Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Αυτό βέβαια που μου κάνει εντύπωση είναι η τεράστια διαφορά της ποσότητας του γάλακτος που αντλώ από άντληση σε άντληση.

Το απόγευμα μόλις γυρίσω αντλώ (με διπλό σύστημα) γύρω στα 200 με 300 ml.

οι ώρες που λείπεις είναι αρκετές και συσσωρεύεται το γάλα στο στήθος, γι αυτό αντλείς αρκετό. Όμως αυτές τις ώρες που μένει το γάλα στο στήθος προκαλεί σοβαρή αναστολή στη γαλουχία. Αυτό δεν ισχύει για ολες τις μητέρες, αλλά για μερικές είναι δυστυχώς αλλήθεια. Οι περισσότερες δεν χρειάζονται άντληση στη δουλειά αλλά εσύ είσαι από αυτές που τη χρειάζονται.

Από κει και μετά βέβαια όλες οι υπόλοιπες αντλήσεις κυμαίνονται από 50 έως 100ml και από τα δύο.

ουσιαστικά αντλείς όσο γάλα δίνεις με το μπουκάλι για βραδυνό. Θα ήταν καλύτερα να κόψεις αυτές τις δύο αντλήσεις και να θηλάζεις το παιδί. Αν είναι να πάρει μπουκάλι με ξένο, ας το πάρει τις ώρες που λείπεις, να γλιτώσεις κι εσύ το χρόνο των 2 αντλήσεων που δεν σε βοηθούνε από ότι φαίνεται και απλά μπερδεύουν το θηλασμό.

Δηλαδή κράτησε τη μία άντληση που κάνεις μόλις επιστρέφεις και συνέχισε μόνο με θηλασμό.

Το πρωί πριν φύγεις πόσο αντλείς;

Διαφημίσεις

1ον είναι και ο μικρός κουρασμένος γιατί είναι μετά το μπάνιο οπότε τρώει λίγο, τον παίρνει ο ύπνος και ξαναξυπνάει στο μισάωρο και τον πιανει εκνευρισμός γιατί πεινάει

αν άλλαζες την ώρα του μπάνιου και γινόταν πιο νωρίς ή τις πρωινές ώρες που λείπεις;

αν άλλαζες την ώρα του μπάνιου και γινόταν πιο νωρίς ή τις πρωινές ώρες που λείπεις;

Αυτό είναι ένα άλλο πονεμένο θέμα. Και τα 2 μου παιδιά άρχισαν να παρατείνουν την ώρα ύπνου αμέσως μετά το μπάνιο και το γεύμα μετά.

Δηλαδή ο Ιάσωνας (ο μικρός μου) αν κάνει μπάνιο γύρω στις 11.00 το βράδυ και πιει ένα μπουκάλι γάλα (150ml) δικό μου ή ξένο δεν έχει σημασία, καταφέρνει και κοιμάται έως τις 4,30 με 5.00 το πρωί.

Μία μέρα που δεν τον έκανα μπάνιο ξύπνησε στο 3ωρο.

Προσπαθώ λοιπόν να τηρώ το μπάνιο αργά ώστε να έχω ελπίδες σιγά σιγά να παρατείνεται ο βραδυνός ύπνος!

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δοκιμάζω ακόμα...

Βέβαια θα μου πείτε ότι τελικά ότι είμαι σε σύγχηση και δεν ξέρω τί ακριβώς θέλω να πετύχω :(

Ιδανικά θα ήθελα να μπορώ να αντλώ τόσο γάλα ώστε να μην πίνει ξένο και να φτάνει να του δίνω το γεύμα των 11.00 δικό μου γάλα απλά με μπιμπερό ώστε να το πίνει γρήγορα και να κοιμάται γρήγορα! :(

Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται τελικά. :(

Το πρωί πριν φύγεις πόσο αντλείς;

Το πρωί αντλώ περίπου 100 ml (εξαρτάται από το πόσο καλά έχει φάει ο ίδιος πριν)

Χτες για παράδειγμα, κατάφερα με την άντλήση του απογεύματος (μόλις γύρισα) την άντληση τη βραδυνή (11.30 στο μικρό έδωσα ξένο την ίδια ώρα) (παρέληψα την άντληση των 8-9) και την άντληση σήμερα το πρωί να αφήσω οριακά 3 γεύματα (450ml)

Αν είναι να πάρει μπουκάλι με ξένο, ας το πάρει τις ώρες που λείπεις,

Θα δοκιμάσω σήμερα το βράδυ να του δώσω δικό μου με μπιμπερό και να αφήσω ένα γεύμα λιγότερο για όταν λείπω ώστε να πιει τότε ξένο.

Και πάλι βλέπουμε :(

Οι περισσότερες δεν χρειάζονται άντληση στη δουλειά αλλά εσύ είσαι από αυτές που τη χρειάζονται.

Εδώ έχω μια απορία, αν κατάφερνα και έκανα άντληση στη δουλειά θα ήταν μία και με το Mini Electric (είναι πρακτικά αδύνατον να φέρω το lactina). Αυτή η άντληση θα μείωνε την παραγωγή της άντλησης μόλις γυρίσω? Μήπως η άντληση με το Mini Electric δυσκολέψει τα πράγματα?

Ευχαριστώ και πάλι βέβαια για όλες τις συμβουλές.

Υ.Γ. Στο τέλος νομίζω ότι θα βάλω υπογραφή πανικόβλητη μαμα :(:(:(

.png

.png

Ιδανικά θα ήθελα να μπορώ να αντλώ τόσο γάλα ώστε να μην πίνει ξένο και να φτάνει να του δίνω το γεύμα των 11.00 δικό μου γάλα απλά με μπιμπερό ώστε να το πίνει γρήγορα και να κοιμάται γρήγορα! :(

Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται τελικά. :(

Για το παιδί είναι καλύτερα να έχεις σταθερή συμπεριφορά, δηλαδή όταν είναι μαζί σου μόνο να θηλάζει και μόνο όταν λείπεις να πίνει γάλα από το μπουκάλι δικό σου ή ξένο.

Αν είναι να πάρει μπουκάλι με ξένο, ας το πάρει τις ώρες που λείπεις,

Θα δοκιμάσω σήμερα το βράδυ να του δώσω δικό μου με μπιμπερό και να αφήσω ένα γεύμα λιγότερο για όταν λείπω ώστε να πιει τότε ξένο.

Σου πρότεινα να παραλείψεις τις βραδυνές αντλήσεις για να έχεις περισσότερο συσσωρευμένο γάλα και να θηλάσεις το παιδί. Αν είναι να μην το θηλάζεις, τότε μην παραλείπεις τις αντλήσεις γιατί θα μειωθεί η παραγωγή.

Η στάση σου προκαλεί σύγχιση στο μωρό και αυτό πιθανότατα θα φέρει αντιδράσεις στο θηλασμό...

Και πάλι βλέπουμε :(

Εδώ έχω μια απορία, αν κατάφερνα και έκανα άντληση στη δουλειά θα ήταν μία και με το Mini Electric (είναι πρακτικά αδύνατον να φέρω το lactina). Αυτή η άντληση θα μείωνε την παραγωγή της άντλησης μόλις γυρίσω? Μήπως η άντληση με το Mini Electric δυσκολέψει τα πράγματα?

Θα σου πρότεινα να το κάνεις δοκιμαστικά για μία εβδομάδα, εκτιμώ ότι θα σε βοηθήσει. Αν δεις ότι δεν βοηθά, θα επιστρέψεις στην παλιά σου ρουτίνα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει μία συνταγή που να βολεύει και να βοηθάει όλες τις μητέρες. Αναγκαστικά θα δοκιμάσεις διάφορα και θα δεις τις είαι πιο βολικό και πιο αποδοτικό για σένα.

Άλλες μητέρες αντλούν μόνο στη δουλειά γιατί έχουν το χρόνο και το χώρο να το κάνουν και το προτιμούν από το να έχουν και αυτό στο σπίτι!

1ον είναι και ο μικρός κουρασμένος γιατί είναι μετά το μπάνιο οπότε τρώσει λίγο, τον παίρνει ο ύπνος και ξαναξυπνάει στο μισάωρο και τον πιανει εκνευρισμός γιατί πεινάει

Προσπαθησα να κρατήσω την καθιερωμένη ρουτίνα για 2-3 μέρες μετά τον ερχομό στο σπίτι αλλά ήταν τραγωδία :lol:

Καταλήξαμε να θηλάζουμε "καλά" όσο ήταν ακόμη αρκετά ζωηρή, για να χορταίνει και μετά από λίγη ώρα (με ρέψιμο απαραιτήτως) κάναμε το μπάνιο και μετά κοιμόταν αμέσως με έναν πολύ σύντομο θηλασμό. Δοκίμασε το λίγες φορές, δεν έχεις τίποτε να χάσεις. Αν το μωρό ζορίζεται στο μπάνιο ή βγάζει γουλίτσες, δοκίμασε να κάνεις το μπάνιο λίγη ώρα πιο μετά. Πόση ώρα θα μεσολαβήσει ανάμεσα σε θηλασμό και μπάνιο θα το βρεις δοκιμάζοντας και διορθώνοντας.

Η μέθοδος έχει και ένα πλεονέκτημα ακόμη, ο διπλός θηλασμός τονώνει λίγο την παραγωγή σου.

Μην πανικοβάλλεσαι, νομίζω ότι είναι λογικό να δοκιμάζεις διάφορα, μέχρι να δεις πώς βολεύεται το συγκεκριμένο μωρό. Πιστεύω ότι οι ώρες που κάνουμε συγκεκριμένες ρουτίνες φροντίδας δεν έχουν τόση σημασία, όσο ο τρόπος που τις κάνουμε (φυσικά δεν μιλάμε για τεράστια διαφορά χρόνου). Γι'αυτό και λειτουργεί όταν πχ μεταθέτουμε την ώρα του ύπνου ακολουθώντας την ίδια ρουτίνα λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Τελικά κορίτσια η ρουτίνα που έχουμε εφαρμόσει τις τελευταίες 2 μέρες είναι η εξής:

Μόλις γυρίσω από τη δουλειά αντλώ περίπου 300ml.

Αγλαΐα, μία μέρα προσπάθησα να κάνω άντληση στη δουλειά και ήταν καταστροφικό. Το στήθος μου πόναγε με το Mini Electric, κι εγώ ήμουν μέσα στο άγχος να προλάβω να τελειώσω για να γυρίσω στη δουλειά μου :( Οπότε τη δουλειά την ξεχνάω σαν εναλλακτική :(

Γύρω στις 19.00 αρχίζει ένας μαραθώνιος θηλασμός (που τελικά πολύ τον απολαμβάνω) ο οποίος κρατάει περίπου μέχρι τις 21.00 με μικρές διακοπές. Εκείνη την ώρα συνήθως κάθομαι ξαπλωμένη και αν ο μεγάλος μου ο γιος δεν παίζει με τον μπαμπά του κάθεται κι αυτός μαζί μας και μιλάμε ή καθόμαστε αγγαλίτσα.

Γύρω στις 22.00 μπαίνουμε με το μικρό για μπάνιο και αμέσως μετά πίνει ένα μπουκάλι δικό μου γάλα (150ml) Εδώ ο θηλασμός δεν μου «βγήκε» L Μάλλον εγώ είμαι πολύ κουρασμένη και μαζί και η νύστα του μωρού δεν ήταν καλός συνδυασμός!

Εγώ γύρω στις 23.00 αντλώ πάλι περίπου 150-180 ml.

Το μικρό θα ξυπνήσει ή στις 3.00 ή στις 5.00 και θα θηλάσει και ξανά στις 7.00 και ξανά στις 9.00 λίγο πριν φύγω. Αφού θηλάσει αντλώ κι εγώ γύρω στα 100 ml.

Έτσι καταφέρνω και βγάζω οριακά 4 γεύματα του με θήλαστρο.

Το ένα του τα δίνω το βράδυ και τα άλλα 3 όταν λείπω. Αν δεν φτάσει το δικό μου γάλα για 3 του δίνουν και λίγο συμπλήρωμα ξένο (100ml )

Κάπως έτσι έχουμε βρει μία σχετική ισορροπία. Δεν ξέρω αν θα διατηρηθεί η παραγωγή μου έτσι σε καλά σημεία. Ήδη παίρνω και τη μαγιά μπύρας και βλέπουμε.

Μην πανικοβάλλεσαι, νομίζω ότι είναι λογικό να δοκιμάζεις διάφορα, μέχρι να δεις πώς βολεύεται το συγκεκριμένο μωρό. Πιστεύω ότι οι ώρες που κάνουμε συγκεκριμένες ρουτίνες φροντίδας δεν έχουν τόση σημασία, όσο ο τρόπος που τις κάνουμε (φυσικά δεν μιλάμε για τεράστια διαφορά χρόνου). Γι'αυτό και λειτουργεί όταν πχ μεταθέτουμε την ώρα του ύπνου ακολουθώντας την ίδια ρουτίνα λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα.

Amaretto έχεις πάρα πολύ δίκιο σε αυτό, απλά η ρουτίνα του μπάνιου είναι από τα πολύ λίγα πράγματα που κάνω με τον Ιάσωνα και προσπαθώ να τη διαφυλάξω όσο γίνεται. Ήδη μου είναι πάρα πολύ δύσκολο που τον άφησα από τόσο μικρό. Ίσως και αυτός να είναι και ο λόγος που πανικοβάλλομαι πιο εύκολα.

Και πάλι Thanks για όλες τις συμβουλές!

.png

.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Tελειωσαν τα ψεματα σε 8 μερες γυριζω και εγω στη δουλεια και το στομαχι μου εχει γυρισει αναποδα, εχω διαρκως ενα κομπο στο λαιμο :( στεναχωριεμαι που θα αφησω το μωρο αφανταστα,νιωθω σαν να το εγκαταλειπω :cry: .

Με εχει συνηθισει και κλαιει οταν την πιασει καποιος αλλος,μονο εμενα και τον αντρα μου θελει.Περναει και πολλες ωρες στο στηθος ,δηλ το καθε γευμα της διαρκει 40 λεπτα με μια ωρα,πιθανον να πιπιλιζει και απο ευχαριστη και οχι μονο για φαγητο,ποιος θα της τα προσφερει οταν θα λειπω στη δουλεια το μπουκαλι?

Αγχωθηκε και η μαμα μου που θα τη βλεπει γιατι κλαιει και μου ειπε να της εδινε πιπιλα τις ωρες που θα λειπω,αλλα της το ξεκοψα,δεν θελω πιπιλα καθολου.Αραγε θα συνηθισει το μωρακι μου στην απουσια μου γρηγορα ή θα κλαιει συνεχεια τις ωρες που θα λειπω?

Καλα εχω να ριξω πολυ κλαμα λεμε :(:(:(

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Kαλή αρχή με τη δουλειά Μαρία! Μην αγχώνεσαι, το μωράκι σου και η μητέρα σου θα βρούνε τρόπους ώστε να ανακουφίζεται το μικρούλι! Οι βόλτες βοηθάνε πολύ να ξεχνιέται το μωρό, οι γιαγιάδες συνήθως λένε ένα σωρό τραγουδάκια και παίζουν τα μωρά με τρόπο που τους αρέσει πολύ! Όλα καλά θα πάνε! :)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σ'ευχαριστω πολυ sofouka,ελπιζω πως ολα θα πανε μια χαρα,το μωρακι μου μεταξυ 12-20 του Γεναρη ειχε ριξει πολυ κλαμα λογω κολικων,δεν θελω να ξανακλαψει ετσι,τωρα πια κλαιει ελαχιστα(του περασανε και οι κολικοι :) ).

Ξερω οτι τον πρωτο καιρο θα ριξει καμποσο κλαμα :( αλλα τι να κανω... μακαρι να μην δουλευα......

Πριν λιγο ειδα το τικερακι σου..χρονιασε η μικρη ε? Να τα εκατοστησει εστω και καθηστερημενα,θυμαμαι οταν το κοιτουσα πριν καιρο που ελεγε 10 μηνων,ποσο γρηγορα περναει ο καιρος ομως ε?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Γειά σας κορίτσια!! Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Έχω επιστρέψει εδώ και 1 μήνα στη δουλειά και έχω πρόβλημα με την παραγωγή μου που όσο περνάνε οι μέρες χειροτερεύει.Η μείωση της παραγωγής ξεκίνησε πριν ακόμα πάω στη δουλειά με τις πρόβες απουσίας.Με συμβουλή της Αγλαίας νοίκιασα το symphony και αντλώ το πρωί(70-100ml γιατί συνήθως θηλάζω και στη διάρκεια της νύχτας), το μεσημέρι(250-300ml) και το βράδυ(50-60ml γιατί θηλάζω κάθε 1,5-2 ώρες το απόγευμα). Μέχρι τώρα εξασφαλίζω ίσα-ίσα το γάλα του μωρού για το πρωί, αλλά όσο περνάει ο καιρός οι ανάγκες του αυξάνουν...όχι όμως και η παραγωγή μου :(:(

Επιπλέον το μωρό όλο και συχνότερα δεν χορταίνει το απόγευμα προς βράδυ και του δίνω επιπλέον δικό μου γάλα με μπιμπερό από την τράπεζα που είχα φτιάξει (η οποία σε λίγο θα κυρήξει πτώχευση :lol: ).

Όπως βλέπω τα πράγματα σε λίγο θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω ξένο γάλα, κάτι που ήθελα να αποφύγω.

Έχετε καμιά ιδέα τί να κάνω;

Nα σημειωθεί ότι:

1. Δοκίμασα μαγιά μπύρας για 3 μέρες και οι κενώσεις του μωρού από υδαρείς κιτρινοπράσινες που ήταν πάντα έγιναν πράσινο νερό :?:?

2. Δεν μπορώ να αντλώ στη δουλειά.

Ευχαριστώ!!

.png

Διαφημίσεις

Ωχ με αγχωσες τωρα :roll: ,και 'γω γυριζω την Τριτη στη δουλεια... ελπιζω να σου απαντησει καποια μαμα που να θηλαζει και να δουλευει,θα βοηθηθουμε και οι δυο απο την απαντηση,καλη συνεχεια και μακαρι να μη χρειαστει να δωσεις ξενο γαλα.

Τα απογευματα γιατι δεν θηλαζεις αντι να χρησιμοποιεις την τραπεζα για να χορτασει το μωρο? Να υποθεσω οτι δουλευεις και εσυ 8ωρο ε?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

evelin20, να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Από αυτά που γράφεις, εγώ εντοπίζω σαν λάθος το ότι του δίνεις το απόγευμα γάλα από την τράπεζα που έχεις κάνει!

Μ' αυτόν τον τρόπο, μειώνεις το ερέθισμα που δέχεται το στήθος σου στη διάρκεια της ημέρας (το πρωί έτσι κι αλλιώς λείπεις, το απόγευμα όμως είναι σημαντικό το μωρό να θηλάζει ανεμπόδιστα, για να διατηρηθεί η παραγωγή σου εφ όσον δεν μπορείς να αντλήσεις και στη δουλειά!). Επίσης, έτσι μπερδεύεται και το μωρό, που μια το θηλάζεις και μια το αρνείσαι δίνοντάς του μπιμπερό. Το απόγευμα καλύπτεται και ψυχολογικά για την πρωινή σου απουσία με το να θηλάζει περισσότερο.

Θα έλεγα να το αφήνεις να θηλάζει όσο θέλει τις ώρες που είσαι στο σπίτι, χωρίς να αγχώνεσαι για το αν του φτάνει το γάλα, ένα μωρό τριών μηνών μπορεί να τραβήξει γάλα πολύ πιο αποτελεσματικά από το θήλαστρο! Με τους συχνούς θηλασμούς θα αυξήσει την παραγωγή σου!

Γενικά, μην δίνεις εσύ μπιμπερό στο μωρό, για να μην μπερδευτεί και αρχίσει να τεμπελιάζει στο στήθος! Αν τύχει και δεν μπορείς να αντλήσεις όσο χρειάζεται για να το καλύψεις, όποιος το κρατάει όταν λείπεις θα του δώσει από την τράπεζα και αν και αυτή εξαντληθεί, τότε θα δώσει ξένο. Μπορεί το μωρό να περνάει άλμα ανάπτυξης και να προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή σου με συχνούς και μαραθώνιους θηλασμούς κι εσύ δεν το αφήνεις!

Για τα πράσινα κακά, τώρα, μπορεί να είναι καμιά ίωση, οπότε θα σε βοηθήσει να κόψεις τα γαλακτοκομικά μέχρι να περάσει. Παρακολούθησέ το και αν συνεχιστεί, ξαναγράψε μας. Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ευχαριστώ sofuka για την απάντηση!!

Να διευκρινίσω κάποια πράγματα που στην προσπάθειά μου να είμαι σύντομη δεν τα εξήγησα σωστά.

Από αυτά που γράφεις, εγώ εντοπίζω σαν λάθος το ότι του δίνεις το απόγευμα γάλα από την τράπεζα που έχεις κάνει!

Μ' αυτόν τον τρόπο, μειώνεις το ερέθισμα που δέχεται το στήθος σου στη διάρκεια της ημέρας (το πρωί έτσι κι αλλιώς λείπεις, το απόγευμα όμως είναι σημαντικό το μωρό να θηλάζει ανεμπόδιστα, για να διατηρηθεί η παραγωγή σου εφ όσον δεν μπορείς να αντλήσεις και στη δουλειά!).

Το μώρο το βάζω όσο περισσότερο μπορώ στο στήθος και επιπλέον γάλα του δίνω μόνο αν κλαίει πολύ και καταλαβαίνω ότι πεινάει και δεν βρίσκει αρκετό γάλα.

Επίσης, έτσι μπερδεύεται και το μωρό, που μια το θηλάζεις και μια το αρνείσαι δίνοντάς του μπιμπερό.

Το μπιμπερό το δίνει η μητέρα μου και ποτέ εγώ.

Για τα πράσινα κακά, τώρα, μπορεί να είναι καμιά ίωση, οπότε θα σε βοηθήσει να κόψεις τα γαλακτοκομικά μέχρι να περάσει.

Το γάλα αγελάδας και τα αγελαδινά προιόντα τα έχω κόψει από καιρό παρ'όλα αυτά οι κενώσεις του μωρού είναι πάντα πράσινες έως πρασινοκίτρινες. Επιπλέον με τη μαγιά είδα ότι το γάλα μου ήταν πιο αραιό.

Από αυτά που μου είπες sofuka αυτό που συμπεραίνω είναι ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βάζω το μωρό να θηλάζει όσο το δυνατόν περισσότερο και βλέπουμε.Ευχαριστώ και πάλι για την συμπαράσταση. :):)

Ωχ με αγχωσες τωρα ,και 'γω γυριζω την Τριτη στη δουλεια... ελπιζω να σου απαντησει καποια μαμα που να θηλαζει και να δουλευει,θα βοηθηθουμε και οι δυο απο την απαντηση,καλη συνεχεια και μακαρι να μη χρειαστει να δωσεις ξενο γαλα.

Μην αγχώνεσαι! Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται :):)

.png

Το γάλα αγελάδας και τα αγελαδινά προιόντα τα έχω κόψει από καιρό παρ'όλα αυτά οι κενώσεις του μωρού είναι πάντα πράσινες έως πρασινοκίτρινες. Επιπλέον με τη μαγιά είδα ότι το γάλα μου ήταν πιο αραιό.

Το γάλα σου δεν ήταν πιο αραιό απλά αυξήθηκε η παραγωγή κι έβλεπες περισσότερο το λαιτ το γάλα που έρχεται πρώτο. Μήπως το μωρό σου κλαίει από κάτι άλλο κι όχι από το ότι δεν βρίσκει γάλα; Τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι αυτό; Το ακούς να καταπίνει;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Μήπως το μωρό σου κλαίει από κάτι άλλο κι όχι από το ότι δεν βρίσκει γάλα; Τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι αυτό; Το ακούς να καταπίνει;

Πιπιλάει έντονα για κάποια ώρα και μετά τραβάει το κεφαλάκι του προς τα πίσω και κλαίει. Το ξαναβάζω στο στήθος και κάνει το ίδιο, κάθώς και όταν αλλάζω στήθος. Δεν το ακούω να καταπίνει γουλιές όπως όταν έχω γάλα που θηλάζει ήρεμα και "ναρκώνεται". Η επιβεβαίωση έρχεται όταν του δίνουμε το μπιμπερό και πίνει 120-140ml σε... dt!!!

.png

Διαφημίσεις

evelin20, υπάρχει περίπτωση να έχεις έντονο let down και γι'αυτό το μωρό σου να συμπεριφέρεται έτσι;

Πόσες πάνες βρέχει το μωρό και πόσες λερώνει το 24ωρο;

evelin20, υπάρχει περίπτωση να έχεις έντονο let down και γι'αυτό το μωρό σου να συμπεριφέρεται έτσι;

Πόσες πάνες βρέχει το μωρό και πόσες λερώνει το 24ωρο;

Δεν ξέρω τί είναι ακριβώς το έντονο let down, πάντως όταν πιέζω τη θηλή σ'αυτή τη φάση με δυσκολία βγαίνει μια σταγόνα...

Βρέχει περίπου 6 πάνες και λερώνει 4-6.

.png

evelin20, το έντονο let down είναι το έντονο αντανακλαστικό έκκρισης γάλακτος που μπορεί να πνίγει το μωρό και γι'αυτο να τραβιέται προς τα πίσω. Η θηλή δεν έχει γάλα αλλά ακόμη και να αντλήσεις με τον σωστό τρόπο, το μωρό έχει διαφορετικό τρόπο να βγάζει το γάλα, οπότε δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα ότι δεν βρίσκει γάλα. Δοκίμασε να θηλάζεις ξαπλωμένη ή με το μωρό σε πιο όρθια στάση (να γέρνεις εσύ προς τα πίσω) και δες αν συμπεριφέρεται το ίδιο.

Από ο,τι καταλαβαίνω, το μωρό σου τρώει αρκετά αλλά χρειάζομαι πιο πολλές πληροφορίες, για να έχω καλύτερη εικόνα. Απάντησε με λεπτομέρεια στις ερωτήσεις της Αγλαΐας και πες μας και από ποιο στήθος θηλάζεις κάθε φορά.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Και πες μας λεπτομέρεις για το τιδιαφοροποιείται τα σαββατοκύριακα με τους θηλασμούς και τις αντλήσεις.

Η περίοδος σου έχει επιστρέψει; Αν δεν είχες μέχρι τώρα, είναι πιθανό να ενεργοποιείται η διαδικασία επιστροφής και αυτό να συνέπεσε με άλμα ανάπτυξης του μωρού σου, οπότε η ενδεχόμενη μείωση να είναι παροδική.

Για να έχεις καλύτερη ανταπόκριση στο θήλαστρο, ρίξε μια ματιά στις συμβουλές που δίνει εδώ:

http://www.kellymom.com/bf/pumping/pumping_decrease.html

Κάπου μέσα στην ενότητα έχουμε και ελληνικές οδηγίες, θα προσπαθήσω να τις βρω.

Κάπου μέσα στην ενότητα έχουμε και ελληνικές οδηγίες, θα προσπαθήσω να τις βρω.

Amaretto αυτες εννοεις????

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6850

Σε πρόλαβα :lol:

Από ο,τι καταλαβαίνω, το μωρό σου τρώει αρκετά αλλά χρειάζομαι πιο πολλές πληροφορίες, για να έχω καλύτερη εικόνα. Απάντησε με λεπτομέρεια στις ερωτήσεις της Αγλαΐας και πες μας και από ποιο στήθος θηλάζεις κάθε φορά.

A.Eβδομάδα γέννησης:39η

Β.Αγόρι

Γ.ΦΤ

Δ.Επισκληρίδιος

Ε.Χολερυθρίνη έως 7.3

ΣΤ.Δεν νοσηλεύτηκε

1.Ζυγίσεις:2/11 2890

1/12 4020

4/1 5340

1/2 6110

23/2 6820

2.8-10 γεύματα περίπου τη μέρα

3.Στα 5-7 θηλάζει και στα 2 στήθη για 10' περίπου συνολικά.

4.Δεν παίρνει συμπλήρωμα.Μόνο 5-6φορές τον τελευταίο μήνα ήπιε το βράδυ 120-140ml δικό μου γάλα με μπιμπερό γιατί βγήκα έξω ή γιατί έκλαιγε μετά τον θηλασμό.

5. Χρησιμοποιώ το symphony και αντλώ πρωί(7.00), μεσημέρι(14-15.00) και βράδυ(23.30) και από τα δύο στήθη για 15'.

6.Τις τελευταίες 2 εβδομάδες το μωρό ξυπνάει συνέχεια τη νύκτα. Το παίρνω στο κρεββάτι και το θηλάζω για 4-5', ηρεμεί και μετά από 1-1.30 ώρα ξαναξυπνάει. Πολλές φορές δεν μου μένει τίποτα να αντλήσω το πρωί, αλλά ούτε και το βράδυ όταν τρώει συνέχεια το απόγευμα.

Επίσης, τις τελευταίες 20 μέρες οι κενώσεις του είναι πολύ πιο υδαρείς(κάποιες είναι σαν νερό). Δεν έχει όμως πυρετό,είναι πολύ ζωηρός και παίρνει βάρος.Η διατροφή μου δεν έχει αλλάξει.Επίσης λίγες μέρες τώρα έχει πολλά αέρια που το ενοχλούν και τη νύκτα. Πριν ξεκινήσουν όλα αυτά(δηλ. πριν 20 μέρες) είχα πάρει fenugreek για 3 μέρες και μαγιά μπύρας για άλλες 3.Λες να έχει σχέση;

Και πες μας λεπτομέρεις για το τιδιαφοροποιείται τα σαββατοκύριακα με τους θηλασμούς και τις αντλήσεις

Το Σ-Κ αντλώ μόνο αν χρειαστεί να λείψω(1-2-φορές)

Η περίοδος σου έχει επιστρέψει; Αν δεν είχες μέχρι τώρα, είναι πιθανό να ενεργοποιείται η διαδικασία επιστροφής και αυτό να συνέπεσε με άλμα ανάπτυξης του μωρού σου, οπότε η ενδεχόμενη μείωση να είναι παροδική.

Δεν έχω περίοδο.Όσο για το άλμα ανάπτυξης είμαστε στη 17η εβδομάδα που έχω διαβάσει ότι υπάρχει.

Ευχαριστώ amaretto! :):)

.png

Ζυγίσεις:2/11 2890 23/2 6820

Το βάρος σας είναι τέλειο. 4 κιλά μέσα σε 3,5 μήνες είναι μια χαρά. Αν φρενάρει λίγο τώρα μην ανησυχήσεις είναι φυσιολογικό μετά τον 3ο μήνα να φρενάρουν λίγο.

Χρησιμοποιώ το symphony και αντλώ πρωί(7.00), μεσημέρι(14-15.00) και βράδυ(23.30) και από τα δύο στήθη για 15'.

Με 3 αντλήσεις βγάζεις σχεδόν μισό λίτρο γάλα. Είναι πολύ καλή ποσότητα τη στιγμή που παράλληλα θηλάζεις κιόλας.

Επίσης λίγες μέρες τώρα έχει πολλά αέρια που το ενοχλούν και τη νύκτα.

Είναι μωράκια που ενώ δεν έχουν κολικούς στις αρχές τους παθαίνουν στον 3ο-4ο μήνα. Μήπως το ενοχλεί αυτό και το μπερδεύεις με πείνα;

Πριν ξεκινήσουν όλα αυτά(δηλ. πριν 20 μέρες) είχα πάρει fenugreek για 3 μέρες και μαγιά μπύρας για άλλες 3.Λες να έχει σχέση;

Για να δεις αύξηση πρέπει να παίρνεις τα κατάλληλα σκευάσματα σε κατάλληλες δόσεις και μέρες. Η μαγιά μπύρας πρέπει να την παίρνεις 3 φορές την ημέρα από 7 κάψουλες τη φορά. Για να δεις αλλαγή θα περάσουν μερικές μέρες. Οι τρεις μέρες δεν νομίζω να έκαναν τίποτα.

Το Σ-Κ αντλώ μόνο αν χρειαστεί να λείψω(1-2-φορές)

Καλύτερα θα ήταν να κάνεις και το ΣΚ αντλήσεις για να αποθηκεύσεις περισσότερο γάλα για τις καθημερινές.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Με 3 αντλήσεις βγάζεις σχεδόν μισό λίτρο γάλα. Είναι πολύ καλή ποσότητα τη στιγμή που παράλληλα θηλάζεις κιόλας.

Δυστυχώς βγάζω όλο και λιγότερο και τώρα τελευταία χρησιμοποιώ και από το κατεψυγμένο. :(

Είναι μωράκια που ενώ δεν έχουν κολικούς στις αρχές τους παθαίνουν στον 3ο-4ο μήνα. Μήπως το ενοχλεί αυτό και το μπερδεύεις με πείνα;

Δεν αποκλείεται.Πάντως την ημέρα τα αέρια δεν φαίνεται να το ενοχλούν και τη νύχτα ηρεμεί μόλις το βάλω στο στήθος.

Για να δεις αύξηση πρέπει να παίρνεις τα κατάλληλα σκευάσματα σε κατάλληλες δόσεις και μέρες. Η μαγιά μπύρας πρέπει να την παίρνεις 3 φορές την ημέρα από 7 κάψουλες τη φορά. Για να δεις αλλαγή θα περάσουν μερικές μέρες. Οι τρεις μέρες δεν νομίζω να έκαναν τίποτα.

Έπαιρνα 4 κάψουλες των 500 mg 3 φορές τη μέρα και τη σταμάτησα γιατί οι κενώσεις του μωρού έγιναν πολύ πιο αραιές. Νομίζεις να την ξαναρχίσω;

Ευχαριστώ pipi! :):)

.png

Δυστυχώς βγάζω όλο και λιγότερο και τώρα τελευταία χρησιμοποιώ και από το κατεψυγμένο. :(

Έκανες κάτι διαφορετικό πριν τη μείωση, ή ότι έκανες κάνεις και τώρα, και παρόλα αυτά την βλέπεις; Είναι πιθανό να σου έρθει και περόδος και γι' αυτό να παρατηρείται αυτή η μείωση.

Δεν αποκλείεται.Πάντως την ημέρα τα αέρια δεν φαίνεται να το ενοχλούν και τη νύχτα ηρεμεί μόλις το βάλω στο στήθος.

Οι κολικοί συνήθως πιάνουν βραδυνές ώρες. Το στήθος όπως και να 'χει είναι παρηγοριά μεγάλη για τα μωράκια.

Έπαιρνα 4 κάψουλες των 500 mg 3 φορές τη μέρα και τη σταμάτησα γιατί οι κενώσεις του μωρού έγιναν πολύ πιο αραιές. Νομίζεις να την ξαναρχίσω;

Η δοσολογία σωστή είναι. Οι κενώσεις γίναν πιο αραιές. Άλλαξαν και χρώμα έτσι; Έγιναν εντελώς πράσινες. Το μωρό σου πάντως κάνει πολλές φορές κακά του οπότε τρώει καλά. Τις έπαιρνες τις κάψουλες χωρίς να έχεις δει μείωση;

Τα χάπια πότε τα έκοψες; Τα έκοψες και μετά είδες τη μείωση; Για τι μειωσή ακριβώς λέμε; Πόσα ml δηλαδή συνολικά;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...