Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΜΕ ΛΕΠΤΗ ΒΕΛΟΝΗ (FNA)


Recommended Posts

Καλημέρα...

Μου έχει γράψει η γιατρός μου να κάνω παρακέντηση θυρεοειδούς με λεπτή βελόνη (FNA) υπο υπερηχογραφική καθοδήγηγη - κυτταρολογική εξέταση επιχρίσματος, για την ακρίβεια...

 

Στην διάγνωση μου λέει: πολυοζώδης βρογχοκήλη - καθ' υπεροχήν μικτοί όζοι 18 χιλ. δεξιά και 15 χιλ. αριστερα με κεντρική αιμάτωση.

 

Έχει κάνει καμία απο εσάς αυτή την εξέταση?

Που γίνεται και πόσο κοστίζει?

 

Έχω πάρει σε μικροβιολογικά και δεν την κάνουν όλα, ούτε σε όλα τα νοσοκομεία... και για να βρεις ραντεβού.... πρέπει να περιμένεις κανένα 2μηνο...

Στο Θριάσιο που μίλησα μου είπαν για να σου κλείσουμε ραντεβού πρέπει να έχεις έλεγχο πυκτικότητας και γεν. αίματος κάτι το οποίο δεν μου είχε πει η ενδοκρινολόγος να κανω!

 

Αν ξέρει κάποια κοπέλα, πείτε μου σας παρακαλώ!

Ευχαριστώ!

Tytxp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ έχω κάνει 2 φορές. Έχω έναν όζο 3 εκ. Την πρώτη πριν 10 χρόνια, όταν μου πρωτοδιαγνώστηκε πρόβλημα στο θυροειδή και όζοι την είχα κάνει δωρεάν στο Ιπποκράτειο τότε. Την δεύτερη την έκανα πρόπερσι στο Euromedica γιατί μεγάλωσε κι άλλο ο όζος και έπρεπε να τον παρακολουθήσουμε. Γενικά σε βάζουν να την κάνεις κάθε φορά που μεγάλώνει αισθητά ένας όζος, για πρωληπτικούς κυρίως λόγους. Μου κόστισε 150 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος, και γίνεται μέσα σε 3 λεπτά. Πρώτα σου ανιχνεύουν τον όζο που πρέπει να παρακεντηθεί μεσω υπέρηχου και μετά με πολύ λεπτή βελόνα σου παίρνουν υγρό. Αν και είναι λίγο ανατριχιαστικό να σκέφτεσαι ότι σου τρυπάνε το λαιμό, να ξέρεις ότι πονάει όσο όταν σου πέρνουν αίμα (δηλαδή σχεδόν καθόλου ή ίσως ελάχιστα περισσότερο). Αν δεν είσαι φοβιτσιάρα δε θα καταλάβεις τίποτα. Αν είσαι, απλά θ'ανεβάσεις 200 παλμούς και θα φρίξει ο γιατρός (σ'εμένα έτσι έγινε τουλάχιστον :lol:). Τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα μέσα σε μερικές μέρες, αφού εξετάσει το δείγμα κυτταρολόγος. Η πιθανότητα κακοήθειας είναι μία τοις χιλίοις, αλλά ακόμα κιαν υπάρξει, η κακοήθεια όζων θυροειδούς δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες κακοήθειες. Απλά σου βγάζουν το θυροειδή (χωρίς χημειοθεραπείες κλπ) και δεν υπάρχει κίνδυνος μετάστασης, όπως σε άλλες περιπτώσεις. Αυτά στα λέω απλά για να μη φοβάσαι (αν φοβάσαι) γιατί εγώ όταν μου είχαν πει να την κάνω τηνεξέταση είχα διαβάσει στο ιντερνετ το μακρύ και το κοντό του καθενός και είχα πανικοβληθεί. Τελικά τίποτα απ'αυτά δεν ίσχυε και όλα καλά.

Αν δε θες να πληρώσεις, θα πρέπει να την κάνεις σε δημόσιο νοσοκομείο και μπορεί να σε αργήσουν πολύ. Ικα έχεις ή θα την κάνεις ιδιωτικά?

Καλή επιτυχία

r7Bsp2.png

 

 

 

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Link to comment
Share on other sites

Ρινούλα... σ' ευχαριστώ που μου απάντησες...

Τελικά σε μερικά νοσοκομεία που πήρα μου έλεγαν διάφορα:

Στο Ιπποκράτειο στο οποίο και έκλεισα ραντεβού 21/6 μου είπαν 47,00Ε και να έχω μαζί μου ότι εξετάσεις έχω κάνει.

Στο Θριάσιο που έχουμε κ γνωστό γιατρό μου είπαν πρώτα να κάνω έλεγχο πυκτικότητας και γεν. αίματος και μετά να τους πάρω τηλ για ραντεβου.

Στο Λαίκο μου είπαν ότι πρέπει να με δει ο δικός τους γιατρός και αν μου πει αυτός να κάνω FNA πρέπει να γίνει μόνο με εισαγωγή μυο στο νοσοκομείο....

 

Ότι του φανεί του λωλοστεφανή δηλαδή...

 

150,00Ε στη ευρωμέντικα πλήρωσες?

εγω δεν είπα τιποτα για ταμείο (ΟΑΕΕ έχω) και μου είπαν 47,00

 

Γενικά δεν είμαι φοβιτσιάρα, αλλά είχα μια επιθυμία να μάθω εάν πονάει...Αν λες οτι είναι σαν το τρύπημα για αίμα τότε είμαι οκ;);)

Tytxp2.png
Link to comment
Share on other sites

Πριν 1 1/2 χρονο ανακαλυψα οτι ειχα εναν οζο περιπου 4 εκατοστα και με εστειλαν να κανω παρακεντηση. Φυσικα και πανικοβληθηκα στην ιδεα της παρακεντησης και βιοψιας, ομως τα πραγματα ειναι οπως τα λεει η Rinoula.

Εγω την εξεταση την εκανα δωρεαν στο Ιπποκρατειο Νοσοκομειο Θεσσαλονικης, διηρκησε λιγα λεπτα και, παρολο που νιωθεις ενα μικρο τσιμπηματακι (εμενα με τσιμπησαν αρκετες φορες, για να παρουν διαφορα δειγματα.Νομιζω πως ουτως η αλλως τσιμπανε πανω απο μια φορα), ωστοσο εισαι σφιγμενος περισσοτερο λογω της ολης περιπετειας, στην οποια εχεις μπει και οχι εξαιτιας του πονου.Μετα απο 15 μερες πηρα τα αποτελεσματα της βιοψιας.

Εκτοτε(το αναφερω,ετσι...για την ιστορια) καθ΄υποδειξη του γιατρου μου, δεν προεβην σε επεμβαση αφαιρεσης (η βιοψια ηταν καθαρη), αλλα ακολουθω θεραπεια με θυροξινη, μηπως και καταφερουμε να το συρρικνωσουμε και γλιτωσω το μαχαιρι και τον, κατα τ΄αλλα υγιη θυρεοειδη μου.

Μην ανησυχεις....ολα θα πανε πολυ καλα!!Καταλαβαινω το ποσο ψυχοφθορο ειναι, αλλα θα περασει....;)

Σου ευχομαι καλα αποτελεσματα.....:)

Link to comment
Share on other sites

Elma σ' ευχαριστώ που μου απάντησες...

εμένα με έστειλε η ενδοκρινολόγος μετά απο τον υπέρηχο που είδε για καθαρά προληπτικούς λόγους... μου είπε οτι δεν έχω πρόβλημα αλλά να το κοιτάξω...

 

Βλέπω όμως ότι εσείς μιλάτε για εκατοστά... Τα δικά μου είναι χιλιοστά...

 

Λες αυτό να καθυστερε'ι μια εγκυμοσύνη που τόσο πολύ θέλω? Είμαι στον 1 χρόνο προσπαθειών!

Ας ελπίσω οτι δεν θα βγει κάτι... υπομονή θέλει τώρα 1 μήνα...μέχρι τις 21/6

Tytxp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Elsaki όχι. Οι όζοι σε καμία περίπτωση από μόνοι τους δεν καθυστερούν μια εγκυμοσύνη. Μόνο αν συνυπάρχει και άλλο πρόβλημα του θυροειδούς που θα στο πει ο γιατρός. Πάντως όζους έχει κι η κουτσή Μαρία που λένε. Απλά πρέπει να τους παρακολουθείς.

Τα 150 ευρώ στη Εuromedica τα έδωσα πρόπερσυ που το έκανα ιδιωτικά. Αφού όμως έχεις τεβε, γιατί δεν στο γράφει ο ενδοκρινολόγος του τεβε και να πας να πληρώσεις μόνο το 25 τοις εκατό? Θα σου ρθει πολύ οικονομικά.

 

Όσο για τα τρυπήματα που είπε η προηγούμενη κοπέλα, εμένα μόνο μία φορά με τρύπησαν γιατί επρόκειτο μόνο για έναν όζο εκατοστών από τον οποίο ήθελαν να πάρουν δείγμα. Οι υπόλοιποι είναι χιλιοστών και δεν ασχολούμαστε. Αν έχεις πολλούς μεγάλους και ύποπτους, τότε μπορεί να πάρουν περισσότερα δείγματα.

 

Επίσης οι όζοι σου δεν είναι χιλιοστών όπως είπες, αλλά εκατοστών. Τα 15 και τα 18 χιλιοστά είναι 1.5 και 1.8 εκατοστά (ποτέ δεν ήμουν καλή στα μαθηματικά, αλλα τους δεκαδικούς τους είχα μάθει σωστά :lol:). Γιαυτό και σε στέλνουν για παρακέντηση, είναι μεγαλούτσικοι. Αν ήταν κάτω του ενός εκατοστού δε θα ασχολιόσουν καθόλου

r7Bsp2.png

 

 

 

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Link to comment
Share on other sites

Ευρήνη καλήμερα...

Είδα ξανά το χαρτί της διάγνωσης και γράφει χιλιοστά... Λες να εννοεί εκατοστά? τότε γιατί γράφει χιλιοστά? μπερδεύτικα τωρα:rolleyes::rolleyes:

Tytxp2.png
Link to comment
Share on other sites

Elsaki έλα να κάνουμε λίγα μαθηματικά να τα θυμηθούμε :-)

Τα 10 χιλιοστά είναι 1 εκατοστό, έτσι? Εσύ έχεις δύο όζους 18 χιλ. δεξιά και 15 χιλ. αριστερα όπως γράφεις στο πρώτο σου μήνυμα. Άρα οι όζοι σου είναι 1.8 εκατοστά, και 1.5 εκατοστά αντίστοιχα, κατάλαβες? Απλά στους υπερήχους συνηθίζουν να γράφουν χιλιοστά όχι εκατοστά, όμως δεν παύουν οι όζοι σου να ξεπερνάνε το ένα εκατοστό. Ελπίζω να σε διαφώτισα τώρα! :wink:

r7Bsp2.png

 

 

 

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Link to comment
Share on other sites

Εκανα κι εγωπαρακεντηση πριν 11 μηνες στην βιοιατρικη.Ειχα 2 οζους 1 και 1,5 εκατοστο.ΔΕν ηταν τιποτα δεν κανουν καν τοπικη αναισθησια.Ειναι πολυ λεπτη η βελονα.

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

το 2003 είχα κάνει και γω στους Αμπελόκηπους σε ένα διαγνωστικό που ειδικεύεται στις παρακεντήσεις θυροειδούς (μου το είχε συστησει η ενδοκρινολόγος μου) και μου κόστισε κάπου 150-200 ευρω. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να ψάξω την διευθυνση στον φάκελο μου

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια ευχαριστώ.

Σιδερένια έχω κλείσει ήδη ραντεβού στο Ιπποκράτειο...ελπίζω να μη χρειαστεί να το κάνω ξανά κ σε κάποιο ιδιωτικό...αν όμως χρειαστώ κάτι θα σε ρωτήσω!;)

Tytxp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα... Λοιπόν πήγα σήμερα και έκανα την παρακέντηση στο Ιππποκράτειο. Το κόστος δεν ήταν μεγάλο. Πλήρωσα 48 ?.

Μου έκαναν 2 φορές παρακέντηση στον 1 απο τους 2 όζους που έχω γιατί δεν μάζεψαν αρκετό υλικό και δεν έβρισκαν λεει αρκετά κύτταρα!

Ο πόνος είναι σχετικά λίγος. Μάλλον περισσότερο είναι το άγχος παρά ο πόνος! Περισσότερο πόνεσα όταν αφου έβγαλαν τη βελόνα και με πίεζαν αρκετά δυνατά κοντά στη καρωτίδα γιατί αισθανόμουν ένα πνίξιμο...! Τώρα με ενοχλεί λίγο όπως όταν είμαστε κρυωμένες και δεν μπορώ να καταπιώ με άνεση.

Οι εξετάσεις θα βγουν την επόμενη Τρίτη. (Κάθε Τρίτη & Πέμπτη δίνουν αποτελέσματα). Αυτά τα ολίγα απο μένα περισσότερο για ενημέρωση για οποιον ενδιαφέρεται.

Ευχαριστώ!

Tytxp2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα... μόλις πήρα τις απαντήσεις των εξετάσεων:

 

Παρακέντηση δεξιού λοβού:

παρακεντήθηκε όζος στον δεξιό λοβό του θυρεοειδούς αδένα υπο U/S

Παρατηρούνται αρκετά θυλακικά κύτταρα μεμονωμένα και σε αθροίσεις με ανισοπυρήνωση και αλληλοεπικάλυψη εστιακά, λίγα κύτταρα Hurthle καθώς και λίγο κολλοειδές στο υπόστρωμα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εικόνα οζώδους βρογχοκήλης δεξιού λοβού θυρεοδειδούς.

Κατηγορία ΙΙ κατά Brethesda - Καλοήθης αλλοίωση

 

Παρακέντηση αριστερού λοβου:

παρακεντήθηκε όζος στον αριστερό λοβό του θυρεοειδούς αδένα υπο U/S

Παρατηρούνται σπάνια θυλακικά κύτταρα, ασκετά σιδηροφάγα ιστιοκύτταρα, λίγα λεμφοκύτταρα και λίγο κολλοειδές στο υπόστρωμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Περιεχόμενο κύστης. Ανεπαρκές υλικό ακατάλληλο για στήριξη κυτταρολογικής διάγνωσης λόγω απουσίας θυλακικών κυττάρων.

Εδω να σημειώσω ότι στον αριστερό όζο μου έκαναν 2 φορές παρακέντηση, γιατί δεν βρήκαν αρκετά κύτταρα... και αναρωτιέμαι... πρέπει να το ξανακάνω?

Κατηγορία Ι κατά Brethesda - Ανεπαρκές υλικό

 

Τα φώτα σας παρακαλώ αν γνωρίζετε κάτι... δυστυχώς η ενδοκρινολόγος μου λείπει και θα επικοινωνήσω μαζί της τη Δευτέρα...

 

Tytxp2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα... μόλις πήρα τις απαντήσεις των εξετάσεων:

 

Παρακέντηση δεξιού λοβού:

παρακεντήθηκε όζος στον δεξιό λοβό του θυρεοειδούς αδένα υπο U/S

Παρατηρούνται αρκετά θυλακικά κύτταρα μεμονωμένα και σε αθροίσεις με ανισοπυρήνωση και αλληλοεπικάλυψη εστιακά, λίγα κύτταρα Hurthle καθώς και λίγο κολλοειδές στο υπόστρωμα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εικόνα οζώδους βρογχοκήλης δεξιού λοβού θυρεοδειδούς.

Κατηγορία ΙΙ κατά Brethesda - Καλοήθης αλλοίωση

 

Παρακέντηση αριστερού λοβου:

παρακεντήθηκε όζος στον αριστερό λοβό του θυρεοειδούς αδένα υπο U/S

Παρατηρούνται σπάνια θυλακικά κύτταρα, ασκετά σιδηροφάγα ιστιοκύτταρα, λίγα λεμφοκύτταρα και λίγο κολλοειδές στο υπόστρωμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Περιεχόμενο κύστης. Ανεπαρκές υλικό ακατάλληλο για στήριξη κυτταρολογικής διάγνωσης λόγω απουσίας θυλακικών κυττάρων.

Εδω να σημειώσω ότι στον αριστερό όζο μου έκαναν 2 φορές παρακέντηση, γιατί δεν βρήκαν αρκετά κύτταρα... και αναρωτιέμαι... πρέπει να το ξανακάνω?

Κατηγορία Ι κατά Brethesda - Ανεπαρκές υλικό

 

Τα φώτα σας παρακαλώ αν γνωρίζετε κάτι... δυστυχώς η ενδοκρινολόγος μου λείπει και θα επικοινωνήσω μαζί της τη Δευτέρα...

 

 

Ελσακι μου δεν ξερω να σε βοηθησω για το αν θα χρειαστει να ξανακανεις παρακεντηση.Πιθανοτατα οχι τωρα αλλα μπορει να χρειαστει καποια στιγμη.Η ενδοκρινολογος σου θα σου πει ποτε περιπου.Για τα υπολοιπα οκ μου φαινονται, απλα θα κοιτας ανα καποιο διαστημα σε τι κατασταση ειναι ο οζος εαν μεγαλωσε κτλ.Εγω ξαναπηγα πριν κανα διμηνο και ειμαι περιπου στα ιδια ο ενας απλα μικρηνε απο 1.5 πηγε 1 εκατοστο.Εκανα και ολς τις εξετασεις του θυρεοειδους και ημουν οκ.Κανε λιγο υπομονη εως τη Δευτερα,δεν νομιζω οτι συντρεχει λογος ανησυχιας παντως!;)

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστώ Ελίνα, απλά προσπαθούσα να βρω τι είναι αυτές οι κατηγορίες Brethesda στο νετ και δεν έβρισκα τπτ...κι έτσι λίγο αγχώθηκα!

Δεν ήξερα ότι μπορεί κ να μικραίνει ο όζος... μόνο ότι μεγαλώνει!

Tytxp2.png
Link to comment
Share on other sites

Elsaki λυπάμαι που δεν είχα δει πιο νωρίς το θέμα σου...

Εχω αρκετούς οζους τους οποίους παρακολουθώ πολλά χρόνια, καθώς και η μητέρα μου και ο αντρας μου. Τα μεγέθη των όζων που λες δεν είναι πολύ μεγάλα και από όσα ξέρω το αποτέλεσμα της παρακέντισης είναι οκ, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να την ξανακάνεις. Βέβαια θα πρέπει να το δεις με το γιατρό σου για να σου πει ακριβώς την αγωγή που θα πάρεις για να ελέγξεις τις τιμές του θυρεοειδή σου και όλα θα πάνε καλά.

Αν σου πει να ξανακάνεις παρακέντιση, υπάρχει ένας ειδικός ακτινολόγος που λέγεται Άγγελος Καλοβιδούρης (μπορεί να είναι αυτός που λέει και η Siderenia πιό πάνω) ο οποίος είναι τόσο καλός που από τον υπέρηχο και μόνο μπορεί να δει και να σου πει αν υπάρχει κάτι ύποπτο και χρειάζεται να κάνεις παρακέντιση. Όπως χαρακτηριστικά μου έχει πει ο ενδοκρινολόγος μου : δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να υπάρχει υποψία καρκίνου και να μην το δει στον υπέρηχο αυτός ο ακτινολόγος ...., και το έχω διασταυρώσει και με τον γυναικολόγο μου ότι ο τύπος είναι ο πιό έγκυρος και αξίζει τα λεφτά που παίρνει. Τα ραντεβού του είναι 6 μηνα εκτός αν ο γιατρός σου γράψει σημείωμα για επείγον. Αν χρειαστείς στοιχεία του στείλε μου πμ να σου πω.

Link to comment
Share on other sites

Ο θυρεοειδής μου είναι κοντά στα όρια, αλλά μεσα στα φυσιολογικά.

Για τους όζους, πρέπει πάντα να παίρνεις αγωγή όποιο κι αν είναι το μεγεθός τους? Υπάρχει περίπτσωη να μη πάρω φάρμακα?

Θα το έχω στο μυαλό μου αυτό με το γιατρό... ένα 6μηνο τα ραντεβού του ε? τόσο καλός είναι?

Tytxp2.png
Link to comment
Share on other sites

Και εγω στο club χρονια εχω κανει 2 παρακεντησεις 1 τυφλη και 1 κατευθηνομενη και πινω χαπια 7 χρονια ολα καλα θα πανε:P

:DΝΙΚΟΛΑΣ 22/01/09 ΜΠΕΜΠΗΣ 05/01/2011 ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΟΥ:D
Link to comment
Share on other sites

Ο θυρεοειδής μου είναι κοντά στα όρια, αλλά μεσα στα φυσιολογικά.

Για τους όζους, πρέπει πάντα να παίρνεις αγωγή όποιο κι αν είναι το μεγεθός τους? Υπάρχει περίπτσωη να μη πάρω φάρμακα?

Θα το έχω στο μυαλό μου αυτό με το γιατρό... ένα 6μηνο τα ραντεβού του ε? τόσο καλός είναι?

 

Για να δημιουργήθηκαν οι όζοι μάλλον ο θυροειδής σου δεν λειτουργεί όσο συντομισμένα θα έπρεπε. Ο ενδοκρινολόγος σου θα πρέπει να σου τον ρυθμίσει, αυτός θα σου πει αν πρέπει να πάρεις χάπι ή όχι και πόσο συχνά να το παρακολουθείς.

Link to comment
Share on other sites

Ελσακι ειναι αναλογα την περιπτωση,εγω δεν παιρνω τιποτα απο χαπια η ενδοκρινολογος μου ειπε να μην παρω τιποτα γιατι δεν χρειαζομαι και απλα να τον παρακολουθουμε.Δεν ειναι απαραιτητο να εχεις θυρεοειδη δυσλειτουργικο για να κανεις οζους,εγω δεν εχω θυρεοειδη και οπως μου ειπε και η γιατρος απο τις εξετασεις που εκανα 2 φορες,εχω αριστο μεταβολισμο.Παρολα αυτα μετα τη γεννα του γιου μου τους εμφανισα.

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ο θυρεοειδής μου είναι κοντά στα όρια, αλλά μεσα στα φυσιολογικά.

Για τους όζους, πρέπει πάντα να παίρνεις αγωγή όποιο κι αν είναι το μεγεθός τους? Υπάρχει περίπτσωη να μη πάρω φάρμακα?

Θα το έχω στο μυαλό μου αυτό με το γιατρό... ένα 6μηνο τα ραντεβού του ε? τόσο καλός είναι?

Καλησπερα!!

Κατα πασα πιθανοτητα ειναι οκ τα αποτελεσματα σου, αλλα καλυτερα να σου το επιβεβαιωσει ο γιατρος σου.Για πιο αμεση απαντηση (φανταζομαι θα λαβεις απαντηση μεσα στο ΣΚ), μπορεις να στειλεις τα αποτελεσματα αυτα στο forum

http://www.surgeryonline.gr/surgeryonline/forumdisplay.php?f=78 (θα κανεις τον κοπο να εγγραφεις πρωτα.Οι γιατροι ειναι πολυ προθυμοι και απαντουν γρηγορα).

Να σου μεταφερω και οσες γνωσεις αποκομισα απο την προσωπικη μου εμπειρια.

1) ενας οζος πραγματι μπορει να συρρικνωθει.Αυτο μπορει να συμβει κατα την παρακεντηση, γιατι αφαιρουν μερος του υγρου του κι ετσι μπορει να μικρυνει το μεγεθος του. Επισης μπορει να συρρικνωθει, αν ακολουθησεις αγωγη με θυροξινη για καποιο διαστημα.

2) εγω ειχα οζο περιπου 5 εκατοστων και ο θυρεοειδης μου δουλευε ρολοι.Δεν ειναι απαραιτητο οτι εχει προβλημα και ο θυρεοειδης.

3) ολοι οι γιατροι (ενδοκρινολογοι και χειρουργοι) μου ελεγαν οτι τετοιου μεγεθους οζο πρεπει οπωσδηποτε να τον αφαιρεσω. Επειδη, λοιπον, το τελευταιο εξαμηνο αυξηθηκε το μεγεθος του,κατεληξα τελικα στο χειρουργειο (πριν 20 μερες).Το ψαξαμε πολυ με τον συζυγο μου.Ολοι μας ελεγαν να κανω ολικη θυρεοειδεκτομη, ενας μονο χειρουργος μας ειπε τοι θα κανει μερικη και τελικα προτιμησαμε την μερικη (πηρα αυτο το ρισκο, μηπως και σωσω τον υγιη μου θυρεοειδη και δεν χαπακωνομαι μια ζωη.Θα δειξει η νεκροψια αν πηρα τη σωστη αποφαση...:D)

4) Μετα την επεμβαση πηγα σε αλλον ενδοκρινολογο (και οχι σ΄αυτον που με παρακολουθουσε), ο οποιος μου ειπε τα εξης: δεν χρειαζοταν να χειρουργησω τον οζο.Απο τη στιγμη που οι υπερηχοι εδειχναν οτι κατα βαση ηταν κυστικος και η παρακεντηση ηταν καθαρη, απλα θα επρεπε να τον παρακολουθω και να μην κανω τιποτα, παρα καποια παρακεντηση κατα καιρους.

 

Ο,τι αναφερω στο μηνυμα αυτο, μου το εχουν πει γιατροι (τιποτα δεν εβγαλα απο το μυαλο μου).Στην ολη διαδικασια βρηκα εξαιρετικα κουραστικο να νιωθω την αναγκη να τσεκαρω αυτα που μου ΄λεγε ο καθε γιατρος (αληθεια, στο εξωτερικο οι ασθενεις εμπιστευονται τον εναν γιατρο, οπου πηγαινουν ή τους παιρνουν σβαρνα ολους, σαν κι εμας?).

Στη διαθεση σου για ο,τι αλλο θελεις...;)

Link to comment
Share on other sites

Elsaki συγνώμη για την καθυστέρηση τώρα είδα το πμ σου. Συμφωνώ πως πιθανότατα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό που λες για το ελλειπές υλικό το είχα πάθει και γω στην δεύτερη παρακέντηση που είχα κάνει. Και μου έκαναν και 3η. Στο ιδιωτικό που είχα κάνει την πρώτη το αποτέλεσμα ήταν λιτό και περιοριζόταν στην διαγνωση Ca=καρκίνος. Δεν ανέφεραν περισσότερα. Πριν χειρουργηθώ όμως στο νοσοκομείο (Αγ,Σάββα) μου έκαναν πάλι παρακέντηση για επιβεβαίωση και στην πρώτη λήψη το υλικό δεν ήταν αρκετό και στην δεύτερη είχα το ίδιο αποτέλεσμα με του ιδιωτικου. Δυστυχως δεν ξέρω να σου πω περισσότερα. Φαντάζομαι ότι αν υπήρχαν καρκινικά κύτταρα θα το ανέφεραν, Επιπλέον ίσως χρειαστεί να κάνεις σπινθηρογράφημε να δείτε αν είναι ψυχρός ή θερμός όζος και αναλογα να πράξετε. Μην αγχωνέσαι (οσο μπορείς) γιατί το άγχος επηρεάζει πολύ τον θυροειδή. Περαστικά να είναι και όλα να πάνε καλά!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλα τα κορίτσια...

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας...

 

Τελικά μίλησα με την ενδοκρινολόγο μου κ μου είπε πως δεν βλέπει τπτ ανησυχιτικό! Απλά μου είπε να κάνω επανέλεγχο σε ένα χρόνο...

Επείσης μου είπε οτι δεν επιρρεάζει την γονιμότητα οπότε δεν υπάρχει θέμα για τη σύλληψη!

Το μόνο που μου είπε είναι ότι εάν μείνω έγκυος να κάνω μια TSH...

Τώρα είμαι οκ μου έφυγε και το άγχος... και πάλι σας ευχαριστώ όλες!:D

Tytxp2.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...