Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Συγνώμη αλλά σαν μάνα είναι απαράδεκτο να κρίνεις μια άλλη μάνα.

Κατά αρχή σκέφτηκες τη ψυχολογία ή τους φόβους της κοπέλας που γράφει σε αυτό το φόρουμ για να δράσει και πιθανά να εκθέσει εαυτόν και τα παιδιά της στους κινδύνους μιας ανεξέλγκτης οργής από τον εν λόγω αλκοολικό;

Όχι κοπέλα μου δεν είναι καθόλου τόσο απλά τα πράγματα όπως τουλάχιστον τα παρουσιάζουν στις διαφημίσεις και τα διάφορα σποτακια.

Και να κάνουμε κριτική αυτού του είδους εκ του ασφαλούς είναι τεράστιο λάθος.

Στη κοινωνία που ζούμε μια μάνα κοιτάζει να προστατεύσει πρώτα τα παιδιά της και μετά τα παιδιά όλου του κόσμου.

Ακούγεται άσχημα αλλά είναι η αλήθεια.

Συγνωμη αλλα και η αλλη κοπελα εκρινε σαν μανα την γυναικα που ειναι εκει μεσα απαραδεκτα...επειδη φοβαται η ιδια η γυναικα που ειναι η γειτονισα χιλιες φορες παραπανω φοβαται η γυναικα που βρισκεται μεσα...δεν μπορουμε να κρινουμε ετσι και να λεμε οτι το ευχαριστιεται...αυτα δεν ειναι λογια απο μια μανα προς αλλη...δεν ξερουμε τι πραγματικα συμβαινει...εξω απο τοχορο πολλα τραγουδια λεμε...ο φοβος ειναι ο χειροτερος εχθρος....αν σταματησουμε να τις κρινουμε και τις βοηθησουμε ισως να φοβηθουν λιγοτερο και να κανουν ενα βημα προς τα μπρος..η κοπελα εκανε σωστα που καλεσε το χαμογελο απλα καποια σχολια ηταν ισως περιτα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 199
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εισαι πολυ σωστη! Παραδεχομαι οτι καποια σχολια μου ηταν υπερβολικα γιατι εκεινη τη στιγμη ενιωθα πολυ ασχημα με το περιστατικο που συνεβαινε. Φυσικα και δεν πιστευω οτι χαιρεται για την κατασταση που περναει. Απλα ηθελα να τονισω οτι σα μανα θα επρεπε να βρει το κουραγιο να αντιδρασει επιτελους.

Να ειστε καλα και ευχαριστω τις κοπελες που μου εδωσαν την ιδεα για το Χαμογελο του παιδιου! Ελπιζω να εχει αποτελεσμα και συντομα να σας πω ευχαριστα νεα!

χαιρομαι πολυ που δεν παρεξηγεισαι και εχουμε μια αρμονικη συζητηση χωρις παρατραγουδα...παντως θα περιμενουμε νεα και ευχομαι να ειναι καλα οχι για εμας αλλα για τα παιδια...

Εισαι πολυ σωστη! Παραδεχομαι οτι καποια σχολια μου ηταν υπερβολικα γιατι εκεινη τη στιγμη ενιωθα πολυ ασχημα με το περιστατικο που συνεβαινε. Φυσικα και δεν πιστευω οτι χαιρεται για την κατασταση που περναει. Απλα ηθελα να τονισω οτι σα μανα θα επρεπε να βρει το κουραγιο να αντιδρασει επιτελους.

Να ειστε καλα και ευχαριστω τις κοπελες που μου εδωσαν την ιδεα για το Χαμογελο του παιδιου! Ελπιζω να εχει αποτελεσμα και συντομα να σας πω ευχαριστα νεα!

η ουσια ειναι να βοηθησουμε το παιδι,,,, ο πατερας ειναι αρρωστος και ξεσπαει πανω τους, η μανα εχει αλλου ειδους δυσκολιες και αδυνατει να προστατεψει τον εαυτο της και το παιδι,,,,ειναι περιττο να το αναλυουμε,,,το παιδι πρεπει να βοηθηθει, να απομακρυνθει

εχω μια απορια πως ειναι δυνατον να ειστε γειτονες 20 χρονια και να μην εχεις μια καλυτερη σχεση με την γειτονισα σου σε επιπεδο να μιλατε και να μπορει να σου ανοιχτη καποια στιγμη ........20 χρονια μενετε διπλα , διπλα ...............δεν ετυχε να ανταλαξετε επισκεψεις στα σπιτια σας ωστε να γινει κατι σε αυτο πιο νωρις ..................δεν θελω να σε κατακρινω αληθεια ........... απλα απορο .........................

Διαφημίσεις

τον,

δεν μένεις Αθήνα;;;;

Αν σου πω ότι στο Φάληρο που έμενα για 10 χρόνια δεν είχα αποκτήσει επαφές με κανέναν εκτός από αυτούς που ήδη γνώριζα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Οχι λαθος καταλαβες.. 20 χρονια ειναι παντρεμενοι εκεινοι. Εμεις μενουμε διπλα τους 6. Και Εχουμε μια χαρα σχεσεις. Φιλες ομως δεν ειμαστε. Κατι τετοιο δε το λες ευκολα σε γειτονες... Εδω πολλες φορες το κρυβουν απο γονεις και αδερφια..Στους γειτονες θα το πεις?

Για ποιο παιδί μιλάτε καλέ; Είναι ενήλικας, φοιτητής, μπορεί να πάει ο ίδιος στην αστυνομία. Αλλά υπάρχουν σχέσεις εξάρτησης, προφανώς. Ούτε στέγες υπάρχουν για έναν ενήλικα, ούτε χρήματα, ούτε στήριξη. Και η μητέρα δεν θέλει, από όσο ακούγεται. Τώρα γιατί κάθεται και τις τρώει ένας ενήλικας...

ρεα μενω χανιά δεν παιζει κάτι τετοιο εδώ ..με τίποτα .....

ρενα 6 χρονια γείτονες ...πρεπει να πλησιάσεις αυτήν την γυναίκα .....δεν ειναι δυνατόν ........με τρόπο ..μια μερα με τα απο καυγα προσπάθησε να την κάνεις ν καταλάβει ότι ναι ξέρεις τη παιζει ....πόσο ακόμα θα το ανέχεται .....ισως θέλει ένα χέρι βοηθείας ....και αυτή ....καποιον να τις επιβαιεώση ότι οτι και να έχει γίνει δεν έχει το δικαίομα να τις φέρετε οπως της φέρετε .........και να ξέρεις ΡΕΝΑ ..Ογιος ακριβώς τα ίδια θα κάνει στην γυναίκα του.........κάνε κάτι .......

Διαφημίσεις

ρεα μενω χανιά δεν παιζει κάτι τετοιο εδώ ..με τίποτα .....

ρενα 6 χρονια γείτονες ...πρεπει να πλησιάσεις αυτήν την γυναίκα .....δεν ειναι δυνατόν ........με τρόπο ..μια μερα με τα απο καυγα προσπάθησε να την κάνεις ν καταλάβει ότι ναι ξέρεις τη παιζει ....πόσο ακόμα θα το ανέχεται .....ισως θέλει ένα χέρι βοηθείας ....και αυτή ....καποιον να τις επιβαιεώση ότι οτι και να έχει γίνει δεν έχει το δικαίομα να τις φέρετε οπως της φέρετε .........και να ξέρεις ΡΕΝΑ ..Ογιος ακριβώς τα ίδια θα κάνει στην γυναίκα του.........κάνε κάτι .......

καλα μην εισαι τοσο απολυτη,,,οσοι κακοποιηθηκαν στη ζωη τους δεν εγιναν υποχρεωτικα σατραπηδες,,,μπορει να υποφερουν σε αλλους τομεις αλλα δεν δερνουν επειδη εδερνε ο γενειτορας τους,,,,αυτο που λες ειναι παρεξηγησιμο αδικο κλπ

καλυτερα την γυναικα να την πλησιασει ανθρωπος που να ξερει ειδικος,,,ετσι θα επερεπε κανονικα πχ κοινωνικος λειτουργος, ψυχολογος κλπ μπορει να ειναι χειροτερα για την οικογενεια αν μαθει ο πατερας οτι τα κανει πλακακια με την γειτονισσα,,μονο ενας ανθρωπος της δουλεια αποστασιποιημενος που να ξερει την ελληνικη νομοθεσια και πως μπορει να βοηθησει στην πραξη πρεπει να επεμβει,,,οποιαδηποτε παρεμβαση ειναι επικυνδινη

ο γειτονας οφειλει να παρεμβει μεταξυ θυματος και αρχων,,,καταγγελει ξανα και ξανα και ξανα,,,ενημερωνεται και καλει σε βοηθεια αυτον που μπορει πραγματικα να βοηθησει,,,δεν μπορει να μπει πιο βαθεια στα θεματα της οικογενειας γιατι δεν ξερει πως να το κανει

να ειμαστε καλα να βοηθαμε ανθρωπους εστω κ μεσω internet εστω κ με ενα τλφ

• 2 εβδομάδες μετά...
fistikaki φρίκαρα....χαρά στο κουράγιο σου πάντως, αν και απεδείχθη θρασύδειλος όπως λες, θα μπορούσε να σε είχε χτυπήσει...

όπως έτυχε σε μια γνωστή μου που πηγε να χωρίσει "ζευγάρι" στη μέση του δρόμου: ο τύπος χτύπαγε τη σύντροφο του ανελέητα , κανέις δεν επενέβαινε και μπήκε η γνωστή μου στη μέση, κατέληξε με μπουνιά και κολάρο, πήρε το θύμα στο αυτοκινητό της και εκείνη αρνήθηκε να του κάνει μήνυση.....

Και όλη αυτή την ώρα, μέσα στο κέντρο της Αθήνας δεν βρέθηκε κανείς, ούτε πολίτης, ούτε αστυνομικός, ούτε ματ, ούτε δημοτική αστυνομία, (απορώ πότε ακριβώς σκάνε μύτη αυτοί που μας προστατεύουν....) για να κάνει έστω κάτι...

Και διαβάζοντας όλα αυτά, σκέφτηκα να προσθέσω και τη Διεθνή Αμνηστία που κάνει καμπάνια για το θέμα και κάνει ενημερώσεις και σε σχολεία...αν ενδιαφέρεται κάποια στιγμή καμιά εκπαιδευτικός.

εγω θυμαμαι ενα περιστατικο πριν καμια δεκαρια χρονια, με τον αδερφο ενος φιλου μου, μπηκε στη μεση να χωρισει το γειτονα του (αστυνομικο παρακαλω) απο τη γυναικα του που την εδερνε, εφαγε μερικες και επαθε ανακοπη, κατεληξε στο δρομο για το νοσοκομειο... :-(

παντως αυτο που λεει το φυστικακι ειναι πολυ χειροτερο μια φορα οταν ειχα παει σχολιεο με βαμμενα νυχια με ειχε δειρει πο πατερας μου και μου ελεγε οτι ειμαι σαν π*****α (12 χρονων ημουν), και ειχα στεναχωρηθει παρα πολυ γιατι ο πατερας μου δεν εβριζε και δε μιλουσε ποτε χυδαια

εγω θυμαμαι ενα περιστατικο πριν καμια δεκαρια χρονια, με τον αδερφο ενος φιλου μου, μπηκε στη μεση να χωρισει το γειτονα του (αστυνομικο παρακαλω) απο τη γυναικα του που την εδερνε, εφαγε μερικες και επαθε ανακοπη, κατεληξε στο δρομο για το νοσοκομειο... :-(

παντως αυτο που λεει το φυστικακι ειναι πολυ χειροτερο μια φορα οταν ειχα παει σχολιεο με βαμμενα νυχια με ειχε δειρει πο πατερας μου και μου ελεγε οτι ειμαι σαν π*****α (12 χρονων ημουν), και ειχα στεναχωρηθει παρα πολυ γιατι ο πατερας μου δεν εβριζε και δε μιλουσε ποτε χυδαια

πωπω πολυ στεναχωρο ακουγεται αυτο για τον αδερφο του φιλου σου....ενα καλο πηγε να κανει ο ανθρωποσ και κατεληξε:cry::cry::cry::cry: αλλα και συ,με τα νυχια δεν πιστευω οτι ηταν σωστο ο πατερασ σου να αντιδρασει,,,,μπορουσε καλιστα απλα να φωναξει και να σου πει να τα ξεβαψεισ....αλλα ο καθενασ κανει οτι θελει στην οικογενεια του,,,,,ολοι οι υπολοιποι ειμαστε περιτοι:rolleyes::rolleyes::rolleyes::lol::lol::lol:

dev000br___.png

• 3 εβδομάδες μετά...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ SOS 15900

Ο χάρτης της κακοποίησης των γυναικών στην Ελλάδα

Η κακή οικονομική κατάσταση και η ανεργία φέρνουν τις γυναίκες πολύ πιο κοντά σε περιστατικά κακοποίησης, ενώ το πτυχίο δεν φαίνεται να προστατεύει...

newego_LARGE_t_901_50680492_type12128.jpg

Τα στατιστικά στοιχεία από το τελευταίο εξάμηνο λειτουργίας της συμβουλευτικής γραμμής 15900 για κακοποιημένες γυναίκες παρουσιάστηκαν από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Από τις 11 Μαρτίου ως τις 11 Σεπτεμβρίου φέτος, το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε 2.090 κλήσεις. Οι γυναίκες ή οι οικείοι τους που αναζήτησαν βοήθεια αφορούσαν θύματα που ήταν 77% Ελληνίδες, 11% μετανάστριες, 1% μέλη μειονοτήτων, αλλά και 2% ΑΜΕΑ και 0,5% από κάποια κατηγορία άλλων μειονεκτούντων ατόμων.

Η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεφωνημάτων, 1.653 κλήσεις (79%) αφορά περιστατικά βίας, εκ των οποίων:

• 1.247 κλήσεις (60%) ήταν καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών
  • 406 κλήσεις (19%) προήηλθαν από τρίτα πρόσωπα (φίλους 25% και συγγενείς 47%)

Στις περιπτώσεις που την καταγγελία έκαναν τα θύματα, αναφέρθηκαν:

• 1.082 κλήσεις (87%) ενδοοικογενειακή βία από σύζυγο/σύντροφο,
  • 46 κλήσεις (4%) σεξουαλική παρενόχληση
  • 20 βιασμό,
  • 112 κλήσεις (9%) άλλες μορφές βίας

Τα ηλικιακά χαρακτηριστικά για όσες γυναίκες ανέφεραν αυτά τα στοιχεία, καταγράφονται ως εξής:

• 4% είναι νέες, από 15 έως 24 χρόνων,
  • 26% είναι μέσης ηλικίας 25 έως 39 χρόνων
  • 30% είναι ώριμες γυναίκες 40 έως 54 χρόνων
  • 14% είναι μεγαλύτερες από 55ως 64
  • 4% είναι από 65 ετών και άνω.

Η οικονομική κατάσταση των γυναικών φαίνεται να είναι σχετικά ανάλογη των πιθανοτήτων βίας εναντίον τους. Από τα θύματα που απάντησαν στη σχετική ερώτηση, την περιέγραψαν ως

• κακή το 24%
  • μέτρια το 19%
  • καλή το 14%

Η ανεργία και η "μαύρη" απασχόληση φαίνεται να συνδέονται άμεσα με το φαινόμενο, καθώς από όσες απάντησαν στη σχετική ερώτηση

• 35% μόλις είναι απασχολούμενες (από τις οποίες το 12% αυτοαπασχολούμενες)
  • 38% είναι άνεργες (από τις οποίες το 14% μακροχρόνια άνεργες)
  • 11% είναι ανενεργές

Αντίθετα, το επίπεδο της εκπαίδευσης δεν φαίνεται να προστατεύει τις γυναίκες από τη βία που ασκείται εναντίον τους, καθώς:

• 0,3% είναι τυπικά αναλφάβητες
  • 15% έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια ή κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • 12% την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • 7% τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση μη τριτοβάθμιου επιπέδου
  • 15,5% την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι γυναίκες που προσέγγισαν την γραμμή SOS ζήτησαν:

• σε 604 κλήσεις (48%) ψυχοκοινωνική στήριξη
  • σε 264 κλήσεις (21%) νομική συμβουλευτική
  • σε 289 κλήσεις (23%) νομική βοήθεια

πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63403272

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Καλησπερα. Δυστυχως δεν προλαβα να διαβασω τα posts και δεν ξερω αν εχει απαντηθει ηδη αυτο που θα ρωτησω. Συμφωνα με τον νεο νομο και η ελαφρα σωματικη κακωση (που ισως δεν αφηνει και σημαδια) ειναι μορφη ενδοοικογενειακης βιας. Τι γινεται οταν μια γυναικα θελει να κανει μυνηση αλλα δεν υπαρχουν μαρτυρες αφου εγινε μεσα στο σπιτι;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

Καλησπερα. Δυστυχως δεν προλαβα να διαβασω τα posts και δεν ξερω αν εχει απαντηθει ηδη αυτο που θα ρωτησω. Συμφωνα με τον νεο νομο και η ελαφρα σωματικη κακωση (που ισως δεν αφηνει και σημαδια) ειναι μορφη ενδοοικογενειακης βιας. Τι γινεται οταν μια γυναικα θελει να κανει μυνηση αλλα δεν υπαρχουν μαρτυρες αφου εγινε μεσα στο σπιτι;

Θα σου απαντησω εκ πειρας! Σε περιπτωση που κληθει την ιδια στιγμη η αστυνομια θα περασει αυτοφορο, θα γινει δικαστηριο, ο δικηγορος θα ζητησει αναβολη (3ημερη συνηθως), μεχρι να ξαναγινει το δικαστηριο θα του δωθουν περιοριστικα μετρα σε περιπτωση που διαμενη εντος της ιδιας οικιας. Μπορει το δικαστηριο αναλογως τη σοβαροτητα της καταστασης να διαταξει την κρατηση του μεχρι να ξαναγινει το δικαστηριο. Η αληθεια ειναι οτι οι διαταξεις του νομου ειναι ευεργετικες και μονο σε περιπτωση που τετοιες καταστασεις γινονται επανηλειμενως ισως κανει κατι παραπανω (πχ φυλακιση)... Ελπιζω να βοηθησα. Οτι αλλο θελεις ρωτησε με!

Ευχαριστω για την απαντηση. Η ιστορια εχει ως εξης :Την περασμενη εβδομαδα ηρθε ο εν διαστασει συζυγος στο σπιτι και ειχαμε μια λεκτικη διαφωνια(ευτυχως το παιδι ηταν στους γονεις μου).Οταν γυρισε και μου ειπε:ευτυχως εφυγα απ'αυτο το μπ...δελο του απαντησα κι εγω:μπ...δελο ειναι το σπιτι στο οποιο μεγαλωσες. Εκει πεφτει η πρωτη σφαλιαρα.Προσπαθησα κι εγω να τον χτυπησω αλλα με επιασε απο τα μπρατσα και δεν τα καταφερα. Τελικα του καταφερα μια σε ευαισθητο σημειο και μου δινει και την δευτερη. Πιανω το τηλεφωνο λεγοντας του οτι θα παρω το 100 και οντως ειχα παρει το 1 κι εκεινος μου αρπαζει το τηλεφωνο και μου σπαει το καλωδιο. Του λεω: "παμε στο τμημα ρε αλητη", και πραγματι ξεκιναμε ο καθενας μονος του. Ενημερωνω την δικηγορο μου και τους δικους μου-ο πατερας μου του εκανε κι ενα τηλεφωνο και τον σκυλοβρισε-και φτανω στο τμημα. Το μαγουλο μου ηταν απλως κοκκινο. Η διαδικασια που βιωσα εγω ηταν να διηγηθω στον αστυνομικο τι εγινε-ενω ηταν και ο εν διαστασει μπροστα και φυσικα αρνηθηκε τα παντα-να περασω μετα εξω για να πει την εκδοχη του,να δωσει τα στοιχεια του, να πει οτι δεν κανει μηνυση αλλα αν του κανω εγω θα κανει κι εκεινος λεει για ψευδη καταμηνυση και μετα να ξαναπερασω μονη μου μεσα να δωσω κι εγω τα στοιχεια μου για να μου πουν τα εξης: οτι οντως εχω 3 μηνες καιρο για να κανω την μηνυση μου, οτι αν καναμε ο ενας στον αλλον εκεινο το βραδυ μηνυση θα περναγαμε αυτοφωρο(δηλαδη τις εφαγα αλλα θα καθομουν στο κρατητηριο) οτι οντως ειναι ενδοοικογενειακη βια αυτο που συνεβη αλλα στο βιβλιο των συμβαντων δεν θα καταγραφοταν η χειροδικια, μονο στην μηνυση! Πραγματι οταν πηρα τηλεφωνο την επομενη για να ρωτησω πως κατεγραφη το περιστατικο και να παρω αντιγραφο μου ειπαν οτι ελεγε:ο κυριος ταδε και η κυρια ταδε προσηλθαν αυτοβουλως στο ταδε αστυνομικο τμημα για ενδοοικογενειακες διαφορες!Πραγματι και η δικηγορος μου μου ειπε πως απο την στιγμη που δεν ειχα σημαδια(το ιδιο βραδυ η κοκκινιλα ειχε φυγει), δεν υπηρχαν μαρτυρες και δεν αναφερθηκε το ακριβες περιστατικο στο βιβλιο συμβαντων, δεν ειχα κατι να αποδειξω! Δηλαδη εν ολιγοις ο καθενας μπορει να σηκωνει χερι μεσα σε σπιτι χωρις να αφηνει σημαδια(ενα μπατσακι βρε αδερφε), χωρις μαρτυρες και να την γλυτωνει. Εννοειται οτι το πηρα το μαθημα μου και δεν ξαναβρισκομαι μονη μαζι του με τιποτα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

Ευχαριστω για την απαντηση. Η ιστορια εχει ως εξης :Την περασμενη εβδομαδα ηρθε ο εν διαστασει συζυγος στο σπιτι και ειχαμε μια λεκτικη διαφωνια(ευτυχως το παιδι ηταν στους γονεις μου).Οταν γυρισε και μου ειπε:ευτυχως εφυγα απ'αυτο το μπ...δελο του απαντησα κι εγω:μπ...δελο ειναι το σπιτι στο οποιο μεγαλωσες. Εκει πεφτει η πρωτη σφαλιαρα.Προσπαθησα κι εγω να τον χτυπησω αλλα με επιασε απο τα μπρατσα και δεν τα καταφερα. Τελικα του καταφερα μια σε ευαισθητο σημειο και μου δινει και την δευτερη. Πιανω το τηλεφωνο λεγοντας του οτι θα παρω το 100 και οντως ειχα παρει το 1 κι εκεινος μου αρπαζει το τηλεφωνο και μου σπαει το καλωδιο. Του λεω: "παμε στο τμημα ρε αλητη", και πραγματι ξεκιναμε ο καθενας μονος του. Ενημερωνω την δικηγορο μου και τους δικους μου-ο πατερας μου του εκανε κι ενα τηλεφωνο και τον σκυλοβρισε-και φτανω στο τμημα. Το μαγουλο μου ηταν απλως κοκκινο. Η διαδικασια που βιωσα εγω ηταν να διηγηθω στον αστυνομικο τι εγινε-ενω ηταν και ο εν διαστασει μπροστα και φυσικα αρνηθηκε τα παντα-να περασω μετα εξω για να πει την εκδοχη του,να δωσει τα στοιχεια του, να πει οτι δεν κανει μηνυση αλλα αν του κανω εγω θα κανει κι εκεινος λεει για ψευδη καταμηνυση και μετα να ξαναπερασω μονη μου μεσα να δωσω κι εγω τα στοιχεια μου για να μου πουν τα εξης: οτι οντως εχω 3 μηνες καιρο για να κανω την μηνυση μου, οτι αν καναμε ο ενας στον αλλον εκεινο το βραδυ μηνυση θα περναγαμε αυτοφωρο(δηλαδη τις εφαγα αλλα θα καθομουν στο κρατητηριο) οτι οντως ειναι ενδοοικογενειακη βια αυτο που συνεβη αλλα στο βιβλιο των συμβαντων δεν θα καταγραφοταν η χειροδικια, μονο στην μηνυση! Πραγματι οταν πηρα τηλεφωνο την επομενη για να ρωτησω πως κατεγραφη το περιστατικο και να παρω αντιγραφο μου ειπαν οτι ελεγε:ο κυριος ταδε και η κυρια ταδε προσηλθαν αυτοβουλως στο ταδε αστυνομικο τμημα για ενδοοικογενειακες διαφορες!Πραγματι και η δικηγορος μου μου ειπε πως απο την στιγμη που δεν ειχα σημαδια(το ιδιο βραδυ η κοκκινιλα ειχε φυγει), δεν υπηρχαν μαρτυρες και δεν αναφερθηκε το ακριβες περιστατικο στο βιβλιο συμβαντων, δεν ειχα κατι να αποδειξω! Δηλαδη εν ολιγοις ο καθενας μπορει να σηκωνει χερι μεσα σε σπιτι χωρις να αφηνει σημαδια(ενα μπατσακι βρε αδερφε), χωρις μαρτυρες και να την γλυτωνει. Εννοειται οτι το πηρα το μαθημα μου και δεν ξαναβρισκομαι μονη μαζι του με τιποτα.

Κοπελα μου πραγματικα λυπαμαι πολυ για οτι συνεβη! Κανεις δεν εχει το δικαιωμα να σηκωνει χερι πανω μας! Δυστυχως ομως στην Ελλαδα ζουμε και οι νομοι ειναι για τον π......! Συγνωμη για την εκφραση αλλα ετσι ειναι! Εαν υπαρχουν παρελθοντικα γεγονοτα τα οποια σας ειχαν φτασει εως την πορτα του αστυνομικου τμηματος, εαν εχουν δηλαδη μαζευτει γεγονοτα φυσικα και μπορεις να του κανεις και μηνυση και δικαστηριο. Ομως δεν νομιζω να βγαλεις κατι. Αντε να του βαλουν περιοριστικα μετρα! Και??? Εαν ο ανθρωπος θελει να σε χτυπησει, δεν θα τον εμποδισουν τα περιοριστικα η τα ασφαλιστικα τελος παντων. Χωρις να θελω να σε αποκαρδιωσω φυσικα!

Για να παρεις μια ιδεα απο δικο μου προσφατο γεγονος, ο γονεις μου ειναι χωρισμενοι 13 χρονια. Πριν 10 μερες ο πατερας μου χτυπησε τη μανα μου σε δημοσιο χωρο και ευτυχως ηταν 3 ατομα μαζι της που την εσωσαν απο βεβαιο θανατο. Οι οποιοι ομως δεν πηγαν μαρτυρες στο δικαστηριο γιατι τον φοβουνται. Πριν δυο χρονια ειχε χτυπησει εμενα (ειχα ανοιξει σχετικο θεμα εδω μεσα), στο παρελθον ειχε ξαναχτυπησει τη μανα μου. Θελω να σου πω οτι υπηρχε ιστορικο. Και ετσι πηγε αυτοφορο, του εγινε μηνυση, εγινε το πρωτο δικαστηριο, του δοθηκε αναβολη μιας ημερας με κρατηση, εγινε το δευτερο του ξαναδοθηκε αναβολη 2 ημερων με περιοριστικα μετρα και στο τριτο δικαστηριο του δοθηκε ποινη φυλακισης.

Η ποινη φυλακισης για να δοθει σε θεματα ενδοοικογενειακης βιας (απ'οτι μας ειπε ο δικηγορος) συμβαινει σπανιως, ομως με το ιστορικο και την επικινδυνοτητα του συγκεκριμενου ατομου το δικαστηριο εκρινε σωστα να του δωσει αυτην την ποινη.

Με την δικη σου περιπτωση λοιπον πιστευω οτι το πολυ πολυ να του δοθουν ασφαλιστικα!

Συγνωμη εαν σε κουρασα!

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια γεια σας ..θελω αμεσα τη βοηθεια σας..ειναι επειγον...θα ηθελα να μου δωσετε τηλεφωνα απο φορεις που ασχολουνται με την ενδοοικογεμνειακη βια....ειναι για θεσσαλονικη....αν μπορειτε απαντησετ μου συντομα...σας ευχαριστω...

Κοριτσια γεια σας ..θελω αμεσα τη βοηθεια σας..ειναι επειγον...θα ηθελα να μου δωσετε τηλεφωνα απο φορεις που ασχολουνται με την ενδοοικογεμνειακη βια....ειναι για θεσσαλονικη....αν μπορειτε απαντησετ μου συντομα...σας ευχαριστω...

τι ακριβως ψαχνεις συλλογους ξενωνες συμβουλευτικη για κακοποιηση γυνικας παιδιου??

τι ακριβως ψαχνεις συλλογους ξενωνες συμβουλευτικη για κακοποιηση γυνικας παιδιου??
Ναι εχεις δικιο γιατι οπως το εθεσα το θεμα δεν βγαζεις ακρη τι ψαχνω....λοιπον για κακοποιηση γυναικας,λεκτικη,ψυχολογικη και σωματικη με σοβαρα τραυματα σωματικα και εκτος απο ολα αυτα η γυναικα αυτη ειναι ατομο με ειδικες αναγκες.....χρειαζεται δικηγορο γιατι ο τυπος ειναιγια τα σιδερα ....την εστειλα εγω στη θεσσαλονικη σε εναν φορεα αλλα θα παει σημερα....και τελευταιο ο τυπος της πηρε τα κλειδια του σπιτιου και δεν την αφηνεια να μπει μεσα ...εχει το δικαιωμα;;;πηγε στην αστυνομια αλλα οπως γνωριζεται λιγα πραγματα κανουν.Αν ξερει καμια ας μου δωσει διαφορα στοιχεια απο φορεις ....εγω προσπαθησα να παρω στα τηλ που δοθηκαν σε παραπανω ποστ για να βοηθησουν καποια κοριτσια αλλα δεν μπορω να επικοινωνησω μου λεει ο αριθμος που καλεσαται δεν ισχυει.Θα μου ηταν πολυτιμη η βοηθεια σας,ευχαριστω.

Ναι εχεις δικιο γιατι οπως το εθεσα το θεμα δεν βγαζεις ακρη τι ψαχνω....λοιπον για κακοποιηση γυναικας,λεκτικη,ψυχολογικη και σωματικη με σοβαρα τραυματα σωματικα και εκτος απο ολα αυτα η γυναικα αυτη ειναι ατομο με ειδικες αναγκες.....χρειαζεται δικηγορο γιατι ο τυπος ειναιγια τα σιδερα ....την εστειλα εγω στη θεσσαλονικη σε εναν φορεα αλλα θα παει σημερα....και τελευταιο ο τυπος της πηρε τα κλειδια του σπιτιου και δεν την αφηνεια να μπει μεσα ...εχει το δικαιωμα;;;πηγε στην αστυνομια αλλα οπως γνωριζεται λιγα πραγματα κανουν.Αν ξερει καμια ας μου δωσει διαφορα στοιχεια απο φορεις ....εγω προσπαθησα να παρω στα τηλ που δοθηκαν σε παραπανω ποστ για να βοηθησουν καποια κοριτσια αλλα δεν μπορω να επικοινωνησω μου λεει ο αριθμος που καλεσαται δεν ισχυει.Θα μου ηταν πολυτιμη η βοηθεια σας,ευχαριστω.

Δε ξερω αν σε βοηθαει αυτο αλλα για ριξε μια ματια

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών

Εγνατία 38, Θεσσαλονίκη, 54626, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τηλέφωνο 2310551041

:

Δε ξερω αν σε βοηθαει αυτο αλλα για ριξε μια ματια

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών

Εγνατία 38, Θεσσαλονίκη, 54626, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τηλέφωνο 2310551041

:

Ευχαριστω πολυ...θα το εχω στα υποψιν σιγουρα..η γυναικα αυτη το παλευει τωρα με δικηγορο που της βρηκαν απο αλλον φορεα..θα δουμε...να σαι καλα

• 4 χρόνια μετά...

Ανάγκη πολύ είχα να μπορώ να μοιραστω με άλλες μητέρες τα όσα τράβηξαν δέκα χρόνια. Τώρα κατάφερα να ξυπνησω από το χαοτικό αυτό παιχνιδι της βίας και του ανεκπλήρωτου έρωτα.εκανα δύο υπέροχα παιδάκια για να τον κάνω να αγαπήσει. Τι λάθος θεέ μου.τώρα τρεμω πως θα απαλυνω τις πληγές τους για όσα έχουν δει.δεν μπόρεσα πιο νωρίς είναι οκτώ και επτά ετών και έχουν δει ξύλο έχουν ακούσει το υπέρτατο υβρεολόγιο.ημουν σε ένα πανικό γιατί δεν είχα χρήματα να πάω πουθενά και μόλις δουλεψα πάλι σαν να ξυπνησαελπιζω να τα καταφέρω.δεν θέλω να τον βλέπω καθόλου ούτε σε φωτογραφία.το θέμα είναι τώρα πως θα τον βλέπουν τα παιδιά γιατί τον αγαπούν ακόμη.ολα αυτά θα τα ψαξω πολύ όσο αντεχω να μην μεγαλώσουν με το πρότυπο της βίας και του μισους

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...