Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Ποιό από τα δύο καλή μου

το αντιεμετικό ? με δραστική ουσία SCOPOLAMINE HYOSCINE είναι risk level 0

το HYΟSCYAMINE ATROPINE το βγάζει με risk level 1 moderately safe mild risk possible.

Στο ελληνικό συνταγολόγιο όμως η δραστική ουσία του buscopan είναι

YOΣKINH BOYTYΛOBPΩMIOYXOΣ [ή Σκοπολαμίνη βουτυλοβρωμιούχος (Scopolamine butylbromide)]

Hyoscine Butylbromide

http://eof1.eof.gr/Syntagologio/Chapter1.htm

Μήπως η δραστική ουσία είναι διαφορετική ? σε εμένα πάντως η παιδίατρος μου είχε απαγορεύσει να το χρησιμοποιήσω. :?

να προσέχουμε λίγο τι γράφουμε ;)

Εχεις δικιο οτι υπαρχουν 2 buscopan εγω ετυχε να δω το 2ο το οποιο δεινει οκ, ας το δει η κοπελα στην σελίδα http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp δεν εχω buscopan ευκαιρο αν και μπορει να βρω να δω. ΣΟΡΥ για το λαθος:oops:.

0b8bfa6eaf.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια απο οτι καταλαβα το buskopan einai παυσιπονο οποτε την βγαζω και με ντεπον το θεμα ειναι η αντιβιωση την πηρα τωρα μολις γιατι εαν περιμενω να περαει με νερα θα με πανε τεσσερις και αλοιμονο στο παιδακι μου τους ασχετους οτι τα χαπια δεν μπορουνναβλεπουν εαν κανει η οχι εαν θηλαζεις πρεπει να πεθΑΝΕΙς ΕΔΩ ΠΕΡΑ η παιδιατρος μου ειναι στο εξωτερικο και πιστευω να ειναι θετικη γιατι αλλιως θελει αλλαγμα απελπισια παντως ειναι εαν ειχα κατι πιο σοβαρο και με κρατουσαν μεσα θηλασμος παπαλα ...

ευχαριστώ kassiani.

για το χαμομήλι το ξέρω ότι βοηθάει, κι εγώ από εχθές πίνω συνέχεια (όσο μπορώ δλδ γιατί στην 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης το στομάχι είναι κάπως...), σήμερα μπορώ να πω ότι είμαι πολύ καλύτερα, καμία σχέση με χθες, επειδή όμως έχω ευαισθησία με τις ουρολοιμώξεις, λέω να την πάρω την αντιβίωση. Μετά σίγουρα θα τρέχω με μύκητες, αλλά τι να κάνουμε... μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Αυτο ξεχασα να σου πω εχθες και ειχα και τυψεις το βραδυ, αλλα βλεπω το ξερεις για το γιαουρτι.

Θα ηθελα να σου πω, επειδη βλεπω οτι εισαι ψαγμενη και "ανοιχτη" σε συζητηση, οτι ακριβως επειδη εισαι επιρρεπης σε ουρολοιμωξεις, ειναι ενας λογος παραπανω να μην ξαναπαρεις αντιβιωση.

Ειναι φαυλος κυκλος.

Οσο παιρνεις αντιβιωση, τοσο πιο ανθεκτικα κανεις τα μικροβια, τοσο πιο πολυ καταστρεφεται η χλωριδα του εντερου σου, τοσο μηκυτες θα ξαναβλεπεις κλπ.

Καταρχην η θεραπεια με το χαμομηλι εχει νοημα μονο αν πινεις μονο χαμομηλι επι 2 ημερες και δεν τρως ή πινεις οτιδηποτε αλλο. Και φυσικα να μην παρεις φαρμακο.

Σκεψου λοιπον και κατι διαφορετικο.

Γιατι δεν το δοκιμαζεις να το κανεις και αν δεις οτι δεν γινεται τιποτα, τοτε παιρνεις την αντιβιωση?

Τονιζω οτι συζητηση κανουμε και ολα αυτα που λεω ειναι γραμμενα σε σελιδες στο ιντερνετ, ειναι η ιατρικη διατροφη και αντιμετωπιση του Ιπποκρατη και οχι καποια αποψη δικη μου που εβγαλα απο το στομαχι μου.

Απλα επειδη την ψαχνουμε εδω περα και παντα υπαρχει η συζητηση για εναλλακτικη αντιμετωπιση.

k9Tap3.png

Θα ηθελα να σου πω, επειδη βλεπω οτι εισαι ψαγμενη και "ανοιχτη" σε συζητηση, οτι ακριβως επειδη εισαι επιρρεπης σε ουρολοιμωξεις, ειναι ενας λογος παραπανω να μην ξαναπαρεις αντιβιωση.

Ειναι φαυλος κυκλος.

Οσο παιρνεις αντιβιωση, τοσο πιο ανθεκτικα κανεις τα μικροβια, τοσο πιο πολυ καταστρεφεται η χλωριδα του εντερου σου, τοσο μηκυτες θα ξαναβλεπεις κλπ.

.

θα συμφωνήσω, επίσης βοηθά πολύ και η ομοιοπαθητική, σε μένα έχει θεαματικά αποτελέσματα στην ουρολοίμωξη

jv42p3.png

DfUyp2.png

Δυστυχώς έχω άσχημο ιστορικό ουρολοίμωξης. Ξεκινάμε από 6 μηνών, οπου νοσηλεύτηκα για βδομάδες, με πρωτέα. Βεβαια ίσως δεν ήταν τοσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσίαζαν οι γιατροί (βαριά αντιβίωση, νεφρά μη λειτουργικά κλπ), οι οποίοι κάθε Παρασκευή έκαναν ιατρικό συμβούλιο, και έπαιρναν απ τον πατέρα μου 30.000 δρχ το 1975! Ο μπαμπας ναυτικός, οπότε καταλαβαίνετε... αφαίμαξη!... Να 'ναι καλά ένας νεαρός ειδικευόμενος γιατρός που έπιασε τον μπαμπα μου και του είπε παρτο το παιδί, δεν έχει τίποτα... Τεσπα... Πάντως εχω γενικά μεγάλη ευαισθησία, κάνω ό,τι μπορώ για να μην την ξαναπάθω (σιδερώνω εσώρουχα, πλένομαι μετά την τουαλέτα, χρησιμοποιώ πετσέτες μόνο για την συγκεκριμένη περιοχή, δεν κάνω μπάνιο σε θάλασσα με πολύ κόσμο κλπ κλπ). Στα 16 μου έκανα μια μικροεπέμβαση έγκλειστου φρονιμίτη και πήρα αντιβίωση 1 γραμμαρίου και από τότε τρέχω και με μύκητες (επιπλέον: οχι στενά παντελόνια, όχι σερβιετάκια κλπ κλπ). Το παλεύω με χαμομήλι, γιαουρτάκια, ultra leveur, βιταμίνες συμπλέγματος Β και αποφεύγω τις αντιβιώσεις... πέρα από τη γέννα, μόνο σε ουρολοιμώξεις παίρνω. Αλλά λόγω ιστορικού, φοβάμαι να αντιμετωπίσω μια ουρολοίμωξη χωρίς αντιβίωση. Επιπλέον σ' αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης τα πολλά υγρά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το στομάχι με τις ανακατωσούρες που νιώθω, με το ζόρι πίνω νερό, που επιβάλλεται στην ουρολοίμωξη.

Να σας πω την αλήθεια πάντως, την ομοιοπαθητική τη φοβάμαι λίγο, δε μ' έχει πείσει για να είμαι ειλικρινής ότι το να αντιμετωπίζεις κάτι που παθαίνεις με κάτι όμοιο βοηθάει... Αν και είχα πάει σ' εναν ιριδολόγο μια φορά και μου είχε βρει -σωστά- ευαισθησία στο γαστρεντερικό και το ουροποιητικό...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια απο οτι καταλαβα το buskopan einai παυσιπονο οποτε την βγαζω και με ντεπον το θεμα ειναι η αντιβιωση την πηρα τωρα μολις γιατι εαν περιμενω να περαει με νερα θα με πανε τεσσερις και αλοιμονο στο παιδακι μου τους ασχετους οτι τα χαπια δεν μπορουνναβλεπουν εαν κανει η οχι εαν θηλαζεις πρεπει να πεθΑΝΕΙς ΕΔΩ ΠΕΡΑ η παιδιατρος μου ειναι στο εξωτερικο και πιστευω να ειναι θετικη γιατι αλλιως θελει αλλαγμα απελπισια παντως ειναι εαν ειχα κατι πιο σοβαρο και με κρατουσαν μεσα θηλασμος παπαλα ...

Μπουρμπουλίθρα κατ' αρχήν περαστικά.

Δεν κατάλαβα, σου έκαναν εξετάσεις και τι έδειξαν? Εχεις ουρολοίμωξη ή είναι απλά κολικός νεφρού? Γιατί αν είναι κολικός, δε νομίζω να χρειάζεσαι αντιβίωση, μόνο παυσίπονα...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!!!:P

Είμαι καινούργια στο site και παρακαλώ πολύ χρειάζομαι την συμβουλή σας!! Γέννησα τις 18 Δεκεμβρίου ένα υγιέστατο αγοράκι και τον θηλάζω αποκλειστικά.

Παρόλο που πάσχω δυστυχώς από ημικρανίες , κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν χρειάστηκε να πάρω κανένα φάρμακο, λες και είχαν εξαφανιστεί, αλλά τώρα λόγω της κούρασης και της έλλειψης ύπνου έχουν κάνει πάλι την εμφάνιση τους με αποτέλεσμα να πονάω φριχτά!

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν επιτρέπεται να πάρω κάποιο φάρμακο τύπου panadol , depon , egicalm.

Έχω ραντεβού με τον παιδίατρο την επόμενη εβδομάδα, αλλά ως τότε θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε κάτι.

Περιμένω και ευχαριστώ

καλησπέρα, να σου ζήσει!

την συμβατότητα των φαρμάκων με τον θηλασμό μπορείς να την διαπιστώσεις από αυτό το σάιτ http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp με βάση τη δραστική ουσία του φαρμάκου

το ντεπόν είναι σίγουρα συμβατό, αφού είναι το πιο συνηθισμένο παιδικό-βρεφικό σιρόπι

Πάντως θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και εναλλακτικές θεραπείες, όπως οστεοπαθητική, ομοιοπαθητική

jv42p3.png

DfUyp2.png

Θηλάζω την μικρή μου κόρη (3,5 μηνών) και η μεγάλη μου (5 χρονών) κόλλησε ψείρες. Χρησιμοποίησα το Laviten Nyda για το παιδί και θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να το βάλω κι εγώ. Η δραστική ουσία είναι η Διμεθικόνη ή Dimeticone. Δεν μπόρεσα να το βρω στο e-lactancia. Να σημειώσω επίσης ότι είναι το μόνο σκεύασμα που μας διώχνει τις ψείρες. Έχω δοκιμάσει παλιότερα το Nice and Clear και το Lice Attack και δεν έκαναν τίποτα!!! Όποια μπορεί να με βοηθήσει γιατί θα γίνουμε σαν τον Bob Marley, θα έχουμε όλων των λογιών τις ψείρες στο κεφάλι μας. Ο χειρότερος εφιάλτηε είναι να κολλήσει και το μωρό, γιατί έχουμε και μαλλάκια αρκετά!!!

Διαφημίσεις

Θηλάζω την μικρή μου κόρη (3,5 μηνών) και η μεγάλη μου (5 χρονών) κόλλησε ψείρες. Χρησιμοποίησα το Laviten Nyda για το παιδί και θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να το βάλω κι εγώ. Η δραστική ουσία είναι η Διμεθικόνη ή Dimeticone. Δεν μπόρεσα να το βρω στο e-lactancia. Να σημειώσω επίσης ότι είναι το μόνο σκεύασμα που μας διώχνει τις ψείρες. Έχω δοκιμάσει παλιότερα το Nice and Clear και το Lice Attack και δεν έκαναν τίποτα!!! Όποια μπορεί να με βοηθήσει γιατί θα γίνουμε σαν τον Bob Marley, θα έχουμε όλων των λογιών τις ψείρες στο κεφάλι μας. Ο χειρότερος εφιάλτηε είναι να κολλήσει και το μωρό, γιατί έχουμε και μαλλάκια αρκετά!!!

Επίσης να βαλεις ξιδι.

k9Tap3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια χρειαζομαι τη βοηθεια σας. μου βρηκε γυναικολογος ουρολοιμωξη μαλλον απο καθετηρα καισαρικης και τωρα που το μωρακι μου ειναι 12 ημερων και θηλαζω μου ειπε να παρω ceclor 750.! παιδιατρος μου δεν ειναι σιγουρος και γω δεν ξερω τι να κανω! ανησυχω για το πλασματακι μου που το φορτωνω με φαρμακα! απαντηστε μου σας παρακαλω οσο συντομοτερα μπορειτε! ευχαριστω εκ των προτερων!

κοριτσια χρειαζομαι τη βοηθεια σας. μου βρηκε γυναικολογος ουρολοιμωξη μαλλον απο καθετηρα καισαρικης και τωρα που το μωρακι μου ειναι 12 ημερων και θηλαζω μου ειπε να παρω ceclor 750.! παιδιατρος μου δεν ειναι σιγουρος και γω δεν ξερω τι να κανω! ανησυχω για το πλασματακι μου που το φορτωνω με φαρμακα! απαντηστε μου σας παρακαλω οσο συντομοτερα μπορειτε! ευχαριστω εκ των προτερων!

η σεκλορ δεν απαγορευεται στο θηλασμο, αλλα μια φιλη μου αντι να παρει αντιβιωση, ηπιε για 2 ημερες μονο χαμομηλι και της περασε.

ειναι εναλλακτικη θεραπεια.

σε καθε περιπτωση μπορεις να παρεις κανονικα την αντιβιωση αυτη.

k9Tap3.png

σ ευχαριστω! νιωθω καλυτερα! με τους γιατρους μπερδευομαι, νιωθω ενοχες το τι δινω στο παιδι μου και καθενας λεει κατι δικο του. οχι πως φταινε αυτοι για ολα αλλα ως νεες μαναδες πρεπει να παρουμε αποφασεις για τα πλασματακια μας που τελικα δεν ξερουμε τι αποτελεσματα θα εχουν.

Διαφημίσεις

sos Αγλαία...Επιτρέπεται το dexa-rhinaspray κατα το θηλασμό? Μπήκα στην ιστοσελίδα με τα φάρμακα και δεν το'χει. Είναι αποσυμφορητικό μύτης και περιέχει και λίγη κορτιζόνη.

effi, περαστικά.

Στο συγκεκριμένο site δεν καταγράφονται τα ονόματα των φαρμάκων αλλά οι δραστικές τους ουσίες: αυτές αξιολογούνται ως προς τη συμβατότητα με το θηλασμό.

Κοίταξε το χαρτί που υπάρχει μέσα στο κουτί του σκευάσματος.

Θα ξανατσεκάρω το post σου να δω αν έχεις βρει άκρη. Αν όχι, ξαναμιλάμε.

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Ευχαριστώ πολύ Ηρώ. Δεν έχει ακριβώς την ίδια. Η ουσία του Dexa είναι hydrochloride monohydrate και dexamethazone isonicotinate. Έχω κάτι σαν ιγμορίτιδα και είμαι χάλια, μπούκωμα, πονοκέφαλο...Please help!

Η Αγλαια μας έχει μάθει ότι επιτρέποντε τα φάρμακα καθώς είναι μικρή η ουσία που εισχωρεί μεσα στο γάλα . Μου εχουν δώσει μια ιστοσελίδα που λεει ποια φαρμακα επιτρεπονται και ποια οχι περιεμενε να την βρω. Πατας το φαρμακο που εχεις και σου λεει.

Δες εδω:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Σωτηρία μου δεν είναι σωστό αυτό που λες. Δεν είπε κάτι τέτοιο η Αγλαία... ναι, υπάρχουν κάποια φαρμακα που είναι συμβατά με τον θηλασμό, υπάρχουν όμως και φάρμακα που απαγορεύεται να πάρει η θηλάζουσα. Γι' αυτό ελέγχουμε το site.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Δες εδω:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Σωτηρία μου δεν είναι σωστό αυτό που λες. Δεν είπε κάτι τέτοιο η Αγλαία... ναι, υπάρχουν κάποια φαρμακα που είναι συμβατά με τον θηλασμό, υπάρχουν όμως και φάρμακα που απαγορεύεται να πάρει η θηλάζουσα. Γι' αυτό ελέγχουμε το site.

Μόλις μπήκα να το διορθώσω. Λάθος διατύπωση! Πως πας ζουζουνελ μου εσύ?:-)

• 1 month later...

Η μπέμπα είναι 5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά, αλλά έχω "πεθάνει" στον πονοκέφαλα (μάλλον ιγμορίτιδα) και ταυτόχρονα στον πονόδοντο!

Σίγουρα θα χρειαστώ αντιβίωση αλλά ωστόσο μήπως γνωρίζει καμιά κοπέλα αν επιτρέπεται να πάρω depon;; Πονάωωωω!!!!!

Καλημερα χωρις να θελω να σε παρω στο λαιμο μου εμενα ο γιατρος με αφηνε μονο depon να παιρνω κ θηλασα το παιδι μου 15 μηνες καλυτερα θα ηταν να επειρνες ενα τηλ το γιατρο σου απ οσο ξερω ομως ειναι το πιο "ακινδυνο" για την περιοδο του θηλασμου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...