντονος ο πόνος από τη λάθος τοποθέτηση του μωρού.

 

Υπ'όψη ότι δεν είχε ποτέ ματώσει, ή κάτι τέτοιο.

 

Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα είναι η δική σου υπερευαισθησία. :?

 

Να είστε :) πάντα καλά!

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ πολύ Αγλαϊα για τις ευχές. Λοιπόν δεν είχαμε ασυμβατότητα στο resus, μόνο στην ομάδα, απλά έκανε την πρώτη μέρα ίκτερο 13,5 και υποπτεύθηκαν. Στο μεταξύ είχε πολύ αυξημένα τα λευκά και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε ακριβώς. Έτσι οι μισοί παιδίατροι της κλινικής έλεγαν όχι στο μητρικό γάλα μέχρι να δούμε και οι άλλοι μισοί έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά όταν μου το είπαν δεν τόλμησα να το ρισκάρω και να απαιτήσω μητρικό γάλα. Όπως θυμάμαι τον παιδίατρο την ημέρα που την πήραμε και αφού μας είπαν ότι πρέπει να την ξαναπάμε την επόμενη και μεθεπόμενη για ίκτερο μας τόνισαν ότι το μωρό πρέπει να τρώει αυστηρά κάθε τρίωρο για να "πέσει" ο ίκτερος. Τότε εγώ είπα ότι θα τη θηλάζω και ο γιατρός με προσγείωσε με ένα : Καλώς κυρία μου, αλλά προς το παρόν περισσότερη σημασία έχει να πέσει ο ίκτερος από το να θηλάσει. Σημειωτέον ότι στο 22,8 που έφτασε μας είπαν ότι αν ξαναανέβει θα κάνουμε αφαιμαξομετάγγιση...Βέβαια τα καταφέραμε, αν και πιστεύω ότι ήταν και θέμα παιδιού, γιατί και το γάλα μου ήθελε, αν και είχα ξεκινήσει με ξένο, και δεν είχε πρόβλημα ούτε με το μπουκάλι, ούτε με το στήθος, ούτε με την ψευδοθηλή.

Link to comment
Share on other sites

μόνο στην ομάδα, απλά έκανε την πρώτη μέρα ίκτερο 13,5 και υποπτεύθηκαν. Στο μεταξύ είχε πολύ αυξημένα τα λευκά και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε ακριβώς. Έτσι οι μισοί παιδίατροι της κλινικής έλεγαν όχι στο μητρικό γάλα μέχρι να δούμε και οι άλλοι μισοί έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

Oι μισοί ήταν ανενημέρωτοι και οι άλλοι ενημερωμένοι. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το μητρικό γάλα ότι είδους θεραπεία και να κάνει το παιδί.

 

Το μητρικό γάλα αν είναι άφθονο διευκολύνει τις κενώσεις και πέφτει πιο γρήγορα ο ίκτερος. Υπάρχουν συσκευές φωτοθεραπείας, το billy bed που είναι σαν υπνόσακος και το μωρό κάνει συνέχεια φωτοθεραπεία ακόμη και την ώρα που θηλάζει. Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη στο θηλασμό όσο ίκτερο και να έχει το μωρό.

 

μας τόνισαν ότι το μωρό πρέπει να τρώει αυστηρά κάθε τρίωρο για να "πέσει" ο ίκτερος.

 

το μωρό πρέπει να τρώει τουλάχιστον ανά τρίωρο για να πέσει ο ίκτερος. Το καλύτερο είναι να τρώει ανά δίωρο και ακόμη πιο συχνά αν γίνεται. Όσο πιο πολύ τρώει τόσο πιο γρήγορα οι τιμές γίνονται φυσιολογικές.

 

 

Καλώς κυρία μου, αλλά προς το παρόν περισσότερη σημασία έχει να πέσει ο ίκτερος από το να θηλάσει.

 

Φυσικά κι έχει περισσότερη σημασία να πέσει ο ίκτερος όμως αφού τα δύο συνδυάζονται γιατί να μην πάρει το καλύτερο το μωρό;

 

Σημειωτέον ότι στο 22,8 που έφτασε μας είπαν ότι αν ξαναανέβει θα κάνουμε αφαιμαξομετάγγιση...Βέβαια τα καταφέραμε

 

Δίκιο είχαν... Είναι δύσκολη η διαδικασία αλλά αν δεν γίνει είναι επικίνδυνο για το μωρό. :? Ευτυχώς τα καταφέρατε!!! :)

 

 

,

αν και πιστεύω ότι ήταν και θέμα παιδιού, γιατί και το γάλα μου ήθελε, αν και είχα ξεκινήσει με ξένο, και δεν είχε πρόβλημα ούτε με το μπουκάλι, ούτε με το στήθος, ούτε με την ψευδοθηλή.

:)

 

Παρά την ταλαιπωρία των πρώτων ημερών, είχες τη χαρά να έχεις ένα εύκολο και συνεργάσιμο μωρό! :) Να το χαίρεστε και καλή συνέχεια! :)

Link to comment
Share on other sites

Θήλασα την κορούλα μου για έναν ολόκληρο χρόνο μόνο με χρήση ψευδοθηλών. Δεν έπιανε με τίποτα το στήθος…

Όλο αυτό τον καιρό δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα , αποστείρωνα τις θηλές μια χαρά στον αποστειρωτή και δεν είχα κανένα άγχος .

Όσο για την ποσότητα γάλακτος εγώ είχα δυο είδη ψευδοθηλών ένα με αρκετά μεγάλες τρύπες και ένα με πιο μικρές, όταν είχα να θηλάσω για ώρες και το στήθος μου είχε πολύ γάλα έβαζα τις θηλές με τις πιο μικρές τρύπες για να μην πνίγετε η μικρή και έτσι είχα λύσει αυτό το πρόβλημα!!! :wink:

Από τη στιγμή που η μπουμπού σου είναι μια χαρά σε βάρος μην σε ανησυχεί τίποτα!!!! :D:D

Συνέχισε την καλή δουλεία και να σου ζήσει!!!!!:D:D

Παρεμπιπτόντως είσαι μια από τις τυχερές μανούλες που ζουν αυτή την απίστευτη εμπειρία που δίνει ο θηλασμός…απόλαυσε λοιπόν αυτές τις όμορφες στιγμές με την κορούλα σου και μην ανησυχείς για τίποτα!!!! :D:D39176crw0wrxk3v.gif

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif
Link to comment
Share on other sites

έβαζα τις θηλές με τις πιο μικρές τρύπες για να μην πνίγετε η μικρή και έτσι είχα λύσει αυτό το πρόβλημα!!! :wink:

 

Κι εγώ χρησιμοποίησα τις ψευδοθηλές γι αυτό το λόγο. Μεταξύ της ψευδοθηλής και της θηλής υπάρχει ένα μικρό κενό που σταματά την ορμή του γάλακτος αν το αντανακλαστικό της καθόδου είναι έντονο. Τις χρησιμοποίησα μόνο στην αρχή του γεύματος για δύο περίπου εβδομάδες, μόλις η ροή ηρεμούσε τις έβγαζα και το μωρό θήλαζε κανονικά. Στη συνέχεια δεν τις ξαναχρειάστηκα. :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

και εγώ συνεχίζω ακόμα με τις ψευδοθηλές παρά τις λίγες προσπάθειες που κάναμε να τις βγάλουμε.Η μπέμπα εκνευρίζεται και δε τρώει αρκετά.

Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι πως ενω αφού άρχισα τη μαγιά μπυρας και το γάλα μου έχει αυξηθει πάρα πολυ και η μπέμπα τρώει συνέχεια ,το βάρος που παίρνει είναι 150 γραμμάρια περίπου ανα εβδομάδα. Μπορεί να παίζει ρόλο ότι τρώει με τις ψευδοθηλές? Μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Βομβαρδισμός ερωτήσεων Αγλαϊα.... :D

Από τα παραπάνω μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Αν κατάλαβα καλά ένα βρεφάκι που κάνει ίκτερο χρειάζεται πολλά υγρά... Έχει καλώς αν η μαμά "κατέβασε" γρήγορα γάλα. Για παράδειγμα (στην περίπτωσή μου) το γάλα άργησε πολύ να έρθει (λόγω καισαρικής ίσως;;;;;) μπορεί να περάσανε και 10 μέρες :!::!::shock: Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Πώς μπορεί να ανταπεξέλθει η μαμά στην ανάγκη του βρέφους με ίκτερο;

(Αν δεν απαντήσεις θα το καταλάβω... υπάρχουν εδώ μέσα μανούλες που αντιμετωπίζουν τρέχοντα ζητήματα/προβλήματα... εμένα απλά απορία είναι... :D )

Link to comment
Share on other sites

έβαζα τις θηλές με τις πιο μικρές τρύπες για να μην πνίγετε η μικρή και έτσι είχα λύσει αυτό το πρόβλημα!!! :wink:

 

Κι εγώ χρησιμοποίησα τις ψευδοθηλές γι αυτό το λόγο. Μεταξύ της ψευδοθηλής και της θηλής υπάρχει ένα μικρό κενό που σταματά την ορμή του γάλακτος αν το αντανακλαστικό της καθόδου είναι έντονο. Τις χρησιμοποίησα μόνο στην αρχή του γεύματος για δύο περίπου εβδομάδες, μόλις η ροή ηρεμούσε τις έβγαζα και το μωρό θήλαζε κανονικά. Στη συνέχεια δεν τις ξαναχρειάστηκα. :)

 

αυτο δεν το ειχα σκεφτει... και η μικρη πνιγοταν συνεχεια και φοβομουνα...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι πως ενω αφού άρχισα τη μαγιά μπυρας και το γάλα μου έχει αυξηθει πάρα πολυ και η μπέμπα τρώει συνέχεια ,το βάρος που παίρνει είναι 150 γραμμάρια περίπου ανα εβδομάδα. Μπορεί να παίζει ρόλο ότι τρώει με τις ψευδοθηλές? Μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω?

 

Γράψε μου όλες τις ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες.

 

Πίνει άλλα υγρά εκτός από μητρικό γάλα;

 

Παίρνει πιπίλα;

 

Πόσα γεύματα κάνει το 24ωρο; Θα μπορούσε να κάνει περισσότερα;

 

Τα ξαναλέμε! :)

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά ένα βρεφάκι που κάνει ίκτερο χρειάζεται πολλά υγρά...

 

Όχι, δεν χρειάζεται αρκετά υγρά, πρέπει να πίνει πολύ γάλα για να κάνει πολλά κακά. Αν πίνει ζαχαρόνερο ή χαμομήλι ο ίκτερος αργεί να πέσει.

 

Για παράδειγμα (στην περίπτωσή μου) το γάλα άργησε πολύ να έρθει (λόγω καισαρικής ίσως;;;;;) μπορεί να περάσανε και 10 μέρες :!::!::shock: Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Πώς μπορεί να ανταπεξέλθει η μαμά στην ανάγκη του βρέφους με ίκτερο;

 

Αν το γάλα της μαμάς δεν είναι αρκετό τότε το μωρό παίρνει ξένο γάλα.

 

Υπάρχει πιθανότητα το μωρό να μη θηλάζει καλά ή να μη θηλάζει αρκετά για να κατέβει το γάλα πιο γρήγορα. Αυτό πρέπει να αξιολογηθεί και αν υπάρχει ανάγκη η μαμά εκτός από θηλασμό να ξεκινήσει και αντλήσεις για να βοηθήσει τη γαλουχία. Το γάλα που αντλεί θα χορηγείται στο μωρό, αν δεν φτάνει τότε το μωρό παίρνει και ξένο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

 

αυτο δεν το ειχα σκεφτει... και η μικρη πνιγοταν συνεχεια και φοβομουνα...

 

Δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά μερικές φορές δουλεύει. Το θέμα είναι να ρυθμιστεί σύντομα η παραγωγή για να μη δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Επίσης υπάρχουν στάσεις θηλασμού που διευκολύνουν το μωρό στο να μην πνίγεται από το ισχυρό αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος.

Link to comment
Share on other sites

εμ που να τα ξερω αυτα η απειρη Αγλαια μου... που?.... μου πνιγοταν συνεχεια απο το ενα στηθος.. και ειχα ενα αγχος καθε φορα γιατι εκανε και καμποσο να επανελθει καμια φορα... :(

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά ένα βρεφάκι που κάνει ίκτερο χρειάζεται πολλά υγρά...

 

Όχι, δεν χρειάζεται αρκετά υγρά, πρέπει να πίνει πολύ γάλα για να κάνει πολλά κακά. Αν πίνει ζαχαρόνερο ή χαμομήλι ο ίκτερος αργεί να πέσει.

 

Για παράδειγμα (στην περίπτωσή μου) το γάλα άργησε πολύ να έρθει (λόγω καισαρικής ίσως;;;;;) μπορεί να περάσανε και 10 μέρες :!::!::shock: Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Πώς μπορεί να ανταπεξέλθει η μαμά στην ανάγκη του βρέφους με ίκτερο;

 

Αν το γάλα της μαμάς δεν είναι αρκετό τότε το μωρό παίρνει ξένο γάλα.

 

Υπάρχει πιθανότητα το μωρό να μη θηλάζει καλά ή να μη θηλάζει αρκετά για να κατέβει το γάλα πιο γρήγορα. Αυτό πρέπει να αξιολογηθεί και αν υπάρχει ανάγκη η μαμά εκτός από θηλασμό να ξεκινήσει και αντλήσεις για να βοηθήσει τη γαλουχία. Το γάλα που αντλεί θα χορηγείται στο μωρό, αν δεν φτάνει τότε το μωρό παίρνει και ξένο.

 

Αααααχχχχ... θα εύχομαι και το δεύτερο μωράκι μου (όταν με το καλό) να μην κάνει ίκτερο, γιατί αν το γάλα αργήσει όπως στο πρώτο... θα μου πεις ακόμα και ξένο για λίγες μέρες να χρειαστεί να πάρει παράλληλα με το μητρικό, τι να κάνουμε θα το πιει, αλλά θα επηρεάσει ενδεχομένως και το θηλασμό να εδραιωθεί με επιτυχία αργότερα... :?

Όσον αφορά τον επιτυχημένο θηλασμό από τον μικρό... απ' όσο μπορώ να κρίνω και να καταλάβω "έπιανε" καλά και τις θηλαστικές κινήσεις τις έκανε με επιτυχία, ήταν δε στο στήθος (χωρίς υπερβολή) τα 3/4 του 24ώρου... τις περισσότερες ώρες από αυτές κάνοντας θηλαστικές κινήσεις, ήταν και μεγάλο παιδάκι και "τράβαγε" με επιτυχία... απλά (δεν ξέρω γιατί) το γάλα άργησε... :? αλλά ήρθε και όλα πήγαν μια χαρά τελικά! Και από βάρος φουλ!

:D

Link to comment
Share on other sites

θα εύχομαι και το δεύτερο μωράκι μου (όταν με το καλό) να μην κάνει ίκτερο, γιατί αν το γάλα αργήσει όπως στο πρώτο...

 

Το κατέβει κάπως αργά το γάλα δεν είναι συνηθισμένο αλλά δεν είναι και πολύ σπάνιο. Τις περισσότερες φορές στο επόμενο παιδί το γάλα κατεβαίνει πιο γρήγορα, πριν το 3ο 24ωρο!

 

θα μου πεις ακόμα και ξένο για λίγες μέρες να χρειαστεί να πάρει παράλληλα με το μητρικό, τι να κάνουμε θα το πιει, αλλά θα επηρεάσει ενδεχομένως και το θηλασμό να εδραιωθεί με επιτυχία αργότερα... :?

 

Αν είσαι ενημερωμένη και αποφασισμένη είναι δύσκολο να επηρεαστείς. Να ξέρεις ότι πιο συχνά είναι η μαμά που επηρεάζεται από τα προβλήματα παρά το μωρό. Μια μαμά που έχει θηλάσει ένα παιδί, δύσκολα πτοείται από τα προβλήματα του δεύτερου. Γενικά οι μαμάδες που έχουν θηλάσει μπορούν να αντιμετωπίσουν με μεγάλη άνεση ακόμη και σοβαρά προβλήματα θηλασμού στα επόμενα παιδιά. Είναι καθαρά ψυχολογικό. Έχουν ήδη εμπιστευτεί τη διαδικασία μία φορά οπότε έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το πρόβλημα! :)

 

Όσον αφορά τον επιτυχημένο θηλασμό από τον μικρό... απ' όσο μπορώ να κρίνω και να καταλάβω "έπιανε" καλά και τις θηλαστικές κινήσεις τις έκανε με επιτυχία, ήταν δε στο στήθος (χωρίς υπερβολή) τα 3/4 του 24ώρου... τις περισσότερες ώρες από αυτές κάνοντας θηλαστικές κινήσεις, ήταν και μεγάλο παιδάκι και "τράβαγε" με επιτυχία... απλά (δεν ξέρω γιατί) το γάλα άργησε... :? αλλά ήρθε και όλα πήγαν μια χαρά τελικά!

 

Αν το μωρό σου δεν θήλαζε τόσο πολύ και τόσο καλά μπορεί να είχες πρόβλημα και θα νόμιζες ότι έφταιγες εσύ... Ήσουν τυχερή που το μωρό σε βοήθησε τόσο πολύ. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Κορίτσια τα φώτα σας....

 

έχω ένα μπέμπη 35 ημερών και τον θηλάζω αποκλειστικά αλλά με

ψευδοθηλές σιλικόνης εώς τώρα ...

 

Εχω ξεκινήσει προσπάθεια να τις κόψω και να θηλάζω χωρις αλλά σήμερα παρατήρησα το εξης:

Ο μπέμπης κάθε μισή μία ώρα γκρίνιαζε για φαι, τον έβαζα στο στήθος έτρωγε ένα 5-λεπτό ή 10-λεπτο και κοιμότανε. Ξύπναγε μετά από μισή ώρα περίπου και ήθελε να ξαναφάει και πάλι από την αρχή...

 

Στο προηγούμενο τάισμα έβαλα ψευδοθηλή και έφαγε περισσότερη ώρα

και ήδη κοιμάται πάνω από ώρα...

 

Νομίζω ότι επειδή έχει μαθει με τις ψευδοθηλές κουράζεται περισσότερο

όταν πάει να θηλάσει κανονικά..

 

Εχετε καμιά ιδέα για το πως θα τις κόψω?

Ιt always rains hardest on the people who deserve the sun

 

Mjb3p3.png

Link to comment
Share on other sites

Katerinaki, να σου ζήσει ο μπεμπάκος σου!

Για να απαντήσω στο ερώτημα σου...ναι, μπορείς να τα καταφέρεις κάποια στιγμή να θηλάσεις χωρίς ψευδοθηλές! (αλήθεια γιατί ξεκίνησες να τις χρησιμοποιείς :?: )

Από την προσωπική μου εμπειρία θα ήθελα να σου πω, όμως, ότι ίσως να είναι λίγο νωρίς...εγώ θήλαζα τον μικρό μου με αυτές μέχρι περίπου τον 5ο μήνα (ελπίζω να μην σε απελπίζω με αυτό...απλά σε μας πήρε λίγο παραπάνω, ίσως γιατί ο μικρός είχε κοντό χαλίνο και δυσκολευόταν να πιάσει καλά). Όσες φορές δοκίμαζα νωρίτερα, το αποτέλεσμα ήταν ή να τραυματίζεται η θηλή μου ή να μην θηλάζει ικανοποιητικά και να εκνευρίζεται...τελικά στους 5-6 μήνες περίπου τα καταφέραμε, κάνοντας το εξής: είτε θήλαζα λίγο στην αρχή με αυτές και στη συνέχεια τις αφαιρούσα, είτε θήλαζα μια φορά με αυτές και στον επόμενο θηλασμό χωρίς.

Σου εύχομαι να συνεχίσεις να θηλάζεις για όσο καιρό το επιθυμείς (ακόμα κι αν θα πρέπει να ανεχθείς τις ψευδοθηλές για λίγο!).

fUvDp2.png
Link to comment
Share on other sites

εμένα την άρχισε λόγω μαίας που είχε άγνοια στο πως να με βοηθήσει και χρησιμοποιήσε την εύκολη λύση δηλαδη να μου δώσει τις ψευδοθηλές. Την έκοψε μόνη της στους 7 1/2 μήνες χωρίς καμία δική μου προσπάθεια.Είχα προσπαθήσει πολύ νωρίτερα αλλά αν δεν έβαζα την ψευδοθηλή αρνιόταν να φάει και επείδή είχαμε χαμηλό βάρος δεν την πίεζα πολύ.

μια λύση που μου είχαν προτείνει ήταν να ξεκινάω με τη ψευδοθηλή και σιγά σιγά να τη βγάζω την ώρα που τρώει μήπως συνεχίσει μόνη της.....

καλή συνέχεια.....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κορίτσια δεν κατάφερα να θηλάσω χωρίς ψευδοθηλή την κόρη μου, αλλά επειδή τότε είχε γίνει μεγάλη ζημιά στο στήθος τις πρώτες μέρες χωρίς την ψευδοθηλή, στο δεύτερο είπα να προετοιμάσω τις θηλές (έβαλα απ'όλα: λάδι για ενυδάτωση, purelan), αλλά τζίφος. Να φανταστείτε ότι με ψευδοθηλή και purelan μετά από κάθε θηλασμό και πάλι πονάει πολύ τις περισσότερες φορές, και ματώνει που και που. Το πήρα απόφαση ότι το μωρό μου θα θεωρεί θηλή της μαμάς τη σιλικόνη...

.png .png .png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

 

εγώ χρησιμοποιησα τις ψευδοθηλές γιατί στο νοσοκομείο δεν κατάφερα

να κάνω το μωρό να πιάσει... και μόνο με τις ψευδοθηλές κατάφερα στο

σπίτι μόνη μου να πιάσει...

 

τώρα καταφέρνω να θηλάσω χωρίς ψευδοθηλές αλλά από όσο καταλαβαίνω

το μωρό δε θηλάζει ικανοποιητικά... - από την άλλη σήμερα που ξανάβαλα

ψευδοθηλές πάλι ξυπνάει συχνά και τρώει για 10 λεπτά μόνο

 

θα το παλέψε όσο μπορώ και ελπίζω να γίνει κάτι...

Ιt always rains hardest on the people who deserve the sun

 

Mjb3p3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...