Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

γιατί να του δίνεις σούπα την ώρα που μπορείς να θηλάζεις;

τα γεύματα των στερεών θα τα δίνεις όλα τις ώρες που λείπεις ώστε να χρειάζεται λίγο γάλα και αργότερα να μην χρειάζεται καθόλου γάλα τις ώρες που θα λείπεις.

Είναι παράλογο να αντλείς για να δίνεις γάλα τις ώρες που λείπεις και να μην θηλάζεις τις ώρες που είσαι με το μωρό για να του δίνεις σούπα. Δεν έχεις λόγο να κουράζεσαι έτσι! Το θέμα είναι να κάνεις το καλύτερο με τον λιγότερο κόπο!:wink:

Ναι σιγουρα αργοτερα αυτο θα εκανα απλα για αρχη δεν ξερω αν θα ειναι ευκολο για μια ξενη γυναικα να αρχισει τις σουπες, αν θαχει χρονο και υπομονη να επιμινει δηλ και γιατι θα ηθελα να ειμαι εγω εκεινη που θα εκανε μια τετοια καινουρια αρχη με το μωρακι της και οταν πια τη συνηθιζε και εμπαινε σε προγραμμα να του αλλαξω το ψραριο που θα την τρωει(αν αυτο γινεται ) και να την τρωει τα πρωινα με την κοπελα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα είμαι μια μαμά ενός αγοριού 2 μηνών και 20 ημερών .έχω γυρισει στο γραφειο και θηλαζω το πρωι πριν φύγω και όταν γυρίζω στο σπίτι τον θηλάζω. Είχα κάνει μία αποθήκη γάλατος ή οποία τελειώνει. Έχω το θήλαστρο της medela και βγάζω γάλα στο γραφείο άλλά προς το παρόν δεν προλαβαίνω και βγάζω μόνο μία φορά περίπου 250ml το οποίο το αφήνω στο σπίτι για την επόμενη ημέρα. Δεν θελω να του δώσω συμπλήρωμα ξένο γάλα αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.

Μπορεί κάποιος με εμπειρία να μου πει τι θα κάνω?

Ευχαριστώ πολυ και ελπιζω να μου απαντησει καποιος.

Δώσε μας μερικές ακόμα πληροφορίες:

Πόσες ώρες λείπεις;

Ποιό θήλαστρο της medela έχεις;

Πόσες αντλήσεις προλαβαίνεις να κάνεις το 24ωρο;

Απάντησε στις ερωτήσεις της iro για να έχουμε μια εικόνα για σας και να μπορεσουμε να σε βοηθήσουμε.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Δεν έχει νόημα να αντλείς εκείνες τις ώρες γιατί θα είναι οι ώρες που δεν θα θηλάζεις. Αντλείς το πρωί και το απόγευμα περίπου μία ώρα μετά το γεύμα του μωρού.

Άρα δεν πρέπει να φάει καμία κρέμα εμπορίου.

Εσύ καταναλώνεις προϊόντα αγελαδινού γάλακτος;

oxi δεν καταλανωνω προιοντα αγελαδινού γάλακτος εδω και καιρό και ο μικρος εχει ηρεμησει εντελώς απο παλλινδρόμηση!!!

δεν καταλαβα γιατι δεν εχει νοημα να αντλώ όταν του δίνω τη στερεά τροφή "γιατι θα είναι ώρες που δε θα θηλάζω". Συγγνώμη κιόλας αλλά μου το εξηγείς αυτό Αγλαία σε παρακαλώ??

Παράθεση:

και για να να μειωθει και εμενα η παραγωγη εκεινες τις ωρες αφου δε θα τον ταιζω και δε θα μπορω να βγαζω και στη δουλειά

η παραγωγή είναι παραγωγή του 24ωρου, δεν έχουν σχέση οι ώρες (η παιδίατρος είναι πολύ άσχετη!)

Με αυτό τι εννέις Αγλαία? όταν συνηθισει τη νκρέμα σημαίνει πως θα τρώει λιγότερο γάλα απο πριν άρα θα παράγω λιγότερο γάλα ετσι δεν είναι? Μετά που θα τρώει και τις σούπες θα τρώει ακόμα λιγότερο γάλα. Κάπως ετσι δε μειώνεται σταδιακά η παραγωγή?

Είμαι και γω μια εργαζόμενη μαμα.Έχω ένα μπεμπούλη 10 μηνών.Έχω ήδη αρχίσει να εργάζομαι εδώ και 3 μήνες ,ως τώρα όμως δεν έκανα εφημερίες(είμαι ειδ/νη παιδίατρος) οπότε μέχρι το τέλος του μήνα λείπω μόνο ως το μεσημέρι.Είχα κάνει τράπεζα γάλακτος πριν ξεκινήσω και αντλούσα μια φορά στη δουλειά,γιατί έλειπα 8-3΄(έχω το symphony).Από τον Ιούνιο αρχίζουν τα δύσκολα.....Εφημερίες....Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής΄

1.Πρέπει να αντλώ όσες φορές θα θήλαζε το μωρό,αλλιώς κινδυνεύει η παραγωγή?Μπορεί να διατηρηθει παραγωγή με 3 αντλήσεις την ημέρα?

2.Τι θα κάνει ο σύζυγος τη νύχτα που το μωρό τον τελευταίο καιρό ξυπνάει απλά για να μπει στο στήθος για λίγα λεπτα?Θα πρέπει να υπολογίζω γάλα και για αυτές τις περιπτώσεις ?Και αντιστοίχως θα πρέπει να αντλώ και το βράδυ?

Νομίζω οτι δεν θα τα καταφέρω και στενοχωριέμαι απο τώρα....:confused:

Διαφημίσεις

Παράθεση:

και για να να μειωθει και εμενα η παραγωγη εκεινες τις ωρες αφου δε θα τον ταιζω και δε θα μπορω να βγαζω και στη δουλειά

η παραγωγή είναι παραγωγή του 24ωρου, δεν έχουν σχέση οι ώρες (η παιδίατρος είναι πολύ άσχετη!)

Με αυτό τι εννέις Αγλαία? όταν συνηθισει τη νκρέμα σημαίνει πως θα τρώει λιγότερο γάλα απο πριν άρα θα παράγω λιγότερο γάλα ετσι δεν είναι? Μετά που θα τρώει και τις σούπες θα τρώει ακόμα λιγότερο γάλα. Κάπως ετσι δε μειώνεται σταδιακά η παραγωγή?

Kαι εγω εχω την ιδια απορια,μετα τον αποκλειστικο θηλασμο μπαινουν σιγα σιγα οι στερεες,αρα μειωνεται σταδιακα και η παραγωγη σωστα?

Πχ αν πριν τις στερεες το μωρο επινε 1λιτρο το 24ωρο,μετα τον αποκλειστικο θηλασμο,μετα το πρωτο 6μηνο πινει την ιδια ποσοτητα?Δηλ 1 λιτρο και μαζι και τις στερεες???Τι ακριβως γινεται? ας μας πει καποια που ξερει να μην εχουμε το αγχος του αποθηλασμου,γιατι μου φαινεται οτι θα τις καθυστερησω πολυ τις στερεες....

6Qyip2.pngKvUzp2.png

oxi δεν καταλανωνω προιοντα αγελαδινού γάλακτος εδω και καιρό και ο μικρος εχει ηρεμησει εντελώς απο παλλινδρόμηση!!!

Πολύ καλά! Η παλλινδρόμηση συνδέεται συχνά με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και στα προϊόντα του, οπότε είναι καλύτερα να το αποφύγεις για τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο.

δεν καταλαβα γιατι δεν εχει νοημα να αντλώ όταν του δίνω τη στερεά τροφή "γιατι θα είναι ώρες που δε θα θηλάζω". Συγγνώμη κιόλας αλλά μου το εξηγείς αυτό Αγλαία σε παρακαλώ??

για να μην κουράζεσαι! αν δεν χρειάζεσαι το γάλα δεν μπαίνεις στη διαδικασία των αντλήσεων. Οι αντλήσεις είναι ψυχοφθόρες και χρονοβόρες. Η μητέρα αντλεί μόνο αν αυτό είναι απαραίτητο γιατί το χρειάζεται το μωρό. Όταν μπαίνουν οι στερεές είναι καλό τα γεύματα να γίνονται τις ώρες που λείπει η μαμά για να μην χρειάζεται να αντλεί ή για να αντλεί λιγότερο.

Αν το μωρό χρειάζεται επιπλέον γάλα θα θηλάσει περισσότερο τις ώρες που είσαι κοντά του, άρα δεν θα μειωθεί η παραγωγή. Μπορεί μάλιστα και να αυξηθεί αν αυξηθούν οι ανάγκες του παιδιού.

Τον πρώτο χρόνο τα περισσότερα μωρά δεν μειώνουν την ποσότητα του γάλακτος που πίνουν. Γι αυτό και αφήνουμε τα ίδια να αποφασίσουν αν θα μειώσουν τον αριθμό και τη διάρκεια των γευμάτων. Για κάποια μωρά μπορεί να 2 γεύματα να είναι αρκετά ενώ για άλλα τα 4 δεν είναι αρκετά.

1.Πρέπει να αντλώ όσες φορές θα θήλαζε το μωρό,αλλιώς κινδυνεύει η παραγωγή?Μπορεί να διατηρηθει παραγωγή με 3 αντλήσεις την ημέρα?

Το πιθανότερο είναι να μπορεί να διατηρηθεί, το μωρό θα είναι ήδη αρκετά μεγάλο και δεν νομίζω να χρειάζεσαι επιπλέον γάλα. Θα δεις όμως και μόνη σου αν αντέχεις τα ενδιάμεσα οκτάωρα. Αν νιώθεις το μαστό συμφορημένο πολύ νωρίτερα, σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις νωρίτερα άντληση.

2.Τι θα κάνει ο σύζυγος τη νύχτα που το μωρό τον τελευταίο καιρό ξυπνάει απλά για να μπει στο στήθος για λίγα λεπτα?Θα πρέπει να υπολογίζω γάλα και για αυτές τις περιπτώσεις ?

Νομίζω πως δεν θα χρειαστεί.

Τα περισσότερα μωρά μετά τους 10-12 μήνες αρνούνται το γάλα από το μπιμπερό, προτιμούν να περιμένουν τη μαμά τους.

Και αντιστοίχως θα πρέπει να αντλώ και το βράδυ?

Μόνο να νιώσεις το μαστό συμφορημένο θα χρειαστεί να αντλήσεις.

Νομίζω οτι δεν θα τα καταφέρω και στενοχωριέμαι απο τώρα....:confused:

Το δύσκολο ήταν να φτάσεις μέχρι εδώ, τώρα θα είναι πολύ πιο εύκολο. Νομίζω ότι δεν έχεις κανένα λόγο να κάνεις αρνητικές σκέψεις. Ο θηλασμός είναι πολύ δυναμικός και προσαρμόζεται σε πολύ διαφορετικά προγράμματα! Τα μωρά σε αυτή την ηλικία είναι αρκετά πιο ευπροσάρμοστα σε σχέση με μικρότερες ηλικίες.

Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια!

Πολύ καλά! Η παλλινδρόμηση συνδέεται συχνά με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και στα προϊόντα του, οπότε είναι καλύτερα να το αποφύγεις για τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο.

για να μην κουράζεσαι! αν δεν χρειάζεσαι το γάλα δεν μπαίνεις στη διαδικασία των αντλήσεων. Οι αντλήσεις είναι ψυχοφθόρες και χρονοβόρες. Η μητέρα αντλεί μόνο αν αυτό είναι απαραίτητο γιατί το χρειάζεται το μωρό. Όταν μπαίνουν οι στερεές είναι καλό τα γεύματα να γίνονται τις ώρες που λείπει η μαμά για να μην χρειάζεται να αντλεί ή για να αντλεί λιγότερο.

Ωραια καταλαβα λιγακι τωρα τι γινεται και πως λειτουργει η κατασταση. δηλ για να ανακεφαλαιωσουμε. Θα τον ταιζω κατα τις 6 πριν παω δουλεια και θα βγάζω γάλα μετά όσο μπορ(έκανα τεστ αυτες τις μερες και εβγαζα γυρω στα 60 μλ λόγω και του αγχους φανταζομαι ), στις 9 θα τρώει γάλα που θαχω βγάλει από το πρωί και από την προηγούμενη το βράδυ, στις 12-1 θα τρώει την κρεμα και στις 3 θα τον ταιζω γάλα κανονικά ώς τις 12 που κοιμάται το βράδυ και πριν κοιμηθώ θα ξαναβγάζω γάλα και θα το βάζω στο ψυγείο. Φαντάζομαι πως τις 8 ώρεςπου θα μενει το στηθς χωρις να τρωει το μωρο θα δυσφορεί στην αρχη και μετά θα συνηθίσει ετσι δεν είναι? Σε ευχαριστω παρα πολυ Αγλαία και όλες τις κοπέλες.Είμαι παρα πολυ αγχωμενη και το βραδυ δε μπορω να κοιμηθω απο το αγχος μου που θα αφησω το μωρακι μου και που μπρει να χρειαστει να του δωσω σκόνη.Το απολαμβάνω τοσο πολυ οταν τον θηλαζω και ο ιδιος πιστευω που δε θελω να του το στερησω. Τι να κανω ομως???

Διαφημίσεις

Γεια σας Εχω ενα μωρακι 3 μηνων κ 14 ημερων που θηλαζει αποκλειστικα .ΤηΔευτερα ξεκιναω δουλεια.Τι μπορω να κανω για να εχει γαλα δικο μου (θα λειπω 8-1).Αντληση στη δουλεια ειναι δυσκολο να κανω.Ποτε μπορει να γινει αντληση;Τρωει γυρω στα 7-8 γευματα το 24ωρο.θα εχω γαλα για αντληση αραγε ;(δουλεια θα παω μονο γι ενα μηνα μετα διακοπες)

Καλύτερα να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και να αντλείς τις ώρες που θα είσαι σπίτι. Δεν είναι αναγκη να αντλήσεις όλη την ποσότητα μονομιάς. Με 2-3 αντλήσεις πιστεύω θα είσαι μια χαρά. Στη δουλειά με τίποτα δεν μπορείς να αντλήσεις;; Αν και 5 ώρες δεν είναι πολλές.

Θα θηλάζεις πριν φύγεις το πρωί και θα αδειάζεις καλά και τους 2 μαστούς με το θήλαστρο. Όταν θα γυρίζεις θα θηλάζεις πάλι και θα αντλείς όποτε μπορείς. Στη δουλειά αν δεν μπορείς καθόλου μα καθόλου να αντλήσεις, να βγάζεις με το χέρι για να μην πρήζεσαι.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

κοριτσια καλημερα,

εγω ξεκινησα να δουλευω απο την προηγουμενη εβδομαδα και προσωρινα απουσιαζω απο τις 8.30 εως τις 12.30 και την αλλη εβδομαδα θα το αυξησω κατα μια ωρα δηλαδη θα μαι σπιτι γυρω στη 1.30 και μετα τον Ιουλιο θα το ανεβασω σιγα σιγα εως ωτου φθασω να σχολαω στις 3.

προς το παρον στην απουσια 8.30-12.30 διαπιστωσαμε οτι το μωρο τρωει 2 γευματα, μεχρι τωρα σπανια και 3.

Εγω στο 24ωρο κανω τα εξης:

το πρωι ξυπναω στις 7 παρα και ετοιμαζομαι, αλλαζω και θηλαζω το μωρο και κατα τις 8 παρα αντλω με το lactina. Το αντλημενο γαλα (μεταξυ 80-100ml η μεριδα) το βαζω σε σακουλακι της medela ωστε αν δεν καταναλωθει στις ωρες που λειπω να το βαλουμε αργοτερα στην καταψυξη για "ανακυκλωση" της τραπεζας που εχω κανει απο αρχες Απριλιου ή σε μπουκαλακι της medela για να το αφησω στην συντηρηση και να καταναλωθει την επομενη ημερα. Παραλληλα απο το προηγουμενο βραδυ αφηνω καθημερινα να ξεπαγωνει στη συντηρηση μια παλαιοτερη αντληση. Τις Δευτερες εχω και την αντληση της Κυριακης αρα παντα στη συντηρηση οταν φευγω για δουλεια εχω 3 γευματα (συνηθως ειναι ενα ξεπαγωμενο που καταναλωνεται σε προτεραιοτητα, ενα χθεσινης αντλησης και ενα φρεσκο το οποιο συνηθως δινεται τελευταιο και αν δεν καταναλωθει μενει για την επομενη η μπαινει στην τραπεζα)..οταν επιστρεφω απο τη δουλεια φερνω σε ισοθερμικο και παγοκυστες το γαλα που αντλησα εκει μιας και κανω μια αντληση γυρω στις 10.30-11.00πμ το οποιο βαζω αμεσα στη καταψυξη και μετα θηλαζω με την πρωτη ευκαιρια (καμια φορα βαζω το μωρο στο στηθος χωρις να το χει ζητησει) αλλα αυτο μπορει να γινει 3-4 φορες μεχρι την ωρα που θα κοιμηθει για βραδυ το μωρο. Επειτα το βραδυ θηλαζει αλλες 2 φορες (σχεδον αδειαζει τα στηθη).

ερωτημα 1) η τακτικη που ακολουθω σχετικα με το γαλα που αφηνω ειναι υγιης τακτικη? Εμενα με εχει βολεψει και μου εχεις εξασφαλισει και γευματα για το παιδι αλλα και ανακυκλωση της τραπεζας αλλα δεν ξερω αν καθημερινα η καταναλωση αποψυγμενου και χθεσινου ενδεικνυται..

ερωτημα 2) απο τις 6 του μηνα το παιδι εχει παρει μονο 30 γρ..αλλα πεινασμενο δεν δειχνει ποτε..μαλιστα συνηθως στο 2ο γευμα που μεσολαβουν σχεδον 2 ωρες απο το 1ο οταν λειπω αφηνει και κανα δεκαρι γρ...να ανησυχω η να το δω συνολικα στο τελος του μηνα?

Δηλαδη στις 4 ωρες πινει 160-200 γρ...πριν παω για δουλεια εκανε μικρα και συχνα γευματα.

παρακαλω τα φωτα σας.σε 15 μερες θα παω για δουλεια.η μικρη θα ειναι 7 μηνων και μιας εβδομαδος.τρωει ηδη φρουτοκρεμα και χορτοσουπα χωρις προβληματα.εχω φτιαξει και μια ικανοποιητικη τραπεζα μητρικου γαλακτος.τοπροβλημα μου ειναι οτι το στηθος μου συνεχιζει και πρηζεται στα στερεα τα γευματα και αντλω με το θηλαστρο μεχρι τουλαχιστον να ανακουφιστω και αυτο γινεται τις τελευταιες 15 ημερες.πως θα μπορεσω να παω στη δουλεια χωρις να χρειαστει να παιρνω μαζι μου θηλαστρο και χωρις να εχω προβλημα με την παραγωγη μου?

Καλημέρα,

θα ήθελα την βοήθεια σας και πάλι! Λέω και πάλι γιατί με βοηθήσατε να κόψω το έστω και λίγο (100 ml) ξένο γάλα που έδινα στο 50 ημερών μωρό μου κάθε βράδυ.

Ήρθε τώρα η ώρα και χρειάζεται να λείπω από το σπίτι λόγω δουλειάς για 2-4 ώρες 3-4 φορές την εβδομάδα. Σε 2 μήνες θα χρειάζεται να ΄λείπω 8-10 ώρες κάθε μέρα. Αναρωτιέμαι λοιπόν πως μπορώ να αφήνω μητρικό γάλα και σε αυτή τη φάση και αργότερα.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Ποιό θήλαστρο είναι το καταλληλότερο? Ο παιδίατρος μου είπε το χειροκίνητο της medela. Όντως? Έχω διαβάσει πολλά για τα θήλαστρα στο forum αλλά για αυτό τίποτα!

2. Πότε θα πρέπει να κάνω τις αντλήσεις? Πριν ή μετά τον θηλασμό? Ή άσχετη στιγμή? Πόσες φορές την ημέρα και για πόση ώρα?

3. Θα δημιουργήσω έτσι και τράπεζα για αργότερα ή είναι νωρίς?

4. Υπάρχει περίπτωση να μειώσει το γάλα μου κάτι τέτοιο? Ή να ταλαιπωρείται υπερβολικά το στήθος?

Ευχαριστώ πολύ! Δεν θα ήθελα να παίρνει ξένο γι'αυτό βοηθήστε με.....:oops:

Διαφημίσεις

1. Διάβασε εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Το μωρό σου είναι 50 ημερών. Όταν θα γυρίσεις δουλειά με κανονικό ωράριο (σε 2 μήνες δηλ.) θα είναι 3,5 μηνών. Καλύτερα να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό για να κάνεις αντλήσεις μέχρι τότε, να φτιάξεις τράπεζα πιο εύκολα και για να αντλείς όταν επιστρέψεις.

2. Όσες φορές μπορείς, όποιες ώρες μπορείς (καλύτερα πρωινές που το γάλα είναι περισσότερο).

3. Αν πάρεις το νοσοκομειακό πιστεύω πως ναι.

4. Όχι.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Μανουλες καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ενα μεγάλο πρόβλημα, ισως χρειαστεί να γυρίσω στη δουλειά τον Ιουλιο νωρίτερα απο ότι περίμενα (μεσα Σεπτεμβρίου :cry:) ο μικρος θα είναι 8 μηνων ακριβως. μεχρι στιγμης τα γευματά μας είναι

7.30-8.00 θηλασμος

10.30- 11.00 φρουτοκρεμα και μετα θηλασμος

13.00-13.00 θηλασμος (οχι πάντα)

14.30- 15.00 θηλασμος

17.00-17.30 θηλασμος

19.30- 20.00 θηλασμος (λίγος)

21.30- 22.00 νυχτερινος θηλασμος

Την νύχτα δεν ξυπνάμε εκτος απο ελάχιστες μέρες (δοντακια).

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε χορτοσουπα στο γευμα των 14.30

Νερο δεν πίνουμε ακομη μας είπε ο παιδιατρος όταν μπειτο κρεας στη χορτοσουπα 7,5 μηνων

Δεν έχω αντλήσει ποτέ μου γάλα, ούτε έχω δώσει μπιμπερό.

Θα λείπω απο τις 7.00- 16.00

Αυτο που σκέφτομαι μέχρι τώρα είναι το εξης.Σιγα σιγά να τον θηλάζω πιο νωρίς ωστε να πετύχω τον πρωτο θηλασμο το πρωι πριν φύγω στις 6.30. Αυτο να γίνει σταδιακα μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Επίσης να προσθέσω απο τώρα νερο στο γευμα του και μετά τη φρουτόκρεμα να του δίνω πρώτα νερο και να μειώνω σιγα σιγά το γάλα ωστε να τον κόψω μέσα Ιουνίου.

Απο τα μέσα Ιουνίου να κάνω το ίδιο με το μεσημεριανό γευμα ωστε να κόψω και αυτον τον θηλασμο και να τον θηλάζω μόλις σχολάω 16.15.

Επίσης θα πάω για δουλεια μόνο Ιουλιο και τον Αυγουστο δεν θα δουλευω πάλι για 1 μήνα. Μάλλον τον Ιουλιο θα τον κραταει η μαμα μου και ο άντρας μου (αρα θα μπορούσαν να μου τον φέρουν να τον θηλάσω για 15 λεπτά) κάτι που δεν θα μπορεί να γίνεται απο Σεπτέμβρη.

1. Μπορει να δουλέψει αυτο που σκέφτομαι?

2. Αν οχι τι να κάνω ?

3. Αρκουν οι υπόλοιποι θηλασμοι του 24ωρου για να μην μου μειωθεί?

4. Τι ειναι το καλύτερο για το μωρό μου (εκτος του να παραιτηθω και να τον θηλάζω όσο θέλει)?????

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Αν κόβεις ένα γεύμα περίπου ανά βδομάδα, μπορείς να ξεκινήσεις 3 εβδομάδες πριν πας στη δουλεια, δεν χρειάζεται να αρχίσεις από τωρα.

Μπορείς να πυκνώσεις τους θηλασμούς, όταν θα είσαι μαζί, και να κάνεις και νυχτερινούς. Μπορείς τα σαββατοκύριακα να κάνεις κούρα θηλασμού, ελαττώνοντας πρόσκαιρα τα στερεά, ανάλογα και με την ανταπόκριση του μωρού. Τα σαββατοκύριακα μπορείς να κάνεις πρωινους θηλασμους και έξτρα θηλασμούς. Αυτό θα τονώνει την παραγωγή σου, οπότε τη Δευτέρα μπορεί να νιώθεις λίγο πρησμένο το στήθος.

Όσο μπορούν να σου φέρνουν το μωρό, ας το φέρνουν, θα είναι καλό και για τους δυο σας!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto μου σε ευχαριστω!

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που χρειαστεί να πάω απο Ιουνιο όπως μου είπαν χτες το βράδυ? Προλαβαίνω? Μήπως είναι πολύ νωρις να μένει χωρις θηλασμο τόσες ώρες (στην περίπτωση που δεν μπορώ να φυγω ή να βγω έξω για να τον θηλάζω) ? Νερο να αρχισω να του δίνω τουλαχιστον στο γευμα της φρουτοκρεμας απο τώρα?

Ειμαι πολύ μπερδεμένη ρε γμτ ! Αλλιως τα υπολόγιζα και τώρα με πιέζει ο χρόνος πολύ!

Το τελευταίο που εχω σκεφτεί είναι να πάρω μια γυναίκα και να τον έχω στην δουλεια (ή εκει γύρω) σε κανενα πάρκο και να πετάγομαι να τον θηλάζω αλλά δεν ξέρω τι συνθήκες θα επικρατούν και αν θα μπορώ να το κάνω!

Βοηθεια :cry:! Δεν ξέρω αν πνίογμαι σε μια κουταλια νερο (αλλές κοπέλες έχουν πάει πολύ νωρίτερα για δουλεια) αλλά μου ήρθε πολύ απότομα.

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Το σκέφτικα και αυτο σίγουρα θα το κάνω αν δεν δουλεύψουν τα υπόλοιπα απλως διαβαζοντας τα αντιστοιχα θέματα είδα πως μάλλον θα δουλεψει αυτος ο τροπος καλύτερα (αρνηση μπιμπερο, κλπ).

Επίσης ψαχνω να βρω πότε θα κάνω τις αντλήσεις αν δεν μπορώ στη δουλεια γιατι αυτες τις μέρες ο μικρός θηλάζει όποτε του κατέβει (δοντια ή κατι άλλο) Σήμερα για παράδειγμα ξύπνησε στις 5.45 το πρωι θήλασε και κοιμήθηκε και τον ξαναθήλασα τώρα που ξύπνησε (9.00)

Δεν με βοηθάει και αυτο το παιδί :confused: Μάλλον καταλαβαίνει το άγχος μου και λέει ας ρουφήξω οσο προλαβαίνω :lol:!

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Aσπασία, μην αγχώνεσαι, κάνε αυτά που λέει η Αμαρέτο και πάρε θήλαστρο (νοίκιασε καλύτερα, γιατί στην ηλικία που είναι ο μικρός μπορεί να μη θέλει το γάλα σου αντλημένο και να σε περιμένει), να αφήσεις γάλα και του το δίνουνε με το καλαμάκι ή ποτήρι κανονικά, δεν χρειάζεται μπιμπερό.

Αν το μικρούλι αποφασίσει να σε περιμένει, σίγουρα θα τρώει μεγαλύτερες μερίδες στερεών τις ώρες που θα λείπεις. Μπορεί να ταλαιπωρηθεί μια δυο μέρες, μέχρι να συνηθίσει την καινούρια ρουτίνα, αλλά σίγουρα θα προσαρμοστεί, τα μωρά δεν είναι χαζά! Όλα θα τακτοποιηθούνε, θα δεις!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ασπασια εγω ειχα κανει τραπεζα γαλακτος και τους εδινε η μητερα μου μεχρι τον 8ο μηνα περιπου που σταματησε να πινει γαλα εκτος "πηγης" προτιμουσε να θηλασει οταν γυριζα σπιτι.......παντως προσαρμοζεται το στηθος........ενα διαστημα 2-3 μηνων που εφευγα απο το σπιτι νωρις και γυριζα κατα τις 8 ειχα μεν το στηθος τουμπανο, αλλα φροτνιζα μονο να θηλαζει απο κεινη ην ωρα μεχρι το πρωι..........οταν εμενα σπιτι τα σουκου, ειχα γαλα ολη μερα......δεν ειδα δλδ να μειωθηκε η παραγωγη......η δυσκολια ηταν την επομενη μερα που θα ελειπα παλι πολλες ωρες που πρηζοταν το στηθος........

Αν φροντισεις θα θηλαζεις πολυ τις ωρες που εισαι σπιτι δεν θα χεις προβλημα παραγωγης........το στηθος θα προσαρμοζεται αναλογα με τη ζητηση.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

κορίτσια, θα ήθελα τη συμβουλή σας γιατί έχω αγχωθεί πολύ. Θηλάζω αποκλειστικά από τη γέννηση του μωρού μου μέχρι σήμερα, είναι 4 μηνών, βάρος 7200 και πάμε καταπληκτικά. Τέλος Ιουλίου επιστρέφω στη δουλειά με πλήρες 8ωρο + 2 ώρες διαδρομή, σύνολο θα απουσιάζω 10 ώρες. Σκέφτομαι να κάνω τράπεζα για τις ώρες που θα λείπω, τι μπορώ να κάνω όμως διότι στη δουλειά δεν έχω δυνατότητα να αντλώ θα έχω πρόβλημα με το στήθος μου? Πότε θα πρέπει να αντλώ για αποθήκευση?

Δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου θήλαστρο και γενικά δεν έχω πρόγραμμα με το θηλασμό γιατί είμαι συνεχώς με το μωρό οπότε του δίνω όποτε θέλει.

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif

Ξεκίνα να φτιάχνεις μια τράπεζα. Το μωρό τότε που θα γυρίσεις για δουλειά θα τρώει και στερεές. Όσο θα λείπεις θα τρώει το γεύμα στερεάς και θα πίνει απο το αντλημένο. Το στήθος σου θα προσαρμοστεί σιγά σιγά αλλά μάλλον θα πρέπει να βγάζεις έστω λίγο με το χέρι γιατί είναι πολλές οι ώρες και στην αρχή θα πρήζεσαι. Θα αντλεις όσο θα είσαι σπίτι. Το πρωί πριν φύγεις θα θηλάζεις κι ύστερα θα αντλείς όσο μπορείς κι απο τους 2 μαστούς. Ύστερα που θα γυρίζεις θα θηλάζεις και θα αντλείς όποτε μπορείς υπολογίζοντας ποσο γάλα θα σου χρειαστεί για την επόμενη μέρα. Αν δεν φτάσει θα συμπληρώνεις απο την τράπεζα που θα έχεις κάνει. Τα Σ/Κ που δεν θα δουλεύεις θα αντλεις όσο μπορείς για να ενισχύεις την τράπεζα.

Στη δουλειά δεν θα μπορείς να αντλείς ούτε λιγο, έστω σε καμια τουαλέτα και μετά να το πετάς; Απλά για να διατηρηθεί η παραγωγή και να μην πρήζεσαι μέχρι να γυρίσεις σπιτι. Αν στο 5ωρο μπορούσες να κάνεις μια 10λεπτη άντληση θα ήσουν μια χαρά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...