Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Ναι στο ιδιο φάρμακο, με 2 εφαπαξ δόσεις καθαρίζεις από το στόμα. Όσο για την Gaps μου είναι αδυνατο να κόψω υδατάνθρακες δεν μου αρεσει το κρεας και το ψάρι δεν τρωω γαλακτοκομικά παει μετα θα μου κοπει το γαλα, ηδη τα κιλά μου κατέβηκαν επικινδυνα και ζορόζομαι με την αποχή..Ουσιαστικα τωρα που τρωω υδατάνθρακες ξερω ότι ''τα ταιζω ''και με το πα΄ραπάνω γιαυτό μου βγήκε η κολπίτιδα...Εχω απογοητευτεί λίγο..Σε σημείο που φοβάμαι μήπως το γάλα μου δημιουργει προβληματάκια στο παιδι..

Γι' αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία, με τα εντερικά προβλήματα που έχεις και τους μύκητες το γάλα σου προκαλεί προβλήματα στο μωρό σου, πχ το έντερό σου δεν μπορεί να πέψει τις τροφές σωστά με αποτέλεσμα πολλές απ' αυτές να ξεφεύγουν αδιάσπαστες στο αίμα σου και από εκεί στο γάλα που πίνει το μωρό προκαλώντας του ποικίλες ενοχλήσεις.

Όταν έχουμε μύκητες στο έντερό μας αυτοί μας "προστάζουνε" να τρώμε όσο πιο πολλούς υδατάνθρακες γίνεται και ταυτόχρονα να απεχθανόμαστε τις τροφές που αυτοί δεν θέλουνε, πχ το κρέας, το ψάρι και γενικά τα κορεσμένα λίπη και τις πρωτεϊνες.

Γι' αυτό αν δεν βελτιώσεις τη διατροφή σου δεν πρόκειται να φύγουνε οι μυκητες από το έντερο, ακόμη και με αντιμυκητιακά φάρμακα.

Τα πεπτικά ένζυμα που με ρώτησες ίσως σε βοηθήσουνε, αλλά και πάλι αν δεν βελτιώσεις τη διατροφή σου μόνο παροδική βοήθεια θα σου προσφέρουνε.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γι' αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία, με τα εντερικά προβλήματα που έχεις και τους μύκητες το γάλα σου προκαλεί προβλήματα στο μωρό σου, πχ το έντερό σου δεν μπορεί να πέψει τις τροφές σωστά με αποτέλεσμα πολλές απ' αυτές να ξεφεύγουν αδιάσπαστες στο αίμα σου και από εκεί στο γάλα που πίνει το μωρό προκαλώντας του ποικίλες ενοχλήσεις.

Όταν έχουμε μύκητες στο έντερό μας αυτοί μας "προστάζουνε" να τρώμε όσο πιο πολλούς υδατάνθρακες γίνεται και ταυτόχρονα να απεχθανόμαστε τις τροφές που αυτοί δεν θέλουνε, πχ το κρέας, το ψάρι και γενικά τα κορεσμένα λίπη και τις πρωτεϊνες.

Γι' αυτό αν δεν βελτιώσεις τη διατροφή σου δεν πρόκειται να φύγουνε οι μυκητες από το έντερο, ακόμη και με αντιμυκητιακά φάρμακα.

Τα πεπτικά ένζυμα που με ρώτησες ίσως σε βοηθήσουνε, αλλά και πάλι αν δεν βελτιώσεις τη διατροφή σου μόνο παροδική βοήθεια θα σου προσφέρουνε.

Δεν σε προλαβαίνω σου απάντησα στο άλλο ποστ...Για τους μυκητες το συμπερανα μόνη μου χωρις εξετάσεις απλά επειδη έχω φαγούρα και πάντα αυτό εδινε ο γυναικολόγος..Για το ευερέθιστο περα από λίγο φούσκωμα με μπροκολο φασολάδα(τα εφαγα μετα από 5 μήνες απο την καισαρική απηχα λόγω κολικων αλλα ηταν λάθος, οπότε ισως να ειναι λογικόνα εχω φουσκωμα), δεν εχω κανενα άλλο συμπτωμα απότι αναφερεται στο άθρο πιο πάνω..Εχω επηρεαστει απο αυτα που διαβάζω..Τους υδατάνθρακες δεν του ζητάω τους τρωω γιατι δεν εχω κάτι αλλο να φάω..Πάντα ετσιήμουν με το κρεας απο μικρή οπότε δεν νομίζω να φταει ο καντίντα και αν ειναι γιατι δεν εκανα καλλιεργια..Απλά λόγω αυτών που διαβάζω για τηGAPS εκει πήγε το μυαλό μου.Θα πάω στο γαστρεντερολόγο να με εξετάσει να του πω και για ντη GAPSκαι θα μου πει..

tEksp3.png?8gzbt5YV

Για τους μυκητες το συμπερανα μόνη μου χωρις εξετάσεις απλά επειδη έχω φαγούρα και πάντα αυτό εδινε ο γυναικολόγος..

Έχεις ξανακάνει θεραπεία για τον ίδιο λόγο;

Για το ευερέθιστο περα από λίγο φούσκωμα με μπροκολο φασολάδα(τα εφαγα μετα από 5 μήνες απο την καισαρική απηχα λόγω κολικων αλλα ηταν λάθος, οπότε ισως να ειναι λογικόνα εχω φουσκωμα), δεν εχω κανενα άλλο συμπτωμα απότι αναφερεται στο άθρο πιο πάνω..
το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έχει περισσότερα συμπτώματα, όπως πριν φτάσεις να έχεις περισσότερα συμπτώματα, έχεις τα πιο απλά. Αν έχεις απλώς ευερέθιστο έντερο με φουσκώματα μόνο, καλό θα ήταν να μην το αφήσεις να εξελιχθεί.

Τους υδατάνθρακες δεν του ζητάω τους τρωω γιατι δεν εχω κάτι αλλο να φάω..Πάντα ετσιήμουν με το κρεας απο μικρή οπότε δεν νομίζω να φταει ο καντίντα
Αν τρως υδατάνθρακες και δεν παίρνεις αρκετά προβιοτικά με τη διατροφή σου, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ισορροπημένη η χλωρίδα του εντέρου.

και αν ειναι γιατι δεν εκανα καλλιεργια..
εννοείς ότι δεν έκανες καλλιέργεια για τα υγρά;

αν δεν έκανες, πώς γνωρίζεις τη θεραπεία που θα σου συστήσει ο γιατρός;

Θα πάω στο γαστρεντερολόγο να με εξετάσει να του πω και για ντη GAPS και θα μου πει..
Οι γαστρεντερολόγοι ακολουθούν αυτή την προσέγγιση

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0001292/

Treatment

The goal of treatment is to relieve symptoms.

Lifestyle changes can help in some cases of IBS. For example, regular exercise and improved sleep habits may reduce anxiety and help relieve bowel symptoms.

Dietary changes can be helpful. However, no specific diet can be recommended for IBS, because the condition differs from one person to another.

The following changes may help:

• Avoid foods and drinks that stimulate the intestines (such as caffeine, tea, or colas)
  • Avoid large meals
  • Increase fiber in the diet (this may improve constipation but make bloating worse)

Talk with your doctor before taking over-the-counter medications.

No one medication will work for everyone. Medications your doctor might try include:

• Anticholinergic medications (dicyclomine, propantheline, belladonna, and hyoscyamine) taken about a half-hour before eating to control intestine muscle spasms
  • Bisacodyl to treat constipation
  • Loperamide to treat diarrhea
  • Low doses of tricyclic antidepressants to help relieve intestinal pain
  • Lubiprostone for constipation symptoms
  • Rifaximin, an antibiotic

Therapy may help in cases of severe anxiety or depression.

Δεν γνωρίζουν καν τη GAPS ή την SCD ή τη nutritional type του Mercola. Ευχομαι να βρεις κάποιον που γνωρίζει περισσότερα.

Διαφημίσεις

Πατησα antimycotic-systemic use, fluconazole και μετα το εμφανίζει πράσινο γι'αυτο δεν ειδα να γράφει τοπικα. θα το ξαναδω. Ουτως η άλλως θα ρωτ΄σησω την παιδιατρο δεν παιρνω τιποτα ετσι.

tEksp3.png?8gzbt5YV

ηδη τα κιλά μου κατέβηκαν επικινδυνα και ζορόζομαι με την αποχή..

.

αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το προσέξεις λίγο και να δεις τι αλλαγές μπορείς να κάνεις

Σε σημείο που φοβάμαι μήπως το γάλα μου δημιουργει προβληματάκια στο παιδι..

Το γάλα σου που δημιουργεί προβλήματα είναι το μόνο που παράλληλα το βοηθάει. Οτιδήποτε άλλο και να δώσεις, θα είναι χειρότερο.

Ποτε δεν με πειραξαν τα γαλακτοκομικά ήταν βασική τροφή

Χωρίς να είμαι ειδική, θα γράψω κάτι μόνο για σκέψη: δεν υπάρχει κανένα θηλαστικό που να βασίζει τη διατροφή του στα γαλακτοκομικά μετά τον αποθηλασμό του. Γενετικά είναι αδύνατο να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Τωρα ειδα την απάντηση σου!Ναι του έλεγα το συμπτωμα και επαιρνα αυτό, όχι όμως στην εγκυμοσυνη..Ηδή θα αρχίσω να βελτιωνω τη διατροφη απλά θα μου παρει χρόνο για να γίνει το τουρσι επειδή ειναι χειμώνας..Θα ρωτησω το γαστρεντερολόγο καμια φορα μπορει να είναι ενημερος..Εμένα επειδή γεννηθηκε με καισαρική δυστυχώς υπαρχει περιπτωση το μωρό να τη γλύτωσε και να μην πήρε την κακή χλωρίδα, ή την παίρνει απευθείας με το θηλασμό?Σε όλα το φαρμακο πάντα είναι η τροφή.Κάθε αρχή και δύσκολη τι να κάνουμε. Απλά ελεγα να το πάρω αν επιτρεπόταν για να ανακουφιστω από τη φαγούρα.

tEksp3.png?8gzbt5YV

.

Χωρίς να είμαι ειδική, θα γράψω κάτι μόνο για σκέψη: δεν υπάρχει κανένα θηλαστικό που να βασίζει τη διατροφή του στα γαλακτοκομικά μετά τον αποθηλασμό του. Γενετικά είναι αδύνατο να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Και όμως!Δεν πίνω καφέδες καθόλου δεν καπνιζω δεν πίνω καθολου αλκοολ το γάλα το είχα ακόμη και για νερό!Το πρωινο, βραδυνο ήταν γαλα με δημητριακα, ενδιαμεσα φρουτο και το μεσημεριανο ανάλογα.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Κάθε αρχή και δύσκολη τι να κάνουμε. Απλά ελεγα να το πάρω αν επιτρεπόταν για να ανακουφιστω από τη φαγούρα.

Πήγαινε σε κάποιο φαρμακείο (προτιμότερο ομοιοπαθητικό) και πες να σου φέρουνε υπόθετα καλέντουλας, βοηθάνε πολύ.

Επίσης πολύ καλό είναι και το κολπικό τζελ της Himalaya, V-Gel.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Ναι του έλεγα το συμπτωμα και επαιρνα αυτό, όχι όμως στην εγκυμοσυνη..

Aπό τη στιγμή που τα συμπτώματα υποχωρούσαν, προφανώς σου έδινε το σωστό σκεύασμα.

Η κάντιντα όταν υπάρχει, συνήθως επανεμφανίζεται. Και να μην κάνεις εργαστηριακές εξετάσεις, με τόσες επανεμφανίσεις, νομίζω ότι δεν έχεις πολλά περιθώρεια για αμφιβολίες.

Ηδή θα αρχίσω να βελτιωνω τη διατροφη απλά θα μου παρει χρόνο για να γίνει το τουρσι επειδή ειναι χειμώνας..

Σε θερμοκρασία χώρου που έχουμε στο σπίτι, χρειάζεται 5 ημέρες.

ή την παίρνει απευθείας με το θηλασμό?

Η κάντιντα υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι η αναλογία της σε σχέση με τα καλά βακτήρια. Το μητρικό γάλα περιέχει προβιοτικά και εν μέρη προστατεύει το μωρό, όμως υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες και για την κάντιντα.

Και όμως!Δεν πίνω καφέδες καθόλου δεν καπνιζω δεν πίνω καθολου αλκοολ το γάλα το είχα ακόμη και για νερό!

Το ότι το έκανες δεν με εκπλήσσει, το κάνει πολύς κόσμος.

Θα με εξέπληττε όμως αν το έκανες και είχες άριστη υγεία.

Το πρωινο, βραδυνο ήταν γαλα με δημητριακα,

Τα δημητριακά πρωινού έχουν μπει μόλις τις τελευταίες δεκαετίες στη διατροφή μας και θεωρούνται πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία δεν έχουν καταναλωθεί σε αυτή τη μορφή από καμία παραδοσιακή κοινωνία για να γνωρίζουμε τις μακροχρόνιες επιδράσεις τους (το ίδιο ισχύει και για το παστεριωμένο γάλα).

Aπό τη στιγμή που τα συμπτώματα υποχωρούσαν, προφανώς σου έδινε το σωστό σκεύασμα.

Η κάντιντα όταν υπάρχει, συνήθως επανεμφανίζεται. Και να μην κάνεις εργαστηριακές εξετάσεις, με τόσες επανεμφανίσεις, νομίζω ότι δεν έχεις πολλά περιθώρεια για αμφιβολίες.

Σε θερμοκρασία χώρου που έχουμε στο σπίτι, χρειάζεται 5 ημέρες.

Η κάντιντα υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι η αναλογία της σε σχέση με τα καλά βακτήρια. Το μητρικό γάλα περιέχει προβιοτικά και εν μέρη προστατεύει το μωρό, όμως υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες και για την κάντιντα.

Δεν εχω τόσες υποτροπιάσεις 3 φορές στα 4 χρόνια!Και τις 2 που έπαθα πηγαινα κολυμβητηριο 2μιση χρόνια..Το μωράκι γεννηθηκε με καισαρική αποκλειεται να πήρε κακη χλωρίδα οπως αποκλειεται να επαιρνε οποιαδήποτε χλωριδα.Γιαυτό επρεπε να θηλάσω να πάρει τα προβιοτικά απο το γάλα μου.Ακριβώς αυτός ο μυκητας υπάρχει και υποτροπιάζει σε περιπτώσεις ορμονικών αλλαγών ακόμη και στρες. Και αυτή τη περίοδο στρεσαρίστηκα πολύ με την αλλεργία της μικρής.Το στρες απο μόνο του ρίχνει την άμυνα ου οργανισμού, δεν σημαίνει ότι φταει το έντερο που στρεσαρίστηκα!Ο οργανισμός όμως έχει τη λύση πάντα μόνος του...Δεν ξέρω επειδή πάντα γυρίζει στην Gaps εγω ειμαι επιφυλακτική.Διότι δεν θα υπήρχαν τόσες ειδικότητες για τις παθήσεις μονο διατροφολόγοι με προβιοτικά!Γιατί οι παθήσεις που αναφέρει οτι δημιουργούνται απο το έντερο από άλλη οπτική γωνία αν το δούμε και αυτές οι παθήσεις επηρεάζουν απο μόνες τους τη χλωρίδα του εντέρου..Αποψή μου να μην παρεξηγηθώ..Ωστόσο την παρακολούθώ με ενδιαφέρον κι ας μη μου ''κολλάνε'' κάποια σημεία.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Ακριβώς αυτός ο μυκητας υπάρχει και υποτροπιάζει σε περιπτώσεις ορμονικών αλλαγών ακόμη και στρες. Και αυτή τη περίοδο στρεσαρίστηκα πολύ με την αλλεργία της μικρής.Το στρες απο μόνο του ρίχνει την άμυνα ου οργανισμού,

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

δεν σημαίνει ότι φταει το έντερο που στρεσαρίστηκα!

Επίσης συμφωνώ, όμως το στρες επηρεάζει όλο το σώμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν στρεασσάρονται έχουν κάποια επίδραση στο πεπτικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπαρχουν φράσεις που δεν αναφέρονται στο φαγητό αλλά στο πεπτικό:

-Δεν μπορώ να το χωνέψω

-Μου κάθησε στο στομάχι

-Είναι δυσκοίλιος (εννοώντας είναι δύστροπος, δύσκολος)

Ο οργανισμός όμως έχει τη λύση πάντα μόνος του...

Έχει τη λύση αν τον βοηθήσεις. Αν συνεχίσεις να του βάζεις τρικλοποδιές μπορεί να συνεχίσει να χειροτερεύει. Σε μερικές περιπτώσεις δεν ανακάμπτει ούτε με τη διατροφή ούτε με τα φάρμακα ούτε με το συνδυασμό τους. Δυστυχώς οι ασθένειες υπάρχουν και κάποιες καταστάσεις δεν τις ελέγχουμε.

Δεν ξέρω επειδή πάντα γυρίζει στην Gaps εγω ειμαι επιφυλακτική.

Η GAPS δεν είναι πανάκεια ούτε μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα, ούτε μπορεί να λύσει πλήρως τα προβλήματα, όμως φαίνεται να είναι ένα από τα συστήματα διατροφής που είναι αρκετά πλήρες και βοηθάει σε καταστάσεις που σχετίζονται με το πεπτικό άμεσα ή έμμεσα.

Για καντιντιάσεις συνέστηνα γενικά anticandida δίαιτες που είναι πολύ κοντά στην Άτκινς γιατί μόνο αυτές γνώριζα. Όμως αυτές οι δίαιτες είναι πολύ περιοριστικές και κουραστικές και ενώ περιορίζουν τον πληθυσμό της κάντιντα (αν καταφέρει η μαμά να τις ακολουθήσει), δεν φαίνεται να προσφέρουν μακροχρόνια λύση.

Διότι δεν θα υπήρχαν τόσες ειδικότητες για τις παθήσεις μονο διατροφολόγοι με προβιοτικά!

Και σε αυτό θα συμφωνήσω!

Όμως όταν συνυπάρχει και πρόβλημα στο πεπτικό, είναι δύσκολο να βοηθήσεις έναν οργανισμό που δεν μπορεί να απορροφήσει σωστά ούτε τα συστατικά των τροφών, ούτε τα συμπληρώματα διατροφής, ακόμη ίσως ούτε και τα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα.

Θέλω να πω ότι η όποια δίαιτα δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα υγείας, μπορεί όμως να αυξήσεις τις πιθανότητες ίασης και να μειώσει το χρόνο ίασης.

Γιατί οι παθήσεις που αναφέρει οτι δημιουργούνται απο το έντερο από άλλη οπτική γωνία αν το δούμε και αυτές οι παθήσεις επηρεάζουν απο μόνες τους τη χλωρίδα του εντέρου..

Και σε αυτό θα συμφωνήσω, γι' αυτό και χρειάζεται ολιστική προσέγγιση.

Πχ εδώ αναφέρονται οι επιδράσεις των παιδικών ψυχικών τραυμάτων στην υγεία:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/01/17/scientific-proof-that-your-childhood-traumas-are-a-major-factor-in-your-all-your-illnesses.aspx

Τις περισσότερες φορές στις ασθένειες δημιουργούνται φαύλοι κύκλοι, δηλαδή το στρες ρίχνει την άμυνα, εμφανίζεται η ασθένεια, η ασθένεια αυξάνει στο στρες που ρίχνει επιπλέον την άμυνα και στο τέλος δεν ξέρεις από πού ξεκίνησε όλο αυτό.

Και για να ξεφύγουμε από τη GAPS, μπορείς, αν θέλεις, να κοιτάξεις και το διατροφικό τύπο (αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο, αντίθετα, αυτά τα δύο συνεργάζονται πολύ καλά).

http://products.mercola.com/nutritional-typing/

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

One Man's Food is Another's Poison

Η τροφή κάποιου μπορεί να είναι δηλητήριο για κάποιον άλλο!

Αν και υπάρχουν τροφές που είναι δηλητήρια για όλους, όπως υπάρχουν και καλές τροφές που σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχουν επιβλαβή επίδραση.

Να τονίσω ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι συστάσεις, είναι απλώς αφορμή για διερεύνηση, αν επιθυμείς κάτι τέτοιο (μια και τα συμπτώματα που έγραψες για το μωρό και για σένα φαίνεται να συνδέονται).

Αχ Αγλαϊα συμφωνούμε απόλυτα!Με αυτό που είπες δεν ειναι πανάκεια με κάλυψες.Εγω αυτό κατάλαβα από όσα διαβαζα γενικά όχι απο το φόρουμ ότι μόνο με αυτή τη διατροφη επουλώνεται το εντερο για αυτό ημουν αρνητική και αυτό εννοούσα ότι τα καταφέρνει ο οργανισμός και μόνος του.Επειδη είμαστε ότι τρώμε εννοείται ότι αλλαζοντας κάποιες συνήθειες δίνοντας το ''μπαστουνάκι'' στον οργανισμό ειναι ακόμα καλύτερα. Πάντως η gaps θυμίζει τις συμβουλές για θεραπεία διαπερατού εντέρου..όσο για την καντίντα σε καμία καλλιέργεια δεν μου εμφανισε αυτό το μυκητα όυτε και στην εγκυμοσυνη. Πολλά βακτήρια ανέφερε ή ενα μόνο ανεφερε σπάνιοι μύκητες σε μικρη αναπτυξη γενικά και αρκετοι γαλακτοβάκιλλοι(αυτό με τους μυκητες ταν πήγαινα κολυμβητηριο αλλά δεν έλεγε καντιντα). Επίσης αναγκαστικά έπαιρνα πολλά έτη αντισυλληπτικά λόγω πολυκυστικών.Τη Δευτέρα θα είναι να κάνω τεστ παπ,θα πω να κάνει και καλλιεργεια και ειδομεν.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

Κοριτσια, μια ερωτηση γιατι στη σελιδα με τα συμβατα φαρμακα δεν το βρισκω. Στο κρυολογημα συνηθως παιρνω comtrex ( παρακεταμολη, υδροχλωρικη ψευδοεφεδρινη, μηλεϊνικη χλωροφαινιραμινη) και στο κουτι γραφει

"Η παρακεταμολη απεκρινεται με το μητρικο γάλα αλλα σε συνηθεις θεραπευτικες δοσεις δεν φαινεται να εχει δυσμενεις επιδρασεις στο βρεφος. Παντως εαν γαλουχειτε, συμβουλευτειται τον ιατρο σας."

Ενταξει με την παρακεταμολη. Τα αλλα δυο συστατικα ομως?

Κοριτσια, μια ερωτηση γιατι στη σελιδα με τα συμβατα φαρμακα δεν το βρισκω. Στο κρυολογημα συνηθως παιρνω comtrex ( παρακεταμολη, υδροχλωρικη ψευδοεφεδρινη, μηλεϊνικη χλωροφαινιραμινη) και στο κουτι γραφει

"Η παρακεταμολη απεκρινεται με το μητρικο γάλα αλλα σε συνηθεις θεραπευτικες δοσεις δεν φαινεται να εχει δυσμενεις επιδρασεις στο βρεφος. Παντως εαν γαλουχειτε, συμβουλευτειται τον ιατρο σας."

Ενταξει με την παρακεταμολη. Τα αλλα δυο συστατικα ομως?

Βάλε "pseudoephedrine" στην e-lactancia, για να δεις τις εναλλακτικές.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Βάλε "pseudoephedrine" στην e-lactancia, για να δεις τις εναλλακτικές.

Το εβαλα αλλα δεν πολυκαταλαβαινω τι εννοει! Οι εναλλακτικες που δινει υπαρχουν εδω στην Ελλαδα? Γενικα απ' οτι εχω καταλαβει δεν κυκλοφορουν ολα τα φαρμακα σε ολο τον κοσμο...

Το εβαλα αλλα δεν πολυκαταλαβαινω τι εννοει! Οι εναλλακτικες που δινει υπαρχουν εδω στην Ελλαδα? Γενικα απ' οτι εχω καταλαβει δεν κυκλοφορουν ολα τα φαρμακα σε ολο τον κοσμο...

Δίνεις τις εναλλακτικές ουσίες στο γιατρό σου κι εκείνος διαλέγει κάποιο αντίστοιχο φάρμακο,με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις πρόβλημα.

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη,

κορίτσια έχω το εξής πρόβλημα, εχθές ταλαιπωρήθηκα αρκετές ώρες απο πονοκέφαλο, πήρα αρχικά depon και 4 ώρες μετά πήρα αναβράζον Panadol extra (παρόλο που η παιδίατρος μου είχε πει παλαιότερα να μην το παίρνω γιατί έχει καφεϊνη, αλλά κόντευα να τρελλαθώ από τον πόνο και δεν είχα μαζί μου algofren). Επειδή ήμουν στης μητέρας μου, ο πατέρας μου μου είπε να μετρήσω την πίεσή μου, (δεν είχα ποτέ πρόβλημα και δεν μου πέρασε από το νου), ωστόσο είχα όντως πίεση 14 με 11. Έστειψα 2 λεμόνια και ξάπλωσα, μετρήθηκα ξανά αλλά η πίεση ακατέβατη. Δε σας κρύβω ότι ψιλοαγχώθηκα και αν είχα οικογενειακό γιατρό θα επικοινωνούσα μαζί του, αλλά τελικά αρκέστηκα στο λεμόνι και την ξάπλα. Η πίεση επανήλθε στο φυσιολογικό - για μένα - 11 με 8, πολύ αργά τη νύχτα, αφού με είχε πάρει για λίγο ο ύπνος.

Πριν λίγο, με ξαναέπιασε πονοκέφαλος. Προς το παρόν έκανα έναν ελληνικό καφέ, αλλά δεν τολμώ να μετρήσω πίεση, είμαι φοβιτσιάρα.

Φαντάζομαι πως υπάρχει φάρμακο για πίεση συμβατό με θηλασμό, έχει τύχει σε καμία κοπέλα? Τι κάνουμε σε ανάλογη περίπτωση? Σκέφτηκα αν ξανασυμβεί να πάω στο κέντρο υγείας της περιοχής μου...

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Η προσεγμένη διατροφή μπορεί να βελτιώσει ή να διορθώσει το θέμα της πίεσης και είναι συμβατή με το θηλασμό, γιατί να καταφύγεις στα φάρμακα αμέσως;

Η προσεγμένη διατροφή μπορεί να βελτιώσει ή να διορθώσει το θέμα της πίεσης και είναι συμβατή με το θηλασμό, γιατί να καταφύγεις στα φάρμακα αμέσως;

Καλημέρα amaretto, σ΄ευχαριστώ, αλλά τους τελευταίους μήνες προσέχω αρκετά τη διατροφή μου, είμαι σε πρόγραμμα, θα έλεγα ότι τρέφομαι καλύτερα από ποτέ και έχω περιορίσει στο ελάχιστο και το αλάτι. 3 γεύματα, 2 ενδιάμεσα, άφθονα φρούτα,λαχανικά,ωμούς καρπούς, σωστούς συνδιασμούς τροφών, το ελαιόλαδο ωμό και με το κουταλάκι, καθόλου γλυκά-λιπαρά, τηγανιτά-άσπρα άλευρα, γενικά είμαι πολύ καλά σε θέμα διατροφής. Αυτό που συναίβει με την πίεση ήταν -ελπίζω- μεμονωμένο περιστατικό, αλλά τρόμαξα όταν είδα ότι δεν πέφτει, αγχώθηκα. Έχουμε και μεγάλη κληρονομικότητα στην οικογένεια...

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

• 2 εβδομάδες μετά...

εχω παλι αποριες και προβληματισμους....

τις τελευταιες μερες ειχα μια φοβερη ιωση με 40 πυρετο πηγα λιοπον αμεσως στον γιατρο γιατι με 2 μικρα μωρα δεν γινοταν να συνεχιστει η κατασταση.ο μικρος μου ειναι 6 μηνων και θηλαζει αποκλειστικα.του ειπα λοιπον για το θηλασμο και μου εδωσε μονο αντιβιωση(klaricid) και μου ειπε οτι δεν μου δινει αντιφλεγμονωδη λογω θηλασμου.εγω συνεχισα να θηλαζω κανονικα απλα το μωρο μετα το θηλασμο αυτες τις μερες εκλαιγε εκνευρισμενο σαν να πεινουσε.ημουν τοσο εξαντλημενη και απο την ιωση αλλα και απο το γεγονος του οτι ο μικρος δεν κοιμαται καλα τα βραδια και του εδωσα ξενο.ηπιε 200 γραμμαρια και κοιμηθηκε ολο το βραδυ σχεδον!!!

και ρωταω υπαρχει περιπτωση η αντιβιωση να επηρεαζει την παραγωγη? μηπως το γαλα μου δεν του φτανει πλεον? να σημειωσω οτι ξεκινησαμε κρεμες και παντα καλοκοιμαται μετα τα γευματα ενω οταν θηλαζει ξυπναει συνεχως!! τι μπορει να συμβαινει ? ευχαριστω εκ των προτερων.

VCkup3.png W6T5p3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα
τις τελευταιες μερες ειχα μια φοβερη ιωση με 40 πυρετο πηγα λιοπον αμεσως στον γιατρο γιατι με 2 μικρα μωρα δεν γινοταν να συνεχιστει η κατασταση.ο μικρος μου ειναι 6 μηνων και θηλαζει αποκλειστικα.του ειπα λοιπον για το θηλασμο και μου εδωσε μονο αντιβιωση(klaricid) και μου ειπε οτι δεν μου δινει αντιφλεγμονωδη λογω θηλασμου.

:?:

Tα αντιβιοτικά δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τις ιώσεις. Καταπολεμούν μόνο μικροβιακές λοιμώξεις.

Μήπως κάπου μπερδεύεσαι;

Από τον ΕΟΦ

http://eof1.eof.gr/Syntagologio/Chapter5.htm

KΛAPIΘPOMYKINH

Clarithromycin

Eνδείξεις: Βλ. Eρυθρομυκίνη*. Bοηθητική θεραπεία στην εκρίζωση του Helicobacter pylori σε συνδυασμό με αναστολείς της αντλίας πρωτονίων (βλ. σχετ.).

Δοσολογία: 250-500 mg/12ωρο. Παιδιά: 15 mg/kg/24ωρο, σε 2 δόσεις. Σε νεφρική κάθαρση κάτω των 30 ml/min η δόση μειώνεται στο ήμισυ.

Λοιπά: Bλ. Eρυθρομυκίνη.

Mορφές-Περιεκτικότητες:

f.c. tablets 250 mg, 500 mg

gran. oral suspension 125 mg/5 ml, 250 mg/5 ml

Iδιοσκευάσματα:

KLARICID/Abbott: f.c.tab 250 mg x 12, 4666, 500 mg x 21, 14691, gra.or.sus 125 mg/5 ml x 50 ml, 2562, 250 mg/5 ml x 50 ml, 4887

*EPYΘPOMYKINH

Erythromycin

Eνδείξεις: Λοιμώξεις του αναπνευστικού στα παιδιά (κυρίως από Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia trachomatis, Chlamydia pneumoniae, Bordetella pertussis, Hemophilus influenzae), νόσος των λεγεωναρίων, εντερίτιδες (από Campylobacter jejuni), λοιμώξεις από Gram+ κόκκους ή βακτηρίδια, όταν αντενδείκνυται η χρήση πενικιλλίνης (ιστορικό υπερευαισθησίας, ανάπτυξη ανθεκτικών στελεχών στην πενικιλλίνη), διφθερίτιδα και αποστείρωση των φορέων, ερύθρασμα, χημειοπροφύλαξη σε οδοντικές επεμβάσεις ασθενων με υποκείμενες βαλβιδοπάθειες.

και ρωταω υπαρχει περιπτωση η αντιβιωση να επηρεαζει την παραγωγη?

δεν επηρεάζει την παραγωγή

όμως η ταλαιπωρία σου μπορεί να μειώσει προσωρινά την παραγωγή

μηπως το γαλα μου δεν του φτανει πλεον?

οι συχνοί θηλασμοί μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή, αν αυτή έχει μειωθεί

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...