Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H θλιβερή ερώτηση

Μπεμπούλα10

Recommended Posts

καλα μην λεμε τωρα οτι οι παιδιατροι, οι περισσοτεροι ξερουν απο θηλασμο και τον στηριζουν γιατι θα τρελλαθω! οι περισσοτεροι σου δινουν συμβουλες αποθηλασμου, εσκεμμενα η οχι δεν ξερω αλλα ετσι ειναι

οι μαιες πεφτουν πιο μεσα στο θεμα θηλασμος αποκλειστικος η φυσικος αποθηλασμος

κατι με το οποιο φρικαρα φιλεναδα ειναι που ειπες οτι με τον θηλασμο νιωθεις ενα ειδος υπεροχης εναντι σε τριτους γιαγιαδες μπαμπαδες κλπ αλλα και στο ιδιο το παιδι,,,δεν εχω φρικαρει με τιποτα περισσοτερο παρα με αυτο,,,,ουτε το πρωτο σου ποστ με φρικαρε, ουτε ηθελα να σε ειρωνευτω ουτε τιποτε

αλλα αυτο με αφηνει αφωνη!

δηλαδη η αναγκη για υπεροχη στους αλλους και στο παιδι σου μεσω του θηλασμου ειναι υγιες? η εννοια υπεροχη εναντι στο παιδι μου ειναι κατι καλο? δεν μπορω να φανταστω τι εννοεις αλλα ως αρχικη διατυπωση μου φαινεται τοσο αρνητικη και υποτιμητικη και προβληματικη,,,,δεν μπορει να σε ενδιαφερει η συναισθηματικη υγεια ενος παιδιου οταν το αντιμετωπιζεις ως ενα πραγμα στο οποιο εσυ ως παντοδυναμο θυληκο θελεις να υπερεχεις,,,,,μια τετοια μανα θα την σκοτωνα ευχαριστως κι ας μου εδινε βυζι,,,προτιμω αυτη με το μπουκαλι που νοιωθει οτι κανει απλα ο,τι καλυτερο μπορει χωρις συμπλεγματα παντοδυναμιας

τελος δεν λες πραγματα που δεν τα εχουμε σκεφτει, δεν τα εχουμε νοιωσει

αλλα οι λογοι και ο τροπος που τα στηριζεις δεν ξερω αν υποστηριζουν αυτο που θες τελικα την ψυχικη υγεια των μωρων δηλαδη

τζακυ, νομιζω μπερδεψες τη μπεμπουλα με τη μπουρμπουρι...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 258
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τωρα το γυριζεις το πραγμα.

Δεν γυρίζω απολύτως τίποτα! Ήταν ξεκάθαρος ο προβληματισμός μου ότι οδηγούμαστε, με τη "βοήθεια" των γαλακτοβιομηχανιών και των επαγγελματιών υγείας, σε μια κοινωνία πρωτόγνωρη για την ιστορία του ανθρώπινου είδους: μια κοινωνία που απαρνιέται τη φύση της, το ότι είμαστε θηλαστικά και τα μικρά μας χρειάζονται ως πρώτη και αναντικατάστατη τροφή το γαλατάκι της μαμάς και την επαφή μαζί της κατά το θηλασμό. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ρωτάμε "Γιατί να θηλάσει μια γυναίκα;" Γίνεται πόλεμος για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία που εξασφάλισε την επιβίωση του ανθρώπινου είδους για χιλιάδες χρόνια.

Όταν δεχόμαστε αυτήν την αλλαγή ως το «φυσιολογικό» απλά επειδή κάποιοι έχουν φροντίσει να είναι συχνό φαινόμενο, γινόμαστε συμμέτοχοι σε έναν κόσμο που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει. Ας σκεφτούμε λίγα βήματα παραπέρα. Μην σκεφτόμαστε μόνο ότι «σήμερα εγώ επιλέγω να μην θηλάσω». Είναι προσωπική άποψη ή μήπως αποτέλεσμα επιθετικού μάρκετινγκ;;

Όσο για τα ψυχο-συναισθηματικά οφέλη του θηλασμού, είναι γνωστά και αναφέρονται σε πολλά σχετικά βιβλία, αλλά και σε επίσημες οδηγίες.

AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS-Breastfeeding and the Use of Human Milk

«Extensive research using improved epidemiologic methods and modern laboratory techniques documents diverse and compelling advantages for infants, mothers, families, and society from breastfeeding and use of human milk for infant feeding. These advantages include health, nutritional, immunologic, developmental, psychologic, social, economic, and environmental benefits.»

http://pediatrics.aappublications.org/content/115/2/496.full

ειδικά από τη στιγμή που δεν στρέφομαι εναντίον των μητέρων, αλλά των ανθρώπων και των φορέων που τις υπονομεύουν και τις εκμεταλλεύονται.

Γιατι σας ενοχλεί η επισήμανση του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα; :-(

μήπως μόνο εσύ έχεις πρόβλημα με τις μητέρες που δεν θήλασαν? (και λογαριασμό δε σου έδωσαν?) Κι επειδή σου αρέσουν τα quote να ξαναβάλω το quote με τα επιχειρήματα μου-λόγια σου.

Αν θηλάζεις αποκλειστικά σε κοιτάνε λες και κάνεις μεγάλη θυσία, λες και έχεις δώσει το νεφρό σου στο παιδί σου.

Πολλές φορές όταν θηλάζω, ο άντρας μου μου λέει «Ξέρεις πόσες γυναίκες θα σε ευγνωμονούν αύριο-μεθαύριο που θα μεγαλώσει ο γιος μας;». Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα.

Το Μέλλον; Πόσο ισορροπημένη μπορεί να είναι μια κοινωνία που δεν θηλάζει; Που τα παιδιά στερούνται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης; Πώς θα είναι ο κόσμος όταν οι πολίτες του έχουν ξεκινήσει τη ζωή τους με ένα βασικό βιολογικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό, με ανισορροπία;

Θλιβερές ερωτήσεις.

:-(

Μήπως φάσκεις και αντιφάσκεις? Μόνο εναντίον των μητέρων στρέφεσαι, γιατί κανένας φορέας ή γιατρός δεν πρόκειται να σε ακούσει, ενώ 1000 μητέρες σε διαβάζουν και τις γράφεις όταν παρεξηγούνται και στη λένε.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Δεν γυρίζω απολύτως τίποτα! Ήταν ξεκάθαρος ο προβληματισμός μου ότι οδηγούμαστε, με τη "βοήθεια" των γαλακτοβιομηχανιών και των επαγγελματιών υγείας, σε μια κοινωνία πρωτόγνωρη για την ιστορία του ανθρώπινου είδους: μια κοινωνία που απαρνιέται τη φύση της, το ότι είμαστε θηλαστικά και τα μικρά μας χρειάζονται ως πρώτη και αναντικατάστατη τροφή το γαλατάκι της μαμάς και την επαφή μαζί της κατά το θηλασμό. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ρωτάμε "Γιατί να θηλάσει μια γυναίκα;" Γίνεται πόλεμος για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία που εξασφάλισε την επιβίωση του ανθρώπινου είδους για χιλιάδες χρόνια.

Όταν δεχόμαστε αυτήν την αλλαγή ως το «φυσιολογικό» απλά επειδή κάποιοι έχουν φροντίσει να είναι συχνό φαινόμενο, γινόμαστε συμμέτοχοι σε έναν κόσμο που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει. Ας σκεφτούμε λίγα βήματα παραπέρα. Μην σκεφτόμαστε μόνο ότι «σήμερα εγώ επιλέγω να μην θηλάσω». Είναι προσωπική άποψη ή μήπως αποτέλεσμα επιθετικού μάρκετινγκ;;

Όσο για τα ψυχο-συναισθηματικά οφέλη του θηλασμού, είναι γνωστά και αναφέρονται σε πολλά σχετικά βιβλία, αλλά και σε επίσημες οδηγίες.

AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS-Breastfeeding and the Use of Human Milk

«Extensive research using improved epidemiologic methods and modern laboratory techniques documents diverse and compelling advantages for infants, mothers, families, and society from breastfeeding and use of human milk for infant feeding. These advantages include health, nutritional, immunologic, developmental, psychologic, social, economic, and environmental benefits.»

http://pediatrics.aappublications.org/content/115/2/496.full

μα η αδυναμια μιας μητερας να θηλασει δεν ειναι καινουριο φαινομενο. Εξ'ου και οι wet nurses (δεν ηταν παντα απο επιλογη) , οι ομογαλακτοι αδελφοι και, ως καποιο βαθμο, η πολυ υψηλοτερη νεογνικη θνησιμοτητα παλαιοτερων εποχων αν δε βρισκοταν γυναικα να θηλασει το βρεφος. Τα μπιμπερο, γεμισμενα με γαλα κατσικας, αγελαδας, βουβαλας ή γαιδουρας, αναλογα με το που ζουσε και τι ειχε η καθε οικογενεια, και σκεπασμενα με -πολλες φορες βρωμικα- πανια προκειμενου να μπορεσει το νεογνο να ρουφηξει, δεν ηταν ιδεα της Νεστλε

Εντιτ: ισως πολλες απο αυτες τις μητερες αν ειχαν τη βοηθεια καποιου ειδικου να τα καταφερναν, αλλα το θεμα ειναι οτι δε σαμποταριστικαν απο οικονομικο-κοινωνικα συμφεροντα.

Διαφημίσεις

εμένα πάλι μου είπε η πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού, που προφανώς έχεις σαν αγία και δε θα αμφισβητήσεις, ότι είναι της μόδας ο θηλασμός πλέον και προωθείται πολύ, αν και όχι σωστά. Καλή σου συνέχεια, πάω για την απόδοση καρτών γιατί όντως όλο το γυρίζεις...

Δεν θα ασχοληθεί καν. Στην Αγγλία παιδίατρο βλέπεις μόνο για τις σοβαρές παθήσεις (π.χ. επιπλοκές ιλαράς) μέσα σε νοσοκομειακό πλαίσιο, δεν υπάρχει πρόσβαση σε παιδίατρο για να του κάνεις ερωτήσεις περί θηλασμού. Και σε ιδιώτη παιδίατρο να πας, που κανέναν δεν ξέρω να το έχει κάνει καθότι το κόστος είναι απλησίαστο για τους περισσότερους, πάλι θα σε παραπέμψει σε μαία ή σύμβουλο θηλασμού. Το οποίο είναι και το σωστότερο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το θέμα είναι ότι εδώ ο παιδίατρος (και ο γυναικολόγος) ως επί το πλείστον θα σου απαντήσει, θα σε τρομάξει, θα σε αγχώσει, χωρίς καν να ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει. Αυτή η διαφορά είναι πάαααρα πολύ μεγάλη και σημαίνουσα.

Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι τελευταία ακούω για ολοένα και πιο πολλούς παιδιάτρους που δεν λένε μπαρούφες.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα.

ενταξει λοιπον.. καταλαβα. εγω που εχω κανει αφαιρεση στο στηθος και δε θα μπορεσω να θηλασω το μωρο που περιμενω, πρεπει να αρχισω να του ψαχνω απο τωρα ψυχιατρο... ΕΛΕΟΣ

bunbunard20121020_-6_My+child+is.png

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το θέμα είναι ότι εδώ ο παιδίατρος (και ο γυναικολόγος) ως επί το πλείστον θα σου απαντήσει, θα σε τρομάξει, θα σε αγχώσει, χωρίς καν να ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει. Αυτή η διαφορά είναι πάαααρα πολύ μεγάλη και σημαίνουσα.

Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι τελευταία ακούω για ολοένα και πιο πολλούς παιδιάτρους που δεν λένε μπαρούφες.

στην επαρχία τα πράγματικά είναι σαφώς καλύτερα, τουλάχιστο εδώ που είμαι εγώ. Πολύ φιλικοί προς το θηλασμό, και γενικά σωστές οδηγίες. Στην Αθήνα από το μαιευτήριο κιόλα ήταν μαύρα τα πράγματα.

και ας μην ξεχναμε την πραγματικη πλευρα της φυσης. Τα θηλαστικα παρατανε τα νεογεννητα μωρα τους οταν αυτα ειναι αδυναμα/αρρωστα. Ξερω απο φιλο που εχει φαρμα οτι οι προβατινες, οταν γεννανε τριδυμα, επιλεγουν το πιο αδυναμο απο τα τρια και το παρατανε, επειδη απο ενστικτο ξερουν οτι δεν εχουν γαλα και για τα τρια.

Αυτη η εξυμνηση της φυσης, επιλεκτικα ομως, μπορει να οδηγησει σε λανθασμενα συμπερασματα. Το λεω με πληρη συναισθηση της ευθυνης που με βαραινει μιας και δε με χωριζει πολυς καιρος απο την πιστοποιηση μου ως συμβουλο θηλασμου. Δεν ειναι ολα ασπρο και μαυρο.

Διαφημίσεις

Εντιτ: ισως πολλες απο αυτες τις μητερες αν ειχαν τη βοηθεια καποιου ειδικου να τα καταφερναν, αλλα το θεμα ειναι οτι δε σαμποταριστικαν απο οικονομικο-κοινωνικα συμφεροντα.

Αυτές οι 2 απόψεις που εκφράζεις είναι αντιφατικές. Το γεγονός ότι δεν είχαν υποστήριξη(από γιατρούς, μαίες) οφείλεται ακριβώς στο ότι η γαλακτοβιομηχανία τους έχει εξαγοράσει με δωράκια, ταξιδάκια, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα (παλιότερα).

Αυτές οι 2 απόψεις που εκφράζεις είναι αντιφατικές. Το γεγονός ότι δεν είχαν υποστήριξη(από γιατρούς, μαίες) οφείλεται ακριβώς στο ότι η γαλακτοβιομηχανία τους έχει εξαγοράσει με δωράκια, ταξιδάκια, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα (παλιότερα).

ποτε καλε; στη μεσαιωνικη ευρωπη; στη μεσοπολεμικη Ελλαδα; Απο καταβολης κοσμου;

Αλλά όπως είπα και παραπάνω, δεν θα περίμενα να γνωρίζει ο παιδίατρος λεπτομέριες περί θηλασμού, αυτό είναι δουλειά της μαίας.

ευθύνη υπάρχει και στις 2 πλευρές: και στους γονείς που έχουν σαν Θεό τον παιδίατρο και τον ρωτάνε ακόμα και τι μάρκα σαμπουάν να πάρουν για το μωρό και στον παιδίατρο που δεν παραπέμπει στη μαία ή σε σύμβουλο (εθελόντριες LLL, πιστοποιημένη ή μαιευτήριο Έλενα). Δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού για παράδειγμα αλλά θα μπορούσαν να ξέρουν ότι υπάρχει (!) και να συμβουλεύσουν όποια ενδιαφέρεται να το ψάξει.

Τελικά δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα μας εδώ: η στάση της κοινωνίας, τα ωφέλη, οι συνέπειες ή οι γιατροί;

Διαφημίσεις

Θέλω να κάνω μια ερώτηση προς τις μανούλες που θηλάζουν.Αφού θεωρείτε και λέτε ότι ο θηλασμός είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό,η τροφή του παιδιού,γιατί κάποιες νομίζουν ότι είναι ηρωίδες επειδή θηλάζουν??

Κάποιες γυναίκες θεωρούν ότι είναι ηρωίδες επειδή θηλάζουν, κάποιες θεωρούν ότι είναι ηρωίδες επειδή δουλεύουν, κάποιοι θεωρούν ότι είναι ήρωες επειδή φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους, κάποιοι θεωρούν ότι είναι ήρωες επειδή μένουν μαζί με τα πεθερικά τους, κάποιες θεωρούν ότι είναι ηρωίδες επειδή κρατάν τα εγγόνια τους όσο η μητέρα τους δουλεύει, ο κατατάλογος είναι ατελείωτος, τι να κάνουμε άνθρωποι είναι με τα προβλήματα και τις αδυναμίες. Προσωπικά δεν κουράζω το μυαλό μου για να καταλάβω γιατί κάποιοι έχουν αυτή την εικόνα για τον εαυτό τους. Όπως οι μη θηλάζουσες είναι ένα μωσαϊκό από διαφορετικές γυναίκες που οι περισσότερες δεν έχουν και πολλές διαφορές μεταξύ τους έτσι και οι θηλάζουσες δεν είναι καμία αίρεση που τα μέλη της έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

ευθύνη υπάρχει και στις 2 πλευρές: και στους γονείς που έχουν σαν Θεό τον παιδίατρο και τον ρωτάνε ακόμα και τι μάρκα σαμπουάν να πάρουν για το μωρό και στον παιδίατρο που δεν παραπέμπει στη μαία ή σε σύμβουλο (εθελόντριες LLL, πιστοποιημένη ή μαιευτήριο Έλενα). Δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού για παράδειγμα αλλά θα μπορούσαν να ξέρουν ότι υπάρχει (!) και να συμβουλεύσουν όποια ενδιαφέρεται να το ψάξει.

Συμφωνώ απόλυτα!

ενταξει λοιπον.. καταλαβα. εγω που εχω κανει αφαιρεση στο στηθος και δε θα μπορεσω να θηλασω το μωρο που περιμενω, πρεπει να αρχισω να του ψαχνω απο τωρα ψυχιατρο... ΕΛΕΟΣ

υπάρχει αυτό το βιβλίο http://www.amazon.co.uk/Defining-Your-Own-Success-Breastfeeding/dp/0912500867/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1346518164&sr=8-1 σχετικά με θηλασμό μετά από εγχείριση μείωσης στήθους, είναι πολύ ενδιαφέρον αν θέλεις να το ψάξεις. Νομίζω ότι υπάρχει και στη δανειστική βιβλιοθήκη της LLL.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κάποιες γυναίκες θεωρούν ότι είναι ηρωίδες επειδή θηλάζουν, κάποιες θεωρούν ότι είναι ηρωίδες επειδή δουλεύουν, κάποιοι θεωρούν ότι είναι ήρωες επειδή φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους, κάποιοι θεωρούν ότι είναι ήρωες επειδή μένουν μαζί με τα πεθερικά τους, κάποιες θεωρούν ότι είναι ηρωίδες επειδή κρατάν τα εγγόνια τους όσο η μητέρα τους δουλεύει, ο κατατάλογος είναι ατελείωτος, τι να κάνουμε άνθρωποι είναι με τα προβλήματα και τις αδυναμίες. Προσωπικά δεν κουράζω το μυαλό μου για να καταλάβω γιατί κάποιοι έχουν αυτή την εικόνα για τον εαυτό τους. Όπως οι μη θηλάζουσες είναι ένα μωσαϊκό από διαφορετικές γυναίκες που οι περισσότερες δεν έχουν και πολλές διαφορές μεταξύ τους έτσι και οι θηλάζουσες δεν είναι καμία αίρεση που τα μέλη της έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

οι λιγες γυναικες που εχω δει ζητησαν τη βοηθεια μου επειδη ειχαν καποιο προβλημα, επειδη ο θηλασμος ηταν δυσκολος γι'αυτες και το μωρο τους (καμμια δε φωναζει το συμβουλο θηλασμου να καμαρωσει ποσο ευκολα και καλα θηλαζει). Ακριβως επειδη αυτες οι γυναικες δυσκολευονται και καποιες κυριολεκτικα παλευουν εναντια σε πολυπλοκες αντιξοοτητες προκειμενου να θηλασουν (πραγμα που παραδεχομαι οτι ισως δε θα εκανα), αισθανονται τοσο περηφανες. Εχω μαθει να μην μειωνω αυτο το συναισθημα, χωρις ομως να ενθαρρυνω το αισθημα ανωτεροτητας απεναντι σε μητερες που δε θηλαζουν, για δυο λογους 1ον επειδη δεν ειναι ομορφο, η καθεμια εχει τις αντοχες της, τις προτεραιοτητες της και τη διαφορειτκη/μοναδικη οικογενειακη ζωη. Και 2ον, για το καλο της ιδιας της θηλαζουσας, η οποια μπορει να μην ειναι θηλαζουσα σε λιγο καιρο οσο και αν το προσπαθησει. Καλο ειναι να ειναι περηφανη που προσπαθησε, αλλα να μην αισθανθει μειωνεκτικα αν καποια στιμγη αποτυχει (μικρο το ποσοστο αυτων που προσπαθουν με ολα τα μεσα και αποτυχαινουν, αλλα συμβαινει).

Ισως λοιπον τα αισθηματα "ηρωισμου" να βγαινουν μεσα απο μεγαλο αγωνα, αλλα αυτο σιγουρα δεν δικαιολογει την υπεροψια καποιων γυναικων

οι λιγες γυναικες που εχω δει ζητησαν τη βοηθεια μου επειδη ειχαν καποιο προβλημα, επειδη ο θηλασμος ηταν δυσκολος γι'αυτες και το μωρο τους (καμμια δε φωναζει το συμβουλο θηλασμου να καμαρωσει ποσο ευκολα και καλα θηλαζει). Ακριβως επειδη αυτες οι γυναικες δυσκολευονται και καποιες κυριολεκτικα παλευουν εναντια σε πολυπλοκες αντιξοοτητες προκειμενου να θηλασουν (πραγμα που παραδεχομαι οτι ισως δε θα εκανα), αισθανονται τοσο περηφανες. Εχω μαθει να μην μειωνω αυτο το συναισθημα, χωρις ομως να ενθαρρυνω το αισθημα ανωτεροτητας απεναντι σε μητερες που δε θηλαζουν, για δυο λογους 1ον επειδη δεν ειναι ομορφο, η καθεμια εχει τις αντοχες της, τις προτεραιοτητες της και τη διαφορειτκη/μοναδικη οικογενειακη ζωη. Και 2ον, για το καλο της ιδιας της θηλαζουσας, η οποια μπορει να μην ειναι θηλαζουσα σε λιγο καιρο οσο και αν το προσπαθησει. Καλο ειναι να ειναι περηφανη που προσπαθησε, αλλα να μην αισθανθει μειωνεκτικα αν καποια στιμγη αποτυχει (μικρο το ποσοστο αυτων που προσπαθουν με ολα τα μεσα και αποτυχαινουν, αλλα συμβαινει).

Ισως λοιπον τα αισθηματα "ηρωισμου" να βγαινουν μεσα απο μεγαλο αγωνα, αλλα αυτο σιγουρα δεν δικαιολογει την υπεροψια καποιων γυναικων

Μπράβο! εξαιρετική προσέγγιση!

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...μην ξεχνατε οτι περασαμε ενα καλοκαιρι γεματο καυσωνες, πού να κουβαλω με το αμαξι ενα μωρο λιγων μηνων σε κακιστους,γεματο στροφες δρομους και με χωματοδρομο...οσο για τα θηλαστρα...πειραζει που δεν μπηκα σε αυτη τη διαδικασια; Και ουτε θελω να μπω...για μενα ο θηλασμος σημαινει θυσιες, ειναι απο μονη της μια ιδιαιτερη διαδικασια και εξυπακουεται οτι η ζωη αλλαζει για ενα διαστημα...ομως για μενα αξιζει και δεν απολογουμαι για αυτο!Αν μπορειτε να αντλειτε γαλα και να το δινουν αλλοι, καλα κανετε,αλλα μη μιλατε σαν να ειναι υποχρεωτικο να το κανουν ολες.

Τι θες να πεις; Ότι αν έδινες μπουκάλι δεν θα "πονούσες" το μωρό όσο το "πονάς" τώρα και θα το υπέβαλες στη ζέστη, στις στροφές και στο χωματόδρομο; Ή θα το άφηνες στη γιαγιά με μπουκάλι και θα έκανες τις βόλτες σου;

Τέλος πάντων, ήθελα να πω ότι ζείτε σε μέρος που οι νέοι γονείς βγαίνουν πολύ, σχεδόν όπως πριν και σε μεγάλο ποσοστό αφήνουν τα παιδιά σε γιαγιάδες. Παρατήρησα ότι στο μικρόκοσμο αυτό παίζουν παράξενες αντιλήψεις περί θηλασμού, όπως ότι φέρνουμε αντλημένο γάλα ή δίνουμε αντλημένο γάλα ενώ είμαστε εκεί, για να συνηθίσει το παιδί και να μένει με τη γιαγιά... Και αυτό είναι ένας τρόπος να φέρει κανείς το θηλασμό στα μέτρα του.

Και όμως, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην συνοδεύει ένα μωρό τους γονείς του, αλλά αν νομίζεις... Στα μέρη σας οι ταβέρνες είναι γεμάτες παιδιά κάθε ηλικίας.

Και για το ίδιο το παιδί κάνει καλό να βλέπει κόσμο, να μη μένει γύρω γύρω στο σπίτι επί πόσους μήνες... Δηλαδή για όσο θηλάζεις εννοείς. Από το θηλασμό το εξαρτάς το πόσο θα βγαίνετε και πόσες θυσίες θα κάνετε; Έτσι δεν είναι και περίεργο που αρκετές βλέπουν το θηλασμό ως κατάρα! :lol: Σε κανα-δυο χρόνια δεν θα ενοχλείται το παιδί από το χωματόδρομο;

Τέλος πάντων, ήθελα να πω ότι έχεις σχηματίσει μια εικόνα ότι ο θηλασμός σου δυσκολεύει τη ζωή. Και τόσες γυναίκες τόσες χιλιετίες που λέμε και στο τόπικ έμεναν στο σπίτι τους/στη σπηλιά τους όσο θήλαζαν; Όχι δα...

Απλά λυπάμαι λίγο (στο πλαίσιο του λυπάμαι για τα παιδιά των άλλων που γράφτηκε παραπάνω, για να το ελαφρύνω :lol: ) γιατί με αυτό το σκεπτικό θα αποθηλάσεις όταν σου τη βαρέσει πάρα πολύ το κλείσιμο στο σπίτι, αντί να πεις απλά θα θηλάσω και έξω, πολύ διακριτικά! Εγώ δεν ήθελα να ξέρει ο κόσμος ότι θήλαζα δίδυμα γιατί θα ήμουν κατ αυτούς το ούφο της οικουμένης! Και δεν το ήξερε κανείς ότι θήλαζα, από τους περαστικούς τουλάχιστον. Για πολύ καιρό αυτό, μιλάμε, όχι για εξάμηνο! :lol: Και βγαίναμε έξω κάθε μέρα σχεδόν, από 5 μηνών, χειμώνα καλοκαίρι, με εξαίρεση τις βροχερές μέρες.

υπάρχει αυτό το βιβλίο http://www.amazon.co.uk/Defining-Your-Own-Success-Breastfeeding/dp/0912500867/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1346518164&sr=8-1 σχετικά με θηλασμό μετά από εγχείριση μείωσης στήθους, είναι πολύ ενδιαφέρον αν θέλεις να το ψάξεις. Νομίζω ότι υπάρχει και στη δανειστική βιβλιοθήκη της LLL.

σε ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον.. ;) απλα μου εχουν αφαιρεσει και τους γαλακτοφορους πορους οποτε οπως καταλαβαινεις δεν υπαρχει τροπος

'εξοδου" γαλακτος..

bunbunard20121020_-6_My+child+is.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...