Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 401
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 1 month later...

Καλημερα fivi εγω εχω το recaro το οποιο ειναι παρα πολυ καλο και σαν κατασκευη και το υλικο του οσο για την ασφαλεια ειναι και τα δυο το ιδιο αξιοπιστα αν και το recaro εμενα μου φαινεται πιο στιβαρο.Ελπιζω να σε βοηθησα.

iz6mqfx4psjhl3bk.png

cf7d8aac48.png

Διαφημίσεις

athina_m μηπως μπορεις να μου πεις ποιο μοντελο εχεις παρει? Γιατι ψαχνω ακομα,(maxicosi-recaro-britax) και στη recaro ειμαι αναμεσα στο young sport ή monza? Και αν ειναι ευκολο απο ποιο μαγαζι το πηρες? :)

έχουμε ένα recaro λίγο διαφορετικό μοντέλο από αυτό που έβαλες.

recaroStartSeat.jpg

Το πήραμε από τα Λητώ, το χρησιμοποιούμε εδώ και 4 χρόνια και είναι άψογο!

Ο γιος μου το έχει ευχαριστηθεί πάρα πολύ!

fivi αυτο που σου προτεινω είναι να μπεις σε ιστοσελιδες του εξωτερικου της αντιστοιχης ελληνικης ελπα που δυστυχως δεν κανει τπτ και να δεις τα συγκριτικα τεστ ασφαλειας και αν εχουν περασει. σαν σελιδες μπορω να σου προτεινω μονο την http://www.oeamtc.at και την adac.de αν δεν βρεις κατι στα φετινα τεστ κοιτα κσι σε προηγουμενες χρονιες.

5Ikbp3.png

as1cCDx0g411210MTA5bGR8MjIzOTM5ZHxpIHN0YWxpdHNhIG1hcw.gif

Διαφημίσεις

Να σας βάλω και άλλο κάθισμα στο παιχνίδι?

Βέβαια είναι κατηγορία 1 αλλά είναι απίστευτα έξυπνο και βολικό...

http://www.bebeconfort.com/collection-2008/UK/voiture_axiss.htm

Eμείς μετά το 0-9 maxi cosi αυτό θα πάρουμε σίγουρα!

Παρακαλω να μας εξηγησει καποιος τι παιζει με τις κατηγοριες?Τι εστι 1 κλπ?

Κατηγορια 1 : απο 0 εως 9 κιλα (απο 0 μηνων εως 12 μηνων)

Κατηγορια 2 : απο 9 εως 18 κιλα( απο 12 μηνων εως 4 ετων)

Κατηγορια 3 : απο 18 εως 36 κιλα (απο 4 ετων εως 12 ετων)

Το θεμα ειναι οτι πολλες φορες δεν συμβαδιζει η ηλικια του παιδιου με την αναπτυξη του και τα κιλα του. Σε αυτη την περιπτωση μου ειπαν οτι παμε αναλογα με τα κιλα του παιδιου και οχι την ηλικία του.

Ομως εγω εχω και παλι προβλημα!!!!

Η κορη μας ειναι 2 χρονων αλλα ειναι 95 εκατοστα και 17.5 κιλα!!!!

Αρα η κατηγορια 2 (9-18κιλα), που εχουμε κιολας, δεν μας κανει πλεον, γιατι το κεφαλι του παιδιου περισσευει πιο πανω απο το καθισμα!!!

Αρα παμε στην επομενη κατηγορια 3 (18-36κιλα). Εδω ομως, σε αυτη την κατηγορια τα καθισματακια δεν εχουν ζωνη 5 σημειων. Απλα τοποθετεις το καθισματακι στο καθισμα του αυτοκινητου, χωρις να το δεσεις, βαζεις το παιδι επανω και δενεις, καθισμα και παιδι με την ζωνη του αυτοκινητου.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης : Ενα 2χρονο παιδακι μπορει να καθισει σε τετοιο καθισμα και να δεθει μονο με την ζωνη του αυτοκινητου ή θα την βγαζει συνεχεια?

Και επειδη απο πολυ ψαξιμο εχω καταληξει σε 3 εταιρειες RECARO-MAXI COSI-BRITAX, το μονο καθισμα που βρηκα να εχει ζωνη 5 σημειων και να ειναι εως 36 κιλα ειναι το recaro young sport, που ειναι κατηγορια 1 εως 3 (9κιλα εως 36) αλλα στοιχιζει πολυ πιο ακριβα, περιπου 300?.

Αν γνωριζετε καποιο καθισματακι απο αυτες τις εταιρειες που ισως να μου εχει διαφυγει ή αν εχετε αναλογη εμπειρια, βοηθηστε με!!!!Please!!! :D:D:D

Αν συνεχισει ετσι η κορη μου θα την γραψω basket απο τωρα!!!! :shock::lol::shock::lol::shock::lol:

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Το θέμα ίσως εχει ξανασυζητηθεί .. ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε καθισμα (9-18κιλ) και είμαι πολύ μπερδεμένη προσπαθώ να κάνω την καλύτερη επιλογή αλλά δεν εχω δει κάτι που να με ενθουσιάσει.. Έχετε να προτείνετε κάτι ή κάποιο που να αποφύγω? help!

Υ.Γ. Εψαξα για crash tests στο google δεν βρήκα τίποτα ξέρετε ίσως κάποια σελίδα? help!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ίσως σε βοηθήσει αυτή η σελίδα http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/default.asp?id=21254&location=2%5FTests&TL=2

τη βρήκα σε κάποιο θέμα στο forum σήμερα.

Για τα καθισματακια 9+ δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί η μπεμπούλα μου είναι πολύ μικρή. Πιστεύω θα μας δώσουν τα φώτα τους οι πιο έμπειροι γονείς!!

Εμείς έχουμε πάρει της Chicco. Παρόλο που δεν είναι ακόμη 9 μηνών τον βάζουμε. Το καθισματάκι αυτό είναι κ για νεογέννητα. Έχει ένα μαξιλαράκι κ όταν το μωρό μεγαλώσει το βγάζεις. Μπορείς επίσης να το ανασηκώσεις κ έτσι το παιδί είναι σε μια πιο ξαπλωτή θέση σε περίπτωση που κοιμηθεί. (πολύ θετικό) Το μόνο αρνητικό του είναι ότι είναι λίγο βαθύ κ δε βολεύει τόσο όταν πάμε να σηκώσουμε το μικρό κ ιδιαίτερα όταν κοιμάται.

.png

Ευχαριστώ όλες και την th@lia για τις χρήσιμες παραπομπές.

Αλήθεια για το romer duo plus της Britax έχετε καμμία γνώμη? Είναι το καθίσμα που προτείνεται απο τον κατασκευαστή του ιχ μας ,για το συγκεκριμένο μοντέλο.Η αντιπροσωπεία το δίνει περίπου 500€ ενω απο την mothercare διατίθεται περίπουστα 200 κάτι€ , αλλά δεν βγαίνει με την επωνυμία της britax αλλά της mothercare μιας κ το φτιάχνει για λογαριαμό της .. τι να πιστέψω?

Όλα είναι καλά, αρκεί να είναι δεμένο σωστά το παιδί.

Το Tobi είναι πάρα πολύ καλό, ψηφίζω Tobi! Σε σιγουρεύει ότι έχει δέσει σωστά το μπεμπάκι!

Τα Mothercare σου λένε αλήθεια, γενικά συμβαίνει το φασον και στα καθίσματα!

Τώρα υπάρχουν και τα isofix αλλά είναι πανάκριβα....

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

θα συμφωνήσω..

μια γνωστή μάρκα..

όλα είναι καλά.. αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά..

από εκεί και πέρα εκμεταλεύονται την αγωνία μας και την αγάπη μας για τα μωρά μας..

όπως σε όλα τα είδη δεν το συζητώ..

Τα καθίσματα με Isofix είναι σαφώς πιο ακριβά, αλλά το δέσιμο τους με το αυτοκίνητο, δεν συγκρίνεται με τα απλά καθισματάκια. Το σύστημα Isofix κάνει το καθισματάκι ένα με το σασί του αυτοκινήτου. Στον μικρό είχα στην Αρχή απλό καθισματάκι και δεν στερεονόταν καθόλου καλά με τις ζώνες. Αναγκαζόμουν να το σφηνώσω με την πλάτη του συνοδηγού. Τώρα με το σύστημα isofix έχω ξενοιάσει μ' αυτό το θέμα. Ειδικά τους πρώτους μήνες που βάζαμε - βγάζαμε τον μικρό με το καθισματάκι του αυτοκινήτου και έπρεπε κάθε φορά να δέσουμε τη ζώνη, είχαμε ένα άγχος!

aECcp2.png

3vQ5p2.png

Μετά απο μαραθώνιο έρευνας παραγγείλαμε εχθές απο Γερμανία το Britax-Romer safefix plus μου φάνηκε το καλύτερο (αχρείαστο να΄ναι) πήγε μαζί με το έξτρα κάλυμμα + αποστολή 377€κάτι. Υπήρχε αλλού φθηνότερο αλλά δεν έστελναν απο Βρετανία εδώ :?: (kiddicare,amazon κ αλλού).Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...