Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι (δεν) λέτε στα παιδιά σας για το Θεό;

Recommended Posts

Δεν φοβάμαι το θάνατο γιατί έχω υπάρξει νεκρός για δισεκατομμύρια χρόνια πριν γεννηθώ, και δεν ένοιωσα την παραμικρή ενόχληση από αυτό. Mark Twain

Ο λόγος που η πίστη στο θεό είναι δύναμη είναι γιατί πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι άλλο εκτός από αυτό που βλέπεις και μπορείς να κάνεις. Αυτό παράλληλα προσθέτει και μια αβεβαιότητα. -είμαι καλός/η χριστιανος/ή -προσεύχομαι αρκετά; κλπ Να μην αναφέρω το αίσθημα αδικίας που νιώθεις αν όντως νιώθεις ότι είσαι, αλλά τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο θα ήθελες.

Επίσης η ψυχιατρική λέει ότι το άτομο δεν έχει πλήρως ενηλικιωθεί και νιώθει την ανάγκη ενός γονιού/θεού για να τον προστατεύει/καθοδηγεί. Ετσι όπως πιστεύει η 3,5 ετων κορη μου τωρα γι εμάς. Οτι μπορούμε τα πάντα και ξέρουμε τα πάντα.

Στα μάτια των νηπίων οι γονείς είναι θεοί.

Ναι πολλές φορές η θρησκευτική πίστη ειναι ανάγκη, αλλά πιστεύω ότι κληρονομείται από την οικογένεια (κρίνοντας από εμένα), όπως έγραψε ο απελεύθερος πριν. Και δεν κληρονομείται μόνο η πίστη, αλλά και η ανάγκη και ο τρόπος να πιστεύει κανείς.

9XkKp3.png

HArNp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 821
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τι ακριβως σου φαινεται παρανοικο ? η αναγκη των ανθρώπων να βρίσκουν παρηγορια στα δύσκολα? Η πιστη στο θεο ειναι μια απιστευτη ψυχικη δύναμη (πάντα κατα τη γνωμη μου) .Μη νομιζεις οτι σου επιτιθομαι απλα αναρωτιεμαι .

Δεν μου φαίνεται παρανοικό να βρίσκουν παρηγοριά στα δύσκολα, ούτε ότι η πίστη στο θεό είναι μια απίστευτη ψυχική δύναμη. Ίσα ίσα που θα σου έλεγα ότι σε κάποιο βαθμό ζηλεύω που μπορούν και βρίσκουν δύναμη και παρηγοριά σε κάτι τέτοιο. Παρανοική μου φαίνεται η βάση όλων αυτών, δηλαδή ότι ένας θεός υπάρχει και τιμωρεί/ ότι μας έπλασε/ ότι υπάρχει μάτι και ξεμάτιασμα / να πιστεύουν στα ζώδια/ στις προβλέψεις και κάθε είδους δυσιδαιμονία και μαγικά τέλος πάντων. ΕΝνοείται πως δεν μαλώνομουμε και σίγουρα όλα αυτά, όπως εγραψα και πριν, τα λέω πίσω από την ανωνυμία του φόρουμ. Ποτέ και σε κανέναν που ξέρω ότι πιστεύει δεν του λέω κάτι τέτοιο. Επιμένω ότι πρέπει να σεβομαστε τα πιστεύω του άλλου, αλλά και αυτοί που πιστεύουν να μη μας κάνουν μαθήματα ηθικής και να μένουν με ανοιχτό το στόμα (:o έτσι δηλαδή) ή με μια απορία ζωγραφισμένη (:? έτσι δηλαδη) ή σοκαρισμένοι (:shock: κάπως έτσι) όταν μερικοί λέμε ότι δεν πιστεύουμε σε τίποτα (ύστερα από ερώτηση των πρώτων).

Όπως και να έχει πάντως, όλα αυτά δεν έχουν νόημα.... Μια χαρά φίλες και φίλες έχω που πιστεύουν και πολύ μάλιστα και κάνουμε παρεα χωρίς να κάνουμε συζητήσεις τέτοιου τύπου!

Πιστεύω να σε κάλυψα :)

Μονο και μονο Δαφνη μου, που στα δυσκολα , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ οπως λες, σκεφτεσαι 'αν υπαρχεις Θεε, βοηθα', για εμενα σημαινει οτι δεν εισαι 100% σιγουρη....Η αν το θες οτι εχεις κληρονομησει σε μικρο βαθμο την αναγκη αυτη....

Οσοι είναι αθεοι πιστευω εχουν πεσει στην παγιδα των θρησκειων....αναμασουν τα αρνητικα που βρισκει η μια θρησκεια στη αλλη για να την αναιρεσουν.

Ο Θεος δεν εχει σχεση με τις θρησκειες.....Τις θρησκειες τις εφτιαξαν ανθρωποι απο το πως αντιλαμβανονται (εστω δηθεν) την υπαρξη του Θεου. Δεν σημαινει οτι αυτη ειναι η πραγματικοτητα, οπως τα λεει η καθε θρησκεια δηλαδη.

Apeleytheros δεν σκεφτομαι καθολου τη μετα θανατον ζωη. Πιστευω και απολαμβανω την δυναμη που εχει ο Θεος στη ζωη μου, ΤΩΡΑ......

Δεν φοβάμαι το θάνατο γιατί έχω υπάρξει νεκρός για δισεκατομμύρια χρόνια πριν γεννηθώ, και δεν ένοιωσα την παραμικρή ενόχληση από αυτό. Mark Twain

.

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ!! ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΔΕ ΛΕΜΕ!

και να μένουν με ανοιχτό το στόμα (:o έτσι δηλαδή) ή με μια απορία ζωγραφισμένη (:? έτσι δηλαδη) ή σοκαρισμένοι (:shock: κάπως έτσι) όταν μερικοί λέμε ότι δεν πιστεύουμε σε τίποτα (ύστερα από ερώτηση των πρώτων).

Όπως και να έχει πάντως, όλα αυτά δεν έχουν νόημα.... Μια χαρά φίλες και φίλες έχω που πιστεύουν και πολύ μάλιστα και κάνουμε παρεα χωρίς να κάνουμε συζητήσεις τέτοιου τύπου!

Πιστεύω να σε κάλυψα :)

Ναι κι εμένα με προσβάλει αυτό....ήμαρτον δηλ. λες και "εμείς οι άθεοι" ειναι είδος που χρειάζεται μελέτη και προστασία...Με τον ίδιο τρόπο με αντιμετώπισαν μάρτυρες του Ιαχωβά τις προάλλες στο δρόμο, που για κακή μου τύχη αιφνιδιάσδτηκα και απάντησα.

Απορία και θλίψη "που δεν πιστεύω σε τίποτα".

Πιστευω σε πολλά όμως.;)

9XkKp3.png

HArNp3.png

Διαφημίσεις

Οσοι είναι αθεοι πιστευω εχουν πεσει στην παγιδα των θρησκειων....αναμασουν τα αρνητικα που βρισκει η μια θρησκεια στη αλλη για να την αναιρεσουν.

Αυτό το κάνουν αρκετοί, και πιστοί και άπιστοι. Όμως δεν θα τσουβάλιαζα έτσι αβίαστα τους πάντες.

Ο θεός δεν ταιριάζει στην εικόνα που έχω για το σύμπαν. Πλέον, κατανοούμε τον κόσμο μέσω των επιστημών σε πολύ λεπτομερές επίπεδο, το τάδε υποατομικό σωματίδιο λειτουργεί έτσι κάνει το τάδε κλπ. Ένα σύμπλεγμα νόμων που είναι παντού ίδιοι, και επαληθεύουν τις προβλέψεις μας με ακρίβεια εκατομμυριοστού. Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο σε τεράστιες αποστάσεις και βάθος χρόνου (γαλαξίες δισ/ρια έτη φωτός μακριά).

Μια οντότητα που τοποθετείται έξω από όλα αυτά, και πηδ@ει αυτούς τους νόμους κατά το δοκούν, δημιουργεί πολύ περισσότερα ερωτήματα απ όσα λύνει, και απλώς μου φαίνεται παράλογη. Παλιότερα ίσως έλυνε κάποια ερωτήματα, αλλά πλέον όχι. Εχει καταρριφθεί ο μύθος της μοναδικότητας του πλανήτη μας (έχουν ανακαλυφθεί αρκετοί πλανήτες που θα μπορούσαν να μοιάζουν με τον δικό μας, και ανακαλύπτονται καινούριοι σχεδόν καθημερινά, υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια). Έχει εξηγηθεί σε γενικές γραμμές η ύπαρξη του κόσμου από το πρώτο μικροδευτερόλεπτο και σωματίδιο του παρόντος σύμπαντος μέχρι σήμερα. Η Σύγχρονη Φυσική ασχολείται με το τι γινόταν πριν το παρόν σύμπαν, συζητά για αναρίθμητα σύμπαντα που υπάρχουν παράλληλα με το δικό μας. Απ την άλλη, η έννοια του θεού είναι τόσο κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του είδους μας, που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ευσεβή επιθυμία, και τίποτα περισσότερο.

Μονο και μονο Δαφνη μου, που στα δυσκολα , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ οπως λες, σκεφτεσαι 'αν υπαρχεις Θεε, βοηθα', για εμενα σημαινει οτι δεν εισαι 100% σιγουρη....Η αν το θες οτι εχεις κληρονομησει σε μικρο βαθμο την αναγκη αυτη....

.

Ειπα ότι ειμαι σίγουρη?:lol: Για τίποτα δεν είμαι σίγουρη.

Το συγκεκριμένο το λέω για πλάκα. Εγραψα οτι κάνω χιούμορ για να ξεπερνάω δύσκολες καταστάσεις.

Δεν με απασχολεί όμως να ψάξω αν υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός/οι. Πιστευω οτι δεν υπάρχει προς το παρόν. Δεν τον/τους έχω δει πουθενά.

9XkKp3.png

HArNp3.png

Ειπα ότι ειμαι σίγουρη?:lol: Για τίποτα δεν είμαι σίγουρη.

Το συγκεκριμένο το λέω για πλάκα. Εγραψα οτι κάνω χιούμορ για να ξεπερνάω δύσκολες καταστάσεις.

Δεν με απασχολεί όμως να ψάξω αν υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός/οι. Πιστευω οτι δεν υπάρχει προς το παρόν. Δεν τον/τους έχω δει πουθενά.

:-D...οποτε για εμενα δεν εισαι αθεη.

Και ξαναλεω οτι ειναι πανδυσκολο για εναν γονιο να δηλωσει αθεος και να το πιστευει 100%....γιατι βλεπει το θαυματακι του καθημερινα;)

και γιατι σε μια δυσκολια θα νιωσει τοσο ανημπορος να διαχειριστει την κατασταση....για εμας μπορει να φτανει η λογικη μας. Για τα παιδια μας ομως δυσκολα φτανει.....

Και ισως καπου εκει ερθει η ωρα και να τον 'δεις' ;)

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ!! ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΔΕ ΛΕΜΕ!

αυτο ακριβως..... ειδικα για ανθρωπους που αγαπαμε.
Ναι κι εμένα με προσβάλει αυτό....ήμαρτον δηλ. λες και "εμείς οι άθεοι" ειναι είδος που χρειάζεται μελέτη και προστασία...
μην το σκεφτεσαι ετσι..εσυ δεν παραξενευεσαι με καποιον πιστο?? απλα ειναι κατι διαφορετικο και καποιος ισως θελει να το γνωρισει.
Απ την άλλη, η έννοια του θεού είναι τόσο κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του είδους μας, που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ευσεβή επιθυμία, και τίποτα περισσότερο.

αφου οπως ειπαμε πολλοι ανθρωποι παθαινουν δεινα...πως ειναι κομμενη και ραμμενη στο ειδος μας??

Η επιστημη δεν εχει πληρως αιτιολογησει τα παντα...Το σωματιδιο που προσφατα ανακαλυφτηκε ακομη ειναι στα πειραματα. Ακομη ομως και ετσι, πιστευω οτι η επιστημη εχει σχεδον αποδειξει τα παντα.

Ενα πραγμα ομως δεν εχει αποδειξει και δεν πιστευω οτι θα αποδειξει ποτε. Την απειροελαχιστη πιθανοτητα λαθους που αφηνει ως περιθωριο στις μελετες και τα πειραματα της. Αφου τα μπορει ολα γιατι δεν καλυπτει και αυτο το κομματι??

Δεν μπορει , για αυτο δεν θα γινει ποτε. Εκει πλεον μιλαμε για τον θεο.

Διαφημίσεις

Λαΐδα, τι πιστεύεις για τον άγιο Βασίλη; πρόσεξε τι θα απαντήσεις. :P

:P...τιποτα! Τι να πιστεψω? Οτι υπηρχε καποιος ανθρωπος (ιστορικα) που εκανε καλο και για καποιους ανθρωπους φανηκε 'αγιος'.

Και οτι η κοκα κολα τον εκανε διασημο. :rolleyes:

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως ορίζεται ο Θεός;

Είναι αυτός που μας δημιουργησε;

Είναι αυτός που μας δημιούργησε και ελέγχει την κάθε μας κίνηση, τιμωρεί, αποδίδει δικαιοσύνη, επιβραβεύει κτλ;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την έννοια του Θεού... Κρίνοντας από τον περίγυρό μου, ο καθένας του δίνει την έννοια που τον συμφέρει κάθε στιγμή ανάλογα με τις συγκυρίες για να δικαιολογήσει τις πράξεις του ή την απουσία πράξεων ή για να δώσει νόημα στη ζωή του και την ύπαρξή του.

Να σημειώσω επίσης ότι με τρελαίνει η άποψη ότι "πιστός=ηθικός" και "άθεος=ανήθικος"

Απορία και θλίψη "που δεν πιστεύω σε τίποτα".

Πιστευω σε πολλά όμως.;)

Οταν ημουν μικρη η πιστη μου στο ΘΕΟ ηταν πολυ βαθια, πολυ μεγαλη.

Θελω να γραψω τοσα πολλα για αυτο το θεμα, που ειναι τοσο ενδιαφερον.

Γραφω...γραφω... και δεν τελειωνω, ωστε να τα δημοσιευσω.

Εν συντομια θα σας πω οτι θυμαμαι τον εαυτο μου ποσο ευτυχισμενη ημουν κοντα στο Θεο, , μεσα σε χριστιανικες ομαδες, χριστιανικες κατασκηνωσεις και κατηχητικα.

Ποση χαρα , δυναμη και εσωτερικη γαληνη μου εδινε η καθημερινη προσευχη και η καθημερινη αναγνωση της Αγιας Γραφης.

Ποσο ηρεμια , γαληνη και πληροτητα ενιωθα οταν εμενα για λιγες ημηρες στο μοναστηρι του Πανοραματος της Θεσσαλονικης .Ποσο ξεφευγα απο την πεζη πραγματικοτητα.

Ποσο δυναμη μου εδινε η συζητηση με πολυ πνευματικους ανθρωπους η μοναχους που μιλουσαν μεσα απο τη ψυχη τους .

Ποσο διαφορετικη ηταν η ζωη μου !!!

Τωρα εχω εγκλωβιστει στις απαιτησεις της δυσκολης δουλειας μου , στις απαιτησεις της καθημερινοτητας και εχω απομακρυνθει αρκετα απο την εκκλησια . Και ο χρονος περναει πολυ γρηγορα . Νιωθω οτι εχω χασει τον εαυτο μου. .

Ισως για αυτους τους λογους , Δαφνη, καποιοι πιστοι νιωθουν λυπη για αυτους που δεν εχουν γνωρισει το Θεο.

Ομως εχεις δικιο οτι ειναι ενοχλητικο. Ισως ειναι και υποκριτικο και εγωιστικο καποιες φορες.

Γιατι ο πραγματικος χριστιανος, ο πραγματικος πιστος οσο πιο κοντα

ερχεται στο Θεο , οσο πιο βαθια ειναι η πιστη του τοσο πιο μικρος και αμαρτωλος νιωθει. Τοσο πιο ταπεινος ειναι και δεν κατακρινει τον αλλον.

Νιωθει βαθια θλιψη για τις δικες του αδυναμιες και αμαρτιες .

Αυτο θα διαπιστωσεις εαν τυχει και διαβασεις βιβλια ασκητων η μοναχων η αν εισαι τυχερη και γνωρισεις πραγματικο χριστιανο στη ζωη του και Οχι μονο στα λογια.

(Γιατι απο λογια ολοι καλα τα παμε και δεν ειναι τα λογια που μας κανουν χριστιανους)

:P...τιποτα! Τι να πιστεψω?

Ναι, αλλά έχεις αποδείξει ότι δεν υπάρχει;

για τα σφάλματα:

Όσον αφορά την κατανόηση των φαινομένων, δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. δεν έχουν σχέση με κάτι μεταφυσικό.

Για το περιθώριο σφάλματος έχει να κάνει με τις τεχνικά όρια των οργάνων που χρησιμοποιούμε. Η ζυγαριά του σπιτιού έχει απόκλιση περίπου μισό κιλό. Οπότε όταν ζυγίζεσαι, μπορεί να είσαι μισό κιλό λιγότερο, η περισσότερο, και η ζυγαριά να δείχνει το ίδιο. Μια πιο επιστημονική ζυγαριά έχει απόκλιση μισό γραμμάριο, κοκ. Ακόμα και τα πιο ακριβή όργανα έχουν κάποιο όριο ευαισθησίας, και αυτό υπολογίζεται και αποτυπώνεται με τα σφάλματα που βάζουν στις μετρήσεις.

Πολύ ωραία συζήτηση παιδιά!

Μπράβο και στη θεματοθέτρια Αλκυων!

Το άλλο "πράγμα" που δεν εγχείρημα αποδείξει η επιστήμη είναι η ανθρώπινη ψυχή. Για μένα είναι αλληλένδετα τα ερωτήματα: υπάρχει Θεός; Υπάρχει ψυχή;

Διαφημίσεις

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως ορίζεται ο Θεός;

Είναι αυτός που μας δημιουργησε;

Είναι αυτός που μας δημιούργησε και ελέγχει την κάθε μας κίνηση, τιμωρεί, αποδίδει δικαιοσύνη, επιβραβεύει κτλ;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την έννοια του Θεού... Κρίνοντας από τον περίγυρό μου, ο καθένας του δίνει την έννοια που τον συμφέρει κάθε στιγμή ανάλογα με τις συγκυρίες για να δικαιολογήσει τις πράξεις του ή την απουσία πράξεων ή για να δώσει νόημα στη ζωή του και την ύπαρξή του.

Να σημειώσω επίσης ότι με τρελαίνει η άποψη ότι "πιστός=ηθικός" και "άθεος=ανήθικος"

καλα το τελευταιο δεν το ειπε κανενας στην κουβεντα μας. ;) Φυσικα και δεν ισχυει.

Τωρα για το τι ειναι ο Θεος, δεν χρειαζεται να δοθει καποιος ορισμος πιστευω. Πιστευω οτι αποκαλυπτεται στον καθενα και ο καθενας μπορει να τον αισθανεται διαφορετικα. Μπορει να μην τον αισθανεται καν.!Οι θρησκειες μονο προσπαθησαν να δωσουν ορισμο στον Θεο. Αλλα ποιος ανθρωπος ειναι αξιοτερος απο τον αλλον ωστε να ξερει καλυτερα? ;) κανεις.....

αν καποιοι , στον περιγυρο σου, ας πουμε τον χρησιμοποιουν αναλογα το συμφερον τους, ειμαι σιγουρη οτι δεν χρησιμοποιουν τον Θεο. Εχουν την ψευδαισθηση οτι το κανουν.

Γιατι ο πραγματικος χριστιανος, ο πραγματικος πιστος οσο πιο κοντα

ερχεται στο Θεο , οσο πιο βαθια ειναι η πιστη του τοσο πιο μικρος και αμαρτωλος νιωθει. Τοσο πιο ταπεινος ειναι.

Νιωθει βαθια θλιψη για τις δικες του αδυναμιες και αμαρτιες .

το πιστευω...και νωθει και μεγαλη ευγνωμοσυνη .....

Ναι, αλλά έχεις αποδείξει ότι δεν υπάρχει;

για τα σφάλματα:

Όσον αφορά την κατανόηση των φαινομένων, δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. δεν έχουν σχέση με κάτι μεταφυσικό.

Για το περιθώριο σφάλματος έχει να κάνει με τις τεχνικά όρια των οργάνων που χρησιμοποιούμε. Η ζυγαριά του σπιτιού έχει απόκλιση περίπου μισό κιλό. Οπότε όταν ζυγίζεσαι, μπορεί να είσαι μισό κιλό λιγότερο, η περισσότερο, και η ζυγαριά να δείχνει το ίδιο. Μια πιο επιστημονική ζυγαριά έχει απόκλιση μισό γραμμάριο, κοκ. Ακόμα και τα πιο ακριβή όργανα έχουν κάποιο όριο ευαισθησίας, και αυτό υπολογίζεται και αποτυπώνεται με τα σφάλματα που βάζουν στις μετρήσεις.

οτι δενυπαρχει (τη στιγμη που ηταν ενας ανθρωπος και πεθανε) ,ναι. Οτι δεν υπηρχε, οχι.

οποιος και αν ειναι ο λογος φιλε μου, η επιστημη δεν καλυπτει το απολυτο..εστω και λογω αυτου του απειροελαχιστου λαθους... οποτε......κατι υπαρχει και περα απο αυτην.

Πολύ ωραία συζήτηση παιδιά!

Μπράβο και στη θεματοθέτρια Αλκυων!

Το άλλο "πράγμα" που δεν εγχείρημα αποδείξει η επιστήμη είναι η ανθρώπινη ψυχή. Για μένα είναι αλληλένδετα τα ερωτήματα: υπάρχει Θεός; Υπάρχει ψυχή;

ρε γαμωτο φοβαμαι να εκφρασω ολες τις σκεψεις μου (η εμπειριες μου), μην με κλεισετε πουθενα....:P...εχω και παιδια να μεγαλωσω!!!!!

Για εμενα υπαρχει ναι.....ειναι μορφη ενεργειας.

οτι δενυπαρχει (τη στιγμη που ηταν ενας ανθρωπος και πεθανε) ,ναι. Οτι δεν υπηρχε, οχι.

άρα πιστεύεις στον άγιο βασίλη. δεν είσαι πραγματική α-βασιλική.

οποιος και αν ειναι ο λογος φιλε μου, η επιστημη δεν καλυπτει το απολυτο..εστω και λογω αυτου του απειροελαχιστου λαθους... οποτε......κατι υπαρχει και περα απο αυτην.

Δεν αντιλαμβάνομαι τι σχέση έχει ο θεός με το ότι ξέρουμε τη μάζα του πρωτονίου (κλπ) με 10-15 δεκαδικά ψηφία ακρίβεια, και όχι με άπειρα. Όσο προχωράς στα δεκαδικά ψηφία η ασημαντότητα της επιπλέον πληροφορίας δεκαπλασιάζεται ανά ψηφίο. Αν πράγματι θέλεις να επιμείνεις σε αυτό τον ισχυρισμό, εμμέσως παραδέχεσαι ότι ο θεός σου είναι ιδιαίτερα ασήμαντος. Είναι τελείως άτοπο και άνευ νοήματος αυτό που ισχυρίζεσαι.

Για εμενα υπαρχει ναι.....ειναι μορφη ενεργειας.

Σε συνδιασμό με το προηγούμενο που λες για τα δεκαδικά, δεν είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείτε έννοιες που σας φαίνονται εσάς «εξωτικές» για να περιγράψετε πράγματα που δεν κατανοείτε.

Αν ήταν κάποια ενέργεια που αλληλεπιδρούσε με την ύλη του εγκεφάλου η του σώματος, θα αλληλεπιδρούσε και με τα όργανα που υπάρχουν δίπλα στον εγκέφαλο όταν αυτή φεύγει. Είναι σαν να ισχυρίζεται (για τα περι ψυχής) κάποιος ότι υπάρχει ένας παράδεισος υπολογιστών που η ενέργεια του υπολογιστή πάει όταν πατάμε το off, και κατόπιν επανέρχεται όταν πατάμε το on. Ρομαντικό, δε λέω, αλλά δεν παίζει.

Ασχολούμαι με τους ανθρώπους (κάποιοι από αυτούς που ασχολούμαι τυχαίνει να πιστεύουν ότι υπάρχει), γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι και να συνομιλώ με ανθρώπους.

πάντως νομίζω ότι ακόμα η επιστήμη δεν είναι σε θέση να πει πως φτιάχτηκε η πρώτη ύλη....

τι γινόταν πριν από το μπιγκ μπανγκ δηλαδή.

και εφοσων είναι γνωστό ότι η ύλη δεν γενιέται από το μηδέν παρά μόνο αλλάζει μορφή (σύμφωνα με τους κανόνες της φυσικής)...

χωράει κάπου κάποιος θεός που πέταξε τα πρώτα σωματίδια της ύλης...

εγώ εκεί ελπίζω ακόμα και αυτό μου κρατα τα τελευταία ψίγματα πίστης που μου απέμειναν....

Ασχολούμαι με τους ανθρώπους (κάποιοι από αυτούς που ασχολούμαι τυχαίνει να πιστεύουν ότι υπάρχει), γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι και να συνομιλώ με ανθρώπους.

Τι ειναι τωρα αυτο...διπλωματικη απαντηση και καλα...χαχαχα

πάντως νομίζω ότι ακόμα η επιστήμη δεν είναι σε θέση να πει πως φτιάχτηκε η πρώτη ύλη....

τι γινόταν πριν από το μπιγκ μπανγκ δηλαδή.

και εφοσων είναι γνωστό ότι η ύλη δεν γενιέται από το μηδέν παρά μόνο αλλάζει μορφή (σύμφωνα με τους κανόνες της φυσικής)...

Δεν πάει έτσι. Είναι μεγάλη συζήτηση.

Όμως αν κάποιος θέτει ότι απαραίτητα πρέπει υπάρχει κάποιος για να φτιάξει τον χώρο και την ύλη και ότι δεν μπορούν να φτιαχτούν μόνα τους, τότε αυτομάτως δέχεται ότι και ο θεός δε μπορεί να φτιαχτεί μόνος του. Αλλιώς απλά κάνει λογικές αυθαιρεσίες.

niki81, μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις. Από τη μεριά μου μπορώ απλώς να ενημερώνω ότι δεν συμπεριφέρομαι όπως νομίζεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...