Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H θλιβερή ερώτηση

Μπεμπούλα10

Recommended Posts

Θα μπορούσες να μου πεις που το στηρίζεις αυτό; Με βάση τι ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι είναι το ίδιο στην ανάπτυξη του παιδιού να παίρνει μητρικό γάλα και να παίρνει φόρμουλα; :confused:

"δείχνει μηδαμινός" σου ακούγεται όμοιο με το "είναι το ίδιο" ;; :confused:

Απόλαυσε αυτό που κάνεις, αλλά μη λυπάσαι τους άλλους. Σε κάνει να δείχνεις πως χρειάζεσαι τους "χειρότερους άλλους" για να φανείς καλύτερη. Θα θελα να πιστεύω πως δεν είναι αυτή η πρόθεσή σου (μιας και όταν δε γνωρίζω κάποιον, θέλω να υποθέτω το καλύτερο γι' αυτόν).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 258
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λες για το μπουκάλι που τα χρονιάρικα μωρά το κρατάνε μόνα τους; Δεν είναι ακριβώς το ίδιο... Ή με το ζόρι το κρατάει η μαμά το μπουκάλι σε αυτή τη φάση, για να μη χάσει το δεσμό;

Εντιτ... Η θεωρία του Φρόυντ επ αυτού αφορούσε την κοινωνία της Βιένης στις αρχές του αιώνα, που είχαν συγκεκριμένες συνήθειες για το χρόνο απογαλακτισμού. Εξ ού και ταύτισε το αναπτυξιακό στάδιο με το χρόνο απογαλακτισμού. Στην εποχή μας αυτά είναι άσχετα, γιατί από επιλογή οι μαμάδες συνήθως θα απογαλακτίσουν είτε πολύ νωρίτερα είτε πολύ αργότερα.

ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΑΥΤΑ!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΕ!

Ζεις σε ένα πανέμορφο μέρος... μπορείς όμως να πάρεις το μωρό μαζί σου και να πας παντού. Εντάξει, όχι μέχρι το ξημέρωμα... Σε ταβέρνα στην Κρήτη είδα βράδυ ντόπια μαμά σε τεράστιο τραπέζι με παρέα να "κοιμίζει το μωρό". Γιατί φαινόταν σαν να το κρατούσε αγκαλιά και να το κοιμίζει και τίποτα παραπάνω. Είχε και το καρότσι δίπλα, όλα ΟΚ. Ε και αν ενοχλεί κάποιον και αυτό ακόμα ή αισθάνεσαι ότι τον ενοχλεί, κάνεις μια βόλτα ρομαντζάδα λίγο παραδίπλα σε ένα ήσυχο παγκάκι και τέλος. Υπάρχουν τόπικς.... Ούτε χρειάζεται να δίνεις λογαριασμό σε κανένα τι θα κάνεις και αν θηλάζεις ακόοοοομα. Πας μια βόλτα, αυτό κάνεις.

Έτσι θήλαζα τα παιδιά μου και κανείς από την παρέα δεν ξέρει πότε αποθηλάσαμε, γιατί από ένα σημείο και πέρα παύουν να ρωτάνε. Δεν ήθελα να δίνω και λογαριασμό και να νομίζει κανείς ότι κάνω επιδειξη ή ότι είμαι ούφο!!! :lol: Που έκανα αυτό το πράγμα που άλλοι το έβλεπαν άσκοπο, ταλαιπωρία και δεν ξέρω τι...

'Αλλη μαμά στο ίδιο μέρος για να μη θίγει το "δημόσιο αίσθημα" ούτε με τη σκέψη ότι δίπλα κάποιος θηλάζει έφερνε αντλημένο γάλα... Μανούβρα κατά τη γνώμη μου, αλλά γίνεται και αυτό...

Α, να συμπληρώσω ότι αν κάνεις ασκητική ζωή επειδή θηλάζεις, επόμενο είναι και οι υπόλοιπες από την παρέα να σκεφτούν, η τάδε θήλασε και έκανε ασκητική ζωή, ας μη θηλάσω καλύτερα. Ή και κάτι τέτοια να έχουν στο μυαλό τους όσοι βλέπουν το θηλασμό για μεγάλο διάστημα ως ανδραγάθημα. Δεν είναι απαραίτητο όμως να ταυτίζεται ο θηλασμός με τις θυσίες. Το αντίθετο, πηγαίναμε διακοπές χωρίς να σκεφτόμαστε το πρωϊνό των παιδιών, αλλά ας μην πλατειάσω άλλο...

Αλλαγές στον τρόπο ζωής μας συμβαίνουν όπως και να'χει, είτε θηλάζει το μωρό είτε παίρνει ξένο. Αυτές οι αλλαγές σχετίζονται με την ύπαρξη του μωρού και όχι με τον θηλασμό. Μπορεί μια μανούλα που θηλάζει να παίρνει το μωρό μαζί της ή να βγάζει γάλα με το θήλαστρο και να κάνει τις δουλειές της εκτος σπιτιού.

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...μην ξεχνατε οτι περασαμε ενα καλοκαιρι γεματο καυσωνες, πού να κουβαλω με το αμαξι ενα μωρο λιγων μηνων σε κακιστους,γεματο στροφες δρομους και με χωματοδρομο...οσο για τα θηλαστρα...πειραζει που δεν μπηκα σε αυτη τη διαδικασια; Και ουτε θελω να μπω...για μενα ο θηλασμος σημαινει θυσιες, ειναι απο μονη της μια ιδιαιτερη διαδικασια και εξυπακουεται οτι η ζωη αλλαζει για ενα διαστημα...ομως για μενα αξιζει και δεν απολογουμαι για αυτο!Αν μπορειτε να αντλειτε γαλα και να το δινουν αλλοι, καλα κανετε,αλλα μη μιλατε σαν να ειναι υποχρεωτικο να το κανουν ολες.

...

Και σε παρακαλώ πες μου, πού λέει η ψυχολογία ότι τα παιδιά που δεν θήλασαν γίνονται ανισόρροπα ή αποκτούν συμπλέγματα;

Τετοιο πραγμα επισης δεν εγραψα! Αλλα στο πρωτο εξαμηνο οπως λες , διδαχτηκαμε στα πλαισια της ψυχολογιας και τα συναισθηματικα οφελη του μητρικου θηλασμου!Φυσικα οι ταλιμπανισμοι ειναι γελοιοι,αλλα ας μην αρνιομαστε οτι οφελη υπαρχουν.

Μια συμβουλη στη θεματοθετρια:επειδη και γω μεχρι πριν λιγο καιρο ημουν μελος στην περιφημη ομαδα του facebook, σε καταλαβαινω...θηλασε το παιδακι σου και να το ευχαριστηθεις, ναι, να νιωθεις καλα για αυτο που κανεις και αξιζει...αλλα κοπελα μου, βγες απο κει μεσα γιατι τα συγκεκριμενα ατομα εχουν τη συμπεριφορα των ταλιμπαν και στο τελος κακο θα σου κανουν και οχι καλο...μου πηρε και μενα λιγο καιρο να το καταλαβω και μαλιστα την εχω προτεινει την ομαδα και σε αυτο το φορουμ...γραφονται ομως τετοιες γελοιοτητες εκει μεσα και πολλα αντικρουομενα πραγματα που πιο πολυ θα σε μπερδεψουν παρα καλο θα σου κανουν...να θυμασαι ενα πραγμα:κανω ο,τι καλυτερο ΜΠΟΡΩ για το παιδι μου ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΣΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ.Και αν με ρωτησεις πως τα εβγαλα ολα αυτα τα -οντως αυθαιρετα-συμπερασματα, ειναι επειδη αυτα που γραφεις τα εχω διαβασει πολλακις εκει μεσα.Να σου ζησει το μωρο σου και ειλικρινα οσα γραφω δεν τα γραφω με καμια διαθεση ειρωνιας...

Όλες επικαλείστε τις προσωπικές σας επιλογές. Εγώ έθεσα άλλο ζήτημα: την κοινωνική διάσταση του μη θηλασμού. Οδηγούμαστε μεθοδευμένα από τον φυσιολογικό -εδώ και χιλιάδες χρόνια -τρόπο διατροφής των μωρών, στον μη φυσιολογικό τρόπο διατροφής που παρασκευάζεται και προωθείται από ένα κύκλωμα με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και για να το καταφέρει αυτό κάνει ανελέητη, πολυέξοδη και ασταμάτητη διαφήμιση (και συχνά διαστρέβλωση της πραγματικότητας). Αυτό φυσικά γίνεται για να δέχονται ευκολότερα και οι μητέρες και η κοινωνία γενικότερα τον μη θηλασμό και έτσι να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Ακόμα και αυτές οι προσωπικές επιλογές που αναφέρετε, πιθανόν να μην είναι καθόλου προσωπικές, αλλά επιρροή από τα άτομα του κυκλώματος ή άλλων ατόμων (συγγενών,φίλων) των οποίων οι απόψεις περί θηλασμού έχουν διαμορφωθεί από γαλακτοβιομηχανίες και επίορκους γιατρούς και μαίες που ξεπουλιούνται για ένα καφεδάκι στο κυλικείο (όπως πολύ απλά το έθεσε η Αγλαΐα - ποστ #258 http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19524&page=6 ) και δίνουν ξένο γάλα και όταν δεν είναι καθόλου απαραίτητο (το συνηθέστερο σενάριο).

Διαφημίσεις

Μπεμπούλα, οι συνέπειες αυτής της αλλαγής θα είναι ίσως μια νέα γενιά με λίγο χειρότερη υγεία. (αν και η χειρότερη υγεία θα κριθεί πολύ πολύ περισσότερο από άλλους παράγοντες στην πορεία της ζωής του κάθε ατόμου). Δε θα έχει όμως συνέπεια μια νέα γενιά με χειρότερη συναισθηματική υγεία. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες σκόρπιες έρευνες που να δείχνουν συσχέτιση του θηλασμού με καλή ψυχική υγεία στη μετέπειτα ζωή. Όπως είπε κάποια εδώ, για οτιδήποτε σχεδόν υπάρχει και μια έρευνα που το υποστηρίζει. Στα περισσότερα θέματα σε όλες τις επιστήμες υπάρχουν έρευνες με αντικρουόμενα αποτελέσματα. Για να βγεί ένα συμπέρασμα γενικά αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα και να υιοθετηθει από δημόσιους φορείς υγείας πρέπει να γίνουν μετααναλύσεις που συγκεντρώνουν πολλές έρευνες μαζί και βλέπουν "που γέρνει η ζυγαριά". Από όσα ξέρω κανενας δημόσιος φορέας υγείας δεν περιλαμβάνει στα οφέλη του θηλασμού την καλύτερη συναισθηματική υγεία στη μετέπειτα ζωή.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

το να λεει καποια οτι ειμαι ηλιθια και με κοροιδευει ο παιδιατρος....

Καλή μου, δεν χρησιμοποίησα ποτέ την λέξη "ηλίθια". Δεν είναι ωραίο να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μου, ειδικά από τη στιγμή που δεν στρέφομαι εναντίον των μητέρων, αλλά των ανθρώπων και των φορέων που τις υπονομεύουν και τις εκμεταλλεύονται.

Το ότι οι παιδίατροι υπονομεύουν σκόπιμα τις μητέρες για να μη θηλάσουν είναι γνωστό.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42236&highlight=%F8%F5%F7%EF%EB%EF%E3%E9%E1&page=4

Dimitrali, θα μείνω κυρίως σε αυτό που τόνισες, συμπληρώνοντας ότι τις περισσότερες φορές οι μητέρες παραπλανούνται από τους ειδικούς. Δηλαδή οι υποτιθέμενα ειδικοί (μαίες και παιδίατροι κυρίως αλλά και οι γυναικολόγοι) δίνουν συμβουλές στη μητέρα που είναι συνταγές αποτυχίας. Η μητέρα τις ακολουθεί με ευλάβια γιατί θέλει να θηλάσει και γιατί εμπιστεύεται όλους αυτούς τους ειδικούς. Οι πιθανότητες να τα καταφέρει είναι μόνο κατά λάθος και είναι λιγότερο από 5%.

Στο τέλος καταλήγει να πιστεύει ότι η ίδια είναι ανεπαρκής, ότι η ίδια δεν έχει αρκετό γάλα, ότι η ίδια φταίει που δεν μπορεί να θηλάσει. Οι ειδικοί την έχουν πείσει τόσο πολύ, που διαδίδει και η ίδια την παραπληροφόρηση (τόσο τις λάθος συμβουλές που πήρε όσο και το ότι είναι πολύ πιθανό να αποτύχει μια μητέρα).

Έτσι η αποτυχία διαδίδεται και χωρίς τη βοήθεια των ειδικών.:?

Έχω υποστηρίξει πολλές μητέρες που δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να το ψάχνουν και στο 2ο και στο 3ο παιδί τους (you know!) και εκ των υστέρων κατάλαβαν ότι είχαν δίκιο που το έψαχναν, είχαν δίκιο που άφησαν έστω ένα μικρό περιθώρειο αμφιβολίας και δεν πείσθηκαν 100% από την παραπλάνηση των "ειδικών".

Δυστυχώς όμως οι περισσότερες παρασύρονται από αυτή την παραπληροφόρηση, την υποστηρίζουν και τη διαδίδουν.:?

Γιατι σας ενοχλεί η επισήμανση του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα; :-(

Μιας και θέτεις την κοινωνική διάσταση του "μη θηλασμού", θα μου επιτρέψεις να καταχραστώ το χώρο σου και να θέσω την κοινωνική διάσταση της (μεθοδευμένης) συνομωσιολογίας;

Κάποιοι δοκιμάζουν να τα δείχνουν όλα σα μια μεγάλη πλεκτάνη ενάντια στο θηλασμό και στην ανθρωπότητα. Ανάγεται σε "επιστήμη". Φορτώνεται με ενοχές, είτε το ίδιο το άτομο, είτε ο περίγυρος. Χωρίζονται σε στρατόπεδα. Σηκώνονται σημαίες, οι μεν με ένα βυζί και οι δε με ένα μπουκάλι. Κι αρχίζει ο πόλεμος για το ποιος είναι καλύτερος. Για να βγουν τα μαχαίρια, οι αιχμές, τα δηλητήρια, οι σπόντες, τα αισθήματα και συμπλέγματα ανωτερότητας/κατωτερότητας και όλο αυτό το ... τζέρτζελο.

Γιατί;

Θήλασα, ναι. Αλλά δεν το κάνω περισσότερο θέμα απ' όσο θα έκανα την πάνα του μωρού που βράχηκε. Ούτε το θεωρώ κάτι απίστευτο και φοβερό. Είναι το ίδιο με το αν κοιμήθηκε σήμερα στην ώρα του το μωρό ή είναι ανήσυχο. Διαφωνώ κάθετα με παλικαρισμούς, ερευνητικές αναφορές, υποδείξεις και μάχες υπεροχής. Εκτός αν ο στόχος είναι να φανούμε καλύτεροι. Είναι;

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Το ότι οι παιδίατροι υπονομεύουν σκόπιμα τις μητέρες για να μη θηλάσουν είναι γνωστό.

Αν το πιστεύεις αυτό, κάνε τους μήνυση.

Η υπονόμευση της παιδιατρικής ειδικότητας ελλοχεύει πολλους και σοβαρούς κινδύνους. Και το λες, γενικεύοντας, κάτι που το καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο.

Διαφημίσεις

Μπορείς να μας το εξηγήσεις αυτό; Δηλαδή τι σου προσφέρει εσένα ο θηλασμος;

(Συγνωμη που δεν απαντησα εχτες αλλα ηταν πολυ περασμενη η ωρα.)

Θα μιλησω αποκλειστικα για τον εαυτο μου (ουτως ή αλλως αποκλειεται με αυτα που θα πω να ταυτιστει καποια κοπελα μαζι μου!) :

α)οπως ειπαν και τα κοριτσια για τις ορμονες επειδη ποτε δεν ειχα ανεπτυγμενο το μητρικο ενστικτο, να θελω να κανω παιδια κτλ, φοβομουν για το πως θα νιωσω για το παιδι και ηθελα τη βοηθεια της οξυτοκινης(αληθεια μιλαω σοβαρα!) που ειναι λενε η ορμονη της αγαπης.

β)λογοι κοινωνικοι: ειχα παντα το στερεοτυπο οτι οι μαμαδες θηλαζουν τα μωρακια (το οποιο επικρατουσε του στερεοτυπου του μωρου με το μπιμπερο/πως εγινε αυτο δε ξερω...)

γ)λογοι ψυχολογικοι: νιωθω οτι δινω στο παιδι μου οτι εχω απο τον εαυτο μου (ουτως ή αλλως μεχρι να μεγαλωσει θα μου πιει και το αιμα)

δ)ειμαι ανθρωπος που θελω να τα κανω ολα μονη μου (φτιαχνω απο φαι μεχρι βρυσες) και αφου μπορω να θρεψω το παιδι μου μονη μου δεν θα ζητουσα τη βοηθεια της "Γιωτης"...

ε)λατρευω τη φυση (αγαπημενος ηρωας ο Ροβινσωνας Κρουσσος...) ηθελα να ειχα γεννησει τελειως φυσικα (ευχομουν λογω κρισης να τελειωσουν τα φαρμακα απο το νοσοκομειο για να μη μου βαλουν ουτε ορο, ουτε τεχνητους πονους, ουτε επισκληριδιο... ή να μην προλαβω να παω στο νοσοκομειο και να γεννησω μονη μου στο σπιτι ή σε ενα χωραφι/φαντασου τι μυαλα κουβαλαω), ως εκ τουτου προτιμω και το θηλασμο απο το γαλα σκονη οπως προτιμω να παιρνω το μωρο αγκαλια απο το να το βαζω στο καροτσι

στ)μ'αρεσει που εχω τη δικη μου παραγωγη γαλακτος με τον ιδιο τροπο που μου αρεσει να καλλιεργω τις δικες μου πατατες(παιδια μη γελατε!το ξερω οτι σκεφτομαι λιγο περιεργα) νιωθω οτι κανω κατι δημιουργικο

ζ)με κανει να νιωθω χρησιμη κι οτι εχω συγκεκριμενο ρολο στη ζωη του μωρου μου

η)με κανει να νιωθω αναντικαταστατη εφοσον κανενας αλλος δεν μπορει να το θηλασει εκτος απο μενα

θ)λογοι οικονομικοι: ειμαι τσιγκουνα και δεν θελω να αγοραζω κατι που μπορω να εχω τσαμπα

ι)λογοι πρακτικοι: δεν μπορω να εχω πολλα πραγματα κι ετσι δεν μου αρεσει που το γαλα σκονη συνοδευεται απο ενα σωρο αξεσουαρ (πεντακοσια μπιμπερο, αποστειρωτες, υγρα αποστειρωσης, κουτια, βουρτσες κτλ), ενω για το θηλασμο εχω μονο δυο σουτιεν θηλασμου και τα επιθεματα. Επισης, για να καταλαβετε, δεν θελω να εχω πολλα παιχνιδια, ρουχα και λοιπα αξεσουαρ για το μωρο.

ια)λογοι υγειας: κανει καλο στο μωρο

και πειτε μου τωρα αν θηλαζω για το μωρο ή για μενα

(κι αν εμενα θα μου ταιριαζε περισσοτερο να θηλαζω ή να δινω γαλα σκονη)

ΥΓ

Παρακαλω να διαβασετε το θεμα με την αντιστοιχη ελαφροτητα, δεν περιεχει ειρωνεια αλλα αυτοσαρκασμο. Και ισως βοηθησει να στραφει η συζητηση αυτη τη φορα στον θηλασμο απο την οπτικη της μητερας κι οχι του μωρου

ΥΓ 2

Ελπιζω να μη φαω ξυλο οπως τα λεω

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

χαχαχ λοιπόν Μπουρμπουρ1 εγώ ταυτίζομαι μαζί σου σχεδόν σε όλα (εκτός από το ε) αν και η αλήθεια είναι ότι θα τα κατέτασσα με διαφορετική σειρά (το ια πρώτο)

jv42p3.png

DfUyp2.png

η)με κανει να νιωθω αναντικαταστατη εφοσον κανενας αλλος δεν μπορει να το θηλασει εκτος απο μενα

Για να το επεκτεινω, τωρα που το σκεφτομαι, μου δινει υπεροχη εναντι τριτων (μπαμπα,παππουδων,γιαγιαδων) πανω στο παιδι αλλα και υπεροχη πανω στο ιδιο το παιδι οποτε υποσυνειδητα(μια που αναφεραμε και τον Φρουντ) εχω ενα ειδος εξουσιας μεσα στην οικογενεια.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Αλλα στο πρωτο εξαμηνο οπως λες , διδαχτηκαμε στα πλαισια της ψυχολογιας και τα συναισθηματικα οφελη του μητρικου θηλασμου!

Σε ποια σχολή;

Φυσικα οι ταλιμπανισμοι ειναι γελοιοι,αλλα ας μην αρνιομαστε οτι οφελη υπαρχουν.

Δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν οφέλη στο θηλασμό, απλά όχι αυτά που διακυρήσσει η θεματοθέτρια (προστασία από συμπλέγματα και ελλείψεις, εξισορρόπηση προσωπικότητας, μια αρμονική κοινωνία, ένα καλύτερο αύριο κ.λπ.).

Διαφημίσεις

Για να το επεκτεινω, τωρα που το σκεφτομαι, μου δινει υπεροχη εναντι τριτων (μπαμπα,παππουδων,γιαγιαδων) πανω στο παιδι αλλα και υπεροχη πανω στο ιδιο το παιδι οποτε υποσυνειδητα(μια που αναφεραμε και τον Φρουντ) εχω ενα ειδος εξουσιας μεσα στην οικογενεια.

Να προσέξεις πολύ τις ισορροπίες μέσα στην οικογένεια όταν σταματήσεις τον θηλασμό. Εντελώς φιλικά στο λέω αυτό.

Θα μιλησω αποκλειστικα για τον εαυτο μου (ουτως ή αλλως αποκλειεται με αυτα που θα πω να ταυτιστει καποια κοπελα μαζι μου!) :

α)οπως ειπαν και τα κοριτσια για τις ορμονες επειδη ποτε δεν ειχα ανεπτυγμενο το μητρικο ενστικτο, να θελω να κανω παιδια κτλ, φοβομουν για το πως θα νιωσω για το παιδι και ηθελα τη βοηθεια της οξυτοκινης(αληθεια μιλαω σοβαρα!) που ειναι λενε η ορμονη της αγαπης.

β)λογοι κοινωνικοι: ειχα παντα το στερεοτυπο οτι οι μαμαδες θηλαζουν τα μωρακια (το οποιο επικρατουσε του στερεοτυπου του μωρου με το μπιμπερο/πως εγινε αυτο δε ξερω...)

γ)λογοι ψυχολογικοι: νιωθω οτι δινω στο παιδι μου οτι εχω απο τον εαυτο μου (ουτως ή αλλως μεχρι να μεγαλωσει θα μου πιει και το αιμα)

δ)ειμαι ανθρωπος που θελω να τα κανω ολα μονη μου (φτιαχνω απο φαι μεχρι βρυσες) και αφου μπορω να θρεψω το παιδι μου μονη μου δεν θα ζητουσα τη βοηθεια της "Γιωτης"...

ε)λατρευω τη φυση (αγαπημενος ηρωας ο Ροβινσωνας Κρουσσος...) ηθελα να ειχα γεννησει τελειως φυσικα (ευχομουν λογω κρισης να τελειωσουν τα φαρμακα απο το νοσοκομειο για να μη μου βαλουν ουτε ορο, ουτε τεχνητους πονους, ουτε επισκληριδιο... ή να μην προλαβω να παω στο νοσοκομειο και να γεννησω μονη μου στο σπιτι ή σε ενα χωραφι/φαντασου τι μυαλα κουβαλαω), ως εκ τουτου προτιμω και το θηλασμο απο το γαλα σκονη οπως προτιμω να παιρνω το μωρο αγκαλια απο το να το βαζω στο καροτσι

στ)μ'αρεσει που εχω τη δικη μου παραγωγη γαλακτος με τον ιδιο τροπο που μου αρεσει να καλλιεργω τις δικες μου πατατες(παιδια μη γελατε!το ξερω οτι σκεφτομαι λιγο περιεργα) νιωθω οτι κανω κατι δημιουργικο

ζ)με κανει να νιωθω χρησιμη κι οτι εχω συγκεκριμενο ρολο στη ζωη του μωρου μου

θ)λογοι οικονομικοι: ειμαι τσιγκουνα και δεν θελω να αγοραζω κατι που μπορω να εχω τσαμπα

ι)λογοι πρακτικοι: δεν μπορω να εχω πολλα πραγματα κι ετσι δεν μου αρεσει που το γαλα σκονη συνοδευεται απο ενα σωρο αξεσουαρ (πεντακοσια μπιμπερο, αποστειρωτες, υγρα αποστειρωσης, κουτια, βουρτσες κτλ), ενω για το θηλασμο εχω μονο δυο σουτιεν θηλασμου και τα επιθεματα. Επισης, για να καταλαβετε, δεν θελω να εχω πολλα παιχνιδια, ρουχα και λοιπα αξεσουαρ για το μωρο.

ια)λογοι υγειας: κανει καλο στο μωρο

και πειτε μου τωρα αν θηλαζω για το μωρο ή για μενα

(κι αν εμενα θα μου ταιριαζε περισσοτερο να θηλαζω ή να δινω γαλα σκονη)

ΥΓ

Παρακαλω να διαβασετε το θεμα με την αντιστοιχη ελαφροτητα, δεν περιεχει ειρωνεια αλλα αυτοσαρκασμο. Και ισως βοηθησει να στραφει η συζητηση αυτη τη φορα στον θηλασμο απο την οπτικη της μητερας κι οχι του μωρου

ΥΓ 2

Ελπιζω να μη φαω ξυλο οπως τα λεω

έτσι βρε κορίτσια, μιλήστε λιγάκι ειλικρινά κι όχι με στερεότυπα και ταμπού!!!!!!!!!!!!!! Με βρίσκεις σύμφωνη σε πολλά, αλλά πάνω από όλα μου αρέσει η ειλικρίνεια του μηνύματός σου. Δεν κατάλαβα γιατί ο θηλασμός δεν πρέπει να ενέχει ευχαρίστηση (ποικίλη ευχαρίστηση) για την μητέρα? Είμαστε λιγότερο μητέρες όταν δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα με την εικόνα μητέρα= θυσία? Προσωπικά, αν δεν έπαιρνα ευχαρίστηση με διάφορους τρόπους συνειδητούς και μη συνειδητούς ( υπάρχει και αυτό και μην το υποτιμούμε) δεν νομίζω πως θα τα κατάφερνα εως τώρα.

Πόσοι παιδίατροι στην Ελλάδα υποστηρίζουν τον θηλασμό(και έχουν τις γνώσεις να το κάνουν);

Να σου πω. Εγώ θήλασα κυρίως με προτροπή του παιδιάτρου μας. Και καθότι έχουμε δει 2-3 άλλους παιδίατρους ως τώρα εκτός από αυτόν που μας παρακολουθεί, μπορώ να πω ότι όλους τους έχω βρει αρκούντως υποστηρικτικούς του θηλασμού. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι οι παιδίατροι στην Ελλάδα δεν υποστηρίζουν το θηλασμό. Δεν έχω ακούσει έστω έναν παιδίατρο που να είπε "μην θηλάσεις, κάνει κακό, να δώσεις φόρμουλα που είναι καλύτερη για τα μωρά" (μιλάμε για υγειή τελειόμηνα μωρά και μαμάδες που είναι σε θέση να θηλάσουν, προφανώς αν αυτά δεν ισχύουν, ο παιδίατρος θα συμβουλεύσει ανάλογα).

Γενικότερα όμως δεν θεωρώ ότι η δουλειά των παιδίατρων είναι να δίνουν συμβουλές για το θηλασμό. Αυτή είναι δουλειά των μαιών και των συμβούλων θηλασμού.

Κατ' αναλογία, δουλειά των μαιών και των συμβούλων θηλασμού δεν είναι να παριστάνουν τους παιδίατρους. Ο καθένας στην ειδικότητά του.

Και στην Αγγλία που μένω το ίδιο συμβαίνει. Ποτέ δεν θα έρθει παιδίατρος ή γιατρός γενικότερα να σε συμβουλέψει πώς να θηλάσεις. Το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι μαίες. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια χώρα στον κόσμο όπου η ειδικότητα του παιδίατρου συμπεριλαμβάνει την ειδικότητα του συμβούλου θηλασμού. Θα μου φαινόταν πολύ παράξενο αν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Θα συμφωνήσω και εγώ μ'αυτό!!!Η πιο υπέροχη στιγμή μέσα στην ημέρα ήταν όταν ξυπνούσε το πρωί η μπέμπα μου και με έψαχνε για να θηλάσει!!

Θέλω να κάνω μια ερώτηση προς τις μανούλες που θηλάζουν.Αφού θεωρείτε και λέτε ότι ο θηλασμός είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό,η τροφή του παιδιού,γιατί κάποιες νομίζουν ότι είναι ηρωίδες επειδή θηλάζουν??Σαν να περιμένετε επιβράβευση γι'αυτό που κάνετε...και οπότε συναντήσετε κάποια που δεν θηλάζει η έχει αντίθετη άποψη από σας πεφτετε με τα μούτρα να κατηγορείτε και κρίνετε.Από κάποια ποστ που διάβασα έτσι όπως τα γράφετε έβγαλα το συμπέρασμα ότι το παιδί μου θα βγει προβληματικό,με ψυχολογικά προβλήματα και πολλά χειρότερα επειδή δεν θηλασε όσο έπρεπε...Και εγώ υποστηρίζω τον θηλασμό αλλά δεν έκατσα να αλλάξω την γνώμη του άλλου επειδή δεν συμφωνεί μαζί μου.

aRjHp3.pngiD6Np3.png

little monkey αν ζητήσεις συμβουλή από τον Άγγλο παιδίατρο για το θηλασμό, θα σου δώσει όμως; Κι αν ναι θα είναι έγκυρη ή μπαρούφα; (π.χ. το μωρό κλαίει γιατί πεινάει. Θηλάζεις πολύ συχνά κι έχει πάθει υπερκόπωση το στήθος.)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Και καθότι έχουμε δει 2-3 άλλους παιδίατρους ως τώρα εκτός από αυτόν που μας παρακολουθεί, μπορώ να πω ότι όλους τους έχω βρει αρκούντως υποστηρικτικούς του θηλασμού.

Yποστηρικτικούς στη θεωρία; Το φόρουμ είναι γεμάτο με εκατοντάδες ιστορίες για παιδιάτρους που υπονομεύανε τις μητέρες στο θέμα του θηλασμού. Κάνε έναν κόπο να διαβάσεις κάποια θέματα στην ενότητα Θηλασμός, όπως αυτό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21665

Οι περισσότεροι παιδίατροι, δυστυχώς, σε σαμποτάρουν είτε από συμφέρον είτε από άγνοια. Σου δίνουν συμβουλές που ανήκουν στο εγχειρίδιο «Πώς να αποθηλάσετε σε 10 απλά βήματα». Αν οι συμβουλές θηλασμού δεν είναι στο γνωστικό τους πεδίο, καλύτερα να μη μιλάνε καθόλου για τον θηλασμό για να μην παραπλανούν τις μητέρες. Άλλαξα 2 παιδίατρους και θα είχα αποθηλάσει αν άκουγα αυτά που λέγανε.

Ειδικά η είσοδος στις στερεές τροφές…δράμα!!!! Είναι όχι απλά άσχετοι, αλλά και επικίνδυνοι, καθώς δίνουν συμβουλές τύπου να μη θηλάζεις τη νύχτα (ενώ φυσικά το παιδάκι έχει ανάγκη να θηλάσει νύχτα, για αυτό ξυπνάει), θηλασμός πρωί-βράδυ και ενδιάμεσα στερεές τροφές, έτσι στην ψύχρα!!Εντελώς απότομα. Να πάθεις και καμιά μαστίτιδα ως δώρο. Συστήνουν Φαριν λακτέ, ρυζάλευρο, μπισκότα, και άλλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τα οποία όχι μόνο δεν προσφέρουν θρεπτικά συστατικά στο παιδί, αλλά περιέχουν ζάχαρη, συντηρητικά, αγελαδινό γάλα και ουσίες επικίνδυνες για τα μωρά μας. Οδηγίες που καμμία σχέση δεν έχουν με τις οδηγίες των επίσημων φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Tώρα προφανώς θα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά αν δούμε πόσες μητέρες προσπαθούν να θηλάσουν και δεν τα καταφέρνουν, είναι λογικό να σκεφτούμε το μερίδιο ευθύνης των παιδιάτρων και των μαιων (γιατί φυσικά η υπονόμευση ξεκινάει απο το μαιευτήριο). :evil:

Yποστηρικτικούς στη θεωρία; Το φόρουμ είναι γεμάτο με εκατοντάδες ιστορίες για παιδιάτρους που υπονομεύανε τις μητέρες στο θέμα του θηλασμού. Κάνε έναν κόπο να διαβάσεις κάποια θέματα στην ενότητα Θηλασμός, όπως αυτό

Οι περισσότεροι παιδίατροι, δυστυχώς, σε σαμποτάρουν είτε από συμφέρον είτε από άγνοια. Σου δίνουν συμβουλές που ανήκουν στο εγχειρίδιο «Πώς να αποθηλάσετε σε 10 απλά βήματα». Αν οι συμβουλές θηλασμού δεν είναι στο γνωστικό τους πεδίο, καλύτερα να μη μιλάνε καθόλου για τον θηλασμό για να μην παραπλανούν τις μητέρες. Άλλαξα 2 παιδίατρους και θα είχα αποθηλάσει αν άκουγα αυτά που λέγανε.

Ειδικά η είσοδος στις στερεές τροφές…δράμα!!!! Είναι όχι απλά άσχετοι, αλλά και επικίνδυνοι, καθώς δίνουν συμβουλές τύπου να μη θηλάζεις τη νύχτα (ενώ φυσικά το παιδάκι έχει ανάγκη να θηλάσει νύχτα, για αυτό ξυπνάει), θηλασμός πρωί-βράδυ και ενδιάμεσα στερεές τροφές, έτσι στην ψύχρα!!Εντελώς απότομα. Να πάθεις και καμιά μαστίτιδα ως δώρο. Συστήνουν Φαριν λακτέ, ρυζάλευρο, μπισκότα, και άλλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τα οποία όχι μόνο δεν προσφέρουν θρεπτικά συστατικά στο παιδί, αλλά περιέχουν ζάχαρη, συντηρητικά, αγελαδινό γάλα και ουσίες επικίνδυνες για τα μωρά μας. Οδηγίες που καμμία σχέση δεν έχουν με τις οδηγίες των επίσημων φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Tώρα προφανώς θα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά αν δούμε πόσες μητέρες προσπαθούν να θηλάσουν και δεν τα καταφέρνουν, είναι λογικό να σκεφτούμε το μερίδιο ευθύνης των παιδιάτρων και των μαιων (γιατί φυσικά η υπονόμευση ξεκινάει απο το μαιευτήριο). :evil:

τωρα το γυριζεις το πραγμα. ολα τα ειρωνικα σχολια ειχαν να κανουν με αυτα που εγραφες για το μελλον της χωρας χωρις θηλασμο κτλ.

τωρα λες για τους παιδιατρους.η αντιθεση η δικη μου τουλαχιστον στο πρωτο ποστ ηταν σε οσα ελεγες για την ψυχικη υγεια των παιδιων που δεν θηλαζουν κ οχι στο αν υπονομευεται ο θηλασμος στην ελλαδα. αυτο ειναι αλλο κομματι.

εμενα προσωπικα, με βοηθησαν κ στο μαιευτηριο αλλα κ η παιδιατρος μου. οταν μαλιστα καποια στιγμη στις 20 μερες την πηρα τηλ ,εντελως σαλταρισμενη, κ την ρωτησα πως να αποθηλασω, μονο που δεν με εβρισε. μου ειπε να κανω υπομονη κ οτι ειναι κριμα να σταματησω να θηλαζω κτλ κτλ.! κ επισης ποτε δεν μου προτεινε καποια μαρκα σκονης.

τελος, μου αρεσε πολυ το ποστ της μπουρμπουρ, ηταν πολυ ειλικρινες. εγω ειμαι το αλλο ακρο ακριβως, δεν θηλασα πολυ καιρο, αλλα ο θηλασμος δεν μου προσεφερε απολυτως τιποτα συναισθηματικα. κανενα παραπανω δεσιμο με το μωρο, κ ποτε δεν ενιωσα κομπλεξ απεναντι σε γαιγιαδες κτλ, εννοειται οτι εγω μεγαλωνω το μωρο μου κ δεν χρειαζεται να το θηλαζω για να καταλαβει οτι ειμαι η μαμα του κ να με ξεχωριζει απο τους υπολοιπους!!

υγ. το μοναδικο ισως που ενιωθα οσο θηλαζα ηταν απιστευτος εκνευρισμος κ μια ανεξηγητη θλιψη:-(. ολα περασαν μολις αποθηλασα.

καλα μην λεμε τωρα οτι οι παιδιατροι, οι περισσοτεροι ξερουν απο θηλασμο και τον στηριζουν γιατι θα τρελλαθω! οι περισσοτεροι σου δινουν συμβουλες αποθηλασμου, εσκεμμενα η οχι δεν ξερω αλλα ετσι ειναι

οι μαιες πεφτουν πιο μεσα στο θεμα θηλασμος αποκλειστικος η φυσικος αποθηλασμος

κατι με το οποιο φρικαρα φιλεναδα ειναι που ειπες οτι με τον θηλασμο νιωθεις ενα ειδος υπεροχης εναντι σε τριτους γιαγιαδες μπαμπαδες κλπ αλλα και στο ιδιο το παιδι,,,δεν εχω φρικαρει με τιποτα περισσοτερο παρα με αυτο,,,,ουτε το πρωτο σου ποστ με φρικαρε, ουτε ηθελα να σε ειρωνευτω ουτε τιποτε

αλλα αυτο με αφηνει αφωνη!

δηλαδη η αναγκη για υπεροχη στους αλλους και στο παιδι σου μεσω του θηλασμου ειναι υγιες? η εννοια υπεροχη εναντι στο παιδι μου ειναι κατι καλο? δεν μπορω να φανταστω τι εννοεις αλλα ως αρχικη διατυπωση μου φαινεται τοσο αρνητικη και υποτιμητικη και προβληματικη,,,,δεν μπορει να σε ενδιαφερει η συναισθηματικη υγεια ενος παιδιου οταν το αντιμετωπιζεις ως ενα πραγμα στο οποιο εσυ ως παντοδυναμο θυληκο θελεις να υπερεχεις,,,,,μια τετοια μανα θα την σκοτωνα ευχαριστως κι ας μου εδινε βυζι,,,προτιμω αυτη με το μπουκαλι που νοιωθει οτι κανει απλα ο,τι καλυτερο μπορει χωρις συμπλεγματα παντοδυναμιας

τελος δεν λες πραγματα που δεν τα εχουμε σκεφτει, δεν τα εχουμε νοιωσει

αλλα οι λογοι και ο τροπος που τα στηριζεις δεν ξερω αν υποστηριζουν αυτο που θες τελικα την ψυχικη υγεια των μωρων δηλαδη

little monkey αν ζητήσεις συμβουλή από τον Άγγλο παιδίατρο για το θηλασμό, θα σου δώσει όμως; Κι αν ναι θα είναι έγκυρη ή μπαρούφα; (π.χ. το μωρό κλαίει γιατί πεινάει. Θηλάζεις πολύ συχνά κι έχει πάθει υπερκόπωση το στήθος.)

Δεν θα ασχοληθεί καν. Στην Αγγλία παιδίατρο βλέπεις μόνο για τις σοβαρές παθήσεις (π.χ. επιπλοκές ιλαράς) μέσα σε νοσοκομειακό πλαίσιο, δεν υπάρχει πρόσβαση σε παιδίατρο για να του κάνεις ερωτήσεις περί θηλασμού. Και σε ιδιώτη παιδίατρο να πας, που κανέναν δεν ξέρω να το έχει κάνει καθότι το κόστος είναι απλησίαστο για τους περισσότερους, πάλι θα σε παραπέμψει σε μαία ή σύμβουλο θηλασμού. Το οποίο είναι και το σωστότερο.

Εμένα ο παιδίατρος με υποστήριξε στην πράξη και οι συμβουλές του ήταν σωστές. Δεν χρειάστηκα όμως λεπτομερή υποστήριξη, οπότε δεν μπορώ να κρίνω αν θα μπορούσε να μου βρει λύση σε πολύπλοκα προβλήματα θηλασμού. Τώρα για το τι γίνεται γενικά δεν γνωρίζω. Αλλά όπως είπα και παραπάνω, δεν θα περίμενα να γνωρίζει ο παιδίατρος λεπτομέριες περί θηλασμού, αυτό είναι δουλειά της μαίας.

Το φόρουμ είναι γεμάτο από λανθασμένες ιατρικές απόψεις τις οποίες εκφράζουν ελεύθερα άτομα που δεν έχουν περάσει ούτε απέξω από την ιατρική σχολή. Και λοιπόν;;; Όποιος απευθύνεται σε μαία ή σύμβουλο θηλασμού για ιατρική γνώμη, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται αν αυτό που ακούει είναι μπούρδα. Κατ' αναλογία, όποια μανούλα θέλει σοβαρές συμβουλές για το πώς να θηλάσει, καλό θα ήταν να μην απευθυνθεί σε παιδίατρο. Έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...