Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η οικιακή βοηθός μου έκανε ζημιά. Πρέπει να την πληρώσει??

Recommended Posts

Ο ενδοιασμος μου ειναι ο εξης και θα ηθελα τις γνωμες σας. Εχω οικιακη βοηθό καθημερινα , οχι οικοσιτη , εξωτερικη με μηνιαιο μισθο και ενσημα κανονικα. Με λιγα λογια ολα νομιμα. Ειναι αρκετα καλη στη δουλεια της . Συνηθως προσεκτικη εκτος απο σημερα το πρωι. Εκει που καθαριζε το μπαλκονι ακουω εναν εκοφαντικο θορυβο και πεταγομαι εξω. Της ειχε πεσει απο τα χερια ενα τασακι και εσπασε το γυαλινο τζαμι της τραπεζαριας (εξωτερικης) .

Μου ειπε οτι της γλιστρισε απο το χερι και επεσε. Δεν της φωναξα , της ειπα οκ αστο μην κοπεις θα φωναξουμε τζαμά. Ζητησε συγνωμη και οτι εγινε καταλαθος βεβαια και της ειπα να συνεχισει να κανει αλλες δουλειες. Πηρα το τζαμα ο οποιος ηρθς αμεσως και μου ειπε οτι για να αντικατασταθει το συγκεκριμενο τζαμι (αμμοβολης με γωνιες) θελει γυρω στα 300 ευρω! Τρελαθηκα. Πηρα τον αντρα μου του ειπα τι εγινε και μου ειπε οτι πραγματι τοσο κανουν αυτα τα τζαμια . Εδωσα παραγγελια στον ανθρωπο να το φτιαξει . Το θεμα μου τωρα ειναι αν πρεπει να επωμιστει και εκεινη καποιο κοστος ή οχι διοτι δεν ειναι μια μικροζημια κι ολας το κοστος το θεωρω αρκετα μεγαλο.

Ειναι μια πολυ καλα αμοιβομενη υπαλληλος της καλυπτω ολες τις απο του νομου απαιτησεις της και εχει μια μονιμη θεση. Αυτο το λεω για να ξεκαθαρισω οτι δεν ειναι μια κοπελα που της δινω 3 και 60 και δεν την εκμεταλλευομαι οπως εχω ακουσει οτι συμβαινει τριγυρω.

Επισης δεν θα επρεπε να εχει την ευθυξία να μου το προτεινει έστω? Πιστευω αν μου το προτεινε θα της ελεγα οκ συμβαινουν αυτα αστο θα το καλυψω εγω. Αντιθετως μεχρι και αυτην την ωρα την βλεπω οτι εχει ενα νευριασμενο υφος λες και της φταιω εγω που ειχα τασακι επανω στο τραπεζι. Δεν της εκανα καν παρατηρηση για να διατηρει αυτο το υφος. Ομολογω οτι δεν της εχω ξαναδει ετσι και τωρα εχω αρχισει να στραβωνω και εγω. Δηλαδη και μου εκανε ζημια και θυμωσε απο πανω? Γιατι? :confused:

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πραγματικά δεν ξέρω τί θα έκανα στη θέση σου.

Το σίγουρο είναι πάντως πως αν ήμουν στη θέση της υπαλλήλου σου (γιατί περί αυτού πρόκειται), θα πρότεινα ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να καλύψω το κόστος της ζημιάς. Το τί θα έκανε ο εργοδότης είναι άσχετο. Εγώ θα το πρότεινα.

Αν μου το πρότεινε εμένα να πληρώσει τη ζημιά, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα την άφηνα και θα το κάλυπτα εγώ. Αν δεν μου το πρότεινε όμως... δεν ξέρω, θα με ενοχλούσε.

Και όχι, δεν είναι οκ να στραβώνει κι από πάνω...

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Θεωρώ ότι είvαι έvα μία ζημιά που θα μπορούσες vα κάvεις και εσύ η ίδια...

Προσωπικά όχι δε θα της ζητούσα vα επωμιστεί τίποτα από τη ζημιά.Αυτά γίvοvται..

Όσο ααφορά τη συμπεριφορά της μπορεί vα έχει θυμώσει με τοv εαυτό της ή μπορεί κάποια στογμή αργότερα vα σου ζητήσει vα πληρώσει.

rQGhp3.png

να της τα κρατήσεις λίγα-λίγα από το μισθό της. κι εμένα που είχε κάνει μια πολύ μικρότερη ζημιά, αμέσως μου είπε να της τα κρατήσω από το μισθό της αλλά επειδή ζημιές γίνονται, το αρνήθηκα.

το ποσό, όμως, στη δική σας περίπτωση, είναι αρκετά μεγάλο.

Θεωρώ ότι είvαι έvα μία ζημιά που θα μπορούσες vα κάvεις και εσύ η ίδια...

Προσωπικά όχι δε θα της ζητούσα vα επωμιστεί τίποτα από τη ζημιά.Αυτά γίvοvται..

Όσο ααφορά τη συμπεριφορά της μπορεί vα έχει θυμώσει με τοv εαυτό της ή μπορεί κάποια στογμή αργότερα vα σου ζητήσει vα πληρώσει.

Σιγουρα θα μπορουσε να μου ειχε τυχει εμενα. Προς θεου. Απλα εγω θα προτεινα αμεσως να πληρωσω εγω τη ζημια.

ξαναλεω αν μου το πει θα της πω οκ αστο απλα να προσεχουμε λιγο περισσοτερο στο μελλον . Αλλα δεν μου ειπε τιποτα. Γι αυτο σκεφτηκα μηπως πρεπει να της το πω στο τελος του μηνα εστω να μοιραζομασταν τη ζημια. Δεν ξερω.

Τωρα πηγα μεσα που σιδερωνει και της λεω αναψε το air contition θα σκασεις εδω , και μου λεει "καλά..." . Ουτε που με κοιταξε. και δεν ξερω τι υφακι ειναι αυτο. παντως σιγουρα δεν ειναι το υφακι στενοχωρημενης. :rolleyes: Αρχιζω και νευριαζω. φανταστειτε να της ειχα φωναξει κι ολας...

Edited by matilda38
προσθηκη: Γι αυτο σκεφτηκα να μηπως πρεπει να της το πω στο τελος του μηνα εστω να μοιραζομασταν τη ζημια. Δεν ξερω

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

και αv ήθελε vα πληρώσει αλλά δεv της βγαίvει οικοvομικά ?:oops:

το λέω γιατί το έπαθα και'γω με ίσης αξίας ζημιά και η κοπέλα όvτως είvαι με τα κουκιά μετρημέvα που λέvε.

rQGhp3.png

Λογικα πρεπει παντα να αναλαμβανουμε την ευθυνη των πραξεων μας. Θεωρω λοιπον οτι θα επρεπε τουλαχιστον να ειχε ζητησει να αναλαβει την αποκτασταση της ζημιας.

Απο την αλλη ομως θεωρω σημαντικοτερο να ειμαστε ανεκτικοι με τους ανθρωπους γυρω μας. Αλλωστε προκειται για ενα αντικειμενο, αξιας μεν, αλλα αφου δεν υπηρξε καποιο ατυχημα, εγω στην θεση σου δεν θα επεβαλα την αποκατασταση απο την οικιακη βοηθο.

Επιπλεον σκεψου να ειχε τραυματιστει και να χρειαζοταν περιθαλψη ή και ακομη χειροτερα αποζημιωση για εργατικο ατυχημα.

Στο θεμα με το υφακι δεν λεω δικιο εχεις, αλλα φανταζομαι οτι ειναι σε δυσκολη θεση και ενδεχομενως δεν μπορει να διαχειριστει την κατασταση. Μπορει να σκεφτεται επισης οτι ενδεχεται να της ζητησεισ και να αναλαβει το κοστος.

και αv ήθελε vα πληρώσει αλλά δεv της βγαίvει οικοvομικά ?:oops:

το λέω γιατί το έπαθα και'γω με ίσης αξίας ζημιά και η κοπέλα όvτως είvαι με τα κουκιά μετρημέvα που λέvε.

Αυτο πραγματι δεν μπορω να το γνωριζω πραγματικα. Αλλα αν θελει καποιος το λεει και κανει διακανονισμο. πχ 50 το μηνα...λεω εγω τωρα... Ξαναλεω πιθανοτατα να μην το δεχομουν . Η χειρονομια μετραει που λεμε... αυτο εκνευριζει , που προφανως δεν συγκινειται με το ποσο που θα πληρωσουμε...και το ακουσε , ηταν μπροστα! Μαλλον μας περασε για Ωνασιδες επειδη εχουμε ακομα οικιακη βοηθο...:rolleyes: Δεν ειναι ετσι ομως...

Όλα είναι μια ιδέα...

νομίζω ότι ζημιές γίνονται, όπως είπατε και σε εσένα θα μπορούσε να είχε συμβεί. Στο πατρικό μου η κοπέλα που καθαρίζει έβαλε λάθος απορρυπαντικό και μας θόλωσε όλα τα μάρμαρα............100 τμ. τι θα κάναμε θα μας πλήρωνε τον τεχνίτη που φεραμε να τα τρίψει??????????? Στην φίλη μου της έπεσε το σίδερο και έσπασε ......και πόσα έχω ακούσει.....

Εγώ για αυτό δεν θέλω ξένα χέρια στο σπίτι μου, το έχουμε χρυσοπληρώσει και δεν θέλω να γίνονται ζημιές, αν γίνει κάτι να το κάνω εγώ.

Εγώ απλά θα της έλεγα ότι ξέρεις η ζημια πήγε 300 ευρώ σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτική.

Προφανώς κρατάει αμυντική στάση για να μη της ζητήσεις να πληρώσει. Κανονικά θα έπρεπε να το προτείνει η ίδια, αν όχι όλο το ποσό τουλάχιστον ένα μέρος. Εγώ να σου πω την αλήθεια θα έβαζα τον άντρα μου να της πει να χρεωθεί τουλάχιστον τα μισά, ίσως κόβοντας σιγά σιγά από τον μισθό της.

1tUfp2.png

UW5Pp3.png

Διαφημίσεις

Λογικα πρεπει παντα να αναλαμβανουμε την ευθυνη των πραξεων μας. Θεωρω λοιπον οτι θα επρεπε τουλαχιστον να ειχε ζητησει να αναλαβει την αποκτασταση της ζημιας.

Απο την αλλη ομως θεωρω σημαντικοτερο να ειμαστε ανεκτικοι με τους ανθρωπους γυρω μας. Αλλωστε προκειται για ενα αντικειμενο, αξιας μεν, αλλα αφου δεν υπηρξε καποιο ατυχημα, εγω στην θεση σου δεν θα επεβαλα την αποκατασταση απο την οικιακη βοηθο.

Επιπλεον σκεψου να ειχε τραυματιστει και να χρειαζοταν περιθαλψη ή και ακομη χειροτερα αποζημιωση για εργατικο ατυχημα.

Στο θεμα με το υφακι δεν λεω δικιο εχεις, αλλα φανταζομαι οτι ειναι σε δυσκολη θεση και ενδεχομενως δεν μπορει να διαχειριστει την κατασταση. Μπορει να σκεφτεται επισης οτι ενδεχεται να της ζητησεισ και να αναλαβει το κοστος.

Ειμαι πολυ ανεκτικη . παλαιοτερα δεν ημουν η αληθεια ειναι. Τωρα εχει επιδρασει και η ρηλαξινη της εγκυμοσυνης:lol:...

α) δεν ειπα οτι θα επεβαλλα την "αποζημιωση" μου σε καμια περιπτωση , γνωμες παιρνω αλλωστε

β) αν συνεβαινε ατυχημα με τραυματισμο δεν αποζημιωνω εγω αλλα το ΙΚΑ που πληρωνω αδρά. Φυσικα θα λυπομουν παρα πολυ δεν ειναι ευχαριστο να τραυματιζεται καποιος στο σπιτι σου . σαφως.

γ) οσο για το υφακι της ...θα δειξει...

Όλα είναι μια ιδέα...

Θα συμφωνήσω με την dalia με την διαφορά οτι εγω σιγουρα θα ελεγα σιγουρα να πληρωσω και εγω κατι . Ειναι στο χαρακτηρα μου δηλαδη χωρια οτι θα αισθανομουν πραγματικα ασχημα... απλα μου κανει εντυπωση οπως γραφει και η κοπελα το΄΄ στυλακι , ύφος΄΄της βοηθού. :confused:

ΣΩΤΗΡΙΑ αυτο ειναι το κουφο της υποθεσης. Εν τω μεταξυ εγω ειμαι οπως καθε μερα , πολυ κουλ , κανω σαν να μην συνεβη τιποτα γιατι σκεφτομαι αυτο που ειπε μια κοπελα, μηπως δηλαδη εχει θυμωσει με τον εαυτο της. Αλλα αμα την βλεπατε βρε παιδια...λες και ειναι αντιστροφοι οι ρολοι. Οτι εγω ειμαι η βοηθος και εκεινη η εργοδοτρια και εγω εκανα τη ζημια και μου κραταει μουτρα:confused:

Με επιασε νευρικο γελιο τωρα . Εχω θυμωσει δεν το κρυβω απλα δεν το δειχνω καθολου γιατι προσπαθω να μην τη φερω σε δυσκολη θεση.

Αλλα και 300 ευρω τωρα απο το πουθενα με τοσα εξοδα για το μωρο που ερχεται δεν τα ειχα υπολογισει και θα μου λειψουν. Συμβαινουν αυτα το ξερω. Και να μεινουμε και χωρις τραπεζι παλι δεν γινεται αν και το σκεφτηκα να το φτιαξουμε αργοτερα, αλλα θα ερχετε κοσμος να δει εμενα , το μωρο και εν πασει περιπτωσει καλοκαιρι ειναι , που θα καθομαστε...

Όλα είναι μια ιδέα...

ΣΩΤΗΡΙΑ αυτο ειναι το κουφο της υποθεσης. Εν τω μεταξυ εγω ειμαι οπως καθε μερα , πολυ κουλ , κανω σαν να μην συνεβη τιποτα γιατι σκεφτομαι αυτο που ειπε μια κοπελα, μηπως δηλαδη εχει θυμωσει με τον εαυτο της. Αλλα αμα την βλεπατε βρε παιδια...λες και ειναι αντιστροφοι οι ρολοι. Οτι εγω ειμαι η βοηθος και εκεινη η εργοδοτρια και εγω εκανα τη ζημια και μου κραταει μουτρα:confused:

Με επιασε νευρικο γελιο τωρα . Εχω θυμωσει δεν το κρυβω απλα δεν το δειχνω καθολου γιατι προσπαθω να μην τη φερω σε δυσκολη θεση.

Αλλα και 300 ευρω τωρα απο το πουθενα με τοσα εξοδα για το μωρο που ερχεται δεν τα ειχα υπολογισει και θα μου λειψουν. Συμβαινουν αυτα το ξερω. Και να μεινουμε και χωρις τραπεζι παλι δεν γινεται αν και το σκεφτηκα να το φτιαξουμε αργοτερα, αλλα θα ερχετε κοσμος να δει εμενα , το μωρο και εν πασει περιπτωσει καλοκαιρι ειναι , που θα καθομαστε...

ξερεις κατι εγω θα το αφηνα για καιρο ετσι ..... αν ρωταγε γιατι δεν το φτιαχνετε να ελεγες γιατι ειναι ακριβη η ζημια 300 ευρω και δεν εχουμε να δουμε τι θα ελεγε!

Ειμαι πολυ ανεκτικη . παλαιοτερα δεν ημουν η αληθεια ειναι. Τωρα εχει επιδρασει και η ρηλαξινη της εγκυμοσυνης:lol:...

α) δεν ειπα οτι θα επεβαλλα την "αποζημιωση" μου σε καμια περιπτωση , γνωμες παιρνω αλλωστε

β) αν συνεβαινε ατυχημα με τραυματισμο δεν αποζημιωνω εγω αλλα το ΙΚΑ που πληρωνω αδρά. Φυσικα θα λυπομουν παρα πολυ δεν ειναι ευχαριστο να τραυματιζεται καποιος στο σπιτι σου . σαφως.

γ) οσο για το υφακι της ...θα δειξει...

Ναι καλη μου, αντιλαμβανομαι αυτο ακριβως που θελεις να πεις. Δεν εχω καμμια διαθεση να σε επικρινω. ;):D

Διαφορετικα δεν θα το συζητουσες καν. Απλα θα ειχες επιβαλλει..... την τιμωρια της :lol:.

Σιγουρα το ικα θα αποζημιωνε και για το εργατικο ατυχημα, αλλα και για τις ημερες ασθενειας της. Αλλα εσυ απο την πλευρα σου δεν θα ηθελες να την... αποζημιωσεις για την ταλαιπωρια και τον τραυματισμο που υπεστει στο σπιτι σου? Δυνητικα παντα μιλαμε. Δεν θα τις εδινες ενα επιπλεον... χαρτζηλικι για ψυχολογικη υποστηριξη? :wink:

Διαφημίσεις

Και να μεινουμε και χωρις τραπεζι παλι δεν γινεται αν και το σκεφτηκα να το φτιαξουμε αργοτερα, αλλα θα ερχετε κοσμος να δει εμενα , το μωρο και εν πασει περιπτωσει καλοκαιρι ειναι , που θα καθομαστε...

Ματίλντα, μια και έρχεται μωράκι στο σπίτι σας, ξανασκέψου το με το ακριβό τζάμι στο τραπέζι. Σε δυο χρόνια το πολύ, το μωρό θα κάνει τη μια ζημιά μετά την άλλη. Και όχι τίποτε άλλο, μπορεί να κοπεί με τα γυαλιά αν σπάσει το τζάμι. Δες το περιστατικό ως ευκαιρία να σκεφτείς μια πιο ανθεκτική λύση για το τραπεζάκι.

Εννοείται βέβαια ότι κατανοώ τον εκνευρισμό σου. Η πιο correct κατάσταση θα ήταν να είχε κάνει ήδη ασφάλιση για τέτοιου είδους ατυχήματα και να τα πλήρωνε η ασφάλειά της. Νομικά νομίζω ότι η ευθύνη είναι δική της. Από την ανθρώπινη πλευρά, είναι άλλο θέμα.

Τώρα είδα το θέμα σου και επειδή έχουμε ξανασυζητήσει αν θυμάσαι για οικιακές βοηθούς, μήπως να γίνει το περιστατικό αφορμή να δεις το πραγματικό της πρόσωπο και χαρακτήρα???

Μήπως δηλ. να αρχίσεις να κοιτάς για άλλη ίσως και φτηνότερη....?? Οχι αύριο, αλλά εν καιρώ. Γιατί αφού περιμένεις και παιδί, σκέψου να της πέσει από τα χέρια (Θεός φυλάξοι) και φυσικά να μην σου πει τίποτα, αφου γενικά έχει μία ευθυνοφοβία και δεν παραδέχεται τα σφάλματά της. Μήπως να ψάχνεις σιγά σιγά??? Δεν έχει σημασία η ζημιά, αυτή θα μπορούσε να γίνει και από έναν καλεσμένο... σημασία έχει η μετέπειτα συμπεριφορά. Η αφορμή ήταν πολλή καλή και χαλάλι τα λεφτά (που λέει ο λόγος) αν είναι να σωθείς από άσχημες μελλοντικές συμπεριφορές όντας και νέα μαμά.

Υ.Γ. Τη δικιά μου άρχισα να την αραιώνω χωρίς να της πω κάτι. Το έχει καταλάβει αλλά δεν μιλάει, τέτοια εποχή...

Ναι καλη μου, αντιλαμβανομαι αυτο ακριβως που θελεις να πεις. Δεν εχω καμμια διαθεση να σε επικρινω. ;):D

Διαφορετικα δεν θα το συζητουσες καν. Απλα θα ειχες επιβαλλει..... την τιμωρια της :lol:.

Σιγουρα το ικα θα αποζημιωνε και για το εργατικο ατυχημα, αλλα και για τις ημερες ασθενειας της. Αλλα εσυ απο την πλευρα σου δεν θα ηθελες να την... αποζημιωσεις για την ταλαιπωρια και τον τραυματισμο που υπεστει στο σπιτι σου? Δυνητικα παντα μιλαμε. Δεν θα τις εδινες ενα επιπλεον... χαρτζηλικι για ψυχολογικη υποστηριξη? :wink:

ναι το καταλαβα οτι δεν επικρινεις κατι απλα το τονιζω και εγω για να μην παρεξηγηθω. Απο παρεξηγησεις αλλωστε δω μεσα αλλο τπτ...;)

οσο για την τυχον εξτρα αποζημιωση απο τυχον εργατικο ατυχημα ισως να το αισθανομουν αυτο αν καθαριζε ας πουμε ενα ετοιμοροπο καθρεφτη που εγω δεν εχω φροντισει απο μ@@@κια μου να στερεωσω καλα και της επεφτε επανω της και τραυματιζοταν . Γιατι να της εδινα εξτρα χαρτζιλικι αν τραυματιζοταν απο μια -ατυχη δεν λεω - πλην ομως ζημια που εκεινη καταλαθος προκαλεσε απο ενα τασακι που της γλιστρισε απο τα χερια και ισως αυτο την τραυματιζε. Σε τετοιες περιπτωσεις (εργατικου ατυχηματος) ερχετε το ΣΕΠΕ και διερευνα τις συνθηκες του ατυχηματος. Αν εγω ημουν καπου λαθος θα ετρωγα προστιμο. Αλλα ουτως η αλλως μιλαμε εντελως υποθετικα.

Όλα είναι μια ιδέα...

bobonela η αληθεια ειναι πως δεν μου αρεσει καθολου αυτη της η αντιδραση. βεβαια αυτο που λες για το μωρο δεν θα εχει καμια δουλεια μαζι του διοτι γενικα ειμαι κατα της "νταντας". Δεν νομιζω να της το αφησω ουτε να το πιανει που λεει ο λογος.

Η δουλεια της ειναι καθαρα για τις δουλειες του σπιτιου που εχει δηλωσει οτι εχει 10 ετη εμπειρια.

Παντως σαφως θα το σκεφτω αν συνεχισει ετσι η συμπεριφορα της. Δεν θελω περιεργες συμπεριφορες μεσα στο σπιτι μου και ομολογω οτι αυτη με ξενιζει σημερα.

Όλα είναι μια ιδέα...

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες... αλλα τι μπορεις να κανεις με τα απροβλεπτα εξοδα, που προκυπτουν, καλη ωρα, απο το πουθενα. Απλα τα επωμιζεσαι...

Κοινως το τρως το.. αγγουρι και δεν μιλας.

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες... αλλα τι μπορεις να κανεις με τα απροβλεπτα εξοδα, που προκυπτουν, καλη ωρα, απο το πουθενα. Απλα τα επωμιζεσαι...

Κοινως το τρως το.. αγγουρι και δεν μιλας.

μα αυτο ακριβως. Δηλαδη δεν το σκεφτεται αυτο? Το υφακι της ελειπε? Δηλαδη δεν τολμαω καν να εδειχνα εκνευρισμενη αν ηθελα μην παρεξηγηθει κι ολας απο πανω.

Εν τω μεταξυ ηρθε τωρα στην κουζινα που καθομαι να βαλει νερο απο το ψυγειο και της επεσαν κατω τα παγακια . Τα μαζευε ενα ενα και ψελιζε κατι στα Φιλιπινεζικα και τα πεταγε καπως αποτομα στο νεροχυτη.

Όλα είναι μια ιδέα...

bobonela η αληθεια ειναι πως δεν μου αρεσει καθολου αυτη της η αντιδραση. βεβαια αυτο που λες για το μωρο δεν θα εχει καμια δουλεια μαζι του διοτι γενικα ειμαι κατα της "νταντας". Δεν νομιζω να της το αφησω ουτε να το πιανει που λεει ο λογος.

Η δουλεια της ειναι καθαρα για τις δουλειες του σπιτιου που εχει δηλωσει οτι εχει 10 ετη εμπειρια.

Παντως σαφως θα το σκεφτω αν συνεχισει ετσι η συμπεριφορα της. Δεν θελω περιεργες συμπεριφορες μεσα στο σπιτι μου και ομολογω οτι αυτη με ξενιζει σημερα.

Οταν με το καλό έχεις το μωρό σπίτι, θα δεις πως θα χρειάζεσαι καποιον να σε βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές. Θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να πεταχτείς κάπου για λίγο και αφού έχεις άνθρωπο στο σπίτι τόσα χρόνια και υποτίθεται ότι τον ξέρεις... θα του έχεις και εμπιστοσύνη να το κρατήσει για λίγο. Γενικά αφού συμβιώνεις ουσιαστικά με την κοπέλα αυτή, θα πρέπει η συμπεριφορά της να είναι η ανάλογη, λαμβανομένου υπόψη ότι θα υπάρχει νεογέννητο σε λίγο και θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση και εμπιστοσύνη. Δεν θα κάνει τη νταντά, αλλά μία χείρα βοηθείας θα τη δώσει. Γιαυτό πρέπει να ξέρεις καλά ποιος είναι ο άλλος. Αυτό εννοώ είναι ευκαιρία τώρα να δεις το χαρακτήρα της.

Οταν με το καλό έχεις το μωρό σπίτι, θα δεις πως θα χρειάζεσαι καποιον να σε βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές. Θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να πεταχτείς κάπου για λίγο και αφού έχεις άνθρωπο στο σπίτι τόσα χρόνια και υποτίθεται ότι τον ξέρεις... θα του έχεις και εμπιστοσύνη να το κρατήσει για λίγο. Γενικά αφού συμβιώνεις ουσιαστικά με την κοπέλα αυτή, θα πρέπει η συμπεριφορά της να είναι η ανάλογη, λαμβανομένου υπόψη ότι θα υπάρχει νεογέννητο σε λίγο και θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση και εμπιστοσύνη. Δεν θα κάνει τη νταντά, αλλά μία χείρα βοηθείας θα τη δώσει. Γιαυτό πρέπει να ξέρεις καλά ποιος είναι ο άλλος. Αυτό εννοώ είναι ευκαιρία τώρα να δεις το χαρακτήρα της.

Οχι δεν την εχω χρονια. Καποιους μηνες αυτην την κοπελα. Αλλα θα ερθει η κουνιαδα μου να μεινει μαζι μας . Ετσι εχουμε πει τουλαχιστον , για τον πρωτο καιρο μιας και εμεινε χωρις σπιτι.

Δεν θα της το αφηνα ομως και παλι . αλλο να κανω μπανιο οταν κοιμαται ο μπεμπης και να της πω αμα κλαψει βαλε φωνη και αλλο να της τον αφησω να βγω εξω. Με τιποτα.

Όλα είναι μια ιδέα...

Matilda μου αν μου επιτρεπεις...... γιατι εχεις οικιακη βοηθο? χωρις να θελω να ακουστω καπως :)

Κανενα προβλημα.

Οπως εχω πει και σε αλλο θεμα ειμαστε τριπλοκατοικια. Την κοπελα δεν την εχω αποκλειστικα εγω . Παει και στον αδερφο και στη μητερα μου πανω και κατω και μοιραζομαστε το κοστος αναλογα με τα μεροκαματα της. Απλα την ασφαλιζω εγω στο ονομα μου. Τα σπιτια ειναι μεγαλα και εχουμε μεγαλο κηπο κατω και μεγαλα μπαλκονια που θελουν καθε μερα καθαρισμα . Εγω προ εγκυμοσυνης δουλευα τρελα ωραρια , η μητερα μου και ο πατερας μου επισης και ο συζυγος ερχετε αργα το βραδυ και αυτος. Με λιγα λογια κανεις δεν μπορει να φροντισει επαρκως το σπιτι του ουτε να μαγειρεψει. Οποτε ειναι απαραιτητη η βοηθεια . Επισης μου ετυχε και ο επιχειλιος πλακουντας και μου απαγορεψε ο γιατρος καθε ειδους δουλεια .

Αλλα γιατι ρωτας?

Όλα είναι μια ιδέα...