Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μη συμβατη αντιβιωση και θηλασμος -Κα Αγλαια χρειαζομαι τη βοηθεια σας!

Recommended Posts

Σιγά που δε θα απαντούσα!:P

Λοιπόν, έκανα πολλά κουότ, αλλά τα έχασα γιατί μόλις ξύπνησαν τα βλαστάρια μου.

Θεωρώ εξαιρετικά αξιόπιστη την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων και τον ΠΟΥ, τελικά, δεν το θεωρούσα πάντα.Οπότε, αν το αναφέρει η ΑΑΠ εμένα με καλύπτει. Δεν είμαι σίγουρη ότι με καλύπτουν βεβαίως τα υπόλοιπα σάιτ.

Γενικά έχω καταλήξει ότι κανένας παιδίατρος δε γνωρίζει αρκετά από θηλασμό, όχι απαραίτητα γιατί τα παίρνει από τις εταιρίες,αλλά δε συμμετέχει.

Από την άλλη Εύα μου (τι κάνεις? :) ) ναι, συμβαίνει πολλάκις να δίδδονται από εδώ ιατρικές οδηγίες από ανθρώπους που δεν είναι γιατρούς. Δε μπαίνω στον κόπο να τα ψάξω, μια βόλτα στο θηλασμό και στο αρχείο θα σε κατατοπίσει. Συμβαίνει και μάλιστα συχνότατα και ναι το θεωρώ και εγώ άκρως επικίνδυνο. Γιατί με αφορμή το θηλασμό, δώστου δίνονται συμβουλές για τις έγγυες κτλ με ύφος μάλιστα πολλών καρδιναλίων και τη λογική της αυθεντίας.

Οπότε για μένα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Μάλι θα σου τα πω και κατιδίαν τέκνον μου!

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 175
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

έχω το νετμπουκ και δε βρίσκω ούτε το έντιτ ούτε τπτ.

Ήθελα να προσθέσω ότι συμμετείχα γιατί είδα φίλες να συμμετέχουν!Αλλιώς βαριέμα τελευταία αυτά τα θέματα!

Djccp2.png

67KIp2.png

Όποιος δημοσιεύει κάτι έχει την ευθύνη αυτού που γράφει κι αναφέρομαι στους παιδιάτρους που υποστηρίζουν το site του aap. Αλήθεια, αναρωτιέμαι, ο κάθε γιατρός στην Ελλάδα, που προτείνει αβίαστα διακοπή θηλασμού λόγω του Χ φαρμάκου, μπορεί να υποστηρίξει εγγράφως και επώνυμα ότι πράγματι δεν υπάρχει άλλη λύση, είτε λόγω ερευνών για το συγκεκριμένο φάρμακο είτε λόγω έλλειψης εναλλακτικού-ασφαλέστερου φαρμάκου; Γιατί ο κάθε γιατρός άλλης ειδικότητας δεν προτείνει περισσότερες επιλογές φαρμάκων και δεν εναποθέτει αν θέλει να είναι "καλυμμένος" την ευθύνη της συνέχισης ή όχι του θηλασμού σε κάποιον πιο ειδικό από αυτόν, δηλαδή σ' έναν παιδίατρο που είναι ταυτόχρονα και σύμβουλος θηλασμού; Έχεις ακούσει ποτέ γιατρό να παραπέμψει μητέρα σε τέτοιον ειδικό;

Τώρα είδα αυτό το ποστ σου, μου είχε ξεφύγει...

Πιστευω πως σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει μια και μοναδική λύση, αλλά περισσότερες. Απλά η κάθε μια έχει διαφορετικά υπέρ και κατά. Η τελική επιλογή γίνεται ανάλογα τι θεωρεί ο καθένας σημαντικό, τι είναι διατεθειμένος να ρισκάρει κλπ

Ειδικα στην περίπτωση της εμανουέλας (περαστικά σου!!!!!!) ο γιατρός δοκίμασε δυο πιθανές λύσεις (και όχι μια όπως έγραψα νωρίτερα) πριν συστήσει την ciproxin

Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός δίνοντας την όποια συνταγή με την υπογραφή του αναλαμβάβει κάποια ευθυνη. Ο αμερικάνος, άγγλος, γάλλος γιατρός που δεν ξερουμε καν ποιος είναι, αλλά συμμετέχει σε ένα site, τι ευθύνη παιρνει?

Palladin, απο περιεργεια μπηκα στο σαιτ της Αμερικανικης παιδιατρικης εταιριας που παραθετεις και λες οτι ειναι και παρα πολυ αξιοπιστο και γραφει οτι σε ενα βρεφος παρουσιαστηκε ψευδομεμβρανωδης κολιτιδα, επισις, οτι δεν υπαρχουν αρκετες εμπειριες στο θεμα θηλασμου -οποτε οταν δεν εχει ενα φαρμακο αρκετες ερευνες κανεις δε θα σου πει οτι ειναι ασφαλες.

επισις, ο παιδιατρος που αναφερεις ,στην ιστοσελιδα του γραφει οτι αυτα τα φαρμακα ειναι ασφαλη τα οποια μπορουν να δοθουν σε ενα βρεφος και το σιπροξιν δεν ειναι εκει σε καμια περιπτωση.

οποτε βλεπεις και κανεις η ιδια συμπερασματα ποσο επικινδυνα ειναι να δινεις συμβουλες στον αερα πολλες φορες χωρις να ξερεις να τα αξιολογεις.

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Ξέρουμε πολύ καλά το site, που έχει κατασκευαστεί για το εθνικό σύστημα υγείας της Ισπανίας από ομάδα ειδικών (γιατρών, φαρμακοποιών κλπ,), τα ονόματά τους αναφέρονται και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους.

To site ενημερώνεται τακτικά, αν δεν υπάρχουν έρευνες το αναφέρει ως τέτοιο. Αν υπάρχουν, αναφέρει το επίπεδο επικινδυνότητας.

Όπως ξέρουμε πολύ καλά ότι η συντριπτική πληοψηφία των ιατρών ΔΕΝ ενημερώνεται και δίνει επικίνδυνες οδηγίες. Δίνουν φάρμακα που δεν είναι συμβατά για το θηλασμό και λένε ότι μπορεί να συνεχιστεί. Δίνουν φάρμακα συμβατά με το θηλασμό και λένε ότι το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει.

Το συγκεκριμένο αντιβιοτικό με δραστική ουσία τη ciprofloxacin ΕΙΝΑΙ συμβατό με το θηλασμό.

Είναι αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται και σε νεογέννητα.

Διαφημίσεις

Να ρωτησω κατι ακομη??? Αυριο θα παραλαβω το θηλαστρο (σε περιπτωση που το χρειαστω) και ηθελα να μαθω αν μπορω να θηλαζω το μωρο μου και ταυτοχρονα να βγαζω γαλα για αποθηκευση..Δηλαδη μεσα σε 4-5 μερες μπορω να ταιζω το μωρο μου και ταυτοχρονα να μαζεψω αρκετο γαλα για 1 εβδομαδα??

Μπορείς να αντλείς ένα γεύμα το 24ωρο, επιπλέον των θηλασμών.

Όταν λες γάλα για μία εβδομάδα, τι εννοείς;

Ποσότητα για ένα ή κάποια γεύματα την ημέρα, τις ώρες που θα απουσιάζεις;

Ή γάλα για να καλύψεις 7 24ωρα;

το θέμα κλειδώθηκε προσωρινά για να μεταφερθεί στο αρχείο μια δημοσίευση.

θα τοποθετηθεί εδώ και μια ανακοίνωση υπενθύμιση προς τα μέλη όσον αφορά τις ιατρικές συμβουλές που δίνονται μέσω διαδικτύου:

Γειά σας,

οι απόψεις των ειδικών δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις οδηγίες του γιατρού σας.

Υπενθυμίζουμε ότι το forum της ΕΕΓΓ δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την

επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις

συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου

προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην

παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του

ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου/εκπομπής/συμβουλής που διαβάσατε.

Το θέμα ανοιξε και παλι μπορείτε να συνεχίσετε την συζητηση για την συγκεκριμένη περίπτωση

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Προφανώς λαμβάνουν υπόψη τους ΚΑΙ άλλους λόγους, εξίσου σοβαρούς ίσως. Πχ ο δικός μου γιατρός έλαβε υπόψη του το ιστορικό αλλεργιών που είχα, πράγμα πολύ επικίνδυνο για την υγεία μου. Ο γιατρός της κοπέλας που άνοιξε το θέμα έλαβε υπόψη του το γεγονός πως ενώ ήδη είχαν χρησιμοποιήσει άλληαντιβίωση, το μικρόβιο επέμενε. Δεν νομίζω πως τον συγκεκριμένο τουλάχιστον μπορούμε να τον κατηγορήσουμε πως δεν σκέφτηκε το μωρό.

Το κατά πόσον σκέφτηκε το μωρό ή όχι επίτρεψέ μου να το θεωρώ αμφίβολο. Αν ήταν έγκυος η κοπέλα τι θα της έδινε; Χρησιμοποιώ αυτή την αναλογία γιατί εκεί ο γιατρός δεν μπορεί να πει ρίξτο για να πάρεις αντιβίωση ενώ το σταμάτα να θηλάζεις το λένε πολλοί και μάλιστα με ευκολία.

Άστο δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε και είναι κάτι σημαντικό. Αν είναι θα σου στειλω πμ, αν και θυμαμαι μόνο 1 θέμα, τα άλλα δεν πρόκειται να τα βρω

Δε νομίζω... Δεν το είπες γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν αλλά για δημιουργία εντυπώσεων. Σε προκαλώ να απαντήσεις εδώ λοιπόν. Δεν έχω πρόβλημα να αναγνωρίσω δημόσια το λάθος μου αν έσφαλα και ελπίζω να συμβαίνει το ίδιο και με σένα :wink:

Μα δεν είναι σίγουρο ότι το μωρό δεν θα επιστρέψει ποτέ στο στήθος....Το δικό μου μια χαρά επέστρεψε. Επίσης υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που ένα μωρό τρέφεται από μπιμπερό, εκεί δεν υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος? (πχ όταν η μητέρα λείπει για δουλειά)

Επιπτώσεις και μάλιστα σοβαρές μπορεί να έχει το βρέφος και αν λάβει ουσίες από φάρμακα που δεν επιτρέπεται να λάβει. Δεν πρέπει να σκεφτούμε και αυτή την πλευρά πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση????

Φυσικά και πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν όλα τα ενδεχόμενα για να πάρουμε μια απόφαση. Γιατί όμως να ρισκάρουμε άρνηση στήθους ή σύγχιση θηλών αν δεν είναι απαραίτητο; Και μην συγκρίνεις την επιστροφή στη δουλειά, όπου το μωρό απουσία της μαμάς δέχεται το μπιμπερό με το να έχει το μωρό τη μαμά δίπλα του αλλά εκείνη να μην το θηλάζει - πιστεύεις ότι το μωρό βιώνει εύκολα κάτι τέτοιο;

Γι΄αυτό λοιπόν και λέμε ότι ο γιατρός πρέπει να σταθμίσει τα υπέρ της συνέχισης του θηλασμού με τα κατά του φαρμάκου που θα πάρει η μαμά. Η απάντηση ποικίλει όχι μόνο από το φάρμακο καθ' αυτό αλλά και από τη δοσολογία, την ηλικία του μωρού, το βάρος του, τη γενικότερη υγεία του, το πόσες φορές θηλάζει, αν τρώει στερεές κλπ.

Νομίζω πως κάνεις λάθος για τον αντίλογο. Και προσωπικά έγραψα πως αν θέλει να συνεχίσει τον θηλασμό να πάρει άλλη αντιβίωση (έστω κ ανχρειαστεί να πάει και σε άλλο γιατρό για μια 2η γνώμη). Όμως αν επιλέξει την ciproxin να ακολουθησει τις οδηγίες του γιατρού της (που συμφωνούν με τις οδηγίες γιατρών που έχω ακούσει καθώς και με πάμπολλα sites για να μην ξεχνιόμαστε ;)) και να μην κάνει του κεφαλιού της (η ίδια ρώτησε αν μπορεί να θηλάζει ενω παιρνει ciproxin) Τώρα αν εσύ αυτό το μεταφράζεις σαν σύσταση να αποθηλάσει κάνεις λάθος μετάφραση ;)

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση ανάμεσα στο κατά πόσον η συγκεκριμένη αντιβίωση είναι ή όχι συμβατή με το θηλασμό. Εσύ θεωρώντας βέβαιο ότι δεν είναι, αντίθετα με αξιόπιστες πηγές που αναφέρουν ότι είναι, ουσιαστικά ποια άποψη υποστηρίζεις...; Ξαναδιάβασα τα μηνύματά σου και δεν βλέπω που γράφεις αυτό που λες τώρα: "..έγραψα πως αν θέλει να συνεχίσει τον θηλασμό να πάρει άλλη αντιβίωση "... - πού; Αντίθετα γράφεις "Όταν πρόκειται για χρήση φαρμάκων με συγχωρείς αλλα η άποψη του γιατρού είναι πολύ πιο έγκυρη από την άποψη ενός συμβούλου που δεν είναι γιατρός. " Κι όταν η Palladin αναφέρεται σε παιδίατρο - σύμβουλο θηλασμού που παραθέτει την ίδια πηγή μ' εκείνη, λες απλά "Η άποψη ενός γιατρού έχει άλλη βαρυτητα"... :rolleyes:

Από την άλλη Εύα μου (τι κάνεις? :) ) ναι, συμβαίνει πολλάκις να δίδδονται από εδώ ιατρικές οδηγίες από ανθρώπους που δεν είναι γιατρούς. Δε μπαίνω στον κόπο να τα ψάξω, μια βόλτα στο θηλασμό και στο αρχείο θα σε κατατοπίσει. Συμβαίνει και μάλιστα συχνότατα και ναι το θεωρώ και εγώ άκρως επικίνδυνο. Γιατί με αφορμή το θηλασμό, δώστου δίνονται συμβουλές για τις έγγυες κτλ με ύφος μάλιστα πολλών καρδιναλίων και τη λογική της αυθεντίας.

Το να δίνεις συμβουλές ιατρικές χωρίς να είσαι γιατρός είναι επικίνδυνο, αν παραπλανείς τον άλλο ως προς την ιδιότητά σου. Διαφορετικά, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προσωπική άποψη.

Το να ενημερώσεις κάποιον για επιστημονικές πηγές σχετικά με ιατρικό θέμα, δεν είναι από μόνο του παρότρυνση για κάτι ούτε αποτελεί άσκηση ιατρικής. Αντίθετα, αυτό (η ενημέρωση για τις πηγές), ως προς το θηλασμό και τα φάρμακα, αποτελεί μία από τις βασικές υπηρεσίες που παρέχουν νόμιμα, έγκυρα και αξιόπιστα οι σύμβουλοι της La Leche και οι IBCLCs οι οποίοι ενημερώνονται διαρκώς από ειδικές βάσεις δεδομένων, ειδικές επιστημονικές ομάδες κλπ. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο συμβουλευτικά προς τις μητέρες που θηλάζουν. Οι πηγές παρέχονται στη μητέρα προκειμένου να πληροφορηθεί έγκυρα για το κατά πόσον ένα φάρμακο είναι ασφαλές για το θηλασμό γενικά. Κανονικά, οι πηγές θα έπρεπε να αξιοποιούνται από τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων όταν συνταγογραφούν για θηλάζουσα αλλά μια και οι περισσότεροι δεν κάνουν τον κόπο, ο κλήρος πέφτει στην ίδια τη μητέρα. Το πώς θα αξιοποιήσει εκείνη αυτή την πληροφορία είναι δική της επιλογή...

Στο συγκεκριμένο thread, ας μου πει κάποιος με βάσει τα παραπάνω, πού έσφαλε η Palladin ή κάποια άλλη κι έγινε πάλι τόσος ντόρος. Το να χρησιμοποιούμε τέτοια θέματα συλλήβδην για να την πούμε σε όποιον μπορεί να υπερέβη τα εσκαμμένα κάπου-κάπως-κάποτε, το βρίσκω τουλάχιστον γελοίο και μη εποικοδομητικό για το forum.

Διαφημίσεις

Το να δίνεις συμβουλές ιατρικές χωρίς να είσαι γιατρός είναι επικίνδυνο, αν παραπλανείς τον άλλο ως προς την ιδιότητά σου. Διαφορετικά, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προσωπική άποψη.

Το να ενημερώσεις κάποιον για επιστημονικές πηγές σχετικά με ιατρικό θέμα, δεν είναι από μόνο του παρότρυνση για κάτι ούτε αποτελεί άσκηση ιατρικής. Αντίθετα, αυτό (η ενημέρωση για τις πηγές), ως προς το θηλασμό και τα φάρμακα, αποτελεί μία από τις βασικές υπηρεσίες που παρέχουν νόμιμα, έγκυρα και αξιόπιστα οι σύμβουλοι της La Leche και οι IBCLCs οι οποίοι ενημερώνονται διαρκώς από ειδικές βάσεις δεδομένων, ειδικές επιστημονικές ομάδες κλπ. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο συμβουλευτικά προς τις μητέρες που θηλάζουν. Οι πηγές παρέχονται στη μητέρα προκειμένου να πληροφορηθεί έγκυρα για το κατά πόσον ένα φάρμακο είναι ασφαλές για το θηλασμό γενικά. Κανονικά, οι πηγές θα έπρεπε να αξιοποιούνται από τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων όταν συνταγογραφούν για θηλάζουσα αλλά μια και οι περισσότεροι δεν κάνουν τον κόπο, ο κλήρος πέφτει στην ίδια τη μητέρα. Το πώς θα αξιοποιήσει εκείνη αυτή την πληροφορία είναι δική της επιλογή...

Στο συγκεκριμένο thread, ας μου πει κάποιος με βάσει τα παραπάνω, πού έσφαλε η Palladin ή κάποια άλλη κι έγινε πάλι τόσος ντόρος. Το να χρησιμοποιούμε τέτοια θέματα συλλήβδην για να την πούμε σε όποιον μπορεί να υπερέβη τα εσκαμμένα κάπου-κάπως-κάποτε, το βρίσκω τουλάχιστον γελοίο και μη εποικοδομητικό για το forum.

Προσωπικά δε θεωρώ ότι έσφαλε η Παλαντίν.

Σου απάντησα όμως, για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις στον κόσμο που διαβάζει ότι αυτό που εσύ ισχυρίζεσαι ότι δε συμβαίνει, συμβαίνει και μάλιστα συχνά. Το να μπούμε σε ένα τριπακι δείξε μου που πως κτλ είναι πράγματι γελοίο. Αν κάποιος δεν πιστεύει είτε εμένα ή εσένα, είναι πανεύκολο να βρει που είναι η αλήθεια.

Ο ντόρος δε έγινε και από τις 2 πλευρές καθώς και οι 2 έχουν τους θερμοκέφαλους τους. Για να χτυπήσεις παλαμάκια, πάντα χρειάζονται 2 χέρια;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Το κατά πόσον σκέφτηκε το μωρό ή όχι επίτρεψέ μου να το θεωρώ αμφίβολο. Αν ήταν έγκυος η κοπέλα τι θα της έδινε; Χρησιμοποιώ αυτή την αναλογία γιατί εκεί ο γιατρός δεν μπορεί να πει ρίξτο για να πάρεις αντιβίωση ενώ το σταμάτα να θηλάζεις το λένε πολλοί και μάλιστα με ευκολία.

Αμφίβολλο αν και δοκίμασε ήδη δύο αντιβιώσεις....ok ό,τι πεις....

Όσο για το τι θα έκανε αν ήταν έγκυοςε φαντάζομαι θα κοιταζε τι εναλλακτικές είχε. Δεν ειναι ίδιες περιπτώσεις, στην περίπτωση που το παιδί έχει γεννηθεί υπάρχει μια επιπλέον λύση άλλο αν εσένα αυτή η λύση δεν σου αρεσει

Δε νομίζω... Δεν το είπες γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν αλλά για δημιουργία εντυπώσεων. Σε προκαλώ να απαντήσεις εδώ λοιπόν. Δεν έχω πρόβλημα να αναγνωρίσω δημόσια το λάθος μου αν έσφαλα και ελπίζω να συμβαίνει το ίδιο και με σένα :wink:

Δεν το είπα για δημιουργία εντυπώσεων. Επιμένω για πμ αν και επειδή είμαι πολύ ανοργάνωτη θα δυσκολευτώ να ανατρέξω σε κάποια θεματα γιατί δεν θυμαμαι ποια είναι

Φυσικά και πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν όλα τα ενδεχόμενα για να πάρουμε μια απόφαση. Γιατί όμως να ρισκάρουμε άρνηση στήθους ή σύγχιση θηλών αν δεν είναι απαραίτητο; Και μην συγκρίνεις την επιστροφή στη δουλειά, όπου το μωρό απουσία της μαμάς δέχεται το μπιμπερό με το να έχει το μωρό τη μαμά δίπλα του αλλά εκείνη να μην το θηλάζει - πιστεύεις ότι το μωρό βιώνει εύκολα κάτι τέτοιο;

Γι΄αυτό λοιπόν και λέμε ότι ο γιατρός πρέπει να σταθμίσει τα υπέρ της συνέχισης του θηλασμού με τα κατά του φαρμάκου που θα πάρει η μαμά. Η απάντηση ποικίλει όχι μόνο από το φάρμακο καθ' αυτό αλλά και από τη δοσολογία, την ηλικία του μωρού, το βάρος του, τη γενικότερη υγεία του, το πόσες φορές θηλάζει, αν τρώει στερεές κλπ.

Γιατί ο μόνος παραγοντας που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ο θηλασμός??? Δεν είναι και οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία της μητέρας από την μη αντιμετώπιση του μικροβίου? Τι να πω, προσωπικά, μετά από 2 αντιβιώσεις θα δοκίμαζα την 3η έστω και αν δεν ήταν συμβατή με τον θηλασμό προκειμένου να μην πάθω κάτι σοβαρότερο.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση ανάμεσα στο κατά πόσον η συγκεκριμένη αντιβίωση είναι ή όχι συμβατή με το θηλασμό. Εσύ θεωρώντας βέβαιο ότι δεν είναι, αντίθετα με αξιόπιστες πηγές που αναφέρουν ότι είναι, ουσιαστικά ποια άποψη υποστηρίζεις...; Ξαναδιάβασα τα μηνύματά σου και δεν βλέπω που γράφεις αυτό που λες τώρα: "..έγραψα πως αν θέλει να συνεχίσει τον θηλασμό να πάρει άλλη αντιβίωση "... - πού; Αντίθετα γράφεις "Όταν πρόκειται για χρήση φαρμάκων με συγχωρείς αλλα η άποψη του γιατρού είναι πολύ πιο έγκυρη από την άποψη ενός συμβούλου που δεν είναι γιατρός. " Κι όταν η Palladin αναφέρεται σε παιδίατρο - σύμβουλο θηλασμού που παραθέτει την ίδια πηγή μ' εκείνη, λες απλά "Η άποψη ενός γιατρού έχει άλλη βαρυτητα"... :rolleyes:

Μου φαίνεται πως δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που έγραψα, μάλλον γιατί δεν τα διαβασες. Δεν θεωρώ ότι δεν είναι συμβατή, το έχω πληροφορηθεί από δυο γιατρούς (τα site ας τα αφήσουμε απ'έξω). Δεν το λέω δηλαδή από μόνη μου

Για το αν της είπα να σκεφτεί και το ενδεχόμενο να πάρει άλλη αντιβίωση πάντα με την σύμφωνη γνώμη ενός γιατρού σε παραπέμπω στο ποστ #7 στην τελευταια φράση μου :rolleyes:

Όσο για το τι είπα στην Palladin δεν καταλαβα πού είναι το περίεργο :confused:

Προσωπικά δε θεωρώ ότι έσφαλε η Παλαντίν.

Σου απάντησα όμως, για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις στον κόσμο που διαβάζει ότι αυτό που εσύ ισχυρίζεσαι ότι δε συμβαίνει, συμβαίνει και μάλιστα συχνά. Το να μπούμε σε ένα τριπακι δείξε μου που πως κτλ είναι πράγματι γελοίο. Αν κάποιος δεν πιστεύει είτε εμένα ή εσένα, είναι πανεύκολο να βρει που είναι η αλήθεια.

Ο ντόρος δε έγινε και από τις 2 πλευρές καθώς και οι 2 έχουν τους θερμοκέφαλους τους. Για να χτυπήσεις παλαμάκια, πάντα χρειάζονται 2 χέρια;)

Κική, για μένα το θέμα είναι να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση ή απαντήσεις αν υπάρχουν περισσότερες λύσεις και να μην είναι κάποια λανθασμένη ή αν είναι να διορθωθεί.

Το να χρησιμοποιούμε ως "σταυροφόροι" του forum αυτό και κάθε

αντίστοιχο θέμα ως αφορμή για να πούμε ότι κάποιοι ξεφεύγουν από τα όρια της ιδιότητάς τους και λένε πράγματι εν δυνάμει επικίνδυνα θεωρώ ότι απλά δημιουργεί σύγχιση για την αξιοπιστία των γραφόντων και χωρίς λόγο όταν αυτά που αναφέρουν είναι εν τέλει σωστά. Γι' αυτό προκάλεσα για συγκεκριμένες παραθέσεις σε σημεία που είναι λάθη.

Καταλαβαίνω καλά τι εννοείς τη γελοιότητα του πράγματος αλλά είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι, είτε τους ξενίζει είτε όχι, όσες έχουν ασχοληθεί σοβαρά και σε βάθος χρόνου με το θηλασμό, γνωρίζουν ότι υπάρχουν Χ πηγές ενημέρωσης αξιόπιστες κι ότι σ' αυτές ανατρέχουν και οι παιδίατροι που έχουν εκπαιδευτεί πάνω στο θηλασμό. Το γνωρίζουμε από τα σεμινάρια στα οποία έχουμε πάει, από τις ημερίδες που έχει παρακολουθήσει η κάθεμιά, από τις συναντήσεις της La Leche, από κατ' ιδίαν συζητήσεις με παιδιάτρους-συμβούλους θηλασμού, από τους συμβούλους θηλασμού κι από βιβλία.

Προσωπικά, θεωρώ το ίδιο επικίνδυνο με τις "ιατρικές συμβουλές από μη ειδικούς" όταν κάποιος αλεξιπτωτιστής ως προς το θηλασμό δίνει πληροφορίες περί θηλασμού και α-συμβατότητας φαρμάκων όταν αγνοεί και πεισματικά αρνείται αυτό που οι επαγγελματίες του θηλασμού έχουν ως βάση και εργαλείο δουλειάς.

Αμφίβολλο αν και δοκίμασε ήδη δύο αντιβιώσεις....ok ό,τι πεις....

Όσο για το τι θα έκανε αν ήταν έγκυοςε φαντάζομαι θα κοιταζε τι εναλλακτικές είχε. Δεν ειναι ίδιες περιπτώσεις, στην περίπτωση που το παιδί έχει γεννηθεί υπάρχει μια επιπλέον λύση άλλο αν εσένα αυτή η λύση δεν σου αρεσει

Γιατί αμφίβολο; Η παιδίατρος πρότεινε άλλη αντιβίωση (4η) και τελικά η κοπέλα πήρε άλλη (5η επιλογή)!

Και ναι, η κάθε θηλάζουσα έχει δικαίωμα να θεωρεί τη διακοπή του θηλασμού έσχατη λύση και να την απαιτεί ως τέτοια....

Δεν το είπα για δημιουργία εντυπώσεων. Επιμένω για πμ αν και επειδή είμαι πολύ ανοργάνωτη θα δυσκολευτώ να ανατρέξω σε κάποια θεματα γιατί δεν θυμαμαι ποια είναι

Δεν φάνηκε όταν έριξες τη μπηχτή ότι δεν θυμόσουν ακριβώς τα θέματα... Θα περιμένω, ακόμα και το πμ... αν και μάλλον δεν θα' ρθει λόγω έλλειψης... οργάνωσης :wink:

Γιατί ο μόνος παραγοντας που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ο θηλασμός??? Δεν είναι και οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία της μητέρας από την μη αντιμετώπιση του μικροβίου? Τι να πω, προσωπικά, μετά από 2 αντιβιώσεις θα δοκίμαζα την 3η έστω και αν δεν ήταν συμβατή με τον θηλασμό προκειμένου να μην πάθω κάτι σοβαρότερο.

Όλη η επιπλέον έρευνα που γίνεται από τις πηγές που αναφέρθηκαν ήδη και στις οποίες ανατρέχουν οι επαγγελματίες υγείας, γίνονται ΑΚΡΙΒΩΣ διότι λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν οι επιπτώσεις στην υγεία της μητέρας από τη μη αντιμετώπιση της όποιας ασθένειας. Απλά βλέπουν τη μητέρα και με την ιδιότητά της ως θηλάζουσας με τις όποιες δυσκολίες φέρει αυτό στον γιατρό που την παρακολουθεί ως προς την επιλογή του κατάλληλου φαρμάκου, όπως θα ήταν κι αν η μητέρα ήταν π.χ. αλλεργική στην πενικιλλίνη, οπότε οι επιλογές και μόνο από αυτό θα περιορίζονταν δραματικά.

Μου φαίνεται πως δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που έγραψα, μάλλον γιατί δεν τα διαβασες. Δεν θεωρώ ότι δεν είναι συμβατή, το έχω πληροφορηθεί από δυο γιατρούς (τα site ας τα αφήσουμε απ'έξω). Δεν το λέω δηλαδή από μόνη μου

"Θεωρείς" γιατί στο είπαν αυτοί οι δύο γιατροί. Κι εγώ "θεωρώ" γιατί το ξέρω από άλλους 2 παιδιάτρους ειδικούς στο θηλασμό και βάσεις δεδομένων που ασχολούνται με την καταγραφή μόνο αυτών των περιπτώσεων.... Ξέρω γυναικολόγο που πρότεινα σε μαμά με μαστίτιδα να πάρει χάπια διακοπής γαλουχίας! Αυτό το τραγικό λάθος, που ειπώθηκε από γιατρό, μπορεί να ευσταθήσει ως ορθή γνώση;

Για το αν της είπα να σκεφτεί και το ενδεχόμενο να πάρει άλλη αντιβίωση πάντα με την σύμφωνη γνώμη ενός γιατρού σε παραπέμπω στο ποστ #7 στην τελευταια φράση μου :rolleyes:

Όσο για το τι είπα στην Palladin δεν καταλαβα πού είναι το περίεργο :confused:

Σ' αυτό έχεις δίκιο :wink: Για τις απαντήσεις σου στην Palladin, νομίζω ότι απάντησα ήδη.

Και ναι, η κάθε θηλάζουσα έχει δικαίωμα να θεωρεί τη διακοπή του θηλασμού έσχατη λύση και να την απαιτεί ως τέτοια....

Δεν είπε κανενας τίποτα για αυτό. Η δικιά μου αντίρρηση ήταν στο να πάει κόντρα στις οδηγίες του γιατρου της.

Δεν φάνηκε όταν έριξες τη μπηχτή ότι δεν θυμόσουν ακριβώς τα θέματα... Θα περιμένω, ακόμα και το πμ... αν και μάλλον δεν θα' ρθει λόγω έλλειψης... οργάνωσης :wink:

Θα σου στειλω πμ....σύντομα ;)

Ξέρω γυναικολόγο που πρότεινα σε μαμά με μαστίτιδα να πάρει χάπια διακοπής γαλουχίας! Αυτό το τραγικό λάθος, που ειπώθηκε από γιατρό, μπορεί να ευσταθήσει ως ορθή γνώση;

Ας μην συγκρίνουμε ανόμοιες περιπτώσεις

Διαφημίσεις

και προσθέτω...

Στους 20 μήνες που θηλάζω χρειάστηκε να συμβουλευτώ καρδιολόγο και ΩΡΛ για προβλήματα υγείας μου.

Ο καρδιολόγος, παλιός γιατρός, διευθυντής κλινικής και καθηγητής πανεπιστημίου, ήταν της άποψης ότι παρότι υπήρχε σκεύασμα συμβατό με το θηλασμό, το πρόβλημά μου μπορούσε να αντιμετωπιστεί κατ' αρχήν χωρίς φαρμακευτική αγωγή (με εναλλακτικές μεθόδους, άλλαγές στη διατροφή κλπ.) προκειμένου να μην επιβαρύνουμε άσκοπα το μωρό (τότε περίπου 3 μηνών). Πρόσθεσε ότι αν έπρεπε να πάρω τελικά φάρμακα θα διαλέγαμε ειδικά για την περίπτωσή μου κάποιο από τα πιο παλιά (σε κυκλοφορία) που έχουν τεσταριστεί αρκετά χρόνια ως προς τις παρενέργειές τους.

Ο ΩΡΛ, πρότεινε αρχικά να σταματήσω να θηλάζω και να πάρω τα Χ φάρμακα. Όταν τόνισα ότι δεν θέλω να αποθηλάσω για το λόγο αυτό και έθεσα υπ' όψιν του λίστα με φάρμακα (δραστικές ουσίες ανά ομάδα) συμβατά προς το θηλασμό, δέχτηκε να κοιτάξει τα σκευάσματα αναλυτικά σε κάποιο βιβλίο και τελικά επέλεξε 3 διαφορετικά προκειμένου να δούμε ποιο θα θεωρούσε η παιδίατρός μας πιο ασφαλές για το μωρό. Παρότι το σκεύασμα που τελικά πήρα δεν ήταν το πρώτης επιλογής του, είχε δράση σε μένα και ήταν ασφαλές για το μωρό μου, οπότε μπορούσα να συνεχίζω να θηλάζω. Αν δεν γνώριζα ότι μπορώ να πάρω κάποια φάρμακα ενώ θηλάζω και δεν επέμενα να βρει ο γιατρός άλλη λύση, θα έφευγα από κει με άλλο φάρμακο και την υποχρέωση να μην θηλάσω το παιδί μου για 1 εβδομάδα...

Αυτά που θέλω να πω με τα παραπάνω είναι ότι:

Κανένα φάρμακο δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Ωστόσο, όταν η μαμά που θηλάζει αρρωσταίνει, σχεδόν πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να πάρει με σχετική ασφάλεια ως προς το μωρό της. Δουλειά του γιατρού που παρακολουθεί τη μαμά είναι να λάβει υπ' όψιν του σοβαρά το γεγονός ότι θηλάζει, όπως θα λάμβανε υπ' όψιν του και τυχόν εγκυμοσύνη της. Όπως η έγκυος πρέπει να λάβει ιατρική φροντίδα που σέβεται το έμβρυο και η διακοπή της κύησης να είναι η έσχατη επιλογή (λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που θα κάνει η μαμά) έτσι και η θηλάζουσα πρέπει να λάβει φροντίδα που σέβεται το μωρό της που το θηλάζει.

το σημαντικοτερο που εχω διαβασει μεχρι τωρα,, δυστυχως οι περισσοτεροι γιατροι δεν θελουν να αναλαβουν καμια ευθυνη ψαχνοντας πιο πολυ,,,

Διακοπή θηλασμού προσωπικά θα δεχόμουν ΜΟΝΟ από γιατρό που σέβεται το ότι θηλάζω, το λαμβάνει υπ' όψιν του σοβαρά και μου εξηγεί τεκμηριωμένα γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση.

ακριβως, δεν ειναι δυστυχως οι περισσοτεροι γιατροι ετσι

Και μια ακόμη άποψη....Η σύμβουλος θηλασμού με βοήθησε σε προβλήματα υγείας χωρίς να διακόψω τον θηλασμό,με οδηγίες που με κάλυψαν απόλυτα,με τα λιγότερα δυνατά φάρμακα,με παραπομπές σε άπειρες βιβλιογραφίες από γιατρούς,με συνεχή επαφή για την πορεία της υγείας μου και του μωρού μου.

Η παιδίατρος και ο γυναικολόγος μου διάλεξαν κατά την γνώμη μου,όχι την ασφαλή πλευρά για εμάς,την ασφαλή πλευρά για αυτούς για να μην ψάξουν το θέμα πιο βαθειά για να μην "βρουν τον μπελά τους",σαν να διαβάζουν απλά ένα συνταγολόγιο.Δεν υπολόγισαν καθόλου ούτε τις ψυχολογικές επιπτώσεις αποθηλασμού (και για εμένα και για το μωρό),ούτε καν τις ουσιαστικές(θωράκιση μωρού και μαμάς απο πολλές πολλές αρρώστιες).

Κάθε ένας που μπαίνει έχει σίγουρα ευθύνη για το τι γράφει,αλλά μην το τραβάμε από τα μαλλιά...Κοπέλες προσπαθούν να βοηθήσουν μια μανούλα που δεν θέλει να αποθηλάσει και υπάρχει τρόπος.Διάβασα προσεχτικά όλα τα παραπάνω και γνώμη μου είναι ότι οι μητέρες που αναζητούν βοήθεια μέσω του forum,ξέρουν πολύ καλά να ζυγίζουν τα πράγματα και η ζυγαριά να γέρνει προς ώφελος του μωρού σε συνδυασμό με την μητέρα που έχει το πρόβλημα.Όπως προσέχουμε στην εγκυμοσύνη τι θα φάμε,τι θα πιούμε,τι φάρμακα θα πάρουμε,το ίδιο ισχύει και για τον θηλασμό.

Όταν όμως,καθαρά από προσωπική πείρα,οι γιατροί μου λέγανε: Έλα μωρέ,καιρός είναι να το κόψεις,μετά τους έξι μήνες δεν προσφέρει και πολλά,πάρε το τάδε φάρμακο και ούτε αναφορές, ούτε βιβλιογραφία,ούτε καν παράθεση των υπέρ και των κατά για τον αποθηλασμό,δεν με κάλυψαν...Την σύμβουλο θηλασμού που μου συστήσανε στην αρχή δεν έπαιρνα τηλέφωνο."Έλα μωρέ,έλεγα,σύμβουλος θηλασμού και υπερβολές.."ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!Ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμη και θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε μαιευτήριο,για να μην μιλάμε συνέχεια στο forum για προβλήματα θηλασμού, για εύκολους αποθηλασμούς και πολλά άλλα.Δεν έχω λόγω να διαφημίσω κάτι,έχω δύο ευτυχισμένα μωρά(το 2ο το θηλάζω ακόμα 11,5 μηνών),διαβάζω το forum ενημερώνομαι,παραθέτω τις εμπειρίες μου και συγκινούμαι όταν μανούλες συνεχίζουν να θηλάζουν υπερπηδώντας τα προβλήματά τους,απλώς ακούγοντας συμβουλές από άλλες μαμάδες,όχι γιατροσόφια,όταν κάθε παράθεση έχει πάντα έγκυρο σημειο αναφοράς.

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Εύα, προσωπικά, έμαθα από το θηλασμό, ότι έμαθα από εδώ.

Θεωρώ όμως πως, όταν εντοπίζουμε αναξιοπιστία στα γραφόμενα του οποιουδήποτε, και δεν επικεντρώνομαι στο θηλασμό θα πρέπει να ακούγεται, και καλώς γίνεται. Όχι για να δημιουργήσει σύγχυση, αλλά ακριβώς επειδή αγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας.

Και στο θηλασμό,και στο ΣΑΒΘ και παντού έχω δει να παραφράζονται ολόκληρες παράγραφοι από την ΑΑΠ ή από οποαδήποτε άρθρο.... μόνο και μόνο για να υποστηρίξουμε ότι η δική μας άποψη είναι η σωστή...

Djccp2.png

67KIp2.png

Εύα, προσωπικά, έμαθα από το θηλασμό, ότι έμαθα από εδώ.

Θεωρώ όμως πως, όταν εντοπίζουμε αναξιοπιστία στα γραφόμενα του οποιουδήποτε, και δεν επικεντρώνομαι στο θηλασμό θα πρέπει να ακούγεται, και καλώς γίνεται. Όχι για να δημιουργήσει σύγχυση, αλλά ακριβώς επειδή αγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας.

Και στο θηλασμό,και στο ΣΑΒΘ και παντού έχω δει να παραφράζονται ολόκληρες παράγραφοι από την ΑΑΠ ή από οποαδήποτε άρθρο.... μόνο και μόνο για να υποστηρίξουμε ότι η δική μας άποψη είναι η σωστή...

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.

Άλλο όμως είναι να επισημαίνουμε τη λάθος οδηγία, εξηγώντας γιατί είναι λάθος, άλλο είναι να επισημαίνουμε την παράφραση παραθέτοντας ορθή μετάφραση κι άλλο να υπερασπιζόμαστε το κάθετί που είπε κάποιος μόνο και μόνο επειδή εκείνος είναι "ο γιατρός" και εμείς δεν είμαστε.

Ναι, εμείς δεν είμαστε αλλά πάμε κι εμείς σε γιατρούς που έχουν άλλη άποψη και την τεκμηριώνουν επιστημονικά, καταλαβαίνουμε πότε κάτι είναι σοβαρή προσέγγιση και πότε ξεπέτα, πότε κάτι είναι παρωχημένο και πάει λέγοντας. Δεν μας κάνει γιατρούς αυτό, αλοίμονο σε όποιον το ξεχνά, μας κάνει όμως απαιτητικούς ασθενείς!

Αν εδώ μέσα όλες κάναμε ό,τι μας είπε ο πρώτος γιατρός που πήγαμε και δη παιδίατρος, το δικό μου μωρό θα θήλαζε 2 μέρες, τα περισσότερα στους 6 μήνες πρωί-βράδυ, τα αγόρια θα είχαν αποθηλάσει αναγκαστικά στο χρόνο άντε στον ενάμιση και φυσικά οι έγκυες ούτε λόγος για θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! Αυτά όλα που αναφέρω τα έχουν πει γιατροί και κάποιες "τολμώντας" να αμφισβητήσουν την "αυθεντία" τους έψαξαν όχι τη γνώμη που ήθελαν να ακούσουν, αλλά τη γνώμη που σεβάστηκε την επιλογή τους να θηλάσουν, γνώμη επιστημόνων που αφιέρωσαν πολλά χρόνια στη μελέτη του θηλασμού και αναλαμβάνουν την ευθύνη να περιθάλψουν μία μαμά που θηλάζει κι ένα μωρό που θηλάζει.

Εγώ π.χ. όταν πρωτοάκουσα την Αγλαΐα σε κάποια συνάντηση της La Leche να μιλά για τα συμφέροντα αλλά και την τραγική άγνοια και το πώς προβάλλονται άσκοπα προσκόμματα στο θηλασμό ακόμα και μέσα σε κλινικές θεώρησα ότι μάλλον ήταν υπερβολική κι ότι γενίκευε επικίνδυνα. Όταν βίωσα την αποτυχία του θηλασμού του ανηψιού μου ακούγοντας να λέγονται στη νύφη μου με ύφος πολλών καρδιναλίων, για να χρησιμοποιήσω τη φράση σου, όλα εκείνα που μετά διαπίστωσα ότι από τους "μυημένους" αναφέρονται ως οι 10 μύθοι του θηλασμού, έμεινα με το στόμα ανοιχτό και τη θυμήθηκα.. Εγώ ήμουν τυχερή γιατί τότε ήμουν 3 μηνών έγκυος και αξιοποίησα όλο το χρόνο για να ενημερωθώ και μόνο έτσι κατάφερα να θηλάσω το παιδί μου (και συνεχίζω στον 20μήνα) με πάρα πολλές δυσκολίες. Αν δεν γνώριζα ότι μπορούσα να θηλάσω μετά την καισαρική άμεσα, αν δεν γνώριζα ότι μπορούσα να θηλάσω αποκλειστικά και μωρό που δεν κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις και είναι ελλιποβαρές, αν δεν γνώριζα ότι μπορούσα να θηλάσω μωρό με παρατεταμένο ίκτερο, αν δεν γνώριζα ότι μπορούσα να συνδυάσω επιστροφή στην εργασία με αποκλειστικό θηλασμό, αν δεν ηχούσαν στα αφτιά μου όσα έλεγε τότε η Αγλαΐα δεν θα είχα καταφέρει τίποτα από όλα αυτά.

Το να σου πω ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από αυτόν που εσύ βλέπεις δεν σημαίνει ότι είσαι αναγκασμένος να τον πάρεις ούτε ότι εγγυώμαι για τον δρόμο αυτόν. Ο καθένας στο τέλος έχει την ευθύνη των επιλογών του. Προσωπικά, ευγνωμονώ όσους μου έδειξαν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος είτε τον ακολούθησα είτε όχι...

Κι αφού το κάναμε που το κάναμε το θέμα τιράντα (από το τράβα τράβα), ας ...αποκαταστήσω και την malecon: το' στειλε το πμ, έστειλα άλλο και μετά από εποικοδομητικό διάλογο καταλήξαμε σε κοινό τόπο :lol:

Όχι ότι αφορά κανέναν το παραπάνω, αλλά δεν θέλω να μου πεις σ' άλλο "debate" ότι το κανα γαργάρα το πμ :wink::lol:

Εύα είναι μεγάλη κουβέντα που έχει γίνει κι έχει γίνει κι έχει γίνει...κι εγώ δε θα πω τπτ διαφορετικό από πράματα που έχω ξαναπεί...οπότε την αφήνω εδώ...αν τύχει και τα πούμε από κοντά πάλι, θύμησε μου να σου εξηγήσω από κοντά!

Djccp2.png

67KIp2.png

Κι αφού το κάναμε που το κάναμε το θέμα τιράντα (από το τράβα τράβα), ας ...αποκαταστήσω και την malecon: το' στειλε το πμ, έστειλα άλλο και μετά από εποικοδομητικό διάλογο καταλήξαμε σε κοινό τόπο :lol:

Όχι ότι αφορά κανέναν το παραπάνω, αλλά δεν θέλω να μου πεις σ' άλλο "debate" ότι το κανα γαργάρα το πμ :wink::lol:

Όχι μόνο το έστειλα, αλλά το έστειλα και σε χρόνο ρεκόρ :D Και πράγματι εξηγηθηκαμε μια χαρά!!! Όσο για το μέλλον όλο και κάτι θα βρω να πω, που θα μου πάει ;)

Και κάτι που πάνω στην συζήτηση μου διέφυγε. emmanuelle να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη του θέματός σου. Περαστικά γρήγορα σου εύχομαι!!!

Συμφωνώ.

Πολλές τέτοιες ουσίες για παράδειγμα, περιέχονται στο αγελαδινό γάλα, που αποτελεί την εναλλακτική για όσο διάστημα το μωρό δεν θα πίνει μητρικό λόγω της "μη συμβατής" αντιβίωσης. Ή μήπως οι αγελάδες δεν παιρνουν αντιβιώσεις και ορμόνες;

palladin εισαι παντα εξαιρετικα σωστη και ακριβης σε αυτα που λες και παραθετεις, δεν χωρουν παρερμηνειες, οποιος επιθυμει ριχνει μια ματια και ανοιγει τον οριζοντα της σκεξης του αλλιως αρκειται στην γνωμη του γκουρου γιατρου του,,,οποιος κι αν ειναι αυτος

,,, σε θεματα υγειας, αλλα και σε ολα τα ζητηματα γενικοτερα, μια δευτερη γνωμη κανεναν δεν εβλαξε,,

Εύα είναι μεγάλη κουβέντα που έχει γίνει κι έχει γίνει κι έχει γίνει...κι εγώ δε θα πω τπτ διαφορετικό από πράματα που έχω ξαναπεί...οπότε την αφήνω εδώ...αν τύχει και τα πούμε από κοντά πάλι, θύμησε μου να σου εξηγήσω από κοντά!

Θα χαρώ πολύ!

Το να σου πω ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από αυτόν που εσύ βλέπεις δεν σημαίνει ότι είσαι αναγκασμένος να τον πάρεις ούτε ότι εγγυώμαι για τον δρόμο αυτόν. Ο καθένας στο τέλος έχει την ευθύνη των επιλογών του. Προσωπικά, ευγνωμονώ όσους μου έδειξαν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος είτε τον ακολούθησα είτε όχι...

Πόσο όμορφα διατυπωμένο, και πόσο πολύ συμφωνώ!

γλυκός να είσαι καλά!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...