Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"Μας δίνετε για λίγο το μωράκι σας????"

Recommended Posts

φυσικα και δεν δινεις παιδι. οταν ειχα την κορη μου μωρο, πριν 10 χρονια, ηρθε μια μεσηλικη κυρια και μου λεει: πολυ ομορφο μωρο να το κρατησω λιγο; πριν προλαβω να ουρλιαξω ΟΧΙ, μου πεταει το εξης που το θυμαμαι και με πιανει τρεμουλο: ποσα θα ηθελες για να μου το πουλησεις;;;;

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΩΡΑ.

:shock:Καλά έπαθα:shock:.Πες ότι κάνεις πλάκα:shock: η΄έστω ότι έκανε εκείνη πλάκα:shock:...Αχ δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα:shock:...χαστούκι θα έτρωγε ,θα της έλεγα ότι θα καλούσα την αστυνομία...Δεν ξέρω πραγματικά έχω πάθει πλάκα:shock:...

Διαφημίσεις

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αν είναι να δανείζουμε τα μωρά σε ξένους, να τους χρεώνουμε και την ώρα που θα τους προσφέρει το παιδί μας ψυχαγωγία, να βγάζουμε και κανένα ψιλό...

Απλή αγκαλιά 3ευρώ

Αγκαλιά και χάιδεμα μαγουλάκι 4ευρώ

Φιλάκι 15ευρώ (γιατί σιχαίνομαι κι όλας)

κλπ κλπ

Στην πλατεία που πάμε κάθε απόγευμα είναι η μασκότ...όλοι τον αγκαλιάζουν και τον παίζουν...μικροί και μεγάλοι:D...άντρες και γυναίκες:D

Έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ κοινωνικό και ανεξάρτητο παιδάκι που δεν φοβάται να πλησιάσει όλο τον κόσμο. Επίσης ξέρει όλη την γειτονιά με το όνομά τους και τους φωνάζει όλους από μακρυά:rolleyes:

Γιατί να με πειράξει που όλοι τρέχουν να τον αγκαλιάσουν και να παίξουν μαζί του?

Εδώ μιλάς για ανθρώπους λίγο πολύ γνωστούς σας που τους βλέπετε κάθε μέρα στην πλατεία σωστά?

Δεν συζητάμε για το πόσο κοινωνικό ή όχι είναι ένα παιδί (νομίζω).

Συζητάμε για την "συνήθεια" μερικών ενηλίκων να θέλουν να αγκαλιάζουν ξένα παιδιά και πόσο αυτό είναι καλό ή όχι.

Επίσης όλοι αυτοί που τρέχουν, αγκαλιάζουν και θέλουν να παίξουν με ένα παιδί δεν έχουν ΟΛΟΙ τους τους πιο ευεγνικούς σκοπούς.

Εγώ αυτό έχω πάντα στο μυαλό μου.

Οπότε τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι δεν θέλω το παιδί μου να αισθάνεται τελείως άνετα και να θεωρεί ότι πρέπει να δέχεται το κάθε χάδι και κάθε εκδήλωση στοργής από παντελώς ξένους ανθρώπους έστω κι αν μου το χαρακτηρίζουν ακοινώνητο.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Κορίτσια την ατάκα "πόσο το πουλάς" σίγουρα την είπαν για πλάκα;)

και εγώ προχτές στην πλατεία ρώτησα τη μαμά μιας μικρής που έχει γυαλίσει στον μικρό μου πόσο την πουλάς και η κοπέλα γελώντας μου είπε..."πάρ' την τζάμπα":lol::lol::lol:

Μην χάνουμε και το χιούμορ μας....;)

εγω παλι λεω να μην χανουμε το μετρο γιατι και η υπερπροστασια βλαπτει τις ψυχουλες των παιδιων μας, μην φτανουμε δηλαδη στο αλλο ακρο

θα τα κανουμε υποχονδρια φοβικα αγοροφοβικα κλπ

Διαφημίσεις

Εδώ μιλάς για ανθρώπους λίγο πολύ γνωστούς σας που τους βλέπετε κάθε μέρα στην πλατεία σωστά?

Δεν συζητάμε για το πόσο κοινωνικό ή όχι είναι ένα παιδί (νομίζω).

Συζητάμε για την "συνήθεια" μερικών ενηλίκων να θέλουν να αγκαλιάζουν ξένα παιδιά και πόσο αυτό είναι καλό ή όχι.

Επίσης όλοι αυτοί που τρέχουν, αγκαλιάζουν και θέλουν να παίξουν με ένα παιδί δεν έχουν ΟΛΟΙ τους τους πιο ευεγνικούς σκοπούς.

Οπότε τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι δεν θέλω το παιδί μου να αισθάνεται τελείως άνετα και να θεωρεί ότι πρέπει να δέχεται το κάθε χάδι και κάθε εκδήλωση στοργής από παντελώς ξένους ανθρώπους έστω κι αν μου το χαρακτηρίζουν ακοινώνητο.

Γράφω για γνωστούς λίγο πολύ αλλά και για αγνώστους πχ στον δρόμο ή στα μαγαζιά.

Δεν συζητάμε για την κοινωνικότητα του παιδιού αλλά μήπως εμείς με την συμπεριφορά μας καθορίζουμε και αυτό? Αν εμείς είμαστε πολύ καχύποπτοι αυτό θα επηρεάσει και τα παιδιά μας.

Αύριο που το παιδί μας θα πάει σχολείο πως θα αισθανθεί αν εμείς το έχουμε κάνει "μονόχνωτο" και να μην πλησιάζει άλλους ανθρώπους ή παιδάκια? Δεν θα νιώσει μεγάλη ανασφάλεια?

Μην σοκάρεσαι καλέ... Η γιαγιά ήθελε να κρατήσει απλώς το μωρό. Ούτε εγώ θα το έδινα, ειδικά 2 μηνών, αλλά απλώς θα της έλεγα "είναι πολύ μωράκι, θα κλάψει, θα φοβηθεί" κάτι τέτοιο... Αλλά δεν σημαίνει ότι η γιαγιά είχε κακούς σκοπούς ή ότι ήταν ανώμαλη, αγενής κτλ

Συμφωνώ γενικά με zopiron.

εχω δυο μπουμπουκακια

εγω παλι λεω να μην χανουμε το μετρο γιατι και η υπερπροστασια βλαπτει τις ψυχουλες των παιδιων μας, μην φτανουμε δηλαδη στο αλλο ακρο

θα τα κανουμε υποχονδρια φοβικα αγοροφοβικα κλπ

Για χάρη της κουβέντας )και επειδή εγώ προσωπικά αναγνωρίζω ότι είμαι υπερβολική σε τέτοια θέματα)..........όταν κάποιος τελείως άγνωστος πλησιάσει το παιδί μας και του πει "έλα να σου δώσω ένα γλυφιτζούρι αγάπη μου" και αρχίσει να το χαϊδεύει στο κεφάλι, πως θεωρείτε ότι πρέπει να διδάξουμε το παιδί μας να το αντιμετωπίσει?

Προσωπικά το διδάσκω να μην δέχεται πράγματα από παντελώς αγνώστους και φυσικά να απομακρύνεται.

Αν αυτό το κάνει υποχόνδριο κλπ.......τότε δηλωνω ένοχη.:(

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό το σημείο μαζί σου αλλά όταν ο δικός μου τρέχει σε ξένες αγκαλιές εγώ είμαι κάπου πολύ κοντά και παρακολουθώ...δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα τον βουτήξει και θα αρχίσει να τρέχει....θα τρέξω κι εγώ από πίσω;)

Επίσης όποιος κάνει το λάθος και απαγάγει τον πιτσιποπάκο μου...θα το μετανιώσει πικρά....είναι τόσο μα τόσο πολύ ζωηρός που σίγουρα θα τον επιστρέψει άμεσα:lol:...μέχρι και αγγελία θα βάλει για να με βρει και να τον πάρω πίσω:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Αύριο που το παιδί μας θα πάει σχολείο πως θα αισθανθεί αν εμείς το έχουμε κάνει "μονόχνωτο" και να μην πλησιάζει άλλους ανθρώπους ή παιδάκια? Δεν θα νιώσει μεγάλη ανασφάλεια?

Στο σχολικό περιβάλλον που είναι (υποθετικά) προστατευμένο θα το διδάξεις διαφορετικά.

Αν όμως πλησιάσει στα κάγκελα του σχολείου σ'ενα διάλλειμα ένας άγνωστος και το φωνάξει να του δώσει κα'αν γλυφιτζούρι (για ποιό λόγο θα το κάνει?????), τι θα πρέπει να ξέρει το παιδί μας?

1) Να πάει και να τον πλησιάσει?

2) Ή να απομακρυνθεί άμεσα και να πάει να φωνάξει τους δασκάλους?

Ψηφίζω κουρτίνα Νο.2:D

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό το σημείο μαζί σου αλλά όταν ο δικός μου τρέχει σε ξένες αγκαλιές εγώ είμαι κάπου πολύ κοντά και παρακολουθώ...δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα τον βουτήξει και θα αρχίσει να τρέχει....θα τρέξω κι εγώ από πίσω;)

Επειδή εγώ αυτό το φαντάζομαι συνεχώς και στα όρια της υστερίας μάλιστα (μίλησα για Δαφνί πιο πριν και δεν με πήρατε στα σοβαρά:-D), αν είσαι 10 μέτρα μακριά και αυτός δίπλα σε αμάξι δεν θα προλάβεις ούτε να κουνηθείς 1 μέτρο.

Ναι ξέρω είμαι phyco.

Δεν το μεταφέρω αυτό στο παιδί μου, αλλά σε εξωτερικους χώρους είμαι πάντα στα 1-2 μέτρα δίπλα του.

παδιά εμένα έκανε το άλλο... απ όταν άρχισε ν απλώνει τα χεράκια του ήθελε να πηγαίνει σε ΟΛΟΥΣ τους ξένους...και όταν πήγαινε μετά δεν ήθελε να έρθει σ εμένα... πολύ ρεζίλι σας λέω

:lol::lol::lol:Συγνώμη για το γέλιο αλλά φαντάζομαι σαστιμάρα όταν το έκανε αυτό...

Όταν φτάσει η ώρα να πάει στο σχολείο το παιδί θα έχει την κάποια ωριμότητα να καταλάβει κάποια πράγματα και να αντιδράσει διαφορετικά.

Τώρα στην ηλικία των 2 (την τρομερή αυτή ηλικία) δεν καταλαβαίνει από πονηρές προθέσεις και εγώ δεν θέλω να του χαλάσω την αθωότητα και την τσαχπινιά που έχει:rolleyes:

Το μόνο που κάνω είναι να είμαι φύλακας άγγελος και αυτός να απολαμβάνει τις χαιρετούρες τα παιχνίδια και τα χάδια από όλους;)

Για χάρη της κουβέντας )και επειδή εγώ προσωπικά αναγνωρίζω ότι είμαι υπερβολική σε τέτοια θέματα)..........όταν κάποιος τελείως άγνωστος πλησιάσει το παιδί μας και του πει "έλα να σου δώσω ένα γλυφιτζούρι αγάπη μου" και αρχίσει να το χαϊδεύει στο κεφάλι, πως θεωρείτε ότι πρέπει να διδάξουμε το παιδί μας να το αντιμετωπίσει?

Προσωπικά το διδάσκω να μην δέχεται πράγματα από παντελώς αγνώστους και φυσικά να απομακρύνεται.

Έχω μάθει την κόρη μου που είναι 4 χρονών να μην δέχεται τίποτα από αγνώστους φέρνοντας το παράδειγμα της Χιονάτης.

Πριν λίγο καιρό, μια κυρία (ψιλοάγνωστη) της είπε να της δώσει μπισκότα. Η μικρή μου δεν απάντησε, γύρισε και με κοίταξε περιμένοντας έγκριση. Όταν της είπα ότι μπορεί να πάρει, τότε πήρε και ένιωσα περήφανη που τελικά δεν δέχεται με τη μία ότι της δίνουν.

Πιστεύω ότι μέχρι μια ηλικία μαζί με το παιδί θα είναι απαραίτητα και κάποιος γονιός, παππούς, γιαγιά κτλ. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να την πλησιάσει κάποιος και να είναι μόνη της.

Εγώ όμως έπαθα το άλλο. Αν ακούσατε μια χθες στο μετρό να βρίζει μια γριά, εγώ ήμουν. Βγαίναμε με την κόρη μου από το τρένο και προσπαθούσε μια γριά (από αυτές τις μαυροφορεμένες, τις θεούσες και καλά) να χωθεί. Ξαφνικά σπρώχνει με τα 2 χέρια της την κόρη μου επίτηδες και τη ρίχνει σχεδόν κάτω. Αν δεν την κράταγα με το χέρι θα την είχε ξαπλώσει. Εκεί σοκαρίστηκα! Την άρχισα στο βρίσιδι αλλά είχε ηδη φύγει (μπήκε στο τρένο), αλλιώς θα την ξάπλωνα και αυτήν κάτω. :evil:

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

κι εγω κοριτσια ειμαι επιφυλακτικη με τους ξενους. το να μιλησουν, να πουν κατι στη μικρη μου και να ειμαι κι εγω κοντα δε με πειραζει, αλλα να την πιανουν οι αγνωστοι δε μου αρεσει. αν συμβαινει κατι τετοιο το καταπινω απο ευγενεια αλλα μετα πλενουμε και τα χερακια μας. ας ειμαι και υπερβολικη.

οτι αφορα ξενους που ερχονται και την προσφερουν καποια πραγματα δινω ακριβως ιδια μηνυματα με τη harlow. τωρα η μικρη ειναι μικρη και το ελεγχω εγω, ο γιος μου που ειναι μεγαλος πλεον εχει μεγαλωσει με αυτα τα μηνυματα και πλεον ειναι προσεκτικος.

Δεν ξέρω τι ηλικία έχει η μικρή σου αλλά ο πιτσιποπάκος θα όρμαγε να βουτήξει τα μπισκότα πριν καν η κυρία του τα προσφέρει:rolleyes:

Είναι πολύ μικρός ακόμα για να καταλάβει τέτοια πράγματα:rolleyes:

...ουπς τώρα διάβασα ότι είναι 4...σε αυτήν την ηλικία πιστεύω μπορεί να μάθει τέτοιες συμπεριφορές...

Να σας πω κι εγώ για τον δικό μου τζουτζούκο;Από πολύ μωράκι τον έδινα σε γνωστούς και φίλους αλλά ήμουν πάντα από πάνω και με ένα μαντηλάκι για να του σκουπίσω τα χεράκια του γιατί εννοείται πως δεν άφηνα να πλησιάσουν πρόσωπό.Σε έναν τελείως άγνωστό δεν θα τον έδινα:rolleyes:.Από την άλλη το άστεράκι μου παρά είναι κοινωνικό οπότε πως να τον μαζέψω:lol:.Δεν μαζεύεται με τίποτα οπότε εγώ κάνω το "γεράκι":lol:...Βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να τον δώσω σε κάποιον άγνωστό στο σούπερ μάρκετ ακόμα και για να τον δει ένα μικρό κοριτσάκι.Θα εξηγούσα πολύ ευγενικά ΄τι είναι πολύ μικρός και θα τρομάξει και τέλος;).Η αλήθεια είναι πως οι καιροί είναι περίεργοι και χρειάζεται να προσέχουμε οπότε η κάθε μανούλα πράττει και καλά κάνει όπως εκείνη νομίζει καλύτερα για το παιδάκι της:-).

Δεν ξέρω τι ηλικία έχει η μικρή σου αλλά ο πιτσιποπάκος θα όρμαγε να βουτήξει τα μπισκότα πριν καν η κυρία του τα προσφέρει:rolleyes:

Είναι πολύ μικρός ακόμα για να καταλάβει τέτοια πράγματα:rolleyes:

Είναι 4, αλλά η εκπαίδευση έχει ξεκινησει από νωρίς.:P Όποτε της έλεγα τη Χιονάτη, τόνιζα ότι ποτέ δεν παίρνουμε τίποτα από ξένους.:P

εχω δυο μπουμπουκακια

Έχω μάθει την κόρη μου που είναι 4 χρονών να μην δέχεται τίποτα από αγνώστους φέρνοντας το παράδειγμα της Χιονάτης.

Πριν λίγο καιρό, μια κυρία (ψιλοάγνωστη) της είπε να της δώσει μπισκότα. Η μικρή μου δεν απάντησε, γύρισε και με κοίταξε περιμένοντας έγκριση. Όταν της είπα ότι μπορεί να πάρει, τότε πήρε και ένιωσα περήφανη που τελικά δεν δέχεται με τη μία ότι της δίνουν.

Πιστεύω ότι μέχρι μια ηλικία μαζί με το παιδί θα είναι απαραίτητα και κάποιος γονιός, παππούς, γιαγιά κτλ. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να την πλησιάσει κάποιος και να είναι μόνη της.

Εγώ όμως έπαθα το άλλο. Αν ακούσατε μια χθες στο μετρό να βρίζει μια γριά, εγώ ήμουν. Βγαίναμε με την κόρη μου από το τρένο και προσπαθούσε μια γριά (από αυτές τις μαυροφορεμένες, τις θεούσες και καλά) να χωθεί. Ξαφνικά σπρώχνει με τα 2 χέρια της την κόρη μου επίτηδες και τη ρίχνει σχεδόν κάτω. Αν δεν την κράταγα με το χέρι θα την είχε ξαπλώσει. Εκεί σοκαρίστηκα! Την άρχισα στο βρίσιδι αλλά είχε ηδη φύγει (μπήκε στο τρένο), αλλιώς θα την ξάπλωνα και αυτήν κάτω. :evil:

Σκατόγριές παιδί μου.Και μετά παραπονιούνται γιατί η νεολαία δεν δείχνει σεβασμό:mad:.Από ποιόν να τον μάθει;

Είναι 4, αλλά η εκπαίδευση έχει ξεκινησει από νωρίς.:P Όποτε της έλεγα τη Χιονάτη, τόνιζα ότι ποτέ δεν παίρνουμε τίποτα από ξένους.:P

Η εκπαίδευση αυτού του είδους ξεκινάει όταν η επικοινωνία με το παιδί είναι σε καλό επίπεδο...ο δικός μου ακόμα δεν ομιλεί την ελληνική άπταιστα:oops: οπότε το αφήνω επίτηδες για αργότερα:rolleyes:

Η χιονάτη είναι ένα καλό παράδειγμα για κοριτσάκι...για αγοράκι όμως?...φοβάμαι μην αρχίσει και μου ζητάει το βασιλόπουλο:lol::lol::lol:

Εσάς είναι ακόμα μικρά τα δικά σας.

Εμένα που θα πάει δημοτικό τώρα κι έχω φάει φρίκη......αφήστε με.

Έχω προμηθευτεί και ανάλογα βιβλία

Η ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ εκδοσεις Ψυχογιος http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=22886

http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=22914 ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ

Η εκπαίδευση αυτού του είδους ξεκινάει όταν η επικοινωνία με το παιδί είναι σε καλό επίπεδο...ο δικός μου ακόμα δεν ομιλεί την ελληνική άπταιστα:oops: οπότε το αφήνω επίτηδες για αργότερα:rolleyes:

Η χιονάτη είναι ένα καλό παράδειγμα για κοριτσάκι...για αγοράκι όμως?...φοβάμαι μην αρχίσει και μου ζητάει το βασιλόπουλο:lol::lol::lol:

Μην νομίζεις... Και η κόρη μου άρχισε να ομιλεί την ελληνική άπταιστα περίπου στην ηλικία του γιου σου. Οπότε σε κανένα εξάμηνο μπορείς να ξεκινήσεις την εκπαίδευση.:P΄

Φτιάξε καμιά παραλλαγή της Χιονάτης... Η κακιά η μητριά έβαλε μετά στόχο το βασιλόπουλο. Μεταμορφώθηκε σε γριά και του πρόσφερε καραμέλες δηλητηριασμένες...:rolleyes:

εχω δυο μπουμπουκακια

κι εγω αυτο κανω κι ας το κανει υποχονδριο αν ετσι γινεται δηλαδη ενα παιδι υποχονδριο (???)...... πολλες φορες τις δινουν γλυκα γνωστοι μας ...γειτονες στο χωριο και φιλοι κι αν δεν ειμαι μπροστα εκεινη λεει δνε παιρνω γλυκα γιαιτ δεν με αφηνει η μαμα μου.....μετα μου το λενε οι γειτονες και της εξηγω οτι αυτους τους ανθρωπους τους ξερουμε αν σε κερασουν κατι μπορεις να το παρεις......γενικα παρατηρησα οτι στην ηλικια της (5 ετων) καταλαβαινει τι της λεω και το κανει απλα μπερδευει τους αγνωστους με τους γνωστους ....και ετσι παιρνει μονο απο εμας τη γιαγια και μια θεια που εχουμε στην ιδια πολυκατοικια.......αν δνε ειμαι μπροστα δνε παιρνει απο κανενα αλλο! Και αυτο ας λεει οποιος θελει οτι θελει εγω το θεωρω προτερημα γιατι στο σχολειο αν του πασαρει κανεις κατι απο τα καγκελα ενω η δασκαλα δεν παρατηρησει κατι εκεινη θα πει ΟΧΙ!!

οσο αναφορα για το αν δινουμε το μωρο σε αγνωστους ....λεω οΧΙ γιατι δεν ειναι κουκλα που θα τη παρεις απο το ραφι του σουπερμαρκετ και θα τη παιξεις και μετα θα την αφησεις....ενα μικρο ανθρωπακι ειναι που εχει εμας για προστασια μιας κι εκεινο αδυνατει να προστατευσει τον εαυτο του! Οποτε κι εγω θα ελεγα κατι του στυλ ....οτι καλει σε αγνωστα χερια κλπ και θα εφευγα διακριτικα γιατι ο αλλος που στο ζηταει μπορει να το λεει καλοπροαιρετα και ειναι κριμα να πληγωσεις και τα δικα του αισθηματα! Πολλες φορες βλεπουμε μωρακια ολο γλυκα και σου ερχεται να τα χαιδεψεις να τα ζουλιξεις , να τα φιλησεις στα μπουτακια..........ε αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο να το κανεις......οι μερες μας δεν ειναι πλεον οι παλιες αγνες μερες.......κυκλοφορουν αρρωστιες , ιωσεις και μικροβια που μπορει να τα μεταδοσει κανεις σε ενα βρεφος!