Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η οικιακή βοηθός μου έκανε ζημιά. Πρέπει να την πληρώσει??

Recommended Posts

λες να βγει και οικονομικοτερο? θα το δω σημερα κι ολας αν ειναι να μην το ξεκινησει ο τζαμας.

Αυτο που λες για τις ζημιες ειναι βαση νομου? Πληροφοριακα ρωταω να ξερω.

Αλλα βρε παιδια αλλο η ζημια που θα κανει το μωρο αλλο αυτη που θα κανει ο υπαλληλος σου που τον πληρωνεις για να φροντισει το σπιτι. Ουτως ή άλλως δεν θα της πω τελικα τιποτα για να πληρωσει και αυτη και πιο πολυ για το υφακι που εχει ΑΚΟΜΑ ... αν ομως ξανακανει ζημια δεν θα πρεπει να της τα κρατησω?

Είναι το άρθρο 652 του Αστικού Κώδικα που λέει ότι ο εργαζόμενος ευθύνεται για κάθε ζημιά που προξενείται στον εργοδότη από δόλο ή αμέλειά του. Αλλά η ευθύνη περιορίζεται όταν πρόκειται για εργασία επιρρεπή στις ζημιές κι εκεί ο εργαζόμενος απαλλάσσεται για ελαφρά αμέλεια. Αυτά με επιφύλαξη, γιατί δεν είμαι εργατολόγος και δεν ξέρω αν ισχύει κάτι ειδικότερο για τις οικιακές βοηθούς.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 90
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ωχ ... και φανταζομαι σου ριχνω αλατι στην πληγη τωρα εγω ε???

να εσυ τωρα που σου ετυχε αυτο τι πρεπει να κανεισ? οχι τι θα κανεις αλλα ποιο ειναι το σωστο κατα τη γνωμη σου?

To χοντρό χοντρό αλάτι ξέρεις.... εγώ είπα να επιβαρυνθώ τα 70, μεταξύ μας όμως ελπίζω το αφεντικό μου να φανεί για άλλη μία φορά μεγαλόψυχος:wink::wink:

Μα γιατί δε τη ρωτάς γιατί έχει το ύφος που έχει και απλά εικάζεις;

Πάντως για να είναι οικιακή βοηθός, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχει τα 300 ευρώ να στα δώσει.

Πάντως και εμένα μου έχει πέσει τασάκι απ τα χέρια ενώ το καθαρίζω κι αν ήταν γυάλινο τραπέζι από κάτω, εννοείται πως θα είχε σπάσει. Και δεν συνηθίζω να σπάω...

Τέλος πάντων, επειδή τη βλέπεις καθημερινά, μίλα της.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Μα γιατί δε τη ρωτάς γιατί έχει το ύφος που έχει και απλά εικάζεις;

Πάντως για να είναι οικιακή βοηθός, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχει τα 300 ευρώ να στα δώσει.

Πάντως και εμένα μου έχει πέσει τασάκι απ τα χέρια ενώ το καθαρίζω κι αν ήταν γυάλινο τραπέζι από κάτω, εννοείται πως θα είχε σπάσει. Και δεν συνηθίζω να σπάω...

Τέλος πάντων, επειδή τη βλέπεις καθημερινά, μίλα της.

Τι εικαζω ? Οτι εχει υφακι? Ειναι προφανες οταν βλεπεις ενα ανθρωπο επι πολλους μηνες καθε μερα να αντιλαμβανεσαι ποτε εχει υφακι και ποτε ειναι νορμαλ.

Δεν θελω να τη ρωτησω γιατι εγω υποτιθεται ειμαι η "θιγμενη" της υποθεσης. Δηλαδη και μου εκανε ζημια -που αντιμετωπισε κατ΄εμε ελαφρα τη καρδια απο οσο δειχνει - και να την ρωτησω εγω γιατι συμπεριφερεται ετσι?

Για το συμπερασμα οτι επειδη ειναι οικιακη βοηθος "ΠΡΟΦΑΝΩΣ" δεν εχει τα 300 ευρω (που δεν τα ζητησα , γνωμες παιρνω) να μου δωσει , κανεις μας δεν μπορει να γνωριζει την οικονομικη κατασταση του αλλου οποια και να ειναι η δουλεια του . Ακομα δεν θεωρω οτι οποια εργαζεται ως οικιακη βοηθος ειναι και αναξιοπαθης απαραιτητα. Η προηγουμενη μας ειχε opel tigra turbo cabrio με βουλγαρικες πινακιδες για παραδειγμα. γιατι να υπεθετα οτι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θα ειχε σε αντιστοιχη περιπτωση?

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσι... Συγνώμη δηλαδή αλλά δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει και με ποιον τα έχει ο άλλος. Μπορεί να τα χει με τον εαυτό της που έκανε τη ζημιά, μπορεί να σκέφτεται πως δεν μπορεί να σου πληρώσει τη ζημιά, μπορεί να φοβάται την απόλυση. Πολλά μπορεί. Εγώ σε πληροφορώ όταν είμαι στεναχωρημένη, έχω τρομερά νεύρα...

Τέλος πάντων, θα σου μιλήσει και θα μας πεις :-)

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Αυτο που ηθελε να μου πει ειναι οτι της φανηκαν πολλα τα 300 ευρω που ακουσε απο τον τζαμα οτι κοστιζει το τζαμι διοτι ειχε προθεση να το πληρωσει αν εκανε μεχρι 100 ευρω. Της ειπα οτι δεν θα δεχτω την προταση της να πληρωσει εκεινη και οτι αυτα συμβαινουν. Της ζητησα να ειναι πιο προσεκτικη στο μελλον βεβαια. Της λεω "καλα εκανες και το συζητας γιατι βλεπω απο το πρωι μια περιεργη αντιδραση. Νομιζω οτι δεν σουι φωναξα ουτε σε προσβαλλα ουτε τιποτα" .Μου λεει "ναι απλα νομιζα οτι φωναξατε το τζαμα αμεσως για να ακουσω ποσο κανει να πληρωσω εγω" ... Της εξηγησα οτι καλεσα τον τζαμα γιατι επρεπε να φτιαχτει αμεσα για να μην πεσουν τα τζαμια κατω και κοπει καποιος , εκεινος δεν ειχε δουλεια και ηρθε αμεσως. και λεει : "α αμα ειναι ετσι καλα γιατι νομιζα οτι θα πληρωσω εγω 300ευρω"!:rolleyes:

Μετα μου ειπε το κορυφαιο : "παντως μια φορα ειχα καταλαθος ξεβαψει στο πλυντηριο μια μπλουζα της μαμας σας και δεν μου κρατησε λεφτα".. Της λεω: "μα ουτε εγω ειχα προθεση να σου κρατησω λεφτα , απλα ειχες ενα περιεργο υφος λες και εφταιγα εγω". Μου λεει : "ενταξει αφου το λυσαμε"...και εφυγε...

Τι να πω. οχι οτι ειχε αλλαξει υφος κατα τη συζητηση , αλλα θα δωσω τοπο στην οργη...

α και μου ξεκαθαρισε οτι ζημιες συμβαινουν και αν συμβει κατι στο μελλον δεν θα μπορει να την πληρωσει και αμα εχω αλλη γνωμη να της το πω να το ξερει , να ψαξει αλλου για δουλεια (αυτο δεν μου το ειπε ετσι ακριβως αλλα αυτο καταλαβα)...

Όλα είναι μια ιδέα...

λοιπον εγω εχω μια κυρια καθε 15 μερες.εχουμε πλεον φιλικες σχεσεις ηρθε και στην βαπτιση του παιδιου μου και δεν υπηρχε περιπτωση ποτε να της επερνα χρηματα για ζημιια.θεωρω οτι αυτα συμβαινουν.και ποιος δεν εχει κανει λαθη στη δουλεια του?οσο για το υφος της επρεπε να σου μιλησει αμεσως δεν την δικαιολογω.οσο και να φοβοταν οτι μπορει να της ζητουσες χρηματα

an1cJQh-Sf-0000MzAwMTUxNGR8MzYyNTI5NTlhfA.gifline_line_typew7_beg_d_typew7_time_1260594000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

λες να βγει και οικονομικοτερο? θα το δω σημερα κι ολας αν ειναι να μην το ξεκινησει ο τζαμας.

Αυτο που λες για τις ζημιες ειναι βαση νομου? Πληροφοριακα ρωταω να ξερω.

Αλλα βρε παιδια αλλο η ζημια που θα κανει το μωρο αλλο αυτη που θα κανει ο υπαλληλος σου που τον πληρωνεις για να φροντισει το σπιτι. Ουτως ή άλλως δεν θα της πω τελικα τιποτα για να πληρωσει και αυτη και πιο πολυ για το υφακι που εχει ΑΚΟΜΑ ... αν ομως ξανακανει ζημια δεν θα πρεπει να της τα κρατησω?

δηλαδη η τιμη που σου ειπε δεν ειναι για αυθραστο?

πιστευω πως ναι! κ οταν λεμε αυθρστο οχι οτι δεν σπαει απλα θρυματιζεται ωστε να μην κοπει καποιος.

οσο για τις ζημιες αστα! η δικια μου ενω ημου εγκυος κ εγω κ την ειδα μπροστα στα ματια μου να χαλαει το μαρμαρο μπροστα μου λεμε με το απορυπαντικο μου ελεγε πως οχι ετσι ηταν... κ ειχε αφησει παντου πατημασιες απο τις σαγονιαρες της:rolleyes: 2 φορες την ιδια ζημια το ματι του συναγερμου 60 ευρω η φορα κ αλλα πολλα που ακομα θα επρεπε να με πληρωνει...

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Αυτο που ηθελε να μου πει ειναι οτι της φανηκαν πολλα τα 300 ευρω που ακουσε απο τον τζαμα οτι κοστιζει το τζαμι διοτι ειχε προθεση να το πληρωσει αν εκανε μεχρι 100 ευρω. Της ειπα οτι δεν θα δεχτω την προταση της να πληρωσει εκεινη και οτι αυτα συμβαινουν. Της ζητησα να ειναι πιο προσεκτικη στο μελλον βεβαια. Της λεω "καλα εκανες και το συζητας γιατι βλεπω απο το πρωι μια περιεργη αντιδραση. Νομιζω οτι δεν σουι φωναξα ουτε σε προσβαλλα ουτε τιποτα" .Μου λεει "ναι απλα νομιζα οτι φωναξατε το τζαμα αμεσως για να ακουσω ποσο κανει να πληρωσω εγω" ... Της εξηγησα οτι καλεσα τον τζαμα γιατι επρεπε να φτιαχτει αμεσα για να μην πεσουν τα τζαμια κατω και κοπει καποιος , εκεινος δεν ειχε δουλεια και ηρθε αμεσως. και λεει : "α αμα ειναι ετσι καλα γιατι νομιζα οτι θα πληρωσω εγω 300ευρω"!:rolleyes:

Μετα μου ειπε το κορυφαιο : "παντως μια φορα ειχα καταλαθος ξεβαψει στο πλυντηριο μια μπλουζα της μαμας σας και δεν μου κρατησε λεφτα".. Της λεω: "μα ουτε εγω ειχα προθεση να σου κρατησω λεφτα , απλα ειχες ενα περιεργο υφος λες και εφταιγα εγω". Μου λεει : "ενταξει αφου το λυσαμε"...και εφυγε...

Τι να πω. οχι οτι ειχε αλλαξει υφος κατα τη συζητηση , αλλα θα δωσω τοπο στην οργη...

α και μου ξεκαθαρισε οτι ζημιες συμβαινουν και αν συμβει κατι στο μελλον δεν θα μπορει να την πληρωσει και αμα εχω αλλη γνωμη να της το πω να το ξερει , να ψαξει αλλου για δουλεια (αυτο δεν μου το ειπε ετσι ακριβως αλλα αυτο καταλαβα)...

χμμμμ:rolleyes::rolleyes::rolleyes: δεν μου αρεσε ομολογω!

μηπως να ψαξει?????

κ εγω τις εδωσα πολλες ευκαιριες αφου δεν παραδεχοταν κ καμια ζημια. αλλα στο τελος τα εφαγε μονη της τα μουτρα της μετα απο 5 χρονια συνεργασια για 2 μηνες βρηκε αλλου κ χωρις να με ενημερωσει καθολου (το εμαθα απο αλλου!) θεωρησε δεδομενο οτι θα την περιμενω:confused:

αμ δε σφαξανε! εγω δουλευω απο τα 17 μου κ ποτε δεν ελλειψα αδικαιολογητα απο την δουλεια. κ μετα σου λεει ανεργια:cool:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Διαφημίσεις

Απ'ότι καταλαβαίνω δεν θέλεις να την διώξεις γιατί την εμπιστεύεσαι στο σπίτι, την ζημιά θα την πληρώσεις μόνη σου και αυτή συμπεριφορά δεν πρόκειται να αλλάξει. Οπότε, φρόντισε να αλλάξεις το τζάμι και ξέχασε ότι έγινε. Εύχομαι να μην ξαναγίνει άλλη ζημιά

Πρωι πρωι με πηρε τηλ ενας αλλοδαπος τζαμας να με ρωτησει που ακριβως ειναι το σπιτι μου για να ερθει να δει για το τζαμι και οτι του εδωσε το τηλ η Μίρβα ( η βοηθος). Στις 7:45 αυτο. Μες στον υπνο μου λεω μπα ονειρευομαι.. του λεω : "καταρχην καλημερα σας...επειδη δεν σας καλεσα εγω και δεν ξερω κατι σας παιρνω σε λιγο πισω στο τηλ που βλεπω"...

Καλω τη Μίρβα και της λεω τι ειναι αυτα που με πηρε αυτος και μου ειπε και μου λεει " α δεν σας πηρα γιατι ειναι πολυ πρωι ακομα , βρηκα δικο μου τζαμα να σας κανει καλυτερη τιμη". Της απαντω "ευχαριστω αλλα δεν ζητησα κατι τετοιο , και σε παρακαλω να με ρωτας αλλη φορα". Μου λεει: " α αφου δεν θελετε..." . Καπακι με ξαναπαιρνει ο τυπος και μου λεει " τι γινεται θα περιμενω πολυ? Εχω και δουλειες..":rolleyes:

Ε εκει νευριασα και του λεω "κυριε μην κανετε τον κοπο και αλλαξτε υφος καταρχην! δεν σας καλεσα , δεν ξερω τιποτα δεν σας γνωριζω μιληστε με τη Μιρβα που σας καλεσε" . Ε πρεπει να ειχα και 5 αναπαντητες μετα απο τον τυπο!! Αν με ξαναπαρει θα τον παρει ο αντρας μου τηλ να τον βρισει.

Ο βασικοτερος λογος που δεν τον δεχτηκα δεν ηταν η πρωτοβουλια της Μίρβας αλλα οτι δεν βαζω εναν αγνωστο αλλοδαπο μεσα στο σπιτι μου και μαλιστα κακοτροπο. Το λεω για να μην παρεξηγηθω. Οχι οτι δεν με πειραξε και η πρωτοβουλια της ετσι οπως μου σερβιριστηκε...:rolleyes:

Τωρα ειναι απο πανω στη μαμα μου. Τι λετε να της πω? Υποτιθεται χθες τελειωσε το θεμα. Γιατι επιμενει με τετοιες πρωτοβουλιες? Επισης ξερει οτι δεν βαζω κανεναν αγνωστο μεσα στο σπιτι. Ακομα και το χθεσινο τζαμα τον ξερουμε χρονια και ειναι ντοπιος. Πως φανταστηκε οτι θα τον δεχομουν το δικο της και μαλιστα πρωι πρωι?:confused:

Όλα είναι μια ιδέα...

Στη θέση σου θα άλλαζα οικιακή βοηθό.Όχι για το τζάμι που έσπασε, ζημιές συμβαίνουν και είναι ανθρώπινες, αλλά για το αμυντικό της ύφος προκειμένου να μην της ζητήσεις λεφτά και την πρωτοβουλία της να δώσει το τηλ. σου σε αλλοδαπό γνωστό της ώστε να φανεί ότι αναγνωρίζει τη ζημιά που προξένησε ενώ στην πραγματικότητα θέλει απλώς να δώσει τη δουλειά σε φίλο της (Διότι αν πραγματικά το σκέφτηκε εκ των υστέρων και αποφάσισε να επανορθώσει, πρώτον θα σε έπαιρνε να σου ζητήσει συγνώμη και κατόπιν θα σε ρωτούσε αν θέλεις να έρθει δικός της άνθρωπος να επισκευάσει τη ζημιά σε καλύτερη τιμή) Ακούγομαι σκληρή αλλά όταν ένας άνθρωπος δεν αναγνωρίζει το λάθος του και κοιτάζει απο αυτό το λάθος να ωφεληθεί κιόλας, απο μένα τρώει κλωτσιά (μεταφορικά). Έχω αλλάξει 4 κοπέλες και όλες μα όλες τους κοιτούσαν πότε θα τελειώσουν να φύγουν με αποτέλεσμα να καθαρίζουν τσάτρα πάτρα να παρασέρνουν οτι βρούν στο διάβα τους (διακοσμητικά, βάζα, στυλό, τα πάντα) και να κάνουν ζημιές. Η κοπέλα που έρχεται τώρα, στη δουλειά της είναι η καλύτερη απο τις χειρότερες αλλά σαν άνθρωπος είναι πολλή καλή και για αυτό την έχω χρόνια. Υπάρχουν πολλές κοπέλες με ανάγκη απο δουλειά και ειδικά αν μάθουν πως είσαι και απολύτως νόμιμη, ουρές θα κάνουν.

Στη θέση σου θα άλλαζα οικιακή βοηθό.Όχι για το τζάμι που έσπασε, ζημιές συμβαίνουν και είναι ανθρώπινες, αλλά για το αμυντικό της ύφος προκειμένου να μην της ζητήσεις λεφτά και την πρωτοβουλία της να δώσει το τηλ. σου σε αλλοδαπό γνωστό της ώστε να φανεί ότι αναγνωρίζει τη ζημιά που προξένησε ενώ στην πραγματικότητα θέλει απλώς να δώσει τη δουλειά σε φίλο της (Διότι αν πραγματικά το σκέφτηκε εκ των υστέρων και αποφάσισε να επανορθώσει, πρώτον θα σε έπαιρνε να σου ζητήσει συγνώμη και κατόπιν θα σε ρωτούσε αν θέλεις να έρθει δικός της άνθρωπος να επισκευάσει τη ζημιά σε καλύτερη τιμή) Ακούγομαι σκληρή αλλά όταν ένας άνθρωπος δεν αναγνωρίζει το λάθος του και κοιτάζει απο αυτό το λάθος να ωφεληθεί κιόλας, απο μένα τρώει κλωτσιά (μεταφορικά). Έχω αλλάξει 4 κοπέλες και όλες μα όλες τους κοιτούσαν πότε θα τελειώσουν να φύγουν με αποτέλεσμα να καθαρίζουν τσάτρα πάτρα να παρασέρνουν οτι βρούν στο διάβα τους (διακοσμητικά, βάζα, στυλό, τα πάντα) και να κάνουν ζημιές. Η κοπέλα που έρχεται τώρα, στη δουλειά της είναι η καλύτερη απο τις χειρότερες αλλά σαν άνθρωπος είναι πολλή καλή και για αυτό την έχω χρόνια. Υπάρχουν πολλές κοπέλες με ανάγκη απο δουλειά και ειδικά αν μάθουν πως είσαι και απολύτως νόμιμη, ουρές θα κάνουν.

Το βραδυ θα το συζητησουμε οικογενειακως το θεμα γιατι μας "χαλασε¨ολους πολυ η συμπεριφορα της πραγματι. Η μαμα μου που ειναι και γενικα καχυποπτη μεχρι αηδιας μου λεει : βρε παιδι μου μηπως το εκανε και επιτηδες γαι να δωσει δουλεια στο φιλαρακι της? πολυ γρηγορα και ακαταληπτα δεν γιναν ολα? μηπως γι αυτο ηταν και στραβωμενη που ειδε το τζαμα αμεσως"??

Με εβαλε σε σκεψεις αυτο η αληθεια ειναι αλλα αληθεια επισης ειναι οτι ειναι και καπως τραβηγμενο σκηνικο αυτο.

Τωρα για το τελευταιο που λες οτι θα κανουν ουρα επειδη δινουμε και ενσημα και τετοια μην το λες. Δυσκολευτηκα πολυ να βρω ακομα και αυτην . Μας επερναν τηλ (ειχαμε πει σε γνωστους αν ξερουν να δινουν το τηλ μου και ολες δεν θελαν ενσημα και θελαν και 45-50 ευρω μεροκαματο!! Και Ελληνιδες και ξενες!!! καλα ειδικα οι Ελληνιδες ρωτουσαν οτι μας ρωτησαν και στον απολογισμο του κρατους για να δουν αν τους κανουμε!!!

Ηταν φρικτο! Νομιζα οτι δεν θα βρουμε ποτε! Για αυτο με ακουτε σκεπτικη . Αλλιως θα ειχε παρει ποδι απο χθες για την συμπεριφορα της , οχι για τη ζημια.

Όλα είναι μια ιδέα...

Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά το θέμα έχει αρχίσει να παίρνει επικίνδυνες τροπές που ξεφεύγουν από το αρχικό θέμα. Ας μην ξεχνάμε ότι κανένας άνθρωπος δεν έχει ως όνειρο ζωής να καθαρίζει τα σπίτια σας. Είναι απλώς το επάγγελμά τους. Το λέω γιατί ακούστηκαν επικρίσεις για οικ. βοηθούς που κοίταζαν να τελειώσουν και να φύγουν.

Ακούστηκε επίσης ότι ζητούσαν πληροφορίες για το σπίτι που θα εργάζονταν. Πού βρίσκετε το λάθος;!

Επίσης, ένα μεροκάματο 50 ευρώ είναι απόλυτα λογικό. Επί 20 εργάσιμες μέρες, βγαίνει 1000 ευρώ το μήνα. Εσείς πόσα θα ζητούσατε για μια κοπιαστική δουλειά σε ξένα σπίτια; Δεν μιλάμε για δούλους, μιλάμε για εργαζόμενους στην Ελλάδα του 2012.

Διαφημίσεις

Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά το θέμα έχει αρχίσει να παίρνει επικίνδυνες τροπές που ξεφεύγουν από το αρχικό θέμα. Ας μην ξεχνάμε ότι κανένας άνθρωπος δεν έχει ως όνειρο ζωής να καθαρίζει τα σπίτια σας. Είναι απλώς το επάγγελμά τους. Το λέω γιατί ακούστηκαν επικρίσεις για οικ. βοηθούς που κοίταζαν να τελειώσουν και να φύγουν.

Ακούστηκε επίσης ότι ζητούσαν πληροφορίες για το σπίτι που θα εργάζονταν. Πού βρίσκετε το λάθος;!

Επίσης, ένα μεροκάματο 50 ευρώ είναι απόλυτα λογικό. Επί 20 εργάσιμες μέρες, βγαίνει 1000 ευρώ το μήνα. Εσείς πόσα θα ζητούσατε για μια κοπιαστική δουλειά σε ξένα σπίτια; Δεν μιλάμε για δούλους, μιλάμε για εργαζόμενους στην Ελλάδα του 2012.

pax μου,

α)και εγω θα ηθελα να ειμαι βιομηχανος αλλα δεν ειμαι... καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη ουτε θεωρω τη δουλεια της οικ.βοηθου ευτελη. και εγω θα πηγαινα ΑΝΕΤΑ και το λεω με πασα ειλικρινεια αν δεν εβρισκα αλλη δουλεια ή ημουν οικονομικη μεταναστρια ή δεν ειχα καποια στοιχειωδη αλλη μορφωση κλπ.

β) δεν μπορει να προσφερεις εργασια και μαλιστα ο μεσαζων γνωστος να σε εχει ενημερωσει οτι προκειται για ευπρεπη οικογενεια και να ρωτας βλακειες του στυλ ποσα πλυντηρια βαζετε την εβδομαδα , ποσα παιδια και τι ηλικιας ειναι τα παιδια μας (δηλαδη αν σκουζουν προφανως θα δυσανασχετει??:confused:) , ποσα ατομα μενουν στο σπιτι , τι ωραρια δουλευουμε , τι δουλεια κανουμε , απο που ειμαστε (ρωτουσαν κυριως οι Ελληνιδες) και τετοια αλλα ευτραπελα!

γ)οσο για το μεροκαματο εγω οταν δουλευα σε εταιρει με πλακακια για συμφωνημενο 8ωρο που ηταν 10 ωρο επερνα μεροκαματο 35 ευρω και πηγαινα στην αλλη ακρη του κοσμου , συν το ενσημο μου. Εγω γιατι να δινω στην κυρια οπυ καθαριζει μεσα στο ερ κοντισιον ενα υγειες περιβαλλον με διαλειμμα 50 ευρω και μαυρα?????:confused: Και οταν εισαι καθε μερα μην φανταστεις οτι κανουν τις βαριες δουλειες που κανουν συνηθως οι κοπελες που πανε καθε 15 μερες (πχ γενικη) ... οτι κανεις και εσυ καθε μερα στο σπιτι σου φαντασου... πως τα θεωρεις λιγα δηλαδη?

Και ΦΥΣΙΚΑ δεν ειναι δουλοι , ειναι υπαλληλοι ή συνεργατες οπως θες πες το. Δεν νομιζω να εδειξα εως τωρα σε καποιο ποστ μου οτι εχω τετοιες αντιληψεις. Νομιζω το αντιθετο .;):)

Όλα είναι μια ιδέα...

εσυ που ζεις; στην Ελβετία; γιατί στην Ελλάδα 1.000? σημερα ουτε μηχανικός με μεταπτυχιακό ΔΕΝ παίρνει. Ας σοβαρευτούμε πια. Υπερτιμημένη εργασία. Δηλαδη η οικιακή βοηθός (που ειναι σε καθημερινή βάση) κοπιάζει πιο πολύ από εναν εργαζόμενο σε ένα γραφειο που τον "σκίζει" το αφεντικό του και έχει άγχος. Αυτά ομως πληρώνουμε...τις λαρτζιές (large) ........

iHQAp2.png

το θεμα γιατι μας "χαλασε¨ολους πολυ η συμπεριφορα της πραγματι.

Έχει ξανασυμπεριφερθεί έτσι ή κάπως παρόμοια?

Γιατί αν είναι η πρώτη φορά πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας στην κουβέντα που θα κάνετε.

Ίσως φοβήθηκε πολύ ότι θα χάσει την δουλειά της και θα μείνει ξεκρέμαστη γι'αυτό και αντιδράει σπασμωδικά.

PS: Το θέμα του παρόντος τόπικ δεν είναι πόσο μεροκάματο πρέπει να παίρνει ένας εργαζόμενος και αν η καθαρίστρια κάνει πιο βαριά δουλειά από τον υπάλληλο γραφείου.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Οχι παιδια 1000 ευρω στο χερι δεν παιρνει καμια μονιμη. Δεν ξερω που τα ακουτε αυτα... και πραγματι ουτε με πτυχια ΑΕΙ δεν υπαρχουν αυτα πλεον... αλιμονο...

Επισης εγω προσωπικα δεν δεχομαι να προσλαβω κανενα υπαλληλο χωρις ενσημα .

Όλα είναι μια ιδέα...

Οχι παιδια 1000 ευρω στο χερι δεν παιρνει καμια μονιμη. Δεν ξερω που τα ακουτε αυτα... και πραγματι ουτε με πτυχια ΑΕΙ δεν υπαρχουν αυτα πλεον... αλιμονο...

Επισης εγω προσωπικα δεν δεχομαι να προσλαβω κανενα υπαλληλο χωρις ενσημα .

matilda έτσι και δίνεις 1000? και ένσημα, παραιτούμαι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κι έρχομαι να σου δουλέψω:lol::lol::lol::lol::lol:

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Έχει ξανασυμπεριφερθεί έτσι ή κάπως παρόμοια?

Γιατί αν είναι η πρώτη φορά πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας στην κουβέντα που θα κάνετε.

Ίσως φοβήθηκε πολύ ότι θα χάσει την δουλειά της και θα μείνει ξεκρέμαστη γι'αυτό και αντιδράει σπασμωδικά.

PS: Το θέμα του παρόντος τόπικ δεν είναι πόσο μεροκάματο πρέπει να παίρνει ένας εργαζόμενος και αν η καθαρίστρια κάνει πιο βαριά δουλειά από τον υπάλληλο γραφείου.

Ξεκινοντας απο το τελος. ναι δεν ειναι το θεμα απλα καποια κοπελα εβγαλε το αυθαιρετο συμπερασμα απο οσο καταλαβα οτι βλεπουμε τις οικιακες βοηθους ως δουλες και οχι ως αμοιβομενους υπαλληλους και ετσι μαλλον ξεκινησε και εγω θελω να κλεισει αυτο επισης.

παραπανω τωρα. Ναι οπως ειπα ειναι η πρωτη φορα που αντιδρα ετσι και σιγουρα αυτο θα ληφθει σοβαρα υποψη το βραδυ που θα ενημερωσω και τους υπολοιπους.

Τωρα αν φοβηθηκε και αντιδρα σπασμωδικα αυτο θα σκεφτομουν και εγω αν παρελειπε στην χθεσινη μας κουβεντα -μονολογο της- να πει οτι δεν προτιθεται να πληρωσει καμια ζημια μικρη ή μεγαλη που ενδεχομενως να προκαλεσει στο μελλον θα σκεφτομουν και εγω το ιδιο. Εγω παντως δεν το εξελαβα ακριβως σαν φοβο να μην χασει τη δουλεια της αλλα σαν να ξεκαθαριζει σε εμενα κατι .

Όλα είναι μια ιδέα...

matilda έτσι και δίνεις 1000? και ένσημα, παραιτούμαι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κι έρχομαι να σου δουλέψω:lol::lol::lol::lol::lol:

χαχαχαχα οχι δεν δινουμε 1000 ευρω . Ενσημα πληρη ναι , αλλα οχι και 1000 ευρω. Ειπαμε.. Τα κοροιδα σε αλλη πιατσα...;):lol::lol:

Όλα είναι μια ιδέα...

Καλησπέρα, για το θέμα αν "επιτρέπεται" κανείς να έχει οικιακή βοηθό ή αν είναι προτιμότερο να τα κάνει μόνος του για να μη του κάνει ζημιές, δεν θα σχολιάσω καν. Μια κουβέντα μόνο, είναι σα να λες δε θα πάρω υπάλληλο και θα τα κάνω όλα μόνος μου για να τα κάνω καλύτερα ;)

Οσο για το αν πρέπει να σε πληρώσει, προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει. Το θέμα είναι εσύ θέλεις? Γιατί μπορεί να πρέπει, αλλά και πάλι προσωπικά μιλώντας δεν θα το ήθελα. Θεωρώ πως ήταν ατύχημα που πήρε και μεγάλες διαστάσεις εφόσον είσαι σπίτι ετοιμόγεννη - με το καλό κοπέλα μου!-

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Τωρα αν φοβηθηκε και αντιδρα σπασμωδικα αυτο θα σκεφτομουν και εγω αν παρελειπε στην χθεσινη μας κουβεντα -μονολογο της- να πει οτι δεν προτιθεται να πληρωσει καμια ζημια μικρη ή μεγαλη που ενδεχομενως να προκαλεσει στο μελλον θα σκεφτομουν και εγω το ιδιο. Εγω παντως δεν το εξελαβα ακριβως σαν φοβο να μην χασει τη δουλεια της αλλα σαν να ξεκαθαριζει σε εμενα κατι .

ναι, ακούγεται λιγάκι "κάπως" αυτό.

Πάντως αν σε γενικές γραμμές έχει σωστή συμπεριφορά, ίσως να το βλέπατε σαν μεμονωμένο περιστατικό. γιατί όλοι έχουμε στραβές μέρες και λέμε πράγματα για τα οποία μετά μετανιώνουμε.

Μπορεί να είναι φορτισμένη για κάποιους λόγους που εσύ να μην ξέρεις.

Και στην τελική μπορείς να είσαι ξεκάθαρη κι εσύ και να της πεις ότι , δεν σου αρέσει η συγκεκριμένη συμπεριφορά της και ότι εφόσον το θέτει έτσι ξεκάθαρα το ζήτημα των ζημιών, την επόμενη φορά που θα κάνει κάποια ζημιά θα απολυθεί.

καταρχην σε ευχαριστω dimmi.

Απο το θεμα του να πληρωσει ή οχι "ξεκολλησα". και να θελε δεν δεχομαι μετα τη συμπεριφορα της αυτη.

Το θεμα μου εγινε πλεον πιο σοβαρο. Αν τελικα πρεπει να την κρατησουμε ή οχι μετα την περιεργη αυτη συμπεριφορα της , την πρωτοβουλια της με τον τζαμα και το "ξεκαθαρισμα" της περι μελλοντικων ζημιων...

Όλα είναι μια ιδέα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...