Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 401
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Οταν ο μικρος μας πέρασε τα 9,5 κιλά και άρχισε να χωράει στο καθισματακι αυτοκινήτου που είχαμε ,άρχισα να κοιτάζω για κάτι μεγαλύτερο. Χαζέυοντας στο forum του parents.gr άρχισε να μου αρέσει η ιδέα της παραγγελίας από την Γερμανία. Μέσα από το forum εντόπισα 2-3 sites τα οποία ήταν μόνο στα γερμανικά.. Σε ένα post διάβασα για το http://www.siege-enfant.com το οποίο έχει και αγγλικά ! ( Πάνω που είχα μάθει τα βασικά γερμανικά όπως ασφάλεια , κάθισμα, κλπ)

Πηγα την Τετάρτη το απόγευμα σε γνωστό κατάστημα με 4 γράμματα στην Πειραιώς. Η πωλήτρια μας έδειξε το ιδανικό κάθισμα αυτό που θα επαιρνε για το παιδί της ... στην τιμή των 450 euro ( Πως θα το έπαιρνε με τα 600 euro που πάιρνει δεν μου εξήγησε). Το ίδιο βράδυ το παράγγειλα από το προαναφερόμενο site και μία εβδομάδα μετά την Τετάρτη το πρωι ήρθε μια τεράστια κούτα , με παρα πολλά προστατευτικά, και το καθισμα στο κέντρο.

τιμή 254 euro + 30 euro μεταφορικά..

( το κάθισμα είναι το ακριβοτερο που θα δείτε στο site του γνωστού καταστήματος )

Σας ευχαριστώ για την δυνατότήτα που μου δώσατε να πάρω το καλύτερο κάθισμα στην τιμή που θα έπαιρνα το φθηνότερο ISOFIX στην Ελλάδα

:lol::lol::lol:

Κορίτσια και αγόρια εγώ σκέφτομαι το Marco polo car seat της Inglesina το οποίο απο ότι έχω καταλάβει δεν το έχει πάρει καμμία?Είναι αυτό:

http://www.inglesina.com/en/products/details.php?sectionid=18&itemid=428.

Δεν το έχω δει όμως σε μαγαζί και δεν ξέρω ούτε καν τιμή. Το έχω βρεί μόνο στο σάιτ της bimbomarket.Το έχει πάρει κανείς να μου πεί εντυπώσεις?

cceXp3.png

pcTFp3.png

Να ρωτήσω κάτι. Καθισματάκι αλλάζουμε όταν το παιδί φτάσει τα 9 κιλά ή όταν μάθει να κάθεται στον πωπό του?

Ο δικός μου έχει γρήγορη ανάπτυξη(7,2 κιλά) αλλά είναι ακόμα 3 μηνών και δεν μπορεί να καθίσει.

Διαφημίσεις

Γνωρίζει καμιά για το καθισματάκι αυτοκινήτου της συγκεκριμένης εταιρείας?

Μου το έδωσε η αδερφή μου (το χρησιμοποιούσε πριν 5 χρόνια στην ανιψιά μου) αλλά δεν ξέρω αν είναι ασφαλές ή αν πρέπει να πάρω κάποιο καλύτερο....αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δένει με την ζώνη του αυτοκινήτου και δεν κουμπώνει πάνω σε κάποια άλλη βάση...είναι κακό αυτό? :roll:

από ένα γρήγορο googling το βρήκα να πωλείται σε διάφορα ιταλικά μαγαζιά...δείτε και εσείς πως μοιάζει:

http://www.casadelbambino.com/index.php?main_page=index&cPath=78_136

http://www.pakostnik.com/en/productdetails.php?id=733

gwggp2.png ISWTp2.png

Ομολογώ ότι δεν το ήξερα αυτό...σε ευχαριστώ! και είναι ασφαλές να δένουν μόνο με την ζώνη ή τα isofix είναι πιο ασφαλή?

και αυτά που βλέπω που κουμπώνουν πάνω σε ένα άλλο πλαστικό τι είναι για μεγαλύτερα?

gwggp2.png ISWTp2.png

Να που ξαναμιλάμε!Το σύστημα isofix θ εωρείται πιο ασφαλές μόνο γιατί αποφεύγεις την πιθανότητα να το τοποθετήσεις λάθος στο αυτοκίνητο διαφορετικά και με την ζώνη δεν υπαρχει πρόβλημα.Για isofix όμως πρέπει να υπάρχει ειδική υποδοχή στο αυτοκίνητό σας.Εμας για να καταλαβεις που είναι ενα τζιπ μοντέλο του 2000 δεν το υποστηρίζει.Τώρα όσον αφορά το μεταχειρισμένο καρεκλάκι θα σου έλεγα να το αποφύγεις-κόψε από κάπου αλλού αν δεν βγαίνετε 1ον γιατί κάθε χρόνο αλλάζουν οι κανόνες κατασκευής όσον αφορά την ασφάλεια και 2ον γιατί κάπου να έχει χτυπηθεί,είτε σε ατύχημα,είτε από πέσιμο,σχεδόν αχρηστεύεται πάλι απο άποψη ασφάλειας-μπορεί να έχει κάποιο εσωτερικό ράγισμα!!Πρώτα από όλα η ασφάλεια των παιδιών μας,έτσι δεν είναι???Να ξέρεις ότι κορυφαία μάρκα ειδικά στην κατηγορία 0-13 κιλά θεωρείται η MAXI-COSI.Και θεωρώ ότι οι Ιταλοί φημίζονται για το design και όχι για την ποιότητα κατασκευης . Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως

.png

Να που ξαναμιλάμε!Το σύστημα isofix θ εωρείται πιο ασφαλές μόνο γιατί αποφεύγεις την πιθανότητα να το τοποθετήσεις λάθος στο αυτοκίνητο διαφορετικά και με την ζώνη δεν υπαρχει πρόβλημα.Για isofix όμως πρέπει να υπάρχει ειδική υποδοχή στο αυτοκίνητό σας.Εμας για να καταλαβεις που είναι ενα τζιπ μοντέλο του 2000 δεν το υποστηρίζει.Τώρα όσον αφορά το μεταχειρισμένο καρεκλάκι θα σου έλεγα να το αποφύγεις-κόψε από κάπου αλλού αν δεν βγαίνετε 1ον γιατί κάθε χρόνο αλλάζουν οι κανόνες κατασκευής όσον αφορά την ασφάλεια και 2ον γιατί κάπου να έχει χτυπηθεί,είτε σε ατύχημα,είτε από πέσιμο,σχεδόν αχρηστεύεται πάλι απο άποψη ασφάλειας-μπορεί να έχει κάποιο εσωτερικό ράγισμα!!Πρώτα από όλα η ασφάλεια των παιδιών μας,έτσι δεν είναι???Να ξέρεις ότι κορυφαία μάρκα ειδικά στην κατηγορία 0-13 κιλά θεωρείται η MAXI-COSI.Και θεωρώ ότι οι Ιταλοί φημίζονται για το design και όχι για την ποιότητα κατασκευης . Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως

Χμμμ...αυτά που λες δεν τα είχα ξανακούσει...ξέρω όμως πολλές φίλες μου που είχαν δανεικά καθισματάκια...ουφ τώρα μπερδεύτηκα πιο πολύ γιατί έψαχνα καρότσι χωρίς καθισματάκι αυτοκινήτου...

καμιά άλλη κοπέλα έχει χρησιμοποιήσει δανεικό κάθισμα αυτοκινήτου? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Χμμμ...αυτά που λες δεν τα είχα ξανακούσει...ξέρω όμως πολλές φίλες μου που είχαν δανεικά καθισματάκια...ουφ τώρα μπερδεύτηκα πιο πολύ γιατί έψαχνα καρότσι χωρίς καθισματάκι αυτοκινήτου...

καμιά άλλη κοπέλα έχει χρησιμοποιήσει δανεικό κάθισμα αυτοκινήτου? :roll:

Όταν γέννησα την κόρη μου έλεγα να δανειστώ από μια φίλη μου αλλά όταν το είδα..... αγόρασα καινούργιο, το οποίο φυσικά το χρησιμοποιώ τώρα για τον μικρό. Τώρα που θέλω να αγοράσω μεγαλύτερο για τον μικρό μου έδωσε μια φίλη μου ένα αλλά μάλλον θα αγοράσω πάλι καινούργιο. Δεν μου περισσεύουν λεφτά αλλά πιστέυω ότι ορισμένα πράγματα καλό είναι να τα αγοράζεις εσύ για τα παιδιά σου και να μην είναι μεταχειρισμένα, ειδικά όταν πρόκειται για την ασφάλειά τους.

Jen συγνώμη αν σε μπερδεψα περισσότερο,αλλά αυτά που σου είπα δε τα έβγαλα απο το κεφάλι μου,τα διάβασα απο διεθνή site για την ασφάλεια των παιδικών καθισμάτων.Δυστυχώς στην Έλλάδα η ενημέρωση είναι ελλειπής και οι περισσοτεροι γονεις αφήνονται στις πληροφορίες φίλων,χωρίς να το ψάξουν λίγο παραπάνω, ή σε αυτα που θα τους πει ένας πωλητής ο οποίος το μόνο που θέλει ειναι να προωθήσει τα δικά του προ'ι'όντα.Αφού έχουμε το internet γιατί να μην ενδιαφερθούμε λίγο παραπάνω ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών μας?Εγώ για καρότσι έχω καταλήξει στο Mura 3, μπες αν θες στην http://www.maxi-cosi.com και δες το instruction movie-είναι φοβερά πρακτικό!

.png

Jen συγνώμη αν σε μπερδεψα περισσότερο,αλλά αυτά που σου είπα δε τα έβγαλα απο το κεφάλι μου,τα διάβασα απο διεθνή site για την ασφάλεια των παιδικών καθισμάτων.Δυστυχώς στην Έλλάδα η ενημέρωση είναι ελλειπής και οι περισσοτεροι γονεις αφήνονται στις πληροφορίες φίλων,χωρίς να το ψάξουν λίγο παραπάνω, ή σε αυτα που θα τους πει ένας πωλητής ο οποίος το μόνο που θέλει ειναι να προωθήσει τα δικά του προ'ι'όντα.Αφού έχουμε το internet γιατί να μην ενδιαφερθούμε λίγο παραπάνω ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών μας?Εγώ για καρότσι έχω καταλήξει στο Mura 3, μπες αν θες στην http://www.maxi-cosi.com και δες το instruction movie-είναι φοβερά πρακτικό!

Καταλαβαίνω τι λες και ευχαριστώ.

απλά αν είναι τελικά να πάρω καινούργιο θα το πάρω σαν σύστημα του καροτσιού που θα πάρω ούτως ή άλλως γιατί συμφέρει πιο πολύ λογικά ε?

το mura 3 δεν το βρίσκω σαν μοντέλο στο σιτε που έστειλες...τι ακριβώς να διαλέξω για να το δω?

gwggp2.png ISWTp2.png

Μόλις μπεις στην κεντρικη σελίδα και σου ζητάει να επιλέξεις χώρα πηγαινε στο others στο τέλος και μετά πηγαίνεις εκεί που λέει strollers και θα στο βγάλει.Κι εγώ όλο το σύστημα θα πάρω απλά πρέπει να το παραγγείλεις από το ιντερνετ γιατι για κάποιο λόγο η αντιπροσωπεία φέρνει μόνο το καρεκλάκι αυτοκινήτου και από καροτσι φέρνουν μόνο τα Quinny

.png

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΔΑΝΕΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ [ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ,2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ] ΤΟ ΔΕΝΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΟΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!

Διαφημίσεις

Μόλις μπεις στην κεντρικη σελίδα και σου ζητάει να επιλέξεις χώρα πηγαινε στο others στο τέλος και μετά πηγαίνεις εκεί που λέει strollers και θα στο βγάλει.Κι εγώ όλο το σύστημα θα πάρω απλά πρέπει να το παραγγείλεις από το ιντερνετ γιατι για κάποιο λόγο η αντιπροσωπεία φέρνει μόνο το καρεκλάκι αυτοκινήτου και από καροτσι φέρνουν μόνο τα Quinny

τώρα κατάλαβα οτι μιλας για καρότσι...δεν είναι το Μura 3 του στυλ που ψάχνουμε και μας βολευει παντως...αλλά από περιέργεια πόσο σου κόστισε?

gwggp2.png ISWTp2.png

τώρα κατάλαβα οτι μιλας για καρότσι...δεν είναι το Μura 3 του στυλ που ψάχνουμε και μας βολευει παντως...αλλά από περιέργεια πόσο σου κόστισε?

Θα κοστίσει γύρω στα 650ευρώ και στην τιμή αυτή είναι το καρότσι,το καρεκλάκι αυτοκινήτου.το πορτ μπεμπε,ο ποδοσακος και η ομπρέλα.Πάντως αν καταλήξεις μόνο στο καρεκλάκι αυτοκινητου να ξέρεις ότι στην Ελλάδα θα το βρεις γύρω στα 180ευρώ ενώ πχ στη Γερμανία κάνει κοντά στα 140

.png

Να θέσω εγώ μία άλλη ερώτηση...

Για τα καθισματάκια από 0 έως 18 κιλά ( 0 έως 4 ετών ) τι γνώμη έχετε?

Τα είχε χρησιμοποιήσεις καμιά σας σε νεογέννητο? Γίνετα εντελώς οριζόντιο για να μεταφέρεται το παιδί τους πρώτους τρεις μήνες?

Περιμένουμε διδυμάκια και λέγαμε να αγοράσουμε αυτά για να μας κρατήσουν περισσότερο διάστημα και να μην αλλάζουμε διαρκώς.

Με isofix καθώς τα θεωρώ ασφαλέστερα και το αυτ/το μας έχει πίσω δύο θέσιε isofix.

Δεν ξέρω ωστόσο αν βολέυουν για τους πρώτους τρεις μήνες... Το μόνο που μου λένε οι πωλητές είναι ότι απλώς τον πρώτο σχεδόν χρόνο το έχεις στραμμένο κατά πίσω (να κοιτάει την πλάτη ) και τους υπόλοιπους το γυρίζεις μπροστά.

ΦΕΗ

Σήμερα παραλάβαμε το καθισματάκι, είναι πολύ όμορφο και μελετημένο, αύριο θα το εγκαταστήσουμε!!

Καλημερα σας. Politimi μου στελνεις και μενα σε παρακαλω την διευθυνση?

Σ ευχαριστω πολυ.

Τα είχε χρησιμοποιήσεις καμιά σας σε νεογέννητο? Γίνετα εντελώς οριζόντιο για να μεταφέρεται το παιδί τους πρώτους τρεις μήνες?

Περιμένουμε διδυμάκια και λέγαμε να αγοράσουμε αυτά για να μας κρατήσουν περισσότερο διάστημα και να μην αλλάζουμε διαρκώς.

Με isofix καθώς τα θεωρώ ασφαλέστερα και το αυτ/το μας έχει πίσω δύο θέσιε isofix.

Δεν ξέρω ωστόσο αν βολέυουν για τους πρώτους τρεις μήνες... Το μόνο που μου λένε οι πωλητές είναι ότι απλώς τον πρώτο σχεδόν χρόνο το έχεις στραμμένο κατά πίσω (να κοιτάει την πλάτη ) και τους υπόλοιπους το γυρίζεις μπροστά.

Φεη μου καλημερα. Η αληθεια ειναι οτι τα καθισματακια των παιδιων μας για την δικη τους και μονο ασφαλεια πρεπει να ειναι 3. Το μωρο πρεπει να δενετε με την πλατη πισω μεχρι και τιν πρωτο χρονο μετα μπορεις να το γυρισεις φυσικα με το αναλογο καθισμα. Κανε μια ερευνα αγορας και κανε μια προβα, βαλε τα μωρακια σου μεσα στο καθισμα να δεις πως ειναι. Εγω παντως προχθες εβαλα την μαγουλιο μου σε ενα 0 18 και χαθηκε. Παροτι ειναι 5 μηνων και 7200. Κανε μια ερευνα και δες τι σε βολευει. παντως για μενα η ασφαλεια της μικρης μου ειναι αδιαπραγματευτο θεμα, προτιμω να κοψω απο αλλου παρα απο το καθισμα.

Φιλια πολλα

Φεη εμείς παραγγείλαμε προχθές μέσω ιντερνετ αυτό: http://www.bimbomarket.it/en/product.asp?Id=5911&c_id=54&cf_id=57

το οποίο είναι 0-18.Αν το διαβάσεις λέει οτι έχει 6 θέσεις ανάκλισης, απο θέση ύπνου μέχρι τελείως καθιστή. Και έχει και προσθετο μαξιλαράκι για νεογέννητο.Αν θέλεις να σου πω εντυπώσεις μόλις το δώ και απο κοντά. Βέβαια θα το παραλάβουμε σε ένα μήνα περίπου γιατί ένα απο τα προιόντα που παραγγείλαμε είχε 25 ημέρες παράδοσης.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Aγορασαμε το tobi της maxi cosi κ ειμαστε παρα πολυ ευχαριστημενοι κ απο το πως κραταει το παιδι κ απο το ποσο σταθερο ειναι στο καθισμα το ειδικο καθισματακι. ειναι αυτο http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/productdetail.aspx?id=10 υπαρχει σε πολλα χρωματα.

Η τιμη του εδω 220 ευρω.

Φεη εμείς παραγγείλαμε προχθές μέσω ιντερνετ αυτό: http://www.bimbomarket.it/en/product.asp?Id=5911&c_id=54&cf_id=57

το οποίο είναι 0-18.Αν το διαβάσεις λέει οτι έχει 6 θέσεις ανάκλισης, απο θέση ύπνου μέχρι τελείως καθιστή. Και έχει και προσθετο μαξιλαράκι για νεογέννητο.Αν θέλεις να σου πω εντυπώσεις μόλις το δώ και απο κοντά. Βέβαια θα το παραλάβουμε σε ένα μήνα περίπου γιατί ένα απο τα προιόντα που παραγγείλαμε είχε 25 ημέρες παράδοσης.

Θα το εκτιμούσα να μου έλεγες αν όντως βολεύει για πολύ μωράκια. Αν και από ότι είδα δεν είναι isofix, αλλά θα το έχουμε υπόψη. Περιμένω νέα σου όταν το παραλάβεις

ΦΕΗ

• 5 εβδομάδες μετά...

Θα το εκτιμούσα να μου έλεγες αν όντως βολεύει για πολύ μωράκια. Αν και από ότι είδα δεν είναι isofix, αλλά θα το έχουμε υπόψη. Περιμένω νέα σου όταν το παραλάβεις

Επαναφέρω το θέμα γιατί παραλάβαμε το κάθισμα inglesina marko polo και ήθελα να πω εντυπώσεις. Στη "ξαπλωτή" θέση μοιάζει με το σχήμα των καθισμάτων 0-13 (κάθεται δηλαδή σε εμβρυακή περίπου στάση το μωρό). Είναι πολύ ωραίο όμως και μοιάζει πολύ σταθερό.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...