Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπάρχει νόμος για την πρωινή προσευχή ;;

Recommended Posts

Θα έλεγα ότι μια καθημερινή προσευχή επί 13 τουλάχιστον χρόνια δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για να ακολουθήσεις αργότερα "συνειδητά" κάποια θρησκεία εις βάρος κάποιας άλλης.

Διαβάζοντας την εμπειρία της συμφορουμίτισσας Καλλτεκνια, μπορείς να δεις ότι αν και μεγάλωσε σε περιβάλλον ΜΗ χριστιανικό, τελικά στην ενήλικη ζωής της βρήκε αυτό που την ικανοποιούσε πάνω απ΄όλα, και το χαρακτηρίζει ως το δυνατό φως που δεν της επέτρεπαν οι γονείς της να δει.

Άρα δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες. Ο κάθε άνθρωπος θα βρει αυτό που αγαλλιάζει την ψυχή του κάποια στιγμή στην ζωή του, είτε αυτό λέγεται χριστιανισμός, μουσουλμανισμός ή αθεϊσμός.

Παντως ως ενηλικας πλεον το μονο που εχω να προσαψω στους γονεις μου ειναι οτι δεν με ανεθρεψαν χριστιανικα.Με μεγαλωσαν προσφεροντας μου υλικα αγαθα και γνωσεις αλλα χωρις κανενα ουσιαστικο στηριγμα για να μπορω να ανταπεξελθω στη ζωη οταν ολα τα ''ειδωλα'',γκρεμιστηκαν.

Φως υπαρχει,μονο που ειναι τοσο δυνατο που οι γονεις μου ειχαν κατεβασει ρολα γιατι δεν το αντεχαν.Αλλα ευτυχως δεν χαθηκα.

Σε μένα τουλάχιστον η καθημερινή προσευχή επί 13 χρόνια όχι μόνο αποτέλεσμα δεν είχε, μπορώ να σου πω ότι ακριβώς από τον τρόπο που γινόντουσαν οι προσευχές και γενικότερα η διδαχή των Θρησκευτικών,με απέτρεπε από το να γίνω "καλή Χριστιανή".

Και αυτή τη στιγμή αφήνω το παιδί μου στο free παρόλη την γκρίνια από τις γιαγιάδες......."το κοινώνησες το παιδί που βαριέσαι να σηκωθείς να πας στην Εκκλησία???" ... και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές:D:D

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 420
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διαβάζοντας την εμπειρία της συμφορουμίτισσας Καλλτεκνια, μπορείς να δεις ότι αν και μεγάλωσε σε περιβάλλον ΜΗ χριστιανικό, τελικά στην ενήλικη ζωής της βρήκε αυτό που την ικανοποιούσε πάνω απ΄όλα, και το χαρακτηρίζει ως το δυνατό φως που δεν της επέτρεπαν οι γονείς της να δει.

Άρα δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες. Ο κάθε άνθρωπος θα βρει αυτό που αγαλλιάζει την ψυχή του κάποια στιγμή στην ζωή του, είτε αυτό λέγεται χριστιανισμός, μουσουλμανισμός ή αθεϊσμός.

Σε μένα τουλάχιστον η καθημερινή προσευχή επί 13 χρόνια όχι μόνο αποτέλεσμα δεν είχε, μπορώ να σου πω ότι ακριβώς από τον τρόπο που γινόντουσαν οι προσευχές και γενικότερα η διδαχή των Θρησκευτικών,με απέτρεπε από το να γίνω "καλή Χριστιανή".

Και αυτή τη στιγμή αφήνω το παιδί μου στο free παρόλη την γκρίνια από τις γιαγιάδες......."το κοινώνησες το παιδί που βαριέσαι να σηκωθείς να πας στην Εκκλησία???" ... και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές:D:D

Αυτά τα επιχειρήματα για μένα είναι του τύπου "ο παππούς μου κάπνιζε σα φουγάρο και δεν έπαθε καρκίνο" ή "δε με θήλασε η μαμά μου αλλά δεν αρρώστησα ποτέ".

Πιστεύω ότι αν για 13 χρόνια ένα παιδί κάνει κάθε μέρα προσευχή στο σχολείο, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε αργότερα να γίνει χριστιανός "συνειδητά". Υπάρχουν πολλές μεμονωμένες περιπτώσεις για να αναφέρει κανείς. Αλλά αυτό για μένα δεν είναι επιχειρηματολογία.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Και εγώ δεν συμφωνώ καθόλου ούτε με την πρωινή προσευχή ούτε με τον εκκλησιασμό, ούτε με την αναγραφή του θρησκεύματος κλπ.

Όμως από την άλλη δεν το βρίσκω και τόσο κακό να γινεται πχ η πρωινή προσευχή ή να υπάρχει μια εικονιτσα πάνω από τον πίνακα από την στιγμή μάλιστα που βλέπω ότι για πολλους ανθρώπους είναι κάτι σημαντικό.

Όσοι το θεωρούν σημαντικό, μπορούν κάλλιστα να έχουν μια εικόνα μαζί τους, να προσεύχονται από μέσα τους, να πηγαίνουν όποτε θέλουν στην εκκλησία. Δεν υπάρχει λόγος να επιβάλλονται όλα αυτά στο χώρο του σχολείου. Στο κάτω κάτω ας ήταν προαιρετικό μάθημα να το παρακολουθεί όποιος θέλει.

Το να γίνεται ομαδικά προσευχή, να υπάρχουν εικόνες μέσα στην τάξη, να είναι υποχρεωτικό το μάθημα και να πρέπει εσύ να δηλώσεις ότι δεν θέλεις να το παρακολουθήσεις αντί να γίνεται το αντίθετο (να το επιλέγουν όσοι θέλουν και όχι να διαγράφονται όσοι δεν θέλουν) μόνο προσηλυτισμός είναι και διαμόρφωση συνειδήσεων. Υπάρχει κάποιος άλλο λόγος που μου διαφεύγει, που να δικαιολογεί την εμπλοκή του σχολείου με μια και συγκεκριμένη θρησκεία αντί να διδάσκει την ανεξιθρησκεία?

Και μην μου πείτε ότι είναι "επίσημη" θρησκεία του κράτους. Από που και που το κράτος πρέπει να έχει και θρησκεία και να διδάσκει μόνο αυτή?

εχω δυο μπουμπουκακια

Αυτά τα επιχειρήματα για μένα είναι του τύπου "ο παππούς μου κάπνιζε σα φουγάρο και δεν έπαθε καρκίνο" ή "δε με θήλασε η μαμά μου αλλά δεν αρρώστησα ποτέ".

Πιστεύω ότι αν για 13 χρόνια ένα παιδί κάνει κάθε μέρα προσευχή στο σχολείο, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε αργότερα να γίνει χριστιανός "συνειδητά". Υπάρχουν πολλές μεμονωμένες περιπτώσεις για να αναφέρει κανείς. Αλλά αυτό για μένα δεν είναι επιχειρηματολογία.

Γιατί το δικό σου πιστεύω

αν για 13 χρόνια ένα παιδί κάνει κάθε μέρα προσευχή στο σχολείο, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε αργότερα να γίνει χριστιανός "συνειδητά"

που δεν στηρίζεται σε κανένα τεκμήριο είναι επιχείρημα?

Τότε σε γενικές γραμμές το τι πιστεύεις εσύ και το πιστεύουμε εμείς που σου απαντάμε δεν είναι γενικώς επιχειρηματολογία.

Εδώ λέμε τις εμπειρίες μας και τα πιστεύω μας ο καθένας.

Σου απαντήσαμε τουλάχιστον 2 κοπέλες που μεγαλώσαμε σε χριστιανικό περιβάλλον και δεν είμαστε και fun του "αθλήματος" και μια άλλη κοπέλα που δεν είχε καμία επαφή με τον Χριστιανισμό κι έγινε στην ενήλικη ζωή της πιστή Χριστιανή.

Αν ψάχνεις να βρεις τεκμήρια ή επιχειρήματα να στηρίξεις την συγκεκριμένη πεποίθησή σου, να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν.

Την σημερινή εποχή τα παιδιά επηρεάζονται ακόμα λιγότερα από την δική μας εποχή που μας μαντρώνανε και μας πηγαίνανε με το ζόρι για να κοινωνήσουμε.

Τώρα αν τα δεις στην προσευχή το πρωί, ούτε καταλαβαίνουν τι τους λένε και ιδίως τα μεγάλα είναι 3 λαλούν και 2 χορεύουν.

Πιθανώς να συζητάνε και για το καινούργιος του X-box.:lol:

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Όσοι το θεωρούν σημαντικό, μπορούν κάλλιστα να έχουν μια εικόνα μαζί τους, να προσεύχονται από μέσα τους, να πηγαίνουν όποτε θέλουν στην εκκλησία. Δεν υπάρχει λόγος να επιβάλλονται όλα αυτά στο χώρο του σχολείου. Στο κάτω κάτω ας ήταν προαιρετικό μάθημα να το παρακολουθεί όποιος θέλει.

Το να γίνεται ομαδικά προσευχή, να υπάρχουν εικόνες μέσα στην τάξη, να είναι υποχρεωτικό το μάθημα και να πρέπει εσύ να δηλώσεις ότι δεν θέλεις να το παρακολουθήσεις αντί να γίνεται το αντίθετο (να το επιλέγουν όσοι θέλουν και όχι να διαγράφονται όσοι δεν θέλουν) μόνο προσηλυτισμός είναι και διαμόρφωση συνειδήσεων. Υπάρχει κάποιος άλλο λόγος που μου διαφεύγει, που να δικαιολογεί την εμπλοκή του σχολείου με μια και συγκεκριμένη θρησκεία αντί να διδάσκει την ανεξιθρησκεία?

Και μην μου πείτε ότι είναι "επίσημη" θρησκεία του κράτους. Από που και που το κράτος πρέπει να έχει και θρησκεία και να διδάσκει μόνο αυτή?

Συμφωνώ με αυτα που λες, ίσως δεν με ενοχλεί τόσο αυτη η συνήθεια/παράδοση. Όμως πιστευεις πως η πλειοψηφία επιθυμει ή ειναι έτοιμη για μια τετοια αλλαγή?

Μεγαλη κουβεντα ανοιγουμε πάλι :P

Διαφημίσεις

Το παιδάκι έχει δικαίωμα να απέχει. Μου το πρότειναν και οι δασκάλες της. Αλλά αυτό μου φαίνεται γελοίο. Δε θέλω να νιώθει αποκλεισμένο το παιδί μου για κανένα λόγο.

Τοτε γιατι γινεται θεμα?Υπαρχουν αλλοι που θελουν συνειδητα να συμμετεχουν και φανταζομαι οτι θα ειναι περισσοτεροι.Θελεις δηλαδη να μην γινεται η πρωινη προσευχη απο κανεναν για να μη νιωθει το παιδακι σου αποκλεισμενο?Δεν ειναι λιγακι εγωιστικο αυτο?

Αν είναι να συζητηθούν πάλι τα ίδια και τα ίδια, πηγαίνετε εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=48951&highlight=%F0%F1%EF%F3%E5%F5%F7%E7+%F3%F7%EF%EB%E5%E9%E1&page=15

Τοτε γιατι γινεται θεμα?Υπαρχουν αλλοι που θελουν συνειδητα να συμμετεχουν και φανταζομαι οτι θα ειναι περισσοτεροι.Θελεις δηλαδη να μην γινεται η πρωινη προσευχη απο κανεναν για να μη νιωθει το παιδακι σου αποκλεισμενο?Δεν ειναι λιγακι εγωιστικο αυτο?

Θα ήθελα στα σχολεία να μη γίνεται με κανέναν τρόπο προσηλυτισμός σε οποιαδήποτε θρησκεία.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Δεν ειναι προσηλυτισμος η πρωινη προσευχη.....Οι εκπαιδευτικοι δεν εχουν κανεναν απολυτως λογο να προσηλυτισουν το παιδι σου στην ορθοδοξια.Για ποιο λογο να το κανουν αυτο?Η πρωινη προσευχη απο μονη της προσηλυτισμος δεν ειναι,αλλωστε δεν καταλαβαινουν καν τι λεει η προσευχη σε αυτη την ηλικια.....

Θα ήθελα στα σχολεία να μη γίνεται με κανέναν τρόπο προσηλυτισμός σε οποιαδήποτε θρησκεία.

Βρε κούκλα μου ξέρεις τι σημαίνει η λέξη προσηλυτισμός?

Προσηλυτισμός ονομάζεται η προσπάθεια παρακίνησης ατόμων να υιοθετήσουν συγκεκριμένες απόψεις, και κυρίως θρησκευτικές αξίες. H λέξη προέρχεται ετυμολογικά από το "προς" και το "έρχομαι". Αν και ιστορικά χρησιμοποιήθηκε στην Καινή Διαθήκη για να περιγράψει τον εκχριστιανισμό των παγανιστών, σήμερα χρησιμοποιείται για να περιγράψει γενικότερα τις προσπάθειες άλλων θρησκειών να διαμορφώσουν τα πιστεύω ενός ατόμου, θρησκευόμενου ή μη, ώστε να υιοθετήσει την αντίστοιχη θρησκεία. Ο όρος έχει αρνητική σημασία και περιγράφει κυρίως τις βίαιες (σωματικά ή πνευματικά) προσπάθειες που χρησιμοποιούνται για να μεταπεισθεί ένα άτομο.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Από πότε η διδαχή ενός οποιοσδήποτε μαθήματος στο σχολείο είναι προσηλυτισμός?

Γιατί έχεις την εντύπωση ότι η διδακτική ώρα των θρησκευτικών σώνει και καλά θα σε κάνει Χριστιανό?

Ποιός δάσκαλος χρησιμοποιεί σωματική και πνευματική βία?:confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Δεν ειναι προσηλυτισμος η πρωινη προσευχη.....Οι εκπαιδευτικοι δεν εχουν κανεναν απολυτως λογο να προσηλυτισουν το παιδι σου στην ορθοδοξια.Για ποιο λογο να το κανουν αυτο?Η πρωινη προσευχη απο μονη της προσηλυτισμος δεν ειναι,αλλωστε δεν καταλαβαινουν καν τι λεει η προσευχη σε αυτη την ηλικια.....

Οι εκπαιδευτικοί είναι υπάλληλοι του κράτους. Το κράτος είναι κ....λος και βρακί με την Εκκλησία (κατοχυρωμένο συνταγματικά αυτό). Τι θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί; Θα παραβούν τους κανόνες που θέτει ο εργοδότης τους; Δε γίνεται.

Πιστεύω ότι υποσυνείδητα με την καθημερινή προσευχή δημιουργείται για το χριστιανισμό μία υποσυνείδητη έλξη και προτίμιση έναντι όλων των άλλων θρησκειών. Αυτό για μένα είναι -έμμεσος ίσως- προσηλυτισμός στο χριστιανισμό.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

H προσευχή δεν είναι προσηλυτισμός γιατί στην Ελλάδα η ορθόδοξη χρ/κή θρησκεία είναι η 'επικρατούσα', το λέει το Σύνταγμα. οι πιο πολλοί γονείς είναι χριστιανοί και επομένως δεν είναι κάτι που δεν το θέλουν. Τώρα, αν κάποιος δεν είναι χριστιανός δεν είναι υποχρεωτικό να προσεύχεται, ούτε καν να συμμετέχει στο μάθημα των θρησκευτικών.

Ξαναείπα παραπάνω ότι 13 χρόνια καθημερινή προσευχή για μένα είναι μορφή προσηλυτισμού. Αυτό αρκεί. Δεν υποστηρίζω ότι οι εκπαιδευτικοί κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Όταν πήγαινα στο δημοτικό είχαμε στην τάξη δύο συμμαθητές ιαχωβάδες. Δεν συμμετείχαν στις προσευχές και στο μάθημα των θρησκευτικών. Δεν απαίτησαν ποτέ να μην γίνεται προσευχή ή να μην πηγαίνουμε στην εκκλησία ή να μην κάνουμε θρησκευτικά για να μην νιώθουν παραγκωνισμένοι. Δεν ενόχλησαν κανένα και δεν ενοχλήθηκε κανείς.

Με λίγα λόγια, ας μην δημιουργούμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει. Όποιο νήπιο προσβάλλεται από το χριστιανικό αίσθημα της πρωινής προσευχής, μπορεί να απέχει. Δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα...

Όταν πήγαινα στο δημοτικό είχαμε στην τάξη δύο συμμαθητές ιαχωβάδες. Δεν συμμετείχαν στις προσευχές και στο μάθημα των θρησκευτικών. Δεν απαίτησαν ποτέ να μην γίνεται προσευχή ή να μην πηγαίνουμε στην εκκλησία ή να μην κάνουμε θρησκευτικά για να μην νιώθουν παραγκωνισμένοι. Δεν ενόχλησαν κανένα και δεν ενοχλήθηκε κανείς.

Με λίγα λόγια, ας μην δημιουργούμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει. Όποιο νήπιο προσβάλλεται από το χριστιανικό αίσθημα της πρωινής προσευχής, μπορεί να απέχει. Δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα...

Ακριβως αυτο....ακριβως ομως!

Διαφημίσεις

Το πρόβλημα είναι ότι στο χωρο του σχολείου δημιουργούν ένα τετελεσμένο. Προσευχές, αγιασμοί, εικόνες, εκδρομές στην εκκλησία κτλ. Αντί να διδάσκεται η ανεξιθρησκεία και ο καθένας να πιστεύει όπου θέλει και να έχει πρόσβαση στους αντίστοιχους χώρους λατρείας, προωθούν μόνο τον Χριστιανισμό. Σου δημιουργουν ένα περιβάλλον όπου όλοι και καλά είναι Χριστιανοί και μάλιστα Ορθόδοξοι και μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν

Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να προωθούν καμιά θρησκεία. Να γίνεται μια αναφορά σε όλες και όποιος θέλει να ακολουθεί όποια θρησκεία θέλει ή και καμία, χωρίς να δίνει αναφορά στο κράτος. Με το να γράφει η ταυτότητά σου το θρήσκευμα, με το να απέχεις από τα θρησκευτικά του σχολείου κτλ, δίνεις αναφορά στο κράτος για ένα προσωπικό ζήτημα. Δεν είναι προφανές αυτό?

εχω δυο μπουμπουκακια

Το πρόβλημα είναι ότι στο χωρο του σχολείου δημιουργούν ένα τετελεσμένο. Προσευχές, αγιασμοί, εικόνες, εκδρομές στην εκκλησία κτλ. Αντί να διδάσκεται η ανεξιθρησκεία και ο καθένας να πιστεύει όπου θέλει και να έχει πρόσβαση στους αντίστοιχους χώρους λατρείας, προωθούν μόνο τον Χριστιανισμό. Σου δημιουργουν ένα περιβάλλον όπου όλοι και καλά είναι Χριστιανοί και μάλιστα Ορθόδοξοι και μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν

Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να προωθούν καμιά θρησκεία. Να γίνεται μια αναφορά σε όλες και όποιος θέλει να ακολουθεί όποια θρησκεία θέλει ή και καμία, χωρίς να δίνει αναφορά στο κράτος. Με το να γράφει η ταυτότητά σου το θρήσκευμα, με το να απέχεις από τα θρησκευτικά του σχολείου κτλ, δίνεις αναφορά στο κράτος για ένα προσωπικό ζήτημα. Δεν είναι προφανές αυτό?

Το θρήσκευμα δε γράφεται πλέον στις ταυτότητες.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

αν έχουμε βαφτίσει τα παιδιά μας ΧΟ τότε δεν υπάρχει λόγος να ζητάμε την κατάργηση της προσευχής, του εκκλησιασμού και του μαθήματος των θρησκευτικών. αν δεν τα έχουμε βαφτίσει ΧΟ, για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους, τότε απλά ζητάμε την απαλλαγή από όλα αυτά και την παίρνουμε. τόσο απλά.

Πρόκειται περί προσηλυτισμού. Όχι βεβαια από πλευράς των εκπαιδευτικών, αλλά από πλευράς του Κράτους. Όταν αντί να διδάσκεται η ανεξιθρησκεία, διδάσκεται ο Χριστιανισμός σαν η μόνη αλήθεια και γίνεται μια απλή και γρήγορη αναφορά στις υπολοιπες θρησκείες και μάλιστα με υποτιμιτικούς όρους, ναι είναι προσηλυτισμός.

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα?

Ξέρεις εσύ προσωπικά εκπαιδευτικό που να αναφέρεται υποτιμητικά σε άλλες θρησκείες?

Ή κάποιος άλλος που γνωρίζεις ξέρει τέτοιον εκπαιδευτικό?

Και αν ΝΑΙ, γιατί δεν του έχετε κάνει αναφορά στο Υπουργείο?

Το κράτος το έχω χεσμένο. Εγώ έχω να κάνω με το πως φέρονται ο κάθε εκπαιδευτικός στο παιδί μου και γενικότερα στα παιδιά.

για ποιο λόγο είναι καλό;

Γιατί οι άνθρωποι έχουμε πεπερασμένες δυνατότητες, δεν τα ξέρουμε όλα, δεν τα καταφέρνουμε όλα, οπότε καλό είναι να διατηρούμε τη μετριοφροσύνη μας ενεργή. Επίσης μερικές φορές χρειαζόμαστε στήριξη έστω και αϋλη. Αυτό που σήμερα είναι θρησκεία για το ίδιο παιδί αύριο μπορεί να είναι η επιστήμη, μια πολιτική θεωρία κάτι.

Τέλος μαθαίνοντας να σέβεται μια διαδικασία (π.χ. την προσευχή) αρχίζει να βλέπει ότι οι άνθρωποι όταν φτιάχνουν ομάδες, φτιάχνουν και ρουτίνες, κανόνες κλπ που ακολουθούν για να εντάσσονται στις ομάδες αυτές. Ταυτόχρονα μαθαίνουν πώς να διαχειρίζονται την πραγματικότητά τους όταν είτε δε θέλουν να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ομάδα είτε κάποιος άλλος θέλει να απέχει.

Τα νήπια δεν μπορούν να μείνουν εκτός τάξης μόνα τους. Συνεπώς το δε συμμετέχω στην προσευχή σημαίνει για τη δική μου τάξη απλά σηκώνομαι όρθιο μαζί με τους άλλους και δεν ενοχλώ όταν προσεύχονται οι άλλοι (ένδειξη σεβασμού όπως όταν παίζει ο εθνικός ύμνος οποιασδήποτε χώρας π.χ.) και δε λέω τα λόγια και δεν μπαίνω στη διαδικασία να προσευχηθώ.

Τα υπόλοιπα δεν τα έχω διαβάσει ακόμη θα επανέλθω.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Έχω μείνει άφωνη με ορισμένα σχόλια.

Ρε παιδιά σε τι σχολεία στέλνετε τα παιδιά σας?

Ποιός δάσκαλος σε δημόσιο σχολείο κάνει τέτοιο Promo στον Χριστιανισμό?:shock::shock::shock::shock:

Το ξέρω. Καιρός να φύγει και από τα σχολεία και γενικά να γίνει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας όπως και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η λέξη ανεξιθρησκεία δεν σημαινει τίποτα δηλαδή? Πρέπει να δίνουμε αναφορά σε τι πιστεύουμε και σε τι όχι? Με το να πάρεις απαλλαγή από κάτι, αμέσως σου βάζει ταμπέλα.

μπορεί να σου βάζει την ταμπέλα του κομμουνιστή....

κι η δημοκρατία διδάσκεται το σχολείο ως πολίτευμα αλλά πολλοί καταλήγουν φασίστες...

το κράτος δε σε υποχρεώνει να γίνεις ΧΟ αν δεν το θέλεις, ούτε σε τιμωρεί. σου δίνει απαλλαγή.

Έχω μείνει άφωνη με ορισμένα σχόλια.

Ρε παιδιά σε τι σχολεία στέλνετε τα παιδιά σας?

Ποιός δάσκαλος σε δημόσιο σχολείο κάνει τέτοιο Promo στον Χριστιανισμό?:shock::shock::shock::shock:

Κάτι δεν εξηγώ σωστά μου φαίνεται...

Μίλησα εγώ για κανέναν δάσκαλο?

Μιλάω για το ΚΡΑΤΟΣ που έχει φτιάξει το περιβάλλον του σχολείου ορθόδοξο Χριστιανικό. Με αγιασμούς, προσευχές, εικόνες, επισκέψεις σε εκκλησία κτλ. Κάνω λάθος?

εχω δυο μπουμπουκακια

μπορεί να σου βάζει την ταμπέλα του κομμουνιστή....

κι η δημοκρατία διδάσκεται το σχολείο ως πολίτευμα αλλά πολλοί καταλήγουν φασίστες...

το κράτος δε σε υποχρεώνει να γίνεις ΧΟ αν δεν το θέλεις, ούτε σε τιμωρεί. σου δίνει απαλλαγή.

Γιατί πρέπει να μου δώσει απαλλαγή???:rolleyes: Αυτό είναι το θέμα.

εχω δυο μπουμπουκακια

Εχμ είναι γραμμένο στο Σύνταγμα. Μαζί με την ανεξιθρησκεία είναι γραμμένη και η επίσημη θρησκεία.....

Οι γονείς έχετε ποοοοολλή δύναμη στα χέρια σας που δεν αντιλαμβάνεστε. Αν σε κάθε σχολείο μαζευτείτε ν αριθμός γονέων και ζητήσετε αυτό που θέλετε (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι παράνομο, αντισυνταγματικό, επικίνδυνο και αντιπαιδαγωγικό) μπορείτε να επηρεάσετε πολύ τα πράγματα. Το αυτό και την πολλή πίεση στα παιδιά του δημοτικού από τη δουλειά στο σπίτι και στην ύλη.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...