Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χαμηλή σωματομεδίνη c SOS

Recommended Posts

κορίτσια, κι εμείς σοτ κλάμπ των ανησυχων, 2 ετών 85, 2 ετών και 9 μηνών 88...

Εχω κλεισει ραντεβου ηδη με παιδοενδοκρινολογο, γεννησα και προσφατα και την αμελησα λιγο τη μεγαλη μου...δεν την ειχα μετρησει απο οταν 2 ετων, αλλα αρχισε να "φουσκωνει" επαιρνε δηλ κανονικο βαρος αλλα οχι υψος...

Βαρος ειναι 13,3 κιλα.

Υψος ηταν στην 75 αρκετο διαστημα εως 1,5 ετους, μετα 50 και τωρα επεσε στο 10 αν δεν κανω λαθος...

Θα σας γραψω τα νεα εν καιρω ελπιζω να ειναι καλα αν και δεν το νομιζω...

ξεχασα υψος εγω 1,58 ο μπαμπας 1,70

Καλά μιλάμε ακριβώς τα ίδια είμαστε κι εμείς. Βάρος κανονικά (14κιλά είμαστε) και ύψος ήταν στα 2 85cm. Εντωμεταξύ κι εμείς ήμασταν στο 75 μετά στο 50 και τώρα στο 25 και πιο κάτω. Τώρα είναι 91cm όρθια.

Είμαστε παρόμοιες περιπτώσεις απλά εμείς είμαστε 1,62 εγώ και 1,86 ο μπαμπάς της οπότε μου φαίνεται ακόμα πιο περίεργο που δεν ψηλώνει.

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι απο βαρος ΟΚ αν και δεν τρωει πολυ και ειναι πολυυ δυσκολη στο φαγητο.

Κοριτσια την μετρησα ξαπλωμενη(δεν καθεται την πετυχα στις καλες της) και ειναι 91,5 ! μεγαλη διαφορα... αναθαρρησα λιγο...

Θα περιμενω ομως να την μετρησει και η γιατρος και βλεπουμε...

Ξαπλωμένα βγαίνουν 2 πόντους πιο ψηλά πάντα έτσι μου έχει πει η γιατρός.

azHYp2.png

vwuep3.png

Βερα ......θα σε μαλωσω....

σε 9 μηνες η δικια σου πηρε 6 ποντους??? ποσους θελεις δηλαδη? το στατιστικο στα 2-3 ετη ειναι 5-7 ποντους!

οσο για την σωματομεδινη σας...απλα τελεια!

για συγκριση..εμεις 43

φιλακια

kKZUp2.png

Βερα ......θα σε μαλωσω....

σε 9 μηνες η δικια σου πηρε 6 ποντους??? ποσους θελεις δηλαδη? το στατιστικο στα 2-3 ετη ειναι 5-7 ποντους!

οσο για την σωματομεδινη σας...απλα τελεια!

για συγκριση..εμεις 43

φιλακια

Ναι αλλά τότε γιατί έχει πέσει από το 50% στο 25 και λίγο πιο κάτω????

Για το 43 εσάς τι σας είπαν?? Το IGF1 τι δείχνει ακριβώς ξέρετε?

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

η ενδοκρινολογος που τις ειδε....μου ειπε καλη και παρακολουθηση!

βασικα αυτα που εχω καταλαβει απο το ψαξιμο

μεχρι ενος ανεβαινουν

μεταξυ 1-2 αρχιζουν και κατεβαινουν....ψαχνουν τηη κλιμακα στην οποια θα βρισκονται στη ζωουλα τους. Σε αυτη τη φαση οι τομες προς τα κατω ειναι αναμενομενες

Μεταξυ 2-3 αρχιζουν και σταθεροποιουνται σε μια κλιμακα, δε θελουμε μετα τα 3 αλλη πτωση, εδω ανησυχουμε

εμενα απο 75% εφτασε στο 3%

Το τελευταιο εξαμηνο πες ειναι εκει 3-5%

Το παρακολουθουμε λοιπον

αν παραμεινει εκει δεν ανησυχουμε γενικα αλλα ελεγχουμε ανα τακτα διαστηματα

αν πεσει και αλλο, ψαχνουμε περισσοτερο

αυτα εχω καταλαβει

τη δευτερα ελπιζω να καταφερω να της κανω της εξετασεις κοιλιοκακης που και αυτο επιβραδυνει την αναπτυξη

αν βγουν καλες ελπιζω, παρακολουθουμε οτι μενει κοντα στη καμπυλη της

kKZUp2.png

Δηλαδή εμένα με βάση την καμπύλη της θα γίνει 1,58περίπου???

Στον κόσμο αυτό που είναι όλα τα παιδιά τεράστια???? Θα είναι σα να ήταν στη γενιά μας 1,50!!!!!!!!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Τελοσπάντων ... τι να πω ... πώς γίνεται να γίνει ένα παιδί 1,58 με γονείς 1,63 και 1,86 ... ουφ!!! πολύ στεναχωριέμαι!

Βέβαια εγώ θα την πάω σε γιατρό αν τη βλέπω πολύ κοντούλα να της καθηστερήσω την περίοδο

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Βερα δε σημαινει ρε καλο μου οτι θα μεινει εκει

Ας ελπισουμε οτι θα κανει τη γκελα προς τα πανω!

απλα ελεγχουμε μη τρεχει τωρα κατι παθολογικο

Ναι κυριώς αυτό. Απλά είναι τόσα πολλά τα παθολογικά πυο μπορεί να έχει απ' ότι έχω διαβάσει που αποκλείεται να μπορούμε να τα ψάξουμε όλα

azHYp2.png

vwuep3.png

βερα, ειμαι 1.53. Δεν θεωρω οτι υστερω πουθενα.Παντα ειχα πολλους κ καλους φιλους,ημουν καλη μαθητρια,στο πανεπιστημιο μπηκα,παντρευτηκα εχω τα χομπυ μου..Ειμαι μια χαρα απλα εχω μια δυσκολια με τα πανω ραφια της κουζινας...;)

θα σου ελεγα να ξεκολησεις λιγο..ας ειναι κοντη η κορη σου αλλα ας ειναι υγειες κ ευτυχισμενο παιδακι..τοσα διαβαζουμε κ σ αυτο το φορουμ, το κοντη μας πειραξε; εμεις (νομιζω εκφραζω κ αλλες μανουλες) ανυσηχουμε να μην εχουν τα παιδια προβλημα παθολογικο που δεν τα αφηνει να ειναι γερα!

ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ..Σορρυ κιολας αλλα ετσι νομιζω εγω!

ΣΩΣΤΗ σωστοτατη

απλα επειδη οι σωματοτυποι των γονιων δεν ειναι το ιδιο, το ψαχνουμε λιγο

εμενα δε με νοιαζει το ξαναλεω, κοντουλα τσαχπινα και ομορφη!

Αλλα προπαντων υγιης!

kKZUp2.png

Το λέτε εσείς γιατί τα παιδάκια σας είναι κοντούλικα και αδύνατούλικα. Εμένα που είναι κοντούλα και με χοντροκομμένο σκελετό δε νομίζω ότι θα είναι κοντούλα και τσακπινούλα αλλά κοντούλα και χοντρούλα ...

Τεσπα ... κι εγώ για παθολογικό το ψάχνω ... αυτό δε σημαίνει ότι δε στεναχωριέμαι αν σε έναν κόσμο που έχουν αρχίσει και ψηλώνουν τόσο πολύ τα παιδιά το δικό μου είναι το πιο κοντό. Και σίγουρα θα στεναχωριέται και θα έχει ψυχολογικό αυτή αν είναι πάντα η πιο κοντούλα.

azHYp2.png

vwuep3.png

δικιο εχεις

βαλε και τα δικα μας που ειναι και τα πιο μικρα στη ταξη!

ποσο δεκεμβρη ειστε?

α λαθος!

ειδες εσυ εισαι η μεγαλη στη ταξη και εμεις τα μικρα χαχαχα

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

αυτο το σκεφτομαι κ γω αλλα ειναι στο χερι μας να τα μεγαλωσουμε με αυτοπεποιθηση κ πιστη στον εαυτο τους..η αξια δεν μετραει ουτε με ποντους (οπως καμια φορα πιστευουν οι αντρες χαχα..)ουτε με τα μπλε ματια κ τα ξανθα μαλλια...η προσωπικοτητα μετραει..

Χαίρετε κι από μένα. Συμφωνώ απόλυτα με τις προλαλησασες.

Το θέμα είναι να είναι ΥΓΕΙΗ. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.......

Εγώ για το κοντή δεν είχα ανησυχήσει καθόλου μέχρι να μου πει ο παιδίατρος να το ψάξουμε.

Οσο για την αυτοπεποίθηση τους σίγουρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μας. Ε, αν τη λυπάμαι εγώ που είμαι μάνα της, πόση αυτοπεποίθηση πια να έχει; Ομως όοοοοοοοχι, εγώ το θαυμάζω το παιδί μου για τα τοσα προτερήματα του (αντικειμενικά τώρα;)) και του το δείχνω κάθε μέρα, και το Χριστινιό μου από αυτοπεποίθηση φουουουουλ.

WGVKp2.png<a COGYp2.png

αυτο το σκεφτομαι κ γω αλλα ειναι στο χερι μας να τα μεγαλωσουμε με αυτοπεποιθηση κ πιστη στον εαυτο τους..η αξια δεν μετραει ουτε με ποντους (οπως καμια φορα πιστευουν οι αντρες χαχα..)ουτε με τα μπλε ματια κ τα ξανθα μαλλια...η προσωπικοτητα μετραει..

Εντάξει η προσωπικότητα μετράει και πρέπει να λέμε και στο παιδί αυτό ... αλλά η αλήθεια για εμένα τουλάχιστον είναι ότι ναι μετράει η προσωπικότητα αλλά στις γυναίκες δυστυχώς μετράει πολύ και η εμφάνιση. Και το χειρότερο είναι ότι όσο και να την τονώνω εγώ στο σπίτι αν της δημιουργήσουν κόμπλεξ οι συμμαθητές της μπορεί να το κουβαλάει σε όλη της τη ζωή και η ανασφάλειά της να επηρρεάσει μέχρι και το ποιον άντρα θα επιλέξει για να παντρευτεί! Δεν είναι απλό το θέμα ...

Και Γατούλα .... είμαστε Δεκέμβριο κι εμείς (27/12) οπότε είμαστε και θα είμαστε οι μικρότερες στην τάξη!

azHYp2.png

vwuep3.png

καλησπερα κοριτσια , βρε γιατι τοσι στεναχορια ,αγχος? ακομα ειναι μικρα οσο εχω καταλαβει τα παιδια σας θα ψηλοσουν που τα πανε. εχουν πεσει κατο το οριο διλαδι η καμπιλη ειναι κατω απο το οριο? εμεις προχθες ειχαμε ραντεβου σχετικα καλα τα πιγαμε η κορη μου πηρε 3 ποντους απο το μαρτι και βρισκεται στι 10-η θεση(η καμπιλη) το βαρος 44κg ,ενο ο γιος μου βρισκεται στη 3 -η θεση με 36 το βαρος ηναι μεσα στα ορια .΄μεν εχει μια πτοση αλλα δεν ειναι κατω απο τα ορια.μας εγραψε να κανουμε μια εξεταση τεστοστερονις για την επομενι φορα οταν θα παμε να εχουμε κανει.η οστικη ηλικια πρην απο 4 μηνες ηταν 12,5 ( δλαδι ισα με την ιλικια του ) τοτο που καναμε ηταν 12,5 χρονον λιγο αυτο με ανισιχει μιπος δεν θα εχει πολη περιθοριο. αυτα .εσεις πως τα βλεπεται :rolleyes: με αυτα που εγραψα?

Βερα μου γιατι 1,58 ειναι κοντο ? δεν ειναι θεριο αλλα νομοιζω ειναι νορμαλ θα φοραμε τα τακουνακια μας και ειμαστε ενδακσι, που το προβλημα;)

Κοίτα κοντό δεν είναι αλλά μια κοπελίτσα 1,58 είναι πολύ πιο εύκολο να είναι χοντρούλα από μία 1,70. Επίσης τώρα πια οι κοπέλες είναι πολύ ψηλες ... δε βλέπεις τόσο κοντούλες σε αυτή τη γενιά ... όλες θεόρατες είναι!

azHYp2.png

vwuep3.png

βρε κοριτσια θα το πω το κριμα μου...ειμαι τεβε (αδεια πηρα σε μερα απεργιας, αει σιχτηρ, τιποτα δεν εκανα) και μπαινει μια κοπελιτσα, τουρλα η κοιλια να (εγγυος) και υψος??? 1,50 και κατι????

αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ την Αναστασια σκεφτηκααααααααααααααααααααα

δικομας ειναι το προβλημα ξυπνηστεεεεεεεεεεεεεεεε :D :D :D

kKZUp2.png

Αλίσα εσύ μπορεί να είσαι γκομενάρα γιατί έχεις αδύνατο σκαρί. Η δικιά μου έχει παχουλό σκαρί. Τεσπα ... θα το ξεπεράσω κάποια στιγμή. Τώρα μου έχει κάτσει ότι έχει αλλεργίες και δεν ψηλώνει!

azHYp2.png

vwuep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...