Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Recommended Posts

Ισχύει μόνο για τη volvo που προσαρμόζει τα καρεκλάκια σύμφωνα με τα στάνταρ των δικών της μοντέλων .Παίζει ρόλο το σύστημα προστασίας παιδιών από εταιρεία σε εταιρεία βλέπε π.χ σππ Οpel.Έχει σημασία που είναι τοποθετημένος ο αερόσακος σε κάθε μοντέλο.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 401
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σας στέλνω την απάντηση από το ''Παιδί μου και γω'' που μου στείλανε επιτέλους σήμερα..

Αγαπητή κυρία Παπαδάκη,

Λέγομαι Νίκη Χατζηλία, είμαι η συντάκτης του περιοδικού "Το Παιδί μου κι εγώ" που επιμελήθηκα το θέμα για την ασφάλεια του παιδιού στο αυτοκίνητο και τα καρεκλάκια αυτοκινήτου.

Κατ' αρχήν να σας ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση στην επικοινωνία μας εκ μέρους μου, που οφείλεται στην απουσία μου λόγω άδειας και φόρτου εργασίας κατά την επιστροφή.

Σχετικά με το θέμα για τα καρεκλάκια:

Αφορμή για το άρθρο ήταν η πρόσκληση προς το περιοδικό να παρακολουθήσει κάποιος συντάκτης του το σεμινάριο για την ασφάλεια της εγκύου και των παιδιών στο αυτοκίνητο από την εταιρεία Volvo. Έτσι πήγα στο Γκέτεμποργκ και παρακολούθησα το σχετικό σεμινάριο όπου σε δημοσιογράφους από την Ευρώπη, την Νότια Αφρική και την Αυστραλία οι ειδικοί των crash test της εταιρείας, η γιατρός Lena Franzen από το Queen Silvia Children Hospital, και ο υπεύθυνος συγκοινωνιών Anders Lie από το Swedish Road Administration παρουσίασαν τα στοιχεία που προέκυψαν από τις μακροχρόνιες και συνεχείς έρευνες της συγκεκριμένης εταιρείας στον τομέα αυτό.

Αυτά τα στοιχεία έχουν συμπεριληφθεί στο θέμα μας γιατί κρίναμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί ο κάθε γονιός για τα νέα δεδομένα στην ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο.

Να διευκρινίσω ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν πουλά καθισματάκια αυτοκινήτου. Διαθέτει όμως προαιρετικά και αποκλειστικά για τα δικά της αυτοκίνητα, 2 τύπους παιδικών καθισμάτων, ένα για παιδιά μέχρι 4 ετών και ένα για μεγαλύτερα παιδιά.

Τα νέα στοιχεία οδηγούν στην αναθεώρηση της άποψης για τα βρεφικά καθίσματα.

Συνιστάται, λοιπόν, η χρήση καθίσματος, ανεξαρτήτου εταιρείας, που επιτρέπει στο παιδί να κάθεται κοιτώντας προς τα πίσω.

Πράγματι τα περισσότερα καθίσματα της αγοράς είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε το παιδί να κοιτάει μπροστά.

Τα καθισματάκια όμως που διαθέτουν σύστημα Isofix μπορούν, σε συνδυασμό με ένα ειδικό εξάρτημα που τα συνοδεύει (μοιάζει με σιδερένια μπάρα), ,να τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα, που επίσης διαθέτουν αυτό το σύστημα έτσι ώστε το παιδί να κοιτά προς τα πίσω.

Από το 2001 όλα τα καινούργια αυτοκίνητα υποχρεούνται να διαθέτουν το σύστημα Isofix.

Και στην ελληνική αγορά υπάρχουν τέτοια καθίσματα που ομολογουμένως δεν είναι ακόμα πολύ διαδεδομένα.

Στην εύλωγη ερώτηση σας, ότι δεν χωρά το παιδί, ερώτηση που και εμείς απευθύναμε στους τεχνικούς ασφάλειας της εταιρείας, η απάντηση τους ήταν η εξής: μπροστά στην ασφαλέστερη μετακίνηση των παιδιών πολύ λίγη σημασία έχει το αν αυτά θα "στριμώχνονται" (θα κάθονται δηλ. με τα πόδια λυγισμένα), κάτι που απαιτεί όμως συχνές στάσεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, για να να περπατούν και να ξεμουδιάζουν.

Επίσης, προτείνουν την τοποθέτηση του καθίσματος στο μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού, εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερο χώρο για το κάθισμα και το παιδί, με την απαράβατη προϋπόθεση ότι έχει απενεργοποιηθεί ο αερόσακος.

Ελπίζω να μπόρεσα να απαντήσω στις απορίες σας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση, είτε με e-mail είτε στο τηλέφωνο 210.3333769.

Στη διάθεση σας

Νίκη Χατζηλία

5Aqjp3.png

Δηλαδη ενα παιδι 4ων χρονων που ειναι περιπου 1.20 θα το βαλω να κατσει με τα πόδια λυγισμενα? Χλωμο το κόβω.. Εδω τα βρεφακια και δυσανασχετουν αν δεν μπορουν να απλώσουν τα πόδια τους...

Τα καρεκλάκια της Κίκο με τη βαση όντως δεν στερεονονται καλα και κουνιουνται. Εγω το ειχα στριμωξει με το καθισμα του συνοδηγου για να μην κουνιεται. Επίσης μου ειπε μια πωλήτρια στα μαδερκεαρ οτι σε καποια αυτοκινητα που δεν εφαρμοζουν καλα αρκει να αφαιρεσεις τη βαση και να το δεσεις μονο του..

Τωρα το καινουργιο που πήραμε εχει ενα συστημα και τεντωνει εντελως τη ζωνη ασφαλειας οπότε δεν κουνιεται καθόλου.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εμένα η κόρη μου που που είναι 20 μηνών ξεκουμπώνει άνετα το κλίπ μπροστά από το καρεκλάκι της και δεν το παίρνεις χαμπάρι. Μπας και ξέρετα κανένα καθισματάκι που να έχει κούμπωμα σε μη ορατή μεριά?

Διαφημίσεις

Προφανως το κλιπ λόγω χρησης εχει χαλαρωσει... Το λεω αυτο γιαι και στα δυο καρεκλακια που εχω μεχρι στιγμης ειναι τοσο σφιχτα που σπαω τα δαχτυλα μου για τα τα ανοιξω... οποτε φανταζομαι οτι ενα παιδακι δεν μπορει να εχει τοση δυναμη

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...
Ναί μόνο που το καινούριο μας αμάξι (ford fusion 2006) δεν έχει isofix...ούτε το focus είχε..... Δεν είναι υποχρεωμένα όλα τα αυτοκινητα να έχουν isofix!

τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα (παραγωγής από το 2002 και μετά) διαθέτουν σύστημα υποδοχής isofix.

Για να δεις αν το έχει (που το έχει!) τσέκαρε - βάλε τα δάκτυλά σου, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό, εκεί που ενώνεται η πλάτη με το κάθισμα. Λογικά θα πιάσεις δυο μεταλλικά στοιχεία (με απόσταση γύρω στα 30 εκατοστά μεταξύ τους) τα οποία είναι και οι υποδοχές για το isofix.

Οπότε θα πρέπει μαζί με το καρεκλάκι να το αγοράσετε.

Υπάρχει το isofix , το οποίο πέρισυ στοίχιζε 179,00 ευρώ στα Mothercare και υπάρχει αυτό της Recaro (εταιρεία που ειδικεύεται σε καθίσματα αγωνιστικών αυτοκινήτων- έχω παιδικό κάθισμα της ίδιας εταιρείας αλλά όχι το start που βγήκε χάλια στα crash tests :D ) το οποίο μου στοίχισε 120,00 ευρώ. To μειονέκτημα είναι ότι ίσως το δικό μου Isofix δεν κάνει για τόσο ευρεία γκάμα καθισμάτων όσο το άλλο και κατ' επέκταση με περιορίζει στην επιλογή του επόμενου καθίσματος. Φυσικά, πριν αγοράσω το επόμενο κάθισμα θα δοκιμάσω αν και κατά πόσο ταιριάζει με το isofix που ήδη έχω.

τέλος να προσθέσω ότι τόσο η σταθερότητα της θέσης του παιδιού με isofix και χωρίς δεν έχει καμία σχέση και το λέω γιατί είχα στην αρχή ένα συμβατικό κάθισμα που έδενε με ζώνες αυτοκινήτου και όταν ήταν ο μικρός δυο μηνών αγοράσαμε άλλο κάθισμα και το σύστημα isofix.

.png

• 3 months later...

Ήρθε η ώρα να πάρουμε κι εμείς νέο καρεκλάκι αυτοκινήτου.

Όπως σίγουρα θα κάνατε όσες ήδη αγοράσατε, ψάχνω για το καλύτερο, με την έννοια βέβαια -πάνω από όλα- της ασφάλειας. Ψάχνοντας λοιπόν, βρήκα το καρεκλάκι της εταιρείας Kiddy (γερμανική). Από τα “test” που έχουν γίνει θεωρείτε ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του. Αυτό που το κάνει τόσο να διαφέρει από τα άλλα καθησματάκια, είναι ότι αντί του συστήματος των «5 σημείων» έχει ένα μαξιλαράκι που μπαίνει μπροστά στην περιοχή της κοιλιάς και το κρατάει με αυτόν τον τρόπο. Διάβασα ότι προσφέρει έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια, μιας και το μαξιλαράκι αυτό επιτρέπει το σώμα του μωρού να κινηθεί προς τα μπροστά (ου μη γενετω) και λειτουργεί σαν αερόσακος, έναντι των άλλων συστημάτων που θεωρούνται πιο επικίνδυνα την κακή στιγμή, μιας και επιβαρύνεται σε επικίνδυνο βαθμό ο αυχένας σε μια πρόσκρουση.

Το καθησματάκι είναι το ακόλουθο:

41_430_IP_S50_kiddy_infinity_pro_toys_s.jpg

Και για παραπάνω πληροφορίες: http://www.kiddy.de/

Εσείς τι άποψη έχετε?

0sLw.jpg

Ωραίο το καθισματάκι Φανή!Όμως το συγκεκριμένο δεν είναι από 13 κιλά και πάνω?Υπάρχουν και στην Ελλάδα αυτά τα καθισματάκια ή τα παραγγέλνεις?Και πόσο κοστίζει?Θα με ενδιέφερε κι εμένα κάτι τέτοιο.

Το συγκεκριμένο καθισματάκι είναι από 9 μέχρι 18 kg. Έχει όλες τις πληροφορίες στο site της εταιρίας. (http://www.kiddy.de/gb/selektor) Υπάρχουν και 9-36 kg, αλλά ο βαθμός του τεστ ήταν καλύτερος στην κατηγορία 9-18.

Θα το παραγγείλω μάλλον μέσω ιντερνετ. Η καλύτερη τιμή είναι 169€ από Γερμανία.

(http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/oesg/5852F306977.html)

Δυστυχώς δεν νομίζω να υπάρχουν στην Ελλάδα. Βρήκα όμως ότι το έχει η citroen στα αξεσουαρ αυτοκινήτου. Αν σε ενδιαφέρει πάρε τηλ. εκεί. Βέβαια η τιμή δεν θα έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα . . .

0sLw.jpg

Διαφημίσεις

Το συγκεκριμένο καθισματάκι είναι από 9 μέχρι 18 kg. Έχει όλες τις πληροφορίες στο site της εταιρίας. (http://www.kiddy.de/gb/selektor) Υπάρχουν και 9-36 kg, αλλά ο βαθμός του τεστ ήταν καλύτερος στην κατηγορία 9-18.

Θα το παραγγείλω μάλλον μέσω ιντερνετ. Η καλύτερη τιμή είναι 169€ από Γερμανία.

(http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/oesg/5852F306977.html)

Δυστυχώς δεν νομίζω να υπάρχουν στην Ελλάδα. Βρήκα όμως ότι το έχει η citroen στα αξεσουαρ αυτοκινήτου. Αν σε ενδιαφέρει πάρε τηλ. εκεί. Βέβαια η τιμή δεν θα έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα . . .

ok!Σ'ευχαριστώ πολύ! :D

• 2 εβδομάδες μετά...

Phani το πήρατε το καρεκλάκι τελικά; Ψάχνουμε και εμείς ένα αυτής της κατηγορίας και μου άρεσε το συγκεκριμένο πολύ, ειδικά αυτό με το μαξιλαράκι τέλειο! Οι ζώνες πάντα ήταν ένα πρόβλημα για μας στο δέσε ξεδέσε, μάχη δίνεται κάθε φορά :(

1aLup3.png

BtUIp3.png

Περιμένουμε νέα :wink:

Πάντως επεδή ταξιδεύουμε συχνά και κάνουμε μεγάλα ταξίδια θέλω να το προσέξω πολύ ... με το πρώτο μας καρεκλάκι δεν μείναμε καθόλου ευχαριστημένοι ... βέβαια όταν είναι πολύ μωράκια και δεν κάθονται καλά δύσκολα βολεύονται στα καθισματάκια αυτοκινήτου ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Ψάχνοντας για νέο καθισματάκι στις κατηγορίες 2,3 (15-36kg) βρήκα το Britax Evolva 2-3 ISOFIT το οποίο κουμπώνει και στο ISOFIX παρέχοντας επιπλέον ασφάλεια. Επίσης ψάχνοντας στο internet διάβασα ότι είναι από τα πλέον ασφαλή βάση crash test που έγινε.

Το πρόβλημα τώρα. Στο internet (Αγγλία) το βρήκα 90-120 λίρες δηλαδή 130-170 ευρώ περίπου.

Στην Ελλάδα η προτεινόμενη τιμή από την αντιπροσωπία εκτινάσσετε στα 359 ευρώ!!!! Ψάχνω να βρω κάποιο μεγάλο eshop το οποίο να κάνει αποστολή και στην Ελλάδα, αν έχει κανείς κάποια ιδέα θα ήταν καλοδεχούμενη...

• 2 εβδομάδες μετά...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ..

ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ? ΤΟ ΛΗΤΩ, ΤΟ ΗΡΑ Ή ΤΟ PREMAMAN?

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ? ΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ?

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΠΩΣ ΑΣΧΕΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΤΕ.. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

Λοιπόν, το premaman δεν το έχω επισκεφτεί. Το Ηρα θεωρώ ότι έχει περιορισμένη ποικιλία και αρκετά ακριβά πράγματα.Το Λητω μου φαίνεται το πιο εξυπηρετικό αλλά δε μπορείς να το συγκρίνεις με τα άλλα δύο,καθώς είναι στη ουσία πολυκατάστημα.Έχει σε όλα τα είδη πολλές μάρκες άρα διαφορετικά επίπεδα τιμών, πολλά περισσότερα είδη και μεγαλύτερη ποικιλία.

Προτιμω το Λητω και τα motercare μιας και νομιζω οτι εχουν πολυ καλυτερες τιμες απο ολα.

Καμια φορα ψωνιζω κι απο Jumbo αλλα δεν τα πολυεμπιστευομαι γιατι ειναι ολα κινεζικα και μερικα ειδη κακιστης ποιοτητας.

Εγω παλι απο αυτα δεν προτιμω κανενα...

Ψωνιζω απο mothercare, jumbo και μουστακα... Και απο ασχετα μεμονομενα μαγαζια...

Ειδικα το ΛΗΤΩ το θεωρω μεγααααααααλη απατη !!!

ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΛΗΤΩ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ..

ΓΙΑ ΤΟ PREMAMAN ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΩΝΙΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ?

ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΡΩΤΑΩ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΝΤΩΣ..

δε μένω Αθήνα αλλά στο premaman μια φορά πήρα ένα σουτιέν θηλασμού και μου φάνηκε αρκετά ακριβό αφού την ίδια στιγμή βρήκα ένα εξίσου καλό στα Prenatal πολύ πιο φτηνό. τα mothercare κορυφή!το Λητώ ?

ΗΡΑ έχω δίπλα στο σπίτι μου,πανάκριβο...βρήκα κουταλάκι φαγητού από σιλικόνη 3 ευρώ στα jumbo,και είχε το ίδιο στο ΗΡΑ 9 ευρώ....

Από το premaman δεν έχει τύχει να ψωνίσω...Το ΛΗΤΩ έχει ποικιλία σε προιόντα και καλή εξυπηρέτηση αλλά οι τιμές έτσι κι έτσι...Το mothercare πάλι έχει καλές τιμές αλλά οι πωλήτριες μου φαίνονται άσχετες...

Εξαρτάται πιστεύω τι ακριβως θες να ψωνίσεις...

Εγώ είχα αγοράσει φορμάκια,μπιμπερό,καλαθούνα,καρότσι,καθισματάκι αυτοκινήτου (2),πετσέτες ,μπουρνούζια,σελτεδάκια κτλ,κτλ από το motherbaby...Δεν ήξερα καν την ύπαρξή του,συστημένη πήγα.Είναι βιοτεχνία,χωρις βιτρίνες κτλ,αλλά με πολύ εξυπηρετικές πωλήτριες και πάρα πολύ καλές τιμές....Βρήκα καλαθούνα εκεί με 90 ευρώ πάρα πολύ καλή σε ποιότητα κι αντοχή (κοιμηθήκαμε μέχρι 4 μηνών),ενώ σε όλα τα υπόλοιπα έβρισκα σχεδόν την ίδια γύρω στα 200 ευρώ.. :shock:

Λοιπόν, το premaman δεν το έχω επισκεφτεί. Το Ηρα θεωρώ ότι έχει περιορισμένη ποικιλία και αρκετά ακριβά πράγματα.Το Λητω μου φαίνεται το πιο εξυπηρετικό αλλά δε μπορείς να το συγκρίνεις με τα άλλα δύο,καθώς είναι στη ουσία πολυκατάστημα.Έχει σε όλα τα είδη πολλές μάρκες άρα διαφορετικά επίπεδα τιμών, πολλά περισσότερα είδη και μεγαλύτερη ποικιλία.

συμφωνω!

my baby was my reborn...

Εμείς τα πήραμε όλα από Bebehome στη Θεσσαλονίκη. Είχαν πολύ καλύτερες τιμές και αρκετά φιλικό περιβάλλον. Φανταστείτε τα έπιπλα της ΗΡΑ τα πήραμε 20% πιο φθηνά!!! Απλά σαν καινούριο κατάστημα δεν έχουν τόσες γνώσεις και κάναν λάθη, τα οποία πρόθυμα αντικατέστησαν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...