Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΕΙΑ! θέλει ΣΥΝΕΧΕΙΑ να τρώει

Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω μια κόρη 18 μηνών και θέλει συνεχώς να τρώει. Όποτε βλέπει κάποιον να τρώει φωνάζει για να φάει κι εκείνη, δεν τολμάει κανείς πια να φάει κοντά της, επίσης πηγαίνει όλη μέρα στην κουζίνα ζητάει μπισκότα, τσιρίζει και κλαίει. Ο παιδίατρος μας έχει πει να προσέχουμε την διατροφή της γιατί βρίσκεται στα όρια της παχυσαρκίας έτσι προσπαθούμε να της δίνουμε μόνο υγιεινά σνακ και τίποτα περιττό. Αν όμως μία φορά φάει ένα μπισκότο μετά όλη μέρα θα φωνάζει και θα θέλει κι άλλο.. Έχει καμιά μαμά αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα; καμιά συμβουλή για το πώς να το αντιμετωπίσουμε; έχω αρχίσει και αγχώνομαι οτι θα γίνει παχύσαρκο παιδί όταν μεγαλώσει. Και στην οικογένειά μας δεν υπάρχει κανένας παχύσαρκος. Πώς γίνεται αυτό; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλε μηπως εχεις το παιδι μου σπιτι σου? λοιπον και εμεις μια απο τα ιδια ειμαστε,οποτε τρωμε πρεπει κατι να φαει και εκεινη τα δε μπισκοτα ειναι η τρελη μας αδυναμια (μαζι με το ψωμι)...και εγω προσεχω γενικα τι της δινω να τρωει αλλα δεν μπορω και συνεχεια...βεβαια δεν λες και ποσα κιλα ειναι η μπουμπου σου...παντως η δικια μου ειναι 12 και οταν ειπα στο γιατρο οτι τρωει πολυ δεν φανηκε να τον ανησυχει...εχω παντως χαιρομαι που τρωει τα παντα γιατι ξερω οτι καποια στιγμη μεγαλωνοντας θα αρχισουμε τις προτιμησεις στα φαγητα....

H μεγάλη μου η κόρη ήταν έτσι.Πήγαινα στο περίπτερο για να αγοράσω κάτι π.χ. και αν έβλεπε κάποιον να τρώει του το άρπαζε.Ο γιατρός μας είχε πει να μην τρώμε μπροστά της και όταν πηγαίναμε σε κάποιο πάρτυ που είχε φαγητά επειδή μόλις τα έβλεπε τρελαινόταν προσπαθούσαμε να την έχουμε συνέχεια απασχολημένη.Πολλές πολλές φορές τρελαινόταν και τσίριζε και όλοι μας κοιτούσαν σαν εγκληματίες που δεν ταίζουμε τα παιδί αλλά κάναμε υπομονή.Τώρα είναι 5 χρονών ,εξακολουθούμε να έχουμε αγάπη για το φαγητό αλλά σε πιο μικρό βαθμό.Έυτυχώς δεν είναι τελείως μπουλούκα όπως όταν ήταν μωρό και συνεχίζουμε την προσπάθεια να μην είναι το φαί το ενδιαφέρον της.Οπότε όπως καταλαβαίνεις πιστεύω ότι μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει αρκετά.Εσύ αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να προσέξεις για να μην ξεφύγει η κατάσταση με τα κιλά.

ΜΠΕΜΠΟΥΛΕΣ

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Να πω την αλήθεια ηρέμησα λίγο τώρα. Μάλλον μερικά παιδιά είναι έτσι τελικά.. Η δικιά μου είναι 18 μηνών και 13μιση κιλά (είναι όμως και ψιλή). Εάν δεν την προσέχαμε όμως και την αφήναμε να τρώει ό,τι θέλει θα ήταν σίγουρα παραπάνω.

Εμάς έτσι είναι ο μικρός μας γιος. Αλλά η αδυναμία του είναι οι ρυζογκοφρέτες, που παίρνουμε από το βιολογικό με δημητριακά...;)

Τώρα είναι 23 μηνών και δεν ξέρω πόσα κιλά/ύψος έχει, αλλά 19,5 μηνών ήταν 12,200 και 87,5 πόντους.

Στο σπίτι γενικά δεν κυκλοφορούν μπισκότα και γλυκά, μόνο σπιτικά κουλουράκια και κέικ (όλα με λάδι και μικρή ποσότητα μαύρης ζάχαρης). Στα φαγητά βάζουμε ελάχιστο αλάτι και πάντα ωμό λάδι. Τους δίνουμε φρούτα (μπορεί να φάει και 2 πορτοκάλια, 1 μπανάνα, 1/2 μήλο τη μέρα) και λάχανο ή καρότα να μασουλάνε.

Εννοείται πως αναψυκτικά και σνακ τύπου πατατάκια δεν μπαίνουν στο σπίτι (κι αν μπουν τότε καταναλώνονται μόνο από τους γονείς όταν τα τέκνα κοιμούνται ;)). Φτιάχνουμε μόνο ποπ-κορν (με λάδι και ελάχιστο αλάτι). Αλλά κι αυτά αραιά και που γιατί φοβάμαι μήπως πνιγεί ο μικρός...

Όσο για το ψωμί παίρνουμε ολικής και όταν ζητάνε τους δίνουμε κομματάκια (όχι ολόκληρη φέτα). Νομίζω πως είναι πιο πλούσιο ψωμί και χορταίνει περισσότερο. Δηλ. δεν μπορείς να φας μια φρατζόλα! Μια καλή λύση είναι για απογευματινό 1/2 φέτα ψωμί ολικής με λάδι και ρίγανη και 3-4 ελίτσες.

Το άλλο που έχω να προτείνω είναι να προσπαθείτε να βρίσκονται τα παιδιά σε κίνηση. Δηλ. αν υπάρχει δυνατότητα παιδικής χαράς να πηγαίνουν σε καθημερινή βάση τώρα που ανοίγει ο καιρός! Αυτό τα κάνει να πεινάνε περισσότερο, αλλά τα βοηθάει να "καίνε"!

Τώρα όταν πηγαίνουμε σε πάρτυ, ειλικρινά δεν έχουμε βρει την χρυσή τομή... Απλά δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε... Αλλά πόσο συχνά πια πάμε σε πάρτυ? :cool:

Α! Σχετικά με τα κολλήματα που αποκτούν με ορισμένα τρόφιμα που δεν "εγκρίνουμε" να σας πω πως αντιμετωπίσαμε το "σκάλωμα" που είχαν με τη γαλοπούλα... Ο καθένας μπορούσε να τρώει ΜΟΝΟ γαλοπούλα βραστή κάθε μέρα όλη μέρα... Αυτό που κάναμε ήταν να την εξαφανίσουμε! Τη ζητούσαν για 1-2 μέρες αλλά μετά απλά ξεχάστηκε!!! ;)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

• 5 months later...

για σας μάνουλες....έχω ένα θέματάκη και οποία μπορεί να μου δόση καμία συμβουλή θα είμαι παρά πολύ ευχαριστημένη η να μου πει που μπορώ να απεβτιντο.....έχω κόρη 2ʹ χρόνων και2 μηνών η οποια από μωρό έχει όρεξη για φαγητό δηλαδή ποτέ σαν μωρό δεν είχα πρόβλημα με τα φαγητά της...έτρωγε προη γάλα 180-200ml μετά από 3 ώρες φρουτόκρεμα( την οποιοα είχα ξεκινηση με 2κοηταλακια , 4.8,16 μέχρι που έφτασε ένα μπολάκι το οποίο ήταν όχι παραπάνω από 180-200ml)το μεσημέρι την ίδια ποσότητα και τον ίδιο τρόπο της σουπίτσες,το απόγευμα ένα γιαουρτάκι και το βραδη πάλι γάλα 180-200ml ώσπου μετά τον ένα χρόνο πέρασε στο δικό μας φαγητό απλά χωρίς αλλατί και λάδια....αλλά το θέμα μου είναι πως το παιδι μου συνεχεια ζηταη φαγητό όταν σας λέω συνεχια είναι συνεχια,μέχρι που έχω τρελάθη εντελώς...όλοι κρυβόμαστε όταν τρώμε,συνεχια κριβοντε πράγματα από εκινη...δεν γίνετε τροι την δικιά της μερίδα και μετά από ούτε μισάωρο πάλι είναι έτοιμη να φάη ...ο παιδίατρος έλεγε πως μόλις περπατιση θα αρχίση να πεζή,θα της βγενουν δοντάκια θα σταματηση τόσο να τροι αλλά τίποτα σας λέω ούτε με δόντια όλα έχουν βγη ούτε όταν περπάτησε τίποτα έχω απελπιστι και δεν ξέρω τη να κάνω...και δεν είναι από της λεπτές κοπελίτσες ειμασται 13.500 με υψος 93εκατοστα...

σας ζητάω σηγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και αν κάποια μπορεί να μου πει τη να κάνω και που να πάω σε κάποιο ειδηκο η δεν ξέρω και εγώ που.....

ευχαριστω εκτον προτερον icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Η κόρη μου τρώει συνέχεια! Είναι σχεδόν 22 μηνών. Έχω πει πολλάκις ότι αυτό το παιδί έχει ταινία! Τρώει όλη μέρα πραγματικά! Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι κι εγώ αν αυτό είναι φυσιολογικό... αλλά μετά μου περνάει! Και μιλάμε για τρελές ποσότητες! Μερίδες ενηλίκου κάποιες φορές. Πολύς κόσμος έχει σχολιάσει όταν μας συναναστραφούν για μερικές ώρες και χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει στην καθημερινότητά μας "Καλέ πότε θα σταματήσει να τρώει αυτό το παιδί?" και τέτοια χαριτωμένα.

Θήλαζε αποκλειστικά σχεδόν μέχρι 8 μηνών και δεν ήθελε με τίποτα να αρχίσει τις στερεές... Τότε έλεγα ότι δε θα φάει ποτέ! Κάποια στιγμή άρχισε να τρώει δειλά-δειλά συνεχίζοντας παράλληλα το θηλασμό αρκετές φορές τη μέρα και από τότε δε σταματάει με τίποτα! Δεν έχω ιδέα πόσο είναι σε ύψος, ψηλή μου τη χαρακτηρίζουν οι άλλοι, κανονική θα έλεγα εγώ κρίνοντας από τα παιδάκια της ηλικίας της. Έχω να πάω καιρό στην παιδίατρο. Στη ζυγαριά στο σπίτι μας ήταν γύρω στα 11,6 κιλά και φοράει 23 νούμερο παπούτσι. Είναι κανονική δεν την λες σε καμία περίπτωση παχιά, μη σου πω τη λες κανονική προς αδύνατη και μυώδη. Δεν έχει κοιλιά καθόλου, ούτε δίπλες πουθενά. Είναι δραστήρια και χαρούμενη και υγιέστατη σύμφωνα με τις γενικές εξετάσεις της. Αυτό μου αρκεί.

Και σύμφωνα με τις δικές σας μετρήσεις και την ηλικία σας νομίζω ότι είστε πολύ καλά και στα κιλά και στο ύψος. Δεν είναι παχουλή για να ανησυχείς! Οπότε μην ανησυχείς! :lol: Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι να τρώει θρεπτικές και υγιεινές τροφές και να αποφεύγετε τα σκουπίδια! Εμείς να φανταστείς τρώμε τις σοκολάτες και τις πίτσες όταν η μικρή κοιμάται ή στα κρυφά σαν κι εσάς! :lol: Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μη ζηλέψει! Θαρρώ καλό μεταβολισμό έχει σαν το μπαμπά της η δικιά μου, αν είναι έτσι και η δικιά σου τότε το μόνο πρόβλημα είναι το οικονομικό! (αστειεύομαι! :lol: ) Καλύτερα να τη ντύνω παρά να την ταΐζω ένα πράμα!

evxaristo poli gia tin apantisi sou....

egw den mporo na po pos einai xontoula alla oute kai adinati....o paidiatros lei pos einai 1kilo parapano dil.2xron.eprepe na einai 12.500kg emeis eimastai 13.500...emena me treleni avto to pragma poy snexia zitai kati sinexiaaaa kai episis na krivomaste emeis gia na fame den antexete...opou kai na pao kapou episkepsi i kapoios na erthi spiti amesos kolai sta fagita i se oti exei gia tsimpima...ean opote mou zitage kati kai tis to edina simera den ta itan 13.500 alla 17kila i kai parapano etsi pistevo.....giati 18minon itane 12.500kila kai gia 2 mines pire 1kilo kai egine 13.500...

den ksero ti na po kai ti na skeftome..avto gia tin tenia pou exeis grapsi ti akrivos einai???

Ταινία στην κυριολεξία είναι ένα σκουληκάκι στο έντερο που μπορείς να το κολλήσεις αν φας ωμό κρέας μολυσμένο από αυτό και "τρώει" από το φαγητό σου. Μεταφορικά λέμε ότι κάποιος έχει ταινία αν τρώει συνέχεια και πολύ. Μην αρχίσεις τώρα να σκέφτεσαι μήπως έχει κυριολεκτικά ταινία! :lol: Να το χαίρεσαι! Είναι και άλλα που τα παρακαλάς να φάνε. πχ ο γιος μου. Νομίζω λοιπόν ότι προτιμώ να τρώει συνέχεια! ;)

kai egw pos mporo na ksero an exei i oxi???diladi i simptomata mporei na exei???

kai oso gia to fagito nai sigoura kai na min troi katholou den einai oreo alla kai to toso poli den kani nomizo....makari na to kseperasi moni tis giati den ksero i makari na min gini kanena paxisarko giati den ksero ego mono avto fovame parolo pou kanenas apo emas i apo tin oikogenia mas den pasxi.....

na sou zisoun ta paidakia sou kai poli na ta xairesai:p

Διαφημίσεις

Tα συμπτώματα είναι πολύ άσχημα κι αν κάτι έτρεχε θα το είχες καταλάβει πίστεψέ με! Μια χαρά είναι το παιδάκι σου, πάνω στην ανάπτυξη κι απλά αγαπάει τις απολαύσεις! Άμα προσέχεις να τρώει σωστά δε θα σου γίνει παχύσαρκο μη φοβάσαι. ;) Άσε που το συχνό αλλά λίγο φαγητό ενεργοποιεί το μεταβολισμό και έτσι δεν παχαίνεις! Είχα και γνωστή που είναι πολύ αδύνατη και τσιμπολογούσε συνέχεια. Έτσι θα είναι και η κόρη σου! Θα έχει φαίνεται καλό μεταβολισμό!

Βρε Iva μου να σου ζητήσω μια χάρη?Θελεις για μια εβδομάδα να ανταλλαξουμε τα κορίτσια μας?Και τι δεν θα έδινα να μου ζητάτε φαγητο!:lol:

Εμενα ειναι στο άλλο άκρο,δηλαδη την κυνηγάμε για να φάει.2 χρόνων και ειναι 9.800 και 83 πόντους!Ειπες κάτι?χαχαχχαχαχαχα

Τέλος πάντων αυτο που θέλω να πω ειναι πως όλα τα παιδάκια ειναι διαφορετικά η δικια σου μάλιστα ειναι και πολυ ψιλή,προφανώς το χρειάζεται το φαγητο που ζητάει το παιδάκι για να διατηρεί αυτο το ύψως!Αν ο γιατρος σας δεν ανησυχεί να μην το σκέφτεσαι και αυτο που μπορείς να κανεις απο την μεριά σου ειναι να μην βάζεις στο σπιτι σου τσιμπολογιματα.Οταν ζητάει κάτι να της δίνεις κάτι υγιεινό να μασουλαει,καροτακι βραστο,αγγουρακι,τυρακι με χαμηλά λιπαρά.Επισης μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρο,νομίζω μετα τα δυο επιτρέπεται να δίνεις γάλα και γιαουρτακι με χαμηλά λιπαρά.Ρωτα όμως πρώτα μην κάνω λάθος.

Μην αγχωνεσαι κορίτσι μου και μην νομίζεις για να το ακούω εγώ το λέω!:lol:

adEup3.png

mamamikaela ευχαριστω!!!!νομιζα πως η κορη μου ειναι το μονο διχρονο 9.800 και 83 ποντους!!ειχα αρχισει να σαλταρω πραγματικα!τωρα οσο για την κοπελα που ανοιξε το θεμα προτεινω να δωσεις στο παιδακι σου να φαει εφ οσον το ζηταει θα το χρειαζεται.μηπως αν της εδεινες ενα ψωμακι να μασουλαει για να ξεχνιεται?

να ερθω κ εγω στην παρεα σας? 26 μηνων πλεον, 89 εκ και 10 κατι κιλα ο δικος μου. Μακαρι να μου ζηταγε κ εμενα να φαει. Τουμπες θα εκανα απο τη χαρα μου!

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

sigoyra kai na min troi katholou ena paidaki den einai oreo kai igiino alla kai to antitheto pistevo pos den einai igiino dilad.oli mera na exei kato sto stoma kai na masai diladi den xorteni pote???!!!kai kala tora akoma mporo kai tin ksegelao an zitisi kati oxi igiino tin ksegelao na tis doso kati paromoio alla igiino alla argoera den mporeis na tin ksegelasis me tipota....

na einai ola ta paidakia igies kai xaroumena :D

• 5 χρόνια μετά...

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ας ρωτήσω εδώ. Το παιδί μου είναι 20 μηνών και ζητάει να φάει συνέχεια, συνέχεια όμως!! Καταλαβαίνω ότι είναι πάνω στην ανάπτυξη κι επειδή κινείται συνέχεια χρειάζεται ενέργεια αλλά γίνεται να είναι όλη μέρα μαμ και μαμ? 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 4 λεπτά , marakiz είπε:

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ας ρωτήσω εδώ. Το παιδί μου είναι 20 μηνών και ζητάει να φάει συνέχεια, συνέχεια όμως!! Καταλαβαίνω ότι είναι πάνω στην ανάπτυξη κι επειδή κινείται συνέχεια χρειάζεται ενέργεια αλλά γίνεται να είναι όλη μέρα μαμ και μαμ? 

Από το να το κυνηγάω να φάει προτιμώ να με κυνηγάνε αυτά φωνάζοντας μαμ:-D

Απλά έχεις πάντα έτοιμα υγιεινά σνακ

Έτσι ήταν η μεγάλη.καθε μια ώρα ζητούσε.στα δύο χρόνια άρχισαν να αραιώνουν λίγο τα γεύματα.φανταζομαι οι ποσότητες σας είναι παιδικές.πχ μπορείς μια μπανάνα να την δώσεις από μισή δύο φορές

Πάντως κ ο μικρός που φαγανο δ τον λες,άμα τρώμε εμείς έρχεται να δοκιμάσει,ακόμη κ μόνο μια μπουκια

πρίν από 4 λεπτά , vicky86 είπε:

Από το να το κυνηγάω να φάει προτιμώ να με κυνηγάνε αυτά φωνάζοντας μαμ:-D

Απλά έχεις πάντα έτοιμα υγιεινά σνακ

Έτσι ήταν η μεγάλη.καθε μια ώρα ζητούσε.στα δύο χρόνια άρχισαν να αραιώνουν λίγο τα γεύματα.φανταζομαι οι ποσότητες σας είναι παιδικές.πχ μπορείς μια μπανάνα να την δώσεις από μισή δύο φορές

Πάντως κ ο μικρός που φαγανο δ τον λες,άμα τρώμε εμείς έρχεται να δοκιμάσει,ακόμη κ μόνο μια μπουκια

Ναι μωρέ το ξέρω και συμφωνώ και ζητάω συγγνώμη στις μαμάδες που τα παιδιά τους δεν είναι καλόφαγα. 

Κοίτα έχω πάντα έτοιμα υγιεινά σνακ, γλυκά και αλμυρά όπως και φρούτα μαζί μου. Στο σπίτι ελέγχεται περισσότερο. Τυχαίνει όμως να είμαστε πχ παιδική χαρά, ή σε κάποιο άλλο σπίτι και να  μην δέχεται πάντα τη δικιά μου υγιεινή εναλλακτική. Και γαριδάκια πχ δεν θα φάει που να χτυπιέται, τυροπιτάκια πχ όμως δεν μπορώ να του το απαγορεύσω, δεν θέλω να παραέχει απαγορεύσεις, θα φέρει στο μέλλον τα αντίθετα αποτελέσματα. Πλέον κουβαλάω 3-4 είδη σνακ μαζί γιατί μόλις δει φαγητό πάει και ζητάει ρε συ! 

πρίν από 7 λεπτά , marakiz είπε:

Ναι μωρέ το ξέρω και συμφωνώ και ζητάω συγγνώμη στις μαμάδες που τα παιδιά τους δεν είναι καλόφαγα. 

Κοίτα έχω πάντα έτοιμα υγιεινά σνακ, γλυκά και αλμυρά όπως και φρούτα μαζί μου. Στο σπίτι ελέγχεται περισσότερο. Τυχαίνει όμως να είμαστε πχ παιδική χαρά, ή σε κάποιο άλλο σπίτι και να  μην δέχεται πάντα τη δικιά μου υγιεινή εναλλακτική. Και γαριδάκια πχ δεν θα φάει που να χτυπιέται, τυροπιτάκια πχ όμως δεν μπορώ να του το απαγορεύσω, δεν θέλω να παραέχει απαγορεύσεις, θα φέρει στο μέλλον τα αντίθετα αποτελέσματα. Πλέον κουβαλάω 3-4 είδη σνακ μαζί γιατί μόλις δει φαγητό πάει και ζητάει ρε συ! 

:-D:-D:-D γελάω γιατι το φαντάζομαι να ζητάει.... και πως να μην του δώσεις..:-)

Έχει κανένα θέμα με το βάρος το παιδάκι και προβληματίζεσαι; Γιατί αν δεν έχει και είναι και αεικίνητο γιατί να μην του δίνεις οταν ζητάει, πόσο μάλλον οταν του δίνεις και υγιεινά σνακ.

Για μένα σημαντικό είναι στα τσιμπολογήματα να μην του κόβεται η ορεξη για το μεσημεριανό μαγειρευτό φαγητό, θέλω να το τρώνε.

Έχε πάντα μαζί σου κτ που ξέρεις ότι του αρέσει πολύ.πχ η μεγάλη αρνούνταν γαριδάκια για ρυζογκοφρετες κ σταφύλια για γλειφιτζουρια

Ε καλά,δ θα στεναχωρηθείς κιόλας που ο δικός σου είναι φαγανος

Ελπίζω σε ένα σπίτι που θα πας θα έχουν κ κάποια επιλογή που επιτρέπεις.στην παιδική πάει έτσι χύμα κ ζητάει;

Έχει δίκιο η ελεμαχι,αν τρώει κ το φαγητό του,μην αγχώνεσαι

Αν κάποιο παιδάκι στην παιδική έχει πατατάκια,μπορείς να έχεις κτ παρόμοιο σπιτικό,δ θυμάμαι συνταγή,χάλασε το κιν μου.ειχα δει στο πιντερεστ.κ ήταν σαν ψημένη παρμεζάνα στον πάτο από τη φόρμα των μαφιν

Ζητάει γιατί είναι λιχούδης κι αυτό γενικά το χαίρομαι, είμαστε κι οι δυο γονείς καλοφαγάδες.

Δεν ήταν ποτέ αδύνατος και δεν με έχει απασχολήσει ποτέ μέχρι τώρα γιατί είναι πολύ μικρούλης. Έχει αφρατέψει τώρα τελευταία, δεν ανησυχώ, απλά σκεφτόμουν αν είναι της ηλικίας τα τόσα σνακ σαν αναπτυξιακό στάδιο κάτι. 

Βίκυ έχω πάντα μαζί σνακ που του αρέσουν,  όπου και να πάμε. Αλλά όταν πχ τρώνε τα άλλα παιδάκια μπισκότα και το πάρει χαμπάρι, οκ του δίνω τα δικό μου μπισκότο από βούτυρο και μέλι και το δέχεται συνήθως. Είναι σπιτικό και σαφέστατα πιο υγιεινό αλλά δεν παύει να είναι μπισκότο. Είμαι υπερβολική?

Και ναι, έτσι χύμα πάει και ζητάει. Θα νομίζει ο κόσμος πως δεν τον ταίζω. :mrgreen:

Το φαντάζομαι γτ το έκανε σε μικρό βαθμό η δική μου κ συνέχεια ο ανιψιός.αλλα εκείνος ήταν λιχουδης μέχρι αηδιας,πραγματικά αν δ έβγαζε το φαγητό δ σταματούσε.φαντασου όμως ότι κ αυτός πέρασε μια φαση αφαγιας κ ειδικά με το κρέας

Εφόσον παίρνει το σπιτικό μπισκότο μην τρελενεσαι.αρκει να μη φάει 10

Δλδ κ ετοιματζιδικα τυροπιτάκια να λιγουρευτουν ή πτι Μπερ,δ θα το σκεφτώ κ πολύ.ποσα να φάνε;για μια φορά δ έγινε κ κτ

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Κοίτα....εγώ σε καταλαβαίνω που προβληματίζεσαι λίγο. Η κόρη μου είναι έτσι πολύ φαγανή και μέχρι ένα χρονικό σημείο δεν με απασχολούσε γιατί είναι πολύ ψηλή και κανονική στο βάρος (για το ύψος της, όχι για την ηλικία της....σήμερα είναι 1.03 και 16 κιλά, ακόμα δεν έχει γίνει 3,5 ετών) ΑΛΛΑ από κάποια στιγμή και πέρα έπαψε να τρώει στα κανονικά της γεύματα γιατί μπούκωνε από τα snacks...υπήρχε μέρα που έτρωγε 3 μπανάνες την ημερα και μετά ζητούσε και λίγο μήλο και αν πηγαίναμε στην παιδική χαρά έτρωγε και κανένα κριτσίνι....που να φάει μετά!

Κάπως έτσι, μετά τα 2 και με εξαίρεση π.χ. τις καλοκαιρινές διακοπές, άρχισα να δίνω ελεγχόμενα snacks και επανήλθε αμέσως. Δεν λέω....σε σύγκριση με τον αδερφό της που δεν τον ενδιαφέρει το φαγητό καθόλου, ήταν καλύτερα αλλά και πάλι της ήθελε τις προσαρμογές της.

Γενικώς πλέον τα snacks τα προσέχω πάρα πολύ στην ποσότητα, ειδικά για δεκατιανό έχουν υπάρξει και μέρες που δίνω κάτι πολύ λίγο (π.χ. μισό μήλο), ώστε να μην κόβεται η όρεξή τους για το μεσημεριανό, γιατί είναι και σε μια ηλικία τα δικά μου (ακόμα και η φαγανή 3χρονη!!!) που βαριούνται να κάτσουν να φάνε, το βλέπουν ως ανεπιθύμητο διάλειμμα από την καλοπέραση :-D:-D:-D, οπότε αν δεν είναι αρκετά πεινασμένα είναι δύσκολα τα πράγματα.

πρίν από 14 λεπτά , vicky86 είπε:

Εφόσον παίρνει το σπιτικό μπισκότο μην τρελενεσαι.αρκει να μη φάει 10

Δλδ κ ετοιματζιδικα τυροπιτάκια να λιγουρευτουν ή πτι Μπερ,δ θα το σκεφτώ κ πολύ.ποσα να φάνε;για μια φορά δ έγινε κ κτ

Κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι, πχ τα μπισκοτάκια τα κουβαλάω ανά 3 μαζί ώστε να του πω μετά πως δεν έχει άλλο. Αν γκρινιάξει, απλά θα διαχειριστώ τη ματαίωση του.

Το ίδιο και με τα ετοιματζίδικα που αυτά δεν τα θέλω καθόλου η αλήθεια είναι αλλά όσο κοινωνικοποιούμαστε δεν γίνεται να τα αποφεύγουμε τελείως.

πρίν από 14 λεπτά , Deena είπε:

Γενικώς πλέον τα snacks τα προσέχω πάρα πολύ στην ποσότητα, ειδικά για δεκατιανό έχουν υπάρξει και μέρες που δίνω κάτι πολύ λίγο (π.χ. μισό μήλο), ώστε να μην κόβεται η όρεξή τους για το μεσημεριανό, γιατί είναι και σε μια ηλικία τα δικά μου (ακόμα και η φαγανή 3χρονη!!!) που βαριούνται να κάτσουν να φάνε, το βλέπουν ως ανεπιθύμητο διάλειμμα από την καλοπέραση :-D:-D:-D, οπότε αν δεν είναι αρκετά πεινασμένα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Έτσι είναι, θέλει προσοχή με τα σνακς γιατί σίγουρα κόβουν την όρεξη! Πιάνω τον εαυτό μου να λειτουργώ με στρατηγική πλέον. :P 

Αναμένω τα καλοκαιρινά φρούτα που όσο να το κάνεις είναι τα καλύτερα σνακ. Νόστιμα και υγιεινά. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...