Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σκέψεις για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Recommended Posts

QUOTE=Active Member;2024745]Ζοπιρον, οπως ειπε και η αρια, οι φωτογραφιες πραγματικα δεν εχουν κανενα μα κανενα νοημα (κατ' εμε). Ειδικα, στο τελευταιο σου ποστ εχεις φωτογραφιες με αλλοδαπους και διακινησεις ή πορνο. δε ξερω που αποσκοπει αυτο. Δε λεω οτι δεν ισχυει αυτο που δειχνουν οι φωτος. Αλλα, ειλικρινα...τι θες να μας πεις? οτι ΜΟΝΟ οι αλλοδαποι τα κανουν αυτα? Αν οχι, που ειναι οι αντιστοιχες φωτος με τους Ελληνες πρεζεμπορους/σωματεμπορους. Ειλικρινα, εχω μεινει αναυδη με το ποστ σου (ειδικα ειναι απο ενα ατομο σαν εσενα....if you know what I mean ;)). Εκτος, αν οντως θες να πεις οτι αυτα ειναι αποκλειστικοτητα των αλλοδαπων, οποτε παω πασο.

Εν τελει, τι θες να καταδειξεις? Το εγκλημα ή την εθνικοτητα, γιατι εγω καταλαβα οτι θες να συνδεσεις το ενα με το αλλο ....

Active..., όταν ανάρτησα τις φωτογραφίες (οι οποίες βέβαια συνοδεύουν κείμενο), ήξερα πως θα παρεξηγηθώ... αλλά δεν περίμενα να με παρεξηγήσεις εσύ...

Τέλος πάντων, θα εξηγήσω για όποιον δεν κατάλαβε και θα μου συγχωρέσεις / συγχωρέσετε αν φανώ οργισμένη (δεν είναι επί προσωπικού με κανέναν) :

Επειδή τυχαίνει να ζω το πρόβλημα από μέσα (να δουλεύω ουσιαστικά σε αυτές τις περιοχές) κι όπως είπα σε προηγούμενο μήνυμά μου - δεν ξέρω το πρωί που φεύγω από το σπίτι μου αν θα γυρίσω και πως... είμαι ΕΞΑΛΛΗ με το πρόβλημα.

Βαρέθηκα να διαβάζω παντού θεωρητικούρες περί αιτιολογίας και δικαιολογίας, αφηρημένων ιδεών κι ακόμα πιο αφηρημένων ζωών.

Ήθελα ν' απεικονίσω την σκληρή πραγματικότητα (μου) - όπως πιθανόν να έκανες εσύ για τους Αφγανούς της Πάτρας - αναδεικνύοντας έτσι την τερατώδη / τραγική διάσταση του προβλήματος. Έτυχε οι εικόνες να δείχνουν μόνο (μάλλον) αλλοδαπούς (θα μπορούσα ν' ανοίξω πολυσέλιδα θέματα για τους παραβατικούς Έλληνες που δρουν παραδίπλα ή παραπίσω) αλλά δεν ήθελα φυσικά να στοχοποιήσω τους αλλοδαπούς ούτε να τους φορτώσω όλα τα κακά της Ελλάδας.

Εξάλλου, δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί συνεργάζομαι με μετανάστες - έχω φίλους μετανάστες - τρώω, πίνω, γελάω και κλαίω με μετανάστες / τους βάζω σπίτι μου - είμαι αδελφή μετανάστη...

Ανάρτησα λοιπόν το κείμενο με τις φωτογραφίες για να φανεί για το συγκεκριμένο θέμα, η γυμνή - σοκαριστική αλήθεια και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που αναλογούν (κι ίσως τότε να βρεθεί και η λύση). Μπορεί να μην σου αρέσει ο τρόπος που το κάνω και το σέβομαι αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος που μου έχει απομείνει για να μην στρογγυλεύονται συνέχεια οι γωνίες.

Ήθελα λοιπόν να καταδείξω αυτό που γίνεται εις βάρος ΟΛΩΝ ΜΑΣ (ημεδαπών κι αλλοδαπών), σίγουρα όχι τυχαία / κατά λάθος ή εξ αμελείας... και να βροντοφωνάξω πως μου ΦΤΑΙΝΕ και ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΜΟΝΟ την πλειοψηφία του πολιτικού και πνευματικού ΜΑΣ κόσμου γι' αυτό το ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ.

Δεν ήθελα να φωτογραφίσω τους παραβάτες αλλά να φτύσω κατάμουτρα και με όση περιφρόνηση μπορώ τους σκηνοθέτες.

Και σταματώ εδώ για να μην γίνει πολύ προκλητικός ο λόγος μου σ' ένα δημόσιο φόρουμ...

(το ίδιο έντονα θέλω να δείξω την αποδοκιμασία μου... για τον διαδηλωτή που τον σκότωσαν στο ξύλο εφτά ΜΑΤατζήδες, για την μολότωφ που πέταξαν... οι αναρχικοί στην λαική αγορά των Εξαρχείων κι άλλα πολλά... όμως αυτά είναι (μάλλον) παράλληλα θέματα κι όχι συγκοινωνούντα (μάλλον)...)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 446
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Zopiron, πολύ καλά έκανες και τις έβαλες τις φωτογραφίες και πολύ καλά κάνεις και εκθέτεις τις απόψεις σου. Η άποψή σου, αφού κινείσαι σε αυτές τις περιοχές (λόγω δουλειάς ή λόγω μόνιμης κατοικίας, δεν θυμάμαι) έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δική μου, που ζω σε προάστειο (αλήθεια, μόνο εγώ ζω σε προάστειο???????? ή μόνο εγώ το είπα? ). Πρέπει κάποιοι να μάθουν να ακούν και την άλλη πλευρά και να μην εθελοτυφλούν. Και ναι, υπάρχουν, υπήρχαν και δυστυχώς θα υπάρχουν και έλληνες εγκληματίες. Και ναι, να μπουν και φωτό και από τις δικές τους πράξεις και να τις καταδικάσουμε 100 χιλιάδες φορές. Να καταδικάσουμε το έγκλημα, από όπου προέρχεται. Αλλά, ας μην εθελοτυφλούμε και ας μην υποτιμούμε το φόβο, την αγανάκτηση, την ταλαιπωρία των κατοίκων ή των εργαζόμενων στις περιοχές όπου υπάρχει το πρόβλημα. Ας δούμε την αλήθεια κατάματα!

Εγώ πάντως που - όπως είπε η zopiron - είμαι στο ίδιο έργο θεατής, δεν εξέλαβα τις φωτό ως προσπάθεια σύνδεσης της εγκληματικότητας με την εθνικότητα των κακοποιών. Και μάλιστα, επειδή έχω διαβάσει αρκετά ποστ της κοπέλας (όπως και της Active Member) έχω σχηματίσει τελείως διαφορετική εντύπωση για εκείνες. Δεν κάνω κανενός το δικηγόρο, απλά θέλω να πω ότι η ουσία της δημοσίευσης είναι το μαύρο χάλι της Αθήνας (που ξαναείπα, το ΒΛΕΠΩ καθημερινά).

Και σημειώνω εδώ ότι ακόμα και αν οι συγκεκριμένες φωτό τυχαίνει να δείχνουν κυρίως αλλοδαπούς με παραβατική συμπεριφορά, αυτό συμβαίνει γιατί τα αφεντικούλια τους (μεταξύ των οποίων πολλοί Έλληνες), είναι σε σημεία off camera που λένε και απολαμβάνουν τους καρπούς της επιχείρησης που η ίδια η αστυνομία καλύπτει.

Και ξανατονίζω - και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας - ότι ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να σπάει κεφάλια ούτε να διαλύει διαδηλώσεις αλλά να προστατεύει τον πολίτη, Έλληνα ή μη. Εάν η αστυνομία έκανε τη δουλειά της σωστά, αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε κανείς να δει τέτοιες εικόνες ντροπής στην Αθήνα του 2011. Αλλά και οι αστυνομικοί εντολές εκτελούν εκ των άνωθεν. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

kaταρχην δεν ξερω πως σας ηρ8ε σε μερικές φιλενάδες αλλά οι φωτο της ζοπ ουδεμια σχεση με προθεση ταυτισης της εγκλημαιτκοτητας με τους αλλοδαπους. προσωπικά δεν σοκαρομαι κα8ολου με τέτοιες εικόνες γιατι τις ζώ. επειδη πολλά εχουν ειπωθει εδώ μεσα περι ανεμελων κυρατσων που μενουν στα προάστεια μακρια απο το πρόβλημα και κανουν τις ανθρωπιστριες εκ του ασφαλους (η..μεταφραση δικη μου) να ενημερώσω το φιλο8εάμον κοινό πως δεν μένω στο εξωτικό λαγονησι ουτε στην βουλιαγμένη. Γεννηθηκα μεταξουργειο, έζησα ολη μου τη ζωή κολωνο-πλάτωνος και κεραμικο, εξακολουθω και πηγαινω εκει γιατι εχω συγγενεις και δικους μου ανθρώπους, εβγαινα στην βικτώρια, και μένω κυψέλη. Αυτα πρός...γνώση για να ξερετε δλδ και με ποια ομιλειτε.

στην κυψελη λοιπον, στη βελβενδους - ανω κυψέλη- και οχι στην πατησιων οπως πολλές γνωρίζετε, οι μαυρουλες κάνουν πιάτσα απο τις 9 το βράδυ και με τα..καλοκαιρινα δεδομενα σχεδόν μερα ακόμη. πολλές φορες γυριζοντας απο την δουλειά πολύ αργα το βράδυ στην πυλωτή της πολυκατοικίας μου..πετυχαινω ελληναράδες εραστές να κουτουπωνονται με τις μαυρουλες στο ορ8ιο... στην πυλωτή της πολυκατοικίας μου σε μια περίπτωση μάλιστα ήταν και ενοικος της πολυκατοικίας μου. Αρνουμε όμως να τα βάλω με την μαυρούλα, τον αφγανο, τον πακιστανό, τον ινδο, τον κινεζο, τον οποιοδηποτε. Αντιθετα ομως εχω ΜΕΓΑΛΟ θεμα με οποιον (=οποιας εθνικοτητας) αναγκαζει την μαυρουλα να εκπορνευεται για 10 ευρώ χωρίς ιατρική περίθαλψη, με οποιον αναγκαζει τον πακιστανο να μεταφερει ναρκωτικά γιατι τελικά κάπως πρέπει να φάει ο πακιστανος, με οσους εκμεταλλεύονται μεταναστες στα φαναρια (γιατι μην μου πειτε οτι δεν παιζει..ενοικιο ποστου και μαφια αναλογη με των ζητιάνων) και γενικότερα με οποιον εκμεταλευεται την δυστυχία ενός ανθρώπου για δικο του όφελος ειτε προκειται για παρανομη πράξη ή οχι. γιατι για εμενα, στα μάτια μου, το ιδιο ένοχος ειναι και ο μεγαλεμπορος ναρκωτικών που χρησιμοποιεί πρεζάκια ή παράνομους μεταναστες για να κάνει την δουλειά του με τον χωραφά στη μανωλάδα και την κυράτσα που της μεγαλώνει παιδιά η κορασον για 700 το μηνα χωρίς ένσημα και με ενα ρεπο το 15νθημερο.

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

α και τελος: ΟΣΟ και να φωναζουμε, ΟΣΟ και να χαλαμε τις καρδιές μας, η κατασταση στο κεντρο ΔΕΝ Θα αλλάξει εως ότου πουληθει και το τελευταιο σπιτι και κατάστημα...για ευνόητους λόγους....δεν μου το παιρνουν εμενα το πατρικο μου στον κολωνο που να χτυπιουνται κάτω!

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

Διαφημίσεις

και μερικές απορίες που μου σκασανε αίφνης. Αφού η κατασταση στο κεντρο ειναι φριχτή και επικύνδυνη, τοσα Lofts που εχουν κτιστει πολυ προσφατα (την τελευταια διετια) σε κεραμικο, μεταξουργείο και τερμα πλάτωνος ποιος τα αγοράζει? ποιος δέχεται να μεινει εκει γνωριζοντας οτι σε κάθε στενο 8α παραμονευει ποτε τσαντακιας, ποτε πρεζάκιας, ποτε μαχαιροβγάλτης, ποτε βιαστής;

τοσες εταιρίες development και αστικών ακινητων που ανακοινώνουν οτι προκειται να φτιάξουν πολυκαταστηματα, μωλ, κατοικίες με.. πράσινες βεράντες και ταρατσες σε αυτές τις ίδιες περιοχές πως διακινδυνευουν τα λεφτα τους, να κάνουν μια τοσο μεγάλη επένδυση με κινδυνο να τους μεινουν τα ακινητα στα χέρια;

Γιατι οι κάτοικοι στην περιοχή Μεταξουργειο-Κεραμεικός-Κολωνός-Πλάτωνος βρισκουν μονίμως μπιλιετάκια και αφισάκια μεσιτικών γραφείων που τους υποσχονται να τους μοσχοπουλήσουν το προικώον διαμέρισμα στον..βυθουλα σε χρόνο ρεκορ? Προσφατο παράδειγμα. Η κολλητη της μάνας μου εδωσε την μονοκατοικία σε γνωστο μεσιτικο γραφείο και μεσα σε 1 μηνα η μονοκατοικια ειχε πουληθεί... αλλά δεν γνωρίζουμε ποιος την πήρε.. ακατοικητη ειναι ακόμη. Άρα ή υπάρχει πολύς τρελός κόσμος που αγοράζει αβερτα οτι βρει ή λοβοτομημένος που επειμενει να μενει στο λοφτ του ή ξυπνάει ο κυρ κωνσταντινιδης μεσα μου, γινομαι συνωμοσιολόγα και αρχιζω να πιστεύω πως αυτοι που αγοράζουν γνωριζουν κάτι που εμεις οι υπολοιποι αγνοούμε

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

‎3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου

Περπατώντας τυχαία στις όμορφες γειτονιές του κέντρου, βρέθηκα στο σημείο που ο 44χρονος δολοφονήθηκε για μια βιντεοκάμερα. Πιο πριν είχα περάσει από τον πεζόδρομο δίπλα στο πολυτεχνείο - όπου μια λαϊκή αγορά πρέζας λειτουργεί σε καθημερινή βάση: Ντελάληδες που διαλαλούσαν την πραμάτεια τους (χάπια φίλε, χάπια), σκελετωμένοι άνθρωποι σε αργή κίνηση, άλλοι ξαπλωμένοι στο πεζοδρόμιο...γραφικότατη τοποθεσία. Λίγο πιο πέρα τις προάλλες είχα δει αστυνομία, ερυθρό σταυρό και πυροσβεστική που χασκογελούσαν βαριεστημένοι σε πηγαδάκια, όσο ένας τύπος απειλούσε να πέσει από την ταράτσα της επιτροπής ασύλου. Live your myth in Greece...

Περπατώντας λοιπόν στην 3η Σεπτεμβρίου, είδα μαζεμένο κόσμο και πλησίασα - δεν είχα συνειδητοποιήσει που βρίσκομαι ακριβώς. Ήταν και τα ΜΑΤ εκεί δίπλα, αλλά δε φαινόταν να υπάρχει κάποια ένταση. Στο σημείο της δολοφονίας ο κόσμος είχε αφήσει λουλούδια και σημειώματα. Ένας γεροδεμένος τύπος ήταν όρθιος απέναντι και επόπτευε τον χώρο, ανταλλάσσοντας που και που καμιά κουβέντα με τους γύρω. “Πως δεν υπάρχει λύση! Να κατέβει ο στρατός!” ακούστηκε σε μια στιγμή να φωνάζει αγανακτισμένος (πολίτης βεβαίως βεβαίως). Και λίγο αργότερα “Πως? Να σου πω εγώ λύση: Στα μακρονήσια και σαπούνια!”

Έπιασα κουβέντα με έναν ηλικιωμένο εκεί δίπλα. Άρχισε να μου λέει για το ότι φοβάται να βγει από το σπίτι του και πως έχουν έρθει πολλοί ξένοι που δεν είναι βέβαια όλοι κακοί, αλλά οι τάδε και οι τάδε ειδικά (δε θυμάμαι ποιοι -εξάλλου κάθε φορά αλλάζουν οι “κακοί”) είναι άστα να πάνε - το γνωρίζει από πρώτο χέρι. Κάποια στιγμή ένας περαστικός με κάτι σακούλες σούπερ μάρκετ εμφανίστηκε από την γωνία. Ο περαστικός ήταν μαύρος. Με το που τον βλέπει ο γεροδεμένος (ο wannabe σαπωνοπαραγωγός), ουρλιάζει έξαλλος “Ε! Μαύρε! φύγε - φύγε τώρα!”. Την ίδια ώρα άλλοι δυο τρεις κινήθηκαν προς το μέρος του. Ο άνθρωπος με τα ψώνια, αφού έμεινε εμβρόντητος για μια στιγμή, έκανε μεταβολή και έφυγε. Κοιτάζω τον παππού δίπλα μου σαστισμένος, με κοιτάει και αυτός και μου λέει χαμηλόφωνα “ε τώρα αυτά δεν είναι σωστά πράματα - τι φταίει ο άνθρωπος. Στην Ελλάδα παιδί μου οι άσχετοι την πληρώνουν πάντα..”. Το είπε και έριξε κλεφτές ματιές γύρω, λες και φοβόταν μην τον ακούσουν. Η αλήθεια είναι πως ούτε και γω δεν είχα καμία όρεξη να το αναλύσω το θέμα εκεί πέρα...

Λίγο αργότερα έγινε το εξής ευτράπελο: Ένας μεσόκοπος άνθρωπος, πάνω σε ένα παλιό μηχανάκι είχε σταματήσει και φώναζε σε έναν απʼ τους συγκεντρωμένους. Οι “επόπτες” του χώρου πλησίασαν γρήγορα να δουν τι γίνεται. Αυτός στο μηχανάκι είχε τσαντιστεί γιατί λέει ένας τον είπε Αλβανό και του είπε να φύγει. Όμως αυτός είναι από την Πελοπόννησο, απʼ όπου (όπως ξεκαθάρισε ωρυόμενος), κατάγονται οι αυθεντικοί Έλληνες και πως, κανονικά, θα έπρεπε να του αστράψει καμία που τον είπε Αλβανό. Οι χρυσαυγίτες κοιτούσαν σαστισμένοι μην ξέροντας ποιόν να δείρουν. Στο τέλος έφυγε σιχτιρίζοντας ρίχνοντας και μια παραδοσιακότατη μούτζα μέσα από το ντουμάνι της εξάτμισής του.

Έκατσα λίγο ακόμα και στο τέλος ρώτησα αν ήταν καμιά συγκέντρωση εδώ. Μου λένε έχει η χρυσή αυγή σε καμιά ώρα. Είπα λοιπόν να πηγαίνω, γιατί ως άσχετος, δεν είχα καμία όρεξη να πληρώσω το οτιδήποτε. Θυμήθηκα και ένα σκετσάκι από το ΑΜΑΝ, όπου κάποιος καίει τη γλώσσα του καθώς δοκιμάζει τη σούπα που μαγείρευε, οπότε αμέσως μετά, απαντώντας με μουδιασμένη τη γλώσσα σε έναν έλεγχο της αστυνομίας, τον πλακώνουν στο ξύλο περνώντας τον για αλλοδαπό.

Μονάχα την επόμενη μέρα έμαθα πως χρυσαυγανακτισμένοι μπήκαν σε σπίτια και μαγαζιά ξένων και πως σφάξαν και ένα παιδί 21 χρονών το βράδυ μετά την πορεία τους για “αντίποινα”. Είδα και την φωτογραφία του τύπου με το μαχαίρι που κυνηγούσε παρέα με τους γενναίους “συναγωνιστές” έναν κακομοίρη - ενώ λίγο παραπέρα τα ΜΑΤ κοιτούσαν. Δεν αιφνιδιάστηκα - έχω ξαναδεί πριν πολλά χρόνια και άλλα πογκρόμ, μικρά και μεγάλα. Αν και σήμερα το κλίμα είναι πιο κατάλληλο από ποτέ - είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και γνωστοί δημοσιογράφοι που δεν είναι νεοναζί (π.χ Κατσίγερας στην Καθημερινή) αποκάλεσαν “ακτιβιστές” τους χρυσαυγίτες (!) ενώ άλλοι (Πρετεντέρης) κάνανε και εκπομπές ολόκληρες προβάλλοντας τον λόγο τους. Το ίδιο έχει κάνει πιο παλιά και η Κανέλη στην εκπομπή της παρέα με την (καλοβολεμένη) Παναγιωταρέα, ο Αναστασιάδης και πολλοί ακόμη εντιμότατοι μεγαλοδημοσιογράφοι. Τώρα, γιατί τέτοια στήριξη σε ιδεολογίες με τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται? Νομίζω πως, προς το παρόν, βολεύει αφάνταστα η οργή για την κατάντια των φτωχογειτονιών και την ανεργία να ξεσπά πάνω στους ξένους. Διαφορετικά, μπορεί να στραφεί προς ορισμένα φιλαράκια μεγαλοδημοσιογράφων (βουλευτές και μεγαλοεπιχειρηματίες) που κάνανε μεγάλο λογαριασμό στο φαγοπότι τους και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα. Και μετά άντε να βρεις ελικόπτερο για τον Πάγκαλο...

Θυμάμαι ως πιτσιρικάς το πρώτο πογκρόμ που είχα δει, πρέπει να ήταν περίπου το ʽ92, στην Πλάκα. Κάθε καρναβάλι, υπήρχε το underground “έθιμο” να μαζεύονται από διάφορες περιοχές και να πλακώνονται τα σχολεία μεταξύ τους. Πρώτα οι μικροί (το γυμνάσιο) και πιο αργά οι πιο μεγάλοι που μερικές φορές οργανώνονταν κατά ομάδες(Ολυμπιακοί - Παναθηναϊκοί κλπ). Ρόπαλα πλαστικά παραγεμισμένα με μπαταρίες και άλλα τέτοια όμορφα. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε ένα τέτοιο event ως περίεργος να δω από κοντά. Πήγα με κάτι φίλους που ασχολούνταν με αυτά τα ευγενή χόμπυ. Μου επανέλαβαν θυμάμαι πως, εάν με ρωτούσε κανείς ποιο είναι το σύνθημα, έπρεπε να απαντήσω με έναν συγκεκριμένο αριθμό. Μου είχε φανεί πολύ ηλίθιο - αλλά πράγματι, όταν φτάσαμε εκεί που ήταν μαζεμένος ο κόσμος, με πλησίασε ένας τύπος με ξυρισμένο κεφάλι, πιο μεγάλος σε ηλικία και μου έκανε αυτή τη σουρεαλιστική ερώτηση. Του απάντησα σωστά μα αυτός συνέχισε να μας κοιτά λίγο καχύποπτα. Ήμουν όμως παρέα με ένα ολόκληρο τσούρμο, οπότε είπε διστακτικά εντάξει και έφυγε. Τον άκουγα να δίνει εντολές του τύπου “Οι πέντε προς τα εκεί και η ένα δεξιά”. Μέχρι που σε κάποια στιγμή άκουσα την χαρούμενη κραυγή του πλήθους που ανακάλυψε κάτι - “από δω από δω!”. Έτρεξα και γω. “Που πάμε ρε παιδιά, τι γίνεται?” Κάποιος απάντησε γελώντας “ξέρω και γω! πάμε!”. Μέχρι που είδα μια μάζα παιδιών να κλωτσάνε κάποιον που είχε πέσει στο έδαφος. Πολλοί στριμώχνονταν λες και μοίραζαν ψωμί, αγκομαχώντας να ρίξουν και αυτοί καμιά. Κάτι πατάτες κύλαγαν στο δρόμο από τις σκιασμένες σακούλες που κουβαλούσε ο άνθρωπος που χτυπούσαν... Αυτό που συνέβαινε ήταν κυνήγι Αλβανών. Ο νέος εχθρός που ένωνε τα σχολεία που είχαν έρθει για ξύλο. Έφυγα αηδιασμένος.

Από τότε έχω ακούσει ένα σωρό περήφανες διηγήσεις του τύπου “Με το που έκλεψε μια φορά Αλβανός στο χωριό μου, τους μαζέψαμε όλους στην πλατεία και ακόμη το θυμούνται το ξύλο που φάγανε”. Άλλοι πάλι κάνανε τους ασφαλίτες, σταματούσαν μετανάστες για τα χαρτιά τους και τους δέρνανε “για πλάκα”. Πέρα όμως από τους πραγματικούς μαχαιροβγάλτες που κάνουν την “βρώμικη δουλειά”, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που σιωπηλά συναινούν ή που κουνούν το κεφάλι αδιάφορα. Κι ενώ οι πρώτοι είναι κυρίως παιδιά εθισμένα στην βία, ή τελοσπάντων άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει μέσα στη βία από μικρή ηλικία, η δεύτερη και πολυπληθέστερη κατηγορία είναι συχνότατα καλοβολεμένοι άνθρωποι, σπουδαγμένοι, με χιούμορ, μυαλό και καριέρα. Ανατριχιαστικά όμως κυνικοί. Αυτοί με τρομάζουν περισσότερο. Κι αν στο πρόσωπο του πιτσιρικά χρυσαυγίτη έβλεπα μια ζωώδη άμεση οργή, στον "ουδέτερο παρατηρητή" βλέπω την υποκρισία και τον, τελικά, δολοφονικό κυνισμό που ξεδιπλώνεται πάντα με κομψότητα και ευγένεια.

Πηγη:http://robopsychologist.blogspot.com/2011/05/3.html

και μερικές απορίες που μου σκασανε αίφνης. Αφού η κατασταση στο κεντρο ειναι φριχτή και επικύνδυνη, τοσα Lofts που εχουν κτιστει πολυ προσφατα (την τελευταια διετια) σε κεραμικο, μεταξουργείο και τερμα πλάτωνος ποιος τα αγοράζει? ποιος δέχεται να μεινει εκει γνωριζοντας οτι σε κάθε στενο 8α παραμονευει ποτε τσαντακιας, ποτε πρεζάκιας, ποτε μαχαιροβγάλτης, ποτε βιαστής;

τοσες εταιρίες development και αστικών ακινητων που ανακοινώνουν οτι προκειται να φτιάξουν πολυκαταστηματα, μωλ, κατοικίες με.. πράσινες βεράντες και ταρατσες σε αυτές τις ίδιες περιοχές πως διακινδυνευουν τα λεφτα τους, να κάνουν μια τοσο μεγάλη επένδυση με κινδυνο να τους μεινουν τα ακινητα στα χέρια;

Γιατι οι κάτοικοι στην περιοχή Μεταξουργειο-Κεραμεικός-Κολωνός-Πλάτωνος βρισκουν μονίμως μπιλιετάκια και αφισάκια μεσιτικών γραφείων που τους υποσχονται να τους μοσχοπουλήσουν το προικώον διαμέρισμα στον..βυθουλα σε χρόνο ρεκορ? Προσφατο παράδειγμα. Η κολλητη της μάνας μου εδωσε την μονοκατοικία σε γνωστο μεσιτικο γραφείο και μεσα σε 1 μηνα η μονοκατοικια ειχε πουληθεί... αλλά δεν γνωρίζουμε ποιος την πήρε.. ακατοικητη ειναι ακόμη. Άρα ή υπάρχει πολύς τρελός κόσμος που αγοράζει αβερτα οτι βρει ή λοβοτομημένος που επειμενει να μενει στο λοφτ του ή ξυπνάει ο κυρ κωνσταντινιδης μεσα μου, γινομαι συνωμοσιολόγα και αρχιζω να πιστεύω πως αυτοι που αγοράζουν γνωριζουν κάτι που εμεις οι υπολοιποι αγνοούμε

αυτά τα ξέρουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό όσοι είμαστε του χώρου, και φυσικά υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης, και ούτε εγώ πουλάω το πατρικό μου, αλλά....τώρα μπορώ να πάω να μείνω με μικρό παιδί? όχι / αν ήμουνα μόνη μου λίγο με ένοιαζε, τώρα όμως αλλάζει

1FdQp2.png

active member, το κείμενο που μας παρέθεσες αποδεικνύει την ύπαρξη της ανθρώπινης βλακείας σε όλο της το μεγαλείο, ελπίζω απλά να μη συγκρίνεις ανεγκέφαλους χούλιγκανς, όχι απλά των γηπέδων, αλλά της ζωής, με άχυρο για εγκέφαλο και ένα απέραντό τίποτα στον ψυχισμό τους, με σκεπτόμενους ανθρώπους που τυγχάνει να μη συμφωνούν μαζί σου

ο ρατσισμός προφανώς δεν είναι νέο φαινόμενο, βασίζεται στην ανθρώπινη ανοησία και μισαλλοδία και τρέφεται και θεριεύει από αυτές, το ζήτημα είναι να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας αλλά και τη σωστή μας κρίση μέσα σε ένα κόσμο όπου καταρρέουν όλες οι αξίες,

το να αντιμετωπίσεις σωστά ένα φλέγον ζήτημα, όπως αυτό της παγκόσμιας μετανάστευσης, είναι και θέμα ανθρωπισμού, ζούμε αρμονικά όταν ζούμε καλά, και αυτό ισχύει για όλους και αυτό είναι που θα διασφαλίσει μία σωστή μεταναστευτική πολιτική

1FdQp2.png

Ναι, του λείπει. Αλλά αναρωτιέμαι, την είχε και ποτέ? Αρκεί να πούμε ότι είμασταν η μοναδική - αν δεν απατώμαι - χώρα που μετά το Β' Παγκόσμιο είχε στο καπάκι εμφύλιο...Αντί να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, τα σκορπισαμε περισσότερο. Την εθνική ομοψυχία τη θυμόμαστε μόνο σε κοσμοιστορικά γεγονότα τύπου "Σήκωσέ το το γ...μένο..", Πατουλίδου "για την ελλάδα ρε γαμώτο", γιουροβίζιον (όοοοοοπα), φάιναλ φορ, μις υφήλιος (γειά σου τιμημένη Τσοπέη και Σκλήβα) και τρίχες απ' αυγά. Νομίζω?

Ελεάνα, θέλω να γυρίσεις στα παλιά...εδώ και τώρα, θέλω την παλιά σου γειτονιά....Εύχομαι να τα βρεις.

μια μικρή ματιά στην παγκόσμια ιστορία μας δείχνει ότι με το τέλος του Β' Παγκόσμιου στις περισσότερες χώρες του κόσμου υπήρξαν μάχες και πόλεμοι για το ποιοι τελικά θα επικρατήσουν, οι κομμουνιστές ή οι δεξιοί. Δεν ήταν ο εμφύλιος ελληνική παγκόσμια πατέντα, αλλά ένα ακόμη κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Απλά, δυστυχώς, στο σχολείο δεν μας μαθαίνουν ποτέ τη γενικότερη εικόνα, αλλά μας καλλιεργούν μια αίσθηση μοναδικότητας και για τα καλά και για τα κακά...

Το λέω αυτό γιατί κολλάει και στο θέμα που συζητάμε, πολλοί συμμετέχοντες επιμένουν ότι σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν γίνονται όλα αυτά, αλλά μόνο στην Ελλάδα, την οποία προφανώς προτιμούν όλοι οι εγκληματίες του κόσμου, λόγω κάποιας ιδιαιτερότητάς της :rolleyes:

το ξαναλέω, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, το αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου, όσο κι αν προσπαθούν να ελέγξουν τη ροή δεν τα καταφέρνουν σχεδόν ποτέ, τα προβλήματα αυτά σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό υπάρχουν σε όλες τις υποτίθεται προηγμένες χώρες.

Δεν νομίζω να μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητα στο κέντρο, αλλά μην μου πείτε ότι μέχρι να εμφανιστούν οι ξένοι τα παιδάκια στην Ομόνοια κάπνιζαν ρίγανη...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

το ξαναλέω, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, το αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου, όσο κι αν προσπαθούν να ελέγξουν τη ροή δεν τα καταφέρνουν σχεδόν ποτέ, τα προβλήματα αυτά σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό υπάρχουν σε όλες τις υποτίθεται προηγμένες χώρες.

Συμφωνώ. Η λέξη κλειδί είναι το αντιμετωπίζουν. Στην Ελλάδα, νομίζω ότι απλά το αφήνουν να συμβαίνει. Πως το αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία?

Με επιχειρήσεις τύπου σκούπα? Ας γελάσω.

Στην πόλη μου, μιας και είναι το μεγαλύτερο λιμάνι προς Ιταλία μεριά, έχετε ιδεα τι γίνετε? Πως ζουν? Μια βόλτα στο λιμάνι, θα μας διαφωτίσει όλους. Δυστυχώς παιρνάω σχεδόν καθημερινά από εκεί και βλέπω την εξαθλίωση σε όλο της το μεγαλείο. Το Σάββατο, είχα πάει σε κάποιο εστιατόριο. Εκεί που καθόμουν αμέριμνη, βλέπω ένα νεαρό να έρχετε στο δίπλα τραπέζι (μόλις είχαν φύγει αυτοί που έτρωγαν), λέω το γκαρσόνι είναι.

Βγάζει ένα φυλλάδιο του lidl επάνω, και αρχίζει να μαζεύει εκεί τα υπολείματα του φαγητού που είχαν αφήσει. Σκούπισε τα πιάτα αστραπιαία! Και μετά πήγε σε ένα παγκάκι δίπλα με την παρέα του και τρώγανε......

Χθες, έβρεχε. Εβλεπα λοιπόν πολλούς κάδους με τα καπάκια ανοιχτά και ένα ξύλο να τα κρατάει ορθια σαν υπόστεγο. Από κάτω ήτσν άνθρωποι.... που προστατεύονταν έτσι από την βροχή...... Να πω και άλλα για να καταλάβουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτούς τους ανθρώπους? Δεν είναι ζωή αυτή για αυτούς, ούτε για τους κατοίκους των περιοχών όμως που φοβούνται να κυκλοφορήσουν, για τα μαγαζιά της περιοχής που για πολλά χρόνια εσφυζε από ζωή και τώρα, το σκεφτόμαστε να πάμε και λέμε άσε καλύτερα πάμε αλλού. Σιγά μην γίνει τίποτα.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

active member, το κείμενο που μας παρέθεσες αποδεικνύει την ύπαρξη της ανθρώπινης βλακείας σε όλο της το μεγαλείο, ελπίζω απλά να μη συγκρίνεις ανεγκέφαλους χούλιγκανς, όχι απλά των γηπέδων, αλλά της ζωής, με άχυρο για εγκέφαλο και ένα απέραντό τίποτα στον ψυχισμό τους, με σκεπτόμενους ανθρώπους που τυγχάνει να μη συμφωνούν μαζί σου

ο ρατσισμός προφανώς δεν είναι νέο φαινόμενο, βασίζεται στην ανθρώπινη ανοησία και μισαλλοδία και τρέφεται και θεριεύει από αυτές, το ζήτημα είναι να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας αλλά και τη σωστή μας κρίση μέσα σε ένα κόσμο όπου καταρρέουν όλες οι αξίες,

το να αντιμετωπίσεις σωστά ένα φλέγον ζήτημα, όπως αυτό της παγκόσμιας μετανάστευσης, είναι και θέμα ανθρωπισμού, ζούμε αρμονικά όταν ζούμε καλά, και αυτό ισχύει για όλους και αυτό είναι που θα διασφαλίσει μία σωστή μεταναστευτική πολιτική

Συμφωνώ σε όλα.

Συμφωνώ. Η λέξη κλειδί είναι το αντιμετωπίζουν. Στην Ελλάδα, νομίζω ότι απλά το αφήνουν να συμβαίνει. Πως το αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία?

Με επιχειρήσεις τύπου σκούπα? Ας γελάσω.

Στην πόλη μου, μιας και είναι το μεγαλύτερο λιμάνι προς Ιταλία μεριά, έχετε ιδεα τι γίνετε? Πως ζουν? Μια βόλτα στο λιμάνι, θα μας διαφωτίσει όλους. Δυστυχώς παιρνάω σχεδόν καθημερινά από εκεί και βλέπω την εξαθλίωση σε όλο της το μεγαλείο. Το Σάββατο, είχα πάει σε κάποιο εστιατόριο. Εκεί που καθόμουν αμέριμνη, βλέπω ένα νεαρό να έρχετε στο δίπλα τραπέζι (μόλις είχαν φύγει αυτοί που έτρωγαν), λέω το γκαρσόνι είναι.

Βγάζει ένα φυλλάδιο του lidl επάνω, και αρχίζει να μαζεύει εκεί τα υπολείματα του φαγητού που είχαν αφήσει. Σκούπισε τα πιάτα αστραπιαία! Και μετά πήγε σε ένα παγκάκι δίπλα με την παρέα του και τρώγανε......

Χθες, έβρεχε. Εβλεπα λοιπόν πολλούς κάδους με τα καπάκια ανοιχτά και ένα ξύλο να τα κρατάει ορθια σαν υπόστεγο. Από κάτω ήτσν άνθρωποι.... που προστατεύονταν έτσι από την βροχή...... Να πω και άλλα για να καταλάβουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτούς τους ανθρώπους? Δεν είναι ζωή αυτή για αυτούς, ούτε για τους κατοίκους των περιοχών όμως που φοβούνται να κυκλοφορήσουν, για τα μαγαζιά της περιοχής που για πολλά χρόνια εσφυζε από ζωή και τώρα, το σκεφτόμαστε να πάμε και λέμε άσε καλύτερα πάμε αλλού. Σιγά μην γίνει τίποτα.

Σωστά, αυτό λέω κι εγώ, είναι ζωή και για αυτούς?

Επίσης, η λαθρομετανάστευση είναι παγκόσμιο πρόβλημα, αλλά στην Ελλάδα είναι ακόμη πιο έντονο λόγω θέσης (θάλασσα) και λόγω πλήρους απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής.

Το κειμενο απο ο,τι θα ειδες δεν ειναι δικο μου. Ειναι απλα ενα κειμενο (ενδιαφερον για μενα) το οποιο παρεθεσα μπας και παει η κουβεντα λιγο παραπερα, γιατι τη βλεπω και εχει φρακαρει.

Οσο αφορα τα bold.

Σε δυο διαφορετικες αποψεις, υπαρχουν πολλα επιπεδα διαφωνιας. Καποια απο αυτα ναι τα συγκρινω με τις αποψεις ανεγκεφαλων χουλιγκανς ,καποια απο αυτα τα κατατασσω και ακομα παρακατω.

Δε βαζω ολες τις αποψεις-διαφωνιες σε ενα τσουβαλι. Καποιες τις θεωρω χειροτερες απο βοθρους και καποιες τις σεβομαι και τις εκτιμω.

Οπως επισης 2 ανθρωποι που λενε ΟΧΙ στο ιδιο πραγμα δε σημαινει και οτι συμφωνουν μεταξυ τους....

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=401276

Αυτά τα δύστυχα πλάσματα ήρθαν για να βρουν μία καλύτερη ζωή...Ουδέν σχόλιο περαιτέρω.

Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι η πλειονότητα των μεταναστών (λαθραίων και μη) δε φεύγει έτσι ξαφνικά από τη χώρα καταγωγής, δεν αφήνει πίσω μάνα, πατέρα, παιδιά για να έρθει στην Ελλάδα να κάνει διακοπές στη Σαντορίνη. Υπάρχουν λόγοι επιβίωσης που τους αναγκάζουν να φύγουν. Και να σας πω και κάτι άλλο? Για την κατάντια των χωρών της Αφρικής ή της Ασίας όπου μία ελίτ ζει με δισεκατομμύρια και όλοι οι οι υπόλοιποι πεθαίνουν από την πείνα, ποιός φταίει? Η ΔΥΣΗ....Κάνω λάθος? Οι αποικιοκράτες οι Ευρωπαίοι και οι πολεμοχαρείς Αμερικάνοι φταίνε που κάτω από τη μπότα τους έπνιξαν κάθε χώρα που σήμερα εγκαταλείπεται όπως όπως από τους ανθρώπους της προς εύρεση μιας καλύτερης (?) ζωής.

KjMfp2.png

Διαφημίσεις

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=401276

Αυτά τα δύστυχα πλάσματα ήρθαν για να βρουν μία καλύτερη ζωή...Ουδέν σχόλιο περαιτέρω.

Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι η πλειονότητα των μεταναστών (λαθραίων και μη) δε φεύγει έτσι ξαφνικά από τη χώρα καταγωγής, δεν αφήνει πίσω μάνα, πατέρα, παιδιά για να έρθει στην Ελλάδα να κάνει διακοπές στη Σαντορίνη. Υπάρχουν λόγοι επιβίωσης που τους αναγκάζουν να φύγουν. Και να σας πω και κάτι άλλο? Για την κατάντια των χωρών της Αφρικής ή της Ασίας όπου μία ελίτ ζει με δισεκατομμύρια και όλοι οι οι υπόλοιποι πεθαίνουν από την πείνα, ποιός φταίει? Η ΔΥΣΗ....Κάνω λάθος? Οι αποικιοκράτες οι Ευρωπαίοι και οι πολεμοχαρείς Αμερικάνοι φταίνε που κάτω από τη μπότα τους έπνιξαν κάθε χώρα που σήμερα εγκαταλείπεται όπως όπως από τους ανθρώπους της προς εύρεση μιας καλύτερης (?) ζωής.

Εβλεπα τις προαλλες ενα ντοκυμαντερ για τα φαγητα που πετανε οι χωρες της Δυσης. Μιλαμε για χιλιαδες τονους...Καποιες χωρες τα επεξεργαζονται βιολογικα για να μην καταληξουν στις χωματερες. Καμια ομως δυτικη κ πολιτισμενη χωρα δεν σκεφτηκε να τα στειλει εκει που πεινανε...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Εβλεπα τις προαλλες ενα ντοκυμαντερ για τα φαγητα που πετανε οι χωρες της Δυσης. Μιλαμε για χιλιαδες τονους...Καποιες χωρες τα επεξεργαζονται βιολογικα για να μην καταληξουν στις χωματερες. Καμια ομως δυτικη κ πολιτισμενη χωρα δεν σκεφτηκε να τα στειλει εκει που πεινανε...

Χα, φαντάσου σκηνικό: Σου στερώ την τροφή, το καθαρό νερό, τα φάρμακα και μετά σου στέλων τα αποφάγια μου για να μην πεινάς, για να δεις πόσο ελεήμων και φιλάνθρωπος είμαι. Μου θυμίζει κάτι κ....λοευαγή ιδρύματα με μεγάαααλες και γενναίες δωρεές από ανθρώπους που τα λεφτά που δωρίζουν τα έβγαλαν από φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και πνίξιμο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους. Είναι αυτό που έλεγε η γιαγιά μου "τη μία με παιδεύεις, την άλλη με χαϊδεύεις".

KjMfp2.png

Χα, φαντάσου σκηνικό: Σου στερώ την τροφή, το καθαρό νερό, τα φάρμακα και μετά σου στέλων τα αποφάγια μου για να μην πεινάς, για να δεις πόσο ελεήμων και φιλάνθρωπος είμαι. Μου θυμίζει κάτι κ....λοευαγή ιδρύματα με μεγάαααλες και γενναίες δωρεές από ανθρώπους που τα λεφτά που δωρίζουν τα έβγαλαν από φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και πνίξιμο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους. Είναι αυτό που έλεγε η γιαγιά μου "τη μία με παιδεύεις, την άλλη με χαϊδεύεις".

Βρε χιλια δικια εχεις. Αλλα οταν σκεφτομαι οτι εμεις πεταμε τοσο φαι κ νερο ενω υπαρχουν χωρες που πεθαινουν απο ασιτια κ ανυδρια, τρελλαινομαι. Κ μην ακουσω οτι αυτο το σκεπτικο ειναι των παππουδων μας, γιατι αυτα μας φαγανε... Κ μετα λεμε γιατι ολη αυτη η εγκληματικοτητα απο αλλοδαπους...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Όχι mara δεν υπάρχει τρελλός κόσμος και το ξέρεις...

Απλά είναι η εποχή όπου αυτός που έχει χρήμα πρέπει να αγοράσει γιατί δεν παίζει να έχει το χρήμα στις τράπεζες...

Υποβαθμισμένες περιοχές= τα πέρνουν κοψοχωλιά και στο μέλλον τα μοσχοπουλάνε....

Η γη και το ακίνητο δεν χάνει την αξία του.

rQGhp3.png

Οντως αυτοι που αγοράζουν κάτι ξέρουν που δε ξέρουμε εμείς. Ξέρουν οτι τη περιοχή μας την υποβάθμισαν,επίτηδες για να μας αναγκάσουν να πουλήσουμε τις περιουσίες μας ενταντι πινακιου φακής, θα αγοράσουν μετά οοοοολή τη περιοχή και όταν η περιοχή μετά απο κάποια χρόνια ανέβει θα κάνουν χρυσές δουλειές. Ρε δε σας το πουλάω που να χτυπάτε τον απαυτό σας κάτω.......:twisted:

Να γραψω και τις δικες μου σκεψεις: Ειμαι σιγουρη οτι κανεις μα κανεις δεν θελει να υπαρχουν εγκληματιες στην πολη του ειτε αυτοι ειναι αλλοδαποι ειτε ειναι ιμεδαποι.

Δυστυχως ομως η χωρα αυτη στερειται αστυνομευσης καθως και εκπαιδευσης των αστυνομικων με τα γνωστα τραγικα αποτελεσματα.

Εχουμε λοιπον την ατιμωρησια που φερνει ολοενα και μεγαλυτερη παραβατικοτητα τη βια που φερνει ακομη μεγαλυτερη βια και φυσικα ενα κρατος φτωχο το οποιο δεν μπορει να συντηρησει ολους αυτους τους ανθρωπους. Ουτε καν εμας τους πολιτες του.

Κι οταν δεν υπαρχει ψωμι κοριτσια τοτε και θα κλεψεις και θα σκοτωσεις και θα παρανομησεις.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Αναρωτηθηκε κανεις πως στο καλο ηρθαν αυτοι οι αλλοδαποι στην Ελλαδα?

Καποιος που αμοιβεται 200 δολλαρια το μηνα,πως στο καλο βρησκει 2000 δολλαρια που απαιτουνται για να ερθεις -εστω και παρανομα- στην Ελλαδα???

. επειδη πολλά εχουν ειπωθει εδώ μεσα περι ανεμελων κυρατσων που μενουν στα προάστεια μακρια απο το πρόβλημα και κανουν τις ανθρωπιστριες εκ του ασφαλους (η..μεταφραση δικη μου) να ενημερώσω το φιλο8εάμον κοινό πως δεν μένω στο εξωτικό λαγονησι ουτε στην βουλιαγμένη. Γεννηθηκα μεταξουργειο, έζησα ολη μου τη ζωή κολωνο-πλάτωνος και κεραμικο, εξακολουθω και πηγαινω εκει γιατι εχω συγγενεις και δικους μου ανθρώπους, εβγαινα στην βικτώρια, και μένω κυψέλη. Αυτα πρός...γνώση για να ξερετε δλδ και με ποια ομιλειτε.

Μαρα μου δεν σημαινει οτι εμεις που δεν μενουμε τωρα στο κεντρο παραμενουμε αμετοχοι στα οσα συμβαινουν. Η Αθηνα ειναι η δικη μας πολη, εκει γεννηθηκαμε εκει μεγαλωσαμε εκει παμε για τις δουλειες μας, εκει μενουν οι συγγενεις μας οι φιλοι μας.

Αυτες οι εικονες μας πονουν ολους πιστεψε με.

στην κυψελη λοιπον, στη βελβενδους - ανω κυψέλη- και οχι στην πατησιων οπως πολλές γνωρίζετε, οι μαυρουλες κάνουν πιάτσα απο τις 9 το βράδυ και με τα..καλοκαιρινα δεδομενα σχεδόν μερα ακόμη. πολλές φορες γυριζοντας απο την δουλειά πολύ αργα το βράδυ στην πυλωτή της πολυκατοικίας μου..πετυχαινω ελληναράδες εραστές να κουτουπωνονται με τις μαυρουλες στο ορ8ιο... στην πυλωτή της πολυκατοικίας μου σε μια περίπτωση μάλιστα ήταν και ενοικος της πολυκατοικίας μου.

Δεν γινεται μονο στην Κυψελη γινεται και στα Πατησσια και στις εξωπορτες των Ξενοδοχειων της Αγορας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Αρνουμε όμως να τα βάλω με την μαυρούλα, τον αφγανο, τον πακιστανό, τον ινδο, τον κινεζο, τον οποιοδηποτε. Αντιθετα ομως εχω ΜΕΓΑΛΟ θεμα με οποιον (=οποιας εθνικοτητας) αναγκαζει την μαυρουλα να εκπορνευεται για 10 ευρώ χωρίς ιατρική περίθαλψη, με οποιον αναγκαζει τον πακιστανο να μεταφερει ναρκωτικά γιατι τελικά κάπως πρέπει να φάει ο πακιστανος, με οσους εκμεταλλεύονται μεταναστες στα φαναρια (γιατι μην μου πειτε οτι δεν παιζει..ενοικιο ποστου και μαφια αναλογη με των ζητιάνων) και γενικότερα με οποιον εκμεταλευεται την δυστυχία ενός ανθρώπου για δικο του όφελος ειτε προκειται για παρανομη πράξη ή οχι.

Συμφωνω, οπου δεν υπαρχει ατιμωρησια, υπαρχει παραβατικοτητα κι οταν δεν υπαρχει και ψωμι υπαρχει απανθρωπια και εγκληματικοτητα.

γιατι για εμενα, στα μάτια μου, το ιδιο ένοχος ειναι και ο μεγαλεμπορος ναρκωτικών που χρησιμοποιεί πρεζάκια ή παράνομους μεταναστες για να κάνει την δουλειά του με τον χωραφά στη μανωλάδα και την κυράτσα που της μεγαλώνει παιδιά η κορασον για 700 το μηνα χωρίς ένσημα και με ενα ρεπο το 15νθημερο.

Εδω διαφωνω καθετα. Εγω δουλευω 12 ωρες την ημερα, η μητερα μου ειναι σε κατασταση θεραπειας και ειμαι υποχρεωμενη να εχω εσωτερικη γιατι κανενας παιδικος δεν μπορει να μου καλυψει αυτες τις ωρες που εργαζομαι. Εχω λοιπον μια κοπελιτσα στο σπιτι με τα λεφτα που λες, στα οποια πρεπει να προσθεσεις το φαγητο της το νερο της το ηλεκτρικο και το ενοικιο που δεν πληρωνει και δεν μπορω να βαλω στην ιδια μοιρα τον εαυτο μου με τους πρεζεμπορους ...... Δεν της δινω ναρκωτικα, ουτε στην πορνεια την εξοθω, της δινω τα τριπλασια και απο αυτα που θα επαιρνε στην πατριδα της αν ειχε δουλεια και σε δυο χρονια θα εχει αγορασει εκει δικο της διαμερισμα. Δεν ειναι λοιπον το ιδιο ....

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

απλά η λύση δεν μπορεί να έρθει από απλούς πολίτες, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε όσο γίνεται τους κυβερνώντες,

η λύση είναι να μην τους στερούν οι πολυεθνικές και τα μεγάλα κράτη τους εθνικούς τους πόρους, κατακλέβοντάς τους ουσιαστικά, να μην προκαλούν εμφύλιους για να πουλάνε όπλα, να μην τους κάνουν πειραματόζωα οι φαρμακευτικές για να πουλάνει φάρμακα και να κάνουν κλινικές δοκιμές τζάμπα σε ανθρώπους αντί ποντίκια, να μην ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις στερόντας τους το δικαίωμα της ψήφου, της ισονομίας και δημοκρατίας, και πολλά άλλα.....

1FdQp2.png

απλά η λύση δεν μπορεί να έρθει από απλούς πολίτες, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε όσο γίνεται τους κυβερνώντες,

η λύση είναι να μην τους στερούν οι πολυεθνικές και τα μεγάλα κράτη τους εθνικούς τους πόρους, κατακλέβοντάς τους ουσιαστικά, να μην προκαλούν εμφύλιους για να πουλάνε όπλα, να μην τους κάνουν πειραματόζωα οι φαρμακευτικές για να πουλάνει φάρμακα και να κάνουν κλινικές δοκιμές τζάμπα σε ανθρώπους αντί ποντίκια, να μην ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις στερόντας τους το δικαίωμα της ψήφου, της ισονομίας και δημοκρατίας, και πολλά άλλα.....

Πολύ ωραία τα λες....Μαζί σου 100%. Το πώς θα γίνει αυτό μου το λες? Εδώ παει ο γεράκος να διαδηλώσει στην Πατησίων επειδή του κόβουν την τεράστια σύνταξή του και τον σαπακιάζουν τα ΜΑΤ στο ξύλο...Πώς να πιέσεις και προς τα πού να στραφείς? Με την ψήφο? Πάω στοίχημα ότι οι μισές που γράφουν εδώ ψηφίζουν έναν από τους δύο μεγάλους...Έτσι κι αλλιώς money makes the world go round.

KjMfp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...