Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παιδικος σταθμος ή στο σπιτι ακομη εναν χειμωνα?

Recommended Posts

δε ξερω τι θα ητανε πιο σωστο ... να βαλω σε παιδικο την κορη μου (θα γινει 3 το σεπτεμβριο) ή να την κρατησω σπιτι?

δεν εργαζομαι ...μενω σε ενα μικρο χωριουδακι οπου κ τον σεπτεμβριο θα ανοιξει ενας σταθμος δημοσιος...

εδω που μενω δεν εχω μανα-πεθερα να αφησω ουτε μια ωρα το παιδι ...οποτε καταλαβαινετε....

απο την αλλη ομως σκεφτομαι κ τις συνεχεις ιωσεις ....αν θα την στειλω.

μηπως αν την κρατησω κ φετος .... κανω αθελα μου "κακο" στην μικρη ...εννοω αν μενει πισω σε αλλα θεματα ετσι ...?συμπεριφορας+γνωσεων κοκ

πειτε μου καμια γνωμη σας παρακαλω .

εγω πιο πολυ κλεινω στο να την κρατησω .

καλη σας μερα !

Διαφημίσεις

εγω να σου πω την αληθεια θα την εστελνα σταθμο.Θα "φυγει" λίγο απο κοντα σου γιατι σίγουρα εχει αγκιστρωθεί μαζί σου,θα γίνει πιο κοινωνικο και θα παίζει με άλλα παιδακια,θα έχει αρκετα παιχνίδια και δραστηριότητες που συνηθως εμεις στο σπίτι δεν θα τις κανουμε. εμενα η παιδιατρος μου είχε πει ιωσεις θα σου φερει το παιδι είτε το πας 1 ετους είτε το πας 5 ετων,και αφου δεν δουλευεις καλυτερα να σου φερει φετος αφου είσαι και εσυ σπίτι ωστε να αποκτησει αντισωματα για αργοτερα.Στο κατω κατω και εμεις θελουμε λίγο το χρόνο μας όταν δεν εχουμε βοηθεια απο αλλους...

YiMXp3.png

Καλημέρα! Εγώ θεωρώ οτι καλό θα ήταν να πάει σε παιδικό. Εκεί θα έρθει σε επαφή με άλλα παιδάκια, θα κοινωνικοποιηθεί, θα γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο της με δημιουργικές ασχολίες. Με το να μένει όλη μέρα μαζί σου δε κάνει τίποτα, κολλάει πολύ πάνω σου και θα είναι δύσκολο μετά να σε αποχωριστεί για να πάει σχολείο.

Απο την άλλη το θέμα των ιώσεων είναι όντως πρόβλημα, αλλά και πάλι δε μπορείς να την έχεις στην απομόνωση για να μην αρρωσταίνει.. Και στην παιδική χαρά να τη πάς, αν είναι να κολλήσει, θα κολλήσει!

3ων ετων η μικρη κι εγω να μη δουλευω..θα την κρατουσα σπιτι αλλη μια χρονια.

Στην ηλικια που ειναι μπορειτε να κανετε τοσα πολλα μαζι, τοσο τις δικιες σου δουλειες οσο και τις δραστηριοτητες που την ενδιαφερουν. !

Η δική μου γνώμη είναι να τη στείλεις παιδικό. Η ηλικία της είναι μια χαρά. Δεν είναι ανάγκη να την αφήνεις μέχρι το τέλος του ωραρίου. Να πηγαίνεις να την παίρνεις κάποια στιγμή κατά τις 12-1. Πρέπει να έχεις κι εσύ λίγο ελεύθερο χρόνο. Το οφείλεις στον εαυτό σου!

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

δε ξερω τι θα ητανε πιο σωστο ... να βαλω σε παιδικο την κορη μου (θα γινει 3 το σεπτεμβριο) ή να την κρατησω σπιτι?

δεν εργαζομαι ...μενω σε ενα μικρο χωριουδακι οπου κ τον σεπτεμβριο θα ανοιξει ενας σταθμος δημοσιος...

εδω που μενω δεν εχω μανα-πεθερα να αφησω ουτε μια ωρα το παιδι ...οποτε καταλαβαινετε....

μηπως αν την κρατησω κ φετος .... κανω αθελα μου "κακο" στην μικρη ...εννοω αν μενει πισω σε αλλα θεματα ετσι ...?συμπεριφορας+γνωσεων κοκ

καλη σας μερα !

Δυστυχως μας εχουν πεισει οτι δεν ειμαστε αρκετες.....δηλαδη μαζι σου, δεν θα μαθει καλη συμπεριφορα ουτε θα παρει αλλες γνωσεις? Μυθος ειναι...ξερεις τι μου ειπε μια γνωστη μου που εργαζεται σε μεγαλο παιδικο? Αυτο ακριβως εκμεταλλευονται....δηλαδη σε πειθουν οτι οσα εμαθαν, οφειλονται στον παιδικο κι οχι στο παιδι σου....Αλλα σε αυτες τις ηλικιες, ειναι σαν σφουγγαρι, ο,τι και να ακουσουν, το μαθαινουν. Παραδειγμα εχω μια φιλη μου, εστειλε το πρωτο της στον παιδικο και μετα εκανε ανασκοπηση στο τελος του ετους "εβγαλε την πανα, εμαθε αλλες τοσες λεξεις, περπαταει καλυτερα..."Δηλαδη, αν ειχε μεινει σπιτι με την μητερα της, δεν θα τα ειχε κανει ολα αυτα, μεσα σε 9 μηνες? Εδω μια εβδομαδα περναει και βλεπεις διαφορα σε αυτες τις ηλικιες. Και το κλου ειναι οτι μετα στο δευτερο, που δεν το εστειλε παιδικο, ειδε τις ιδιες διαφορες στην ιδια ηλικια, και αναλογιζοταν πώς εγινε!!!

Παρε την αποφαση μονη σου, και μην ακους τετοιες αηδιες. Αν το θελεις σπιτι, κρατα το. Ξερεις, εκτος απο τις ιωσεις, ποσα αλλα πραγματα υπαρχουν να σκεφτεις? Τι κρεατα τα ταιζουν, αν τους φερονται καλα οταν κλεινεις πισω την πορτα, πώς διαχειριζονται οσα χτυπανε τα αλλα παιδια? (γιατι δεν ειναι τυχαιο, πως τα περισσοτερα παιδια που πηγαινουν παιδικο, ξαφνικα γινονται εξπερ στο ξυλο, οπως θα διαβασεις πολλες φορες εδω στο φορουμ)

Εγω θα το κραταγα...

καλη σας μερα !

Να μείνει πίσω, όχι δεν θα μείνει εφόσον ασχολείσαι μαζί της. Αλλά καλό θα ήταν να έρθει σε επαφή με συνομήλικα παιδάκια, να έχει κάποιες δραστηριότητες μεσα στη μέρα κτλ... Όσο για τις ιώσεις, δεν μπορείς να την κρατήσεις αποστειρωμένη.

Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να τηρείς πιστά το πρόγραμμα του σταθμού.

Εγώ θα την έστελνα. Να είσαι προετοιμασμένη ότι μπορεί να αντιδράσει στην αρχή, όπως αντιδρά κάθε παιδάκι που πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο...

εχω δυο μπουμπουκακια

Δυστυχως μας εχουν πεισει οτι δεν ειμαστε αρκετες.....δηλαδη μαζι σου, δεν θα μαθει καλη συμπεριφορα ουτε θα παρει αλλες γνωσεις? Μυθος ειναι...ξερεις τι μου ειπε μια γνωστη μου που εργαζεται σε μεγαλο παιδικο? Αυτο ακριβως εκμεταλλευονται....δηλαδη σε πειθουν οτι οσα εμαθαν, οφειλονται στον παιδικο κι οχι στο παιδι σου....Αλλα σε αυτες τις ηλικιες, ειναι σαν σφουγγαρι, ο,τι και να ακουσουν, το μαθαινουν. Παραδειγμα εχω μια φιλη μου, εστειλε το πρωτο της στον παιδικο και μετα εκανε ανασκοπηση στο τελος του ετους "εβγαλε την πανα, εμαθε αλλες τοσες λεξεις, περπαταει καλυτερα..."Δηλαδη, αν ειχε μεινει σπιτι με την μητερα της, δεν θα τα ειχε κανει ολα αυτα, μεσα σε 9 μηνες? Εδω μια εβδομαδα περναει και βλεπεις διαφορα σε αυτες τις ηλικιες. Και το κλου ειναι οτι μετα στο δευτερο, που δεν το εστειλε παιδικο, ειδε τις ιδιες διαφορες στην ιδια ηλικια, και αναλογιζοταν πώς εγινε!!!

Παρε την αποφαση μονη σου, και μην ακους τετοιες αηδιες. Αν το θελεις σπιτι, κρατα το. Ξερεις, εκτος απο τις ιωσεις, ποσα αλλα πραγματα υπαρχουν να σκεφτεις? Τι κρεατα τα ταιζουν, αν τους φερονται καλα οταν κλεινεις πισω την πορτα, πώς διαχειριζονται οσα χτυπανε τα αλλα παιδια? (γιατι δεν ειναι τυχαιο, πως τα περισσοτερα παιδια που πηγαινουν παιδικο, ξαφνικα γινονται εξπερ στο ξυλο, οπως θα διαβασεις πολλες φορες εδω στο φορουμ)

Εγω θα το κραταγα...

καλησπέρα χρησιμοποιω το συγκεκριμένο ποστ για να σου απαντησω μιας και η κόρη μου ειναι 3 μηνες περιπου μεγαλυτερη απο την δικη σου.....και έχει πάει σχολείο απο μικρη....

όποιον και να ρωτήσεις θα σου απαντησει με βάσει τις δικές του εμπειρίες και συγκρίνοντας με βαση τα συνομίλικα παιδιά του περιγυρου ή των συγγενων......ή των φίλων............

εγώ προσωπικά οφείλω να ομολογείσω.....πως αν καθόμουν σπιτι και μεγάλωνα το παιδι μου......δεν θα του έδινα τόσα πολλά ερεθισματα.....διότι δεν ξέρω τόσα πολλά τραγούδια δεν ξέρω πως να χειριστώ ένα νηπιο οπότε πάω ψαχνοντας....και να λέμε και του στραβου το δίκιο σιγά μην κάθονται οι μαμάδες που κρατάνε τα παιδάκια σπίτι να κάνουν χαρτοκοπτική θεατρικά.......δραματοποιηση παραμυθιών....ή πως αλλιώς τα λενε.....ναι θα το πας μια βόλτα....θα κάνετε πραγματα αλλά για μένα νομίζω πως δεν φτάνει...

οκ τα σχολεία δεν τα παίρνουν τουβλα.....και τα κάνουν φωστήρες.....αλλά επειδη ζουν στην μικρογραφία μιας κοινωνίας έχουν την επικοινωνία με άλλα παιδιά.......και ζούν σε ένα μικρο κόσμο....

δεν είναι η μόρφωση.......ειναι ο τρόπος......και ότι όλα τα παιδάκια σχολουνται με κάτι.......και μετα υπάρχει και χρόνος να παίξουν....

στο σπιτι οκ θα του μάθεις να ζωγραφίζει να φτιάχνει κάποια πραγματα και μετα θα ειναι όλη μερα μπροστα στο χαζοκουτι............

έγω πάντος φέτος στην γιορτή που κάνανε το καλοκαιρι συγκινηθηκα με όλα τα παιδάκια που συμμετειχαν.....και για αυτα αυτο ειναι μια νέα εμπειρία.......μαθαίνουν τον κόσμο αγαπητη μου......

έχουν ένα πρόγραμμα και στο σπίτι έχεις πρόγραμμα....αλλά δεν ειναι το ίδιο.....

τωρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς που γνωρίστηκα και με κάποιες μαμαδες καλυτερα.....ειδα πως το παιδι μου ήταν χαρουμενο.....γιατί πηγαιναμε όλοι μαζι στην παιδική χαρά ή για καφέ....και δεν ήταν μόνη της.....ειναι σημαντικο ακόμη και σε αυτη την ηλικία να έχουν φίλους.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

καλησπέρα χρησιμοποιω το συγκεκριμένο ποστ για να σου απαντησω μιας και η κόρη μου ειναι 3 μηνες περιπου μεγαλυτερη απο την δικη σου.....και έχει πάει σχολείο απο μικρη....

όποιον και να ρωτήσεις θα σου απαντησει με βάσει τις δικές του εμπειρίες και συγκρίνοντας με βαση τα συνομίλικα παιδιά του περιγυρου ή των συγγενων......ή των φίλων............

εγώ προσωπικά οφείλω να ομολογείσω.....πως αν καθόμουν σπιτι και μεγάλωνα το παιδι μου......δεν θα του έδινα τόσα πολλά ερεθισματα.....διότι δεν ξέρω τόσα πολλά τραγούδια δεν ξέρω πως να χειριστώ ένα νηπιο οπότε πάω ψαχνοντας....και να λέμε και του στραβου το δίκιο σιγά μην κάθονται οι μαμάδες που κρατάνε τα παιδάκια σπίτι να κάνουν χαρτοκοπτική θεατρικά.......δραματοποιηση παραμυθιών....ή πως αλλιώς τα λενε.....ναι θα το πας μια βόλτα....θα κάνετε πραγματα αλλά για μένα νομίζω πως δεν φτάνει...

οκ τα σχολεία δεν τα παίρνουν τουβλα.....και τα κάνουν φωστήρες.....αλλά επειδη ζουν στην μικρογραφία μιας κοινωνίας έχουν την επικοινωνία με άλλα παιδιά.......και ζούν σε ένα μικρο κόσμο....

δεν είναι η μόρφωση.......ειναι ο τρόπος......και ότι όλα τα παιδάκια σχολουνται με κάτι.......και μετα υπάρχει και χρόνος να παίξουν....

στο σπιτι οκ θα του μάθεις να ζωγραφίζει να φτιάχνει κάποια πραγματα και μετα θα ειναι όλη μερα μπροστα στο χαζοκουτι............

έγω πάντος φέτος στην γιορτή που κάνανε το καλοκαιρι συγκινηθηκα με όλα τα παιδάκια που συμμετειχαν.....και για αυτα αυτο ειναι μια νέα εμπειρία.......μαθαίνουν τον κόσμο αγαπητη μου......

έχουν ένα πρόγραμμα και στο σπίτι έχεις πρόγραμμα....αλλά δεν ειναι το ίδιο.....

τωρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς που γνωρίστηκα και με κάποιες μαμαδες καλυτερα.....ειδα πως το παιδι μου ήταν χαρουμενο.....γιατί πηγαιναμε όλοι μαζι στην παιδική χαρά ή για καφέ....και δεν ήταν μόνη της.....ειναι σημαντικο ακόμη και σε αυτη την ηλικία να έχουν φίλους.....

Και γιατι πρεπει να μαθουν με τον συγκεκριμενο τροπο? Γιατι το να ζωγραφιζουν δεν ειναι εξισου καλο με την...χαρτοκοπτικη? Και γιατι πρεπει να μαθουν σε προγραμμα απο 2 και 3 ετων, απο τη στιγμη που θα καταπιεζονται μετα μια ζωη??? Γιατι να ξυπναει σωνει και καλα το 3χρονο την ταδε στανταρ ωρα καθε πρωι? Θα το κανει ετσι κι αλλιως απο τα 5! Μας εχουν στερησει πια ακομα και τη νηπιακη μας ηλικια! Δηλαδη οσες γενιες εμαθαν στις αλανες, δεν μιλησαν, η μορφωση του ανθρωπου ξεκινησε απο τοτε που βγηκαν οι παιδικοι σταθμοι?

Τωρα το αν θα ειναι μπροστα στην τηλεοραση απο εμας εξαρταται. Αλλα πιστευω οτι ιδιως αν ειμαστε επαρχια ή εχουμε κηπο, περισσοτερη ωρα μενουν εξω και παιζουν παρα στον παιδικο. Εκει αντε να τα εχουν εξω 30'-ολοι το ιδιο μου ειπαν. Ολη την υπολοιπη ωρα πρεπει να εχουν "προγραμμα"....ακομα και για το ποτε πανε τουαλετα...και στη σειρα τα κρεβατακια και οι τουαλετες....σαν στρατος μου κανει!

Συγνωμη για το υφος αλλα μου πηρε 4 μηνες να ψαχνω εναν παιδικο για τη μικρη και αυτα που συναντησα δεν λεγονται!! Στο τελος ο αντρας μου, μου ειπε χιλιες φορες να μεινεις ανεργη, παρε μια ανευ αποδοχων, εδω δεν αφηνω το παιδι με τιποτα! (παιδικος σταθμος στα Βορεια προαστια, πανακριβος, με λιστα αναμονης, ανοιξαμε ψυγειο χωρις να ρωτησουμε και ασε τι ειδαμε! Ακομα με παιρνει τηλ η κυρια που τον εχει, για να δει τι θα κανω!! Και αλλα πολλα, ο ενας ηταν χειροτερος απο τον αλλο και ζητανε μια περιουσια!)

τα εστειλα και τα δυο μου παιδια παιδικο.στα 2- 2,5.θυμαμαι ενα κοριτσακι οταν πηγα το μεγαλο στα2,5 το οποιο πρεπει να πηγαινε απο την προηγουμενη χρονια παιδικο ηξερε την πρωινη προσευχουλα πριν φανε,μου εκανε τοσο εντυπωση .πως ειχαν τους κανονες του σχολειου .δε θα σου πω τι να κανεις θα σου πω γαιτι τα εστειλα εγω για να ερχονται σε επαφη με παιδακια οσο μεγαλο και να ειναι το σπιτι θελουν να παιξουν το χειμωνα τα κλεινουμε στο σπιτι λογο του καιρου οι εξοδοι περιοριζονται.τα πηγαινα στις 9 τα επαιρνα στις 1 παρα τεταρτο με μια οσο δε δουλευα. μπορω να σου πω περναω περισσοτερο εποικοδομητικά τωρα.

Διαφημίσεις

Και γιατι πρεπει να μαθουν με τον συγκεκριμενο τροπο? Γιατι το να ζωγραφιζουν δεν ειναι εξισου καλο με την...χαρτοκοπτικη? Και γιατι πρεπει να μαθουν σε προγραμμα απο 2 και 3 ετων, απο τη στιγμη που θα καταπιεζονται μετα μια ζωη??? Γιατι να ξυπναει σωνει και καλα το 3χρονο την ταδε στανταρ ωρα καθε πρωι? Θα το κανει ετσι κι αλλιως απο τα 5! Μας εχουν στερησει πια ακομα και τη νηπιακη μας ηλικια! Δηλαδη οσες γενιες εμαθαν στις αλανες, δεν μιλησαν, η μορφωση του ανθρωπου ξεκινησε απο τοτε που βγηκαν οι παιδικοι σταθμοι?

Τωρα το αν θα ειναι μπροστα στην τηλεοραση απο εμας εξαρταται. Αλλα πιστευω οτι ιδιως αν ειμαστε επαρχια ή εχουμε κηπο, περισσοτερη ωρα μενουν εξω και παιζουν παρα στον παιδικο. Εκει αντε να τα εχουν εξω 30'-ολοι το ιδιο μου ειπαν. Ολη την υπολοιπη ωρα πρεπει να εχουν "προγραμμα"....ακομα και για το ποτε πανε τουαλετα...και στη σειρα τα κρεβατακια και οι τουαλετες....σαν στρατος μου κανει!

Συγνωμη για το υφος αλλα μου πηρε 4 μηνες να ψαχνω εναν παιδικο για τη μικρη και αυτα που συναντησα δεν λεγονται!! Στο τελος ο αντρας μου, μου ειπε χιλιες φορες να μεινεις ανεργη, παρε μια ανευ αποδοχων, εδω δεν αφηνω το παιδι με τιποτα! (παιδικος σταθμος στα Βορεια προαστια, πανακριβος, με λιστα αναμονης, ανοιξαμε ψυγειο χωρις να ρωτησουμε και ασε τι ειδαμε! Ακομα με παιρνει τηλ η κυρια που τον εχει, για να δει τι θα κανω!! Και αλλα πολλα, ο ενας ηταν χειροτερος απο τον αλλο και ζητανε μια περιουσια!)

καλο το χωριο εκει μεγαλωσα αλλωστε το χειμωνα τι κανεις?

μα δε μιλαμε για παιδικους σταθμους με προγραμμα οταν το εψαχνα αυτο μου φανηκε τοσο αστειο μπορεις σε ενα παιδακι στα 2 να εξηγησεις την ορχηστρα σε μια εβδομαδα?ειναι πολυ μικρα.το παιχνιδι στον παιδικο ειναι 2-3 παιδακια σε μια γωνια να παιξουμε με μια κουκλα

οσο πιο μεγαλο περασει ενα παιδι τις ιωσεις τοσο καλυτερα ειναι!

Αν το παιδι σου δεν εινια πολυ κοινωνικο και θα πρεπει να του δωσεις ωθηση για να κανει παρεες με αλλα κλπ κλπ τοτε στειλτο.....αν δεν εχει τετοια θεματα και ειναι οκ απο θεμα κοινωνικοτητας θα σου ελεγα να το αφησεις ακομα μια χρονια και το στελνεις του χρονου προνηπιο.........

Ο μεγάλος μου πήγε στον σταθμό, όταν έγινε 3,5 γιατί και δούλευα αλλά και ήμουν έγκυος στο μικρό. Βέβαια περάσαμε απίστευτες ιώσεις, εγώ έγκυος και να βρίσκομαι στο Παίδων, όπου οι νοσοκόμες μου λέγαν να αφήσω το παιδί μου και να φύγω για να μην κολλήσω τίποτα. Αν είναι δυνατόν. Τον μικρό πάλι τον έστειλα 3 χρονών, γιατί πάλι δούλευα. Παρόλο που είχε αντισώματα από τον μεγάλο μου κάθε βδομάδα ήταν άρρωστος επί δύο χρόνια. Να δούμε φέτος που θα πάμε νήπιο, ελπίζω να μην αρρωσταίνουμε έτσι. Ομως, πιστεύω ότι το να πάει σταθμό σε αυτήν την ηλικία είναι καλύτερο από το να καθήσει σπίτι, μαθαίνει πολλά, έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά, γενικά κάνει καλό.

s-age.pngs-age.png

Ομως, πιστεύω ότι το να πάει σταθμό σε αυτήν την ηλικία είναι καλύτερο από το να καθήσει σπίτι, μαθαίνει πολλά, έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά, γενικά κάνει καλό.

το θεμα ομως ειναι οτι με τις ιωσεις το μισο μηνα θα ειναι σπιτι και τον αλλο μισο θα ειναι σχολειο.......οποτε δεν νομιζω να μαθαινει και τοσα πολλα αν τις πιο πολλες μερες ειναι σπιτι.........

Έστειλα τον γιο μου σε τύπου παιδικό σταθμό (ουσιαστικά ήταν κέντρο δημιουργικής απασχόλησης με ευέλικτο ωράριο) όταν ήταν περίπου 2,5 ετών γιατί έπρεπε και ήθελα να (ξανα)δουλέψω.

Αν ξαναγύρναγα τον χρόνο πίσω, παρ' ότι το παιδί πέρασε καλά (ίσως και λόγω της "άνεσης" του ωραρίου και της "ελευθερίας" του προγράμματος), θα τον κράταγα σπίτι άλλον έναν χρόνο...

Σε γενικές γραμμές, θα συμφωνήσω απόλυτα με το παρακάτω :

Εκτός κι αν... :

Αν το παιδι σου δεν εινια πολυ κοινωνικο και θα πρεπει να του δωσεις ωθηση για να κανει παρεες με αλλα κλπ κλπ τοτε στειλτο.....αν δεν εχει τετοια θεματα και ειναι οκ απο θεμα κοινωνικοτητας θα σου ελεγα να το αφησεις ακομα μια χρονια και το στελνεις του χρονου προνηπιο.........

Κι ίσως στο χωριό τα πράγματα να διαφοροποιούνται αρκετά ως προς τις συνθήκες και το πρόγραμμα του σταθμού. Δηλαδή, να είναι πιο ανθρώπινα. Σημαντικό είναι επίσης ότι η μαμά που άνοιξε το θέμα, δεν έχει καμμιά βοήθεια - ούτε μια ώρα να το αφήσει κάπου, οπότε ο σταθμός είναι μια κάποια λύση για να ξεκουραστεί κι αυτή λίγο.

Διαφημίσεις

εγω νομιζω οτι 3 χρονων ειναι σε μια καλη ηλικια για να ξεκινησεις σταθμο εστω και μερικες ωρες τη μερα. αυτο θα αρεσει και στο παιδι και σιγουρα θα ξεκουρασει και τη μαμα. ποσα παιδακια υπολογιζεται οτι θα εχει ο σταθμος? τη φαση των ιωσεων θα την περασετε ετσι και αλλιως εξαλλου εχει να κανει και με παιδι. η κορη μου ξεκινησε 2,5 χρονων και ηταν πιο πολυ σπιτι παρα στο σταθμο, συνεχεια αρρωστη (εσυ αφου δεν δουλευεις δεν εχεις θεμα αν αρρωστησει που να την αφησεις). ο γιος μου απο την αλλη πηγε 16-17 μηνων και εχει αρρωστησει ελαχιστες φορες. εγω νομιζω θα της κανει καλο εξαλλου το χειμωνα με τη βροχη θα κλειστει μεσα ενω εκει θα ειναι με φιλους και θα περναει καλα.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Πιστευω πως ειναι καλο να πηγαινεις 3,4 ωρες μονο,να μην τρωει εκει.τις ωρες δημιουργικης πραγματικα απασχολησης.οσο για τις ιωσεις επιλεξε ενα σταθμο με λιγα παιδια,θα ειναι πολυ πιο ευκολο

ευχαριστω για τις απαντησεις .... ή αληθεια ειναι οτι εκει που νομιζω πως αποφασισα ,μετα παλι δεν ειμαι σιγουρη ... πρεπει να το σκεφτω καλα η αληθεια ειναι ....

εξ αρχής δεν ερχομαι σε αντιπαράθεση με κανέναν γιατί ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη και τα δικά του στανταρ.....

εγώ κρινω απο το εαυτό μου πρωτα από όλα.....όταν βλέπω πως ακόμη και το σαββατοκυριακο δεν κάθομαι να διδάξω ή να μάθω στο παιδι μου πως να ζωγραφίζει.....γιατι πολυ απλά και εκεινη βαριεται μετα απο 5-10 λεπτά......και εγώ έχω να κάνω του κόσμου τις δουλειές...ενώ όταν όλα τα παιδάκια στο σχολειο κανουν το ίδιο......ειναι αλλιώς.....δεν υποστηρίζω πως γινονται απο τα 3 τους φωτεινοι παντογνώστες......

μου αρέσει που μου φέρνει διάφορες εργασίες με φακές δωράκια για την μαμα και τον μπαμπά.....με απλά υλικά.....που μαθαίνουν για τις εποχές για τα ζώα...για την οικογένεια και όχι μόνο....που όλες μας κακά τα ψέματα αμα δεν το χεις το καλλιτεχνικο.......ή το δημιουργικο δεν το κάνουμε.....

πόσες φορές κατασκευασες κάτι δειχνοντας στο παιδι σου πως γίνεται.....?

ο παιδικός περα απο την φυλαξη που μπορει να προσφέρει στους γονείς που εργάζονται.....προσφέρει και ερεθίσματα.......και επαναλαμβάνω....οχι αποκλειστικά για να έχει γνωσεις.....απλά για να αντιλαμβάνεται τι υπάρχει τριγυρω και γενικώς να μαθαινει τον κόσμο......

σαφώς και η επιλογή του πεδικού ειναι κατι το οποιο πρέπει να ψαξεις πολυ καλα.....και μετα να καταλήξεις.....εγω για ιδιωτικο σταθμο εψαχνα 1 χρόνο.....δεν ήταν ευκολο.....αλλα ποτε δεν κοιταξα αν εχει λιστα αναμονής....ίσα ισα απο την αρχή κατάλαβα ότι όσο πιο famous ειναι το σχολείο τόσο πιο χάλια είναι μέσα.....αυτο ισχύει.....

και εγω σε επαρχία μεγάλωσα και πήγα παιδικο απο τα 2,5 και η μαμα μου δεν δουλευε....αυτό δεν σημαίνει πως έχασα κάτι....πάντα υπηρχε χρονος να παιζω....

αυτο που προσπαθω να πω ειναι πως τα παιδιά έχουν μεγαλη ενεργεια....και ειναι καλο να ξεδινουν....τωρα αν υπάρχουν στην γειτονιά παιδακια που μπορουν να παιζουν.......και αυτο καλο ειναι.... ισα ισα θεωρω πως η παρεα ενος μικρου παιδιου συνέχεια με μεγάλους δεν του κάνει και καλο διότι δεν αποκτά ενδιαφέροντα... γινεται νοχελικο αδιαφορο και τεμπέλικο............και μαθαίνει σε συνηθειες μεγάλων....οπως κουτσομπολιό.....ή κοινωνικη κρητικη.....ή άλλες κακές συνηθειες.......

το παιδι πρεπει να μεγαλώνει με συνομήλικα το λένε και οι παιδίατροι......

1129643tvsq1yiqpw.gif

εξ αρχής δεν ερχομαι σε αντιπαράθεση με κανέναν γιατί ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη και τα δικά του στανταρ.....

εγώ κρινω απο το εαυτό μου πρωτα από όλα.....όταν βλέπω πως ακόμη και το σαββατοκυριακο δεν κάθομαι να διδάξω ή να μάθω στο παιδι μου πως να ζωγραφίζει.....γιατι πολυ απλά και εκεινη βαριεται μετα απο 5-10 λεπτά......και εγώ έχω να κάνω του κόσμου τις δουλειές...ενώ όταν όλα τα παιδάκια στο σχολειο κανουν το ίδιο......ειναι αλλιώς.....δεν υποστηρίζω πως γινονται απο τα 3 τους φωτεινοι παντογνώστες......

μου αρέσει που μου φέρνει διάφορες εργασίες με φακές δωράκια για την μαμα και τον μπαμπά.....με απλά υλικά.....που μαθαίνουν για τις εποχές για τα ζώα...για την οικογένεια και όχι μόνο....που όλες μας κακά τα ψέματα αμα δεν το χεις το καλλιτεχνικο.......ή το δημιουργικο δεν το κάνουμε.....

πόσες φορές κατασκευασες κάτι δειχνοντας στο παιδι σου πως γίνεται.....?

ο παιδικός περα απο την φυλαξη που μπορει να προσφέρει στους γονείς που εργάζονται.....προσφέρει και ερεθίσματα.......και επαναλαμβάνω....οχι αποκλειστικά για να έχει γνωσεις.....απλά για να αντιλαμβάνεται τι υπάρχει τριγυρω και γενικώς να μαθαινει τον κόσμο......

σαφώς και η επιλογή του πεδικού ειναι κατι το οποιο πρέπει να ψαξεις πολυ καλα.....και μετα να καταλήξεις.....εγω για ιδιωτικο σταθμο εψαχνα 1 χρόνο.....δεν ήταν ευκολο.....αλλα ποτε δεν κοιταξα αν εχει λιστα αναμονής....ίσα ισα απο την αρχή κατάλαβα ότι όσο πιο famous ειναι το σχολείο τόσο πιο χάλια είναι μέσα.....αυτο ισχύει.....

και εγω σε επαρχία μεγάλωσα και πήγα παιδικο απο τα 2,5 και η μαμα μου δεν δουλευε....αυτό δεν σημαίνει πως έχασα κάτι....πάντα υπηρχε χρονος να παιζω....

αυτο που προσπαθω να πω ειναι πως τα παιδιά έχουν μεγαλη ενεργεια....και ειναι καλο να ξεδινουν....τωρα αν υπάρχουν στην γειτονιά παιδακια που μπορουν να παιζουν.......και αυτο καλο ειναι.... ισα ισα θεωρω πως η παρεα ενος μικρου παιδιου συνέχεια με μεγάλους δεν του κάνει και καλο διότι δεν αποκτά ενδιαφέροντα... γινεται νοχελικο αδιαφορο και τεμπέλικο............και μαθαίνει σε συνηθειες μεγάλων....οπως κουτσομπολιό.....ή κοινωνικη κρητικη.....ή άλλες κακές συνηθειες.......

το παιδι πρεπει να μεγαλώνει με συνομήλικα το λένε και οι παιδίατροι......

Εννοειται πως δεν ειμαστε εδω για να χαλασουμε τις καρδιες μας. Απλα, διαφωνουμε. Εμενα δεν με ενδιαφερει πρωτιστως το να μαθει καλλιτεχνικα απο τα 3 του χρονια. Δηλαδη και να μην μαθει ποτε, τι εγινε?

Εμενα με ενδιαφερει να ειναι ασφαλης, υγιης, να τρωει σωστα, να αισθανεται καλα και ψυχολογικα -γιατι εχω παει παιδικο και ξερω πως αισθανεσαι: σαν να σε παρατανε! Για το παιχνιδι που λες, δεν ειναι δυσκολο να τα πηγαινει καποιος σε μια παιδικη χαρα ή να βγαινεις με φιλους με παιδια-που στο κατω κατω, θα τους γνωριζεις τι ατομα ειναι κι αν εγκρινεις να παιζουν με το παιδι σου.

Και πανω απ ολα, πιστευω οτι τα παιδια πρεπει Α. να παιζουν και Β. να μεγαλωνουν με τους γονεις τους, οχι με ξενους.

Τωρα αν υπαρχει αναγκη, το κανεις. Αν εχεις αλλη επιλογη, δεν το κατανοω. Οταν εχεις επιλογη ειναι η ενσταση μου. Εγω ουτε 1 λεπτο δεν θελω να ειναι με ξενους.

Αυτα. Βγηκαμε εκτος θεματος ισως. Ας παρει η καθεμια την αποφαση της.

Εγω θα το κραταγα...

Πολύ καλά τα λες : πολλές φορές ένας παιδικός σταθμός λειτουργεί (εκτός από φυτώριο ιών) και σαν baby parking. Χύμα σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια πολλά παιδάκια παρατημένα να τραβάνε το ένα τα μαλλιά του άλλου ενώ οι παιδοκόμοι να έχουν σοβαρό κους κους σε μια γωνία.

.pngy3DLp3.png

Αν το παιδί είναι συνεσταλμένο και το "πετάξεις" μέσα σε μία αίθουσα με 20 άλλα παιδία που φωνάζουν , χοροπηδάνε, αγγίζουν, σπρώχνουν πιστεύετε ότι το παιδί θα γίνει πιο κοινωνικό ή ότι θα κλειστεί σα στρείδι στο καβούκι του και θα νιώσει πανικό σε ξένο περιβάλλον;

Ο παιδικός σε τόσο μικρή ηλικία είναι λύση ανάγκης όχι επιλογή...

.pngy3DLp3.png

εγω λεω παιδικο και παλι παιδικό. αναγκαστηκα να καθυστερησω και να κρατησω τη μεγαλη μου σπιτι ενα χρονο ακομη ( ηθελα απο τα 2 να την παω) επειδη γεννησα τη μικρη οταν μας ειχαν τρελανει με τη νεα γριπη και με πιεσαν ολοι ναμη παω τη κορη σταθμο με νεογεννητο ημερων στο σπιτι.οκ αυτο... εγω δε μπορω να την απασχολησω οπως θα μπορεσει να απασχοληθει εκει. εγω θα της εβαζα κανενα ντιβιντι, να ζωγραφισει λιγο, και τετοια χαζα. δεν ειμαι παιδαγωγος να ξερω τι να μαθω η να κανω στα παιδακια για να απασχολουνται. και ειδικα οταν εχεις κ ενα βρεφος μαζι ακομα χειροτερα, ουτε μια κατασκευη που λεει ο λογος να τους δειξεις....απαγορευονται πολλα πραγματα να κανεις γυρω. μαρκαδοροι μπογιες γενικα ψαλιδια και αλλα πολλα ... για την ασφαλεια κυριως του μωρου. Πραγματικα αν καθησεις και φτιαξεις ενα προγραμμα τι θα κανετε καθε μερα, θα δεις πως καπου θα σταματησει το μυαλο σου. και τα μικρα παιδια βαριουνται πολυ ευκολα. δε μπορεις να πεις πχ πως "θα ζωγραφισουμε 1 ωρα"...το πιθανοτερο ειναι να γινει 10 λεπτα. και μετα τι?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και όλα εξαρτώνται από τον τον τρόπο που εφαρμόζεται το πρόγραμμα στον παιδικό και από τις εκπαιδευτικούς...θα μιλήσω και ως εκπαιδευτικός και ως μαμά: 'Εχει πολύ μγάλη σημασία η ηλικία του παιδιού...αλλιώς προσαρμόζεται ένα παιδί στα δύο αλλιώς στα 3 και αλλιώς στα 3,5 ....αντίστοιχα διαφοροποιούνται και οι ανάγκες τους. 1)Ένα παιδί στα 2 έχει κυρίως ανάγκη την μαμά του και λιγότερο την κοινωνικοποίηση...αντίστοιχα στα 3 και....υπάρχει ανάγκη συμμετοχής τους και ένταξής τους σε ομαδικό παιγνίδι και εκμάθησης κανόνων σε ομάδα συνομηλίκων.

2) Όσο χρόνο και να έχεις διαθέσιμο στο σπίτι δεν πρόκειται να είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στο παιδί σου...διότι θα χτυπάνε τηλ., θα κάνεις και άλλες δουλειές κτλ. Επίσης η εκμαθηση πραγμάτων και ανάπτυξη δεξιοτήτων σαφώς και δεν οφείλεται αποκλειστικά στην εκπαιδευτικό ...αλλά παίζει μεγάλο ρόλο και η μίμηση προτύπου που παρέχουν τα μεγαλύτερα παιδιά ή τα συνομήλικα.

3) Αυτό που οι μεγάλοι θεωρούμε σχολιοποίηση.... για τα παιδιά είναι παιγνίδι...π΄χ το να πλύνουν χέρια και να φάνε όλα μαζί ειναι μέρος προγράμματος αλλά για τα παιδιά είναι μια κατάκτηση αυτονομίας αφού τουαλέτες, νιπτήρες, τραπεζάκια κτλ είναι προσαρμοσμένα στο μεγεθός τους και δεν επιδέχονται γονεικές παρεμβάσεις π΄χ να το σηκώσεις, να ρυθμίσεις ροή νερού κτλ.

4) Στην δική μου περίπτωση ακριβώς σκεφτόμενη ότι για την υπόλοιπη ζωή της θα έχει ένα σχολικό πρόγραμμα...πήρα την κόρη μου στην τάξη μου στα 3,5 της....είδα τεράστιες αλλαγές στον λόγο, στην συμπεριφορά της, σε εκμάθηση δεξιοτήτων και ανάπτυξη ικανοτήτων...ΌΛΑ ομως εξαρτώνται από το είδος του προγράμματος που εφαρμόζεται στο σχολείο : αν σέβεται τις ανάγκες και το ρυθμό του παιδιού και από τις εκπαιδευτικούς που το εφαρμόζουν.

το θεμα ομως ειναι οτι με τις ιωσεις το μισο μηνα θα ειναι σπιτι και τον αλλο μισο θα ειναι σχολειο.......οποτε δεν νομιζω να μαθαινει και τοσα πολλα αν τις πιο πολλες μερες ειναι σπιτι.........

Ακριβώς έτσι ήμασταν και τα δύο χρόνια που πήγε, όμως έμαθε πάρα πολλά τις μέρες που πήγαινε στο σταθμό. Ασχολήθηκε, δημιούργησε, έκανε φίλους, κατασκεύασε και μου τα έδειχνε με περηφάνεια. Στο τέλος κάθε χρονιάς πήραμε και το ντοσιέ του με όλα όσα είχε κάνει. Ναι οι ιώσεις ήταν φοβερες, κόλησε ως και τον ιό Η1Ν1, αποδεδειγμένο με τεστ και έφτασε πυρετό 41, μετά τον κόλλησα και εγώ. Ομως του έκανε καλό. Και στα δυο μου παιδιά το ίδιο. Τώρα αν κάποια μπορεί να κρατήσει το παιδάκι της στο σπίτι και να τον στείλει κατευθείαν νήπιο, αυτό είναι καθαρά δική της απόφαση. Εγώ πάντως και να μην δούλευα θα τα έστελνα, για να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά.

s-age.pngs-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...