Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

H θλιβερή ερώτηση

Recommended Posts

Έχω έναν γιο 5 μηνών. Συχνά ακούω την ερώτηση «Θηλάζεις;». Απαντάω «Ναι». Με κοιτάνε με περιέργεια και ίσως κάποιες φορές θαυμασμό. «Ακόμα;» ξαναρωτάνε. Με γεμίζει τόση θλίψη αυτή η ερώτηση. Όχι χαρά ή περηφάνια. Θλίψη. Μελαγχολία. Προσφέρω στο παιδί μου αυτό που προσφέρουν τα θηλαστικά στα μικρά τους. Αυτό που προσφέρουν οι γυναίκες εδώ και χιλιάδες χρονιά στα παιδιά τους. Με θλίψη συνειδητοποιώ ότι ανήκω στην 1η γενιά στην ιστορία του ανθρώπινου είδους που αποφεύγει να θηλάσει. Αν θηλάζεις αποκλειστικά σε κοιτάνε λες και κάνεις μεγάλη θυσία, λες και έχεις δώσει το νεφρό σου στο παιδί σου. Η χαρά του θηλασμού συχνά διαποτίζεται από θλίψη. Για να έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνεται αυτή η ερώτηση, πόσα παιδάκια δεν θηλάζουν… Σκέφτομαι όλες τις ψυχολογικές, συναισθηματικές και κοινωνικές συνέπειες της αυτής της άρνησης της φύσης μας.

Πώς θα είναι η επόμενη γενιά. Πόσο εμποδίζει η γενιά μας την ψυχική και συναισθηματική εξέλιξη και σταθερότητα της επόμενης γενιάς. Όταν ξυπνάει κλαίγοντας το παιδάκι μου, το παίρνω και θηλάζει στην αγκαλιά μου. Ηρεμεί. Ανοίγει τα ματάκια του. Με βλέπει. Μου χαμογελάει. Του φεύγει το στήθος από το στόμα. Προσπαθεί να το ξαναπιάσει. Θηλάζει μέχρι να αποκοιμηθεί ευτυχισμένο και ήρεμο πάνω στο στήθος. Μυρίζει τη μαμά του. Νιώθει ασφάλεια. Όλη αυτήν την ώρα σκέφτομαι «Άραγε τα εγγονάκια μου θα θηλάσουν;» Πώς θα είναι ο κόσμος τότε; Θα αφήσουμε τη βιομηχανία γάλακτος να νικήσει τη φύση; Τους παιδιάτρους να μας σαμποτάρουν; Να μας ρωτάνε με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον στον 4ο μήνα «Αντέχεις ακόμα να σηκώνεσαι τη νύχτα να θηλάσεις;» ενώ το ιατρείο τους είναι γεμάτο από διαφημιστικά εταιριών για ξένο γάλα. Μάλιστα, επειδή ο γιος μου με το γαλατάκι της μαμάς έχει γίνει μπέμπαρος πρώτης τάξεως, η παιδίατρος μου πρότεινε επίσης να τον βάλω σε «δίαιτα». Ίσως αργότερα να μου έλεγε με μεγάλη της λύπη ότι το παιδί δεν παίρνει ικανοποιητικό βάρος και πρέπει να του δώσω ξένο. Ίσως μάλιστα να είχε να μου προτείνει και κάποια συγκεκριμένη μάρκα που είναι πάρα πολύ καλή.

Διαβάζω για τις κοινωνικές επιπτώσεις του μη θηλασμού. Στις ΗΠΑ ξεκινήσανε καμπάνια υπέρ του θηλασμού επειδή το οικονομικό κόστος λόγω των παιδιών που δεν θηλάζουν (και αρρωσταίνουν πιο συχνά και πιο βαριά) είναι τεράστιο. Οι αλλεργίες σε έξαρση λόγω ξένου γάλακτος. Φυσικά εδώ, στη χώρα της κοντόφθαλμης πολιτικής, είναι προτιμότερο να εξοικονομήσει το κράτος χρήματα κόβοντας μισθούς.

Πολλές φορές όταν θηλάζω, ο άντρας μου μου λέει «Ξέρεις πόσες γυναίκες θα σε ευγνωμονούν αύριο-μεθαύριο που θα μεγαλώσει ο γιος μας;». Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα. Αλλά και στην πράξη βλέπω ότι οι σημερινοί 30ηδες είναι η 1η γενιά αντρών που αργεί να ωριμάσει, που είναι ευθυνοφοβική, σχεσο-φοβική. Περιέργως το παραδέχονται και οι ίδιοι. Είναι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα των συμφερόντων της βιομηχανίας γάλακτος και των παιδιάτρων που την υπηρετούσαν (ποιος Ιπποκράτης; ). Η 1η γενιά που βίωσε τον βίαιο αποχωρισμό από το μητρικό στήθος - με όλες τις υπαρξιακές του διαστάσεις. Τυχαίο;

Το Μέλλον; Πόσο ισορροπημένη μπορεί να είναι μια κοινωνία που δεν θηλάζει; Που τα παιδιά στερούνται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης; Πώς θα είναι ο κόσμος όταν οι πολίτες του έχουν ξεκινήσει τη ζωή τους με ένα βασικό βιολογικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό, με ανισορροπία;

Θλιβερές ερωτήσεις.

:-(

Διαφημίσεις

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Λίγο δραματική σε βρίσκω... :P

Και όχι, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι η κοινωνία μας είναι ανισόρροπη επειδή ένα ποσοστό μαμάδων δεν θηλάζουν τα παιδιά τους.

Επίσης απ' όσο ξέρω (από σπουδές 6+ χρόνων και όχι επειδή το διάβασα στο ίντερνετ...) η επιστήμη της ψυχολογίας ΔΕΝ λέει ότι τα παιδιά που δεν θήλασαν πάσχουν από συναισθηματική ανασφάλεια, αστάθεια, έλλειψη (έλλειψη τίνος πράγματος??) ή συμπλέγματα.

Καλά κάνεις και θηλάζεις το μωράκι σου, αλλά μη νομίζεις ότι του προσφέρεις συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα ή το προστατεύεις από έλλειψη (??) ή συμπλέγματα με το θηλασμό. Άλλες είναι οι συμπεριφορές που συντελούν στη δημιουργία ισορροπημένων προσωπικοτήτων και ευτυχισμένων παιδιών και δεν έχουν να κάνουν με τον τρόπο σίτισης.

Έντονα τα συναισθηματικά χρώματα που ντύνεις το θηλασμό. Αλλά δε θα έπρεπε να θλίβεσαι. Σημασία δεν έχει τόσο το πώς ταΐζεις το παιδί σου, αλλά το πώς το προσεγγίζεις. Όταν ο γονιός προσφέρει στο παιδί τη ζεστασιά της παρουσίας του και της αγκαλιάς του, είτε θηλάζει είτε όχι, μεγαλώνει ένα ισορροπημένο παιδί (στα πλαίσια του δυνατού, δεδομένου του χαρακτήρα του).

Οι μπαμπάδες δε θηλάζουν, άρα ... τι; Δεν προσφέρουν; ;)

Οι γιαγιάδες, οι παππούδες.... ;;

Τι θέλω να πω... η αγάπη και το ισορροπιμένο πλαίσιο κάνουν ευτυχισμένο ένα παιδί. Ο θηλασμός είναι ένας τρόπος για μια μητέρα (και μόνο για αυτή) για να συνεισφέρει σε αυτό με έναν ακόμα τρόπο. Δεν είναι όμως ο μόνος. Άρα, μη θλίβεσαι.

Όμορφο το ότι θηλάζεις. Απόλαυσέ το. Και απόλαυσε και την έκπληξη των άλλων για τις επιλογές σου. Να σου ζήσει το πιτσιρικάκι σου! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Αν θηλάζεις αποκλειστικά σε κοιτάνε λες και κάνεις μεγάλη θυσία, λες και έχεις δώσει το νεφρό σου στο παιδί σου.

Αυτό έχει πλάκα... Βέβαια από αυτά που γράφονται, ακούγεται ότι για κάποιες γυναίκες ο πρώτος καιρός του θηλασμού είχε δυσκολίες. Κάποιες άλλες ακόμα, δεν το νιώθουν φαίνεται, αυτό το πηγαίο. Οπότε και δεν βλέπουν το νόημα να συνεχίσουν. Όπως και οι σύζυγοι άλλωστε. Ο δικός σου ίσως είναι εξαιρεση. Αν το δεις όμως αυτό το πράγμα που λες, δεν το αμφισβητείς... Απλά έτσι είναι. Είναι κάτι διαφορετικό. Δεν εκδηλώνει το μωρό που έχει συνηθίσει το μπουκάλι, τα ίδια συναισθήματα προς όποιον κρατάει το μπουκάλι, σε σχέση με τη μαμά που θηλάζει... Τέλος πάντων...

Βρίσκω ότι είσαι λίγο υπερβολική, γιατί παρασύρεσαι από τα όμορφα συναισθήματα. Και εγώ βλέπω το μπουκάλι ως κάτι ξένο, που έχει βέβαια τη χρησιμότητά του, αλλά πού να το πεις αυτό :lol:

Ο θηλασμός μπορεί να ειδωθεί και ως τρόπος σίτισης, βέβαια.

Οι περισσότερες γυναίκες που βλέπουν το θηλασμό ως επιστημονική φαντασία και άσκοπη ταλαιπωρία, αποθήλασαν πριν το 40ήμερο, οπότε και ούτε εύκολος ήταν ο θηλασμός για κάποιες τουλάχιστον, ούτε και το παιδί είχε προλάβει να εκδηλώσει συναισθήματα.

Διαφημίσεις

Αφήστε τα κορίτσια, πώς έχουμε γίνει έτσι.... παλιά που θήλαζαν όλοι υποχρεωτικά μέχρι να τους πέσουν τα δόντια (τα νεογιλά βρε!) ζούσαν όλοι τόσο ετυχισμένοι, σε μια ειδυλλιακή κοινωνία, όπου δεν υπήρχαν ελλείψεις, νευρώσεις, κακοί, εγκληματίες, λαθρομετανάστες... et in arcadia ego...

Μετά ήρθε η φόρμουλα και τα μωρά άρχισαν να αποδεκατίζονται από τις αρρώστιες, ενώ όσα επιβίωναν από τη μάστιγα αυτή, τσιμπούσαν κρυφά τις δίπλες στην κοιλιά της μάνας τους, όταν προσπαθούσε να τα ταΐσει δηλητήριο... αντίθετα, εκείνα που κατάφεραν να έχουν το θείο δώρο του θηλασμού, της χάιδευαν απαλά το στήθος και της ψιθύριζαν ότι ποτέ ποτέ δεν θα χρειαστεί ανόρθωση (στήθους, η ψυχική είχε ήδη επιτευχθεί μέσω του θηλασμού)....

:lol::lol::lol::lol: εντάξει, είπαμε, καλός ο θηλασμός αλλά δεν θα κλείσει και την τρύπα του όζοντος!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Αφήστε τα κορίτσια, πώς έχουμε γίνει έτσι.... παλιά που θήλαζαν όλοι υποχρεωτικά μέχρι να τους πέσουν τα δόντια (τα νεογιλά βρε!) ζούσαν όλοι τόσο ετυχισμένοι, σε μια ειδυλλιακή κοινωνία, όπου δεν υπήρχαν ελλείψεις, νευρώσεις, κακοί, εγκληματίες, λαθρομετανάστες... et in arcadia ego...

Μετά ήρθε η φόρμουλα και τα μωρά άρχισαν να αποδεκατίζονται από τις αρρώστιες, ενώ όσα επιβίωναν από τη μάστιγα αυτή, τσιμπούσαν κρυφά τις δίπλες στην κοιλιά της μάνας τους, όταν προσπαθούσε να τα ταΐσει δηλητήριο... αντίθετα, εκείνα που κατάφεραν να έχουν το θείο δώρο του θηλασμού, της χάιδευαν απαλά το στήθος και της ψιθύριζαν ότι ποτέ ποτέ δεν θα χρειαστεί ανόρθωση (στήθους, η ψυχική είχε ήδη επιτευχθεί μέσω του θηλασμού)....

:lol::lol::lol::lol: εντάξει, είπαμε, καλός ο θηλασμός αλλά δεν θα κλείσει και την τρύπα του όζοντος!

χαχαχα με χαλαρωσες κοπελα μου γιατι μου ειχε ανεβει το αιμα στο κεφαλι με το πρωτο ποστ!

Προχθές στη δουλειά προσπαθούσε ένας φαρμακευτικός αντιπρόσωπος και νέος μπαμπάς να μου αποδείξει ότι το ξένο γάλα είναι καλύτερο από τον μητρικό θηλασμό και πόσοοοοοοο πολύ έχει μεγαλώσει το μωρό του μέσα σε δυο μήνες με το ξένο γάλα που πίνει!!!!!!!!!!

εντάξει με έπιασαν τα γέλια, δεν του είπα τπτ και ήμουν πολύ καλή στην ερώτηση του "Τι ακόμα θηλάζεις?" όταν του είπα ότι το μωρό μου είναι σχεδόν δυο χρονών!!!!!! του απάντησα ένα ξερό ναι.....

.....γιατί έχω αποθρασυνθεί, στις ερωτήσεις "τι ακόμα θηλάζεις" και "έχεις ακόμα γάλα" απλά σηκώνω μπλούζα πίεζω θηλή και ΠΛΑΤΣ ένα μικρό συντριβανάκι

Μετά ήρθε η φόρμουλα και τα μωρά άρχισαν να αποδεκατίζονται από........

γιατί καλέ μύγες είναι και αποδεκατίζονται!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Ισως φταινε καποιες ορμονες λογω θηλασμου κ διαβαζουμε τετοια πραγματα,τι να πω!

Εγω κοπελα μου θλιβομαι γιατι πολλες γυναικες που θηλαζουν νομιζουν οτι εληξε το ζητημα,τα παιδια τους θα γινουν σιγουρα οι καλυτεροι ανθρωποι του κοσμου! Ενα παιδι ομως για να μεγαλωσει σωστα ψυχικα κ συναισθηματικα χρειαζεται πολλα πραγματα κ οχι ενα στηθος!

Αν ειναι δυνατον,πως τα σκεφτηκες κ τα εγραψες ολα αυτα? Καταρχην τι εννοεις?οτι η μανα που δεν θηλαζει δεν παιρνει αγκαλια το παιδι της?δεν ξενυχταει? Δεν θα το μεγαλωσει με αγαπη?

Ας σκεφτομαστε λιγο πριν γραψουμε ο,τι χαζομαρα μας ερθει στο κεφαλι!

Α κ ελπιζω ο γιος σου να μη συναντησει την κορη μου στο μελλον γιατι δεν τη θηλαζω κ ποιος ξερει τι παλιοχαρακτηρας θα μου βγει!

γιατί έχω αποθρασυνθεί, στις ερωτήσεις "τι ακόμα θηλάζεις" και "έχεις ακόμα γάλα" απλά σηκώνω μπλούζα πίεζω θηλή και ΠΛΑΤΣ ένα μικρό συντριβανάκι

τρατζικ

:shock: :shock::?

Διαφημίσεις

Εντάξει ξέφυγε πάλι το θέμα ...καθεμιά εδώ βγαζει τα απωθημένα και τις ανασφάλειες της. Προς τι οι ειρωνίες και οι εξυπνάδες;

Το ιδανικό είναι μια μάνα να θηλάζει τα παιδιά της. Αν δεν τα καταφέρει όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι καλη μάνα. Ομως όσες δεν τα κατάφεραν ας μην προσπαθούν να μειώσουν τις άλλες που θηλάσαν. Απλό είναι.

Κάθε μάνα ας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το παιδί της. That's the spirit.

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

Αμα το επιτρέπουν οι συνθήκες, αν έχει γάλα η μάνα και αν είναι στην καταλληλη θέση στο να θηλάσει ας θηλάσει...Τα υπόλοιπα περί ανισσοροπίας στα παιδία που δεν θηλάζουν είναι ''άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε''.Είναι καλό να αρχίσουν πάλι τα γνωστά παιχνίδια περί θηλασμού και μη?Συγγνώμη κιόλας ,αλλά συχνά τέτοια πόστ έχουν σκοπό να διχάσουν και όχι να ενημερώσουν.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Το μητρικο γαλα ειναι η καλυτερη τροφη για ενα παιδι,κανεις δεν το αρνειται. Το οτι κανει ομως καλυτερους ανθρωπους δεν αναφερεται πουθενα κ δεν ισχυει. Απλα τα πραγματα. Αλλο η σιτιση κ αλλο ο χαρακτηρας του παιδιου.

Οσες δεν θηλαζουν μπορει κ να εχουν περισσοτερες ωρες αγκαλια τα παιδια τους,αρα τι ακριβως στερουνται αυτα τα παιδια?το μητρικο γαλα κ μονο. Το οποιο συμφωνα με ερευνες κανει πιο υγιες ενα παιδι κ οχι καλυτερο ανθρωπο.

ενταξει βρε κοριτσια η κοπελα που ξεκινησε αυτο το θεματακι ισως ηθελε καπου να τα πει/γραψει.ειναι η γνωμη της ,ας μην πεσουμε να την φαμε κιολας.γραψτε τις δικες σας αποψεις χωρις να ειρωνευεστε ή να αποκαλειτε χαζομαρες αυτα που γραφει καποιος.κι εγω θηλαζω ακομα τη μπεμπα μου και θεωρω οτι ολες οι μανουλες πρεπει να προσφερουν αυτο το δωρο στα παιδια τους.το αν το κανουν ομως ή οχι ειναι δικο τους θεμα.δεν κρινω κανεναν αλλα δεν θελω και να με κρινουν επειδη επιλεγω να θηλαζω ακομα.

σαφως και δεν ενστερνιζομαι επακριβως τις αποψεις της θεματοθετριας αλλα ειναι οι αποψεις της.αν καποιος δεν συμφωνει ας γραψει τη δικη του γνωμη ή ας μην γραψει καθολου.μπορω ομως να την καταλαβω γιατι εχω βρεθει στη θεση της.ας μην ειμαστε τοσο αυστηρες μεταξυ μας.ολες ειμαστε μια μεγαλη παρεα:-D

Όπως λέτε εσείς πως τα παιδιά που θηλάζουν είναι καλύτερα παιδιά λέω κι εγώ πως στο παιδί προκαλείται πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση που δεν ξέρω που μπορεί να οδηγήσει όταν προσπαθείς να καλύψεις όλες τις ανασφάλειές σου μέσω του θηλασμού.

'Ολοι ξέρουμε να λέμε αρλούμπες που βγάζουμε απ'το μυαλό μας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ασχολείστε τόσο πολύ με το τι σας λεει ο κόσμος και φτανετε μέχρι και στο απελπιστικό σημείο να βγάλετε το στήθος σας έξω για να ψεκάσετε τον κόσμο όπως διάβασα σε ένα ποστ παραπάνω!

Ο κόσμος πάντα θα ανακατεύεται στο τί κάνουμε ή τι δεν κάνουμε, πάντα θα βρίσκει!

Γιατί δεν θηλάζετε για εσας και το παιδι σας μόνο;

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

Ενταξει,απλα respect!!!:D:D:D

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα. Αλλά και στην πράξη βλέπω ότι οι σημερινοί 30ηδες είναι η 1η γενιά αντρών που αργεί να ωριμάσει, που είναι ευθυνοφοβική, σχεσο-φοβική. Περιέργως το παραδέχονται και οι ίδιοι. Είναι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα των συμφερόντων της βιομηχανίας γάλακτος και των παιδιάτρων που την υπηρετούσαν (ποιος Ιπποκράτης; ). Η 1η γενιά που βίωσε τον βίαιο αποχωρισμό από το μητρικό στήθος - με όλες τις υπαρξιακές του διαστάσεις. Τυχαίο;

ενταξει βρε κοριτσια η κοπελα που ξεκινησε αυτο το θεματακι ισως ηθελε καπου να τα πει/γραψει.ειναι η γνωμη της ,ας μην πεσουμε να την φαμε κιολας.γραψτε τις δικες σας αποψεις χωρις να ειρωνευεστε ή να αποκαλειτε χαζομαρες αυτα που γραφει καποιος.

αν καποιος δεν συμφωνει ας γραψει τη δικη του γνωμη ή ας μην γραψει καθολου.μπορω ομως να την καταλαβω γιατι εχω βρεθει στη θεση της.ας μην ειμαστε τοσο αυστηρες μεταξυ μας.ολες ειμαστε μια μεγαλη παρεα:-D

Αυτά δεν είναι απλές απόψεις. Εκτός ότι δε είναι σωστά από επιστημονική άποψη είναι και σαν να λες στις μαμάδες που δε θηλάζουν ότι το μωρό τους θα βγει προβληματικό. Σκέψου αν είχες περάσει τα πάνδυνα για να καταφέρεις να θηλάσεις αλλά τελικά δεν τα κατάφερες. Πώς θα ένιωθες διαβάζοντας αυτό το μήνυμα;

Θέλω να θέσω έπίσης το ερώτημα: Ένα μωρό που η μαμά του το φροντίζει, το παίρνει αγκαλιά, το φιλάει, το χαιδεύει, του μιλάει γλυκά, παίζει μαζί του, το νανουρίζει, το πηγαίνει βόλτα, ανταποκρίνεται με ευαισθησία στο κλάμα του, έχει γύρω του κι άλλους ανθρώπους που το περιβάλλουν με αγάπη. Για ποιό λόγω θα του κάνει έστω και την απειροελάχιστη διαφορά στη συναισθηματική του υγεία το να πίνει το γάλα από το μπουκάλι ή από το στήθος;

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Σκέψου αν είχες περάσει τα πάνδυνα για να καταφέρεις να θηλάσεις αλλά τελικά δεν τα κατάφερες. Πώς θα ένιωθες διαβάζοντας αυτό το μήνυμα;

Εγώ θα σκεφτόμουν όχι μόνο τις μαμάδες που πέρασαν τα πάνδυνα για να θηλάσουν και δεν τα κατάφεραν, αλλά τις μαμάδες γενικώς. Και αυτές που προσπάθησαν ελάχιστα και δεν τα κατάφεραν, και αυτές που δεν προσπάθησαν καθόλου και αυτές που για οποιουσδήποτε λόγους επέλεξαν να μην θηλάσουν. Σε καμία μαμά δεν αξίζει να αιστανθεί άσχημα για τον τρόπο που ταΐζει το παιδί της.

Πέραν αυτού σαφώς έχει δικαίωμα ο καθένας να πει την άποψη του, αλλά άλλο πράγμα είναι να λες τι νομίζεις ο ίδιος και άλλο να παρουσιάζεις λανθασμένες ή και επικίνδυνες απόψεις ως επιστημονικά πορίσματα. Αυτό είναι κατάφωρη παραπληροφόρηση.

Προσωπικά θα ανησυχούσα περισσότερο για τις μαμάδες που θηλάζουν και διαβάζοντας το ποστ της θεματοθέτριας ίσως πιστέψουν ότι με τον θηλασμό καλύπτουν τις συναισθηματικές ανάγκες των μωρών τους από τώρα και μέχρι την ενηλικίωση. Η μητρότητα συνεπάγεται διαρκή επαγρύπνηση. Δεν βοηθάμε κανέναν με το να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του θηλασμού, ούτε τους εαυτούς μας και σίγουρα ούτε τα παιδιά μας.

χαχαχχαχαχχααχχα!! Ωραιο τοπικ!!!! Λεω και εγω ποια στο καλο ειναι η ΘΛΙΒΕΡΗ ερωτηση?

ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ 10 εχεις δικιο!!!! Αν δεν το εκτιμησει μεθαυριο η νυφη σου (μια που λεει ο αντρας σου οτι θα σε ευγνωμονει), σηκωσε και εσυ τη μπλουζα, πλατς , και δειξε το δικο σου μικρο συντριβανακι!!!

Σου ευχομαι και ελπιζω να θηλαζεις μεχρι τοτε!!

Βρε παιδια δεν εχετε βαρεθει να κουβεντιαζουμε τα ιδια και τα ιδια;

Ο καθενας ας κανει οτι πιστευει και τελος, ας μην ασχολουμαστε ουτε με το τι μας λενε, ουτε με το τι κανουν οι αλλοι με τα παιδια τους.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Πάντως η μείωση της κατανάλωσης και παραγωγής αγελαδινού γάλακτος που συνεπάγεται μείωση της εκπομπής καυσαερίων για την παραγωγή και διακίνηση του από τον τόπο παραγωγής στο στομάχι του τελικού καταναλωτή, καθώς και η μείωση της παραγωγής/διακίνησης ζωοτροφών και συμπληρωματικών προϊνόντων για τη χρήση γάλακτος θα βοηθούσε σημαντικά στον έλεγχο του φαινομένου.

Προσωπικά στηρίζω και σέβομαι την επιλογή κάθε μητέρας και απαιτώ το ίδιο και για τις δικές μου επιλογές.

Πάντως η μείωση της κατανάλωσης και παραγωγής αγελαδινού γάλακτος που συνεπάγεται μείωση της εκπομπής καυσαερίων για την παραγωγή και διακίνηση του από τον τόπο παραγωγής στο στομάχι του τελικού καταναλωτή, καθώς και η μείωση της παραγωγής/διακίνησης ζωοτροφών και συμπληρωματικών προϊνόντων για τη χρήση γάλακτος θα βοηθούσε σημαντικά στον έλεγχο του φαινομένου.

Προσωπικά στηρίζω και σέβομαι την επιλογή κάθε μητέρας και απαιτώ το ίδιο και για τις δικές μου επιλογές.

Πολύ σωστή παρατήρηση! Θάνατος στις αγελάδες, που εκτός του ότι δίνουν το δηλητήριο της φόρμουλας, με τα άεριά τους ως γνωστόν συμβάλλουν στο να εντείνεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου!

Επόμενο take home assignment: Πώς θα μπορούσε να αποτελέσει ο θηλασμός εργαλείο μόχλευσης στην εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ-Παλαιστίνης στο πλαίσιο της πυρηνικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Discuss.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Αυτά δεν είναι απλές απόψεις. Εκτός ότι δε είναι σωστά από επιστημονική άποψη είναι και σαν να λες στις μαμάδες που δε θηλάζουν ότι το μωρό τους θα βγει προβληματικό. Σκέψου αν είχες περάσει τα πάνδυνα για να καταφέρεις να θηλάσεις αλλά τελικά δεν τα κατάφερες. Πώς θα ένιωθες διαβάζοντας αυτό το μήνυμα;

Θέλω να θέσω έπίσης το ερώτημα: Ένα μωρό που η μαμά του το φροντίζει, το παίρνει αγκαλιά, το φιλάει, το χαιδεύει, του μιλάει γλυκά, παίζει μαζί του, το νανουρίζει, το πηγαίνει βόλτα, ανταποκρίνεται με ευαισθησία στο κλάμα του, έχει γύρω του κι άλλους ανθρώπους που το περιβάλλουν με αγάπη. Για ποιό λόγω θα του κάνει έστω και την απειροελάχιστη διαφορά στη συναισθηματική του υγεία το να πίνει το γάλα από το μπουκάλι ή από το στήθος;

βρε opal μου εγω την αποψη μου ειπα.και εννοειται οτι δεν εχω κανενα σκοπο να κατηγορησω μια μανουλα για τον τροπο που επιλεγει να ταισει το παιδι της.ουτε πιστευω οτι επειδη θηλαζω το παιδι μου δεν θα εχει οποιοδηποτε προβλημα συναισθηματικης φυσης αν δεν προσπαθησουμε εγω και ο αντρας μου σαν οικογενεια να το καλυψουμε.οσο για τη 2η παραγραφο συμφωνω απολυτως μαζι σου.απλα δεν μου αρεσε που εγραψε η μπεμπουλα10 καποια πραγματα απο τη δικη της οπτικη και καποιες κοπελες επεσαν να τη φανε.ουτε εγω συμφωνω με καποια απο αυτα που γραφει αλλα δεν ειναι ωραιος και ο εμπαιγμος.γνωμη μου παντα.:-P

αχ, να'στε καλά ρε κορίτσια!!!!! έχω δακρύσει από τα γέλια. και είμαι και στο γραφείο.... kinka είσαι όλα τα λεφτά!!!

άντε να δούμε τί άλλο θα ακούσουμε πρωί-πρωί!!!

Πολύ σωστή παρατήρηση! Θάνατος στις αγελάδες, που εκτός του ότι δίνουν το δηλητήριο της φόρμουλας, με τα άεριά τους ως γνωστόν συμβάλλουν στο να εντείνεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου!

Επόμενο take home assignment: Πώς θα μπορούσε να αποτελέσει ο θηλασμός εργαλείο μόχλευσης στην εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ-Παλαιστίνης στο πλαίσιο της πυρηνικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Discuss.

μάλλον δε θηλάσαν οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί όταν ήταν βρέφη κι έγιναν κακοί και πολεμοχαρείς άνθρωποι...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...