Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Μας δίνετε για λίγο το μωράκι σας????"

mariakr

Recommended Posts

Συμφωνώ. Παν μέτρον άριστον. Γι αυτό δε μου αρέσουν οι πολλές διαχυτικότητες από αγνώστους, προσπαθώ όμως και να μη φοβάμαι. Τώρα θυμήθηκα κι άλλο περιστατικό πρόσφατα, ούσα ετοιμόγεννη, στο Χαλάνδρι πάλι (πολλοί έχουν μαζευτεί εκεί!). ήρθε ένας τύπος και με ρώτησε αν έχω μαζί μου κινητό. του είπα όχι γιατί είδα που γυάλιζε το μάτι του. αρχισε και μου έλεγε διάφορες ασυναρτησίες και άρχισα να φοβάμαι. Αμέσως είδα το παιδί να με παρατηρεί και προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να φύγω με τρόπο. Πρέπει να τους εμπνέουμε και λίγο εμπιστοσύνη. Ο βασικός λόγος για να ξεπεράσουμε τυχόν φοβίες μας. Για τα παιδιά μας. Κι αυτά πρέπει να μάθουν να είναι επιφυλακτικοί, όχι όμως και να φοβούνται τον κόσμο! Δύσκολη η δουλειά μας....

Σίγουρα είναι δύσκολη η δουλειά μας αλλά νομίζω δε το χειρίστηκες σωστά, αν μου επιτρέπεις.

Τί εννοείς με τρόπο να φύγεις? Σου μιλάει ένας άγνωστος, δεν θέλεις να πλησιάσει εσένα ή το παιδί σου για τον χ,ψ λόγο, είτε είσαι παράλογη είτε είσαι λογική, είτε έπεσες μέσα και είναι γκάου ο άνθρωπος είτε δεν έπεσες και ήταν εξαιρετικός, έχεις κάθε δικαίωμα, εφόσον φοβάσαι για το παιδί (που κατά τη γνώμη μου καλό είναι να μη το δείχεις ούτε στο παιδί ούτε στον άλλο) να πάρεις το παιδί σου και να φύγεις.

Από πότε πρέπει να έχουμε τρόπους?

Οταν κόβω την κουβέντα σε κάποιον και του λέω ξεκάθαρα ότι με ενοχλεί οφείλει να φύγει. Κι ας είναι ο καλύτερος.

Εκτός κι αν εμείς είμαστε εμείς οι γκάου και φοβόμαστε τους πάντες ή δε τους δίνουμε την ευκαιρία να μας πουν γιατί μας πλησίασαν.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 178
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στο θέμα μας.....σε καμια περίπτωση δεν θα έδινα το παιδί μου να το πάρει αγκαλιά κάποιος ξένος, όπως δεν θα καθόμουν κι εγώ στα πόδια ενος ξένου. Δεν καταλαβαίνω γιατί οφείλω να μοιράζω το παιδί απο δω και από κει, επειδή κάποιος ΑΓΝΩΣΤΟΣ μου το ζήτησε. Πραγματικά μου είναι παράλογη η όλη φάση. Εγώ δεν πάιρνω αγκαλιά ξένους, το παιδί γιατί να επιτρέψω να πάει?

Στο θέμα των μικροβίων...μιλάμε για μωράκια, των οποίων τα πράγματα αποστειρώνουμε, πλένουμε με ειδικό σαπούνι κλπ κλπ . Γιατί να τα κάνω όλα αυτά μέσα στο σπίτι μου, να πλένω τα δικά μου χέρια, να σφουγγαρίζω το πάτωμα......τη στιγμή που θεωρώ ότι όλοι οι άγνωστοι που συναντώ στο δρόμο είναι καθαροί???

Για τις μεγαλύτερες ηλικίες δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα, δεν αναφέρθηκε καμιά γιαγιά να θέλει να πάρει αγκαλιά 2χρονο (που μεταξύ μας και πάλι δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω). Δεν έχει καμία σχέση με τη μικροβιοφοβία, απλά δεν βρισκω το λόγο να ικανοποιήσω την απαίτηση ενος αγνώστου. Και μάλιστα μέσω του παιδιού μου.

Τέλος, το αν θα πάρει αγάπη ένα παιδί τί σχέση έχει με το να το πασπατεύει η κάθε άγνωστη στο δρόμο?? Η αγάπη της οικογένειας φτάνει και περισσέυει. Μου φαίνεται απίστευτο το να θεωρώ ότι το παιδί μου έχει κενά αγάπης και θα του τα αναπληρώσει μια άγνωστη αγκαλιά, εως και ανατριχιαστικό!

Δεν έχω γίνει ακόμα μανούλα αλλά η παραπάνω άποψη με καλύπτει απόλυτα.

8OgYp3.png

Γιατί τόσος πανικός; Αν κάποιος άγνωστος ή ανεπιθύμητος ζητήσει να κρατήσει το μωρό αγκαλιά, μπορούμε να αρνηθούμε ευγενικά, λέγοντας ότι έχει ευαίσθητο δέρμα, φοβάται κλπ κλπ και να προτείνουμε αντί αυτού να του χαιδέψουν τα μαλλάκια ή το ποδαράκι.

Το 99% των αγνώστων που ζητά κάτι τέτοιο δεν είναι απαγωγείς και έμποροι οργάνων, απλά τους ξυπνάει μέσα τους η έμφυτη τρυφερότητα των ανθρώπων για τα μωρά και απλά δεν σκέφτονται ότι μπορεί να κάνουν κάτι "κακό", άθελά τους.

Και το 99% των μωρών που δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα υγείας μπορούν να βγουν αλώβητα από τη δοκιμασία να τα πάρει κάποιος πλην της μαμάς και του μπαμπά αγκαλιά, χωρίς να πάθουν κάτι ανεπανόρθωτο. Μωρά είναι, δεν είναι πορσελάνινα μπιμπελό! :D

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Σίγουρα είναι δύσκολη η δουλειά μας αλλά νομίζω δε το χειρίστηκες σωστά, αν μου επιτρέπεις.

Τί εννοείς με τρόπο να φύγεις? Σου μιλάει ένας άγνωστος, δεν θέλεις να πλησιάσει εσένα ή το παιδί σου για τον χ,ψ λόγο, είτε είσαι παράλογη είτε είσαι λογική, είτε έπεσες μέσα και είναι γκάου ο άνθρωπος είτε δεν έπεσες και ήταν εξαιρετικός, έχεις κάθε δικαίωμα, εφόσον φοβάσαι για το παιδί (που κατά τη γνώμη μου καλό είναι να μη το δείχεις ούτε στο παιδί ούτε στον άλλο) να πάρεις το παιδί σου και να φύγεις.

Από πότε πρέπει να έχουμε τρόπους?

Οταν κόβω την κουβέντα σε κάποιον και του λέω ξεκάθαρα ότι με ενοχλεί οφείλει να φύγει. Κι ας είναι ο καλύτερος.

Εκτός κι αν εμείς είμαστε εμείς οι γκάου και φοβόμαστε τους πάντες ή δε τους δίνουμε την ευκαιρία να μας πουν γιατί μας πλησίασαν.

Και τι να έκανα βρε? να άρχιζα να τρέχω με την κοιλιά τούρλα και το καρότσι? Και χωρίς να φοβηθεί το παιδί? ή να του έλεγα φύγε από μπροστά μου με το ρίσκο να συμβεί οτιδήποτε? Το άτομο ήταν τρελός, άρχισε να μου λέει ότι είδε να βιάζουν κάποιον κάποιοι και και και...κάποια στιγμή άρχισε να μιλάει όλο και πιο γρήγορα και δεν καταλάβαινα καν τι έλεγε. Τι να του εξηγήσω και τι να του πω? Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι έχει σημασία τι έκανα, το ανέφερα για να πω ότι συνειδητοποίησα ότι έχει σημασία να μη δει το παιδί ότι φοβόμαστε. [άσε που τον έχω πετύχει κι άλλες φορές τον τύπο από τότε (έχω φτιάξει λίστα, όποια θέλει να της πω σε ποια γειτονιά του Χαλανδρίου κυκλοφορεί ποιος και με τι βαθμό επικινδυνότητας).]

ediτ: λέγοντας έφυγα με τρόπο εννούσα όχι τρέχοντας ή φοβισμένη, απλώς του είπα "οκ" , δε θυμάμαι κάτι τέτοιο, κάτι μουρμούρισα νομίζω και γύρισα να φύγω. είπα στη μικρή "πάμε να δούμε εκείνη τη γατούλα", κάτι τέτοιο πρέπει να είπα. ούτε που θυμάμαι. αυτό ενοοώ με τρόπο. όχι δείχνοντας τρομοκρατημένη.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Γιατί τόσος πανικός; Αν κάποιος άγνωστος ή ανεπιθύμητος ζητήσει να κρατήσει το μωρό αγκαλιά, μπορούμε να αρνηθούμε ευγενικά, λέγοντας ότι έχει ευαίσθητο δέρμα, φοβάται κλπ κλπ και να προτείνουμε αντί αυτού να του χαιδέψουν τα μαλλάκια ή το ποδαράκι.

Το 99% των αγνώστων που ζητά κάτι τέτοιο δεν είναι απαγωγείς και έμποροι οργάνων, απλά τους ξυπνάει μέσα τους η έμφυτη τρυφερότητα των ανθρώπων για τα μωρά και απλά δεν σκέφτονται ότι μπορεί να κάνουν κάτι "κακό", άθελά τους.

Και το 99% των μωρών που δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα υγείας μπορούν να βγουν αλώβητα από τη δοκιμασία να τα πάρει κάποιος πλην της μαμάς και του μπαμπά αγκαλιά, χωρίς να πάθουν κάτι ανεπανόρθωτο. Μωρά είναι, δεν είναι πορσελάνινα μπιμπελό! :D

συγνώμη κιόλας και γιατί να μην πω την αλήθεια;Μου είστε άγνωστος κύριε/κυρία και δε θέλω..τί πιο απλο;Αν θέλετε χαιδέψτε το μωρό στο κεφαλάκι του..

κατά τ'αλλα συμφωνώ με τα λεγόμενά σου...

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

ediτ: λέγοντας έφυγα με τρόπο εννούσα όχι τρέχοντας ή φοβισμένη, απλώς του είπα "οκ" , δε θυμάμαι κάτι τέτοιο, κάτι μουρμούρισα νομίζω και γύρισα να φύγω. είπα στη μικρή "πάμε να δούμε εκείνη τη γατούλα", κάτι τέτοιο πρέπει να είπα. ούτε που θυμάμαι. αυτό ενοοώ με τρόπο. όχι δείχνοντας τρομοκρατημένη.

Νομίζω ότι η Dimmi δεν κατάλαβε τι εννοούσες όταν είπες έφυγα με τρόπο, δηλαδή μάλλον νόμισε ότι έφυγες με τρόπο ώστε να μην προσβληθεί αυτός και όχι με τρόπο ώστε να μην φοβηθεί το παιδί. Για μένα πολύ σωστά έκανες, είναι σημαντικό να μην δημιουργούμε στα παιδιά μας την εντύπωση ότι δεν μπορούμε να χειριστούμε καταστάσεις ή ότι παντού καραδοκούν κίνδυνοι.

Νομίζω ότι η Dimmi δεν κατάλαβε τι εννοούσες όταν είπες έφυγα με τρόπο, δηλαδή μάλλον νόμισε ότι έφυγες με τρόπο ώστε να μην προσβληθεί αυτός και όχι με τρόπο ώστε να μην φοβηθεί το παιδί. Για μένα πολύ σωστά έκανες, είναι σημαντικό να μην δημιουργούμε στα παιδιά μας την εντύπωση ότι δεν μπορούμε να χειριστούμε καταστάσεις ή ότι παντού καραδοκούν κίνδυνοι.

ναι ;)

εννούσα όμως και ότι όταν έχουμε παιδί δε μας παίρνει να φοβόμαστε καν, όχι μόνο να μη δείχνουμε φόβο.

Αλλο το να φοβόμαστε για το παιδί, άλλο το να φοβόμαστε ότι δεν μπορούμε να χειριστούμε καταστάσεις και ίσως το καταλάβει το παιδί.

Σε αυτό ήθελα να σταθώ.

Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν αυτά στους κόλπους της ψυχολογίας,

αλλά από την μέχρι τώρα - μηδαμινή- εμπειρία μου ως μάνα δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος ότι θα σε κατακρίνει το παιδί, εκείνη την ώρα απλά προστατεύεις το παιδί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν αυτά στους κόλπους της ψυχολογίας, αλλά από την μέχρι τώρα - μηδαμινή- εμπειρία μου ως μάνα δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος ότι θα σε κατακρίνει το παιδί, εκείνη την ώρα απλά προστατεύεις το παιδί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εγώ κάνω πάλι τη μεταφράστρια :P αλλά έχω την εντύπωση ότι η Nana εννοούσε ότι δεν ήθελε να τρομάξει το παιδί, όχι ότι φοβόταν μην την κατακρίνει για τον τρόπο που θα αποχωρούσε.

Σίγουρα υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι γύρω μας, αλλά σε ένα παιδάκι που δεν μπορεί να προφυλαχθεί (λόγω ηλικίας) και που δεν υπάρχει λόγος να προφυλαχθεί (επειδή λόγω ηλικίας δεν κυκλοφορεί μόνο του), το μόνο που πετυχαίνουμε με το να του δείχνουμε τους κινδύνους είναι να το φοβίζουμε.

Βεβαίως όταν το παιδί μεγαλώσει, θα αρχίσουμε να το συμβουλεύουμε να μην μιλάει σε ξένους, να μην παίρνει καραμέλες από ανθρώπους που δεν γνωρίζει (κλάσικ), να μην απομακρύνεται από τους γονείς, αν χαθεί να μένει εκεί που είναι και να περιμένει να πάμε να το βρούμε, να μην περνάει το δρόμο χωρίς να κοιτάξει για αυτοκίνητα κ.ο.κ.

Εγώ κάνω πάλι τη μεταφράστρια :P αλλά έχω την εντύπωση ότι η Nana εννοούσε ότι δεν ήθελε να τρομάξει το παιδί, όχι ότι φοβόταν μην την κατακρίνει για τον τρόπο που θα αποχωρούσε.

Σίγουρα υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι γύρω μας, αλλά σε ένα παιδάκι που δεν μπορεί να προφυλαχθεί (λόγω ηλικίας) και που δεν υπάρχει λόγος να προφυλαχθεί (επειδή λόγω ηλικίας δεν κυκλοφορεί μόνο του), το μόνο που πετυχαίνουμε με το να του δείχνουμε τους κινδύνους είναι να το φοβίζουμε.

Βεβαίως όταν το παιδί μεγαλώσει, θα αρχίσουμε να το συμβουλεύουμε να μην μιλάει σε ξένους, να μην παίρνει καραμέλες από ανθρώπους που δεν γνωρίζει (κλάσικ), να μην απομακρύνεται από τους γονείς, αν χαθεί να μένει εκεί που είναι και να περιμένει να πάμε να το βρούμε, να μην περνάει το δρόμο χωρίς να κοιτάξει για αυτοκίνητα κ.ο.κ.

Με πιάνεις :) έχω μια ανικανότητα να εκφραστώ βρε παιδί μου, μονίμως άλλα θέλω να πω και άλλα λέω.. αυτό εννοούσα πάντως!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν τώρα καταλαβαίνω γιατί όταν συναντάω στο δρόμο ή στην παιδική χαρά μαμάδες με καρότσια και τους χαμογελάω με κοιτάνε με μισό μάτι! Νομίζουν ότι θα τους κλέψω το μωρό! Προφανώς είναι δημοφιλής άποψη στις σημερινές μαμάδες.. Μάλλον θα πιστεύουν ότι το δικό μου μωρό στο καρότσι είναι ο συνεργός

Διαφημίσεις

Λοιπόν τώρα καταλαβαίνω γιατί όταν συναντάω στο δρόμο ή στην παιδική χαρά μαμάδες με καρότσια και τους χαμογελάω με κοιτάνε με μισό μάτι! Νομίζουν ότι θα τους κλέψω το μωρό! Προφανώς είναι δημοφιλής άποψη στις σημερινές μαμάδες.. Μάλλον θα πιστεύουν ότι το δικό μου μωρό στο καρότσι είναι ο συνεργός

:lol::lol::lol::lol:

Οπότε καλύτερα να μην χαμογελάς, μη σου πω να μην κοιτάς καν... γιατί οι μαμάδες είναι περίεργο είδος :lol:

χαχαχαχα καλο....!!απο μικρο στα κολπα τον εβαλες!!:o:o:o:o

Χαχαχα! Τι να πω βρε κορίτσια; Ίσως να κινούμε τις υποψίες γιατί η κορούλα μου είναι μαυροτσούκαλο σαν τον πατέρα της και με σχιστά ματάκια σαν την πεθερά μου και θα λένε πού το πάει η τρελή το παιδί της Φιλιππινέζας;

• 2 months later...

εμενα μου ειχε συμβει το χειροτερο και ακομα νευριαζω οταν το σκεφτομαι...ημαστανβ για φαγητο στο σπιτι της πεθερας μου οταν μπηκε η γειτονισσα της να της φερει κατι κερασματα (νομιζω), τοτε ο μικρουλης μου ητανε 4 μηνων περιπου και αρχισε αυτη τα γνωστα γουτσοτ γουτσου και ελα λιγο σε μενα κλπ, εγω η ηλιθια απο ευγενεια δεν ειπα τιποτα αν και δεν γουσταρα καθολοθ η καθα ασχετη να πειραζει το μωρο μου αλλα λεω τελοσπαντων ασ μην φερω σε δυσκολη θεση και την πεθερα... τι τι θελα? ξανα δεν εχει ευγενειες η κυρια αγκαλια με το μωρο μου αρχισε να κατευθεινετε στο σπιτι της ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ στην αρχη παγωσα αλλα μετα ψελισσα κυρια (ουτε το ονομα της δεν ηξερα) τι κανετε? ηθελε λεει να το δειξει στον αντρα της αν ειναι δυνατον...της ειπα πρεπει να φυγουμε και της αρπαξα το μωρο με καπως αποτομο τροπο για να καταλαβει οτι ενοχληθηκα( μπα... τιποτα δεν καταλαβε) ευτυχως εγω καπως αντεδρασα αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι το θρασσος καποιων ανθρωπων ειναι απεριγραπτο και δεν χρειαζεται να εισαι υπερβολικα ευγενικη μαζι τους γιατι το εκμεταλλευονται!!!!

age.png

αν μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας πολύ θα το εκτιμούσα...

έχω ένα μωράκι 19 ημερών και έχω απαγορέψει αγκαλιές σε όλους... μόνο εγώ και ο μπαμπάς της το παίρνουμε αγκαλίτσα και αυτό μόνο όταν χρειάζετε ή όταν θέλουμε να ζουζουνίσουμε λίγο... είμαι ιδιοτρόπη το ξέρω αλλα είναι πρώτο παιδάκι οπότε καταλαβαίνετε.. όλοι έχουν σεβαστεί αυτήν την αποψή μου όπως επίσης και το ότι δεν θέλω επισκέψεις στο σπίτι μέχρι να σαραντίσω και η πεθερά και η μαμά μου το ποιάνουν μονο στα ποδαράκια με αποστειρωμένα χέρια... επειδή η ψυχολογία μου έχει πολλά σκαμπανεβάσματα αυτό τον καιρό είπα δεν θέλω επισκέψεις για να μην μαλώσω και με κανέναν κιόλας ... λοιπόν πιο είναι τώρα το θέμα μου... έχω μια κολλητή που απο την ημέρα που γέννησα ήθελε να έρθει να δει το παιδί.. το μωράκι της είναι 2 μήνες πιο μεγάλο απο την δικιά μου.. εκείνη δεν σαράντισε βγήκε έξω αμέσως με το μωρό και στις 25 μέρες που γέννησε εγώ πήγα απο το σπίτι της να δω το μωρό αφού την ρώτησα πρώτα βέβαια ... το μωρό το είδα απο μακρια και μετά καθίσαμε στο μπαλκόνι.. κάποια στιγμή που πήρε το μωράκι αγκαλιά λίγο πριν φύγω θέλησε να μου το δώσει αγκαλιά χωρίς να της το ζητήσω και δεν δέχτηκα παραμόνω με αποστειρωμένα χέρια έποιασα τα ποδαράκια του.. γεννάω λοιπόν και εγώ και αφού της έχω πει ότι δεν θα δεχτώ εκείνη επιμένει να έρθει με την μαμά της και τον μπαμπά της παρακαλώ!!! λέω θα μιλήσω με την παιδίατρο και θα σου πω... μιλάμε με την παιδίατρο και μου λέει ας έρθουν αρκεί το μωρό να είναι σε άλλο δωμάτιο απο αυτό που θα κάθεστε... εντωμεταξύ αναγκαστικά λέω και στην αδερφή μου να έρθει και στην κουνιάδα μου γιατί οι κοπέλες ήξεραν ότι δεν ήθελα κόσμο και το σεβάστηκαν αλλα δεν γίνετε να έρθει η κολλητή μου και να μην έρθει η αδερφή μου.. ωραία ως εδώ... αυτό όμως που με προβλημάτισε πάρα πολύ τελικά για το αν θα την δεχτώ τελικά ήταν το εξής... της ανακοινώνω πως μπορεί να έρθει και μου λέει να ξέρεις το παιδί θα το πάρουμε αγκαλιά και εγώ και η μάνα μου!!!:evil::evil::evil: δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τσατίστηκα γιατί ξέρει πως δεν θέλω αγκαλιές με άλλους και αυτό δείχνει πως δεν με σέβετε καθόλου... συγνώμη αν σας κούρασα αλλα θέλω την γνώμη σας.. εσείς τι θα κάνατε??? τι θα της λέγατε??? δεν θέλω να μαλώσω μαζί της αλλα αν χρεισαστεί είμαι ικανή να κόψω κάθε επαφή...

Διαφημίσεις

Κοίταξε εγώ είμαι της άποψης ότι σε θέματα που αφορούν τα μωράκια η κάθε μαμά θα πρέπει να αποφασίζει η ίδια τί είναι καλύτερο για το παιδί της και οι υπόλοιποι οφείλουν να το σεβαστούν. Κι εγώ δεν δέχτηκα επισκέψεις (εκτός από τους γονείς και τον αδελφό μου) μέχρι που το μωρό μου έγινε 2 μηνών και ούτε μετά πολυάφηνα να το πιάνουν. Εγώ στη θέση σου θα της ξεκαθάριζα ότι δεν νιώθω άνετα να πιάνουν άλλοι το μωρό και κατά συνέπεια δεν θέλω να το πιάσει ουτε κι εκείνη. Εσύ είσαι η μαμά, εσύ αποφασίζεις και σε όποιον αρέσει, πολύ απλά!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Κοίταξε εγώ είμαι της άποψης ότι σε θέματα που αφορούν τα μωράκια η κάθε μαμά θα πρέπει να αποφασίζει η ίδια τί είναι καλύτερο για το παιδί της και οι υπόλοιποι οφείλουν να το σεβαστούν. Κι εγώ δεν δέχτηκα επισκέψεις (εκτός από τους γονείς και τον αδελφό μου) μέχρι που το μωρό μου έγινε 2 μηνών και ούτε μετά πολυάφηνα να το πιάνουν. Εγώ στη θέση σου θα της ξεκαθάριζα ότι δεν νιώθω άνετα να πιάνουν άλλοι το μωρό και κατά συνέπεια δεν θέλω να το πιάσει ουτε κι εκείνη. Εσύ είσαι η μαμά, εσύ αποφασίζεις και σε όποιον αρέσει, πολύ απλά!

αυτό είναι το θέμα ότι της το είπα ότι δεν θέλω να ποιάνουν το μωρό και το έλεγα και πριν να γεννήσω έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις όταν θα γεννούσα και μετά... αλλα αυτή εκεί το χαβά της... αφού σκέφτομαι να βρίσκω συνέχεια δικαιολογίες για να μην έρθει μέχρι να αποφασίσω εγώ αλλά απο την άλλη δεν θέλω να λέω και ψέματα...

Αν και εμείς οι δύο είμαστε τα δύο άκρα σέβομαι κάθε γνώμη και επιλογή της μαμάς για το παιδί της.Εγώ είμαι σχετικά χαλαρή σε αυτό το θέμα,δεν είχα πρόβλημα να έρθει κάποιος στο μαιευτήριο η στο σπίτι,ούτε το να πάρουν αγκαλιά το μωρό.Απλά με ενοχλει οι υπερβολική άνεση κάποιων,σε φυσιολογικά πλαίσια δεν με ενοχλεί,να το πάρουν χαλαρά αγκαλιά χωρίς να το πετάνε από δω και από κει,να το φιλησουν στο κεφάλι η στα ποδαράκια αλλά όχι στα χεράκια κτλ.Αν κάτι δεν μου άρεσε το έλεγα ευθέως,ναι μεν ευγενικά,αλλά και έτσι ώστε να καταλάβουν ότι αυτό πρέπει έτσι να γίνει.Στη φίλη σου θα πεις ότι θα έρθει μετά τα σαράντα και τέλος!δεν σηκώνεις κουβέντα!Το ότι αυτή σου εδεινε το μωρό της δεν σε υποχρεώνει να δίνεις εσύ το δικό σου.Και όταν έρθει να το δει και ζητήσει να το πάρει αγκαλιά,και αν της το δώσεις,μπορείς να της πεις ότι πχ ο παιδίατρος δεν αφήνει να το φιλανε γιατί είναι μικρό ακόμα κ δεν κάνει.

Αν και όλοι ξέρουν πόσο άνετη είμαι με αυτό το θέμα πάλι με ρωτάνε όταν ειναι να το πάρουν.Δεν χρειάζεται να δικαιολογησαι συνεχώς,είναι το μωρό σου κ εσύ αποφασίζεις για όλα και ας κάνουν μούτρα αυτοί

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Αν και εμείς οι δύο είμαστε τα δύο άκρα σέβομαι κάθε γνώμη και επιλογή της μαμάς για το παιδί της.Εγώ είμαι σχετικά χαλαρή σε αυτό το θέμα,δεν είχα πρόβλημα να έρθει κάποιος στο μαιευτήριο η στο σπίτι,ούτε το να πάρουν αγκαλιά το μωρό.Απλά με ενοχλει οι υπερβολική άνεση κάποιων,σε φυσιολογικά πλαίσια δεν με ενοχλεί,να το πάρουν χαλαρά αγκαλιά χωρίς να το πετάνε από δω και από κει,να το φιλησουν στο κεφάλι η στα ποδαράκια αλλά όχι στα χεράκια κτλ.Αν κάτι δεν μου άρεσε το έλεγα ευθέως,ναι μεν ευγενικά,αλλά και έτσι ώστε να καταλάβουν ότι αυτό πρέπει έτσι να γίνει.Στη φίλη σου θα πεις ότι θα έρθει μετά τα σαράντα και τέλος!δεν σηκώνεις κουβέντα!Το ότι αυτή σου εδεινε το μωρό της δεν σε υποχρεώνει να δίνεις εσύ το δικό σου.Και όταν έρθει να το δει και ζητήσει να το πάρει αγκαλιά,και αν της το δώσεις,μπορείς να της πεις ότι πχ ο παιδίατρος δεν αφήνει να το φιλανε γιατί είναι μικρό ακόμα κ δεν κάνει.

Αν και όλοι ξέρουν πόσο άνετη είμαι με αυτό το θέμα πάλι με ρωτάνε όταν ειναι να το πάρουν.Δεν χρειάζεται να δικαιολογησαι συνεχώς,είναι το μωρό σου κ εσύ αποφασίζεις για όλα και ας κάνουν μούτρα αυτοί

έχεις δίκιο και μου φένετε πως αυτό θα κάνω ... θα της το πω και ας παρεξηγηθεί τι να κάνω αφού δεν καταλαβαίνει... μετά τα 40 και όχι πολλά πολλά .. και αυτό με την παιδίατρο ωραίο είναι και όχι τελειώς ψέμα μιας και όντως μου είπε να μην την φιλάνε... σε ευχαριστώ ...

συγνώμη αν σας κούρασα αλλα θέλω την γνώμη σας.. εσείς τι θα κάνατε??? τι θα της λέγατε??? δεν θέλω να μαλώσω μαζί της αλλα αν χρεισαστεί είμαι ικανή να κόψω κάθε επαφή...

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να φτάσεις στα άκρα, να κόψεις δηλαδή κάθε επαφή... Είπαμε να είμαστε αγχωτικές αλλά όχι κι έτσι :rolleyes:

Στη θέση σου θα έλεγα ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμη να δεχτώ επισκέψεις. Τελεία παύλα.

Αν δεν μπορείς να το πεις σκέτα και θες οπωσδήποτε μια δικαιολογία, τότε πες της ότι ο παιδίατρος είπε να μην έρθει το μωρό σε επαφή με κόσμο προς το παρόν. Ή ότι εσύ δεν αισθάνεσαι καλά. Ή ότι προσπαθείτε να εδραιώσετε θηλασμό και οι επισκέψεις σας βγάζουν από το πρόγραμμα.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να φτάσεις στα άκρα, να κόψεις δηλαδή κάθε επαφή... Είπαμε να είμαστε αγχωτικές αλλά όχι κι έτσι :rolleyes:

Στη θέση σου θα έλεγα ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμη να δεχτώ επισκέψεις. Τελεία παύλα.

Αν δεν μπορείς να το πεις σκέτα και θες οπωσδήποτε μια δικαιολογία, τότε πες της ότι ο παιδίατρος είπε να μην έρθει το μωρό σε επαφή με κόσμο προς το παρόν. Ή ότι εσύ δεν αισθάνεσαι καλά. Ή ότι προσπαθείτε να εδραιώσετε θηλασμό και οι επισκέψεις σας βγάζουν από το πρόγραμμα.

με σώζετε... και εγώ δεν θέλω να φτάσω στα άκρα απλά μετά την γέννα αντιδράω πολύ περίεργα και την μια στιγμη είμαι καλά και την άλλη κομμάτια και θυμώνω και όταν θυμώνω λέω βλακώδες κουβέντες που μπορούν άνετα να κόψουν φιλίες χρόνων... μου αρέσει η δικιαολογία του θηλασμού διότι όντως κάνω φιλότιμες προσπάθειες για να τον εδραιώσω αλλα η τσαούσα η δικιά μου τσατίζετε όταν πεινάει και μου βγάζει το λάδι μέχρι να ποιάσει στήθος,:lol: ευχαριστώ...

με σώζετε... και εγώ δεν θέλω να φτάσω στα άκρα απλά μετά την γέννα αντιδράω πολύ περίεργα και την μια στιγμη είμαι καλά και την άλλη κομμάτια και θυμώνω και όταν θυμώνω λέω βλακώδες κουβέντες που μπορούν άνετα να κόψουν φιλίες χρόνων... μου αρέσει η δικιαολογία του θηλασμού διότι όντως κάνω φιλότιμες προσπάθειες για να τον εδραιώσω αλλα η τσαούσα η δικιά μου τσατίζετε όταν πεινάει και μου βγάζει το λάδι μέχρι να ποιάσει στήθος,:lol: ευχαριστώ...

οι ορμονες παιζουν τρελα παιχνιδια αυτον τον καιρο οποτε ειναι αναμενομενο την μια να εχεις νευρα κ την αλλη να εισαι καλα!!! κανενας δεν μπορει αν παρει με το ζορι το βρεφακι σου αγκαλια..εσυ εισαι η μανουλα του κ ξερεις τι ειναι καλυτερο για το μωρακι σου!!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

αν μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας πολύ θα το εκτιμούσα...

έχω ένα μωράκι 19 ημερών και έχω απαγορέψει αγκαλιές σε όλους... μόνο εγώ και ο μπαμπάς της το παίρνουμε αγκαλίτσα και αυτό μόνο όταν χρειάζετε ή όταν θέλουμε να ζουζουνίσουμε λίγο... είμαι ιδιοτρόπη το ξέρω αλλα είναι πρώτο παιδάκι οπότε καταλαβαίνετε.. όλοι έχουν σεβαστεί αυτήν την αποψή μου όπως επίσης και το ότι δεν θέλω επισκέψεις στο σπίτι μέχρι να σαραντίσω και η πεθερά και η μαμά μου το ποιάνουν μονο στα ποδαράκια με αποστειρωμένα χέρια... επειδή η ψυχολογία μου έχει πολλά σκαμπανεβάσματα αυτό τον καιρό είπα δεν θέλω επισκέψεις για να μην μαλώσω και με κανέναν κιόλας ... λοιπόν πιο είναι τώρα το θέμα μου... έχω μια κολλητή που απο την ημέρα που γέννησα ήθελε να έρθει να δει το παιδί.. το μωράκι της είναι 2 μήνες πιο μεγάλο απο την δικιά μου.. εκείνη δεν σαράντισε βγήκε έξω αμέσως με το μωρό και στις 25 μέρες που γέννησε εγώ πήγα απο το σπίτι της να δω το μωρό αφού την ρώτησα πρώτα βέβαια ... το μωρό το είδα απο μακρια και μετά καθίσαμε στο μπαλκόνι.. κάποια στιγμή που πήρε το μωράκι αγκαλιά λίγο πριν φύγω θέλησε να μου το δώσει αγκαλιά χωρίς να της το ζητήσω και δεν δέχτηκα παραμόνω με αποστειρωμένα χέρια έποιασα τα ποδαράκια του.. γεννάω λοιπόν και εγώ και αφού της έχω πει ότι δεν θα δεχτώ εκείνη επιμένει να έρθει με την μαμά της και τον μπαμπά της παρακαλώ!!! λέω θα μιλήσω με την παιδίατρο και θα σου πω... μιλάμε με την παιδίατρο και μου λέει ας έρθουν αρκεί το μωρό να είναι σε άλλο δωμάτιο απο αυτό που θα κάθεστε... εντωμεταξύ αναγκαστικά λέω και στην αδερφή μου να έρθει και στην κουνιάδα μου γιατί οι κοπέλες ήξεραν ότι δεν ήθελα κόσμο και το σεβάστηκαν αλλα δεν γίνετε να έρθει η κολλητή μου και να μην έρθει η αδερφή μου.. ωραία ως εδώ... αυτό όμως που με προβλημάτισε πάρα πολύ τελικά για το αν θα την δεχτώ τελικά ήταν το εξής... της ανακοινώνω πως μπορεί να έρθει και μου λέει να ξέρεις το παιδί θα το πάρουμε αγκαλιά και εγώ και η μάνα μου!!!:evil::evil::evil: δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τσατίστηκα γιατί ξέρει πως δεν θέλω αγκαλιές με άλλους και αυτό δείχνει πως δεν με σέβετε καθόλου... συγνώμη αν σας κούρασα αλλα θέλω την γνώμη σας.. εσείς τι θα κάνατε??? τι θα της λέγατε??? δεν θέλω να μαλώσω μαζί της αλλα αν χρεισαστεί είμαι ικανή να κόψω κάθε επαφή...

Η φιλη σου ειναι πολυ λαθος εφοσον γνωριζει οτι δεν θελεις να παιρνουν αγκαλια το μωρο σου ο ενας και ο αλλος (και κατα την γνωμη μου πολυ καλα κανεις) τι θα πει '' να ξερεις το παιδι θα το παρουμε αγκαλια και εγω και η μανα μου?'' προσπαθησε να της μιλησεις ευγενικα και αν δεις πως δεν ιδρωνει το αυτι της πες της τα εξω απο τα δοντια εξηγησε της οπως ακριβως σε μας απλα και ειλικρινα χωρις φοβο και παθος:-P και αν παρεξηγηθει απλα χ@στ#κες στο κατω κατω εκεινη δεν την ενοιαξε αν θα παρεξηγηθεις εσυ....

age.png

Ναι από τις ορμόνες είναι!!μην νομίζεις επειδή γεννησες γλιτωσες από αυτά...εγώ γέννησα πριν τις γιορτές 19 δεκεμβρίου και είχε έρθει ο μπαμπάς μου με την γιαγιά μου να δουν το μωρό (ζουν σε άλλη χώρα).Δεν μπορείς να φανταστείς το τι καυγάδες κάναμε τις δύο βδομάδες που έμειναν....αυτοί ήθελαν να έρχονται να βλέπουν το μωρό,να μαζευτούμε το βράδυ σαν οικογένεια να γιορτάσουμε και εγώ λόγω των ορμονών,την κούραση,τα νεύρα γενικά τους φώναζα συνεχώς και μαλωνα μαζί τους για το τίποτα....ακόμα αισθάνομαι άσχημα γι'αυτό.αυτοί με βοηθουσανε και εγώ με το παραμικρό αρπαζομουν.

Για να μην φτάνεις και εσύ σε τέτοιες καταστάσεις εξήγησε σε όλους ότι θα τους δεχτείς οπότε είσαι έτοιμη.δεν χρειάζεται να χαλάς τις σχέσεις σου,αλλά οποίος δεν μπορεί να σεβαστεί την απόφαση σου πρόβλημα του δεν θα κάτσεις να σκάσεις κιόλας!!

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Η φιλη σου ειναι πολυ λαθος εφοσον γνωριζει οτι δεν θελεις να παιρνουν αγκαλια το μωρο σου ο ενας και ο αλλος (και κατα την γνωμη μου πολυ καλα κανεις) τι θα πει '' να ξερεις το παιδι θα το παρουμε αγκαλια και εγω και η μανα μου?'' προσπαθησε να της μιλησεις ευγενικα και αν δεις πως δεν ιδρωνει το αυτι της πες της τα εξω απο τα δοντια εξηγησε της οπως ακριβως σε μας απλα και ειλικρινα χωρις φοβο και παθος:-P και αν παρεξηγηθει απλα χ@στ#κες στο κατω κατω εκεινη δεν την ενοιαξε αν θα παρεξηγηθεις εσυ....[/quote

έχεις δίκιο θα της μιλήσω και αν δω ότι δεν σκαμπάζει θα βρω κάποια δικαιολογία όπως αυτή με τον θηλασμό που δεν είναι και ψέμα και αν δω ότι πάλι δεν καταλαβαίνει θα μιλήσω ξεκάθαρα και ας θυμώσει.. μια δυο θα της περάσει ο θυμός ..:?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...