Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μάρσιπος - ερωτήσεις και διάφορα μοντέλα

Recommended Posts

και εμείς έχουμε ένα ring sling το οποίο μας έχει βολέψει πολύ αν εξαιρέσουμε οτι τώρα το καλοκαίρι ζεσταινόμαστε λίγο παραπάνω. Γενικά ομως είναι πολύ εξυπηρετικό και την βάζω μέσα από τότε που γεννήθηκε.Της αρέσει πολύ και συνήθως την παιρνει ούπνος. Τώρα που "μεγάλωσε" λιγάκι δε θέλει το κεφάλι της μέσα αλλά έξω για να βλέπει και γύρω γύρω!!!! Επειδή βολευτήκαμε τόσο παραγγείλαμε καρότσι μόλις πριν απόλίγες μέρες, το οποίο ελπίζω να μας χρειαστεί....

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μετα απο μια μικρη ερευνα που εκανα μου φανηκε ενδιαφερων ο μαρσιπος αυτος http://www.thebabasling.com/products/baby-slings/baby-slings-cocao-brown.html..

Υπαρχει καποια/ος που να το εχει χρησιμοποιησει για να μου πει αν ειναι βολικος και αν αξιζει τον κοπο?? Παρεπιμπτοντως δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει ποτε μαρσιπο κανενος τυπου γιατι δεν μου χρειαστηκε στην κορη μου...

Επισης αν και εστειλα μαιλ στο σαιτ της εταιρειας στην Αγγλια (γιατι εδω τους εχουν διπλασια τιμη) δεν ελαβα καμια απαντηση σχετικα με το κοστος των μεταφορικων... Βεβαια υπαρχει και η εναλλακτικη του Αμαζον αλλα δεν εχει τοση ποικιλια στα σχεδια...

Καθε βοηθεια καλοδεχουμενη :P

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Μετα απο μια μικρη ερευνα που εκανα μου φανηκε ενδιαφερων ο μαρσιπος αυτος http://www.thebabasling.com/products/baby-slings/baby-slings-cocao-brown.html..

Υπαρχει καποια/ος που να το εχει χρησιμοποιησει για να μου πει αν ειναι βολικος και αν αξιζει τον κοπο?? Παρεπιμπτοντως δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει ποτε μαρσιπο κανενος τυπου γιατι δεν μου χρειαστηκε στην κορη μου...

Επισης αν και εστειλα μαιλ στο σαιτ της εταιρειας στην Αγγλια (γιατι εδω τους εχουν διπλασια τιμη) δεν ελαβα καμια απαντηση σχετικα με το κοστος των μεταφορικων... Βεβαια υπαρχει και η εναλλακτικη του Αμαζον αλλα δεν εχει τοση ποικιλια στα σχεδια...

Καθε βοηθεια καλοδεχουμενη :P

εγω εχω τον babasling, τον χρησιμοποιησαμε απο 1 μηνων εως 8, στη συνεχεια πηρα ενα mei tai

o babasling, ειναι ομορφος, πρακτικος...το μονο μειον οτι ειναι σχεδον αδυνατο να σφιξεις/χαλαρωσεις τους ιμαντεσ οταν το φορας. τον εχεις φτιαγμενο στην επιθυμητη 'θεση' και απλα τον φορας ετσι

το χρωμα του (λεβαντα ) ξεθωριασε με τη χρηση κ πλυσιματα

ειχα δοκιμασει ring sling πριν τον αγορασω κ δεν το βρηκα ευκολοχρηστο

το αγορασα απο φυσικο καταστημα στο χολαργο 60 ευρω, υπαρχει κ στο εμπει ομως

οταν εγινε 8 μηνων αγορασαμε μει ται απο ε μπει, 28 ευρω αν θυμαμαι καλα, και τα χρησιμοποιουσα εναλλαξ για καποιο διαστημα , στη συνεχεια φανατικα το mei tai

βρηκα το μει ται πολυ καλυτερο κ το χρησιμοποιησαμε πολυ καθημερινα μεχρι 18 μηνων....το λατρεψαμε κ οι δυο, πηρα κ πολλα δωρα

αλλα ισως για μικρα μωρακια να ειναι καλυτερο ενα τυπου babasling, δες για ποιες ηλικιες κανει το μει ται, αν κανει για την ηλικια σας θα σε συμβουλευα να παρεις αυτο

ελπιζω να βοηθησα

τωρα ειδα οτι το μωρο σου δεν γεννηθηκε ακομη

ειμαι πολυ υπερ του μαρσιπου, εχεις το μωρο σου συνεχεια πανω σου κ αυτο εχει πολλα οφελη για τους δυο σας

αλλα υπερ των μαρσιπων αγκαλιας, δηλαδη μαλακων οπως οι δυο που σου περιγραφω, οχι των τυποιποιημενων που το παιδακι κρεμεται απλως πανω σου

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη απαντηση σου... Ναι εχουμε ακομη 2,5 μηνες μεχρι να γεννηθει αλλα επειδη τωρα εχω ηδη αλλο ενα παιδακι σκεφτομουν οτι θα ειναι πιο βολικο για μενα σε σχεση με το καροτσι...

Θα παω να το δω κι απο κοντα, αλλα σιγουρα αν το παραγγειλω θα το παρω απο εξωτερικο γιατι εδω τα πωλουν διπλασια τιμη...

Ο μονος μου ενδοιασμος ειναι αν ειναι ωφελιμα για τη σπονδυλικη στηλη τοσο μικρων μωρων, αλλα σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο τους κλασσικους μαρσιππους που τα μωρακια ειναι καθιστα.... Εξαλλου δε θα ειναι και ολη μερα στο μαρσιππο φανταζομαι!

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Σε ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη απαντηση σου... Ναι εχουμε ακομη 2,5 μηνες μεχρι να γεννηθει αλλα επειδη τωρα εχω ηδη αλλο ενα παιδακι σκεφτομουν οτι θα ειναι πιο βολικο για μενα σε σχεση με το καροτσι...

Θα παω να το δω κι απο κοντα, αλλα σιγουρα αν το παραγγειλω θα το παρω απο εξωτερικο γιατι εδω τα πωλουν διπλασια τιμη...

Ο μονος μου ενδοιασμος ειναι αν ειναι ωφελιμα για τη σπονδυλικη στηλη τοσο μικρων μωρων, αλλα σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο τους κλασσικους μαρσιππους που τα μωρακια ειναι καθιστα.... Εξαλλου δε θα ειναι και ολη μερα στο μαρσιππο φανταζομαι!

απο οσο γνωριζω, κ το εχω ψαξει πολυυυυ (ολα πλεον τα ψαχνω πολυ απ οταν ηρθε το μωρο μας) ειναι απολυτα ασφαλεις,τωρα θυμαμαι οτι ο αντρας μου ειχε ενδοιασμους κ ειχε ρωτησει τον παιδιατρο κ μας ειπε επιτρεπεται ....βεβαι ξαναλεω, μιλαω για μαλακους μαρσιπους....τα ωφελη για το παιδι κ τη σχεση σας ειναι απειρααα

το μικρο θα ειναι τρισευτυχισμενο να ειναι οσο πιο πολυ γινεται στην αγκαλιτσα της μανουλας κ να βλεπει απο εκει τα παντα, μαθαινει πολλα γρηγορα, εσυ θα του μιλας κ θα του δειχνεις τα παντα, αυτο θα ειναι παντα ηρεμο, γινεται ενα υπεροχο πανεξυπνο μωρο !!!

κ δεν σου μιλαω εκ του ασφαλους , ειχα ενα πολυ απαιτητικο μωρο

εσυ δεν θα κοραζεσαι γιατι δεν θα νιωθεις το βαρος, θα εχεις τα χερια σου ελευθερα, θα μπορει να θηλαζει οπως περπατατε, μην το συζητας, παρτο , στην αρχη μεχρι να παρεις το κολαι, ισως σου παρει λιγες μερες, αλλα ο μαρσιπος για εμενα ειναι επενδυση

οπως ειπες πολυ σωστα, αν εχεις τη δυνατοτητα δοκιμασε με μια κουκλα, ωστε να βρεις ενα τυπο που σου ταιριαζει

διαβασε σε ενα ελληνικο σαιτ μιας συμφορουμιτισας πια ειναι καταλληλα για ποιες ηλικιες κ επελεξε ποιον θα παρεις

κι εγω το σκεφτομαι το θεμα μαρσιπος, κ μου αρεσε πολυ ο babasling.

Στο αμαζον ειναι καπου 30-40 λιρες αν δεν κανω λαθος.

Οντως μπορεις να θηλαζεις το μωρο τοσο ευκολα??? :D περπατοντας???

Ειδα κ το slingeasy, κ ειναι καλος ποιοτικα, αλλα μου φαινεται οτι θα ειναι ζεστος.

Ο babasling ειναι ζεστος?

• 11 months later...

εχετε χρησιμοποιησει αυτους τους μαρσιπους?σκεφτομαι να παρω ενα για τον μπεμπη.θα τον χρειαστω οταν πηγαινω τα πιο μεγαλα σχολειο κ θα ειμαι μονη.πιστευω οτι θα ειναι πιο ανετα απο το καροτσι.ειναι ηδη 9,5 κιλα.αυτοι οι τυποι εχουν οριο κιλων?ξερετε ποιος ειναι ο ποιο ευκολος για να τον βαλεις μονο σου?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα προσπαθω να αποφυγω μια ατυχη αγορα.αν ξερετε κ τιμες κ που μπορω να τους βρω θα με βοηθησετε.ευχαριστω πολυ!!!

NRNSp2.pngsMstp2.png

Διαφημίσεις

εχετε χρησιμοποιησει αυτους τους μαρσιπους?σκεφτομαι να παρω ενα για τον μπεμπη.θα τον χρειαστω οταν πηγαινω τα πιο μεγαλα σχολειο κ θα ειμαι μονη.πιστευω οτι θα ειναι πιο ανετα απο το καροτσι.ειναι ηδη 9,5 κιλα.αυτοι οι τυποι εχουν οριο κιλων?ξερετε ποιος ειναι ο ποιο ευκολος για να τον βαλεις μονο σου?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα προσπαθω να αποφυγω μια ατυχη αγορα.αν ξερετε κ τιμες κ που μπορω να τους βρω θα με βοηθησετε.ευχαριστω πολυ!!!

καλημερα!!! εμεις χρησιμοποιουμε mei tai!!!! ειμαι παρα παρα πολυ ευχαριστημενη..δεν ειχα παρει απ'την αρχη σλινγκ κ φοβομουν μηπως με το βαρος της μπουμπους δεν τα καταφερω..στο μει ται το βαρος παει κ στους 2 ωμους,δεν την νιωθω καθολου,τα χερια μου ειναι ελευθερα για να ψωνισω η' να κανω καποια δουλεια κ εκεινη ειναι πολυ ευχαριστημενη που την εχω πανω μου κ χαζευει γυρω γυρω!! τσαμπα τα λεφτα του καροτσιου μας!!!!! αν μπεις στο babywearing εχει αναλυτικα ολες τις πληροφοριες που θελεις,μπορεις να μιλησεις κ με την στελλα η οποια ειναι ευγενεστατη κ θα σε βοηθησει πολυ;)

Xc60p3.png ghL0p3.png

Και εγώ το mei tai έχω και πραγματικά είναι υπέροχο. Υπερέχει από οποιονδήποτε μάρσιπο. Μόνο στην αρχή θα χρειαστείς λίγη εξάσκηση για να δένεις τις λωρίδες. Αλλά matilda αξίζει. Επίσης σου αποστέλλεται σε ένα τέλειο κουτί, με απόδειξη και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για το προϊόν. Είναι πάρα πολύ ασφαλές και το θετικό είναι ότι δεν κρέμονται τα ποδαράκια των μωρών όπως γίνεται στα άλλα.

ευχαριστω.αυτο σκεφτομαι να παρω γιατι ειναι 8 μηνων κ κοντευει τα 10 κιλα!μαλλον απο εκει θα παραγγειλω.ειναι ευκολο στη χρηση του κ ασφαλες?

Καλησπέρα! Θα σου προτεινα αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να παρεις και ενα ringsling.Θα σε βολεψουν και τα δυο απιστευτα...

v0Zqp3.png 34ef5a11df.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Πω πω διαβασα τοσες σελιδες αλλα τελικα δεν μπορω να διαλεξω... Να παρω μει ται η ρινγκ σλινγκ; Γενναω σε δυο εβδομαδες και σκοπευω να θηλασω και για τον θηλασμο λεει προτεινεται το ρινγκ σλινγκ αλλα το μει ται μηπως ειναι αφενος πιο ανετο γιατι μοιραζεται το βαρος στους δυο ωμους και αφετερου πιο ευκολο στη "συναρμολογηση";

SSdUp2.png

wviXp2.png

Πω πω διαβασα τοσες σελιδες αλλα τελικα δεν μπορω να διαλεξω... Να παρω μει ται η ρινγκ σλινγκ; Γενναω σε δυο εβδομαδες και σκοπευω να θηλασω και για τον θηλασμο λεει προτεινεται το ρινγκ σλινγκ αλλα το μει ται μηπως ειναι αφενος πιο ανετο γιατι μοιραζεται το βαρος στους δυο ωμους και αφετερου πιο ευκολο στη "συναρμολογηση";

Και το ring-sling μια χαρα θα το μαθεις. Στην αρχη μπορει να τρομαξεις (σου μιλαει η πειρα) αλλα μετα θα σου λυσει πραγματικα τα χερια...Δες εδω www.babywearing.gr τα βιντεακια απο τωρα και σε δυο βδομαδες ολα θα ειναι μια χαρα...

v0Zqp3.png 34ef5a11df.png

Και στο mei tai μπορείς να θηλάσεις, σε όρθια θέση το μωρό, εγώ αυτό χρησιμοποούσα περισσότερο όταν ήταν βρεφάκι. Το ρινγ σλινγκ απλα θέλει λίγο περισσότερη εξάσκηση, αλλά τελικά διαπιστώνεις ότι δεν είναι τίποτα φοβερο!

• 1 χρόνο μετά...

καλησπέρα κορίτσια!

έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και θέλω να αγοράσω ένα μάρσιπο,

έχω μάρσιπο αγκαλιάς και ring sling αλλά δυστυχώς δεν με έχουν βολέψει, γιατί παρόλο που εχω δει άπειρα βιντεο δεν τα δένω πάντα σωστά και ειδικά όταν κλαίει και βιάζομαι...

έχω καταλήξει λοιπόν στον chicco you and me οποίος έχει θέση μόνο μπροστά ή έναν της mothercare ο οποίος δεν έχει τόσο καλή στήριξη αλλά το φοράς και στην πλάτη...

βοηθήστε με γιατί δεν ξέρω τι να κάνω!

ευχαριστώωωωωω!

σας στέλνω και το link...

Καλησπέρα. Έχω τρίδυμα, αισίως 15 μηνών πλέον, κι εγώ θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τον Chicco Go. Είναι οικονομικός, μπαίνει πάρα πολύ εύκολα και μπορείς να βάζεις σε αυτόν το παιδί χωρίς τη βοήθεια άλλου προσώπου. Να φανταστείς, εγώ τον χρησιμοποιώ ακόμα και τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει & έχουν βαρύνει & αντέχει! Είναι για παιδιά από 0 μηνών. Έχω κάνει απίστευτες βόλτες με αυτόν & τα παιδιά βολεύονται τόσο πολύ που είναι φορές που κοιμούνται. Ψάξε τον στο ίντερνετ να δεις κι εσύ για ποιον μιλάω. Δε σημαίνει ότι το να πληρώσεις κάτι ακριβά μπορεί και να σε βολέψει. Ό,τι και αν διαλέξεις, σου εύχομαι Καλές Βόλτες!

να σου ζήσουν τα μωράκια σου!

μου είπαν από το κατάστημα ότι είναι μέχρι 9 κιλά και ο δικός μου είναι 3 μηνών και είναι 6,5 γιαυτό τον έχω αποκλείσει αυτόν.

πόσα κιλά είναι δηλαδή μωράκι 15 μηνών?

ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΑΣΤΕΡΑΚΙ! δες κ το mei tai δεν μπορεις ring sling

Asteraki Slings - Babywearing.gr

οι υφασματινοι μαρσιποι αγκαλιαζουν το μωρο στη φυσικη τους σταση κ δεν πιεζουν την πλατη να ισιωσει ουτε το στηριζουν απο τα ισχια

ευχαριστώ

έχω και τον μαρσιπο αγκαλιάς (το πανί το μεγάλο) αλλά αυτό με τους κρίκους.

οι κρίκοι είναι λίγο πιο ευκολοι αλλα δυστυχώς σε κατάστασης "εκτακτης" ανάγκης όταν κλαίει δεν μπορώ να το δέσω... επίσης όταν έχει κοιμηθεί και τον "λύνω" ξυπνάει...

ευχαριστώ πολύ πάντως

:)

ευχαριστώ

έχω και τον μαρσιπο αγκαλιάς (το πανί το μεγάλο) αλλά αυτό με τους κρίκους.

οι κρίκοι είναι λίγο πιο ευκολοι αλλα δυστυχώς σε κατάστασης "εκτακτης" ανάγκης όταν κλαίει δεν μπορώ να το δέσω... επίσης όταν έχει κοιμηθεί και τον "λύνω" ξυπνάει...

ευχαριστώ πολύ πάντως

:)

δεν δενεται εκεινη την ωρα..πως το βαζεις; εμενα οταν κοιμαται κ ειμαι σπιτι τον στηριζω με τα χερια χαλαρωνα τον κρικο κ αφηνω το σλιγκ να πεσει. δεν ξυπναει κ γενικα εχει πολυ ελαφρυ υπνο. δοκιμασε κ το mei tai. ειναι ξεκουραστο

Καλησπέρα. Τα μικρά μου, λόγω προωρότητας, 14 μηνών ζύγιζαν από 8900 έως 9500 κιλά. Τώρα είναι 15 μηνών, αλλά θα ξέρω πόσο ζυγίζουν σε καμιά 10αριά μέρες που θα πάμε στον παιδίατρο. Όντως, το συγκεκριμένο μάρσιπο τον δίνουν μέχρι 9 κιλά, αλλά στην ουσία μπορείς να τον χρησιμοποιείς όσο χωράει το παιδί και αντέχει η μέση σου:) Σίγουρα, μέχρι 10 κιλά δηλαδή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...