Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H θλιβερή ερώτηση

Μπεμπούλα10

Recommended Posts

οσο για αυτο που λες οτι στην ελλαδα θελουμε να θηλαζουμε περισσοτερο για να εχουμε ιδιατερη μεταχειριση σττον εργασιακο χωρο ,,,τι να πω! δεν εχω διαβασει κατι τοσο προσβλητικο τελευταια οσο αυτο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 258
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τι εννοείς????

αυτο εννοω.....

τα bold .....

Να πω επίσης ότι οι οδηγίες του ΠΟΥ είναι για όλο τον κόσμο, ακόμα και μέρη όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ή καθαρό τρεχούμενο νερό. Συνεπώς όταν λέει να θηλάζουν τα παιδιά δύο χρόνια ή περισσότερο δεν εννοεί ότι θα πάθουν κάτι αυτά που πίνουν σκόνη στην Ελλάδα, αλλά ότι είναι καλύτερα, σε μέρη όπου δεν υπάρχουν αποστειρωτές ή καθαρό νερό ή ενημέρωση για τη σωστή παρασκευή φόρμουλας, οι μανούλες να θηλάζουν για να αποφεύγονται τα παρελκόμενα της κακής υγιεινής και γενικότερα της παραπληροφόρησης. Γιατί νομίζετε π.χ. ότι τα δοσομετρικά κουταλάκια στα γάλατα σκόνη έχουν τρυπούλες από κάτω;

τωρα εμενα μου εμεινε η απορια.....

Για να μην κολλάει η σκόνη στον πάτο? (Υποθέτω..!!:-))

χαχαχα!!!καλη εξηγηση!!!!

αλλα εαν ειναι στεγνο το κουταλακι δεν κολλαει ετσι και αλλιως........:D

Τελικά ποιό είναι το θέμα του τόπικ; Γιατί έχουμε καταντήσει να συζητάμε περί ανέμων και υδάτων;

παντα ετσι δεν γινεται?:lol:

Μπορεί να μην κατάλαβες τι εννοούσα, οπότε θα παραβλέψω τον τόσο έντονο τρόπο που απάντησες.

Στην Ελλάδα είμαστε λίγο των άκρων και της υπερβολής και δεν μιλάω για το φόρουμ μόνο, αλλά και για την έξω ζωή.

Δεν δέχομαι ότι για να θηλάσει κάποια χρειάζεται από χίλιες μεριές στήριξη, πρέπει και να το επιθυμείς πολύ και όχι να λες θέλω στα λόγια και με την πρώτη ευκαιρία να δίνεις συμπλήρωμα και όχι το στήθος σου.

Πουθενά δεν είπα να σταματήσει η καμπάνια υπέρ του θηλασμού, επειδή αισθάνεται άσχημα η φίλη μου και δεν θα ήθελα να σταματήσει.

Την καμπάνια την χαλάνε αυτοί που είναι απόλυτοι και φανατικοί.

Υπάρχει φανατισμός αρκετός γύρω από αυτό το θέμα.

Προσωπικά θήλασα για 2 χρόνια αποκλειστικά και γύρισα στην εργασία μου στις 26 μέρες και πέρασα επίσης πολλά για να τα καταφέρω και όταν είχα ζητήσει επαγγελματική βοήθεια για να τα καταφέρω, είχα δεχτεί αρκετή πίεση για να μην δώσω καθόλου φόρμουλα, λες και η φόρμουλα είναι κάτι κακό.

Πάντως όποτε κάποια ανοίγει θέμα για τα οφέλη του θηλασμού, γίνεται ενας χαμός απο παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.Μα είναι δυνατόν?Ε, καλά και γω θήλασα και δε θεωρώ οτι έκανα κανένα κατόρθωμα.Και μπουκάλι έδωσα οταν γύρισα στη δουλεία.Σιγά τα λάχανα.Μπράβο σ'αυτές που θηλάζουν και μπράβο σ'αυτές που δίνουν σκόνη αν έχουν ευτυχισμένα μωράκια.Δηλαδή η αγάπη μετριέται απο το αν δίνεις απο το στήθος ή απο το μπουκάλι?

οσο για αυτο που λες οτι στην ελλαδα θελουμε να θηλαζουμε περισσοτερο για να εχουμε ιδιατερη μεταχειριση σττον εργασιακο χωρο ,,,τι να πω! δεν εχω διαβασει κατι τοσο προσβλητικο τελευταια οσο αυτο

Λυπάμαι που η νοημοσύνη σου φτάνει μέχρι εκεί και συμμετέχεις και δημόσια σε ένα φόρουμ και δεν έχεις μάθει να διαβάζεις και να κρίνεις.

Είναι αυτονόητο πως οι γυναίκες δεν θηλάζουν στην Ελλάδα όσο θα ήθελαν ή και καθόλου αφού τους στερούν τα δικαιώματά τους και δεν μπορούν να απολαύσουν μια άδεια μητρότητας που τους στερεί την ευκαιρία να θηλάζουν αποκλειστικά τους πρώτους 6 μήνες. Και ναι θα σήμαινε πολλά για αυτά τα δικαιώματα εαν βλέπαμε οτι το ποσοστό έχει ανέβει, θα σήμαινε ότι οι γυνάικες έχουν καλύτερες ευκαιρίες απέναντι στον θηλασμό.

Εσύ βέβαια αυτό δεν το κατάλαβες, μόνο την προσβολή είδες........:shock:

Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου, αλλά θα πρέπει να κοιτάξεις λίγο τα νεύρα σου.

Περαστικά σου!

Διαφημίσεις

Το ερώτημα σου έχει την ευνόητη απάντηση.

Ο θηλασμός είναι πολλά όμορφα πράγματα μαζί, αλλά δεν είναι κάποια μαγική συνταγή για να εκμηδενίζονται όλα τα αρνητικά από την ζωή ενός μωρού.

Στην Ελλάδα θα θέλαμε να θηλάζουν περισσότερο οι μανούλες, γιατί αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και πως εμείς οι γυναίκες θα είχαμε καλύτερη μεταχείριση από τον εργασιακό χώρο μας.

Τελευταία όμως έχω παρατηρήσει και πολύ με στενοχωρεί ότι αυτή η καμπάνια υπερ του θηλασμού έχει γεμίσει και αρκετές μανούλες με ενοχές επειδή δεν τα κατάφεραν και αισθάνονται άσχημα.

Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, τις τελευταίες μέρες παρηγορώ δική μου καλή μου φίλη με πρόωρο μωράκι (29 εβδομάδων γεννήθηκε) και πολλά δικά της θέματα και προσπαθώ να την πείσω ότι δεν πειράζει καθόλου που δεν θηλάζει, γιατί η ίδια φοβάται πως το μωρό της δεν θα δεθεί μαζί της.

Στην Ελλάδα τον έχουμε θεοποιήσει στις μέρες μας τον θηλασμό, επειδή παλιότερα γενικά θηλάζανε πολύ λίγο και τώρα που έχει αυξηθεί το ποσοστό και έχουν τονιστεί τα οφέλη υπάρχουν κάποιοι/κάποιες που μιλάνε πολύ φανατικά υπερ αυτού με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ άγχος για το εαν θα τα καταφέρει μια μωρομάνα.

Ο θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία, θέλει μόνο σωστή ενημέρωση και εμπιστοσύνη στη φύση, δεν χρειάζεται κάποιος γκουρού δίπλα μας για να τα καταφέρουμε.

καλα θα κανεις να ξαναδιαβασεις το μηνυμα σου και να μην με βριζεις, δεν σε εβρισα

ειπα οτι ειναι προσβλητικο να λες οτι θα θελαμε να θηλαζαμε περισσοτερο γιατι αυτο θα σημαινε καλυτερη μεταχειριση στον εργασιακο χωρο, για αλλους λογους θηλαζουμε μακροχρονια

ειπες για θεοποιηση του θηλασμου

και για καμπανια που εχει ενοχοποιησει γυναικες ανφεροντας παραδειγμα φιλης σου

και τελος ειπες οτι δεν εχουμε αναγκη τους γκουρου του θηλασμου

εγω αυτα διαβασα, και αυτα εκρινα,,,εκτος αν εδω κρινουμε μονον την κοπελα που ανοιξε το τοπικ

δεν μου αρεσαν τα οσα διαβασα κι αυτα εκρινα,,αν εννοεις αλλα διασαφηνησε

φτανει αυτο! ολα τ αλλα ειναι περιττα καλη μου

:(:(:(:(:(

http://www.tsantiri.gr/iatrika/epistrofi-sto-thilasmo-logo-krisis.html

το οποίο βαριέμαι να το σχολιάσω

Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου, αλλά θα πρέπει να κοιτάξεις λίγο τα νεύρα σου.

Περαστικά σου!

σορρυ αλλά είσαι αγενέστατη

αυτο εννοω.....

ok!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

η οικονομικη κριση,ειναι και αυτη λογος για επιστροφη στον αποκλειστικο θηλασμο......εαν ξερεις οτι για ενα μωρο θες ενα κουτακι γαλα καθε δευτερη μερα στην καλυτερη περιπτωση(των 400γρ) για υπολογισε περιπου 15κουτακια τον μηνα Χ 10 ευρω...ειναι 150 τον μηνα...

φιλη μου θηλασε γι'αυτον τον λογο...και ακομη συνεχιζει....

Γειά σας,

το παρόν θέμα κλειδώνεται .

Ο τρόπος που αναρτήθηκε (ακατάλληλος τίτλος -περιεχομένο δημοσίευσης)

κρίθηκε ότι προκαλεί πόλωση μεταξύ των μελών.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...