Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

θα το γραψω και εδω .ειμαι εγκυοσ και θηλαζω ακομα ,ουτροτζεσταν μπορω να παρω ?

σοσ απαντηση γριγορα .

To utrogestan είναι προγεστερόνη. Η προγεστερόνη είναι ασφαλής στο θηλασμό: http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Συνήθως ό,τι είναι ασφαλές στην εγκυμοσύνη είναι ασφαλές και στη γαλουχία.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και γω παιρνω βολταρεν υποθετα γιατι εχει 10 μερες που γεννησα και ακομα τα ραμματα δεν πεσανε και ποναω παρα πολυ αν δεν παρω. Θηλαζω ομως και ανησυχω γιατι διαβασα στις οδηγιες οτι αντεδικνυετε η χρηση στο θηλασμο ο γιατρος μου βεβαια μου ειπε αν ποναω πολυ να τα παρω. Εσενα ποιος σου ειπε οτι κανει?

αφου στην κλινηκη που γεννησα κ πονουσα αυτα μας διναν μπηκα κ στη σελιδα που λενε τα κοριτσια κ ειναι ο δηλαδη ασφαλη στο θηλασμο οποτε τα περνω

PrEjp2.png

knDrp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Έχω φοβερό μπούκωμα και το μόνο που έχω στο φαρμακείο του σπιτιού μου είναι οτριβίν (και για ενήλικες και για παιδιά). Κοιτάζω ομως στο ε-λακτάνσια και το βγάζει με επικινδυνότητα 2. Και έχω την εξής απορία: Αφού ο γιος μου που πριν λίγες μέρες είχε κι αυτός μπούκωμα επιτρέπονταν να του βάλω οτριβίν (ο παιδίατρος μας το έδωσε) εγώ γιατί δεν κάνει να το χρησιμοποιήσω; Ή η επικινδυνότητα αφορά όταν θηλάζουμε πολύ μικρά μωρά; (ο γιος μου είναι ενός έτους).....

:confused::confused:

sL7ap2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα.Πριν ενα μηνα περιπου εκανα τεστ ΠΑΠ το οποιο εδειξε κολπιτιδα.Ξερει καμια τι σκευασμα ειναι συμβατο με θηλασμο?

Την γυναικολογο μου την εμπιστευομαι σε ΟΛΑ εκτος απο αυτο...ειναι λιγο ασχετη απο θηλασμο:roll: Η γραμματεας της μου ειπε να ρωτησω την ιδια για την θεραπεια που πρεπει να παρω αλλα δεν μπηκα καν στον κοπο..ξερω ηδη την απαντηση "αφου θηλαζεις μονο χαμομηλακι ριξε":rolleyes:

Αγλαια ή οποια αλλη μπορει να βοηθησει..ευχαριστω.

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Λογικα θα μου πει ή daktarin ή dalacin.Το εχω δει ηδη στο σαιτ.Το daktarin δεν το βρηκα το dalacin εχει 0 οποτε θα "αυτοσχεδιασω"

Κοριτσια ευχαριστω παντως :-D

..μαμα τωρα ξερω..

Λογικα θα μου πει ή daktarin ή dalacin.Το εχω δει ηδη στο σαιτ.Το daktarin δεν το βρηκα το dalacin εχει 0 οποτε θα "αυτοσχεδιασω"

Κοριτσια ευχαριστω παντως :-D

dactarin ειδική αλοιφή απ'όσο ξέρω βάζουν μέσα στο στόμα των μωρών που έχουν στοματίτιδα, οπότε λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κορίτσια καλημέρα! :) Επειδή την άρπαξα μάλλον κι έχω φοβερό πονόλαιμο :rolleyes: μήπως ξέρετε αν είναι συμβατές οι strepsils για το λαιμό; δεν μπορώ να τις βρω στη βάση -λογικά θα είναι φαντάζομαι.

Για τις lysopaine μου βγάζει οκ για 2 από τις 3 ουσίες, μόνο για το papaine δεν βγάζει, αλλά απ' όσο ξέρω είναι κάτι φυτικό.

Κορίτσια καλημέρα! :) Επειδή την άρπαξα μάλλον κι έχω φοβερό πονόλαιμο :rolleyes: μήπως ξέρετε αν είναι συμβατές οι strepsils για το λαιμό; δεν μπορώ να τις βρω στη βάση -λογικά θα είναι φαντάζομαι.

Για τις lysopaine μου βγάζει οκ για 2 από τις 3 ουσίες, μόνο για το papaine δεν βγάζει, αλλά απ' όσο ξέρω είναι κάτι φυτικό.

Στο χαρτάκι τους γράφει ότι η ασφάλειά τους δεν έχει ελεγχθεί για την κύηση και το θηλασμό αλλά δεν αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα. Εγώ πάντως τις πήρα αν και τελικά πήρα και αντιβίωση γιατί είχα πυώδη αμυγδαλίτιδα...

Περαστικά!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα σε ολους και "χρονια πολλα" να έχουμε όλοι μια καλή χρονια!!αν και ειμαι εγγεγραμμένη στο site σπάνια μπαίνω(λόγω χρόνου) αλλά πάντα ειναι το πρώτο πράγμα που εμπιστεύομαι σε κάποια απορία μου!! θα ήθελα να σας παρακαλεσω να μου δώσετε τα φώτα σας... τον Σεπτεμβρη απέκτησα το δεύτερο αγοράκι μου και το θηλάζω κανονικα.δεν εχει παρει ξενο γαλα. ο μεγαλος μου ο γιος Ταξιαρχης 4 χρον ων έφερε μια ιωση μαλλον απο το σχολειο και απο την Τεταρτη έχω πονολαιμο συναχι και το χειροτερο πυρετο 39,3 εφτασα.καταλαβαινετε το σοκ πως θα θηλασω και αν κανει φυσικα ...πηγα στην παθολογο και μου εδωσε τη σεκλορ αντιβιωση ενα βλενολυτικο και σπρει για τη μυτη. μου ειπε το ιδανικο ειναι να βγαζω με το θηλαστρο να το πεταω και να δινω ξενο γαλα. καταλαβαινετε το σοκ και το δικο μου και του παιδιου. παιρνω και τον παιδιατρο και μου λεει περιμενε μην παρεισ αμεσως την αντιβιωση μηπως και περασει αλλα να μην θηλασω με τιποτα το μωρο αν εχω πανω απο 38. μεχρι και σημερα δεν πηρα την αντιβιωση και παιρνω μονο ντεπον πεφτει γυρω στο 37,7 με 37,8 και θηλαζω .ο παθολογος μου ειπε πως αν μεχρι σημερα το απογευμα ανεβασω 37,8 και πανω να ξεκινησω αντιβιωση. τι να κανω μετα δεν θα μπορω να θηλαζω και το μωρακι μου δεν παιρνει το ξενο γαλα.. γιατι δεν κανει τι μπορει να το βλαψει η αντιβιωση? μηπως εμενα κοπει το γαλα μου με τον πυρετο η την αντιβιωση? σας παρακαλω δωστε μου τα φωτα σας, αι ανμπορειτε και μεχρι τα απογευμα για να δω τι να κανω...

μπες στο e-lactancia.org να δεις ..μάλλον θα μπορείς να πάρεις την αντιβίωση άφοβα..

γράψε μας και το βλενολυτικό και το σπρέι για την μύτη να το ψάξω και εγω!

πώς λέγεται δλδ....

και αποθηλασε επιτελους!

Καλημερα σε ολους και "χρονια πολλα" να έχουμε όλοι μια καλή χρονια!!αν και ειμαι εγγεγραμμένη στο site σπάνια μπαίνω(λόγω χρόνου) αλλά πάντα ειναι το πρώτο πράγμα που εμπιστεύομαι σε κάποια απορία μου!! θα ήθελα να σας παρακαλεσω να μου δώσετε τα φώτα σας... τον Σεπτεμβρη απέκτησα το δεύτερο αγοράκι μου και το θηλάζω κανονικα.δεν εχει παρει ξενο γαλα. ο μεγαλος μου ο γιος Ταξιαρχης 4 χρον ων έφερε μια ιωση μαλλον απο το σχολειο και απο την Τεταρτη έχω πονολαιμο συναχι και το χειροτερο πυρετο 39,3 εφτασα.καταλαβαινετε το σοκ πως θα θηλασω και αν κανει φυσικα ...πηγα στην παθολογο και μου εδωσε τη σεκλορ αντιβιωση ενα βλενολυτικο και σπρει για τη μυτη. μου ειπε το ιδανικο ειναι να βγαζω με το θηλαστρο να το πεταω και να δινω ξενο γαλα. καταλαβαινετε το σοκ και το δικο μου και του παιδιου. παιρνω και τον παιδιατρο και μου λεει περιμενε μην παρεισ αμεσως την αντιβιωση μηπως και περασει αλλα να μην θηλασω με τιποτα το μωρο αν εχω πανω απο 38. μεχρι και σημερα δεν πηρα την αντιβιωση και παιρνω μονο ντεπον πεφτει γυρω στο 37,7 με 37,8 και θηλαζω .ο παθολογος μου ειπε πως αν μεχρι σημερα το απογευμα ανεβασω 37,8 και πανω να ξεκινησω αντιβιωση. τι να κανω μετα δεν θα μπορω να θηλαζω και το μωρακι μου δεν παιρνει το ξενο γαλα.. γιατι δεν κανει τι μπορει να το βλαψει η αντιβιωση? μηπως εμενα κοπει το γαλα μου με τον πυρετο η την αντιβιωση? σας παρακαλω δωστε μου τα φωτα σας, αι ανμπορειτε και μεχρι τα απογευμα για να δω τι να κανω...

Καταρχάς, δεν σταματάμε να θηλάζουμε με τον πυρετό. Μετά, είσαι ήδη στην τρίτη μέρα, μήπως αν κάνεις υπομονή με αντιπυρετικά και βλενολυτικά (τα τσέκαρες αυτά για τη συμβατότητα;), να σου περάσει χωρίς την αντιβίωση; Και αυτό, για να μην την φορτωθείς άδικα, όχι σε σχέση με το θηλασμό. Αλλιώς πάρε τα φάρμακα και θήλαζε κανονικά. Τέλος, περαστικά και με τη νέα χρονιά εύχομαι να μην ξαναχρειαστείς τους συγκεκριμένους γιατρούς.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλη χρονια και περαστικα σας :D

Δεν υπαρχει κανενας λογος να κοψεις το θηλασμο λογω πυρετου.Αν ειναι να κολλησει το μωρο θα συμβει,απλα αν το θηλαζεις θα περασει πιο ελαφρα την ιωση.

Οταν σου δινουν τετοιου ειδους οδηγιες (ο Θεος να τις κανει!) σε θεματα θηλασμου,ψαξτο λιγο πρωτα.Δυστυχως το 90% των ιατρων ολων των ειδικοτητων συμβουλευουν λανθασμενα διακοπη του θηλασμου :rolleyes:

Αν τελικα χρειαστει να παρεις αντιβιωση,με καποια συμβατη με θηλασμο, δεν θα εχεις κανενα προβλημα ;)

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΗ ΜΥΤΗ!!!!!!!!!!!!!! ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ (4 ΜΗΝΩΝ)

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ OTRIVIN????? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?

ΟΡΕΣΤΗΣ ΑΝΝΑ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας.

Χθες πήγα στη δερματολόγο μου για μία φαγούρα που με ταλαιπωρούσε στα χερια και διέγνωσε ατοπική δερματίτιδα. Μου έδωσε ένα σκεύασμα που περιέχει μέσα την αλοιφή elocon.

Γνωρίζει καμία από εσάς κατά πόσο υπάρχουν αντενδείξεις για το θηλασμό?Η ίδια μου είπε ότι μάλλον όχι, αλλά να ρωτήσω καλύτερα την παιδίατρο -την οποία δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω ακόμη!!!

82nop2.png

Καλησπέρα σας.

Χθες πήγα στη δερματολόγο μου για μία φαγούρα που με ταλαιπωρούσε στα χερια και διέγνωσε ατοπική δερματίτιδα. Μου έδωσε ένα σκεύασμα που περιέχει μέσα την αλοιφή elocon.

Γνωρίζει καμία από εσάς κατά πόσο υπάρχουν αντενδείξεις για το θηλασμό?Η ίδια μου είπε ότι μάλλον όχι, αλλά να ρωτήσω καλύτερα την παιδίατρο -την οποία δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω ακόμη!!!

Μπες εδω http://www.e-lactancia.org

και γραψε τα εκδοχα της αλοιφης.Εγω δοκιμασα να βαλω elocon αλλα μου εβγαλε κατι για τη μυτη δεν ξερω αν ειναι η ιδια κρεμα.Αυτο ειχε 0 risk παντως..

..μαμα τωρα ξερω..

Έχω φοβερό μπούκωμα και το μόνο που έχω στο φαρμακείο του σπιτιού μου είναι οτριβίν (και για ενήλικες και για παιδιά). Κοιτάζω ομως στο ε-λακτάνσια και το βγάζει με επικινδυνότητα 2. Και έχω την εξής απορία: Αφού ο γιος μου που πριν λίγες μέρες είχε κι αυτός μπούκωμα επιτρέπονταν να του βάλω οτριβίν (ο παιδίατρος μας το έδωσε) εγώ γιατί δεν κάνει να το χρησιμοποιήσω; Ή η επικινδυνότητα αφορά όταν θηλάζουμε πολύ μικρά μωρά; (ο γιος μου είναι ενός έτους).....

:confused::confused:

Μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες και καλό είναι να αποφεύγεται και από τα παιδιά και από τους ενήλικες.

Ο φυσιολογικός ορός δεν σας βοήθησε;

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΗ ΜΥΤΗ!!!!!!!!!!!!!! ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ (4 ΜΗΝΩΝ)

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ OTRIVIN????? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?

Φυσιολογικός ορός.

Πλύσεις με χλιαρό αλατόνερο.

Καλησπέρα σας.

κορτιζόνη είναι

δεν αντενδείκνυται για το θηλασμό

η ατοπική δερματίτιδα είναι συχνά ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης είτε σε τροφές είτε σε απορρυπαντικά

είναι σε σημείο που έρχεται σε επαφή με απορρυπαντικά;

Κορίτσια, μπορεί κάποια που γνωρίζει ή έχει πάρει κατά τη διάρκεια του θηλασμού αν μπορούμε να πάρουμε χάπια πρεβιοτικών;

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

κορτιζόνη είναι

δεν αντενδείκνυται για το θηλασμό

η ατοπική δερματίτιδα είναι συχνά ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης είτε σε τροφές είτε σε απορρυπαντικά

είναι σε σημείο που έρχεται σε επαφή με απορρυπαντικά;

Ο μικρός μου (6,5 μηνών) που θηλάζει (όχι αποκλειστικά) έχει πολύ επίμονη ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα). Πιστεύετε οτι θα μπορούσε να το θεραπεύσει ο αποκλεισμός του ξένου γάλακτος από τη διατροφή του; Αν προσπαθούσα να παίρνει μόνο δικό μου γάλα, παράλληλα με τις στερεές τροφές; Ψάχνω άρθρα για να τεκμηριώσω αυτό που μου λέει το ... ένστικτό μου, ισχύει κάτι τέτοιο;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...